Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szinák János - Tóth András Pál - Kutyával ​az élet
Az ​emberek többsége szereti a kutyát, de vajon ismerik is? Sokan igennel válaszolnak erre a kérdésre, de nem biztos, hogy ez igaz. Aki tanítani akarja a kutyáját, és eredményt is szándékozik elérni, alaposan meg kell ismernie kedvence szokásait, hogy nevelni, képezni tudja. Minden eb igényli a vele való foglalkozást, de hogyan, és mire tanítsuk? A szerzőpáros célja az, hogy segítsen a fajta kiválasztásában és olyan felmerülő problémákban, mint amilyen a folyamatos ugatás, ásás a kertben, a hulladék felszedése, indokolatlan félelem, menekülés, vagy éppen a fékezhetetlen támadási hajlam. Elsősorban azoknak szól a kötet, akik nemrégiben szereztek be kutyát, és meg akarják érteni kedvencük természetét.

Ismeretlen szerző - A ​házinyúl gyakoribb fialtatása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_247609
A ​szarvasmarha tenyésztése Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​szarvasmarha tenyésztése
A ​nagyüzemi szarvasmarha-tenyésztés mint a mezőgazdaság nehézipara, az abraktakarmányok drágulásával, a takarmányimport-lehetőségek csökkenésével újra...

Ősi Zsolt - Vizsláskönyv
A ​városi kutyás emberek, ha megkérdik őket kutyapajtásuk fajtájának eredetéről, a fajta eredeti munkájáról, többnyire olyan kerek, rövid tömör előadást rögtönöznek a husky-k szánhúzó munkájáról, a border collie-k vagy pulik történetéről, a terelőtudományáról, hogy öröm hallgatni. Ezzel szemben a városi vizsla, vizsla-féle és retriever tulajdonosok jó esetben azt mondják, hogy a kutyájuk fajtájára nézve eredetileg vadászkutya. Azonban, hogy ez valójában mit jelent, hogy hogyan is vadásznak a vizslával, nem tudják, vagy ismereteik hiányosak, zavarosak. Ez vezetett arra, hogy ezt könyvecskét megírjam. A Vizsláskönyv tehát nem csak vadászoknak, különösen nem csak vizslás vadászoknak szól, hanem azoknak, akik szeretnék megismerni a vizslák és retrieverek eredeti feladatait, hogy megértsék, micsoda kincs kutyájuk. Milyen feladatokra nemesítve lett olyan intelligens, együttműködő és szeretetre méltó, amivel meghódította a világot, és amit csodálva a mellett döntöttek, hogy ilyen fajta kutyát választanak maguknak. A könyv írója olyanfajta vadász, aki ügyvédi munkájával teremti meg a vadászat feltételeit. Mindennapi élete a városhoz láncolja, ezért kénytelen kutyáit az utcán sétáltatni. Ám a hétvégeken a vadászat ünnepnapjai következnek: a fiatal vizslák tanítása. A könyvet olvasva nem csak a vizslák sokrétű munkáját ismerheti meg az olvasó, hanem a szerzővel együtt végigélheti a teljes vadászévet is.

Covers_377063
Hand ​Book of Goat Farming Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Hand ​Book of Goat Farming
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Akif Pirinçci - Rolf Degen - Cat ​Sense
Cats ​are increasingly popular pets. By turns a mysterious, independent hunter and a purring lapful of fur, the cat has fascinated human beings for centuries. But what is it really like to be a cat? In Cat Sense, Akif Pirincci and Rolf Degen take us right inside the feline mind. Did the people of ancient Egypt domesticate the cat - or did the cat domesticate humans first? Can cats see in colour? How exactly do they purr? What does their food taste like to them? What makes a kitten a timid cat or a bold one in adult life? And what about cats who make long journeys to return to their old homes? Do they have a sixth sense to help them? The authors answer these questions and many more. Their book incorporates the findings of the very latest research into cat behaviour and the world of the feline senses. And there's a running commentary to each chapter by Francis, the feline hero and narrator of Akif Pirincci's two best-selling crime novels, Felidae and Felidae on the Road. Francis, of course, knows better than any mere human ... but even he has to admit that there's a lot of good cat sense in what Akif Pirincci and Rolf Degen can tell us about him and his species.

Christoph Löbbing - Lótartók ​könyve
A ​ló háziasítása hatezer évvel ezelőtt történhetett. Más állatfajok domesztikációjához képest ez viszonylag késői időpontnak tekinthető. Viselkedéstípusainak többsége genetikailag mélyen rögzült, hiszen vadon élő ősei viselkedésmintáival összevetve, a mai napig szinte alig változott. Ez a genetikai sajátosság a lovakat a veleszületett magatartásformák állandó gyakorlására ösztönzi. Ha ezekre nincs lehetőségük, akkor lelki és testi zavarok jelentkeznek náluk, azért a korszerűen gondolkodó lótartónak és -tenyésztőnek ajánlatos figyelembe vennie azokat a mértékegységeket, értékeket és időtartamokat, amelyeket könyvünkben felsoroltunk. Ezek megteremtésével a lovak várható hasznos élettartama növekedik, közérzetük és használati értékük javul.

Bernáth István - A ​német juhász
Az ​1 X 1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk levő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat kötetei az akvarisztikától a kalandparkokon át a ritka és védett állatfajok megismertetésén keresztül számos témakörre kiterjednek. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi információt, hasznos ötletet adhassanak egy-egy témában. A kutya- vagy macskabarátok számos érdekességet megtudhatnak, csakúgy, mint a kisállattartók vagy az amatőr természetbúvárok.

J. Horváth László - Vidám ​rajzos sertéstenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Silke Behling - Lovak
A ​helyére kerül a nyereg, meghúzod a hevedereket, és óvatosan felülsz a lovad hátára. Készen állsz a kalandra? Akkor indulhatunk! A ló gyönyörű állat, nemcsak sportolásra termett, hanem hűséges barátod is lehet. Ismerd meg a különböző fajtákat a pónitól a telivérig. - Tudtad, hogy a lovak állva szunyókálnak? - Valamennyi ma élő ló közös őse az Eohippus volt. Az őslovacska nem volt nagyobb egy kutyánál!

Dr. Beate Ralston - A ​macska
A ​macskák a legkedveltebb háziállatok közé tartoznak. Bájos, mégis vad személyiségek, akik villámgyorsan képesek meghódítani szívünket. Egy macskát nem lehet megvesztegetni, barátságát nem lehet megvenni, csak kiérdemelni. E kötet színes fényképek kíséretében mutatja be a macskák fajtáit, viselkedését, táplálását és gondozását. Tanácsokat ad, hogy mire figyeljünk oda a vásárláskor, és milyen óvintézkedéseket kell tennünk ahhoz, hogy kedvencünk valóban jól érezze magát otthonunkban - akár családtagjaink és más háziállatok mellett is. A tartalomból: -a helyes választás -kutya-macska barátság -táplálkozás az egyes életszakaszokban -a macskák nyelvének megértése -macskajátékok -ápolás és egészség A "Házi kedvenceink" című sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókat a legkedveltebb háziállatokkal. A kis kötetek, melyek alapvető ismereteket és hasznos tanácsokat nyújtanak a kedvencek eredetéről, fajtáiról, élőhelyéről, gondozásáról és ápolásáról, nem hiányozhatnak egyetlen állatbarát polcáról sem.

Kis János - Macskák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Yvonne Zweede-Tucker - The ​Meat Goat Handbook
Longtime ​goat rancher Yvonne Zweede-Tucker draws on twenty years of hands-on experience to help you raise your own meat goats. Illustrated throughout with color photography, this instructive handbook includes advice about breeds, feeding, housing, safety, health, kidding, butchering, and selling product. Included is a glossary and a resources appendix. Essential reading for every meat goat owner!

Ismeretlen szerző - Sertéstenyésztők ​kézikönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monostori Károly - Ebtenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_113844
Emlősök ​II. Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Emlősök ​II.
A ​hét kötetben megjelenő Novum Állatvilág Enciklopédia rendszertani szerkezetben tárja elénk a természetrajz és a tudomány legújabb eredményeit. A szerkesztők és a világ néhány legkiválóbb szakembere által írt szöveg kiváló stílusú, olvasmányos, tudományosan pontos. A hét kötetből három az emlősöket, kettő a madarakat, egy-egy kötet pedig a kétéltűeket és a hüllőket, illetve a rovarokat mutatja be érthetően és részletesen. A kötet tartalmából: Főemlősök: Félmajmok - Majmok és koboldmakik - Emberszerűek Mókuscickányok, repülőmakik, előpatások Patások: Páratlanujjú patások - Párosujjú patások

Hans Räber - Kutyafajták ​enciklopédiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eileen Spinelli - Cicák
Ismertesse ​meg gyermekével az állatok elbűvölő világát a Gyermekek Természetkönytára segítségével. Mindegyik 64 oldalas könyvet gyönyörű, színes képek illusztrálják a szokatlan és ismerős állatokról. Ezek a könnyen megérthető könyvek a gyermekek szemszögéből fedezik fel a természetet. A gyermeke számos állattal fog találkozni, és megtudhatja, hogyan születnek, ki gondozza őket, mit szeretnek enni és hogyan játszanak. Szórakoztató módja ez az állatok szokásainak és tartózkodási helyük megismerésének.

Diezel Emil - Mika Károly - Vadászebek
Kifejezetten ​a vadászkutyák leírását tartalmazó könyv. A régi 1910-es könyv új kiadása. Részletesen tárgyalja a vadászkutyák különböző fajtáit, úgy mint a vizslát, német vizslát, angol vizslát, vérebet, foxterriert. A vadászkutyák bevezetééről idomításáról egyaránt hasznos információkt ad. A könyv számos nagyszerű illusztrációt tartalmaz. Bársony István előszavával.

Dr. Bruce Fogle - Kézikönyv ​a kutyalélekhez
Sorozatunk ​első kötetében - A kutyatartás nagy kézikönyve - a kutyák gondozásához adott átfogó gyakorlati útmutatót Bruce Fogle, az állati viselkedéstan nemzetközi hírű kutatója. Ezúttal kutyánk viselkedését, sajátos testjel-kommunikációját segít megismernünk és megértenünk E több mint 350 színes fényképpel illusztrált, szép kötet minden kutyatulajdonos számára nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk belőle, mikor - és miért - éreznek kutya barátaink örömet, irigységet, féltékenységet; mikor magányosak vagy épp miért agresszívak. Csak ezen ismeretek birtokában teremthetünk ideális kapcsolatot kutyánkkal.

Dr. Györkös István - Dr. Báder Ernő - Csülökápolás ​és a sántaság megelőzése szarvasmarhaállományokban
Ezt ​a könyvet egyaránt ajánljuk a szarvasmarhatelepeken gyakorlati teendőiket végző vagy munkát irányító szakembereknek és szarvasmarhát tartó gazdáknak. Hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a csülökápolás legújabb módszereiről és eszközeiről, a végtagok felépítéséről és működéséről, valamint a gazdasági veszteségeket okozó lábvégbetegségekről és azok gyógyításáról. Az Olvasó megismerheti a sántaság megelőzésének elhelyezési, gondozási, állatvédelmi, tenyésztése és takarmányozási lehetőségeit. A könyvet haszonnal forgathatják a továbbképző tanfolyamok résztvevői, és sok új ismerethez juthatnak a közép- és felsőfokú képzésben tanulók, valamint az oktatásban és kutatásban dolgozó szakemberek is.

Géczi Zoltán - Macskakönyv
A ​könyv nem csupán a macskatartás történetét és az egyes fajtákat ismerteti, de gyakorlati tanácsokat is ad a gazdik számára, és megválaszolja a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.Miért tartsunk és hogyan tartsunk macskát? Mit tegyünk, ha talált cicát kívánunk befogadni? Mikor és miért vigyük kedvencünket állatorvoshoz? Hogyan tegyünk kedvére, és hogy kerüljük el kedvencünk elkényeztetését?A macskakönyv fontos tudnivalók, érdekes kultúrtörténeti morzsák, részletes fajtaleírások gyűjteménye, amelyeket pazar fényképek sokasága tesz csábítóan szép kiadvánnyá.

Révész Kálmán - Nyúlbetegségek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mihók Sándor - Pataki Balázs - Lófajták
A ​könyv a lovak kialakulásának, történelemben játszott szerepének rövid áttekintésével kezdődik, majd a fajtaleírások következnek. A fejezetek egységes szerkezetben adják meg a legfontosabb tudnivalókat az egyes fajták kialakulásáról, legfontosabb küllemi tulajdonságairól, méreteiről, használhatóságáról és elterjedéséről. A bemutatott fajták: Melegvérű lovak: arab telivér, shagya-arab, anglo-arab, ahal-teke, berber, tyerszki, kabardin, doni, andalúz, alter-real, lusitano, kladrubi, lipicai, fríz, knabstruppi, kelet-fríz, musztáng, appaloosa, quarter, paint, criollo, paso peruano, angol telivér, gidrán, furioso-north star, nóniusz, kisbéri félvér, trakehneni, holsteini, oldenburgi, würtembergi, hannoveri, zweibrückeni, vesztfáliai, brandenburgi, bajor melegvérű, wielkopolska, francia hátas, bugyonnij, orlov ügető, orosz ügető, amerikai ügető, francia ügető, magyar ügető, hackney, morgan, Cleveland bay, frederiksborgi. Hidegvérű lovak: suffolk, shire, clydesdale, percheron, comtois, boulonnais, breton, ardenni, freibergi, jütlandi, schleswigi, rajna-vesztfáliai, feketeerdei sárga, délnémet hidegvéxű, nóri, magyar hidegvérű. Pónik és kislovak: shetland, welsh, exmoor, dartmoor, connemara, felt, dales, new forest, highland, izlandi, camargue, mérens, fjord, dülmen, haflingi, konik, hucul, bosnyák hegyiló. Fajtába nem sorolható típusok: törpeló, pólópóni, hunter, jukker, hack, pintó, palominó, magyar sportló, sportpóni.

Covers_119572
A ​kutya Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​kutya
A ​kutya hűséges társ, akár rövid a szőre, akár nagy a bundája. Figyeld meg, hogyan növekszik, mivel játszik, mikor morog, és melyikük igazi segítőtársa az embernek! A Móra Kiadó új, interaktív ismeretterjesztő sorozata 4 éven felülieknek A KIS FELFEDEZŐ ZSEBKÖNYVEK interaktív módon keltik fel a gyermek érdeklődését az élőlények, a természet, a történelem és a technika világa iránt. Csodálatosan szép, valósághű rajzok segítenek abban, hogy a gyerekek jobban megismerjék a környezetüket!

Judith Draper - Lovak
A ​ló, ez a kecses és nemes teremtmény évezredek óta az ember hű társa munkában és szórakozásban egyaránt. Könyvünk első része ismerteti a világ fő lófajtáit és kitenyésztésük módozatait, a második rész gyakorlati útmutatót kínál a ló- illetve póniló-tulajdonosok számára az istállóműködtetés és a lóápolás minden vonatkozásában. Több mint 600 fényképfelvétel és részletes útmutatók

Dr. Éhik Gyula - Prémes ​állatok tenyésztése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gwen Bailey - Puppy ​school
Dogs ​have longer, happier lives if they are taught basic good behavior when they are puppies. Obedient dogs stay safe, are welcome in more households, and are better equipped to handle boredom than their untrained cousins. Every pet owner can benefit from the rewards of happy, healthy companion animals with Gwen Bailey’s proven methods in corrective and obedience training. With 250 color photographs, positive and kind methods, and step-by-step lessons, Puppy School provides an easy-to-follow, 7-step course that gently takes puppies and their owners from the first stages of good behavior through to advanced obedience training.

Vágó Tibor - A ​kutyakiképzés ABC-je
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vad%c3%a1llatok
Vadállatok Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Vadállatok
A ​szakértők által írt, gondosan illusztrált, könnyen forgatható Spotter's Guide a természetbarátok nélkülözhetetlen zsebkönyve. A részletes leírások segítségével több mint 180 vadállatot azonosíthatsz be. Az internetlinkek segítségével további izgalmas felfedezéseket tehetsz a vadállatok világában.

Kate Benjamin - Jackson Galaxy - Cicásítás
A ​Cicásításban JACKSON GALAXY, az Animal Planet Pokoli macskák című sikersorozatának sztárja végigvezeti az olvasót a vonzó és macskáink számára is optimális laktér kialakításának lépésein. Ne tudd le a dolgot azzal, hogy beszerzel egy csúnya cicafát vagy ágyat a legközelebbi kisállatkereskedésben! Fogadd meg a szerzők tanácsait, és a könyv színes ábráinak segítségével varázsolj barátságos és ízléses lakhelyet kedvencednek (és magadnak)!

Ismeretlen szerző - A ​húsmarhatenyésztés gyakorlata
„Arany ​és ezüst marhái bőven valának” – a középkori krónika a szlávoktól átvett „marha” szó alatt a pénzt, a gazdagságot érti, de hasonló jelentéstartalmú a török „barom” kifejezés is. Nem véletlenül, hisz az Árpádok korában az állat, azon belül a húsáért nevelt, ridegtartású szarvasmarha volt a legfontosabb ingóság. Példa erre, hogy – bár már első királyunk is veretett ezüstpénzt – sokáig a tinó maradt a fő értékmérő. A XVI. század elején Európa-szerte keresik és szeretik a magyarországi marhát. 1526-ban a feljegyzések szerint Augsburgban a magyar ökröt tartották a legkiválóbbnak, s – hogy a mészárosok nehogy becsaphassák a vásárlókat – tilos volt másféle marhahúst árulni olyankor, amikor magyarországi marhát vágtak. A húsmarhatartás súlyának történelmi csúcspontja talán 1580. Ekkor kérték Rudolf császártól a magyar rendek azt, hogy a marhakereskedés jövedelme Magyarországot illesse. Ennek fejében vállalták, hogy az ország minden (!) kiadását fedezik, 15000 állandóan szolgáló lovas katonát tartanak, az udvartartás költségeire 15000, „tornára” pedig további 4000 forintot adnak. A húsmarhatenyésztés története részben a magyarság történelme is. Az osztrák megszállók elleni küzdelem, a marhapásztor hajdúk és Bocskai szövetsége, a Rákóczi-féle szabadságharc, a XVIII. század vámvitái, a reformkori országgyűlési küzdelmek, 1948-49, az abszolutizmus, a dualizmus kora megjelenik a tőzsérek leveleiben, szerződésekben, gazdaságföldrajzi leírásokban, s persze a néprajzban, az egész gulyákat elhajtó, s azt a szegények között szétosztó betyár legendákban. A húsmarhatartás ma is biztos megélhetést jelenthet a felkészült gazdáknak. Az Európai Unió kiemelten támogatja az ágazatot és ez várhatóan hosszú ideig így marad. De hogyan juthatunk uniós forrásokhoz? Milyen fajtát válasszunk a tenyésztéshez? Milyen keresztezések ajánlhatók? Hogyan igazítsuk a takarmányozási, tartási technológiát a piaci igényekhez? Mik a leggyakrabban előforduló állat-egészségügyi problémák, hogyan előzhetjük meg ezeket?... Ezernyi kérdés – kötetnyi válasz kezdő és gyakorló tenyésztőknek.

Kollekciók