Ajax-loader

'új-zélandi' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Juliet Marillier - Daughter ​of the Forest
A ​beautiful retelling of the Celtic "Swans" myth, Daughter of the Forest is a mixture of history and fantasy, myth and magic, legend and love... To reclaim the lives of her brothers, Sorcha leaves the only safe place she has ever known and embarks on a journey filled with pain, loss and terror. When she is kidnapped by enemy forces and taken to a foreign land, it seems that there will be no way for Sorcha to break the spell that condemns all that she loves. But magic knows no boundaries, and sorcha will have to choose between the live she has always known and a love that comes only once.

Graeme Simsion - A ​Rosie projekt
,,Egész ​életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim - mintha ez valami végzetes hiányosság lenne." Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára ,,drótozva", noha szerinte logikusan ,,nők széles skáláját kellene vonzania". Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe... A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt. Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író megható és ironikus regénye immár több mint 40 országban ejti rabul a humoros kalandokra éhes olvasókat.

Katherine Mansfield - Egy ​csésze tea
Elbeszélései ​látszólag apróságokról, jelentéktelen dolgokról beszél: egy idős hölgy derűsen üldögél egy parkban, egy fiatal pár kineveti régimódi rókaprémjét, és ezzel elrontja hangulatát - még szokásos vasárnapi süteményét sem veszi meg. Az írónő érzékenysége, finoman szatirikus látásmódja ezekben a felvillanásokban is az emberi sorsok mélységét, az élet teljességét ragadja meg.

Charity Norman - Zuhanás
Zuhanás ​- Lehet az elhallgatás becsületesebb, mint az őszinteség? Charity Norman Kőkemény érzelemregény ez a könyv letaglóz, feldühít, a szívedet szorongatja. A lányunk férje című nagysikerű regény szerzőjének új könyve. Helikopter zúgásának hangja veri fel az éjszakát. Egy ötéves kisfiút szállítanak kórházba életveszélyes sérüléssel, miután kiesett a házuk teraszáról. Hogyan történhetett? És miért indít vizsgálatot a gyerekvédelmi hatóság? Hiszen a McNamara család irigylésre méltó boldogságban él, vagy nem? Az anya, Martha McNamara látta azt a néhány félelmetes másodpercet, amely a tragédiához vezetett. Ám ő hallgat. Vajon kit és miért próbál védeni a némaságával? Lehet az elhallgatás becsületesebb, mint az őszinteség? A legutolsó lapok hozzák csak el a katartikus feloldását ennek a mélyen emberi, elgondolkodtató regénynek. Charity Norman írónőt egyre többen nevezik Jodi Picoult méltó vetélytársának.

Tom Neale - Egyszemélyes ​sziget
Ez ​a könyv annak a hat évnek története, amelyeket egyedül töltöttem el, két részletben a Csendes-óceán déli részén egy fél mérföld hosszú és háromszáz yard széles, lakatlan korallzátonyon a legközelebbi lakott szigettől kétszáz mérföldnyire. Első ízben 1952. október 7-én érkeztem oda, és 1954. június 24-ig maradtam ott egyedül (közben csupán két jacht látogatott meg), amikor drámai körülmények között életemet megmentve, súlyos betegen vittek el. 1960. április 23-ig nem térhettem vissza a korallszigetre; ez alkalommal 1963. december 27-ig tartózkodtam ott egyedül.

Sir George Grey - Maorik
Maori ​mítoszok és legendák - ahogy a törzsfőnökök és papok elmondták. _1845-ben a brit kormány Új-Zélandra vezényelt, ahol én lettem az új kormányzó. Érkezésem után megpróbáltam jó viszonyt kialakítani az őslakosokkal, ezért úgy döntöttem, megismerem történelmüket. Néhány törzsfőnök és pap vállalkozott arra, hogy beavat a maori nép titkaiba; elmondták, honnan származtatják magukat, hol volt az őshazájuk, miért és hogyan kényszerültek arra, hogy új földet keressenek és vegyenek birtokba. Megismerhettem legendáik hőseit, azokat a mitikus alakokat, akikre a ma élő maorik példaképként tekintenek. Bepillantást nyerhettem abba, milyen képet alakítottak ki magukban a természetről, a természetfeletti erőkről, és az emberről; megismerhettem háborúik, véres csatározásaik történetét._ _Fontos, hogy belelássunk a népek kultúrájába, hagyományaiba, Fontos, mert ezen ismeretek hiányában rájuk süthetjük a "kegyetlen barbár" bélyeget, papjaikat "embereket áldozó bestiáknak" nevezhetjük. Meg kell értenünk: minden ház olyan, amilyen az alapja - minden nép olyan, amilyen ősei történelme._ Sir George Grey

Covers_51442
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Huszadik ​századi dekameron I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charity Norman - A ​lányunk férje
Az ​élet egy pillanat alatt megváltozhat, de a megbocsátás tovább tart. Charity Norman Jodi Picoult méltó vetélytársának nevezik Charity Norman új-zélandi írónőt. Felkavaró és elgondolkodtató regénye egy véletlenül gyilkossá lett apáról szól. Amikor elkezdjük olvasni, még egyértelműnek tartjuk, hogy egy gyilkos nem érdemli meg a gyerekeit. De mire a végére érünk, nem lesz ennyire magától értetődő a válaszunk. Mert ebben a könyvben senki és semmi nem olyan, mint amilyennek elsőre látszik. A történet kezdetén Joseph Scott előtt feltárul a börtönajtó, letöltötte a büntetését, és mostantól szabad ember. Csakhogy eddigre már szinte mindenét elveszítette. Véletlenül, egy családi veszekedés közben ölte meg a feleségét, és a tragikus eseményig kiváló férj volt, igazi mintaapa, valamint a városi iskola megbecsült történelemtanára. Az első útja rögtön a gyerekeihez vezet, akiket imád, és akiket a gyilkosság óta az anyai nagyszülők nevelnek. De se a gyerekek, se a nagyszülők nem akarnak hallani Joseph-ről. Vajon tényleg az a helyes döntés, ha soha többet nem találkozik a férfival a lánya és a fiai? A történetet több szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg: az erős karakterű nagymama, az érzékeny nagylány és a bűntudattól gyötört apa szemszögéből. Nemzetközi sikerlistás regény azoknak az olvasóknak, akik minőségi irodalmat keresnek.

Witi Ihimaera - A ​bálnalovas
A ​nyolcéves Kahu semmire sem vágyik jobban, mint dédapja szeretetére. Az azonban a Whangarában élő, a monda szerint a legendás "bálnalovastól" származó Ngati Konohi törzs főnökeként csak a feladataival foglalkozik. Mivel nincs fiú örökös, Kahu, a kislány örökölhetné a "bálnalovas" címet, ám dédapja túl szigorúan ragaszkodva a tradícióhoz nem hajlandó a törzs hagyományainak folytatóját látni Kahuban. De Kahut nem lehet csak úgy félresöpörni. Küzdelmében egyedülálló szövetségesre talál: magára a bálnalovasra, akitől a bálnákkal való beszéd képességét örökölte.

Eleanor Catton - A ​fényességek
Eleanor ​Catton fordulatos, hömpölygő története kerek százötven évvel ezelőtt, az új-zélandi aranyláz idején játszódik, a szigetek legtávolabbi csücskében, ahol szövevényes bűnügyre derül fény. De vajon tisztában vannak-e azzal a tettesek és az áldozatok, hogy mindez csak éppen ennél a csillagállásnál történhetett meg éppen így? Egy sötét ügy és egy bravúros nyomozás Mars, Vénusz és a többi bolygó képviselői a kaotikus, világ végi településen: miután elolvastuk ezt a csodálatos regényt, garantált, hogy a saját horoszkópunkra is más szemmel nézünk!

Sophie McKenzie - Mióta ​meghaltál
Hátborzongató ​pszichológiai krimi egy gyászoló anyáról, aki megtudja, hogy évek óta halottnak hitt gyermeke él. Amikor Geniver Loxley nyolc évvel korábban elveszítette újszülött kislányát, megállt számára a világ, és azóta sem sokat haladt előre. Gent még mindig megviseli, ha babakocsit toló nőt lát; Beth halála előtt három könyve jelent meg, azóta viszont egy sort sem írt. Egy délelőtt becsenget hozzá egy ismeretlen, és pontosan azt mondja neki, amit mindig is hallani szeretett volna: a kislánya egészségesen született - de azonnal kivitték a műtőből, és bizonyára odaadták egy másik nőnek. Hihetetlen történet, de miért találna ki bárki ilyesmit? Hirtelen rés nyílik Gen biztonságos világának burkán, és tengernyi kérdés zúdul be rajta: Hol van most Beth? Miért nem akar kutatni utána Art? Hogy megkímélje a feleségét az újabb csalódástól? Vagy titkol valamit? Kiben lehet megbízni? Gen nyomozni kezd, hogy megtalálja kislányát. Reménye azonban csakhamar félelembe és paranoiába csap át, mert olyan sötét üzelmek sejlenek föl előtte, amelyek titokban tartásáért valakinek a gyilkosság sem túl nagy ár...

Ismeretlen szerző - A ​világirodalom legszebb elbeszélései I-III.
„A ​világirodalom egységes, összefüggő folyamat, egyetlen hatalmas vérkeringés. Mikor Goethe először észrevette és nevet adott neki, már réges-régen létezett: mert sokkal régibb, mint a nemzeti irodalmak. Csakhogy akkor még nem hívták »világirodalomnak«, hanem jelző nélkül, pusztán csak »irodalomnak«. Jelző inkább az egyes nemzetek külön literatúráját illette. A világirodalom nem ezekből állt össze nagyobb egységgé. Ellenkezőleg: az egyes nemzeti irodalmak különültek el a világirodalmon belül, mint állam az államban, külön nyelveik védbástyái mögött, mindjobban önálló életet kezdve...” (Babits) Egy válogatásban bemutatni a novellát, úgy, hogy a vállalkozás a legkülönbözőbb szempontoknak megfeleljen – hogy bemutassa mindazt, ami előzménynek tekinthető: a görög és latin műveltséggel érintkező perzsa, indiai, arab elbeszélés-gyűjtemények egy-egy darabját. Magáét a görög és latin elbeszélő prózát, a középkori fabliau-t, az európai és kisázsiai fejlődéstől függetlenül létrejött távol-keleti elbeszélést, a modern novella megteremtőjétől, Bocacciótól a ma élőkig, a reneszánsztól a XX. századig feltérképezze a novella egész világföldrajzát, úgy, hogy egyszerre adjon képet az irodalomtörténet korszakairól, tükrözze a többé-kevésbé elfogadott értékrendet s az ettől gyakran (s szükségszerűen) eltérő nemzeti értékskálát is reprezentálja, reménytelen vállalkozás, hisz csak az utóbbi két követelmény is kibékíthetetlenül áll szemben egymással, lévén, hogy a legnagyobb irodalmakból magasabb színvonalú gyűjtemény állítható össze, mint a nemzeti irodalmak összességéből. E közhellyel, hogy ilyen gyűjteményt csinálni reménytelen vállalkozás, szemben áll a gyakorlat: antológiák születnek, mert szükség van rájuk. Novellaantológiák is. Se szeri, se száma az ilyen átfogó vállalkozásoknak, mint a mienk, a legszélesebb skálában a két véglet: a tudós válogatás és ez impresszionista között. Mit tehet a szerkesztő egy ilyen nagy példányszámú, „standard” kiadványnak szánt antológia esetében, mint az, amelyet az olvasó a kezében tart? Igyekszik az egyes irodalmakat előbb úgy venni, mintha külön antológia készülne mindből, s az irodalom történetének a fonalát szépen felgömbölyíteni, mintha szöveggyűjteményt készítene. A kialakult értékrendet nem megsérteni, mintha disszertációt írna. S amikor ilyenformán előállt a megengedettnél két-háromszor terjedelmesebb anyag, megpróbálja csökkenteni. Pontosabban: csökkenteni, számtalan menetben. Úgy, hogy minden követelményt megsért. A térkép helyett tájékozódási pontok maradnak, a történeti fonal elkalandozik, az irodalomtörténetiség súlyos sérelmet szenved. A sérelem elkövetésében magyarázhatóan, de védhetetlenül, ha úgy tetszik, önkényesen, de elkerülhetetlenül most már a szerkesztő ízlése az eszköz. Mert ha már nem lehet teljes - és lehet e egyáltalán teljes egy antológia? -, adjon csak valamelyest eligazítást, vázlatot műfajról, korokról és nemzetekről, és legyen szép, jó, megrázó, emlékezetes olvasmány. Erre törekszik ez a válogatás is, amely kezdve az elbeszélő próza legrégibb ismert alkotásaival, a négyezer éves óegyiptomi A paraszt panaszai-val hetvenhárom elbeszélést, illetve novellát tartalmaz: a régebbi korokból tizenhármat, a tizenkilencedik század elejétől napjainkig hatvanat. Nem tesz egyenlőségi jelet az egyes irodalmak közé, de igyekszik, ha és ahol a színvonal sérelme nélkül ez megoldható, minél több irodalomból válogatni, s képviseltetni a később felvirágzott irodalmakat is. Egyezően a hasonló célkitűzéssel készült, ugyancsak az Európa Kiadónál megjelent A világirodalom legszebb drámái és A világirodalom legszebb versei című antológiákkal. A burkolón Pablo Picasso Minotaurosz és áldozata c. tusrajza látható.

Janet Frame - Éjjel, ​ha bagoly huhog
A ​regény egy - anyagiakban és a sors csapásai okán is szegény - proletárcsalád története, három testvér életútjának költői szépségű, megrázó és megtisztító erejű ábrázolása. A család nincstelen, a falra szögezve számlák sorakoznak. S míg a gyerekek kincskeresésről álmodoznak a szeméttelepen, mindennapos megaláztatásaik közé tartozik, hogy az iskolaorvos megvizsgálja és piszkosnak találja őket, elnyűttnek a ruháikat, amit aztán egyéb megszégyenítő vizsgálatok követnek. Toby, az egyetlen, betegeskedő fiú ezért sem szeret iskolába járni. Daphne, a lánytestvér fél Tobytól, nem akar a közelében lenni, mert nem tudja, hogy ha rohama lesz, nem fullad-e meg. Toby ellátása az epilepszia kitörésének idején az idősebbik nővér, Francie dolga. Francie-é, aki "felnőve", vagyis tizenhárom évesen kimarad az iskolából, mert a családnak szüksége van a keresetére.

Covers_102140
Gilitrütt, ​a tündérmanó Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Gilitrütt, ​a tündérmanó
„Ebben ​a kötetben csupa olyan népmesét olvashattok, amelyeknek csodás lények – tündérek, manók, törpék, szellemek, tündérmanók – a szereplői. Minden népnek megvannak a maga varázsfigurái, amelyek hol jók, hol rosszak, hol segítik, hol meggátolják, vagy éppen rettegésben tartják az embert. És minden varázslénynek megvannak a maga varázsszerszámai, amelyekkel hasznukra lehetnek az embereknek, de segítségükért cserébe őszinteséget, jószívűséget kérnek. És aki ezt megszegi, az bizony könnyen pórul jár…”

Ngaio Marsh - Fény ​kialszik!
London ​egyik előkelő színházában baljós előjelekkel folynak a Macbeth próbái. A színészek ugyan mindent elkövetnek, hogy elhárítsák a "rontást" - nem idéznek a darabból, a címét sem mondják ki, sőt babonából még azt is elkerülik, hogy nevén nevezzék a két főhőst - mégis egyre több nyugtalanító esemény zavarja meg a legkülönfélébb személyi ellentétek miatt amúgy is feszültséggel terhes próbákat: hol egy levágott fej tűnik fel a legváratlanabb helyeken, hogy az egyik boszorkány kellékzsákjából kerül elő egy lenyakazott patkánytetem, hol egy furcsa helyre letett kard okoz fájdalmas balesetet; s a baljóslatú előjeleknek mintegy betetőzéseképpen valaki egy névtelen levelet csempész a színház titkárának az asztalára: "Gyilkos fia a társulatban:" A rossz előjelek ellenére a premier eget verő siker. VÉGRE! MAKULÁTLAN MACBETH!, lelkendezik a kritika. A darab hetekig megy táblás házakkal, mígnem az egyik előadáson bekövetkezik a katasztrófa... A nézőtéren éppen ott ül Alleyn főfelügyelő a Scotland Yardról. Azonnal kezébe veszi a nyomozást. Nincsen könnyű dolga, hiszen jóformán mindenki gyanús, s mindenkinek megdönthetetlen alibije van. S a nyomozás már-már vakvágányra fut... A Fény kialszik! az 1982-ben elhunyt Ngaio Marsh utolsó regénye. Az írónő, akit az angol detektívregény-irodalom legnagyobbjai közt tertanak számon, de aki egyben színésznő és rendező is volt, mestri tudással és lenyűgöző terepismerettel bontja ki izgalmas, makulátlan logikával felépített, némi elegáns iróniát sem nélkülöző, s a kulisszák világába is élményszerű bepillantást engedő történetét.

Louise Hillary - A ​felhők felett
A ​kötet élménybeszámoló és napló ötvözete. Szerzője neves alpinista Sir Edmund Hillary felesége, aki maga is számos expedícióban vett részt. A történet főszereplői - a családfő kivételével - már nem élnek. A szerző, és három gyermeke a közelmúltban repülőszerencsétlenség áldozata lett. Az írás színhelye Nepál, ahová a család 1971-ben érkezik meg, hogy felkutatva az országban tartózkodó családfőt, együtt töltsék el a vakációt. Katmanduban találkoznak, innen indul közös túrájuk, amelynek útvonala a magas hegyek közt kanyargó, gyors sodrú Szun-kószi folyót követi. A család és a kísérő serpák részben a folyón, részben meredek hegyi ösvényeken indulnak északra, föl a hegyi falvak irányába. Végcéljuk a Himalája Társaság egyik létesítménye a kundei kórház. Az eredeti terveknek megfelelően számos falvat felkeresnek, s ellátogatnak a létesítmény iskoláiba, Gipszoába, Dzsunbeszibe, továbbá bepillantást nyernek egy lámakolostor belső életébe is. A vállalkozó szellemű lelkes csapat nem csupán túrázik. Részt vesznek több helyi jellegű vállalkozásban, többek között a dzsunbeszi középiskola építésében is. Nagy kalandokban nem bővelkedik Louise Hillary könyve. Írója az apró események mesteri krónikása, kitűnő megfigyelő. Árnyalt jellemrajzot fest a csoport minden egyes tagjáról, s rendkívül érzékletesen tudja felidézni a táborlakók életének hétköznapjait. Könyvét mély életbölcsesség, természetszeretet hatja át; minden érdeklődőnek maradandó élményt ígér.

Nalini Singh - Angyalcsók
A ​vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson. Pedig éppen ideje nincs: gyorsan fel kell készülnie a legrosszabbakra. Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a lány számára. Rejtélyes bűncselekmények jelzik: valaki ki akarja használni, hogy az arkangyalok között megbomlott a hatalmi egyensúly – a felderítéshez is szükség lenne Elena vadász képességeire. A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már túlságosan hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de a gyakorlatban halálos is lehet.

Ngaio Marsh - Off ​With His Head
WHEN ​THE versatile Mrs. Bunz arrived at Mardian she said: "I am a student of the folk-dance. ... My little monographs on the Abram Circle Bush and the symbolic tea-pawt have been praised ". She was determined to investigate the rare survival of folk-dancing that was believed to continue to this day at Mardian. No one in the village, from Dame Alice Mardian (" a character out of Surtees") to the five sons of the smith, William Andersen, considered their strange annual ritual—the Dance of The Five Sons—to be any business of the rest of the world, or of Mrs. Biinz. They did not foresee the macabre tragedy that was to take place on " Sword Wednesday" of the winter solstice, amidst the disguises, the dancing, and the torches that lit the ruins of Mardian Castle for the ancient ceremony. Superintendent Roderick AUeyn found himself faced with a case of great complexity—and also with a flat impossibility. He made many surprising discoveries in his investigations, which required that he should understand the movements of the dancers in their prehistoric rites. At a gruesome reconstruction of the night of Sword Wednesday the impossibility is explained and the murderer revealed in an astonishing climax. This successor to Scales of Justice and Ngaio Marsh's other fine detective stories will again delight her many readers.

Ngaio Marsh - Aki ​másnak vermet ás
"- ​Akkor halljuk - mondta -, hogy is volt! Maga kilenckor bement Mrs. Forster szobájába. azt mondja, aludt. Maga viszont - Alleynre bökött ujjával - azt mondja, halott volt. Igaz? - Nem állítom biztosan. De gyanítom. - Miért? - Több okból. Ha Mrs. Forster nyugodtan, békésen aludt, érthetetlen, hogy Jackson nővér miért hallgat arról, hogy ott járt. - Mert nem tapasztaltam semmi szokatlant! - mondta a nő. - Azt hitte, öngyilkos lett? - kérdezte Schramm. - Aludt, ha mondom! - Látta az asztalon a kiborult altatót? - Nem! Nem! - Azt gondolta, az altatótól nincs magánál? - Mrs. Forster aludt! Békésen aludt! - Ne hazudjon! Gyerünk, mondja már meg az igazat! A nő Alleynhez fordult. - Annyira megrázott az egész - hadarta. - Amikor dr. Schramm felhívott telefonon, odarohantam, és végigcsináltunk mindent... de olyan nagy megrázkódtatás volt, hogy eszembe sem jutott azzal foglalkozni, hogyan festett a szoba korábban. - Dehogy volt megrázkódtatás - mondta komoran Schramm. - Maga nem zöldfülű. Gyakorlott ápolónő. És egyáltalán nem fájlalta, hogy meghalt. Sőt, örült neki!..."

Tammy Robinson - Differently ​Normal
Every ​family has its issues. For Maddy, life is all about routine. It has to be, to keep her autistic sister happy and healthy. With just Maddy and her mother as Bee’s full time carers, there’s no time in Maddy’s life for complications like friends, let alone a boyfriend. So when Bee joins a new Riding for the Disabled stable and they meet Albert, the last thing on Maddy’s mind is falling in love. Some things, she’s about to learn, are outside of our control. Albert has resigned himself to always being a disappointment to his strict father. When he meets Maddy, he gets a glimpse of what being part of a family can be like, and of the tremendous sacrifices that people will make for the ones that they love. Differently Normal is a spellbinding story of love that will leave you breathless.

Eleanor Catton - The ​Rehearsal
A ​high-school sex scandal jolts a group of teenage girls into a new awareness of their own potency and power. The sudden and total publicity seems to turn every act into a performance and every platform into a stage. But when the local drama school decides to turn the scandal into a show, the real world and the world of the theater are forced to meet, and soon the boundaries between private and public begin to dissolve. "The Rehearsal" is an exhilarating and provocative novel about the unsimple mess of human desire, at once a tender evocation of its young protagonists and a shrewd expose of emotional compromise.

Ismeretlen szerző - Cries ​from the Heart (Oxford Bookworms)
From ​Botswana to New Zealand, from Jamaica to Nigeria, from Uganda to Malaysia, from India to South Africa, these moving stories show us that the human heart is the same in every place. Children, wives, mothers, husbands, friends all have the same feelings of fear and pain, happiness and sadness. Bookworms World Stories collect stories written in English from around the world, and the eight stories in this book were selected from the winning entries in the Commonwealth Short Story Competition. The writers are Sefi Atta, Adrienne M. Frater, Lauri Kubuitsile, Erica N. Robinson, Jackee Budesta Batanda, Janet Tay Hui Ching, Anuradha Muralidharan, and Tod Collins. (Word count 6,683)

Juliet Marillier - Child ​of the Prophecy
Magic ​is fading... and the ways of Man are driving the Old Ones to the West, beyond the ken of humankind. The ancient groves are being destroyed, and if nothing is done, Ireland will lose its essential mystic core. The prophecies of long ago have foretold a way to prevent this horror, and it is the Sevenwaters clan that the spirits of Eire look to for salvation. They are a family bound into the lifeblood of the land, and their promise to preserve the magic has been the cause of great joy to them... as well as great sorrow. It is up to Fianne, daughter of Niamh, the lost sister of Sevenwaters, to solve the riddles of power. A shy child of a reclusive sorcerer, she finds that her way is hard: She is the granddaughter of the wicked sorceress Oonagh, who has emerged from the shadows and seeks to destroy all that Sevenwaters has striven for. Oonagh will use Fianne most cruelly to accomplish her ends, and stops at nothing to see her will done. Will Fianne be strong enough to battle this evil and save those she has come to love?

Juliet Marillier - Son ​of the Shadows
Beautiful ​Sorcha is the courageous young woman who risked all to save her family from a wicked curse and whose love shattered generations of hate and bridged two cultures. It is from her sacrifice that Sorcha's brothers were brought home to their ancestral fortress Sevenwaters, and her life has known much joy. But not all the brothers were able to fully escape the spell that transformed them into swans, and it is left to Sorcha's daughter Liadan to help fulfill the destiny of the Sevenwaters clan. Beloved child and dutiful daughter, Liadan embarks on a journey that shows her just how hard-won was the peace that she has known all her life. Liadan will need all of her courage to help save her family, for there are dark forces and ancient powers conspiring to destroy this family's peace--and their world. And she will need all of her strength to stand up to those she loves best, for in the finding of her own true love, Liadan's course may doom them all . . . or be their salvation.

Ismeretlen szerző - The ​Flamingo Anthology of New Zealand Short Stories
A ​collection of work, both historical and contemporary, by 21 of New Zealand's leading exponents of the short story. Unlike other anthologies, The Flamingo Anthology offers more than one story per author-in the case of certain key figures. Michael Morrissey's introductory essay is both informative and illuminating. A novelist, poet and short story writer, he has edited a previous anthology, The New Fiction. He lives in New Zealand. Contributors include: Katherine Mansfield Frank Sargeson Maurice Duggan Janet Frame Maurice Shadbolt C K Stead Russell Haley Vincent O'Sullivan Patricia Grace Fiona Kidman Owen Marshall Sue McCauley Elizabeth Smither Michael Morrissey Sheridan Keith Shonagh Koea Witi Ihimaera Peter Wells John Cranna Lloyd Jones Emily Perkins

Ismeretlen szerző - Songs ​from the Soul (Oxford Bookworms)
Good ​luck in Malaysia, bad news in New Zealand, a chicken and a jug of cider in Britain, a goat and a pumpkin in India, fun and games in a cyber café in Nigeria... The countries change in these stories, but people's lives are always strange and wonderful in any place. Bookworms World Stories collect stories written in English from around the world. The eight stories in this volume were selected from the winning entries in the Commonwealth Short Story Competitions. The writers are Shahana Chaudhury, Mary McCluskey, Nandita Ray, Suchitra Karthik Kumar, Susan Costello, Anthony C. Diala, Preeta Krishna, and Folakemi Emem-Akpan. (Word count 5,963)

Scott Maka - MH370
Short ​of cash, and afraid of missing her night-flight from Kuala Lumpur to Beijing, globetrotting backpacker Jane splits a taxi fare with two mysterious men – unwittingly enmeshing herself in a deadly international intrigue. At the airport, the lonely young woman forges a bond of friendship that offers her clues into the nature of dark forces threatening hundreds of lives. When night falls over the South China Sea, and her airliner’s cabin-crew switch off the lights, Jane must draw on everything she has learned as she seeks a confrontation that will spark one of the greatest mysteries of modern times.

Belinda Alexandra - The ​Invitation
n ​Gilded Age New York, money buys everything. What is your price? Sometimes the ties that bind are the most dangerous of all ... Paris, 1899. Emma Lacasse has been estranged from her older sister for nearly twenty years, since Caroline married a wealthy American and left France. So when Emma receives a request from Caroline to meet her, she is intrigued. Caroline invites Emma to visit her in New York, on one condition: Emma must tutor her shy, young niece, Isadora, and help her prepare for her society debut. Caroline lives a life of unimaginable excess and opulence as one of New York's Gilded Age millionaires and Emma is soon immersed in a world of luxury beyond her wildest dreams - a far cry from her bohemian lifestyle as a harpist and writer with her lover, Claude, in Montmartre. Emma hopes for an emotional reunion with her only family, but instead she finds herself in the vice-like grip of her charismatic and manipulative sister, who revels in the machinations of the ultra rich. As Emma begins to question her sister's true motives, a disaster strikes, and New York society is stripped bare - beneath the glittering exterior lies a seething nest of deceit, betrayal, moral corruption ... and perhaps even murder.

Nalini Singh - Angyalháború
Az ​angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól. A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.

Eleanor Catton - A ​próba
Hatalmas ​botrány kavarja fel a leánygimnázium nyugalmasnak tűnő mindennapjait, amikor kiderül, hogy az iskola egyik tanára viszonyt folytatott egy kiskorú tanítványával. Felháborodás, aggodalom, nyugtalanság kíséri az esetet, és persze pletykák hosszú sora, hiszen egy felnőtt férfi és egy gyereklány kapcsolatáról mindenkinek megvan a véleménye. Mi táplálja ezeket az indulatokat? A düh? A félelem? Az irigység? Hány embert érint egy szerelmi viszony, és hány életet forgat fel fenekestül, ha fény derül rá? Mit lehet tenni, ha épp az iskola egyik legszigorúbb oktatójának nem áll érdekében, hogy elcsitítsa az esettől összezavarodott tanítványaiban tomboló féltékenységet és kíváncsiságot? Beláthatatlan következményekkel járó láncreakció indul el, ami tanárokból és diákokból egyaránt mélyen szunnyadó indulatokat és elfojtott érzelmeket hoz a felszínre. Az új-zélandi Eleanor Catton 2013-ban, huszonnyolc évesen jelentette meg A fényességek című regényét, amelyért Man Booker-díjat kapott, s ezzel a díj történetének legfiatalabb kitüntetettje lett. A próba Catton többszörösen is elismert első regénye, amely eredetileg 2008-ban látott napvilágot, és amely mit sem veszített aktualitásából az elmúlt tíz esztendőben.

Marita A. Hansen - Broken ​English
For ​me, the name Dante conjured up two images. The first was the epic depictions of Hell from Dante’s Inferno, with people burning for their sins. The second image was a sexual depiction. I don’t know where it came from, but as far back as I can remember, I had always associated the name Dante with a beautiful and sexy man. I'd imagined a dark-haired, dark-eyed, gorgeous lothario, the type who could capture a woman’s heart with just one look. Dante was the Fabio of my generation, the heartthrob that got women’s hearts beating fast, made us want this man to rip our clothes off and to throw us onto the bed. Little did I know that the Dante that walked into my life was very different from the one I’d imagined. Oh, he was dark-haired, dark-eyed, gorgeous, even a lothario ... just ... he wasn’t a man. He was a fifteen-year-old boy who was going to send me to the Hell his namesake had written about. And I was his teacher.

Alan Duff - Once ​Were Warriors
Once ​Were Warriors is Alan Duff's harrowing vision of his country's indigenous people two hundred years after the English conquest. In prose that is both raw and compelling, it tells the story of Beth Heke, a Maori woman struggling to keep her family from falling apart, despite the squalor and violence of the housing projects in which they live. Conveying both the rich textures of Maori tradition and the wounds left by its absence, Once Were Warriors is a masterpiece of unblinking realism, irresistible energy, and great sorrow.

Kollekciók