Ajax-loader

'kalendárium' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


819101_5
Showder ​Kalendárium Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Showder ​Kalendárium
Fábry ​Sándor ezúttal sem kér és nem is ad kegyelmet: a Showder Kalendárium mulatságos, egyszersmind kíméletlen képet mutat közéletünkről, hírességeinkről, valamint hétköznapi csetlés-botlásainkról… A munkásságáért többek között Karinthy-gyűrűvel és Déry János-díjjal kitüntetett író, humorista és showman legújabb poénjait egybegyűjtő rendhagyó évkönyv januártól decemberig – egészen pontosan Fagyottváltó havától Kereskedő-mennyország haváig – kínál válogatott Showder-poénokat. A Kalendáriumból megismerhetjük a közelmúlt Magyarországának rövid krónikáját az őszödi beszédtől a Televízió székházának ostromán át egészen a BKV-botrányig. Rövid történeteket is olvashatunk a nyugdíjas (fa)levélkézbesítő kutya sztorijától kezdve az egzotikus wellness-útra gyűjtő hajléktalan esetéig. Még jövendölésekkel is szolgál a könyv, megtudhatjuk például, hogyan néz majd ki a 2020-as, Budapest-Ráckevei Olimpia nyitóünnepsége, vagy hogy mi vár ránk, amikor majd államosítják a Mikulást… Vigyázat! A Kalendárium olvasása veszélyekkel jár: lapozgatás közben sírunk a nevetéstől, és úgy megfeledkezünk magunkról, hogy a szomszédnak kell átdörömbölnie… Kötelező olvasmány Showder-rajongóknak, és mindenkinek, aki szereti az életerős, csípős, kemény. Miért lenne jó Overdose miniszterelnöknek? Nem írna ki korrupciógyanús tendert a zabra. Nem igényelne légi utántöltést. Nem röhögnék ki külföldön. Határozottan reagálna a Kék Áramlatra – egy barna fuvallattal. Nem hazudna a Napkeltében, hanem őszintén nyerítene. Nem lassulna le, ha az MSZP baloldali platformja sírni kezd. Nem rontana a békés ünneplők közé, és mindig viselne azonosítószámot. Saját hátán vinné haza az eltévedt kislányokat. Végül pedig nem csinálná azt az országgal, amit a kancákkal…

Lakatos Márk - Stíluskalendárium
Lakatos ​Márk harmadik könyve egyszerre praktikus öröknaptár és remek tippek gyűjteménye. A régi kalendáriumok hangulatát idéző nosztalgikus kiadványban az élet számtalan területéhez - öltözködés, szépségápolás, rendszerezés, egészséges életvitel, dekorációk, konyhai trükkök - kapunk tanácsokat, ötleteket. A kiadványt receptek, horoszkóp, idézetek, valamint számtalan hasznos tudnivaló gazdagítja.

Katona Lajos - Folklór-kalendárium
A ​századforduló magyar gondolkodástörténetében előkelő hely illeti meg Katona Lajost. És nemcsak hazai, hanem európai mértékkel vizsgálva munkásságát, s nemcsak az irodalomtörténet írásban elért eredményeiért, hanem néprajz-, nyelv- és történettudományi tanulmányaiért is. Tevékenysége számos tudományág területét fogta át, mégsem volt polihisztor, sem a szónak régebbi, sem mostani értelmében. Problémaérzékenysége és több szaktudományban megpróbált gondolkodásmódja, gazdag nyelvismerettel erősített filológusi ösztöne és egymásra épülő kutatási témái egyaránt elősegítették, hogy mindegyik szaktudományban maradandót hozzon létre, méghozzá úgy, hogy közben ezek összekapcsolására is példát adjon. Úgy vélte, "az ismertet tárgyainak egymással való sokszoros összefüggésénél fogva... mindegyik tudományág annyira összefonódik a többiekkel, hogy hol ez szorul amannak, hol meg amaz ennek a segítségére: bármelyik juthat a többivel szemben középponti helyzetbe, vagy lehet egy másiknak, mint középpontinak, a küllője". [...] Munkássága a benne rejlő lehetőségek felől szemlélve valóban töredékes maradt, így sem csekély értéket képviselő eredményei felől azonban meg kell kísérelnünk hiányzó részéinek "kibetűzését". Hiszen manapság, mikor szorosan összetartozó tudományágak egyre tehetetlenebbül szemlélik egymást, Katonának ismeretegységesítő - vagy, ahogy ő nevezte - "egyetemes" filológiája talán nyújthat némi útbaigazítást. Persze, nem könnyű recept formájában, hanem fáradságos egyeztetéseket, feszítő végiggondolásokat követelve.

Covers_108914
Adventi ​kalendárium Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Adventi ​kalendárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Füle Lajos - Napi ​csendességek 365 napon
Egy ​kis könyv, hatalmas tartalommal minden napra! A hívő embernek köztudottan napi kapcsolatot kell fenntartania Istennel. Ezt tanácsolja nekünk a Biblia. Nagy segítséget nyújtanak az Úrral való napi imakapcsolatunkban az áhítatos könyvek. Az Éjféli Kiáltás Misszió most egy ilyen különleges kiadványt szeretne az Olvasók kezébe adni. Füle Lajos négysoros verseit hozzájuk illő képekkel és bibliai idézetekkel kötöttük gyönyörű csokorba, amely erősítést jelenthet minden igaz keresztyén napi csendességének perceiben.

Flamand_kalendarium
Flamand ​kalendárium Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Flamand ​kalendárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fülöp György - Mókás ​gyerekkalendárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sulyok Mária - Tímár Zsuzsa - Virágkalendárium
Ezt ​a könyvet... ...elsősorban nőknek írtuk. Ők ápolják a hagyományokat, és tartják az ünnepeket. De természetesen a férfiakra is gondoltunk. Sőt, ajánljuk, tanulmányozzák gondosan! Sok kellemetlenséget elkerülhetnek, ha a kalendárium végén fellapozzák a névnapok mutatóját. Ha egy-egy ismerős, kedves névre bukkannak, s azt emlékeztetőül följegyzik naptárukba, nem néznek majd rájuk otthon vagy a randevún könnyes szemmel, mondván: „mindenki felköszöntött a nevem napján, csak te nem..." Ajánljuk kalendáriumunkat azoknak a kedves öregeknek, akikben még erősen él a vágy: ajándékozni, örömet szerezni, figyelmesnek lenni. Írtuk ezt a könyvet nem utolsósorban a „mai" fiataloknak is, akik ugyan sokszor türelmetlenül legyintenek a régi szokásokra, ám ünnepelni ők is szeretnek, s a maguk módján kedvesek, barátságosak. Írtuk még a velünk egykorúaknak is, akik már szinte felejteni kezdjük a másoknak szerzett öröm érzését, és bizony néha inkább csak kötelességből nyitunk be a virágüzletbe, hogy eleget tegyünk annak, amit elvárnak tőlünk: virágot vigyünk szeretteinknek. És ne feledjünk alkalmanként magunknak is örömöt szerezni, vásároljunk magunknak is virágot, hogy otthonunkban mindig mosolyogva fogadjon néhány szál virág. Minden évszaknak, sőt, minden napnak megvan a maga jellemző és hangulatos, szinte sajátos virágdísze. Ezeket szeretnénk könyvecskénkben bemutatni. Ne várjon hát az olvasó semmiféle szakkönyvet! Nem kap telvilágosítást a magvak vetéséről, a virágok ápolásáról vagy a díszbokrok metszéséről. Itt és ezúttal csak arról írunk: mikor? kinek? mit? és hogyan?

Ismeretlen szerző - Az Élet és Tudomány Tudományos Kalendáriuma 1981
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_207080
6

Ismeretlen szerző - Az ​állatvilág kalendáriuma
Ez ​a páratlan kiadvány a vadvilág rendhagyó krónikája. A kiadvány hónapos felbontásban vezeti végig Önt a vadvilág egy évének lenyűgöző eseményein januártól decemberig. A könyvbeli év azonban 13 hónapos: külön fejezet foglalkozik azokkal az állatokkal, amelyeknek tevékenysége nem köthető az év egy adott szakaszához. Minden fejezetben magával ragadó leírások, ámulatba ejtő fotók, rajzok és térképek tárják fel Ön előtt a vadvilág egy évének részleteit.

Anne Geddes - Babaarcképcsarnok
Anne ​Geddes bámulatba ejtő babafotóit ezúttal nagyszerű képkeretekkel övezve csodálhatjuk meg. Ez az asztali öröknaptár kiváló ajándék mindenkinek - de önmagunkat is meglephetjük vele. És ha letelt az év, egyszerűen visszalapozunk január elsejéhez és az új esztendőben is hasznos társ lesz ez a naptár.

Czárán Eszter - Világnak ​virága - Tavasz
/A ​tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig/ A könyv a Kos, Bika és a Ikrek havát foglalja magába. A gyerekek és fiatalok számára tanító által összeállított gyűjteményben az esztendő minden napjára találnak értékes olvasnivalót a fiatalabbak és az idősebbek is. A kiadvány magyar keresztény műveltségünket ismerteti meg, s célja az, hogy a gyerekeket visszavezesse ősi hagyományainkhoz, abba a világba és szokásrendszerbe, amely évszázadokon át jól működött, amely emberhez közeli s Isten előtt kedves volt, és ma is megvalósítható. A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain. Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is. A kiadványt ősi művészetünk alkotásai ékesítik, gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják. A gyűjtemény négy kötetes, negyedéves bontásban tartalmazza a napfordulók közötti időszakok olvasmányait. A könyv ajánlott gyermekeknek, szülőknek, tanítóknak, tanároknak, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek s minden olyan jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában.

Johann Peter Hebel - Kincsesládikó
"Ahogy ​a kalendárium-évszámok haladnak előre, az ember is egyre érettebb lesz. Az ember igen - az emberiség nem." Johann Peter Hebel Nagy írók rajongtak ezért a könyvért: Goethe, Tolsztoj, Kafka, Heidegger, Canetti. Pedig a Kincsesládikó "csupán" kalendáriumtörténeteket tartalmaz. De az az egyszerű és emberi hang, amin Hebel megszólal, utánozhatatlanul egyszeri. Mintha egy asztalnál ülve, meghitt baráti körben mesélne a világ dolgairól. Derűs, közvetlen, és egy pillanatra sem veszti el az arányérzékét. Ezért aztán ahol anekdotázik, ott is mély értelmű. Ahol példázatos, ott is hétköznapian közeli. Ahol humoros, ott meg, mint kapszulában a multivitamint, rejtve adagolja a morált. És amikor már bőven túl jár a hihetőség határán, olyankor is mintha végig két lábbal állna a földön. Sorolja az emberi kiválóság példáit, de legalább annyira vonzódik a csavargókhoz, a koldusokhoz, a csínytevőkhöz. Tud megható is lenni, de sohasem érzelgős. Kevés szóval sokat mond, és mindig valami felejthetetlent. - Íme egy elbeszélő, akinek szívébe "belefér az egész világ".

Zsédenyi Adrienn - Zséda ​2013
Zséda ​gyönyörű illusztrációkban gazdag kalendáriuma nem egyszerű határidőnapló: a praktikus, egész évben használható naptár mellett ezúttal az utazásról tudhatunk meg mindent, vagy majdnem mindent Zsédától. Kiderül, hogyan érdemes csomagolni és felkészülni, ha az ember busszal, vonattal, repülővel vagy akár hajóval vág neki a nagy útnak, de hasznos tippeket kaphatunk az utazás előkészítéséhez, sőt az úti cél megválasztásához is. Az év minden hónapja egy-egy európai nagyvárosról szól attól függően, hogy az adott hónapban éppen hol történik valami kihagyhatatlan, vagy melyik város mutatja a legszebb arcát. A legfontosabb események pedig a naptárba is bekerültek, így segítve az utazások tervezését. A határidőnapló kihagyhatatlan része a szépségápolás. Zséda az utazás tematikája köré csoportosította trükkjeit, és biztosak lehetünk benne, hogy Zséda praktikáival bármikor és bárhol a legjobb formánkat hozhatjuk. A kötet bepillantást enged abba is, hogyan utazik Zséda, aki három hosszú hétvégét töltött el Európa legcsodásabb részein. Láthatjuk őt főzni a mesés Toszkánában, dirndlben és biciklin a festői szépségű Salzburgban, vagy éppen önfeledten strandolni a közeli szlovén tengerparton. És az igazi meglepetés: a kalendárium tulajdonosa saját útinaplóját is elkészítheti a könyv külön erre a célra kialakított részében.

Covers_379015
Fiúk ​évkönyve 1975 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Fiúk ​évkönyve 1975
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ivanicsné Szing Mária - A ​móri németek kalendáriuma / Kalender der Moorer Deutschen
Hunyd ​be a szemed kedves olvasó, engedd, hogy emlékképeid, vagy csak képzeleted a messze múltba szálljon, és megjelenjen benne a csak fényképről ismert fejkendős, jóságos tekintetű, sokszoknyás parasztasszony: nagyanyád, dédanyád, vagy csak hallomásból ismert ükanyád. Ropog a tűz a sparheltban, ő ül a hokedlin a konyhaasztalnál, jár a keze, dolgozik: tollat foszt, babot válogat vagy varrogat éppen. Vele szemben kigombolt inggallérral, tiszta melles kötényben, orrára csúszott szemüveggel elmélyülten olvas a papa. Előtte sokszor átfaragott, tintaceruzás bejegyzésekkel tarkított könyv: a mindent tudó Kalender. Benne van minden, ami fontos: esküvő, születés, halál, munka, jó tanácsok, ünnepek, öröm, vigasság; a parasztember egész élete. Üssük fel ezt a képzeletbeli naptárat, lapozzuk végig, s kitárul előttünk a móri svábok élete, világa!

Zsédenyi Adrienn - Zséda ​2016
Tavasz, ​nyár, ősz, tél... minden évszak más-más élményeket, meglepetéseket és nehézségeket tartogat számunkra. Az, hogy hogyan éljük meg őket, csak rajtunk múlik. A tél jelentheti a hideget, szürkeséget, elszigetelődést, de a közelséget, meghittséget, odafigyelést is. Zséda ötödik kalendáriumában megmutatja nekünk, hogy hogyan találhatjuk meg a szépséget az év minden szakában, és hogyan hozhatjuk összhangba lelkünket a természet és az időjárás változásaival. "Hiszem, hogy amikor reggel felkelünk, elindulhatunk a szépség irányába is. A mi választásunk. A szép gondolatokból pedig nemcsak szép tettek, szép test is származik." (Zséda)

Szatmári Nóra - Ezoterikus ​kalendárium 2014
A ​2014-es Ezoterikus kalendárium határidőnapló és könyv is egyben, amely több mint 400 oldalon tartalmaz asztrológiai előrejelzéseket és számmisztikai naptárakat. A Holdfázisok pontos adatai segítik az egész évre szóló Holddiétát, a napi angyali útmutatások emelik a hétköznapok energiáját. A szervóra táblázat használatával pedig a szervezet belső órájához igazodva tudunk figyelni jobban egészségünkre. A megszokott napi bontású naptár-funkciót egészítik ki a spirituális tartalmak, amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapok során, hiszen a szokásos feljegyzések mellett láthatjuk, hogy melyik napot mely bolygó uralja, így tanácsot kapunk ahhoz, hogy mit tegyünk, vagy mit kerüljünk, illetve melyik nap mely kristállyal tehető harmonikusabbá.

Zsédenyi Adrienn - Zséda ​2012
"Mindig ​veled Vannak Nők, igen, szigorúan nagy N-nel Nők, akik, ha belépnek a szobába, megáll körülöttük a levegő. Mindegy, mit viselnek, mindegy, hogy azt hol vásárolták, egy egyszerű sál is királynői palásttá változik rajtuk. Titkuk van, olyan belső ragyogásuk, kisugárzásuk, ami különlegessé, ellenállhatatlanná teszi őket. Ilyen Nő volt Greta Garbo, Marilyn Monroe és Audrey Hepburn. Ilyen Nő az én anyukám is, aki nem lett világsztár, de akin még a saját maga által készített ruhák is olyan megkérdőjelezhetetlenül tökéletesen állnak, ahogyan az a Nagykönyvben meg van írva. De milyen Nagykönyvben is? Hol van, melyik boltban kapható az a könyv, amelyben le vannak írva ezek a titkok, amelyet élete során minden nő keres? Bár ezt a Nagykönyvet még én sem találtam meg, ebben a kiadványban szeretném átadni Nektek mindazt, amit a nagyvilágból, saját környezetemből és anyukámtól lestem el és tanultam meg. Mindazt, amit én gondolok erről a titokról. Az Elivel való találkozás mérföldkő volt az életemben. Ő mutatta meg, hogy hogyan is kell az öltözködést profi szinten művelni és kezelni, tőle rengeteget tanultam. Fittyet hányni az aktuális trendekre, a divatra lehet, de kizárólag biztos és szilárd alapokon álló ízléssel, valamint stílusérzékkel. Nem csupán, sőt, főként nem divatról fogtok olvasni ebben a kalendáriumban. Ennél sokkal többet szeretnék megosztani Veletek: megmutatom kedvenc helyeimet, végigviszlek Benneteket az én városomon, Budapesten, és vidéken is, ahol a turnébusz megáll... Remélem, ti is találtok majd benne olyan részeket, amelyben felismeritek annak a bizonyos Nagykönyvnek egy-egy bekezdését, az örök stílus apró titkait. Sok szeretettel: Zséda"

Covers_161453
Verses ​öröknaptár Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Verses ​öröknaptár
Minden ​napra egy vers a magyar költészet dúsgazdag tárházából - időkastély, melyben barangolhat az olvasó. Miért éppen ezek a versek? Jeles történelmi vagy irodalmi események, névnapok, ünnepek, természeti fordulók kapcsolnak össze időpontot és szöveget. A napok és versek folyammá nőnek, öröknaptárrá épülnek - íme, egy lehetséges változat a szerkesztők választásai szerint.

Covers_129958
Új ​szerelmes kalendárium Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Új ​szerelmes kalendárium
A ​népszerű Szerelmes Kalendárium mintájára új válogatást nyújtunk át olvasóinknak: háromszázhatvanöt költő egy-egy verssel vall a szerelemről. Ebben a bibliofil kötetben jelentünk meg először élő magyar költőket a magyar és a világirodalom klasszikusai mellett: huszonötöt, köztük sok a fiatal. Gyerek- és kamasz-szerelem, vágyódó szerelem, beteljesült szerelem, házasság, civódások, szakítások, emlékezések, öregkori szerelem verscsoportjai követik ennek az érzésnek az életét születésétől haláláig.

Szatmári Nóra - Ezoterikus ​kalendárium 2015
Az ​Ezoterikus kalendárium 2015 az ILLIA & Co. Könyvkiadó Kft. egyedi tervezésű határidőnapló-kínálatának egyike, ahol a hagyományos naptár funkciót egyedi tartalmak egészítik ki. Leírás: A 2015. évi Ezoterikus kalendárium az 5. kiadása ennek a különleges határidőnaplónak, mely könyv is egyben. Több mint 400 oldalon tartalmaz asztrológiai előrejelzéseket és számmisztikai naptárakat. A Holdfázisok pontos adatai segítik az egész évre szóló Holddiétát, a napi angyali útmutatások emelik a hétköznapok energiáját. A szervóra táblázat használatával a szervezet belső órájához igazodva tudunk figyelni jobban egészségünkre. A jubileumi arany kiadás ezúttal szimbólummágiával is kiegészül. A megszokott napi bontású naptár-funkciót kiegészítik a spirituális tartalmak, amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapok során, hiszen a szokásos feljegyzések mellett láthatjuk, hogy melyik napot mely bolygó uralja, így tanácsot kapunk ahhoz, hogy mit tegyünk, vagy mit kerüljünk, illetve melyik nap mely kristállyal tehető harmonikusabbá.

Bálint Sándor - Ünnepi ​kalendárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lance Hattatt - A ​dísznövények képes kalendáriuma
Lance ​Hattatt könyve felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt ahhoz, hogy gondosan megtervezzük, mikor mi történjen kertünkben, s ily módon szorgos munkánkat siker koronázza az év minden szakában. A fejezetek az illető hónapban virágzó szegélynövények bemutatásával kezdődnek, majd a fákkal, illetve a cserjékkel foglalkozó, gazdagon illusztrált részek következnek. A szerző sorra veszi a kertek minden elképzelhető formáját - díszkert, konyhakert, vizikert, sziklakert, virágláda, és jó tanácsokkal látja el a kertészkedőket arra vonatkozólag, mit mikor kell csinálni, hogy a várt eredmény következzék be. Ezenkívül javaslatokat tesz a különleges hatású kombinációkat illetően is, amelyek létrehozásához mindössze némi előrelátásra és tervezgetésre van szükség. A növényeket pazar színekben pompázó rajzok és fotók szemléltetik, az ábrákhoz fűzött megjegyzésekből pedig minden megtudható termesztésükről, jellemzőikről, sajátosságaikról. A könyv nélkülönözhetetlen mind a szorgos kertészkedők, mind pedig azok számára, akik csupán nézegetni szeretik a szép növényeket.

Gergely Anikó - Nők ​Magazinja Évkönyv '86
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Douglas - 2012 ​- Maja próféciák
Mikor ​jön el a világvége? Ha hihetünk az ősi maja jóslatoknak, akkor 2012. december 21-én! Márpedig a maja Hosszú Számlálás kalkulációinak pontosságához már több évtizede nem fér kétség. Mire számíthatunk aznap? Apokalipszis, avagy újjászületés vár ránk, végítélet vagy lehetőség az újrakezdésre? A választ mindenki önmagában keresse! Bár naponta szembesülünk a gyakran egész városokat, térségeket romba döntő kataklizmák képeivel, legtöbben képtelenek vagyunk saját halandóságunk tényét felfogni, s hogy ami reánk vár, az egy napon megtörténhet az egész emberiséggel, vagy akár magával a bolygónkkal is. Nem mindegy, hogyan fogadjuk a katasztrófákat. Hihetjük, hogy földi létünk testünk enyészetével örökre véget ér. Viszont a küszöbön álló eseményekre tekinthetünk úgyis, mint egy szellemi beavatási szertartásra, egyfajta kozmikus próbatétel, amellyel bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk legyőzni félelmünket. Talán nem is jövőnktől kellene tartanunk, hanem magától a félelemtől, amely lealacsonyítja szellemünket, és képtelenné tesz, hogy kifejezzük szeretetünket. Mégis: hogyan készülhetünk fel a változásra? Küszöbön álló végnapjai közeledtével újra a figyelem középpontjába került az ősi maja kalendárium. A gondolatébresztő, vitaindító kötet minden oldalról körbejárja a maja jóslatot, és megmutatja, hogy a 21. század emberisége számára mi a jelentősége ennek az ősi titoknak. Alapmű, mely egyetlen könyvespolcról sem hiányozhat.

Ismeretlen szerző - Karácsony, ​húsvét, pünkösd a zenei néphagyományban / Weihnachten, Ostern, Pfingsten in der musikalischen Volkstradition
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_188858
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Az Élet és Tudomány kalendáriuma 1974
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_204810
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Berzsenyi ​Kincses Emlék-kalendáriom
Valamint ​további közhasznú és tanulságos olvasmányok az értő honni SOKASÁG-nak

Moldova György - Moldova ​György kalendáriuma a 2000. évre
"Az ​emberiség nevetve válik meg a múltjától, de nem jókedvűen. Így érzi magát az is, aki számot vet a XX. Század 36525 napjával. Ha az utolsó év nem hoz változást - és miért hozna - egyetlen nap sem múlt el háborúk, katasztrófák, diktátorok őrjöngése nélkül. A távozótól mégis illik elbúcsúzni. Ebbe a 2000-ik évre szóló naptárba igyekeztem belefoglalni a század nevezetes eseményeit, egyéniségeit, egyházi és közmegegyezéses ünnepeit, filozófiai és csillagászati csomópontjait, ha csak egy-egy mondat erejéig is. A naptár lapjairól vezényszó harsan fel: "XX. Század lelépni!", a távolban egy új, talán tisztább szellemű sereg készülődik, még nem tudni mi vár ránk, "XXI. század, vigyázz!" (A szerző)

Covers_332174
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​Katolikus Szó kalendáriuma 1989
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

%c3%89vfordul%c3%b3k__esem%c3%a9nyek
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Évfordulók, ​események kalendáriuma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók