Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Alexandra Parsons - Csudálatos ​emlősök
Láttál-e ​már valaha igazi élő lajhárt, amelyik olyan lusta, hogy ellepik az algák? * Elgondolkoztál-e már azon, hogy mi van a teve púpjában, vagy hogy a sötétben hogyan vadászik a denevér? * Tudtad-e, hogy az elefánt nagy lábujjának a körme nagyobb, mint a kezed, vagy hogy a koalamaci igazából nem is medve? Ezeken kívül még sok érdekeset megtudhatsz a könyvből. Gyönyörű közelképeken és színes rajzokon tárulnak eléd a Csudavilág valódi csodái!

Joan Palmer - Tanácsadó ​kézikönyv nagy testű kutya választásához
Az ​emberek számos okból szeretnek nagy testű kutyát - hogy őrizze a családot és az otthont; hogy különleges feladatot, például vadászatot vagy terelést bízzanak rá; avagy egyszerűen csak azért, mert egy nagy, és szeretetre méltó kedvencre vágynak. Azonban a leendő kutyatulajdonosnak számos szempontot kell mérlegelnie, mielőtt kutyát választ. Ez a pompásan illusztrált kötet ismerteti, hogy az egyes fajtáknak mennyi testmozgásra és élelemre van szükségük, miként férnek össze a gyerekekkel, illetve az egyéb házi kedvencekkel, vajon az ólban vagy a lakásban való tartást kedvelik-e jobban, jó házőrző válik-e belőlük, s könnyű-e kiképezni őket. A szerző minden egyes fajtát részletesen jellemez, megadja a felnőtt kutya testsúlyát és magasságát, továbbá lebilincselő beszámolóval szolgál a fajták eredetéről és történetéről színes illusztrációval szemléltetve őket.

Böő István - Önök ​kérdezték... Szarvasmarha
Megelőzhető-e ​az ellési bénulás? • Melyek a gazda teendői a tehén ellése előtt, alatt és után? • Milyen legyen borjúnevelésünk? • Melyek a tőgygyulladásra hajlamosító okok? • Hogyan termeljünk csíraszegény tejet? • Milyen a „szeges'' tehén? • Mit tegyünk, ha a felfúvódás a szarvasmarha életét veszélyezteti? • Hogyan alkalmazzunk termelésarányos takarmányozást? A fentieken kívül a szerző elsősorban azokat a kérdéseket tárgyalja, melyek több mint három évtizedes állatorvosi gyakorlatában a legtöbbször fordultak elő és amelyek írásos és televíziós ismeretterjesztő munkája kapcsán Önöktől érkeztek hozzá. A gyakorlati teendőkre összpontosít. Az esetek a magyar ABC szerinti sorrendben követik egymást, ezért a könyv reményeink szerint nemcsak a közérthetőség, hanem a gyors és könnyű használhatóság miatt is minden szarvasmarhatartó kézikönyve lehet.

Várkonyi József - Áts Irén - Kecsketenyésztés ​kisgazdaságokban
A ​szerzők saját tapasztalataik és nemzetközi kapcsolataik alapján leírt gyakorlati javaslatai teszik igazán hitelessé könyvüket azok számára, akik az állatitermék-piacra szállítani akaró vállalkozóként választják a kecskét, ezt a különleges biológiai termelőeszközt. Ez a mű szakkönyv és szaktanácsadói kézikönyv egyszerre.

Ferenc Csaba - Polgár József - Barátunk ​a dobermann
Az ​erős, bátor, harcias, de nagyon szeretetre méltó dobermann világra tárul fel az Olvasó előtt akkor, amikor ezt a könyvet kézbe veszi. Nem akartak a szerzők kynológiai szakkönyvet írni. Vannak részletesebb, komolyabb és komolykodóbb kutyás könyveink, mint a Barátunk a dobermann. Mégis teljes körű ismeretanyagot közölnek a dobermann származásról, tenyésztésről, szaporításról, neveléséről, a nagyon fontos küllemi tudnivalókról és a betanításról. Bizonyos, hogy a régi és az új, kezdő dobermannosok egyaránt nagy haszonnal forgathatják ezt az érdekes könyvet. Sokat megtudnak belőle, amit eddig nem tudtak, vagy tudtak ugyan, de elfelejtettek. Nem csak dobermannosok élvezhetik azonban ezt a könyvet, hanem bármelyik más fajta kedvelői . Sok az általános tudnivaló, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot.

Reiner Voltz - A ​német juhászkutya tartása, ápolása, táplálása
Legyen ​megbízható munkakutya, vagy gazdájának hű kísérője: szinte nincs még egy olyan kutya, amely tanulékonysága, ébersége és intelligenciája alapján kedveltebb lenne, mint a németjuhász. Aki ezt a kutyát fajtájának megfelelően akarja tartani és kiképezni, annak alaposan informálódnia kell a következőkről: Hol vásárolhatok németjuhászt? Mire kell figyelnem a kölyök kiválasztásánál? Hogyan neveljem kutyámat? Milyen feltételeknek kell megfelelni a kutyának a tenyésztéshez? Mire kell figyelnem németjuhászom táplálásánál? Mit tegyek, ha kutyám megbetegszik? Reiner Voltz, a Verein für Deutsche Schäferhund (SV) sajtóreferense ebben a FALKEN tanácsadó-könyvben az összes kérdésre kompetens és gyakorlatias választ ad.

Jay Groce - Francesca Peppiatt - Paul Seaburn - Miért ​tartsunk kutyát?
Hogy ​eltakarja a foltokat a kanapén, ha vendégek jönnek... Hogy gondosan kiássa az elültetett virágokat... Hogy megoldja a reklámújság-problémát, egyszer s mindenkorra... Hogy formában tartsa a macskát... Hogy felkarolja a rút kiskacsát... Legjobb barátaink 50 rejtett képessége képekben.

Sárkány Pál - Ócsag Imre - Magyar ​kutyafajták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cesar Millan - Cesar ​Millan's Short Guide to a Happy Dog
After ​more than 9 seasons as TV’s Dog Whisperer, Cesar Millan has a new mission: to use his unique insights about dog psychology to create stronger, happier relationships between humans and their canine companions. This inspirational and practical guide draws on thousands of training encounters around the world to present 98 essential lessons. Taken together, they will help dog owners create the most fulfilling life possible with their dogs. In these pages, Cesar delves into crucial themes that go beyond obedience-school basics to reveal the hearts and minds of our beloved pets. In short, practical takes, he explores: • The basics of dog psychology • Instinctual behaviors • Creating balance and boundaries • Managing common misbehaviors • Choosing the right dog for your family • Helping your dog adjust to life transitions Throughout the book, inspiring stories from Cesar’s case files -- and from his TV show, _Leader of the Pack_ – provide moving real-world applications and surprising life lessons. Smart, easy to use, and packed with Cesar's remarkable insights into human and canine behavior, _Short Guide to A Happy Dog_ is an inspiring tool for anyone looking to live a better life with a beloved member of the family.

Nerpel Andrea - Csivava
A ​csivavák kellemes lakótársai lehetnek mindazoknak, akiknek kevés hely áll rendelkezésükre, vagy egyszerűen örömüket lelik ezekben az eleven, bájos kis kutyákban. Könyvünk igyekszik eloszlatni mindazokat a félelmeket, előítéleteket, amelyeket manapság a világ legkisebb kutyafajtájával kapcsolatban gyakran hallani. Reméljük, sikerül bebizonyítanunk, hogy a csivava igenis valódi kutya, csak éppen kisebb kiadásban, ami számtalan esetben kimondottan előnyös lehet a gazdának. A kötet hasznos tanácsokat ad a csivava neveléséről, gondozásáról, táplálásáról, egészségéről, akár kezdők és gyerekek számára is könnyűvé téve tartásukat.

Lantos Tibor - A ​kutya
Félmillió ​féle szagot képes megkülönböztetni az ember legrégibb, leghűségesebb társa, a kutya. Sok ember sajnos nem érzékeli eléggé kedvence reakcióit, gondolatait, érzelmi megnyilvánulásait. A kutya azonban jól megfigyeli a gazdáját! Rövid idő alatt megkülönbözteti, hogy feléje következetes szeretet vagy változó bánásmód érvényesül. Messziről megismeri a gazdi hangját, lépéseit. A Süni Könyvtár 2. kötete azért íródott, hogy tanácsokat, ismereteket adjunk kezdő és haladó kutyatartóknak.

Caroline Davis - Macskatartók ​nagykönyve
Minden ​részletre kiterjedő, átfogó, mégis praktikus útmutató a macska gondozásának mindennapos kérdéseiről, kedvencünk életszakaszai szerint rendszerezett fejezetekkel.

Guy Quéinnec - Gérard Gilbert - Kutya ​ABC
Ön ​is bizonyára nagyon szereti a kutyáját, de gyakran mégsem érti a viselkedését, vagy képtelen az ebet első szóra engedelmességre bírni. Ez a könyv, melyben több mint 400 illusztráció szemlélteti a praktikus tanácsokat, hasznos segítséget nyújt a kutyabarátoknak és a profi ebtenyésztőknek egyaránt.

David Alderton - Kutyák
A ​Határozó kézikönyvek a természet megimerésében és megértésében segítik az Olvasót. A gondosan összeválogatott, színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok, az ásványok és a kőzetek világának megismeréséhez. Ezek a könnyen használható, szép kivitelű és tartalmas könyvek nem hiányozhatnak egyetlen természetet kedvelő felnőtt vagy gyermek könyvtárából sem.

Cliff Angler - Buldogok
A ​kötetből megtudhatja, - hogyan alakultak ki a buldogváltozatok, - hogyan lett a buldogból jelkép, - hogyan kell a kiskutyát etetni és gondozni, - hogyan lehet sikeresen szocializálni, - milyen örökletes betegségei lehetnek. Ajánljuk a kötetet mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni a buldogokról! - lényegre törő és szakszerű - sok információval, magyarázattal - sok-sok színes képpel.

Medv%c3%a9k
Medvék, ​őzek, farkasok Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Medvék, ​őzek, farkasok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Albert Pintera - Macskák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szinák János - Őse ​a farkas
A ​legmegállapodottabb fajtáknál is akadnak olyan kutyák, amelyek jellem és vérmérséklet tekintetében jelentősen különböznek egymástól. Az értelem, a felfogóképesség nem a fajta, hanem az egyed velejárója. Minden egyes kutyának megvannak a maga különböző veleszületett sajátosságai. E tulajdonságok kialakítása tanulékonyságuk fokától, irányíthatóságuk mikéntjétől, valamint attól függ, hogy milyen fokú ember és kutya kapcsolata! Kétségtelen, hogy a nem nevelt, teljesen szabadjára engedett kutya is képes megkedveltetni magát, de a szakszerűen tanított egyed több örömet okoz. A kiképzés sok szórakozással jár együtt, ám fáradtságot is igényel. A jól végzett munka öröme azonban kárpótol mindenért.

Holdas Sándor - Suschka Alfréd - Ifj. Pacs István - Gazdaságos ​házinyúltenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Denise Seidl - Élet ​a macskákkal
Tom ​kandúr halk léptekkel beoson, és elegánsan felugrik gazdája ölébe, hogy ott kényelmesen összegömbölyödjön. Jellegzetes macskaviselkedés, mely azonnal elbűvöl minden állatbarátot. A macskáknak sok arcuk van: játszani, vadászni, kóborolni akarnak, és keresik az élvezetet. Ebben a könyvben mindent megtalál, ami boldoggá teszi a macskákat: táplálási ötleteket és ápolási tanácsokat, remek játéktippeket és "szótárt", ami segít abban, hogy jobban értse cicáját. Denise Seidl a macskaviselkedés szakértője és a német (VdH), azaz a háziállat-pszichológusok szövetségének elnökhelyettese. Az alkalmazott etológia docenseként intézetekkel és szövetségekkel működik együtt. Ezenkívül állateleség-gyártókat lát el teljes körű tanácsokkal a kutyák és macskák tartására és viselkedésére vonatkozó kérdésekben, és segítséget nyújt az állattartóknak házi kedvencük viselkedési problémái esetén. Denise Seidl könyve végigkalauzol minket egy páratlan kapcsolat örömteli pillanatain és buktatóin. Útbaigazító és tanácsadó, mely egyik macskás háztartásból sem hiányozhat.

Holdas Sándor - Húsnyúl-termelés ​kisüzemtől nagyüzemig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mark Evans - A ​nyúl
- ​Hogyan építsük ketrecet - Játék a lakásban és a kertben - Mivel és milyen gyakran etessük - Az egészség és a jó közérzet titka A nyúltartás képes útmutatója egy kitűnő sorozat első kötete, amely sok-sok fényképpel és hasznos gyakorlati tanácsokkal segíti a nyúltartásra vállalkozó ifjú állatbarátokat.

Böő István - Önök ​kérdezték... Juh, kecske
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schmidt Egon - Kisemlőseinkről
Úgy ​gondoljuk, a könyv szerzőjét, az Országos Természetvédelmi Hivatal munkatársát, nem kell bemutatnunk természetkedvelő olvasóközönségünknek. A Madarakról - mindenkinek és a Hová mennek, honnan jönnek vándormadaraink? című könyvecskék szerzője most új témával jelentkezik. A hazánkban élő apró emlősök sokak előtt rejtett életével ismertet meg, előző könyveinek közvetlen, könnyed stílusában. Műve hozzásegít mindenkit, hogy sok, az apró emlősökkel, mókusokkal, pelékkel, egerekkel stb. kapcsolatos kérdés tisztázódjon, és kicsit jobban tájékozódjunk ezen állatok életmódjában, az általuk okozott gazdasági "kár", illetve "haszon" kérdésében.

Dorle Linzenmeier - A ​szibériai husky
Elbűvölő ​lény Természetes kisugárzásának és barátságos jellemének köszönhetően nálunk a szibériai husky a négy elismert szánhúzó kutyafajta között a legkedveltebb. Az, aki ezt a futkosást kedvelő, azonban semmiféle házőrzési képességgel meg nem áldott - ezzel szemben önfejű - kutyát helyesen akarja tartani és foglalkoztatni, annak előzetesen pontosan informálódnia kell a következő kérdésekben: - Milyen jellembeli tulajdonságokkal rendelkezik a szibériai husky? - Mire kell figyelni a kutya megvásárlásakor? - Miből áll a fajtának megfelelő tartás és ápolás? - Mit kell tenni betegség esetén? Ez a Dorle Linzenmeier, szibériai husky-tenyésztő és az Északi Kutyák Klubjának e fajtáért felelős megbízottja által írt FALKEN tanácsadókönyv az összes kérdésre gyakorlatias és kompetens választ ad.

Böő István - A ​sertés-, a juh- és a kecsketartás gyakorlata
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Veress István - Így ​gondozd a kutyádat
101 ​tanács kezdőknek és haladóknak

David Alderton - A ​felnőtt és a kölyökmacska ápolása
Macskánk ​nagyszerű és mégis független társunk. Szüksége van szeretetünkre és gondoskodásunkra, hogy hosszú és bol¬dog élete legyen. Dávid Alderton képekkel bőven illusztrált könyvével átfogó segítséget nyújt és állatorvosi szakértő taná¬csokkal kiegészítve útmutatást ad ahhoz, hogyan tudunk ked¬ves barátunknak hosszú, békés és boldog életet biztosítani. A könyv lépésről lépésre megtanít minket az elsősegély¬nyújtásra és a nélkülözhetetlen teendőkre, melyekkel bajba került barátunkon segíteni tudunk a kölykök mesterséges táplálásától kezdve az égési sérülések ellátásáig. 120 oldal -30 000 szó Közel 60 illusztráció - Több mint 120 színes fénykép

Anghi Csaba - Macskák, ​cicák
Szereti ​Ön a macskát? Az ősi korokban istenként tisztelték, a modern korban, sok családban emberként szeretik. Ez a szeretet juttatja e kis állatot a különböző otthonokba, egyre nagyobb számban lakótelepi lakásokba is. A macska történetéről, fajtáiról, tenyésztéséről, táplálásáról szóló könyv pontos, gyakorlati útmutatója lehet bármelyik macskatartónak, és egyben érdekes, élvezetes olvasmánya a sok-sok macskakedvelőnek, és teljes képet ad a macskakultusznak az utolsó évtizedben alig felmérhető méretű gazdasági és tudományos eredményeiről is. Ismerteti a macskaegyesületek egész világra kiterjedő fejlődését, nemzetközi kapcsolatrendszerét. A szerző nagy gondot fordít arra, hogy megkedveltesse ezt a szép kulturált hobbit.

Peter Grün - Nyúltartás
Ezt ​a könyvet azoknak az állatszeretőknek ajánljuk, akik folyamatosan szeretnének friss nyúlhúshoz jutni. Ennek az a feltétele, hogy legyen hely, megfelelő ketrec, ismerjük a házi nyúl tulajdonságait, igényeit és annak megfelelően tartsuk. Figyeljünk a viselkedésükre, a táplálkozásukra, gondoskodjuk elegendő nyúlfészek kialakításáról, és a fiatal nyulakat koruknak megfelelően takarmányozzuk és legyen lehetőségük a szabadban is tartózkodniuk. Ha még gazdaságosabban akarjuk tartani egyre szaporodó nyúlállományunkat, akkor mi magunk is termeszthetünk nekik takarmányt. A szerző ezekhez a tevékenységekhez szükséges tudnivalókat írja le, de kitér az egészségvédelmükre is, a nyúl levágásának, feldolgozásának módjára is. Ez a kiadvány a Mezőgazda Kiadó Házunk táján című könyvsorozatának része.

Marcia Foy - A ​beagle
Mindenki ​ismeri ezt az elragadó, vidám, kistermetű kopót. Kedves pillantása, selymes bundája, lelógó füle, magasan tűzött farka jellegzetes, könnyen felismerhető képet ad erről a kutyáról. Ellenállhatatlan bája, örök vidámsága, elragadó karaktere népszerűvé teszi az egész világon. A könyv segítséget ad a beagle szakszerű gondozásához, neveléséhez a kölyökkortól egészen az idős korig.

Louis L. Vine - Lelkibeteg ​kutya
Ha ​az Ön kutyája hiperaktív vagy elvesztette érdeklődését a környezete iránt; túl agresszív vagy túl félénk, elszántan üldöz minden autót, esetleg megtámad ismerőst, ismeretlent; a vihar elől reszketve menekül az ágy alá; ha egyedül maradva netán bepiszkít; állandó ugatásával zavarja az Ön és szomszédai életét; a család parancsolójává akar válni tehát rendellenes viselkedésével felbontja a rendet, a békét: tenni kell valamit a lelkével is. A legfontosabb a törődés és a következetesség. Ám ezek megvalósítása nem könnyű feladat, főleg akkor, ha valaki véletlenül nem avatott szakembere a pszichoterápiának. Sebaj. Itt e könyv, amelyből mindnyájan a kutyalélek ismerőivé válhatunk! Szerzője egy amerikai állatorvos, aki több évtizedes személyes tapasztalatait és élményeit foglalta össze könyvében. Arra az alapvető kérdésre, hogy „Mitől neurotikus a kutya?" természetesen azt válaszolja: „A gazdájától!" Nem azért, mintha a gazdák gonoszak vagy betegek lennének (mindig), csak nem figyelnek eléggé, esetleg túlzott szeretetükkel rombolnak, talán olyan dolgokat várnak ebüktől, ami nem állati.

Kollekciók