Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Marcia Foy - A ​beagle
Mindenki ​ismeri ezt az elragadó, vidám, kistermetű kopót. Kedves pillantása, selymes bundája, lelógó füle, magasan tűzött farka jellegzetes, könnyen felismerhető képet ad erről a kutyáról. Ellenállhatatlan bája, örök vidámsága, elragadó karaktere népszerűvé teszi az egész világon. A könyv segítséget ad a beagle szakszerű gondozásához, neveléséhez a kölyökkortól egészen az idős korig.

Louis L. Vine - Lelkibeteg ​kutya
Ha ​az Ön kutyája hiperaktív vagy elvesztette érdeklődését a környezete iránt; túl agresszív vagy túl félénk, elszántan üldöz minden autót, esetleg megtámad ismerőst, ismeretlent; a vihar elől reszketve menekül az ágy alá; ha egyedül maradva netán bepiszkít; állandó ugatásával zavarja az Ön és szomszédai életét; a család parancsolójává akar válni tehát rendellenes viselkedésével felbontja a rendet, a békét: tenni kell valamit a lelkével is. A legfontosabb a törődés és a következetesség. Ám ezek megvalósítása nem könnyű feladat, főleg akkor, ha valaki véletlenül nem avatott szakembere a pszichoterápiának. Sebaj. Itt e könyv, amelyből mindnyájan a kutyalélek ismerőivé válhatunk! Szerzője egy amerikai állatorvos, aki több évtizedes személyes tapasztalatait és élményeit foglalta össze könyvében. Arra az alapvető kérdésre, hogy „Mitől neurotikus a kutya?" természetesen azt válaszolja: „A gazdájától!" Nem azért, mintha a gazdák gonoszak vagy betegek lennének (mindig), csak nem figyelnek eléggé, esetleg túlzott szeretetükkel rombolnak, talán olyan dolgokat várnak ebüktől, ami nem állati.

Udvardiné Lukács Ilona - A ​komondor
Ha ​olyan élőlényt akarsz magad mellé, aki nem okozhat csalódást neked, tarts ebet. S ha ez az eb egy tiszta tekintetű, méltóságteljes, fehér és nemes, ki szebbé teszi éltedet, ez csak egy komondor lehet!

David Taylor - A ​kutyák titkos élete
A ​kutya az ember legjobb barátja - szoktuk mondani mi, emberek. De vajon így van ez fordítva is? Itt az idő, hogy megismerjük ezt a különös lényt, aki önmagunkra tanít minket, akinek az egész világot jelentjük, s aki akár az élete árán is megvédi azt. Akinek a szemébe nézni annyi, mint tükörbe nézni, aki előbb ismeri a gondolatainkat, mint ahogy azok megfogalmazódnának bennünk, aki valóban képes feltételek nélkül szeretni minket. Kutyanyelvlecke embereknek!

Peter Gurney - Mit ​kell tudni a tengerimalacokról?
A ​több angol kiadást megért művet most a kis állatok kedvelői is kézbevehetik. Hét fejezeten keresztül követhetjük a könnyed stílusban megírt tapasztalatokat és tanácsokat a tengerimalacok fajtáiról, szokásairól, tartási körülményeiről, szaporításáról, gyógyításról. A sok - sok színes fénykép nemcsak díszíti a kötetet, hanem gyakorlati segítséget is nyújt e " kis kedvencek " világában való eligazodáshoz.

Eva-Maria Vogeler - A ​bobtail és a bearded collie
Minden ​tudnivaló a bobtail és a bearded collie származásáról, vásárlásáról, felneveléséről, tartásáról, táplálásáról, ápolásáról, kiállításáról és tenyésztéséről.E könyv azért iródott, hogy segítsen a tapasztalatlan bobtail és bearded colIie tulajdonosnak megismerni és megérteni, gondozni és nevelni kutyáját, hogy ezáltal olyan társra tegyen szert, akiről a világ minden kincséért sem mondana le. Tudja csak meg a jövendő kutyatulajdonos, mennyi szépség és rnennyi kellemetlenség kerül házába egy elbűvölő kutyakölyökkel - nehogy meggondolatlan vásárlásba fogjon! Ez a könyv akkor éri el célját, ha kutyákat ment meg a kitaszítottság szörnyű sorsától. A kutyatenyésztésről és kiállításról csak a legalapvetőbb dolgokat mondom el, mert kevés kölyök fog idáig eljutni. Igazából a családi kutya az én szívügyem, rnert a bobtail és bearded collie álma boldog családi kutyának lenni, nem pedig státusszimbólummá válni, vagy tenyésztői babérokat aratni.

Tatjana Marti - Lovak ​és pónik
Mi ​MICSODA Junior 4. (2009) Mit csinálnak legszívesebben a lovak? Hogyan fest egy istálló? Hogyan ápoljuk helyesen lovunkat? Beszélgethetünk a lovakkal? Hogyan tanulhatsz meg lovagolni? A Mi MICSODA Junior sorozat 4. kötetében a kis olvasó bepillanthat egy istálló életébe, megismerkedhet a lovak sajátos testbeszédével, a legfontosabb lószerszámokkal és kiderül, mi kell ahhoz, hogy valaki jó lovas legyen. A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

Rino Falappi - Kutyák
Az ​embert évezredek óta hű társként kísérő kutyának annyi változata van, mint egyetlen más állatnak sem. Ez az átfogó kézikönyv minden kutyabarát számára fontos tudnivalókkal szolgál ezekről a kedves barátokról. Minden fontos kutyafajtát bemutat,...

Vágó Tibor - Harci ​kutyák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Reinhold Rothweiler - Herfried Steidl - Szetter ​és pointer
Régi ​hiányt kíván pótolni a kiadó ezzel a könyvvel, hiszen ilyen összefoglalás még nem jelent meg magyar nyelven az angol vizslákról - a pointerről és a négy szetterről. Az e fajtákat kedvelőknek és a velük foglalkozóknak mégis marad egy kis hiányérzetük: a könyv terjedelme nem tett lehetővé bővebb ismertetést e fajták történetéről, kialakulásukról, a többi vizslafajtára gyakorolt hatásukról. De ne legyünk szerénytelenek, örüljünk annak, hogy ennyi is megjelenhetett és a fajták standard-leírásával, a kiképzési tanácsokkal sok segítséget nyújthat ezen kutyafajták kezdő vagy régebbi kedvelőinek.

Vágó Tibor - Barátom ​a testőröm
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lutz Bartuschek - A ​vadászgörény
A ​Kisállataink című sorozat e kötetéből megtudhatjuk a vadászgörény otthon tartásához a legfontosabb információkat. Emellett megismerhetjük a legfontosabb tulajdonságait, táplálkozását, szaporodását és hasznos tanácsokat kapunk a gondozásához.

Esther Verhoef - Nagy ​macskaenciklopédia
Napjainkban ​a macskák egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Mind többen szeretnék előre tudni, hogy új házi kedvencüknek hogyan alakul majd fejlődése, milyen természete lesz. Milyen a habitusuk? Hogyan néznek ki és hányféle színű és jellegű lehet a bundájuk? Mire kell odafigyelni egy-egy fajta kiválasztásánál? Mi az adott fajta eredete, története? A kötetben minden részletre kiterjedően megtalálhatja a válaszokat ezekre a kérdésekre, és arra is feleletet kap, hogyan készítsen alvóhelyet, milyen enni- és innivalót adjon kedvencének, mennyit törődjön vele, de emellett foglalkozik a leggyakrabban előforduló betegségekkel is.

Jennifer Willms - Kutyák ​fitten, egészségesen
Barátságos ​lényükkel, játékosságukkal az első látásra megnyerik a szívünket. Fiatalnak és idősebbnek egyaránt hűséges társa lesz ez az intelligens négylábú. Tanácsadó könyvünkben minden szakismeret megtalálható, hogy az új lakótárs kezdettől fogva jól érezze magát, erős és egészséges maradjon. *Kicsinynek és nagynak egyformán használható okos könyv - teljes, áttekinthető és informatív *Minden, amit tudni kell ápolásról, egészségről, nevelésről, táplálásról *Profi ismeretek, briliáns színes fotók A szerző, Jennifer Willms tapasztalt kutyatartó, számtalan tanácsadó könyvet írt már. Gyermekkora óta elkötelezett híve az állatvédelemnek és a kutyák fajtahű tartásának.

Heike Schmidt-Röger - A ​csincsilla
Ebben ​a kis kötetben bemutatkozik egy bundás kis jó barát, a csincsilla. A szerzõ, Heike Schmidt-Röger a háziállatok elismert szakértõje, már több ilyen tárgyú mû írója. A hasznos kis könyvet mindazoknak ajánljuk, akik többet szeretnének megtudni a csincsilláról.

Howard Loxton - Macskák
Ez ​a könyv hasznos segítőtárs mindazoknak , akik többet akarnak tudni egy-egy ismeretlen macskáról, vagy tájékozódni szeretnének a kiállításokon .

Linda Bygrave - Én ​vagyok a nyuszi
Az ​én vagyok a ... sorozat a legkisebbek tökéletes természettudományos könyvtára. Ebben a kötetben egy kedves nyuszi meséli el, milyen az üregi nyulak élete.

Zöldág László - Kutyaszülészet ​és szaporodásbiológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kutya
A ​kutya Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - A ​kutya
Kutyafajták ​ismertetése számos szövegközti fotóval, tartási, tenyésztési és kiképzési útmutatóval.

Veress István - Bichonok
Ebben ​a könyvben mindent megtalál kedvencéről: a bichon eredetének története, kiválasztása, tartása, gondozása, ápolása, ösztönei, képességei, viselkedése, nevelése, kiképzése, tenyésztése, betegségei, bírálata, fajtaleírása.

Cynthia McFarland - Álomszép ​lovak
Lovak! ​Gyönyörű, fenséges lovak! Szürkék, feketék, pejek és fakók, kicsik, nagyok, szófogadók és rakoncátlanok, hideg- és melegvérűek - a Föld legcsodálatosabb teremtményei. Róluk, álomszép lovakról szól ez a könyv. Lapjain mintha csak egy tündérmesébe csöppennél, amelyből nem is akarsz majd fölébredni! Ám vigasztaljon a tudat, hogy bármikor visszatérhetsz e pompás lovak birodalmába - elég lesz elővenned könyvünket. Olvass hát, és ámulj el szépségükön!

Kovács Zsolt - Kisemlős ​lexikon
A ​Kisemlős lexikon nélkülözhetetlen kézikönyve annak, aki: már valamilyen kisemlőst dédelgetett otthonában, aki többet szeretne tudni kedvence igényeiről, tartásáról, táplálkozásáról, aki csak most szeretné eldönteni, milyen kisállatot is válasszon, aki szívesen megismerné az állatkertek kistermetű lakóit kirándulásain, aki örülne, ha megtudná, miféle szerzettel is találkozott, aki kíváncsi a legnagyobb magyar emlőskutatók életére.

Novotni Péter - Lótartás ​a családban
Lovat ​tartani különleges öröm, de nagy felelősség is. Mennyibe kerül a lótartás, hogyan válasszuk ki az egyre szélesebb kínálatból a megfelelő állatot, amely az egész család örömére szolgál? Milyen istállót építsünk, milyen felszerelést vásároljunk? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó Novotni Péter könyvéből, amely nemcsak bevezeti a kezdő lovasgazdát a lótartás rejtelmeibe, hanem számos buktatóra is felhívja a figyelmet, ami, ha rosszul kezeli az ember, megkeserítheti a lótartást, elveheti a kedvét örökre a lováglástól. 2. javított kiadás

Horst Hegewald-Kawich - A ​német juhászkutya
A ​kutyafajták közül kétségtelenül a német juhászkutya hasonlít leginkább a kutyák ősére, a farkasra. Ez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy félnünk kellene tőle. A német juhászkutya rendkívül jó tulajdonságú: intelligens, temperamentumos, bátor és éber, valamint szükség esetén teljes erőbedobással védelmezi.

Molnár Katalin - Hobbiállatok
A ​TESCO-OTTHON KÖNYVEK ezen kötete és multimédia melléklete segítenek az otthonunkban tartott hobbiállatok megfelelő ellátásában. S HOBBIÁLLATOK - KISEMLŐSÖK, MACSKA, KUTYA - című kötet a kutya, macska, valamint a ledkedveltebb kisemlősök - aranyhörcsög, tengerimalac stb. - természetéről, tartásáról, táplálásáról, a velük való foglalkozásról nyújt ismereteket. A CD-ROM további információkat tartalmaz a felsorolt állatokról, bemutatja a legnépszerűbb kutya- és macskafajtákat, ismerteti a kutyák és a macskák leggyakoribb betegségeit és azok tüneteit. Ráadásul játékok is találhatók rajta!

Wolfgang Gewalt - Pénzes Bethen - A ​delfinek közelről
Se ​szeri, se száma azoknak a "delfines" híreknek, cikkeknek, filmeknek, előadásoknak, amelyekkel az utóbbi években találkoztunk. Sőt, 1966-ban Budapesten, a Városligetben, egy ideiglenesen felépített sátorcirkuszban még élve is megszemlélhettük ezeket a pompás állatokat. Mindezek ellenére a hazai közönség csak alig ismeri a delfineket. Külföldön több kötetes monográfiák, vaskos szak- és ismeretterjesztő könyvek jelennek meg vagy láttak napvilágot, mert oly nagy az érdeklődés. De vajon miért? Több oka is van. A delfináriumok intelligens lakói belopták magukat a legtöbb ember szívébe. Többre vagyunk kíváncsiak, mint ami a vízicirkuszok porondján látható. A biológusok, zoológusok mindössze néhány évtizede férkőztek a delfinek "testközelségébe", így megismerésük még most is tart. Bármennyire is furcsán hangzik, egyes országokban még a katonákat is foglalkoztatják a delfinek és viszont: kiderült ugyanis, hogy ezek az állatok még harcászati célokra is bevethetők! Könyvünkben összegyűjtöttük azokat a legújabb kutatási eredményeket, amelyek ezekkel a roppant értelmes állatokkal kapcsolatosak. Felhasználtuk saját tapasztalatainkat is, hiszen bőven volt alkalmunk eredeti lelőhelyeiken megfigyelni őket, befogásuknál, szállításuknál, gondozásuknál és idomításuknál közreműködni. Mondanivalónkat igyekeztünk egyszerűen, közérthetően és érdekesen összeállítani. De azt sem tagadjuk, hogy könyvünkben vannak kevésbé olvasmányos részek is. Annak, hogy ezek a részletek is nyilvánosságot kaptak - alapos oka van. Ugyanis a hazai irodalomban csak érintőlegesen és hiányosan találunk tájékoztatást ezekről az állatokról. Éppen ezért ismertetjük eredetüket, fajaik legnagyobb részét, elterjedésüket, anatómiájukat, élettanukat, táplálkozásukat, szaporodásukat is. Zárszavunkban tárgyilagosan értékeljük a delfinek sajátságait, nehogy bárkiben is azt az érzést keltsük, hogy ezek az állatok a tengerekben élő testvéreink, és már csak egy szótárra van szükség egymás nyelvének, gondolatának megismeréséhez. A szerzők

Dominique Simone - Serge Simone - A ​világ nagy kutyakatalógusa
Az ​összes állat közül, amely minket körülvesz, kétségtelenül a kutya a legkedveltebb. Tudod, hogy mintegy 350 fajtája van? Például a kuvasz, amelynek neve eredetileg őrszemet jelent; a basenji, amely nem tud ugatni, az artois-i kopó, amely IV. Henrik kutyája volt; a fehér szőrű elegáns porcelánkutya; vagy a "punk-hajú" kínai kopaszkutya! Ennek a könyvnek a segítségével megismerheted a világ összes táján élő fajtákat, a kutyát, az ember legősibb társát.

Harry Glover - Kutyák
Könyvünk ​nélkülözhetetlen tanácsadó mindazok számára akik szeretnék azonosítani a kutyafajtákat.

Maurizio Würtz - Nadia Repetto - Delfinek ​és bálnák
A ​cetek - az ember távoli rokonai - úgy tizenhatmillió évvel ezelőtt visszatértek a tengerbe. Napjainkban 81 fajukat tarjuk számon, amelyek meghódították a világ csaknem összes óceánját és néhány folyót is Dél-Amerikától Ázsiáig. Kiadványunk bővelkedik fotókban, grafikákban, ábrákban és biológiai leírásokban, amelyek korunk tudományos kutatásainak és korszerű ismereteinek legjavát kínálja a cetek mélyrehatóbb és alaposabb megismeréséhez.

Veress István - Ember ​az állatban
Rokonaink ​néznek ránk a kötet képeiről, szelíden és bizakodóan: remélve, hogy nem tagadjuk meg ezt a rokonságot. Olvashatunk (jel)beszélő majmokról, szörnyen szelíd szörnyekről, vagyis gorillákról, vandál páviánokról, az éj szellemeiről, a titokzatos félmajmokról, futballozó csimpánzokról. Róluk - és talán egy kicsit önmagunkról - szólnak az érdekes történetek...

Joan Blackmore - A ​rottweiler
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Taylor - Kisállatok ​kézikönyve
Ez ​az átfogó útmutató a legnépszerűbb kisállatok tartásához bővelkedik szakértő gyakorlati tanácsokban a nyulak, tengerimalacok, hörcsögök, futóegerek, egerek és patkányok tartásának terén. A mindennapi gondoskodás minden aspektusa tárgyalásra kerül, s így a könyv nélkülözhetetlen a kisállatokat tartó családok...

Kollekciók