Ajax-loader

'olasz nyelvtan' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Somlai Katalin - Termelné Györke Judit - Olasz ​kisokos - Nyelvtani összefoglaló
Ajánljuk ​ezt a kiadványt mindazoknak a kezdő vagy haladó szinten tanulóknak, akik az olasz nyelvet megfelelő nyelvtani alapokra helyezve kívánják elsajátítani. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gyors eligazodáshoz, az alapvető nyelvtani tudnivalók rendszerezéséhez, rögzítéséhez.

Herwig Krenn - Wilfried Zeuch - Aktív ​tesztek - 2000 egyperces teszt - olasz nyelvtan
Aktív ​tesztek Mindenkinek, aki a nyelvtudását frissíteni, elmélyíteni, bővíteni akarja! 2000 x Egyperces teszt olasz nyelvtan Villámfeladatok buszon, vonaton, otthon Az olasz nyelvtan legfontosabb szabályainak és kivételeinek gyakorlása.

Katerin Katerinov - Maria Clotilde Boriosi Katerinov - La ​lingua italiana per stranieri
Katerin ​Katerinov – Maria Clotilde Boriosi Katerinov: La lingua italiana per stranieri con le 3000 parole piú usate nell'italiano d'oggi (regole essenziali, esercizi ed esempi d'autore) Corso elementare ed intermedio (le 2000 parole piú usate)

Király Rudolf - Tanuljunk ​könnyen gyorsan olaszul!
Olasz ​nyelvkönyv magántanulók és tanfolyamok számára.

Móritz György - Olasz ​társalgás
A ​kötet elsősorban - de nem kizárólag - az Olaszországba utazó magyar turisták számára készült. Ez a tény nagymértékben meghatározza a könyv tartalmát és a témák feldolgozásának módját. Célunk az, hogy valóban gyakorlati segítséget adjunk annak, aki az olasz nyelvet nem beszéli, de olaszországi útja folyamán elkerülhetetlenül olyan helyzetekbe kerül, hogy csak olaszul tudja magát megértetni. Ezért ebben a "nyelvi kalauzban" a mindennapi élet beszédhelyzeteiben használatos legfontosabb mondatokat dolgozták fel. A nyelvi anyag a legegyszerűbb formában van feldolgozva, hogy a teljesen a kezdő is használni tudja.

Herczeg Gyula - Kotzián Tamás - Képes ​olasz nyelvkönyv gyermekeknek 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fried Ilona - Herczeg Gyula - Képes ​olasz nyelvkönyv gyermekeknek 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maria Teresa Angelini - Móritz György - Olasz ​nyelvkönyv II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fábián Zsuzsanna - Filo ​da torcere
Olasz ​frazeológiai gyakorlatok Ez a kötet a kiegészítő tankönyveknek a sorába illeszkedik, melyek az alaptankönyvek mellett a nyelvtanulás egy-egy sajátos körében - az állandó szókapcsolatok területén belül - kívánnak segítségére lenni az olasz nyelv iránt érdeklődőknek. Kapcsolódik a megélénkült frazeológiai kiadványokhoz is. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik az olasz nyelv tanulásában már haladó szintre jutottak el. Tankönyvkiadó, Budapest, 1987.

Helen Davies - Giovanna Iannaco - Kissné Lénárd Csilla - Kezdők ​olasz nyelvkönyve
Az ​Usborne Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótára, amely azzal a céllal készült, hogy megkönnyítse és kellemes időtöltéssé tegye a nyelvtanulást. A könyvben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavak egy-egy téma köré csoportosulnak (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.) és a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik. Befejezésül pedig szójegyzék található.

Nyitrai Tamás - Olasz ​feladatgyűjtemény a középfokú nyelvvizsgához
A ​Tanuljunk nyelveket ! sorozat kötete 20 középfokú feladatlapot tartalmaz, megoldókulccsal. Tankönyvkiadó, Budapest, 1991.

Király Rudolf - Szabó Mihály - Olasz ​nyelvkönyv kezdők számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Telis Marin - Sandro Magnelli - Nuovo ​Progetto Italiano 2A
Nuovo ​Progetto italiano 2a si rivolge a studenti adulti e adolescenti (16+) fornendo circa 45-50 ore di lezione in classe.

Sztanó Klára - Gyakorlókönyv ​az olasz szóbeli nyelvvizsgához
A ​könyv három fejezetre oszlik: szituációs feladatok; képleírások; hallás utáni szövegértés-feladatok. Ezen belül találhatunk benne közép-, illetve felsőfokú állami nyelvvizsgára szánt szövegeket. Mindegyik feladatfajtához mellékelünk megoldásmintákat is, illetve a hallás utáni szövegértés-feladatok minden kérdéséhez megadjuk a válaszokat.

Bernátné Vámosi Judit - Kuthy Erika - Salve! ​I - Munkafüzet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Danilo Gheno - Fábián Zsuzsanna - Italianizmusok
A ​szótárban kb. 7500 olasz állandó szókapcsolat, szólás és közmondás, valamint ezek magyar megfelelői találhatók. Második része olyan mutató, amelyből a magyar vezérszavak ismeretében visszakereshető egy-egy magyar állandó szókapcsolat olasz megfelelője.

Antal Lajos - Per ​favore!
Ez ​a nyelvkönyv azok számára készült, akik olaszországi utazásra készülve némi időt és fáradságot szánnak arra, hogy kívánságaikat és szükségleteiket majdan olaszul fejezzék ki, és meg is értsék a kapott válaszok lényegét. Ezért mindvégig párbeszédközpontú: a legegyszerűbb beszédminták segítségével, beszéltetve törekszik arra, hogy az önmagában, tanári támogatás nélkül tanuló felnőtt vagy fiatal elsajátítsa a z elfogadható olasz kiejtést, a gyakorlati szókincs és nyelvtan legszükségesebb elemeit. Telességet, magas szintű ismereteket senki se várjon: a könyv éppen annyit kíván nyújtani, amennyi benne van.

Maria Teresa Angelini - Fábián Zsuzsanna - Olasz ​igei vonzatok
A ​tankönyvjegyzéken nem szerepel. Egy idegen nyelv tanulása során a legnagyobb nehézséget az anyanyelv és a tanult nyelv eltérő igei vonzatai okozzák. Ezért nagyon örvendetes, hogy az ismert szerzőpáros külön szótárban gyűjtötte össze a legfontosabb olasz igék vonzatait, és azokat példamondatokkal látták el. Az Olasz igei vonzatok első, nívódíjas kiadását átdolgozták a szerzők a mai élő olasz beszédben leggyakrabban előforduló igékkel és a ritkább, esetleg írók által használt variációkkal. Ezeket az eseteket azonban jelölték, megadva az író és az idézett mű adatait. A címszóanyag felfrissítésén kívül a kötet olasz előszóval, gyakorlatsorokkal, a gyakorlatok megoldásaival és magyar-olasz mutatóval bővült. Az átdolgozott Olasz igei vonzatok a közép- és felsőfokú nyelvoktatás nélkülözhetetlen kézikönyve.

Marcel Danesi - Italian ​Now! Level 1
This ​book will introduce you to the Italian language in a simple yet comprehensive way. It is made up of brief units (instead of long and complicated chapters), with digestible information in them. This will allow you to gain skills gradually and effortlessly.

Beatrice Rovere-Fenati - Nyelvtan ​3 lépésben - Olasz
- ​Ideális gyakorláshoz és ismétléshez - Számos életszerű gyakorlat megoldással - Áttekinthető felépités, részletes magyarázatok - Nyelvtani témák három nehézségi szinten - Példamondatokkal és hasznos tippekkel - Mindez a jól bevált módszer szerint: fedezze fel - értse meg - gyakorolja be

Maria Teresa Arbia - Pons ​Olasz nyelvtan röviden és érthetően
Azoknak ​szól ez a könyv, akik szeretnék az olasz nyelv szabályait könnyedén elsajátítani vagy átismételni, illetve azoknak, akik szeretnének néhány speciális kérdésnek gyorsan utánanézni. A PONS Olasz nyelvtan röviden és érthetőn ezt ígéri a ma használatos olasz nyelv áttekinthető bemutatásával. A világosan megfogalmazott nyelvtani magyarázatokat számos magyarra is lefordított példamondat teszi érthetőbbé. A PONS Olasz nyelvtan röviden és érthetően című kötetben azonos tippeket találhatunk a tipikus hibák elkerüléséhez is.

Móritz György - Olasz ​nyelvkönyv I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ivana Doubravová - Olasz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antal Lajos - Kevés ​szóval olaszul
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Telis Marin - Sandro Magnelli - Nuovo ​Progetto Italiano 1b
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fábián Zsuzsanna - Chi ​la dura la vince
Fábián ​Zsuzsanna: Chi la dura la vince Olasz nyelvtani feladatgyűjtemény érettségizők és nyelvvizsgára készülők számára.

Telis Marin - Sandro Magnelli - Nuovo ​Progetto Italiano 1.
Olasz ​nyelv kezdőknek.

Telis Marin - Sandro Magnelli - Nuovo ​Progetto Italiano 1a
Nuovo ​Progetto italiano é un moderno corso multimediale di lingua e civiltá italiana. Con un libro dello studente & quaderno degli esercizi. Contiene CD-ROM interattivo versione 3.0 + CD audio.

Boriosi Katerinov - La lingua Italiana per stranieri
Olasz nyelvkönyv

Angelo Chiuchiú - Fausto Minciarelli - Marcello Silvestrini - In ​italiano
Corso ​MULTIMEDIALE di lingua e civiltá a livello elementare e avanzato.

Doró Gézáné - Kovács Mónika - 1000 ​olasz tesztkérdés
A ​gyűjtemény húsz, egyenként ötven feleletválasztós tesztsort tartalmaz. A mindennapi élet szókincsét használva felöleli az olasz nyelvtan legfontosabb jelenségeit és problémáit. Nehézségi szempontból a Magyarországon államilag elismert "Origo" nyelvvizsga középfokú szintjének felel meg. Gyakorláshoz, felkészüléshez ajánljuk a kötetet mindazoknak, akik az alapfokú ismereteket már megszerezték az olasz nyelvből és tovább kívánják fejleszteni tudásukat. Eredményesen használhatják a középfokú és felsőfokú írásbeli vizsgákra, az olaszországi állami nyelvvizsgákra, a középiskolai tanulmányi versenyekre és egyetemi felvételi vizsgákra készülők.

Bánrévi Mónika - Libretto ​italiano
Az ​általam szerkesztett „libretto” nyelvvizsgára készülés és az önálló nyelvhasználat nehézségein igyekszik átsegíteni a tanulókat. A segédanyag összeállítása több éves, mondhatni évtizedes megfigyelésen alapul. A vizsgára készülő diákoknál ismételten ugyanazok a kérdések és problémák merültek fel. Ebben a jegyzetben nem a korábban készült tankönyveket szerettem volna ismételni, hanem a nyelvtanulók újra és újra feltett kérdéseire válaszolni. A segédanyag elején társalgási témák vannak, melyek rávezetik a vizsgára készülőt az egy-egy témáról folytatott beszélgetés ízére, és segítséget adnak az önálló folyamatos beszédre való ráhangolódáshoz. Ezek a rövid kis esszék pontosan arra jók, hogy beindítsanak egy-egy gondolatmenetet még azoknál a diákoknál is, aki úgy érzik, maguktól nem képesek önálló szövegeket megformálni.

Kollekciók