Ajax-loader

'szentpétervár' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Bűn ​és bűnhődés
Dosztojevszkij ​számára - írja Rosa Luxemburg, a forradalmár asszony - »kizökkent az idő«, amikor látta, hogy egyik ember megölheti a másikat. Nem lelheti békéjét, mert ismeri azt a felelősséget, amely ezért a szörnyűségért valamennyiünket terhel. Aki csak egyszer is átélte az ő Raszkolnyikovját... az többé sohasem rejtőzhet el a maga csigaházacskájába, a filiszterség és az önhitt egoizmus tojáshéjába..." A Bűn és bűnhődés a mély és tiszta szellemű, de ellentmondásokkal küzdő s meghasonlott lelkű géniusz legzártabb, legművészibb gonddal szerkesztett alkotása. Talán ezzel magyarázható, hogy világszerte a Bűn és bűnhődés lett életműve legismertebb darabja. A páratlan lélekábrázolás, az emberi jellemek szuggesztív erejű rajza, a magával ragadó stílus, a mesteri kompozíció, a kapitalista nagyváros sikátorainak, piszkos bérkaszárnyáinak, fojtott levegőjű odúinak szorongatóan hiteles képe az írásművészet halhatatlan alkotásai közé emeli művét. A "detektívregényből" így lesz klasszikus remek, minden idők egyik legmegrázóbb lélekrajzregénye.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Fehér ​éjszakák
A ​Fehér éjszakák történetét olyan ember mondja el, aki elsősorban önmaga előtt akarja igazolni álmokba foszló életét. A Nasztyenka-történet mindennél fontosabb számára, ezért dolgozza ki részletezve, megjelenítve. Ebben a történetben eljátszhatja a nemes lelkű lovagot, megmentheti az ismeretlen leányt a tolakodótól, vállalhatja a szerelmi postás szerepét, és nagylelkűen lemondhat a megszeretett lányról. De a főhősnek be kell vallania, hogy mentsvára nincs többé, az álmok elfogytak, s már kénytelen az ábrándok évfordulóit megtartani.

Patrick Carman - Sötét ​erők
A ​tizennégy éves Amy Cahillt és öccsét a távoli Oroszországba csalja a titokzatos NRR távirata. Messzire az egyetlen személytől, akiben megbízhatnak. Ezzel kezdetét veszi a hajsza a nácik által elrabolt kincsért, mely során fellebben a fátyol az orosz cári család meggyilkolásának titkairól. Az oroszországi kincsvadászat a Lucianek által állított csapdának tűnik, de a csalinak nem tudnak ellenállni... Vajon mekkora kockázatot vállal Amy és Dan azért, hogy rájöjjenek, mi történt valójában szüleik halálának éjszakáján?

Ken Follett - Egy ​férfi Szentpétervárról
A ​Férfi Szentpétervárról jött Londonba... hogy gyilkoljon. A merénylet a világtörténelmet változtatta volna meg. Számos fegyvere volt, de a két legveszélyesebb: egy ártatlanságát elveszíteni vágyó fiatal nő szerelme, és egy minden áron kielégülést kívánó előkelő hölgy izzó szenvedélye. Felvonult ellene a teljes angol rendőrség, egy gazdag és nagyhatalmú lord, valamint maga az ifjú Winston Chruchill. Ennyi akadályon senki más nem gázolhatna át, csak egy férfi Szentpétervárról.

David Benioff - Tolvajok ​tele
A ​Trónok harca tévésorozat alkotójának, producerének és forgatókönyvírójának, New York Times bestseller, díjnyertes, közel negyven országban kiadott regénye. A nácik kegyetlen ostromgyűrűjében vergődő Leningrádban Lev Benyovot letartóztatják fosztogatásért, és egy cellába kerül Koljával, a jóképű fiatal dezertőrrel. Kivégzés helyett azonban elképesztő ajánlatot kapnak, hogy megmenthessék az életüket: egy tucat tojást kell keríteniük a Belbiztonság nagy hatalmú ezredesének, leánya lakodalmi tortájához. Mivel a városba már jó ideje nem jut be semmilyen utánpótlás, lakói elképzelhetetlen mértékben nélkülöznek, éheznek. Lev és Kolja nekivág a lehetetlennek – Leningrád kíméletlen poklában, sőt még az ellenséges vonalakon túl is kutatják a felbecsülhetetlen kincset. Ebben a megindító, ugyanakkor mulatságos, egyszerre sziporkázó és hátborzongató regényben a második világháborúban átélt kalandok során egy fiú férfivá érésének ízig-vérig modern története is kibontakozik előttünk. A kötetet a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, Pi élete, Széthullott birodalom trilógia stb.) ültette át magyar nyelvre. _David Benioff a könyvek mellett forgatókönyveket ír. Első regényéből, Az utolsó éjjelből Spike Lee rendezett emlékezetes filmet Edward Norton főszereplésével. A Tolvajok tele a második és eddig utolsó regénye, mert a megjelenése után Benioff egy olyan projektbe fogott bele, ami mellett nincs ideje másra: ő az utóbbi évek egyik legsikeresebb tévésorozatának, a Trónok harcának alkotója, producere és forgatókönyvírója. A feleségével, Amanda Peet színésznővel és lányukkal Los Angelesben él._

Danielle Trussoni - Angelopolis ​- Angyalok városa
Tíz ​év telt el azóta, hogy Evangeline a mennyei lant elpusztítása után angyallá változott. Tíz éve nem találkozott Verlaine-nel, aki tudományos pályáját hátrahagyva csatlakozott az angelológusokhoz, és az egyik legkiválóbb angyalvadásszá képezte át magát. Sorsuk ezúttal Párizsban keresztezi egymást, ahol Verlaine egy felismerhetetlenségig megcsonkított nefilim holttest mellett Evangeline iratait találja meg. De mielőtt fel­ocsúdhatna a sokkból, hogy élete szerelme meghalt, olyan eseménysorozat veszi kezdetét, amelynek végkimenetele az egész emberiség sorsát megváltoztathatja. Verlaine-t Moszkvába vezetik a nyomok, ahol az Ermitázs pincéjében évszázados titok tárul fel előtte. Fabergé legendás tojásai elvezetik a hírhedt Raszputyin rejtélyes albumához, amelyben megtaláljákNoé orvosságának titkos receptjét. Azt a receptet, amellyel talán sikerülhet megszabadítani a Földet a nefilimek jelentette átoktól. „Továbbá elmagyaráztuk betegségeiknek és csábításaiknak valamennyi gyógyszerét Noénak, hogy hogyan tudja azokat meggyógyítani a föld növényeivel. És Noé mindent leírt egy könyvbe az orvosságokkal kapcsolatban, ahogy utasítottuk. Így a gonosz szellemek meg lettek gátolva Noé fiainak bántalmazásában.” (Jubileumok könyve) Ezek az apokrif sorok vezérlik az Angelology - Az átok című nagysikerű könyv főhőseit a történet folytatásában. Az Angelopolis – Angyalok városa egyszerre érdekfeszítő regény és letehetetlenül izgalmas krimi. Az olvasó ezúttal is úgy érezheti, mintha egy nagyszabású időutazásra váltott volna jegyet, amelynek során eljuthat az Özönvíz utáni évszázadokba, találkozhat Noéval, megismerheti az utolsó orosz cár életét, megtudhatja, ki volt valójában Raszputyin, és hogy mit rejtenek a fagyos, szibériai hómezők.

A. I. Kuprin - Ivan Szergejevics Turgenyev - Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - A ​boszorkány
A ​kötet három nagyszerű orosz író, Turgenyev, Dosztojevszkij és Kuprin egy-egy kisregényét ajánlja az olvasó figyelmébe. A múlt század végi orosz próza remekművét összekapcsoló közös téma a szerelem, a szerelmet megelőző, homályos sejtésekkel, epekedéssel teli, izgatott állapot, amelyet sosem felejt el az ember. Az első, az igazi, a tiszta szerelem romlatlan szenvedélye, az önfeláldozó, boldog önfeledtségbe ringató édes szerelem és a csalódásokkal, kétségekkel, féltékenységgel gyötrő, boldogtalanságot hozó, lelket megelőző szerelem. Turgenyev líraian szép kisregényének kamasz hőse éppen átlépi azt a határt, amelyen túl nem fiatal fiú többé, hanem szerelmes férfi, aki egyszerre érzi a szenvedélyt és a szenvedést. Akit öl a bú, ha nincs a vágyott nő mellett, de a közelében sem lel nyugtot, akinek nem fog az esze, ügyetlen, tétova, akit gyötör a féltékenység, és önnön sutaságának, jelentéktelenségének tudata kínoz. Dosztojevszkij remekének ifjú hőse magányosan kóborol Pétervár utcáin, amelyek a fehér éjszakák varázslatos fényében fürdenek. Ilyenkor olyan fájdalmasan csodásak az éjszakák, amilyenek csak akkor lehetnek, amikor az ember fiatal. S bár elhagyott és sebezhető, de mégis reménykedve, ábrándosan kitárja lelkét, amely igaz szerelemre, mindent elsöprő érzésekre szomjazik. Kuprin boszorkánya, Oleszja természetes, romlatlan bájával, lényéből áradó finomságával és őszinteségével ejti rabul a férfit, akit ezután láthatatlan szálak fűznek a lányhoz. Csendes és édes fájdalom lengi körül mesebelien varázslatos pillanataikat, s bár mindketten egész lényükkel vágyódnak egymás után, a másik legjelentéktelenebb mozdulatára, szavára, mégis sejtik, hogy szerelmük önfeláldozást kíván. Ám ahogy Dosztojevszkij hőse mondja, az üdvösség egyetlen perce egy egész életre elég.

David Mitchell - Szellemírók
Mitchell ​könyvében szellem járja be a világot. Gazdatestről gazdatestre vándorol, keresi a neki rendelt formát és életet, akárcsak a szerző, aki a buldog szívósságával követi nyomon kilenc főszereplője életét a világ kilenc különböző pontján: a terrorista szektatagét Okinavában, a lemezbolti eladóét Tokióban, az angol pénzmosó ügynökét Hongkongban, a buddhista teaárus öregasszonyét Kínában, a gazdát kereső lényét Kínában, a műkincstolvaj teremőrlányét Szentpétervárott, a - szellemíró - dobosét Londonban, a CIA elől bujkáló atomfizikusnőét Írországban és az éjszakai rádiós műsorvezetőét New Yorkban. És bár e hősök nincsenek tudatában, milyen bizarr és kísérteties módon kapcsolódik egymáshoz életük, Mitchell mindvégig magabiztosan tartja kezében a szálakat, sőt arra is ügyel, hogy akkor se gabalyodjanak össze, amikor egy közelgő üstökös formájában már-már becsap a mennykő.

Fyodor Dostoevsky - Crime ​and Punishment
A ​dark and compelling study of a young intellectuel tempted towards crime through severe penury.

David Mitchell - Ghostwritten
An ​apocalyptic cult member carries out a gas attack on a rush-hour metro, but what connects him to a jazz buff in Tokyo? A woman on a holy mountain talks to a tree - and the tree talks back - unaware of the effect the financial irregularities of a burnt-out lawyer will have on her life. Add to this - a Mongolian gangster, a redundant English spy in Petersburg with a knack for forging masterpieces, a despondent 'zookeeper', a nuclear scientist, a ghostwriter, a ghost, and a late night New York DJ whose hard-boiled scepticism has been his undoing. All of them have tales to tell, and all must play their part as they are caught up in the inescapable forces of cause and effect.

Simun Vrocsek - A ​pétervári háború
Pétervár, ​Petrográd, Leningrád - vagy egyszerűen csak Pityer: a város, amely egykor Péter cár parancsára nőtt ki a Néva-parti mocsaras földekből, hogy aztán a világ egyik legszebb városa legyen. De most, a Katasztrófa után már Pityeren is az enyészet az úr. Pontosabban a meghibbant evolúció által létrehozott új lények uralkodnak a város romjai között: Pavlov-kutyák, szárnyas sárkányok, a mitikus blokádnyikok, melyekről csak annyit lehet tudni, hogy senki sem éli túl az összecsapást velük. A felszín ezer veszélyt hordoz, és nem is merészkedik oda senki, csak a legerősebb, legtapasztaltabb diggerek. És ők sem mindig térnek vissza. Ivánt mégis vonzza a felszín, olyannyira, hogy menyasszonya, Tánya féltékeny arra a fenti világra, melyet ő még sohasem látott. S amikor a mindig nyugtalan Metróban háború tör ki: új szövetségek jönnek létre, az emberek halomra gyilkolják egymást, és újra felosztják egymás között az állomásokat, Iván egy véletlenül összeverődött csapat élén minden eddiginél veszélyesebb expedícióra indul a felszínen. Az atomerőműhöz akar eljutni - amely minden jel szerint még működik -, hogy blokád alá vont állomásának áramot szerezzen. Dmitry Glukhovsky Metró 2033 Univerzum sorozatában Simun Vrocsek regénye az egyik legnagyobb siker: a népszerű sci-fi-szerző a legapróbb részleteivel együtt, áradó fantáziával festi elénk a pétervári metró bűzlő, nyüzsgő, kegyetlen világát.

Dominique Fernandez - Becsületbíróság
1893-ban ​Pjotr Csajkovszkij, az orosz zene büszkesége, Nyugaton is ünnepelt reprezentánsa, pályafutása csúcsán, dicsősége teljében váratlanul meghal. Mindenki úgy tudja, hogy a kolera végzett vele. 1793-ban igencsak megritkított Sainte-Foy család Oroszországban menedékre lelt kései leszármazottja, foglakozására nézve a Perm-Orenbourg Rt. hídépítő üzletkötője nagyra becsülte Csajkovszkijt; szerette orosz felesége is: románcait, zongoradarabjait - 1893 boldog békeidején lakás is, pénz is, igény is volt a házimuzsikálásra. A férfi gyanút fog: olyan körülmények merülnek fel, amelyek ellentmondani látszanak a hivatalos verziónak. Nyomozni kezd. Felteszi a kérdést: lehetséges, hogy Csajkovszkij volt a cár utasítására összehívott héttagú becsületbíróság alanya, vagy fogalmazzunk pontosabban: tárgya? A válasz: igen. A kíváló francia író regénye pompás korrajz és letehetetlen bűnügyi történet.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Schuld ​und Sühne
Der ​erste und vielleicht vollkommenste der fünf großen philosophischen Roman-Tragödien Dostojewskis. "Schuld und Sühne" ist zugleich ein Kriminalroman von atemberaubender Spannung.

Nyikolaj Vasziljevics Gogol - Az ​arckép
A ​lehangoló vidéki élet mozdulatlan állóvizéből, korlátolt földesurak és „holt lelkek” világából csöppen Gogol Pétervár nyüzsgő forgatagába. Lenyűgöző látványt nyújt a mozgalmas északi főváros, az elegáns Nyevszkij Proszpekt, a korzózó ficsurok és dámák, művészek, mesteremberek, könnyűvérű lányok tarka serege, a zajos, vidám, boldog élet. A Nyevszkij Proszpekt világa azonban látszatvilág, melyben kiszámíthatatlan tényezők játékszere, vásári portéka az ember, s a dolgok, értékek fokmérője a pénz. Diadalát üli a szemfényvesztés, hiúság, látszat: sápkóros úri lánykák pszükhék akarnak lenni, kisstílű hivatalnokok napóleoni pózban tetszelegnek, a műkereskedésekben giccses naplementék és álnépies mázolmányok keresnek és lelnek gazdára… A művészi elhivatottság és a művészet lényegét boncolgató lélektani kisregényben zseniálisan ötvöződik egybe a gogoli fantasztikum és realitás; méltán sorakozik a „pétervári ciklus” többi remeke - A köpönyeg, Az orr és Az őrült naplója - mellé.

Rácz Endre - Andrej Ikonnyikov - Leningrád ​és környéke
"...Kecses ​sorban sűrűn lakott Kastélyok állnak és a szép park Lüktetve áll; a földgolyó Minden tájáról sok hajó E gazdag kikötő felé tart, A víz fölött hány híd libeg!..." Puskin "Bronzlovas" című költeményének e néhány sora gazdag, nyüzsgő nagyváros képét idézi fel az olvasóban, s bizonyára kevesen gondolnak rá, hogy Leningrád - az akkori Pétervár - alig volt száz évesnél több, amikor e vers született. Európa nagyvárosai, Párizs vagy Róma, Athén vagy Prága, hosszú évszázadok építő - esetleg romboló - tevékenysége után kapták mai arculatukat. Leningrád különös helyet foglal el közöttük: jelenlegi utcahálózatának, központjának meghatározása jóformán egyetlen ember, a tetterős és energikus I. Péter műve, s legjellegzetesebb épületegyüttesei másfél század leforgása alatt születtek, egységes terv szerint. A város olyan páratlan barokk-klasszicista együttesekkel rendelkezik, mint az orosz irodalomból jól ismert Nyevszkij proszpekt, a Palota tér vagy a Vaszilij-sziget. Leningrád építésével párhuzamosan tágabb környékén is nagyszabású park- és palotaegyüttesek keletkeztek, mint például Petrodvorec, Puskin vagy Pavlovszk, s ezzel Észak-Oroszországnak ez a jól körülhatárolt területe a XVIII. század végén és a XIX. század elején egyszeriben az építészeti és művészeti fejlődés élvonalába került. Leningrád és környéke építészeti emlékeit A. V. Ikonnyikov tanulmánya ismerteti, nem feledkezve meg a szobrászat és festészet néhány kiemelkedő alkotásáról s a világhírű Ermitázsról sem. A kötet a Szovjetunió Köztársaságait bemutató sorozat tagja, s elsőként jelenik meg a közül a három könyv közül, amelyeket a Corvina Kiadó az Orosz Szocialista Szövetségi Köztársaság műemlékeinek szentel.

Vladimir Fédorovski - Szentpétervár ​regénye
Vlagyimir ​Fédorovski orosz származású regényíró és esszéista, a nagy kelet-európai változások idején diplomataként szolgált Franciaországban. Francia nyelven írt munkáit számos ország nyelvére lefordították és öt irodalmi díjban, köztük az Európa-díjban részesítették. Szentpétervárról szóló regényét a város megalapításának 300. évfordulójára jelentette meg. Könyve lírai vallomás a szeretett városról: bepillantást enged a Nagy Péter-i elhatározás nyomán életre kelt rendhagyó város szerelmi históriájába, azoknak a férfiaknak és nőknek a nyomát követve, akik ebben a városban ismerték meg a nagy szerelmet. I. Péter, oldalán egy parasztlányból lett cárnéval, II. Katalin és daliás élettársa, Patyomkin herceg, a misztikába merülő I. Sándor, s nem kevésbé a kiemelkedő művészek és az orosz és a nyugati irodalom kiválóságai: többek között Puskin, Dosztojevszkij, Custine márki, Balzac - ők a legjelentősebb szereplői ennek a valóságregénynek, amelyben életük egy-egy szentpétervári epizódját követhetjük nyomon. Meghökkentő térbeli és időbeli utazáson kísérjük végig őket a tegnapi Szentpétervár csillogó palotáiban és Leningrád tekervényes utcáin. Vladimir Fédorovski az Oroszországban nemrégiben megnyitott titkos archívumok anyagát és a máig kiadatlan kortársi beszámolókat vette alapul munkája megírása során, lapjain ezért sok újdonsággal, eddig ismeretlen történelmi adalékkal találkozhatunk.

Csathó István - Leningrádi ​képeskönyv
Leningrád ​ma a világ egyik legszebb városa. Széles útjai, hatalmas terei, parkjai, az utakat átszelő, nyugodt vizű csatornák, melyek paloták tükörképét verik vissza, a Néva folyót és mellékágait átívelő kecses vonalú hidak nemcsak a városukat szenvedélyesen szerető leningrádiaknak kedvesek, hanem mindenkinek, aki csak egyszer is járt ott. Leningrád fiatal város. Viszonylag rövid, alig három évszázados múltja azonban annál több történelmi eseménnyel büszkélkedhet. Mai lakói szeretettel őrzik a városalapító I. Péter cár emlékét, s óvják, vigyázzák a forradalmi hagyományokat, Lenin életének és munkásságának emlékeit. Büszkék arra, hogy Leningrád a forradalom bölcsője, három forradalom városa, és hogy a Nagy Honvédő Háború harcaiban kiérdemelte a Hős Város rangot.

Nyikolaj Leszkov - Az ​elvarázsolt zarándok
A ​Ladoga-tavon haladtunk Konyevec-szigettől Valaam felé, és útközben hajónk kényszerűségből betért Korela kikötőjébe. Itt kíváncsiságból jó néhányan partra szálltunk, és fürge finna lovakkal behajtottunk a kietlen városkába. Azután a kapitány felkészült az út folytatására, és megint elindultunk. Korela meglátogatása után igen természetes volt, hogy a beszéd erről a szegény, ámbár rendkívül régi orosz településről folyt, melynél szomorúbb helyet aligha lehet elképzelni. A hajón mindenki osztozott ebben a véleményben, és az egyik utas, aki hajlott a filozófiai általánosításokra és a politikai élcelődésre, megjegyezte, hogy sehogyan sem tudja megérteni, miért szokás a Pétervárott kellemetlen embereket többé-kevésbé messzi tájakra küldeni, ami természetesen a szállítás révén komoly veszteséget okoz az államkincstárnak, mikor itt, a főváros közelében, a Ladoga-tó partján ilyen pompás hely akad, mint Korela, ahol minden szabadszelleműségnek és szabadgondolkozásnak szét kell zúzódnia a lakosság közönyén és a nyomasztó, fukar természet szörnyű sivárságán.

Oldal Gábor - Pétervár ​- Leningrád
Sorozatunk ​célja: Európa nagy zenei centrumainak bemutatása. Zenei "baedekert" adunk az olvasó kezébe, olyan könyvet, amely egyszerre városkalauz és város-zenetörténet. Szövegben és képben megismertet Nápoly, Velence, Bécs, Párizs, London, Pétervár, Prága és természetesen Pest-Buda muzsikáló múltjának - és jelenének - nagy alakjaival, a városok zenéjének jellemző vonásaival és az épületekkel, mindazoknak az eseményeknek színhelyeivel, amelyek jelentőssé teszik a várost a muzsika általános történetében. A sorozat köteteinek szerzői nemcsak a toll mesterei, de a muzsika értői és rajongói is. Ha egy-egy kötetet zenetörténész ír meg, számára is elsődleges szempont a színes irodalmi stílus, olyan színes, mint a "muzsikáló városok" zsibongó élete, ezerszínű zenei és történeti múltja.

J. M. Coetzee - The ​Master of Petersburg
In ​The Master of Petersburg J. M. Coetzee dares to imagine the life of Dostoevsky. Set in 1869, when Dostoevsky was summoned from Germany to St Petersburg by the sudden death of his stepson, this novel is at once a compelling mystery steeped in the atmosphere of pre-revolutionary Russia and a brilliant and courageous meditation on authority and rebellion, art and imagination. Dostoevsky is seen obsessively following his stepson's ghost, trying to ascertain whether he was a suicide or a murder victim and whether he loved or despised his stepfather.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Fehér ​éjszakák / A nagybácsi álma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Danielle Trussoni - Angelopolis
A ​decade has passed since the events of Angelology when Verlaine saw Evangeline alight from the Brooklyn Bridge, shocking him with the sight of her new wings. Verlaine is now an elite angel hunter for the Society of Angelology, dedicated to killing all of Evangeline's kind. He realises she is nothing like the other angels and when she is abducted in front of him by the society's most wanted criminal he sets of on a chase. He follows the pair from Paris to Russia and deep into Siberia where the truth of Evangeline's origins awaits, along with forces that could destroy them.

Covers_67846
Szentpétervár Ismeretlen szerző
20

Ismeretlen szerző - Szentpétervár
Utazás ​előtt, alatt, után vagy helyett forgassa e hasznos kalauzt: telis-tele fényképekkel, illusztrációkkal és térképekkel, alaprajzokkal és keresztmetszeti rajzokkal a főbb látnivalókról, háromdimenziós rajzokkal, hotelek, éttermek, üzletek és szórakozási lehetőségek széles választékával, három egyedileg tervezett sétaútvonallal.

Covers_538118
Szentpétervár ​barangoló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szentpétervár ​barangoló
Ismerjük ​meg a cári udvarnak otthont adó várost, Szentpétervárt. A folyóágak és csatornák között 44 szigetre épült városban több mint 300 hidat találunk, ezért gyakran Észak Velencéjeként emlegetik. A teljes történelmi belváros az UNESCO kulturális örökségének része, azonban Szentpétervár egyáltalán nem múzeumváros, hanem egy nagyon is élő metropolisz, telis-tele klubokkal, éttermekkel, színházakkal és zenei helyszínekkel. Az ismert útikönyvsorozat legfrisseb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Szentpéterváron! Szentpétervár a művészet szerelmesei számára a világ egyik legnagyszerűbb úti célja. Tele van a forradalom előtti építészet nagyszerűségét hirdető épületekkel és itt találhatók Oroszország legkiválóbb művészeti alkotásai. Keressük fel a Péter-Pál erődöt, melynek megépítésével Nagy Péter cár lerakta Szentpétervár alapjait. Tekintsük meg a cári család által évszázadok alatt összegyűjtött hatalmas műkincsgyűjteményt az Ermitázsban, illetve a Téli Palotában. Az Angol rakpart valaha a város egyik legelőkelőbb környéke volt, gyönyörű palotáinak egyike ma a Várostörténeti Múzeumnak ad otthont. Térjünk be a múzeumba, és ismerjük meg, milyen volt az élet Szentpéterváron a blokád szörnyű napjai alatt. Sétáljunk végig a Néva sugárút elegáns üzletei és építészeti remekművei közt, majd szálljunk fel egy turistahajóra. Ha elfáradtunk, térjünk be a La Russ étterembe egy klasszikus orosz ebédre.

Eva Gerberding - Szentpétervár
A ​méltán népszerű Marco Polo sorozat országokat, tájegységeket, városokat bemutató legújabb tagja a Szentpétervárt sok hasznos tudnivalóval és színes illusztrációkkal bemutató kötete. A könyv végén 12 oldalon kis méretű úti térkép részletek segítik az odautazót a tájékozódásban.

Wilhelm Lübbecke - Leningrád ​kapujában
A ​kötet egy olyan német katona figyelemre méltó történetét meséli el, aki végigharcolva a II. világháborút egyszerű közlegényből századosi rangig vitte egy gyalogságilöveg-századnál a keleti fronton. Wilhelm Lübbeckét 1939 augusztusában, tizenkilenc évesen sorozták be a Wehrmachtba, és az 58. gyaloghadosztály katonájaként az 1940-es franciaországi villámháború során esett át a tűzkeresztségen. 1941. június 22-én a hadosztály a Barbarossa-hadművelet keretében az Észak hadseregcsoport bal szárnyán szovjet területre lépett. Megszámlálhatatlan orosz holttest, kiégett járművek és éljenző baltikumi civilek mellett elhaladva, kimerítő menetelés és kemény harcok árán Lübbecke alakulata eljutott Leningrád peremkerületeihez, valamennyi német támadó alakulat közül ők nyomultak be legmélyebben a városba. Miután beköszöntött a tél, az ostromra berendezkedő német csapatoknak az orosz ellentámadások mellett a dermesztő hideggel is szembe kellett nézniük. Az 58. hadosztályt tavasszal délebbre vezényelték, ahol hónapokon át mocsaras területeken harcolt. Ezt követően ide-oda helyezték őket az Észak hadseregcsoport frontvonalán Novgorodtól a gyemjanszki folyosóig, de az Ilmeny-tó jegén indított orosz támadások elleni védekezésben is részt vettek. Mivel jobb szeretett az események közelében lenni, Lübbecke e hadműveletek idején mindvégig előretolt tűzmegfigyelőként szolgált, tűztámogatást nyújtva a gyalogságnak és orosz bunkerekre irányítva az ágyútüzet, egyszer pedig egy nagyszabású orosz támadást is megállított tűzvezetés útján. Eközben a frontharcokkal járó feszültségek mellett más gondok is gyötörték: a szövetségesek pusztító légitámadást intéztek Hamburg ellen, ahol barátnője, Anneliese ápolónővér tanfolyamon vett részt. 1943 végén Lübbecke megkapta az első osztályú Vaskeresztet és egy drezdai kadétiskolába vezényelték. Mikor 1944 májusában visszatért alakulatához a keleti frontra, az Észak hadseregcsoport már visszavonulóban volt. Egykori százada újonnan kinevezett parancsnokaként egész a háború végéig ő vezette embereit a harcokban a Kelet-Poroszországba történő visszavonulás során. 1945 áprilisában a század szinte teljesen megsemmisült, mikor az ellenség egy kisvárosnál tüzet zúdított az ott feltorlódott német csapatokra. A kaotikus menekülés utolsó felvonásában Lübbeckének sikerült feljutnia egy torpedóromboló fedélzetére. Másnap reggel, 1945. március 9-én megtudta, hogy a háború véget ért. Miután kiszabadult a brit hadifogságból, Lübbecke 1945 végén összeházasodott Anneliesével, de a borzasztó életkörülmények miatt hamarosan kénytelenek voltak átkelni a vasfüggönyön, hogy élelemhez jussanak a szovjet megszállási zónába került családi gazdaságból. Egy ilyen út során az oroszok elfogták, de sikerült megszöknie, mielőtt kiderülhetett volna, hogy tisztként szolgált a Wehrmachtban. Feleségével végül kivándorolt Észak-Amerikába, és 1961-ben megkapta az amerikai állampolgárságot, nevét új hazájában változtatta William Lubbeckre. David B. Hurt közreműködésével Wilhelm Lübbecke a háború idején írott feljegyzései, levelei, a zsoldkönyve, a hadosztály történetéről szóló történeti munka, legfőképpen pedig saját emlékei felhasználásával papírra vetette négyéves frontszolgálata tapasztalatait. A győzelmekről és a katasztrófáról szóló, első kézből származó hiteles leírásaival a Leningrád kapujában páratlan betekintést nyújt a keleti fronton vívott harcok mindennapi valóságába. Nagyrész Oroszországban szolgálva Wilhelm Lübbecke századosi rendfokozatot ért el a Wehrmachtban. A háború után elektromérnök képesítést szerzett, és 1956-ban érkezett az Egyesült Államokba. Nyugalomba vonulása óta az észak-karolinai Asheville-ben él, három gyermeke, hét unokája és két dédunokája van. David Hurt a University of Floridán szerzett bölcsészdiplomát, majd doktori címet kapott nemzetközi kapcsolatokból a Florida State Universityn. Politika- és történettudományi munkássága mellett hat hónapig tanult Oroszországban, többek között Szentpéterváron (az egykori Leningrádban). Jelenleg politikatudományt oktat egy főiskolán a Tennessee állambeli Knoxville-ben.

Alessandra Fregolent - Ermitázs ​- Szentpétervár
Az ​Ermitázs a világ egyik legismertebb múzeuma, XVIII. századi alapítása Nagy Péter cár, majd Nagy Katalin cárnő nevéhez fűződik. Katalin híres európai festők legjelentősebb műveit, illetve teljes gyűjteményeket vásárolt. A XIX. és a XX .században a múzeum gyűjteménye tovább gazdagodott, mára közel hárommillió alkotásból áll. A képtár falain közel nyolcezer festmény sorakozik, amelyek a XV. századdal kezdődően hat évszázad festészetének nagyszerű panorámáját nyújtják.

Michele A. Brendy - Szentpétervár
Az ​utazáshoz szükséges összes információ elfér a zsebében! -Látványosságok: részletes áttekintés Szentpétervár nevezetességeiről - paloták, templomok és képtárak. -Programok: tippek a szabadidő élvezetes eltöltésére - opera, balett, hajókirándulások, fürdők. -Kulturális érdekességek: segítünk eligazodni Szentpétervár múltjában és jelenében - Nagy Péter, Puskin; a város kulturális örökségének bemutatása. -Praktikus információk: szállások, éttermek, szórakozóhelyek listája, orosz kifejezések, térképek, hasznos tanácsok a közlekedéshez.

Alexandra Bracken - Világok ​utazói
Etta ​Spencer nem sejtette, hogy időutazó, egészen addig, amíg egy napon a tengeren ébredt, a múltban. Az első kötet folytatásában, megfosztva a nagy hatalmú varázstárgytól, ami egyetlen reménye volt anyja megmentésére, ezúttal szintén időutazó kedvesétől, a 18. századi kalóztól, Nicholastól szakad el, csakúgy, mint a saját természetes életidejétől. Mikor akarata ellenére a Gubancolóknál köt ki – e lázadó utazók vették el tőle a csillagórát –, megesküszik, hogy megszerzi tőlük a csodatévő műszert, és végleg megsemmisíti. Ehelyett vezérük, Henry Hemlock felfedi előtte titkát. Hirtelen minden megkérdőjeleződik, amiért Etta eddig küzdött. Olyan útra kell lépnie, amely egész jövőjét átformálja. Nicholas a lány keresésére indul. Segítői és társai ebben, a kezdetben ellenséges Ironwood rokona, Sophia és az eleinte szintén érdekből melléjük álló kínai zsoldoslány, Li Min. Nemcsak Ettát keresik, de a mindent befolyásoló, az idővonalat átállító csillagórát is. Ez utóbbi egyre iszonyatosabb pusztítást okoz, s a tét is fokozatosan nő. Mindeközben egy olyan ősi erő is belép a műszerért folyó küzdelembe, amely sokkal hatalmasabb és gonoszabb, mint az egymással vetekedő időutazó családok. A tét immár egy világégés.

Christine Hamel - Szentpétervár
Fedezze ​fel Ön is Szentpétervárt! E színes kötetben hét részletes séta, és hat túraajánlat vezeti Önt a látnivalók közt. A több mint kétszáz tipp és a hat térkép segítségével bőséges információkat kaphat erről a különleges hangulatú városról. A kötet miniszótárt is tartalmaz.

Tóth Ákos - Postagalamb
Három ​testvér, három különböző személyiség néz szembe az élet nagy kérdéseivel. A kilencvenes évek orosz rögvalósága, az összetört múlt, a kezeik közt szétfolyó jelen és a bizonytalan jövő nehezíti döntéseiket – ki tudhatja, melyikük jár jó úton?

David Benioff - City ​of Thieves
As ​wise and funny as it is thrilling and original - the story of two young men on an impossible adventure. A writer visits his retired grandparents in Florida to document their experience during the infamous siege of Leningrad. His grandmother won't talk about it, but his grandfather reluctantly consents. The result is the captivating odyssey of two young men trying to survive against desperate odds. Lev Beniov considers himself built for deprivation. He's small, smart, and insecure, a Jewish virgin too young for the army, who spends his nights working as a volunteer firefighter with friends from his building. When a dead German paratrooper lands in his street, Lev is caught looting the body and dragged to jail, fearing for his life. He shares his cell with the charismatic and grandiose Kolya, a handsome young soldier arrested on desertion charges. Instead of the standard bullet in the back of the head, Lev and Kolya are given a shot at saving their own lives by complying with an outrageous directive: secure a dozen eggs for a powerful colonel to use in his daughter's wedding cake. In a city cut off from all supplies and suffering unbelievable deprivation, Lev and Kolya embark on a hunt to find the impossible. A search that takes them through the dire lawlessness of Leningrad and the devastated surrounding countryside creates an unlikely bond between this earnest, lust-filled teenager and an endearing lothario with the gifts of a conman. Set within the monumental events of history, _City of Thieves_ is an intimate coming-of-age tale with an utterly contemporary feel for how boys become men.

Kollekciók