Ajax-loader

'gladiátorok' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Roland Auguet - Kegyetlenség ​és civilizáció - A római játékok
A ​római birodalom szellemi öröksége átjárja egész kultúránkat. Van azonban egy oldala a római civilizációnak, amelyről elképedt borzalommal, a tőlünk nagyon idegen dolgoknak kijáró viszolygó és szenvedélyes érdeklődéssel beszélünk vagy olvasunk: a cirkuszi és amfiteátrumi játékok világa. Roland Auguet könyve ezt a világot idézi fel a tudós tájékozottságával és az író színességével: a gladiátorok párviadalait, az állatviadalokat, a mitológiai élőképeknek megrendezett tömegmészárlásokat, a cirkuszi kocsiversenyeket. Ezeknek a játékoknak ősi kultikus eredete éppúgy megvilágosodik itt, mint az a társadalmi valóság, amelynek a császárkorban népszerűségüket köszönhették: a dologtalan városi lakosságot látványosságokkal jóllakató császárok, az életükért vagy szabadságukért küzdő hadifoglyok, elítéltek, rabszolgák; a kocsiversenyek mint a politikai pártszenvedélyek levezetői, majd ütközőpontjai. A játékok szervezetének, rendezésének, a résztevők emberi sorsának, a nézők lélektanának leírása, a világbirodalom életének középpontjába emelt intézményes kegyetlenség történelmi és társadalmi megvilágítása az egykorú irodalmi források és képzőművészeti ábrázolások gazdag anyagából meríti eleven színeit. A munkát a római Pannonia játékairól és azoknak fennmaradt emlékeiről adott áttekintés egészíti ki a magyar kiadásban.

Alexandre Dumas - Akté
Meglepetés ​ez a könyv azoknak az olvasóknak, akik ismerik és szeretik Dumas felbecsülhetetlenül értékes munkásságát. Az emberiség legsorsdöntőbb korszakát eleveníti meg Dumas előttünk, s szereplő személyei - részben legalább - történelmi nagyságok. Talán Akté az egyetlen főszereplő, akit a regényíró képzelete teremtett, a többiek: Nero császár, Agrippina, Pál apostol, Galba, Sporus, Britannicus stb. valamennyien történelmi figurák. A küzdelemben pedig, mely a regény alakjait két nagy csoportba tereli - a világ sorsa dől el a két főszereplő, Akté és Nero körül. A kicsapongó császári Róma a végnapjait éli s a föld alatt már forrong a keresztény eszme, mely ezer megpróbáltatáson át diadalmaskodik... Ez a regény tárgya. S Akté, a korintuszi leány az összekötő kapocs a régi világ és az új között, s Nero ártatlan kedvese bepillant a császári szobák borzalmaiba, s riadtan menekül onnan. Felejteni akar, úgy kerül a keresztények közé. De sorsa elválaszthatatlanul ragadja tova s anélkül, hogy tudná mi történik vele, lépésről-lépésre távolodik a régi világból, míg végre az arénában, a ráengedett vadak fenyegető üvöltése közben sorsára ébred...

Lindsey Piper - Caged ​Warrior
The ​first installment in this fierce and sensual new paranormal romance series features demonic gladiators, ruthless mafia villains, and a proud race on the brink of extinction. Ten years ago, Audrey MacLaren chose to marry her human lover, making her an exile from the Dragon Kings, an ancient race of demons once worshiped as earthly gods. Audrey and her husband managed to conceive, and their son is the first natural-born Dragon King in a generation—which makes him irresistible to the sadistic scientist whose mafia-funded technology allows demon procreation. In the year since her husband was murdered, Audrey and her little boy have endured hideous experiments. Shackled with a collar and bound for life, Leto Garnis is a Cage warrior. Only through combat can Dragon Kings earn the privilege of conceiving children. Leto uses his superhuman speed and reflexes to secure the right for his two sisters to start families. After torture reveals Audrey’s astonishing pyrokenesis, she is sent to fight in the Cages. If she survives a year, she will be reunited with her son. Leto is charged with her training. Initially, he has no sympathy for her plight. But if natural conception is possible, what has he been fighting for? As enemies, sparring partners, lovers, and eventual allies, Leto and Audrey learn that in a violent underground world, love is the only prize worth winning.

Francine Rivers - Hang ​a szélben
A ​római csapatok Titus vezetésével szinte a földdel teszik egyenlővé Dávid és Salamon egykor virágzó székhelyét, Jeruzsálemet. A szörnyű pusztítást követően a zsidó származású Hadassa Rómába kerül, hogy Julia Valerianus rabszolgájaként élje mindennapjait. Szeretetével és gyönyörű meséivel azonban nemcsak úrnője szívét nyeri meg, hanem annak bátyját, Marcust is teljesen elkápráztatja. A lány viszont különös titkot rejteget, amely akár az életébe is kerülhet: a birodalom alapjait fenyegető új vallás, a kereszténység híve... Francine Rivers történelmi regénysorozatának első kötetében ezúttal az I. század viharos és kegyetlen időszakába kalauzolja olvasóit. A nagy lélegzetvételű műben az ifjú arisztokrata iránt érzett szerelme és az Istenbe vetett hite között őrlődő rabszolgalány történetén keresztül követhetjük végig Róma hanyatlását.

Balázs Sándor - Spartacus ​élete és kora
A ​Spartacus-féle rabszolgaháború volt az egyik legsúlyosabb rabszolgalázadás, amit Itália átélt. Az olvasmányos, lebilincselő regényből megismerhetjük a hős Spartacusnak és társainak életét a capuai gladiátoriskolából való szökésüktől egészen a tragikus kimenetelű, végső küzdelmükig, melyet azután a kegyetlen megtorlás követett... Megható, ahogy a nemes lelkű Spartacus átérzi az elnyomottak, az üldözöttek szenvedését. A mögé felsorakozott embereket el akarta vezetni egy megálmodott, szebb és szabad jövő felé...

Wolfgang Tarnowski - Gladiátorok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balázs Sándor - Reng ​a föld Itáliában
Közel ​kétezer esztendővel ezelőtt az itáliai Capua városában, Gnaeus Lentulus Batiatus gladiátorai az estebéd elfogyasztása után, Spartacus jeladására, megrohanták és lefegyverezték őreiket. A véres összecsapás után hetvennyolc gladiátor tudott kitörni, és elindult Spartacus vezetésével, hogy szabad életet teremtsen magának. Így kezdődött el az ókor legnagyszerűbb rabszolgafelkelése. A hetvennyolc főből álló csoport hatalmas, küzdőképes sereggé nőtt, amely megremegtette a földet egész Itáliában. Balázs Sándor kitűnő rajzot ad Spartacus harcáról és a kétezer év előtti Itáliáról.

Marcus Junkelmann - Gladiátorok
Harcosok ​néznek farkasszemet egymással az aréna véres porondján. A közönség tombolva élteti őket. Mindjárt kezdődhet a kegyetlen küzdelem. A gladiátor felkészült a halálra! Az ókori Róma különös, titokzatos világába, a gladiátorok közé vezet el minket a Mi micsoda? sorozat legújabb kötete. A szerző Marcus Junkelmann történész és régész, évek óta vizsgálja a gladiátorok felszerelését és fegyvereit. A leírt fegyvereket és harci technikákat maga is kipróbálta az arénákban és az edzőtermekben. Megtudhatjuk, kik, mikor és miért rendeztek először viadalokat. Megismerhetjük a gladiátorok életét, és betekintést nyerhetünk az aréna titkaiba. A titkok megértését szakszerű leírások, színes festmények és rengeteg fénykép teszi egyszerűvé.

David Gemmell - Éjféli ​sólyom
Az ​epikus történet egy ifjú esküvésével veszi kezdetét: „Mondd meg neki, hogy egy napon kivágom azt az ocsmány szívét.” Aki mondja, nem más, mint Átok, a Fattyú, a Farkasfejű törvényen kívüli. A hűtlenségből fogant ifjú, akinek neve maga is romlást jelent, a riganték harcosai között nevelkedett. Azok sokra tartják harci képességeit, de félnek a szívében dühöngő erőszaktól. Tizenhét évvel születése után, saját magára rótt száműzetése során Átok igazi patkányfészekbe kerül: a hatalmas Kővárosba. Itt, ahol a gladiátorok a megélhetésért ölnek, a Karmazsin Papok megteremtették rémuralmukat, annyi rosszindulatot és gyűlöletet hintve el, ami több száz életen át is kitarthat. Ám itt élnek a szorongatott Fakultusz hívei is, akiket a titokzatos Fátylas Úrnő vezet, és akik megpróbálják a szeretet filozófiáját gyakorolni. A végső bosszúra törő Átok arra készül, hogy csatlakozzon a Kőváros mítoszát elpusztító ütközethez. A vérontás napjai egyre közelednek, és a legyőzetlen harcos király – Connavar, a legendás Démonpenge – fiának harcolnia kell, hogy megmentse világát. Az _Éjféli Sólyom_ tovább szövi a riganték lenyűgöző meséjét, mely a _Kard A Viharban_nal kezdődött, és megerősíti azt, hogy David Gemmell a heroikus fantasy egyik leglebilincselőbb kortárs alkotója volt.

Dewey Gram - Gladiator
Maximus ​is a general in the Roman army. After his last battle he wants to return to his family. But the new Emperor Commodus hates Maximus, and kills his family. Soon Maximus is a prisoner, then a slave, and finally a gladiator. When Emperor Commodus joins Maximus in the arena they fight for their lives.

Russell Whitfield - Gladiatrix
The ​acient Roman public's hunger for gladiatorical combat has never been greater. The Emperor's passion for novelty and variety in the arena has given rise to a very different kind of warrior: the Gladiatrix. Sole survivor of shipwreck, Lysandra finds herself the property of Lucius Balbus, owner of the foremost ludus for female gladiators in the Eastern Empire. Lysandra, a member of an acient Spartan sect of warrior priestesses, refuses to accept her new status as a slave. Forced to fight for survival, her deadly combat skills win the adoration of the crowds and the respect of Balbus. But Lysandra's Spartan pride also earns her powerful enemies: Sorina, Gladiatrix Prima and leader of the Barbarian faction, and the sadistic Numidian trainer, Nastasen. When plans are laid for the ultimate combat spectacle to honor the visit of the Emperor's new emissary, Lysandra must face her greatest und deadliest trial. Russell Whitfield's lifelong interest in acient Greece and Rome inspired him to write his first novel, Gladiatrix. He lives in England. Please visit his Web site at www.russellwhitfield.com

Nicholas Harris - Egy ​gladiátorviadal naplója
El ​sem hinnéd, mi történt velünk! Azt már meséltük, hogy nagyapánál nem lehet unatkozni, de ezt a szünidőt sosem fogjuk elfelejteni. Éppen a dolgozószobájában, az őskori könyvek között kutakodtunk, amikor a polcok mögött egy ajtóra bukkantunk. Benne volt a kulcs, elfordítottuk, és 2000 évet visszautaztunk az időben. Képzeld, egy igazi ókori villában találtuk magunkat! És ez még mind semmi! Miközben a fejünk felett fekete füstöt eregetett a Vezúv, s tudtuk, bármelyik pillanatban eltörölheti a föld színéről Pompejit, megmentettük egy gladiátor és egy színész életét. És annyi mindent láttunk, annyi minden történt végigizgultunk egy gladiátorviadalt, bujkáltunk egy fürdőben, sétáltunk a fórumon, és láttunk ókori színházi előadást is. Milyen kár, hogy nem lehettél velünk! De mindent pontosan lejegyeztünk a naplónkba. Ha elolvasod, olyan lesz, mintha ott jártál volna! Talán hamarosan újabb izgalmas kalandok várnak ránk és te is velünk tartasz!

J. M. Clements - Spartacus ​- Kardok és hamvak
VANNAK ​LEGENDÁK, AMELYEKET VÉRREL ÍRTAK Spartacusnak, a gladiátornak, Capua újdonsült bajnokának ezúttal egy temetésen kell harci erényeit megcsillogtatnia – egy vagyonos ember ravatalánál, akit a saját rabszolgái gyilkoltak meg brutális módon. Spartacus becsvágyó gazdája, Quintus Batiatus azonban gladiátorai felvonultatásánál többre vágyik: a lehetőséget megragadva az elhunyt birtokát is szeretné megkaparintani. Az amphiteatrumban a vér és a halál jelenti a legfőbb látványosságot. Akadnak azonban csaták, amelyeket nem az aréna homokján vívnak… _Regényünk, amely a roppant nagy sikernek örvendő Spartacus filmsorozathoz kapcsolódik, az ott felvonultatott szereplők részvételével, a sorozatban megismert környezetben játszódik. A könyv eseményei a Spartacus: Vér és homok epizódjaiban ábrázoltak után történnek, így még mélyebb bepillantást kínálnak az aréna vérrel, szexualitással és intrikával teli könyörtelen, öldöklő világába._

Guilleume Nogaret - A ​teknőcfésű
A ​huszonegyedik század nemzetközi fantasy-írói iskolájának megújulásához kötődő regény az Egerben élő szerző első műve. A három nap eseményeit összegző, sodró lendületű, izgalmas történet, lebilincselő olvasmány minden korosztály számára. Mutánsok, gladiátorok harca az arénában, hanyatló birodalom, kéjes uralkodók és deviáns rabszolgák, átok, a nők szaga és a vér illata. Hamarosan megjelenik a kötet folytatása. Van egy régi japán történet egy ifjúról, aki festő szeretett volna lenni. Mestere a következőket mondta neki: - Ha festő akarsz lenni, és bambuszokat akarsz festeni, menj le a folyópartra. Ülj le ott és tanulmányozd a bambuszt: figyeld, ahogy hajladozik a szélben, lásd, ahogy a hó lenyomja a földre. Nézd, amikor rügyet fakaszt és hallgasd, amikor a vihar tépi. Egészen addig figyelj, ha kell, hosszú éveken át, amíg magad is bambusszá nem válsz. Akkor menj haza és felejtsd el az egészet. Fogj egy ecsetet és egy vásznat és kezdj el festeni. Eddig a történet, amely megkapott engem is. Rengeteg könyvet olvastam el eddigi életemben - és még szándékomban áll jónéhányat, de próbálok a történet szerinti növendék útjára lépni. Megpróbáltam magamba szippantani az olvasmányokból mindent ami jó, és írtam egy könyvet. (A szerző)

Nicholas Bella - Destiny
"Favor ​of the gods is given to those with passion." Mateo has quickly learned that his fate is at the mercy of the gods and the frenzied crowd at the arena. Knowing that if he has any hope of gaining his freedom, it will be through the blood he sheds on the sands. That is his destiny... or is it? When his prowess in the arena catches the eye and desires of the very same god who not only spared his life before but also took his virginity, his destiny may very well change directions. Only one problem... humans and gods aren't supposed to let their emotions get entangled. Will such a forbidden act doom him... or free him? WARNING: This novella series is not for sensitive eyes, as it is brutal, dark, raunchy, and in your face with its lewd, crude, and rude attitude. I'm talking no-holds-barred bloody battles and dirty, wet, messy sex with hot, animalistic men who have no inhibitions. They take what they want when they want it, and they don’t have to be nice about it. This series is intended for very mature readers who are looking for something out of this world to read.

Nicholas Bella - Dominion
"Blood, ​lusts, and passion fuel the gods." In a world controlled by the Celestial Gods of Earth, Wind, Fire, and Water, the life of a slave is inconsequential. A relationship between the god and human, outside of instant gratification, is strictly forbidden. To the gods, all humans exist to serve them, but only those who have influence over the masses have been spared a certain degradation of servitude as long as they carry out the wishes of the gods. When Mateo is captured by bandits and taken into slavery. He has no idea what his future holds, but he knows it can't be good. He is from the badlands, places so far removed from the gods’ temples, that they are practically barren. The people of the celestial cities look upon them as blasphemers, and less than human. He is poor, he has no influence, no education, and no skills that he could use to elevate himself to a status deserving of the gods' mercy. So, when he's sold off to a Ludus to be trained as a gladiator if he survives the Trial of Fate, his curse and his hope for salvation become unified. Either in life of death, he will pay tribute to the gods and respect their Dominion. Eloy is the powerful and merciless God of Fire and like the flames he controls, his temper and desires run just as hot bordering on insatiable. When he sets his eyes on Mateo for the first time, he becomes intrigued. Watching the human fight so bravely, ignited his passion in an intensity that can only be matched by his lust for blood and entertainment. Being a god with millions of humans worshiping him, he’s used to getting exactly what he wants and right now, he wants Mateo. WARNING: This novella series is not for sensitive eyes, as it is brutal, dark, raunchy, and in your face with its lewd, crude, and rude attitude. I'm talking no-holds-barred bloody battles and dirty, wet, messy sex with hot, animalistic men who have no inhibitions. They take what they want when they want it, and they don’t have to be nice about it. This series is intended for very mature readers who are looking for something out of this world to read.

Mark Morris - Spartacus ​- Morituri
Spartacusnak ​és gladiátortársainak, akik egymás után vívják vad, véres csatáikat az arénában, ezúttal új kihívójuk akad: gazdájuk, Batiatus régi ellenfele, Solonius mellett feltűnik egy görög rabszolga-kereskedő, Hieronymus is, és vadonatúj gladiátoriskolát alapít Capuában. Batiatus harcosai egészen új kihívással szembesülnek – vajon úrrá tudnak lenni önmagukon és a ludusban megjelenő titokzatos betegségen? A kérdést kétségbeesett harc dönti el, amelynek során mindkét fél kímélet nélkül küzd az aréna véráztatta homokján. _Az igen nagy sikernek örvendő Spartacus filmsorozat első évadának eseményei után játszódó újabb regénynek köszönhetően a gladiátorok korának rajongói ismét elmerülhetnek az aréna vérrel, szexszel és intrikával teli könyörtelen, öldöklő világában._

Eduardo Trujillo - Keresd ​meg a harcosokat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

René Goscinny - Astérix ​gladiateur
Caligula ​Alavacomgetepus, préfet des Gaules veut faire forte impression à Rome et décide d’offrir à César rien moins qu’un Irréductible Gaulois ! Souvent isolé dans la forêt pour exercer ses talents, que ses camarades goûtent modérément, le barde Assurancetourix fait une proie idéale. César, considérant l’offrande plutôt assourdissante, donne l’ordre de jeter le barde aux lions lors des prochains jeux du cirque. Astérix et Obélix partent pour Rome délivrer leur ami. Et si tous les chemins mènent à Rome, bonne nouvelle : avec Astérix gladiateur, les rires y sont garantis !

Simon Scarrow - T. J. Andrews - Aréna
Kr. ​u. 41, Róma. A birodalom vészterhes időket él. A polgárok ki vannak szolgáltatva az újonnan megválasztott császárnak, aki elhatározta, hogy megszilárdítja a hatalmát. Macro, a II. legio optiója épp arra készül, hogy visszatérjen a cohorsához, miután kitüntették egy sikeres rajtaütésért. Ám a császár tanácsadó testülete azzal a feladattal bízza meg, hogy képezzen ki egy újonc gladiátort, az ifjú Marcus Valerius Pavót. Bár a vakmerő Pavo korábban már nemegyszer harcolt az életéért, még rengeteget kell tanulnia, és az ókori Rómában semmit sem lehet biztosra venni. Ráadásul a feltörekvő ifjút olyan cél vezeti, amely a saját életénél is fontosabb: meg akarja bosszulni az apja halálát, akivel egy gladiátorbajnok végzett. Vajon életben marad addig, hogy szembeszállhasson a nemezisével?

Fik Meijer - Gladiátorok
A ​holland professzor könyve a régészeti és irodalmi források segítségével, a legújabb tudományos eredmények ismeretében, de mindvégig olvasmányosan mutatja be a gladiátorjátékok történetét, a gladiátorok életmódját és kiképzését, a játékok helyszínét és típusait, valamint a küzdők fegyvereit. A szerző kitér a gladiátorjátékok társadalmi-szociológiai szerepére, és foglalkozik két nagyszabású amerikai gladiátorfilmmel (Spartacus, Gladiátor) is. Fik Meijer ókortörténetet tanít az Amszterdami Egyetemen. Számos sikeres, főként az ókori Róma történetét és kultúráját bemutató ismeretterjesztő kötet szerzője.

Andrea Erne - A ​rómaiak
A ​népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozat 43. kötetét lapozgatva az ókori rómaiakkal ismerkedhetnek meg az óvodások, kisiskolások. Kik azok a légionáriusok és a gladiátorok? Hogyan harcoltak a római katonák? Milyen volt egy ókori közfürdő? Mi volt a rómaiak kedvenc időtöltése? Milyen ételeket ettek, és hol éltek Róma lakosai? Akár egy családi nyaralás, akár egy film az, ami felkelti a gyerekek érdeklődését az ókori Róma iránt, az biztos, hogy a könyvet nézegetve-olvasgatva ismereteik szélesedhetnek, és lenyűgözően alapos tudásra tehetnek szert. A kinyitható ablakok pedig nemcsak játékossá teszik a gyönyörűen illusztrált és történelmileg is hiteles kötetet, hanem ezernyi titkot is rejtenek.

Stephen Wisdom - Gladiátorok
Róma ​gladiátori játékai egyszerre jelentettek szórakoztatásnak szánt csatákat és a haszon reményében folytatott vérfürdőt. Miközben a hadifoglyok, a leigázott területekről származó rabszolgák és az elítélt bűnözők hírhedten „fogyóeszköznek” számítottak, az arénák harcosai között akadtak olyanok is, akik önként jelentkeztek gladiátornak. A játékokon minden a látványosságot szolgálta: a harcosokat arra bátorították, csak vérző sebeket ejtsenek ellenfelükön, és igyekezzenek minél jobban elnyújtani a másik haldoklását. Polgár és császár egyaránt az erőszakból születő izgalmat és tragédiát kereste… a közönség pedig rajongott a gladiátorokért, akiktől megkapta ezt. Kötetünkben bemutatjuk, miként találhatták magukat férfiak és nők az arénában, valamint részletesen foglalkozunk a különféle gladiátortípusokkal, fegyvereikkel és felszerelésükkel. Kiderül, az arénák harcosai hogyan élték mindennapjaikat – és miként érte el életük csúcspontját, ahogy kiléptek a porond homokjára.

Timothy Knapman - A ​római császár nyomában
A ​Kalandos küldetés-sorozat kötetei különleges élményt ígérnek a 8-12 éves gyerekeknek. Ezekben a rendhagyó könyvekben az olvasó a főhős, ő dönti el, mit választ, merre halad az izgalmas történetben. Útközben számos rejtély és talány állja útját, ám ezek egy igazi hősnek nem jelenthetnek akadályt, s végül sikeresen oldhatja meg a küldetéseket, hiszen a kötet visszatereli a helyes ösvényre. Ráadásul útközben észrevétlenül gyarapodik a gyermekek matematikai és történelmi tudása is, így lesz igazán hasznos élmény egy-egy kaland.

Kollekciók