Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Mary Ling - Csudálatos ​kutyák, rókák, farkasok
Lenyűgöző ​képek a Föld legbámulatosabb kutyáiról, rókáiról, farkasairól. Láttál-e már akkora kutyát, amelyik alig magasabb egy ceruzánál? Gondolkoztál-e már azon, miért üvölt a farkas? Tudod-e, hogy a sarki róka "mélyhűti" a zsákmányát? Mindez csak néhány példa a Csudavilág legújabb kötetének meglepetései közül: egy pompás könyv a kutyák, rókák, farkasok titkairól és csodáiról.

Dr. Basa János - Gelei István - Gazdaságos ​sertéstartás a ház körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sigrid Theilig - Harald Theilig - A ​macska
Könyvünkkel ​elsősorban azoknak szeretnénk a legfontosabb ismereteket átadni, akik először tartanak macskát. Választ adunk a tartással, táplálással és gondozással kapcsolatban felmerült kérdéseikre. Ugyanakkor speciális tanácsokkal is szeretnénk nekik útravalót adni, hogy köztük és macskájuk között a lehető legjobb kapcsolat alakulhasson ki.

827275_5
Kutyakozmetika Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Kutyakozmetika
Az ​1x1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk levő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi...

Christel Mattei - 100 ​legendás kutya
,,A ​kutya az ember legjobb barátja."A mondás nem túloz. Történelem előtti idők óta, amikor a kutya megengedte, hogy közelítsünk hozzá, s megszelídítsük, az ember megingathatatlanul odaadó híve. Társunk a játékban, a munkában, hűséges barát - legyen pásztor, vadász, mentő, katona vagy vakvezető. Beköltözött a képzelet világába is, rengeteg legendát, festményt, könyvet és filmet ihletett. Ez a könyv a királyok kutyáitól a híres Rin Tin Tinig és a huncut Miluig száz ismert vagy ezidáig névtelen, valóságos vagy képzeletbeli eb arcképtárának segítségével mutatja be a kutyák világát - mindezt a már 100 legendás...sorozathoz megszokott reprezentatív fotóanyaggal illusztrálva.

Labrador
Labrador ​retriever Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Labrador ​retriever
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Géczi Zoltán - Kutyakönyv
A ​könyv, melyet az Olvasó kezében tart, csupán terjedelménél fogva sem vállalkozhat valamennyi kutyafajta részletes bemutatására, miként a kutyatartást illetően sem adhat az adott témakört teljes egészében lefedő tanácsokat - a kutya és a gazda bonyodalmas viszonyának minden igényt kielégítő leírása szétfeszítené eme kiadvány kereteit. A könyv a szélesebb körben ismert, sokak által tartott fajtákat, illetve a különleges kutyákat mutatja be igényes illusztrációk kíséretében, és a legfontosabb tudnivalókat veszi lajstromba, melyeket nem csupán illik, de elengedhetetlen ismerni azoknak, akik elkötelezettek négylábú barátaink iránt. Szükséges hangsúlyozni a felelősségteljes kutyatartás jelentőségét, hisz a kutya az embert választotta - ne bánjunk hát méltatlanul hűséges barátainkkal!

Eva Maria Krämer - Elektra ​Kutyakalauz
438 ​kutyafajta a világ minden tájáról szövegben és képen: színes fotókkal és minden tudnivalóval a fajták történetéről, karakteréről, alkalmazásáról és külleméről. A kutyakalauz határozókönyvként is használható, amelynek segítségével hamar beazonosítható a keresett fajta, de megkönnyíti a választást is a leendő gazdáknak. Szerepel benne az FCI által elismert összes fajta, valamint számos nemzeti szinten elismert változat.

Alan Turner - Ősemlősök
Utazzunk ​vissza az időben, és nézzünk szét az őslények rendkívüli világában! Amikor kihaltak a dinoszauruszok, elkezdődött az emlősök kora. Enciklopédiánk gazdag ismeretanyaga, gyönyörű és színes illusztrációi elkalauzolják az olvasót abba a korba, amikor színre léptek az ősemberek. - Több mint 100 történelem előtti ősemlős leírása, részletes adatai és rekonstrukciója - Találkozzunk kedvenc háziállatunk múltbéli ősével – és saját ősünkkel - Adattáblák, méret-összehasonlítások, idősávok és térképek - 20 látványos, kétoldalas élőhely-illusztráció és több mint 300 színes fénykép és festmény Lépjünk be a történelem előtti emlősök világába – tanulásképpen vagy pusztán szórakozásból.

Ismeretlen szerző - Mit ​kell tudni az emlősökről?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cat_%e2%80%8band_kitten_care
Cat ​and Kitten Care Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Cat ​and Kitten Care
Cats ​are now the most popular pets, and it is nor surprising that they have overtaken dogs in the popularity stakes. They are small, relatively silent, economical to keep, exercise themselves, easy to feed, and are ideal companies for a wide range of people, from the elderly to those who are out at work all day.

Kate Petty - Nyuszik
A ​kedvenc háziállatok c. könyv ellenállhatatlan olvasmány a kisállatokat szerető gyermekek számára. Az élményszámba menő fényképek, illusztrációk, és a rövid, könnyen érthető szöveg kellemes olvasmányt és hasznos információkat nyújt fiatal olvasóinak.

828301_5
Beagle Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Beagle
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére

Krista Cantrell - Tao ​a kutyatartásban
A ​kutyakölyök egészen más fényben látja a világot, mint az ember - neki minden szórakozás forrása lehet. Az ebtartó, aki képes ezt az életörömöt megragadni, nemcsak saját életét változtatja meg előnyére, hanem kezében tartja a kutya formálásának kulcsát is. Könnyebb mondani, mint megtenni? Ne erőltessünk semmit; lazítsunk, és találjunk kapcsolatot az állat mélyről fakadó bölcsességével, amely Krista Cantrell szerint nem más, mint a tao - és mivel a tao útja intuitív, mi lehetne jobb kalauz egy kutyakölyöknél, amelyet az újdonságok felfedezése és a megérzések vezérelnek? Cantrell új könyvében személyes anekdoták és könnyen alkalmazható gyakorlatok segítségével ismerteti meg az olvasóval a kutyák természetét és szükségleteit, vezeti rá, hogy intuitív tanító legyen, és örömöt leljen a játszva és a játszani tanulásban. Az oktató kézikönyveknél alaposabban megírt Tao a kutyatartásban bebizonyítja, hogy a kutyák rendelkeznek azzal a mély, ugyanakkor egyszerű képességgel, hogy új fényben mutassák meg a világot.

Michael P. Fertig - Ha ​a macskák beszélni tudnának
Végre ​betekintést nyerhetünk a macskalélek rejtelmeibe, hogy jobban odafigyelhessünk kedvenceinkre. Vajon, mint mondanának a macskák, ha beszélni tudnának? Ebből a könyvből kiderül!

Telegdi Ágnes - Állatok ​erdőn-mezőn
A ​képeskönyv segítségével a Magyarországon a természetben legkönnyebben megfigyelhető emlősállatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. A kötet rövid történetei a szerző találkozásait örökítik meg ezen állatok (mókus, mezei nyúl, őz, róka sün, szarvas, görény, vaddisznó és pocok) egy-egy példáján.

Hajas József - Sárkány Pál - Bobby-hobby
Ebből ​a könyvből nagyon ötletesen, rövid magyarázatokkal kiegészített rengeteg rajzban választ kap szinte minden, a kutyájával kapcsolatos kérdésre. Biztosra vesszük, hogy a könyv segítségével több örömöt szerez majd egymásnak kutya és gazdája.

Ulrike Schöber - 1000 ​lófajta
A ​ló évezredek óta társa az embernek. Hátasló, munkaló, státusszimbólum, hűséges társ és barát. A könyv képei és magyarázatai segítségével megismerhetjük a kedvelt négylábúak életét. Betekinthetünk a szabadon élő félvad lovak és az ember oldalán élő háziló mindennapjaiba. Izgalmas pillanatfelvételeket láthatunk a lóversenypályáról és a díjlovagló négyszögben végzet gyakorlatokról. Megkapó fényképeken találkozhatunk a kiscsikókkal. Az elegáns állatok meglepő sokféleségét a fajták részletes ismertetése, a szakkifejezéseket pedig a kisszótár segít áttekinteni. Ez az érdekes és szórakoztató képeskönyv nemcsak lovagolni tudóknak, de minden lóbarátnak szól.

Kutas Gábor - Az ​alaszkai malamut
Hogyan ​vált az alaszkai nomád törzs nélkülözhetetlen munkaeszközéből egy olyan társ, aki a XX. század civilizált emberének vissza tudja idézni Jack London világát, Észak nyers romantikáját? Melyek a malamutok igazi arcai? A szilaj ősi erőt sugárzó falkaállatok, vagy az egyenes jellemű, emberekkel mindig barátságos társak, vagy fáradhatatlan, elnyűhetetlen munkások? Netán mindez együttvéve? Ezeket a kérdéseket próbálja megválaszolni a könyv, bemutatva a fajtát képekben, korabeli történetekben és a szerző személyes tapasztalatai alapján. Annak, aki jelenleg is az alaszkai malamuttal osztja meg mindennapjait, bizonyára ismerősek lesznek a bemutatott tulajdonságok saját kutyájuk életéből. Aki pedig csak érdeklődik az alaszkai malamutok és a szánhúzó életmód iránt, az remélhetőleg hasznos információval gazdagodik e könyv megismerésével.

John Bower - Caroline Bower - Kutyatulajdonosok ​kézikönyve
Bármilyen ​kutya gazdái is vagyunk, ez a könyv segítségünkre lesz abban, hogy kutyánkat teljes életén keresztül elégedettségben és jó egészségben tartsuk. A tapasztalt állatorvos szerzők tömör kérdés-felelet formába segítik az olvasót, hogy hasznos tanácshoz és megbízható megoldáshoz jusson.

Kovács Zsolt - Mókusok ​és társaik a lakásban
A ​díszállat-kereskedések ma már számos ismert és ritka szőrös állatkát kínálnak, de szinte mindegyik más eszik, más elhelyezést, gondoskodást igényel, másként kell szaporítani. Ez a könyv segít választani közülük és útmutatást nyújt ahhoz is, hogy egészséges, boldog állatkát nevelhessünk.

Covers_360578
Képes ​cica lexikon Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Képes ​cica lexikon
A ​kereken negyven macskafajtát bemutató nagyalakú kötet rövid összefoglalásai, és a cicákat bemutató, többnyire élethű, színes rajzai kellemes kikapcsolódást nyújthatnak a macskákat kedvelő kisebb gyerekeknek.

Gwen Bailey - Az ​igazán neked való kutya
Melyik ​kutya illik hozzád és családodhoz? Milyenné válik az a kedves kis kölyökkutya? Melyik fajta illik az életmódodhoz? Több mint 200 fajta részletes leírása segít eldönteni, hogy melyik az igazán neked való kutya.

Bába Károly - A ​magyarvizsla
Bába ​Károly 1890. február l-jén született Szegeden. Apja, Bába Sándor, a Szegedi Napló tulajdonosa volt. A szegedi Főreál Gimnáziumba járt (a későbbi Baross Gábor Főreáliskola), majd elvégezte 1908-tól Nagyváradon a hadapródiskolát. Az első világháborúban, 1917-ben Galíciában, súlyos sérülést szerzett. Egy évig Bécsben melegvíz-ágyban gyógyították. Gyógyulása után a Vámhatóságnál helyezkedett el 1920-ban történő nyugdíjazásáig. Nyugdíjasévei alatt különböző uradalmakban vállalt vadtenyésztői munkát. 1948-ban minisztériumi megkeresésre megbízták a magyarországi apróvadtenyésztés megszervezésével. A Magyar Állami Erdőgazdasági Üzemek Központi Igazgatósága foglalkoztatta vadtenyésztési intézőként. A mesterséges fácán- és fogolytenyésztés c. tanulmánya a Magyar Vadász 1949. április 5-i számában jelent meg. 1948-49 között Gyula, Doboz, Sarkad, Kelebia, Mezőhegyes apróvadtenyésztését szervezte meg. 1949-ben a dunántúli Berzencén kapott állást. 1950 májusától - első világháborús sérülése következtében - kórházi kezelést kapott. 1950. június 20-án Szegeden elhunyt. 1919-ben Kaposváron tartózkodott, amikor dr. Polgár Kálmán és dr. Potoczky Dezső megalakították a magyar vizsla megmentésére a Magyar Vizslatenyésztők Országos Egyesületét. Az Egyesület munkájába bekapcsolódva fogott hozzá az akkor még nem fajtatiszta magyar vizsla tenyésztéséhez. 1924-ben jelenik meg Bába Károly és Félix Endre A vizsla c. könyve, mely a törzskönyvezésről, a vizslák tartásáról és gondozásáról, valamint az Országos Vizslaklub versenyszabályairól ad áttekintést. Bába Károly vizsláival 1927-30 között 17 vizslaversenyen szerzett első díjai. Több versenyen bíróként szerepelt. 1928-ban jelent meg A magyarvizsla c. könyve. 1930-39 között a Magyar Vizsla Club titkára volt. A nyilasok megjelenésével a Vizsla Clubban lemondott tisztségéről, és vadtenyésztéssel foglalkozott.

Reinhild Klein - A ​dobermann
Ön ​bizonyára azon gondolkodik, magához vegyen-e egy dobermannt. Esetleg máris boldog tulajdonosa e nyalka és temperamentumos kutyának. Mindkét esetben érdekelhetik a következő témák:• A dobermann sajátosságai• A fajtastandard• A tenyésztés• Üdülés a kutyával• Táplálás és nevelés • A dobermann, mint sportkutya• Kiállításra visszük a dobermannt• A leggyakoribb kutyabetegségek

Dr. Bruce Fogle - Így ​neveld a kutyádat
Szaktanácsok ​dióhéjban - Szakszerű útmutatás lépésről lépésre, elérhető áron - Kutyanevelési ismeretek 101 hasznos ötletre bontva - Gyors válasz minden kérdésre - Színes illusztrációk.

Dr. Helga Brehm - Kutya ​betegségek - Beteg a kutyám
Bogáncs ​és Csikasz nem tudja megmondani, mi és hol fáj. Annál fontosabb, hogy a Gazdi felismerje a betegség tüneteit és erről az állatorvosnak a lehető legrészletesebben be tudjon számolni. A könyv állatorvos szerzője, dr. Helga Brehm, világos, mindenki számára könnyen érthető módon ír a kutyák gyakoribb betegségeiről és az azokra utaló jelekről, a négylábú betegek kezeléséről, valamint a szükséges állathigiénéről. Milyen betegségek léphetnek fel? A betegség tüneteinek felismerése és értékelése. Az otthoni ápolás lehetőségei és határai. Megelőzés és elsősegély. Oltások és a paraziták elleni küzdelem. Nélkülözhetetlen tanácsadó ez a könyv, amelyet kutyája egészségének és jó közérzetének a szolgálatába állíthat.

Miriam Fields-Babineau - A ​kutyakiképzés alapjai
A ​szerzõ sokéves kutyakiképzõ tapasztalatait osztja meg olvasóival, a tanítás módszerének pontos leírását fekete-fehér fotók teszik egyértelmûvé

Mary Gordon Watson - Russel Lyon - Sue Montgomery - Lovak
A ​lókedvelők kézikönyve átfogó képet ad, és kimerítő információkkal szolgál a lovak testalkatáról, testfunkcióiról, értelméről és viselkedéséről. Megtudhatjuk, mire kell ügyelnünk, ha lovat vásárolunk, hogyan kell az állatot táplálni, gondozni, egészségét megőrizni. Megismerkedhetünk a lósportokkal és a lovaglási technikákkal. Részletesen tanulmányozhatjuk az egyes fajtákat, és betekintést nyerhetünk a lovakról szóló mítoszokba.

Grabovszky Gábor - Varga Mónika - A ​yorkshire terrier
Minden ​tudnivaló a yorkshire terrier származásáról, vásárlásáról, tenyésztéséről, táplálásáról, tartásáról, ápolásáról, kiképzéséről, kiállításáról és neveléséről

Dietrich Altmann - Törpenyulak
- ​Melyek az igazi törpenyulak? - Megfelelő ketrecek és ólak. - Egy vagy több nyulat tartsunk? - A megfelelő élelem és a szükséges mennyiség. - Gondozási tanácsok. - Nyulak a kertben. - Szaporítás. - A tartással kapcsolatos minden fontos ismeret.

Kozma György - Sertéstenyésztés ​és -tartás
A ​baromfi után a sertés termeli meg a legrövidebb idő alatt az emberi táplálkozáshoz nélkülözhetetlen húst és zsiradékot. Gyors fejlődőképessége, nagyfokú szaporasága azonban csak akkor érvényesül, ha igényeit minden vonatkozásban kielégítik. Ez a könyv ötszáz rövid tanács formájában ismerteti azokat az alapvető tartási, tenyésztési és hizlalási módszereket, amelyek alkalmazása elengedhetetlenül szükséges az eredményes munkához: • az önálló gazdálkodóként vagy termelési egyesületbe, szövetkezetbe tömörülő közép-, illetve nagyüzemi szinten vállalkozóknak, • a kisüzemekben, de intenzív tartási, takarmányozási módszerekkel gazdálkodóknak, • a saját szükségletükre termelő kistermelőknek.

Kollekciók