Ajax-loader

'emlősök' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Udo Ganslosser - Medvék
Hányféle ​medve létezik? Honnan kapta a mosómedve a nevét? Veszélyesek-e az emberre a medvék? Szereti-e a medve a mézet? Milyen a téli álom? - A MI MICSODA sorozat új kötete szakszerűen és olvasmányosan ír a medvékről, testfelépítésükről, szokásaikról, családi életükről, táplálkozásukról, az őket fenyegető ellenségekről, és nem marad ki a játékmackó sikertörténete sem.

Zsiros András - Hobbinyúltenyésztés
Amennyiben ​ön vagy gyermeke nyúltartáson, illetve tenyésztésen gondolkodik, először is el kell döntenie, milyen fajtát szeretne, mekkora helye van az állatok számára, és hogy mennyi időt tud fordítani a majdani kedvenceire. Ezekben és még néhány kérdésben szeretne segíteni ez a könyv: pl. a fajták kiválasztása, elhelyezés, takarmányozás, betegségek és kezelésük, párosítás. Ezeken felül pedig a kiállítások felépítéséről, a bírálatról, a nyúltenyésztő szervezetekről, is olvashat a kedves olvasó.

Félix Endre - Kezdő ​vizslás kézikönyve
A ​kutyakiképzés elméletét Félix Endre már évek óta tanította, amikor 1924-ben megjelent első, Bába Károllyal közösen jegyzett, a törzskönyvezésről, a vizslák tartásáról és gondozásáról szóló, s az Országos Vizslaklub versenyszabályait is magába foglaló „A vizsla” című könyve. Néhány évvel később vehették kézbe az olvasók „A vadász és vizslája”, majd „Az apróvad vadászata vizslával” címet viselő önálló munkáit, melyekben jó néhány gyakorlati tanáccsal szolgált a kor vadászai számára. 1947-ben, Budapesten, a Nimród Kis Könyvtár sorozatának részeként látott napvilágot a „Kezdő Vizslás Kézikönyve”, melyhez az ábrákat, grafikai illusztrációkat Vezényi Elemér festőművész rajzolta. A máig aktuális, örökérvényű ismeretekkel szolgáló alapművet – melynek minden vadász polcán szinte kötelező jelleggel ott a helye – a Canisphera Kft. a közelmúltban újra kiadta.

Holdas Sándor - A ​nutria tenyésztése
A ​prémek megszerzésének vágya szinte egyidős az emberrel. Hosszú út vezetett a felületesen megmunkált gereznáktól a szőrmeaukciókon bemutatott mai szőrmecsodákig. A szőrme viselése újra divat. Ezért az utóbbi években - a kedvező értékesítési lehetőségek folytán - jelentősen megnőtt az érdeklődés a különféle nemes prémet szolgáltató prémes állatok, így a nutria tenyésztése iránt. Ezzel egy időben megnőtt a kereslet a prémes állatok tartásáról szóló kiadványok iránt is. Holdas Sándor könyve ezt az igényt elégíti ki. Rövid, a nutria származási helyét, rokonait tárgyaló bevezető után bemutatja a standard nutriát, a különféle mutációkat, s megismertet a nutriatartás feltételeivel. Részletesen tárgyalja a nutria tenyésztésének, nagy- és kisüzemi tartásának módszereit, a szaporítás, takarmányozás, a leprémezés és prémkezelés tudnivalóit. A nutria hústermeléséről szóló fejezetben recepteket közöl a nutriahús felhasználásáról. Végezetül a nutria egészségvédelméről szól. A könyvet 53 szemléltető ábra illusztrálja. Vele a kis- és nagyüzemi nutriatenyésztők és -tartók hasznos kalauzt kapnak kézhez a nutriatartás megkezdésétől a prémkezelésig.

Sarah Albee - Delfinek
A ​magával ragadó sorozat izgalmas fényképek és meglepő tények segítségével mutatja be az állatvilág csodáit kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Szórakoztató állatvilág kötetei egy-egy állat különleges világába kalauzolnak el, felnyitva a gyermekek szemét a természet csodáira, hogy értékelni tudjanak minden teremtményt, kicsit és nagyot egyaránt.

Covers_171753
Lovas ​lexikon Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Lovas ​lexikon
„Az ​ember a természet rabszolgája lett volna, ha a ló nem teszi királlyá" — írja egy névtelen francia bölcselő 1700-ban. Van ebben egy kis túlzás, de sokkal több benne az igazság. Óriási jelentősége volt annak, amikor az ember és a ló — a puszták vadjaitól üldözött két gyenge teremtmény — felfedezte egymást. Lehet, hogy a lovak már kipusztultak volna, ha nem állnak az ember szolgálatába, de az biztos, hogy a ló nélkül az ember is nagyon nehezen boldogult volna. Az ember a lótól erőt és gyorsaságot kapott, megsokszorozhatta teljesítményét, és 5 ezer éven át, szó szerint volt kire támaszkodnia, olyan vállalkozásokban, melyhez a saját ereje elenyészőnek számított... Megérdemlik a lovak, hogy foglalkozzunk velük, hogy szemügyre vegyük lényüket, életüket, szokásaikat, melyeket mi, emberek, oly jól kihasználtunk. Csodáljuk meg vitalitásukat, alkalmazkodó képességüket, melyben szinte páratlanok az élőlények között - 60 millió éves múlttal.

828295_5
Golden ​retriever Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Golden ​retriever
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Molnár Andrea - Molnár József - Kecsketenyésztés
A ​Kecsketenyésztés első kiadása óta, számos kérdés és probléma vetődött fel. Az ezekre adott válaszok, a sikeres kecske tartás alapjához tartoznak. Reméljük, a könyv bővített második kiadása teljesebbé teszi a kecsketenyésztők ismeretét és ezzel hozzájárulunk a sikeres kecsketenyésztéshez, - tartáshoz.

Gera Pál - Lutra ​és társai
Hazánkban ​jelenleg nyolc menyétféle vagy más néven kisragadozó faj fordul elő. Egyikükről-másikukról úgy véljük, már alaposan megismertük életük minden apró rezdülését is, míg akadnak olyanok, amelyekről tudásunk mind a mai napig igencsak hiányosnak mondható. E könyv nem más, mint az eddig e témakörben általam közzétett ismertetők, valamint az eltelt idő óta beszerzett újabb ismeretek mind ez idáig legkiterjedtebb, legrészletesebb egy kötetben való összefoglalása hazai kisragadozóink életéről - reményeim szerint - olvasmányos formában. Szólni kíván szakemberekhez, érdeklődőkhöz, életkortól és szakmai elkötelezettségtől függetlenül mindazokhoz, akiket érdekel, esetleg érint és vonz kisragadozóink élete, kutatása, de mindazokhoz is, akik történetesen - mert úgy vélik, képesek rá - szeretnék levetkőzni az irántuk érzett idegenkedésüket. Ennek ellenére nem szakkönyvet tartanak a kezükben, hanem egy ismeretterjesztő, vélhetően gondolatébresztő, akár még cselekvésre is sarkalló kiadványt. Kérem, fogadják barátsággal! Gera Pál

Jean Coppendale - Nyuszik
A ​kötet a nyuszik gondozásának legfontosabb tudnivalóit tartalmazza.

Covers_192566
Szarvasmarhatenyésztés Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Szarvasmarhatenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​ló- és pónitartás nagykönyve
A ​kötet teljes körű útmutatót nyújt a lótartáshoz és -ápoláshoz. Kiváló kézikönyv mindazok számára, akik szakszerű, gyakorlati tanácsokra kíváncsiak. A teendőket lépésről lépésre bemutató fényképek mellett könnyen követhető, világos, útmutatások állnak. Ebben az elismert szakértők által írt könyvben mindent megtalál, amit tudnia kell ahhoz, hogy lova egész évben jó erőben legyen és meg tudja őrizni egészségét.

Dr. Fodor Kinga - Mit ​egyen a macskám?
A ​kedvenceink helyes táplálása nagysikerű sorozat második kötete megismerteti az olvasót a macskák táplálásával kapcsolatos alapvető tudnivalókkal, valamint hasznos tanácsokkal, példamenükkel és receptekkel látja el az érdekelteket kedvenceink ellátásához. A kisállat-táplálási szakértő, állatorvos szerző különös hangsúlyt fektet a gyakori téveszmék és hiedelmek magyarázatára is, utalca arra, hogy minden cica önálló és öntörvényű egyéniség.

Szatyor Miklós - Európa ​denevérei
A ​denevérek ősidők óta misztikus szereplői az európai kultúrának. A szerző ezt a misztikumot oldja fel, bemutatva a denevért, mint biológiai lényt, mint környezetünk hasznos és fontos tagját. Megismerhetjük a könyvből Európa denevérfajait, a denevérek életmódját, testfelépítését, viselkedésmódját és azonosító jegyeit. Szatyor Miklós (1975, Pécs) azon hazai szakemberek egyike, aki vállalta e méltánytalanul mellőzött állatcsoport kutatását és védelmét. Könyve – a hazai és európai denevérkutatók eredményeinek felhasználása mellett – saját évtizedes kutatásainak összegzése. Tudományos ismeretterjesztő stílusa, gazdag fotó- és ábraanyaga alapján a szakemberek és az érdeklődők számára egyaránt érdekes és értékes információkkal szolgál.

Kovács Zsolt - Asha ​és rokonai
Ha ​az elefánt az egyik legnépszerűbb állatkerti állat, akkor a kiselefánt tagadhatatlanul a legnépszerűbb! Asha, a Budapesti Állatkert 2013. február 14-én született indiai elefántja is hamar a látogatók kedvencévé vált. Ez az örömteli esemény jó lehetőséget teremtett arra, hogy könyv formájában is bemutassuk őt és tágabb rokonságát. Szólunk a Budapesti Állatkert hajdani híres elefántjairól, például Sziámról, aki Európa egyik legnagyobb és legintelligensebb ormányosa volt, Nellyről, aki Hévízre ment gyógykúrára, és Bébiről, aki vízilovat költöztetett. Az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb részében bemutatjuk a vadon élő, ma már veszélyeztetett indiai elefántok mindennapjait is, és azt a küzdelmet, amely megmentésük érdekében folyik.

Árkosi József - Pásztorkutyák ​Magyarországon
A ​kutya mindinkább elveszíti ősi szerepét és gyakorlati jelentőségét az ember munkájában, egyre nagyobb szerepet kap ellenben mint társ és barát. Változó világunkban a kutya, mint a természet egy élő darabja sokak számára az egyetlen kapcsolat a természeti környezettel. Ugyanakkor azonban nem felejthetjük, hogy honos kutyafajtáink valódi élő nemzeti kincsek, melyeknek megőrzését a következő generációk hagyták ránk. Ezek a kincsek, pedig nem múzeumi tárlókban várják a megismerésre vágyókat. Ott vannak körülöttünk, sokszor észrevétlenül, mivel a divatos, drága "külföldi" sokszor vonzóbb a felületes szemlélő számára. Kicsit közelebbről megismerve őket azonban láthatóvá válik mindaz a külső és belső érték, mely sok-sok ezer éven keresztül alakult ki, és alakul még ma is tovább. Miután eredeti feladatkörükből lassan kiszorulnak, rendkívüli sokoldalúságuk és alkalmazkodóképességük által a mai kor követelményei között is bizonyítják, hogy ott van a helyük a megbecsült értékek között. Könyvünk a Magyarországon előforduló elismert és nem elismert fajtákat próbálja bemutatni. Bepillantást nyerhetünk a régmúlt időkbe, megismerhetjük az eredeti közeget, melyben kialakultak. Segítséget kaphatunk a kutya kiválasztásához, gyakorlati útmutatóval ismerhetjük meg a tanítás alapvető módszereit.

Gabrielle Boiselle - Lovak
Szépség ​és kecsesség, erő és energia, kíváncsiság és játékosság, agresszivitás és félelem, érzékenység és sebezhetőség, összetartás és gondoskodás. Csupa emberi tulajdonság mely a lovakra is egyaránt igaz. Gabrielle Boiselle szenvedélyes szerelme e patások iránt fotóiban teljesedik ki, melyeket egy elegáns album...

Böő István - Szakértelemmel ​több sertéshús
A ​korszerű követelményeknek újszerű megfogalmazására vállalkozott dr. Böő István. Az eddigi szakkönyvektől eltérően a tenyésztést, a tartást, a takarmányozást, az állategészségügyet nem külön fejezetben tárgyalja, hanem mindezt összefogva, egymástól elválaszthatatlan egységben. A sertéstartás jelenét, de főként jövőjét tekintve, elsősorban az iparszerű módszerrel foglalkozik, ugyanakkor a háztáji gazdaságokról sem feledkezik meg. Bebizonyítja, hogy az eredményes tenyésztés, tartás, takarmányozás stb. összefügg egy új nevelésmóddal, amelyeknek eredményessége csak a gyakorlati munkával mérhető. A különböző technológiák alkalmazása, más-más fajták tenyésztése mellett vannak olyan műveletek, melyek minden nagyüzemi telepen és háztáji gazdaságban azonosak, amelyeket minden telepen el kell végezni, hogy általuk az állományban rejlő képességeket kifejtsék és termelésünk gazdaságos legyen. E mindenhol és mindenkor érvényes "szabályok" ismertetése reméljük eredményesen szolgálja mind a nagyüzemi szakmunkások, mind a háztájiban tenyésztők mindennapi munkáját, továbbképzését.

Amy D. Shojai - Kölyökmacskák ​- Minden, amit a kiscicákról tudni kell és tudni lehet
Ez ​az - pontosan erre a könyvre van szüksége, ha készen áll rá, hogy magához vegyen egy kismacskát. Az országszerte hobbiállatokról szóló könyveiről ismert szerző, Amy D. Shojai egy újabb igazi gyöngyszemmel örvendezteti meg az állatbarátokat. Ezúttal a kölyökmacskákról ír le mindent: kiválasztás, nevelés és kommunikáció; a különböző fajták jelleme; fajtiszta és keverék cicák; ismerkedés más állatokkal és a családtagokkal; viselkedés; táplálás és gondozás; leggyakoribb betegségek; életre szóló barátságok; legendák, történetek és érdekességek.

Kutas Gábor - Kutya ​a családban
Aki ​kutyát tart, az kicsit diplomatafeladatot is vállal magára. Rászánja magát - ha nem is tudatosan -arra, hogy egy más természeti lénnyel kell együtt élnie. Olyan ez, mint mikor valamely ország nagykövete átveszi diplomáciai hivatalát: kicsit töri a befogadó ország nyelvét, tud valamennyit a történelméről, és reméli, hogy az elkövetkező időben be tud illeszkedni az addig idegen közeg szokásaiba. A családban élő kutyával való harmonikus együttléthez nem kell más, csak igyekezet, hogy megértsük négylábú barátunk ösztönös viselkedésének mozgatórugóit. Ezek pedig szinte mindig visszavezethetők a farkas ősök szokásaira, falkatörvényeire. Ha ezeket valaki képes megérteni és elfogadni, az egyfajta csoda birtokába jut: úgy érezheti, érti a kutyák nyelvét, befogadja egy új világ.

Szabadi Gusztáv - A ​schnauzer
Kötetünk ​a schnauzer három változatát mutatja be, a sorozattól megszokott módon nagy hangsúlyt helyezve e jóindulatú, okos és könnyen kiképezhető kutyafajta származására, fajtaleírására. Megismertet a schnauzerek gondozásához, ápolásához szükséges tudnivalókkal, és hasznos szempontokat ad a kölyökvásárláshoz. A legendásan hűséges, játékos és nyugodt schnauzerek méltán vívják ki az őket ismerők ragaszkodását. A fajta szélesebb körű megismeréséhez kívánunk hozzájárulni a Kutyakönyvtár sorozat legújabb kötetével, melyet a schnauzergazdák és a kutyatartást még csak fontolgatók egyaránt haszonnal forgathatnak.

Elliott Lang - Pygmy ​Goats, Mini Goats or Dwarf Goats
Everything ​you need to know about Pygmy Goats as pets. This book is a must have guide for anybody passionate about Pygmy Goats, Mini Goats or Dwarf Goats. Facts and information. Raising, breeding, keeping, milking, food, care, health and where to buy all included. The book is written in an easy to read and understandable style. In a straight forward, no nonsense fashion, Elliott Lang covers all aspects of keeping Pygmy Goats. The book is full of sound advice and answers to your questions.

Bernáth István - A ​westie
Az ​1x1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk lévő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat kötetei az akvarisztikától a kalandparkokon át a ritka és védett állatfajok megismertetésén keresztül számos témakörre kiterjednek. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi információt, hasznos ötletet adhassanak egy-egy témában. A kutya- vagy macskabarátok számos érdekességet megtudhatnak, csak úgy, mint a kisállattartók vagy az amatőr természetbúvárok.

Hangay György - A ​koala és szomszédjai
Több ​évig tartó szervezőmunka után, 2015-ben végre megérkeztek a koalák Budapestre. A Koalaház szemléltető táblái sokat elárulnak a kis erszényesek titokzatos életéről, de mi azokra is gondoltunk, akik még többet szeretnének megtudni róluk. Nekik szól kiadványunk. Reméljük, sokak örömére szolgál majd, hogy egy ilyen kedves és tartalmas képeskönyvben vihetik haza magukkal a világ egyik legbájosabb állatát. Valamint megismerkedhetnek a Budapesti Állatkert néhány Ausztráliában őshonos lakójával is.

Debby Sly - Lovak ​képes enciklopédiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

ifj. Dr. Horváth László - Kutyabetegségek ​lexikona
Rövid, ​közérthető címszavakban tárgyalja a könyv a kutyák leggyakrabban előforduló betegségeit, azok tüneteit, a megelőzés, majd a gyógyítás módját, kitérve a viselkedéssel, neveléssel, tartással kapcsolatos rendellenességekre, öröklött bajokra is.

Bőhm István - A ​hannoveri véreb
A ​szerző soraiból szinte észrevétlenül tanuljuk meg, hogy a vérebezés fáradságos, elhivatottságot követelő munka, amelynek igazi örömét a vadgazdálkodás szolgálata adja. A könyvet záró kutyás történetek is sok tanulsággal szolgálnak a gyakorló vadászok számára.

Maria Costantino - Helen Digby - Kutyatartók ​kézikönyve
A ​kutyatartók kézikönyve átfogó útmutatást ad a kutyatartásról. A kutyák evolúciójának és viselkedésmódjának ismertetése mellett hasznos tanácsokat nyújt a kutya kiválasztásához és gondozásához. Emellett segítséget nyújt kezeléséhez, idomításához, tisztán tartásához csakúgy, mint a különböző betegségek és sérülések megelőzéséhez és kezeléséhez. Ha kutyát tart, ha épp most szeretne egyet - vagy csak egyszerűen kedveli őket, A kutyatartók kézikönyve elengedhetetlen segédeszköz mindenkinek, aki kutyát tart, aki épp most szeretne egyet - vagy annak, aki csak egyszerűen kedveli őket. Új, bővített kiadás.

Veress István - Kutyatartás, ​nevelés
A ​kutyatartás, nevelés legfontosabb teendőit találja ebben a kézikönyvben az Olvasó. Kérdés felelet formájában tartalmazza mindazokat a hasznos, értékes és érdekes információkat, melyek révén könnyen és gyorsan megtudhaja, hogyan lehet kutyája:jól nevelt, engedelmes, fegyelmezett; káros, rossz, kellemetlen szokásoktól mentes; kiegyensúlyozott, magabiztos, elégedett; ápolt, jó kondiciójú, szép küllemű; egészséges, aktív, hosszú életűA 100 legfontosabb, praktikus tudnivaló a kutya kiválasztásáról, vásárlásáról, elhelyezéséről, tartásáról, táplálásáról, felneveléséről, tanításáról, szokásairól, gondozásáról, betegségeiről, tenyésztéséről.

Maggie Sayer - Storey's ​Guide to Raising Meat Goats
Goat ​meat production is the fastest growing segment of U.S. agriculture, and an estimated 70 percent of all meat consumed globally is from goats. Storey’s Guide to Raising Meat Goats is the essential reference on raising, caring for, and marketing meat goats. This updated edition gives caprine producers the vital information they need to start a meat-goat business or expand their current operation.

Kollekciók