Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szinák János - Tóth András Pál - Kutyával ​az élet
Az ​emberek többsége szereti a kutyát, de vajon ismerik is? Sokan igennel válaszolnak erre a kérdésre, de nem biztos, hogy ez igaz. Aki tanítani akarja a kutyáját, és eredményt is szándékozik elérni, alaposan meg kell ismernie kedvence szokásait, hogy nevelni, képezni tudja. Minden eb igényli a vele való foglalkozást, de hogyan, és mire tanítsuk? A szerzőpáros célja az, hogy segítsen a fajta kiválasztásában és olyan felmerülő problémákban, mint amilyen a folyamatos ugatás, ásás a kertben, a hulladék felszedése, indokolatlan félelem, menekülés, vagy éppen a fékezhetetlen támadási hajlam. Elsősorban azoknak szól a kötet, akik nemrégiben szereztek be kutyát, és meg akarják érteni kedvencük természetét.

Mentes Katalin - Molnár Szecső - Pongrácz László - Szajkó István - Török Miklós - A ​mesterlovász könyve
A ​mesterlovász könyv azoknak íródott, akik a lótenyésztés, -tartás és lóhasználat területén a szakmai alapismereteket megszerezték, és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek. Azonban e könyv segítségére lehet a kezdő lovas embereknek is, hogy lássák gyarapodó ismereteik gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Covers_247609
A ​szarvasmarha tenyésztése Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​szarvasmarha tenyésztése
A ​nagyüzemi szarvasmarha-tenyésztés mint a mezőgazdaság nehézipara, az abraktakarmányok drágulásával, a takarmányimport-lehetőségek csökkenésével újra...

Ősi Zsolt - Vizsláskönyv
A ​városi kutyás emberek, ha megkérdik őket kutyapajtásuk fajtájának eredetéről, a fajta eredeti munkájáról, többnyire olyan kerek, rövid tömör előadást rögtönöznek a husky-k szánhúzó munkájáról, a border collie-k vagy pulik történetéről, a terelőtudományáról, hogy öröm hallgatni. Ezzel szemben a városi vizsla, vizsla-féle és retriever tulajdonosok jó esetben azt mondják, hogy a kutyájuk fajtájára nézve eredetileg vadászkutya. Azonban, hogy ez valójában mit jelent, hogy hogyan is vadásznak a vizslával, nem tudják, vagy ismereteik hiányosak, zavarosak. Ez vezetett arra, hogy ezt könyvecskét megírjam. A Vizsláskönyv tehát nem csak vadászoknak, különösen nem csak vizslás vadászoknak szól, hanem azoknak, akik szeretnék megismerni a vizslák és retrieverek eredeti feladatait, hogy megértsék, micsoda kincs kutyájuk. Milyen feladatokra nemesítve lett olyan intelligens, együttműködő és szeretetre méltó, amivel meghódította a világot, és amit csodálva a mellett döntöttek, hogy ilyen fajta kutyát választanak maguknak. A könyv írója olyanfajta vadász, aki ügyvédi munkájával teremti meg a vadászat feltételeit. Mindennapi élete a városhoz láncolja, ezért kénytelen kutyáit az utcán sétáltatni. Ám a hétvégeken a vadászat ünnepnapjai következnek: a fiatal vizslák tanítása. A könyvet olvasva nem csak a vizslák sokrétű munkáját ismerheti meg az olvasó, hanem a szerzővel együtt végigélheti a teljes vadászévet is.

Mona Huxham - All ​about the Yorkshire Terrier
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Christoph Löbbing - Lótartók ​könyve
A ​ló háziasítása hatezer évvel ezelőtt történhetett. Más állatfajok domesztikációjához képest ez viszonylag késői időpontnak tekinthető. Viselkedéstípusainak többsége genetikailag mélyen rögzült, hiszen vadon élő ősei viselkedésmintáival összevetve, a mai napig szinte alig változott. Ez a genetikai sajátosság a lovakat a veleszületett magatartásformák állandó gyakorlására ösztönzi. Ha ezekre nincs lehetőségük, akkor lelki és testi zavarok jelentkeznek náluk, azért a korszerűen gondolkodó lótartónak és -tenyésztőnek ajánlatos figyelembe vennie azokat a mértékegységeket, értékeket és időtartamokat, amelyeket könyvünkben felsoroltunk. Ezek megteremtésével a lovak várható hasznos élettartama növekedik, közérzetük és használati értékük javul.

Bernáth István - A ​német juhász
Az ​1 X 1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk levő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat kötetei az akvarisztikától a kalandparkokon át a ritka és védett állatfajok megismertetésén keresztül számos témakörre kiterjednek. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi információt, hasznos ötletet adhassanak egy-egy témában. A kutya- vagy macskabarátok számos érdekességet megtudhatnak, csakúgy, mint a kisállattartók vagy az amatőr természetbúvárok.

Simon József - Német ​juhász
Házi ​kedvenceink harmadik kiadásában a német juhász kutyákról olvashatunk. Milyen erényei vannak ennek a fajtának? Hogyan neveljük ezt a kutyát? Milyen étellel érdemes táplálni? És még sok ilyen kérdésre választ kapunk.

Andrea Schwendemann - Lovak
A ​Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás ismeretterjesztő sorozata 8-14 éves gyerekek számára készül. A kisiskolások, illetve kiskamaszok érdeklődését felkeltő fotókkal és vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyvekből szórakozva lehet tanulni. A sok meglepő tényen, érdekességen kívül egyszerű csináld magad kísérletek és szakértőkkel készített interjúk is találhatók a kiadványokban, melyeket a kihajtható felfedezőoldalak tesznek különlegessé. A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás sorozatának e kötete a lovakkal és a lovaglással ismerteti meg a gyerekeket. Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad: Hány különböző lófajta létezik? Melyek a világ leghíresebb lovai? Mitől lesz boldog egy ló? A hidegvérű lovak vére tényleg hideg? Hogyan születik a csikó? Mivel foglalkozik a hippoterapeuta? Mit tanulsz a lovasiskolában? Mi az a lovaspóló?

Quentin Phillipps - Karen Phillips - Phillipps' ​Guide to the Mammals of Borneo and Their Ecology
A ​sister publication to the critically acclaimed Phillipps' Field Guide to the Birds of Borneo, this is a user-friendly field guide to the mammals of Borneo, covering Sabah, Sarawak, Brunei, and the Indonesian state of Kalimantan. The book gives descriptions of over 600 species living or reported on the island. These are superbly illustrated in 141 colour plates. Each plate is accompanied by species descriptions covering taxonomy, size, range, distribution, habits and status. Distribution is shown by detailed thumbnail maps. There are 7 habitat plates, 12 regional maps, fast-find graphic indexes and a full overview of vegetation, climate and ecology.

J. Horváth László - Vidám ​rajzos sertéstenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Silke Behling - Lovak
A ​helyére kerül a nyereg, meghúzod a hevedereket, és óvatosan felülsz a lovad hátára. Készen állsz a kalandra? Akkor indulhatunk! A ló gyönyörű állat, nemcsak sportolásra termett, hanem hűséges barátod is lehet. Ismerd meg a különböző fajtákat a pónitól a telivérig. - Tudtad, hogy a lovak állva szunyókálnak? - Valamennyi ma élő ló közös őse az Eohippus volt. Az őslovacska nem volt nagyobb egy kutyánál!

Dr. Beate Ralston - A ​macska
A ​macskák a legkedveltebb háziállatok közé tartoznak. Bájos, mégis vad személyiségek, akik villámgyorsan képesek meghódítani szívünket. Egy macskát nem lehet megvesztegetni, barátságát nem lehet megvenni, csak kiérdemelni. E kötet színes fényképek kíséretében mutatja be a macskák fajtáit, viselkedését, táplálását és gondozását. Tanácsokat ad, hogy mire figyeljünk oda a vásárláskor, és milyen óvintézkedéseket kell tennünk ahhoz, hogy kedvencünk valóban jól érezze magát otthonunkban - akár családtagjaink és más háziállatok mellett is. A tartalomból: -a helyes választás -kutya-macska barátság -táplálkozás az egyes életszakaszokban -a macskák nyelvének megértése -macskajátékok -ápolás és egészség A "Házi kedvenceink" című sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókat a legkedveltebb háziállatokkal. A kis kötetek, melyek alapvető ismereteket és hasznos tanácsokat nyújtanak a kedvencek eredetéről, fajtáiról, élőhelyéről, gondozásáról és ápolásáról, nem hiányozhatnak egyetlen állatbarát polcáról sem.

Covers_288265
Szarvasmarhatenyésztés Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Szarvasmarhatenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis János - Macskák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles M. Francis - A ​Photographic Guide to Mammals of South-East Asia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Complete ​Book of Australian Mammals
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mihók Sándor - A ​póniló és a kisló
Magyarországon ​az 1970-es évek közepétől kezdtek póniszerű lovakat tartani, szinte cél nélkül, csupán kedvtelésből, néha hivalkodásból. Mára a helyzet megváltozott: 8 póni-, illetve kislófajta tenyésztése folyik hazánkban. A törzskönyvi ellenőrzés alatt tartott tenyészállatok száma meghaladja az ötszázat. Mindegyik fajta egyedeinek döntő hányada alkalmas a szabadidősportra, a gyermekek lovas sportjára és minden korosztály számára, minden tudásszinthez megtalálható a tökéletesen alkalmas póni-, kislófajta, illetve egyed. A könyv a póni tenyésztésével, tartásával és használatával foglalkozik, mindvégig hangsúlyozva a gyermek és a ló kapcsolatában betöltött fontos szerepét. A küllembírálatot leíró fejezet az alkati jellegvonások megítéléséhez szükséges anatómiai és funkcionális anatómiai ismereteket, valamint a színeket és jegyeket tartalmazza. A szaporítással foglalkozó részt az általános genetikai ismeretek bemutatása vezeti be. A könyvben a részletes fajtaleírások mellett a több mint húsz póni-, illetve kislófajta színes képe is helyet kapott. A takarmányozással, a tartással, ápolással kapcsolatos tudnivalók után a csikó felnevelését, alapkiképzését ismerteti a könyv. Az utolsó fejezetek a póni sportcélú használatát és pónitenyésztésünk szervezeti keretét mutatják be.

Tim Flannery - Mammals ​of New Guinea
Stepping ​into the New Guinea rainforest is like entering a time machine, according to Tim Flannery. There, animals unknown anywhere else except as fossils continue to flourish within scarcely disturbed ecological communities. In this beautifully illustrated guide, Flannery presents the most complete information available about the natural history and systematics of New Guinea's unique mammals. For this revised edition, the author has expanded and completely revised his acclaimed handbook on the natural history and systematics of New Guinea's unique mammals.

Richterné Csornai Gabriella - Az ​afrikai fehérhasú törpesün
Amit ​az afrikai fehérhasú törpesünökről tudni szeretne, ebben a könyvben megtalálja! Ha végigolvassa, minden kérdésére választ kap, ami felmerül Önben a törpesünökkel, és tartásukkal, gondozásukkal kapcsolatban. Sőt, még azokra is, melyekre nem is gondolt. Minden fontos információ együtt a törpesünikről: jellemzőik, kiválasztás, vásárlás, lakhely berendezése, etetés, gondozás, betegségek, tenyésztés. Többéves tenyésztői tapasztalaton alapuló gyakorlati útmutató, mely sok-sok hasznos információt, tartási tanácsot és érdekességet tartalmaz, színes képekkel illusztrálva. Ajánlható annak, aki még csak ismerkedik ezekkel a bájos kisállatokkal, annak, aki már eldöntötte, hogy törpesünit szeretne tartani, és azoknak is, akik már boldog tulajdonosai egy törpesünnek, és felelős állattartóként szeretnének minél többet megtudni róla.

Covers_113844
Emlősök ​II. Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Emlősök ​II.
A ​hét kötetben megjelenő Novum Állatvilág Enciklopédia rendszertani szerkezetben tárja elénk a természetrajz és a tudomány legújabb eredményeit. A szerkesztők és a világ néhány legkiválóbb szakembere által írt szöveg kiváló stílusú, olvasmányos, tudományosan pontos. A hét kötetből három az emlősöket, kettő a madarakat, egy-egy kötet pedig a kétéltűeket és a hüllőket, illetve a rovarokat mutatja be érthetően és részletesen. A kötet tartalmából: Főemlősök: Félmajmok - Majmok és koboldmakik - Emberszerűek Mókuscickányok, repülőmakik, előpatások Patások: Páratlanujjú patások - Párosujjú patások

Eileen Spinelli - Cicák
Ismertesse ​meg gyermekével az állatok elbűvölő világát a Gyermekek Természetkönytára segítségével. Mindegyik 64 oldalas könyvet gyönyörű, színes képek illusztrálják a szokatlan és ismerős állatokról. Ezek a könnyen megérthető könyvek a gyermekek szemszögéből fedezik fel a természetet. A gyermeke számos állattal fog találkozni, és megtudhatja, hogyan születnek, ki gondozza őket, mit szeretnek enni és hogyan játszanak. Szórakoztató módja ez az állatok szokásainak és tartózkodási helyük megismerésének.

Ismeretlen szerző - Házi ​emlősállatok mesterséges termékenyítése
A ​mesterséges termékenyítő szakma ismert és elismert művelői adják át több évtizedes tapasztalatukat a termékenyítés gyakorlata terén. E hiánypótló mű első részében megismerjük az új élet létrejöttének hallatlanul bonyolult folyamatát, a termékenyítés anatómiai, biológiai, ökológiai, emberi és tárgyi feltételeit. A könyv második részében az állatfajonkénti specialisták írják le a szarvasmarha, a sertés, a ló, a juh, a kecske, a házinyúl, valamint a kutya mesterséges termékenyítésének lépéseit, hazánkban kialakult módszereit, eredményeit, az előkészítés, a végrehajtás és a szaporodásbiológiai gondozás lehetőségeit. Ajánljuk ezt a művet e nagy jelentőségű szakterületen tevékenykedőknek, az állattenyésztés és az állatorvoslás érintett szakembereinek.

Dr. Bruce Fogle - Kézikönyv ​a kutyalélekhez
Sorozatunk ​első kötetében - A kutyatartás nagy kézikönyve - a kutyák gondozásához adott átfogó gyakorlati útmutatót Bruce Fogle, az állati viselkedéstan nemzetközi hírű kutatója. Ezúttal kutyánk viselkedését, sajátos testjel-kommunikációját segít megismernünk és megértenünk E több mint 350 színes fényképpel illusztrált, szép kötet minden kutyatulajdonos számára nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk belőle, mikor - és miért - éreznek kutya barátaink örömet, irigységet, féltékenységet; mikor magányosak vagy épp miért agresszívak. Csak ezen ismeretek birtokában teremthetünk ideális kapcsolatot kutyánkkal.

Dr. Györkös István - Dr. Báder Ernő - Csülökápolás ​és a sántaság megelőzése szarvasmarhaállományokban
Ezt ​a könyvet egyaránt ajánljuk a szarvasmarhatelepeken gyakorlati teendőiket végző vagy munkát irányító szakembereknek és szarvasmarhát tartó gazdáknak. Hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a csülökápolás legújabb módszereiről és eszközeiről, a végtagok felépítéséről és működéséről, valamint a gazdasági veszteségeket okozó lábvégbetegségekről és azok gyógyításáról. Az Olvasó megismerheti a sántaság megelőzésének elhelyezési, gondozási, állatvédelmi, tenyésztése és takarmányozási lehetőségeit. A könyvet haszonnal forgathatják a továbbképző tanfolyamok résztvevői, és sok új ismerethez juthatnak a közép- és felsőfokú képzésben tanulók, valamint az oktatásban és kutatásban dolgozó szakemberek is.

John Hickman - Patkolás
A ​mű a patkolás történetének rövid ismertetésével kezdődik, amelynek nyomai egészen az időszámítás előtti időkig nyúlnak vissza. Ezután bemutatja a ló mellső és hátsó lábának belső felépítését, hogy a patkolókovács jobban értse mesterségének alapjait. A kovácsszerszámok részletes ismertetése után a különböző patkótípusok leírása következik. A patkókészítés fejezet számtalan gyakorlati tanácsot tartalmaz, csaknem valamennyit illusztrálva is, a munka különböző fázisaiban. A könyv útmutatást ad a ló testfelépítésének és mozgásának bírálatához, hogy ennek alapján megfelelő patkó kerüljön a patára. Ezzel összefüggésben leírja, hogy hogyan kell leszedni a régi patkót, megfaragni a patát és felilleszteni az új patkót. A további fejezetek a pataápolással foglalkoznak. A pata által okozott sérülések, a pata betegségeinek leírása zárja a könyvet.

Révész Kálmán - Nyúlbetegségek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Éhik Gyula - Prémes ​állatok tenyésztése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Lovak ​- Játékos ismerkedés a lovak világával
A ​KIS ÁLLATBARÁTOK KLUBJA matricás foglalkoztató sorozatunk olyan gyerekeknek szól, akik annyira szeretik állatkedvenceiket, hogy a rejtvényeket, kirakókat, logikai feladatokat is velük oldják meg a legszívesebben. Lovak, kutyák, cicák, állatkertben, dzsungelben, szavannán és hazai tájakon élő állatok mind lehetnek kedvünkre valók. Szeretetünket úgy mutathatjuk ki feléjük, ha minél jobban megismerjük őket, igényeiket, szokásaikat, élőhelyüket, és eszerint gondozzuk őket, vigyázunk környezetükre. Ehhez nyújtanak segítséget játékos-képes foglalkoztatóink. Mottónk legyen: Gyönyörködj bennük, ismerd meg és védd kedvenceidet!

Gwen Bailey - Puppy ​school
Dogs ​have longer, happier lives if they are taught basic good behavior when they are puppies. Obedient dogs stay safe, are welcome in more households, and are better equipped to handle boredom than their untrained cousins. Every pet owner can benefit from the rewards of happy, healthy companion animals with Gwen Bailey’s proven methods in corrective and obedience training. With 250 color photographs, positive and kind methods, and step-by-step lessons, Puppy School provides an easy-to-follow, 7-step course that gently takes puppies and their owners from the first stages of good behavior through to advanced obedience training.

Vad%c3%a1llatok
Vadállatok Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Vadállatok
A ​szakértők által írt, gondosan illusztrált, könnyen forgatható Spotter's Guide a természetbarátok nélkülözhetetlen zsebkönyve. A részletes leírások segítségével több mint 180 vadállatot azonosíthatsz be. Az internetlinkek segítségével további izgalmas felfedezéseket tehetsz a vadállatok világában.

Kate Benjamin - Jackson Galaxy - Cicásítás
A ​Cicásításban JACKSON GALAXY, az Animal Planet Pokoli macskák című sikersorozatának sztárja végigvezeti az olvasót a vonzó és macskáink számára is optimális laktér kialakításának lépésein. Ne tudd le a dolgot azzal, hogy beszerzel egy csúnya cicafát vagy ágyat a legközelebbi kisállatkereskedésben! Fogadd meg a szerzők tanácsait, és a könyv színes ábráinak segítségével varázsolj barátságos és ízléses lakhelyet kedvencednek (és magadnak)!

Kollekciók