Ajax-loader

'állatgyógyászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Kiss Gabriella - Kutyák ​epilepsziájáról mindenkinek
Magyarországon ​óvatos becslések szerint is minden családra jut egy négylábú. A kutyák megbetegedései ugyanolyan változatosak lehetnek, mint nálunk, embereknél. Egyik legrejtélyesebb, ám időbeli felismeréssel és megfelelő kezeléssel jó hatékonysággal gyógyítható/tünetmentesíthető betegség az epilepszia - mind az embereknél, mind pedig a kutyáknál. Éppen ezért hiánypótló ez a könyv, amely a betegség elméleti leírásánál sokkal többet ad. A szerző gyakorló állatorvos, aki saját eseteinek leírásán keresztül ismerteti meg az olvasót a betegség időbeli felismerésével, kezelési lehetőségeivel, miközben rengeteg tévhitet oszlat el az epilepsziával kapcsolatban. Hiánypótló es égetően szükséges könyv a szakemberek, a tenyésztők és a kutyatulajdonosok számára.

Ismeretlen szerző - Veterinary ​Endocrinology and Reproduction
The ​long awaited update to this classic text, McDonald's Veterinary Endocrinology and Reproduction provides students of veterinary medicine and animal science a concise and practical textbook specifically for endocrinology and reproduction in domestic animals. The text brings together material only previously available as scattered resources. This fifth edition is completely reworked and updated, from chapter text to artwork. Topics include domestic species, llamas, and South American camelids with all aspects of reproductive anatomy and physiology incorporated.

Patricia Morris - Blue ​Juice
Offering ​a candid behind-the-scenes look at small-animal veterinary practices, Blue Juice explores the emotional and ethical conflicts involved in providing a "good death" for companion animals. Patricia Morris presents a nuanced ethnographic account of how veterinarians manage patient care and client relations when their responsibility shifts from saving an animal's life to negotiating a decision to end it. Using her own experiences and observations in veterinary settings as well as the voices of seasoned and novice vets, Morris reveals how veterinarians think about euthanasia and why this "dirty work" often precipitates "burnout," moral quandaries, and even tense or emotional interactions with clients. Closely observing these interactions, Morris illuminates the ways in which euthanasia reflects deep and unresolved tension in human-animal relationships. Blue Juice seeks to understand how practitioners, charged with the difficult task of balancing the interests of animals and their humans, deal with the responsibility of ending their patients' lives. Patricia Morris is Assistant Professor of Sociology at Drury University.

Dr. Szécsényi István - Dr. Szemerédi Gyula - Kisállatok ​egészségvédelme
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth József - Állatorvosi ​anaesthesiologia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Potsubay János - Szép Iván - Háziállatok ​anatómiája és élettana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Állattenyésztés ​2. - Baromfi, haszongalamb
Az ​állattenyésztési kézikönyvek második kötete a tyúk, a pulyka, a gyöngytyúk, a lúd, a kacsa és a haszongalamb tenyésztését, valamint a baromfikeltetés tudnivalóit foglalja össze a legautentikusabb szerzők tollából. Az állat eredetétől kiindulva ismertetik a háziasítás történetét, az állat küllemét, alkati sajátosságait, értékmérő tulajdonságait, ápolásának módjait, tartása feltételeit, gazdaságos takarmányozását, gondozását, tenyésztését és szaporítását. A fajtákat a tartás célja szerinti csoportosításban mutatják be. Az egyetemi hallgatóknak szánt kézikönyvet egyaránt jól hasznosíthatják az állattartó gazdák és a legújabb állattartó technológiák bevezetése előtt álló nagygazdaságok.

Roberto Gianinetti - A ​kutya és a macska háziorvosa
A ​kutyák és a macskák betegségeinek megelőzése és gyógyítása.

Horváth László - Horváth László - Dr. Karasszon Dénes - Dr. Beregi Attila - Mátray Árpád - A ​család állatorvosa
Minden ​család életében bekövetkezik az az idő, amikor a gyerekek állatot kérnek ajándékba, s ez nem véletlen. Az állatok többnyire meghitt, bizalmas barátok és fáradhatatlan játszótársak. Városi gyermekek számára sokszor csupán egy-egy aranyhörcsög, kutya vagy macska jelenti a természet megismerésének lehetőségét. A család állatorvosa szakemberek segítségével a leggyakrabban tartott hobbiállatok kiválasztásához, szakszerű gondozásához, táplálásához, egészségvédelméhez nyújt segítséget. Az otthonunkban tartható állatokkal kapcsolatos kérdéseket magyar állatorvosok válaszolják meg, aki szakterületük elismert művelői és kiváló ismerői a hazai viszonyoknak, lehetőségeknek és szabályozásoknak! Az állatbarát-állattartókon kívül haszonnal forgathatják a könyvet a hobbiállat-tenyésztők és a kisállat-kereskedők is.

B. Kovács András - A ​csülök ápolása és betegségei
Az ​intenzíven tartott párosujjú gazdasági állatok (szarvasmarha, juh, sertés) között gyakoriak s egyes mezőgazdasági üzemekben olykor tömegesen fordulnak elő csülökbetegségek. Ezek legnagyobb részét a csülökszaru elhanyagolt állapota okozza. A megfigyelések szerint a csülök túlnövése is már kb. 0,5 literrel csökkenti a tejhozamot, a tehenek 5-10%-ában előforduló csülökbetegségek következménye már 4-5 liter hozamcsökkenés. Hasonlóképpen csökken a súlygyarapodás is, úgyhogy a csülökbetegségek következtében előállott termeléskiesés országos viszonylatban több száz millió forintra tehető. A végeredményben a népgazdaságot sújtó kár elsődlegesen a mezőgazdasági üzemek eredményességét és a dolgozók jövedelmét csökkenti. Egyéni és közérdek tehát a csülökbetegségek megelőzése és gyógyítása.<br /> A könyv első, általános része a csülökbetegségek megelőzéséről, a körmözés előtti tennivalókról, a szaruszabályozás eszközeiről és módjáról ad részletes ismereteket. Majd állatfajonként külön-külön fejezetben tárgyalja a szarvasmarha, a juh és a sertés csülökbetegségeit, azok előfordulását, az előidéző okokat, a betegségek kifejlődését, tüneteit és gyógyításukat.<br /> A könyv egy eddig eléggé elhanyagolt területre ad útmutatást a gyakorló állatorvosoknak és az állattenyészttőknek. Az Állatorvostudományi Egyetem hallgatóinak segédkönyve.

Covers_321971
Állatorvosi ​sebészet 1. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Állatorvosi ​sebészet 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kómár Gyula - Állatorvosi ​sebészet - Az ujjak sebészete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_321972
Állatorvosi ​sebészet 2. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Állatorvosi ​sebészet 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Veterinary ​Pharmacology and Therapeutics
Veterinary ​Pharmacology and Therapeutics, Ninth Edition is the long awaited update of the gold-standard reference on veterinary pharmacology and therapeutics. The field of veterinary pharmacology continues to evolve and expand and this new edition has been revised to reflect changes in the field. Veterinary Pharmacology and Therapeutics, Ninth Edition is thoroughly revised, updated, and expanded to meet the needs of today’s veterinarians, veterinary students, and animal health researchers.

Szép Iván - Tamás László - Állategészségtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kégl Tamás - Ha ​az elefántnak szorulása van
Ez ​a könyv nemcsak a benne szereplő emberekről, állatokról, hanem mint minden írás az alkotóról is szól. Így ebből a műből néhány tényszerű adaton kívül - minthogy 1938-ban született és 1961-ben szerezte meg állatorvosi diplomáját - szinte mindent tudunk Kégl Tamásról. Megtudjuk, hogy családi hagyományokból adódóan szinte beleszületett az állatorvosi szakmába. A "másik" Kégl Tamás, aki ezzel a könyvvel jelentkezik, imponáló, szikár, in medias res indítású, kevés szóval nagyon sokat - a lényeget - elmondó novellákat és aforizmatikus tömörségű verseket ír. 17 állatfajról szólnak ezek a történetek, amelyeknek nagy erénye a belőlük áradó derű, esetenként humor és önirónia. A könnyed, olvasmányos, szórakoztató történetek mellett megjelennek komorabb, szociográfiai igénnyel megírt, tanulságos elbeszélések is. Dr. Szabó Béla kollégánk kitűnő illusztrációi hűen igazodnak a történetek hangulatához, így remélhetően szervesen hozzájárulnak a könyv várható sikeréhez. Dr. Molnár Rezső

Sikó Barabási Sándor - Ha ​az lónak tetemi reszketnek...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth László - Macskajaj
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zöldág László - A ​háziállatok öröklődő betegségei
A ​könyv kisebb részben a megértéshez elengedhetetlen általános állatgenetikai alapokat, majd nagyobb részben a háziállatokban jelenleg ismert és nagyobb jelentőségű genetikai hátterű rendellenességeket tárgyalja szervek és szervrendszerek szerinti csoportosításban.

Dr. Szovátay György - Az ​állategészségügy szervezése a mezőgazdasági üzemben
Dr. ​Szovátay György egyetemi tanár, az elismert szakember gazdag tapasztalatainak birtokában foglalja össze, korszerű szemléletben, mindig a gyakorlat igényeihez alkalmazkodva a nagyüzemi állategészségügyi szervezés tennivalóit. Munkájában nagy nyomatékot kap az a szerep, amelyet az állategészségügyi szolgálat tevékenysége a termelési eredmények elérésében betölt. A kötetben foglalt ismeretek birtokában a mezőgazdasági üzemek vezetői minden esetben következetesen felmérhetik döntéseik állategészségügyi hatásait. A gyakorló állatorvosok, különösen a kezdők számára ugyanakkor felmérhetetlenül hasznos útmutató is ez a könyv a különféle alapozó, interdiszciplináris és szaktárgyak tudásanyagának hasznosításában, továbbá a mezőgazdasági szakemberek és állatorvosok közös szemléletének alakításában.

Dr. Bruce Fogle - Mi ​baja a kutyámnak?
A ​szerző állatorvos, ugyanakkor igen népszerű szerző az olyannyira állatbarát Angliában. Könyve mentőöv minden kutyatulajdonosnak. A kutya olyan mint a csecsemő, állandóan aggódnunk kell érte, de csak apró jelzésekből tudjuk eleinte megállapítani, mitől levert vagy étvágytalan. Persze jelentkezhetnek egyik percről a másikra aggasztó tünetek is, amelyekkel a laikus gazdi szintén nem tud mint kezdeni. Bizony sokszor előfordulhat az is, hogy elsősegélyben kellene részesítenünk kedvencünket. Gyors beavatkozásra lenne szükség - de hogyan kezdjük el? A könyv minden felmerülő kritikus helyzetre ad gyakorlati tanácsot.

Wojciech Empel - Állatorvosi ​röntgendiagnosztika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Olof Dietz - Speciális ​állatorvosi sebészet
A ​könyv a könnyebb használhatóság végett a betegségeket az előfordulási helyük szerint csoportosítva ismerteti. Bemutatja a különböző testtájakon, a belső szerveken és a csontozaton előforduló betegségeket, valamint a sérveket. A betegségek és tüneteik, a diagnózisok és a javasolt gyógykezelések leírása tömör és egyszerű.

Allatorvosi_szotar
Állatorvosi ​szótár Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Állatorvosi ​szótár
A ​szótár a korszerű állatorvoslás (határtudományokkal bővített) szókincsét tartalmazza, megadva minden idegen nyelvi lexikai egység magyar ekvivalensét. Az állatorvosi szókincsre koncentrálva utal az állatfajokra, és a határtudományokat is figyelembe veszi (pl. genetika, biológia, anatómia, takarmányozás stb.). Nemcsak elszigetelt szavakat, hanem szóösszetételeket, állandósult szókapcsolatokat, úgynevezett struktúrákat is értelmez. Körülbelül 15 000 címszót tartalmaz, amelyek a magyar vezérnyelv szerint vannak ábécébe rendezve. A szócikkek sorszámot is kapnak és e sorszám segítségével a kötet német-magyar, angol-magyar, illetve latin-magyar szótárként is használható.

Báró Szind - A ​lovak' orvoslásáról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Az ​állategészségvédelem alapjai
Könyvünk ​az állategészség-védelemmel összefüggő ismereteket tartalmazza állattenyésztők, élelmiszer- és mezőgazdasági mérnökök számára. Az általános kórtani folyamatok ismertetése mellett az egyes háziállat fajokban leggyakrabban előforduló fertőző- és parazitás betegségeket is bemutatja, állatfajonként csoportosítva (szarvasmarha, sertés, juh, baromfi, ló). Ezen kívül foglalkozik a nem fertőző betegségekkel (pl. anyagforgalmi betegségek, sebészeti jellegű elváltozások, szaporodásbiológiai zavarok) és az egyre gyakoribbá váló, különböző eredetű mérgezésekkel is. A könyv utolsó része az állat- és takarmányforgalmazással kapcsolatos szerződésekről, jogi szabályozásokról szól.

Covers_167796
Kutya ​betegség lexikon Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Kutya ​betegség lexikon
Négylábú ​családtagjaink egyaránt jelentik számunkra a szeretetet, hűséget, társaságot és védelmet.Az Ön kutyája azonban ugyanúgy elkaphat betegségeket, éstörténhetnek vele balesetek, mint Önnel. Állatorvosunk azzal a céllal állította össze E-könyvünket, hogy minden gazdi idejében felismerhesse kutyájának betegségeit és tudja mikor kell feltétlenül állatorvoshoz fordulni. Ha felkészülten állunk kedvencünk mellett a rendelőben, részleteiben is meg fogjuk érteni az állatorvos által elmondottakat, és otthon is többet tehetünk kutyánk mielőbbi gyógyulásáért.

Tolnay Sándor - A' ​lovak' külső szép, vagy rút termetek', 's hibái' meg-esméréséről, és azoknak belső 's külső betegségeik' orvoslásáról
Tolnay ​Sándor: "A lovak megesméréséről és azoknak belső, ’s külső betegségeik orvoslásáról " Az 1804-ben kiadott könyv fakszimile kiadása, speciális grafikai technikával készült rekonstrukció. A szerző, dr. Tolnay Sándor (1747-1818) a magyar állatorvosképzés megalapítója, az 1787. február 6-án létesített Pesti Egyetem Orvosi Kara állatgyógyászati tanszékének és állatgyógyintézetének első vezetője. Néhány példa a fejezetcímekből: - A’ Hideglelésről általlyában, A’ Tsirás betegségről, - Száraz-Kehről, A’ Vér-hugyozásról és Vér-izzadásról, - ’ Bőr ki rágó Fene-féregről, A’ Dühösségről Állatorvos-történeti emlék, amely nem hiányozhat a szakma hagyományait ápoló állatorvosok és a lovakat kedvelők könyvespolcáról. 218 oldal terjedelem, 20x13 cm-es méret, keménytábla kötés, műbőr borítás arany vésettel.

Dr. Kádár Tibor - Magyar ​állategészségügyi igazgatás
"A ​magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása!"

828294_5
Állategészségügyi ​ABC Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Állategészségügyi ​ABC
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen gondoskodhassanak kedvencükről. Balesetek váratlanul és minden előzmény nélkül történnek, és bárhol leselkedhetnek kutyánkra. Logikus gondolkodással sok kisebb-nagyobb balesetet megelőzhetünk. Az alapvető elsősegélynyújtó eljárások megismerésével megmenthetjük kedvencünk életét vészhelyzet esetén. Ez a könyv nem helyettesítheti egy állatorvos tudását és tapasztalatát. Arra azonban jó, hogy széles körű tájékoztatást nyújtson, és fel tudjuk mérni egy (akut vagy heveny) egészségügyi probléma súlyosságát.

Manninger Rezső - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Szent-Iványi Tamás - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók