Ajax-loader

'állatgyógyászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sályi Gyula - Állatorvosi ​általános kórtan
Az ​állatorvosi általános kórtannal foglalkozó utolsó magyar nyelvű tankönyv elődömnek, Jármai Károly Professzornak tollából 1925-be jelent meg. A gazdag tartalmú, szép kiállítású és annak idején mind a hallgatók, mint a gyakorló kartársak által igenkedvelt könyv már régen elfogyott. A tankönyv hiány, tovább az a körülmény, hogy az elmúlt három évtized kórbonctani, kórszövettani és kórélettani kutatásai az általános kórtan alapismmereteinek területén is sok változást hoztak létre, szükségessé tette az "Állatorvosi Általános Kórtan" című új tankönyv megírását. Könyvem az általános kórtani alapismereteket elsősorban morfológiai szempontból tárgyalja, és ilyen mdóon bevezetésként szolgál 1954-ben megjelent: "A háziállatok részletes kórbonctana" című munkámhoz. a könyv kité azonban egyes kórélettani kérdésekre is, de általában csak olyan mértékben, amennyi a morfológiai elváltozások kórfejlődésének megértéséhez szükséges. A kórélettani részletek tárgyalásával az is célom volt, hogy hangsúlyozzam a szoros kapcsolatot a kóros alakbeli elváltozások és a kóros működés között. a könyv elsősorban tankönyvnek készült, de a feltétlenül szükséges ismeretanyagnál többet tartalmaz. Anyagát azért bővítetem ki, hogy a tárgyban jobban elmélyedni törekvő hallgatóimnak segítségére legyek, és amellet az általános kórtani problémák iránt érdeklődő gyakorló kartársaimat is tájékoztassam az újabb kutatásoknak ez irányú legfontosabb eredményeiről.

Sályi Gyula - Háziállatok ​részletes kórbonctana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rafai Pál - Állathigiénia ​és állomány-egészségtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carol Osborne - Macskabetegségek
Házi ​kedvencünket megannyi sérülés és betegség érheti élete során. A könyvben olyan problémákról olvashatunk, amelyeket mi magunk is képesek vagyunk otthon, egyszerű módszerekkel megfelelően ellátni. Emellett a könyv olyan betegségekről is beszámol, amelyek esetén feltétlenül állatorvoshoz kell vinnünk a macskát. Megtudhatjuk, hogy a szakszerű orvosi kezeléseket milyen házilag alkalmazható természetgyógyászati kezelésekkel egészíthetjük ki, hogy a cica minél gyorsabban felépüljön, illetve hogyan nyújtsunk elsősegélyt addig is, amíg orvoshoz nem kerül az állat. • Praktikus, egyszerű tanácsok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, ha macskánk megbetegszik. • Útmutató arra vonatkozólag, hogy mely esetekben vigyük feltétlenül állatorvoshoz a macskát, és várhatóan milyen kezelést fog kapni. • Homeopátiás és gyógynövényes készítmények otthoni vagy szakképzett gyógyász által történő alkalmazása. • Érzelmi, viselkedési problémák összefüggése az állat egészségi állapotával; a problémák elhárítási módjai.

Irenäus Eibl-Eibesfeldt - Az ​ezer atoll világa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Molnár Kálmán - Mételyek ​I. - Közvetlen fejlődésű mételyek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Henk Hogeveen - Mastitis ​in dairy production
Worldwide, ​mastitis is still one of the most important diseases in the dairy sector. Being a multifactorial disease, caused by multiple pathogens, control remains a difficult issue. Mastitis not only affects the health of milk-producing animals, having consequences for the profitability of dairy farms, it also affects the animal welfare. Moreover, mastitis negatively influences the milk quality having consequences for the dairy processing industry. In other words: mastitis affects a large part of the dairy production chain.

Ismeretlen szerző - Formulae ​Normales Veterinariae IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Állatorvosi ​takarmányozástan és dietetika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Állatorvosi ​ultrahang-diagnosztika
Az ​elismert hazai szakemberek által jegyzett ÁLLATORVOSI ULTRAHANG-DIAGNOSZTIKA atlasz az első magyar nyelvű kiadvány a témában. A kisállatpraxis aktuális igényeihez igazítva, fejezetenként tárgyalja az összes szerv és szervrendszer ultrahangvizsgálati lehetőségeit. A témakört teljesen lefedő képanyaggal és magyarázó illusztrációkkal nyújt segítséget az egyes szervek, valamint elváltozások elbírálásához. A gyakorlati igények messzemenő figyelembevételével kíván szakirodalmat adni a kezdő és az ultrahang-diagnosztikában már jártas állatorvosok kezébe.

Larry P. Tilley - Naomi L. Burtnick - Kisállatorvosok ​EKG-könyve
Az ​egyetlen könyv, amire az EKG készülékéhez szüksége van !-Tartsa a könyvet az EKG készülék közelében, és nem kell többé aggódnia a kutyák és macskák EKG eredményeinek értelmezése, illetve a szív rendellenességeinek elmulasztása miatt.-Közvetlen, nem tankönyvszerű megközelítés.-EKG példák és kezelési javaslatok kutyák és macskák esetében is.-Hasznos jelzések, tippek és példák hiívják fel a figyelmet a legszembetűnőbb jellegzetességekre.-A leggyakrabban alkalmazott kezelések szívritmus-szabályozó gyógyszereinek felsorolása.-A könyv tartalmaz egy, a pulzusszám meghatározásához használható, praktikus EKG vonalzót.-Könnyen kezelhető kötés.-106 oldal-Puha kötés

Hőnich Miklós - Sugár László - Kemenes Ferenc - A ​vadon élő állatok betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bartosiewicz László - Gál Erika - Shuffling ​Nags, Lame Ducks
The ​analysis of animal bone assemblages from archaeological sites provides much valuable data concerning economic and husbandry practices in the past, as well as insights into cultural and symbolic or ritual activity. Animal palaeopathology can identify diseases in archaeozoological assemblages but little interest has been expressed in investigating and understanding the cultural aspects of the diseases identified. Such assemblages represent the cumulative effects of human attitudes, decisions and influences regarding the keeping, care, treatment, neglect and exploitation of animals which result in a range of conditions, non-infectious diseases and injuries that can be recognised on ancient skeletal material. Additionally, ever since the domestication of a handful of animal species around 10,000 years ago, close physical proximity has been a mutual source of infectious disease and traumatic injury for humans and animals alike. Shuffling Nags, Lame Ducks provides an invaluable guide to the investigation of trauma and disease in archaeozoological assemblages. It provides a clear methodological approach, and describes and explains the wide range of traumatic lesions, infections, diseases, inherited disorders and other pathological changes and anomalies that can be identified. In so doing, it explores the impact that “man-made” decisions have had on animals, including special aspects of culture that may be reflected in the treatment of diseased or injured animals often incorporating powerful symbolic or religious roles, and seeks to enhance our understanding of the relationship between man and beast in the past.

Varga János - Tuboly Sándor - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Könyvünk ​mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek az állatorvostan-hallgatók számára szükségesek a háziállatok fertőző betegségeinek megismeréséhez és segítséget nyújt a gyakorló állatorvosoknak a betegségek felismerésében, gyógyításában és megelőzésében. Foglalkozik az általános járványtannal, a baktériumok és a vírusok okozta betegségekkel, valamint a fertőző encephalopathiákkal. A betegségek leírása egységes: szerepel benne az előfordulás, a járványtan, a kóroktan, a kórfejlődés, a tünetek, a kórbonctan, a kórjelzés, a megelőzés, a védekezés és a közegészségügyi vonatkozások.

Kómár Gyula - Állatorvosi ​sebészet - A fej és a törzs sebészete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Larry P. Tilley - Francis W. K. Smith Jr. - Blackwell's ​Five-Minute Veterinary Consult: Canine and Feline
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kassai Tibor - Kotlán ​Sándor élete és munkássága
Kotlán ​Sándor a hazai állatorvos-tudomány, azon belül is a parazitológia kiemelkedő alakja volt. Nevét a szűkebb szakmán kívül alig ismerik, de még azok is, akik egy ideig vele vagy mellette dolgoztak, bevallják: nem állíthatják, hogy ismerték közelről. Kotlán Sándor ugyanis annak a rendkívül szigorú tudóstípusnak volt a képviselője, aki egy jottányit sem enged szakmai kérdésekben, magánéletéről nem fecseg, írásait a szűkszavúság és a pontosság jellemzi, de a hozzá legközelebb állóknak atyja, mindenkor kész segítője, nyájas támasza. Kassai Tibor igen szép kivitelű, számtalan fekete-fehér fotóval illusztrált kötetben állít emléket mesterének, az egykori budapesti állatorvosi főiskola, majd egyetem tanszékalapító- és tanszékvezetőjének, az oktatónak, a zoológusnak, a tudományos kutatónak, a tudományszervezőnek és tudománytörténésznek, az Állatorvosi Lapok szerkesztőjének, a szaknyelv őrének és természetesen a magánembernek is, a kulcsi kertjében szőlőt termesztő borásznak. A kötetben helyet kaptak a tanítványok visszaemlékezései, közleményeinek, illetve a rá emlékező írásoknak a bibliográfiája. A tudományszak képviselőinek érdeklődésére számító, igényes kiadvány névmutatóval, az intézmények, szervezetek mutatójával és angol nyelvű összefoglalóval zárul.

Sütő András - Állati ​egypercesek 4.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Parasitic ​Diseases of Wild Birds
Parasitic ​Diseases of Wild Birds provides thorough coverage of major parasite groups affecting wild bird species. Broken into four sections covering protozoa, helminths, leeches, and arthropod parasites, this volume provides reviews of the history, disease, epizootiology, pathology, and population impacts caused by parasitic disease. Taking a unique approach that focuses on the effects of the parasites on the host, Parasitic Diseases of Wild Birds fills a unique niche in animal health literature.

Mary C. Smith - David M. Sherman - Goat ​Medicine
Fully ​revised and expanded, Goat Medicine, Second Edition includes discussions on new diseases ranging from bovine spongiform encephalopathy to floppy kid disease as well as major updates on important diseases such as scrapie, mycoplasmosis, paratuberculosis, and urolithiasis. Information has also been added on management of transgenic goats and organic goat production. The text begins by outlining fundamentals of goat practice and moves on to sytems-based coverage of the goat. Each chapter provides clinical anatomy and physiology of every system alongside information on relevant clinical signs, differential diagnosis, and system-specific disease.

Dr. Guzsal Ernő - Háziállatok ​szövettana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Anna - Dr. Mező Tibor - Kutyaelsősegély
A ​könyv, amit a kezedben tartasz, mindenekelőtt egy elsősegélynyújtó kalauz kutyagazdik részére, azonban az elsősegély-ismereteken túl még számos, hasznos információt, jó tanácsot is tartalmaz a megfelelő kutyatartással kapcsolatban. Leírja, milyen óvintézkedések szükségesek a balesetek megelőzése érdekében és milyen tünetekről ismerhető fel egy-egy haladéktalanul megoldásra váró probléma. Figyelemfelkeltő, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, és foglalja össze azokat a lépéseket, technikákat, amelyek segítségével sérülés vagy baleset esetén kedvenced fájdalma enyhíthető, sőt bizonyos esetekben akár az élete is megmenthető.

Ismeretlen szerző - Az ​állategészség-védelem alapjai
Könyvünk ​az állategészség-védelemmel összefüggő ismereteket tartalmazza állattenyésztők, élelmiszer- és mezőgazdasági mérnökök számára. Az általános kórtani folyamatok ismertetése mellett az egyes háziállat fajokban leggyakrabban előforduló fertőző- és parazitás betegségeket is bemutatja, állatfajonként csoportosítva (szarvasmarha, sertés, juh, baromfi, ló). Ezen kívül foglalkozik a nem fertőző betegségekkel (pl. anyagforgalmi betegségek, sebészeti jellegű elváltozások, szaporodásbiológiai zavarok) és az egyre gyakoribbá váló, különböző eredetű mérgezésekkel is. A könyv utolsó része az állat- és takarmányforgalmazással kapcsolatos szerződésekről, jogi szabályozásokról szól.

B. Kovács András - Tamás László - A ​háziállatok sebészeti betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Molnár Kálmán - Halbetegségek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_223735
Juh- ​és kecskebetegségek Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Juh- ​és kecskebetegségek
A ​szerzők mindenekelőtt a gyakorlati igények kielégítésére törekedtek. A betegségek közül a nagy gazdasági veszteséget okozó és a közegészségügyi szempontból fontosakat tárgyalják részletesebben. A klinikai és kórtani ismereteket úgy csoportosítják, hogy segítsék a betegségek felismerését. Ennek alapján lehetséges a nagy veszteségek jelentős csökkentése, az azonnali állatorvosi beavatkozás. A betegségek oktanáról, tüneteiről, kórjelzéséről, gyógykezeléséről és megelőzéséről egységes, könnyen áttekinthető képet kap az olvasó.

Révész Kálmán - Nyúlbetegségek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bicsérdy Gyula - Egri Borisz - Sugár László - Sztojkov Vladov - Vadbetegségek
A ​vadon élő állatok, a fácán, a fogoly, a tőkés réce, a mezei és üregi nyúl, a szarvas, az őz, a vaddisznó, a róka vírusok, baktériumok, gombák által okozott megbetegedéseit részletezik a szerzők, de kitérnek a paraziták okozta betegségekre is. Ismertetik a kórokozót, az állatokon észlelhető tüneteket, elváltozásokat, a gyógykezelés és a védekezés lehetőségeit. Külön fejezetben írnak a mérgezésekről, a vadbefogással, szállítással kapcsolatos stresszhatásokról, a vadászkutyák betegségeiről, betegségterjesztő szerepükről. A vadhús vizsgálatának fontosságát a legújabb rendeletek, szabályzatok, előírások tükrében mutatják be. A gazdag kép- és ábraanyaggal illusztrált művet az egyetemi hallgatóknak, a gyakorló állatorvosoknak, vadgazdálkodóknak, hivatásos és sportvadászoknak ajánlják.

Vetési Ferenc - Állatorvosi ​hisztopatológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bálint Tibor - Dénes Béla - Állatgyógyászati ​vademecum
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

ifj. Dr. Horváth László - Kutyabetegségek ​lexikona
Rövid, ​közérthető címszavakban tárgyalja a könyv a kutyák leggyakrabban előforduló betegségeit, azok tüneteit, a megelőzés, majd a gyógyítás módját, kitérve a viselkedéssel, neveléssel, tartással kapcsolatos rendellenességekre, öröklött bajokra is.

Dr. Kardeván Andor - Kapp Pál - A ​háziállatok kórbonctana 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók