Ajax-loader

'egészségpolitika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Farkasinszky Teréz - Narkománia ​a gyermek- és fiatalkorban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Molnár Lajos - Miért ​lettem antipatikus?
Molnár ​Lajos 10 hónapon keresztül volt a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Kinevezése után rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, nevéhez öt korszakalkotó törvény megalkotása fűződik. Radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban - nemcsak az ellenzék és a sajtó, az orvosok, a patikusok és a gyógyszergyártók támadták hevesen tevékenysége miatt, de koalíciós partnereivel, sőt, olykor párttársaival is meggyűlt a baja. Ebben a könyvben őszintén, szókimondó stílusban ír a bársonyszékben töltött hónapokról, az egészségügyi reform szükségességéről és arról, milyen érdekek mozgatták a változások ellenzőit, a miniszter politikai ellenlábasait. Izgalmas részleteket, kulisszatitkokat árul el arról, hogy valójában kik és hogyan vettek részt az egészségügyi politika megalkotásában.

G. Edward Griffin - A ​világ rák nélkül
Mivel ​évente dollár-milliárdokat költenek kutatásra, dollár-milliárdok folynak be a rák kezelésére gyártott gyógyszerek eladásából, az adományok gyűjtése pedig rekordokat döntöget, ma már a rákból élők száma meghaladja a betegség áldozatainak számát. Ha a megoldást egy egyszerű vitamin jelentené, ez az óriási iparág egyik napról a másikra megszűnne létezni. Ennek eredményeképpen a rák orvoslásának politikája bonyolultabb, mint az azzal foglalkozó tudomány. A világ rák nélkül egy úttörő könyv, mely feltérképezetlen területre kalauzolja az olvasót, és feltárja előtte, hogyan vált a tudomány a kemény üzleti érdek szolgájává. Ez a könyv olyan döbbenetes információkat tartalmaz, melyektől akár egy birodalom is összedőlhet - és talán így is lesz! FIGYELMEZTETÉS E könyv célja annak bizonyítása, hogy a rák a táplálkozáshoz kapcsolódó hiánybetegség. Nem baktérium, vírus vagy egy titokzatos mérgező anyag okozza a létrejöttét, hanem egy anyag hiánya, mely a modern ember étrendjében nem szerepel. Ha ez a feltevés helytálló, a rák megelőzése és gyógyítása egyszerűvé válik. Mindössze annyit kell tennünk, hogy ezt a könnyen beszerezhető, olcsó tápanyagot ismét mindennapi étkezéseink részévé tesszük. Ez egy létező elmélet. Azt a reményt hordozza, hogy most rögtön rák nélküli világban élhetünk, nem kell bizonytalan ideig várnunk erre, és azt jelenti, hogy a rák kutatására és gyógykezelésére évente elköltött dollármilliárdokat hasznosabb célra fordíthatjuk. Természetesen egyúttal azzal járna, hogy az a körülbelül egymillió szakember, aki ma a rák kutatásából, a rák gyógyításának terápiáiból és a mindehhez anyagi forrást biztosító területekből él, egyik napról a másikra elvesztené a munkáját. Ezen a ponton válik a történet érdekessé, hiszen ugyanazokról az emberekről van szó, akiknek kikértük a szakértő véleményét a laetril étrendkiegészítő terápiával kapcsolatban.

Tóth Melinda - Amit ​az egészségpénztárakról tudni kell
Az ​egészségügyi szolgáltatások jelentős részét - a befizetett járulékaink felhasználásával - a tb rendszer finanszírozza. A szolgáltatások igénybevételekor azonban legtöbbször mégis fizetnünk kell - a gyógyszer, a gyógyászati segédeszközök kiváltása, vizitdíj, magánpraxis igénybevétele mind-mind pénzbe kerül. Az önkéntes egészségpénztárak funkciója éppen e kiadások finanszírozása, az egyén szempontjából a költségek csökkentése. A kiadvány bemutatja, milyen előnyt jelent a pénztári tagság, megismertet a tagsági jogviszony létesítésére, a tagdíjfizetésre, az egyes ellátásokra, valamint a pénztárak működésére vonatkozó legfontosabb információkkal.

Covers_128332
Népegészségtan Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Népegészségtan
Népegészségtan ​címen az első magyar tankönyvet 1992-ben, az akkori Orvostovábbképző Egyetem keretein belül készítette az Orvosi Népegészségtani Intézet munkaközössége. A főiskolai hallgatók részére készült könyv címében, szerkezetében és szemléletében olyan szellemiséget képviselt, amely az 1995-ös második, megújított kiadás sikerében is visszaigazolta eredeti elképzeléseink helyességét. Az 1989-es rendszerváltozás általános politikai átrendeződése nyomán a magyar egészségügyben is megkezdődött az a folyamat, amely a közösségi egészség ügyét, tudományának identitását, és szervezetét elvileg új alapokra helyzete. Jelenlegi, harmadik kiadásunk - az immár hagyománynak tekinthető előzmények után - szervesen fogadja be a kilencvenes évtized tisztázó tudományelméleti vitáinak eredményeit, és azokat következetesen érvényesíti az egészségügy szerkezetének és működésének tárgyalásában. Ezúttal olyan tankönyvet kívánunk átnyújtani a Főiskolai Kar hallgatóinak, és egyben az Egyetem minden érdeklődő polgárának, amely még erőteljesebben vállalja a populációs szintű egészség társadalomtudományi alapjainak hangsúlyozását. Szerzőink gazdag oktatói és kutatói háttérre támaszkodva írták meg az egyes fejezeteket, bőven merítve azokból a tapasztalatokból, amelyeket a hazai graduális és posztgraduális képzésben, illetve a nemzetközi együttműködésben szereztek. Meggyőződésünk és egyben reménységünk is, hogy a közvetlen oktatási célokon túl - a segítő kritikai együttműködésre is számítva -, szerény eszközeinkkel hozzájárulhatunk a korszerű egészségtudományi szemlélet társadalmi méretű terjesztéséhez.

Robert L Kane - The ​Challenges of Community Medicine
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Jelentés ​az orvosi hálapénzről
Orvosi ​hálapénz: fél évszázada homályos háttérutalások övezik, aggályok, kifogások, követelések, óvó intések, figyelmeztetések, jogos és indokolatlan elvárások kíséretében. Kezdetben csak szórványosan fordult elő, de a 60-as években már mindenki megszilárdult szokásrendnek tekintette. A betegek sorsát érdemben irányító, „hálapénzes" orvosok körében kedvező fogadtatásra lelt, hiszen nagyságrendileg érzékelhető módon pótolta a szerény hivatalos jövedelmeket. A betegek körében pedig azért örvendett népszerűségnek, mert mindenki úgy gondolta, hogy a hálapénz adása révén a nem fizető betegekhez viszonyítva megkülönböztetett, minőségileg más ellátásban részesül. Ma a hálapénzforgalom évi 30-40 milliárd forintra becsülhető. Érdekes jelenség, hogy általában a hálapénzt egyaránt károsnak tekintik a betegek, az egészségügyi dolgozók, és az egészségpolitika irányítói, ám az egyetértés azonnal megszűnik, ha bárki konkrét, nyílt javaslatot tesz a szabályozásra. Létfontosságú tehát a hálapénzrendszer jogi, közgazdasági, etikai és szociológiai természetének tárgyszerű tisztázása, hogy legalább elméletileg nem támadható alapon kezdhessük meg az egyre kevésbé halasztható problémamegoldást.

Kovács Zsuzsa - Hálapénz
"Miért ​adja a beteg a paraszolvenciát? Ha természetes, magától értetődő lenne, hogy amennyiben elmegy az orvoshoz, vagy befekszik a kórházba, és ott tisztességesen ellátják, mindent megtesznek a gyógyulásáért, biztosítják számára a szükséges műszereket, eszközöket, gyógyszereket és műtéti eljárásokat, akkor esze ágában sem lenne pénzt dugni az orvosok zsebébe... Az ellátásban és ápolásban jelentkező hiányosságok miatt fizetnek... A hálapénz fő oka tehát az egészségügyben jelentkező hiány!..."

Márki Anita - Otthon ​szültem
Minek ​ez a túlműszerezettség, ragaszkodás a szülőágyhoz és a kórházhoz? Gyermeket nemzeni sem járunk kórházba! Képzeld csak el, milyen mókás lenne, minden párnak államilag előírnák, hogy csak kórházban, csak a nemzőágyon csak fekvő pozitúrában nemzhetne, ugyanúgy, ahogy a szülést manapság még mindig képzelik. De ez még mind nem elég, a párok előtte egy előjátékszobában tevékenykedhetnének csak (alternatív kórházakban felcsigázószoba a neve, de minden más ugyanaz), egy-egy függöny választaná csak el a párokat egymástól. Mindenki kellően fel lenne műszerezve, elektródák odakötve, hogy ki tudják nyomtatni szalagra, megfelelő-e a pulzusszám, a vérnyomás. Mérnék a férfi keménységi mutatóját, és az orvos folyamatosan belekotyogna, hogy most nyomjon, most lazítson, most vegyen levegőt, most tartsa vissza, most lihegjen! Amikor úgy látnák, hogy közeledik az orgazmus, rájuk szólnának, hogy most hagyják abba, be kell menni a nemzőszobába, mert a csúcspontot ott szokták végrehajtani. Ha közben a férfi kedve lelohadna, benyomnák a gyorsítót, mert a doktor úr teniszezni akar menni, nem ér rá ennyit várni. Ha a nő ettől befeszülne, és már nem is tudná magába fogadni párja férfiasságát, sebaj, az orvostudomány ezen is segít, elvágják a gátat, hogy könnyebben beférjen, aminek be kell férnie. Nem számít, ha vért veszít, ha hetekig fáj, ha elvágnak érzőidegeket, és lehet, hogy soha többet nem fogja élvezni a nemzés örömét, a lényeg, hogy a futószalag-technika működjön. Mókás a kép? Szomorú? Ha mókás a nemzésnél, miért tűnik természetesnek a szülésnél?

Tamási Gyula Gábor - Betegnek ​lenni Amerikában és Magyarországon
A ​magyar egészségügy válságban van. Ez nem újdonság, de érdekes lehet a magyar olvasónak, hogy az amerikai rendszerben is válságról beszélnek, amit mindkét társadalomban a pénz hiányával magyaráznak. Az anyagiak biztosítása mindkét rendszerben politikai csaták eredményeként történik; mindkét országban keresik az eszközöket arra, hogyan szolgálhatja hatékonyabban a pénz a gyógyítást. A szerző, három évtizedes amerikai gyakorlattal rendelkező orvos, áttekintést ad az amerikai egészségügy rendszeréről. Bemutatja, hova megy a pénz, hol van pazarlás, melyek a főbb hiányosságok és milyen módszerekkel próbálják az ellátás hatékonyságát növelni.

Ghislaine Saint-Pierre Lanctot - Az ​egészségügyi maffia
Szenvedélyem ​a határtalan egészség. Álmom megvalósítása érdekében orvosi egyetemen tanultam. Sok éven át meg voltam róla győződve, hogy a helyes úton járok. A valóság azonban valami egészen más volt. A gondolatok, illetve az érzelmek és érzések, e két láthatatlan és érinthetetlen ellenfél, folyamatosan nyomasztottak tudományos munkám végzése során. Így aztán új utakra tértem, az alternatív orvoslás és a természetes gyógymódok felé, amelyek más fajta megoldásokat kínálnak az általános egészség eléréséhez. Elindultam, sok országot felkerestem, hogy ezeket a módszereket kutassam, s felfedeztem mindazokat az előnyöket, amelyeket ezek kínálnak. Ám az emberek továbbra is ugyanúgy szenvednek és pusztulnak. Miért? • Miért romlik állandóan az egészségi állapotunk? • Miért kerül ilyen sok pénzbe az egészségügyi rendszer? • Miért tartják fenn ezt a rendszert, ha mindenki elégedetlen vele? • Ki húz belőle hasznot? Nem tudtam, ezek után merre induljak, ezért befelé fordultam. A határtalan egészség ott várt rám! Ghislaine Lanctot

Elekes Attila - Az ​egészséges személyiség megalapozása a családban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kozma László - Nemzet, ​család, történelem
A ​társadalmi tőkének alapvetően három mérőszáma van, a legtöbb helyen ezt használják. Ez a bizalom, a kölcsönösség és a civil szervezetek. A bizalom azt jelenti, hogy ha kimegyek az utcára, nem fognak leszúrni, kirabolni, nem fognak lejárt élelmiszert árusítani, tehát bízom a környezetemben. A kölcsönösség azt jelenti, hogyha valami bajom lesz, akkor segíteni fognak, persze a bizalom azt is jelenti, hogy én is megbízható vagyok, a kölcsönösség azt, hogy én is segítek. A harmadik tényező pedig a civil szerveztek való részvétel.

Pramod Goel - Evolution ​of Medical Tourism
The ​economic (and social) impact of these separating borders literally levels the playing field for entrepreneurs and corporations around the world, which is the focus of Evolution of Medical Tourism: from Cottage Industry to Corporate World. The contents provide an in-depth and behind-the-scenes glimpse into the growing phenomena of medical and dental tourism. Growing competition for affordable and accessible medical resources and providers has prompted a user-friendly yet thorough analysis of the medical tourism industry of the past, present and future in this meticulously researched and compiled ‘how to’ for up and coming as well as well-established medical providers around the world. Evolution of Medical Tourism: from Cottage Industry to Corporate World covers such topics as the future of the global healthcare industry to dealing with supply and demand in the medical tourism industry. From developing marketing channels to the importance of patient nurturing, negotiations and patient acquisition, this first-of-its-kind book offers guidance and information to established as well as new entrepreneurs in this field. The importance of customer satisfaction and infrastructure requirements in the medical tourism realm as well as the development of a solid business foundation for entrepreneurs to be successful in this growing and extremely competitive industry are the focus of Pramod Goel’s Evolution of Medical Tourism: from Cottage Industry to Corporate World.

Szabó A. Ferenc - Az ​abortusz ellenszerei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bene Éva - Ideje ​a rombolásnak
A ​rendszerváltás óta eltelt időszak -kisebb megtorpanástól eltekintve- a magyar egészségügy leépítésének, tönkretételének a története. Az ágazat megnyomorítása pontosan tükrözi az ország sorsának alakulását. Ez a történet nem érdektelen, korrajz és politikai tükör, megmutatja, hogy valójában milyen szólamokba milyen tetteket bújtattak. Az ismételten beharangozott álreformok lejtőre állították az ágazatot, mert sem az egészségügy talpra állítását, sem az átlagos élettartam meghosszabbodását, se a halálozási mutatók javulását soha nem tudták elérni, de mindig sokba kerültek, és tovább mélyítették a válságot. A népegészségügyi mutatók alapján hazánk az unió 27 országa között a 24. helyre csúszott.

Ismeretlen szerző - A ​gyógyszerpiac szabályozásának versenypolitikai kérdései
A ​Gazdasági Versenyhivatal versenypolitikai álláspontja

Kollekciók