Ajax-loader

'nemzetközi konyha' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Abigail Wheatley - Szakácskönyv ​fiúknak
Ebből ​a remekbeszabott kis szakácskönyvből pontosan megtudhatod, hogy miként készítsd el a kedvenceidet a chilis babtól a csokis muffinon át egészen a pompázatos pirítósokig. A könyv könnyedén értelmezhető leírásokkal és rajzokkal, lépésről lépésre mutatja be az ötletes, egyszerű fogásokat

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Randé Jenő - A ​világ ételcsodái - 45 ország konyhája
A ​szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: "Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéletet formálni." A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvos-ételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből: " A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény... ...Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül...Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei mintha Neptun kíséretébe tartoznának, ilyen a toszkán partok cacciuccó-ja, amelyhez az olajban piruló halakat elébb borral öntözik, vagy a bouillabaise (A franciák halászléje. _A szerkesztő megjegyzése._), Marseille büszkesége, mely fokhagymán kívül hagymát és póréhagymát is tartalmaz..." Benne van ebben az idézetben a világkonyha egyik alapvető jellegzetessége: ugyanazt - másképp. Köztudott, hogy a bécsi szelet, ami az egész világon elterjedt, nem eredeti bécsi fogás, Savoyai Jenő hozta magával Itáliából.

Egzotikus_konyha
Egzotikus ​konyha Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Egzotikus ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kordos Szabolcs - Eszem-iszom, ​Hungary
Milyen ​bűnös titkokat őriznek az éjszakai mulató sokat látott alkalmazottai? Miként válik a konzerv töltött káposztából luxuséttermi főfogás? Mi hever a tányérunkon valójában és egyáltalán, hogyan került a csizma az asztalra? A nagy sikerű Luxushotel, Hungary, Taxisvilág, Hungary és Turista from Hungary szerzője legújabb könyvében első osztályú éttermek, lángosos bódék, késdobálók és trendi bárok kulisszatitkairól rántja le a leplet. Tartson vele ezen a különleges utazáson, ismerje meg a vendéglátósok trükkjeit, történetét és nem utolsósorban azt, hogyan élnek túl bennünket, a nem éppen problémamentes vendégeket! A szórakoztató riportkötet bevezet a pult mögé, a konyhai lengőajtón túlra, de megmutatja azt is, hogyan viselkednek a hazai és nemzetközi sztárok vendégszerepben, és mit teszünk mi, egyszerű földi halandók, amikor egy üveg bor társaságában kieresztjük a gőzt. Merüljön alá a vendéglátás világába és garantáltan másként néz körbe, ha legközelebb ételt, vagy italt rendel!

Hunyaddobrai Csaba - Távol-keleti ​ízek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a Príma szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Droetker_wok
Dr. ​Oetker - Wok Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Wok
A ​kínai konyha legfontosabb "eszköze", a wok, nálunk is egyre kedveltebb lesz - és ez nem is csoda.Hiszen ebben az univerzális serpenyőben a sütés, párolás, gőzölés nemcsak egyszerű és gyors, de vitaminkímélő is. A korszerű, egészséges táplálkozásnak pedig ez az alapja!A könyv közel 60 receptjének összeállításánál erre fektettük a hangsúlyt.

Covers_144241
Ázsiai ​ízek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ázsiai ​ízek
Vokban, ​gőzölő kosárban készült csemegék Varázsoljunk keleties hangulatot konyhánkba! Ebbe a kötetbe Ázsia legkedveltebb ételeit válogattuk össze az Ön számára. Több, mint 65 recept ételei levesek, kisebb fogások, hús-, baromfi-, halételek, a tenger gyümölcseiből készített ínyencségek, zöldséges csemegék tükrözik a keleti konyhaművészet sokszínűségét.

Toró Elza - A ​100 legjobb kínai étel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Roger Kimpel - Yara Hackstein - A ​grillezés kislexikona
A ​világ legízletesebb receptjei: minden, amit a grillezésről tudni kell; a piacon kapható különféle rostonsültnek való húsok; receptek és az egyes vidékek különlgességei; ötletek a rostonsültek készítéséhez. Valamennyi recept rendkívül ízletes, érdemes őket kipróbálni, ezt maguk a fotók is bizonyítják.

Timcsák Géza - Kővári Katalin - Ginter Zénó - Oláh Andor - Jógakonyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_96088
elérhető
0

Bence Vera - Világkonyha
A ​világ népeinek konyhájában igen jó ételek főnek. Egyik-másik első kóstolásra talán szokatlan a magyar ízlésnek, de ezeket is meg lehet szokni, sőt meg lehet szeretni! A Világkonyha a szerző előző szakácskönyvének, a Gasztronómiai utazásnak alaposan átdolgozott változata, az Európán kívüli világrészek receptjeit tartalmazza. Az arab konyhától a kínai szakácsművészet ínyencségeiig sok finom ételt talál benne az olvasó és a kísérletező kedvű háziasszony. A négy személyre számított adagokhoz szükséges nyersanyagok általában itthon is beszerezhetők, a pontos leírásokból pedig még kezdők számára sem boszorkányság egy-egy különleges ebéd vagy vacsora elkészítése.

Frank Júlia - A ​legfinomabb halételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bártfai László - Házi ​kenyerek és péksütemények
Hogy ​mi miért sütünk otthon kenyeret és péksüteményt? Mert csodálatos illatuk betölti az otthonunkat, barátságosabbá varázsolja az estéinket. Nagyon könnyű elkészíteni és kevés időt vesz igénybe. Változatos, mert tudunk sütni kalácsot, fánkot, pogácsát, pizzát, tortillát, zsemlét, kiflit, kenyeret és sok más finomságot is. Ezerféle ízű lehet, mert tehetünk bele akár mézet, mandulát, mazsolát, narancsot, de még túrót, olívabogyót is! Egészséges, mert készíthetjük rozslisztből, kukoricalisztből, teljes kiőrlésű lisztből, süthetjük világosra, barnára, amilyenre csak akarjuk, a variációk végtelenségének csupán a fantáziánk szab határt! A recepteket megtanulni szinte csak egy pillanat, ráadásul lényegesen olcsóbb, mint ha vásárolnánk. Ilyen finomat meg úgysem kapnánk. Egyszóval: Jó sütést és jó étvágyat! ...és még mindig van egy érvünk: végre használhatjuk a kedves mamától ajándékba kapott kenyérsütő gépet!

Petra Casparek - Erika Casparek - Csalafinta ​saláták
Saláták ​minden mennyiségben! Az ecet, olaj, mustár és más fűszerek adják meg salátáink egyéni jellegét. Fedezzük fel, válasszuk ki a nekünk leginkább tetszőt: legyen az egy egyszerű, de mégis különleges fejes saláta, mint a mezei saláta tökmagolajjal, vagy az igen kedvelt "klasszikusok" egyike, mint a svájci sajtsaláta, a meleg krumplisaláta vagy a Waldorf-saláta; ám könnyen lehet, hogy valamelyik szokatlan kreáció mellett döntünk majd, amilyen például a dinnyés garnélasaláta a napfényes Floridából vagy a heringsaláta céklával a hűvös Skandináviából. És hogy az édesszájúak se maradjanak ki a jóból, végezetül számos finom gyümölcssaláta közül is válogathatunk. A könnyen követhető receptek bármilyen alkalomra elkészíthetők, a legkülönlegesebb ízlést is kielégítik, és pénztárcánkat sem terhelik meg túlságosan. A lelkes hobbiszakácsok hasznos ötletei arról tanúskodnak, hogy a receptek továbbfejleszthetők, alakíthatók, a hozzávalók helyettesíthetők. 1000 konyhában próbálták ki.

Covers_150268
Hamburgerek ​és burgerek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Hamburgerek ​és burgerek
Kellemesen ​csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatot is felülmúlthatjuk az otthon készített különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból, csirkéből, halból vagy zöldségekből. Szószok, mártások és körítések csak fokozzák az étvágyunkat. Csak annyit tehetünk még hozzá: "Hamm, burger!"

Halász Zoltán - 350 ​világhírű recept
Hazánkban ​beszerezhető hozzávalókból elkészíthető fogások a világ minden tájáról: olasz, francia, spanyol, portugál, angol, belga, holland, német, svájci, osztrák, cseh, szlovák, erdélyi, norvég, svéd, dán, finn, jugoszláv, albán, bolgár, görög, török, orosz, kínai és indiai ételek. A könyvben a magyar konyha legjobb fogásai is megtalálhatók.

Carla Bardi - Walter Mericchi - Világkonyha
A ​könnyen megfogható, kihajtható, bárhol letehető, zsebkönyv alakú szakácskönyv a konyhába csalogat: minden egyed oldalon egy-egy messzi tájról érkezett recept vár az elkészítésére. A több mint 600 elővarázsolandó étel meglepetéseket csak az ízvilágában tartogat: a sütés-főzés nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a maláj csirkesatay, a kínai édes-savanyú sertéshús, az arab falafel és hummusz, a görög tzatziki és a bécsi almás rétes a tányérunkra kívánkozik. Bátran készítsük el.

Michel Abehsera - Zen ​makrobiotikus receptek
Az ​egészség és a fiatalság megőrzésének módja - ahogy a zen makrobiotika látja: Kerülje az iparszerűen előállított ételeket és italokat! Ne étkezzen túl fűszeresen! Ne fogyasszon kávét! Kerülje az évszakra nem jellemző zöldségek és gyümölcsök fogyasztását! Iktassa ki étrendjéből a burgonyát, a paradicsomot és a padlizsánt! Evés közben ne igyon!

Verő Juli - Országok ​- Ételek
Külföldön ​járva mindig nagy élvezettel ismerkedem érdekes, idegen ízekkel. Közeli és távoli országok szakácsművészete sokat elárul a népek életéből. Az egyes nemzeti konyhákra jellemző nyersanyagokat mindig a természet határozza meg, illetve az a tény, hogy mit termelnek azon a vidéken. Hogy aztán mi készül a nyersanyagból, milyen jellegzetes ételeket állítanak elő, az már minden nép speciális sajátossága. A déli népek kedvelik az erős ízeket, az északiak azonban sokkal mérsékeltebben használják a fűszereket. Van ahol a húsos levesek sokfélesége tűnik fel, van ahol a salátáknak vagy éppen az édességeknek van nagyobb kultusza. A külföldön megismert ízeket, ételeket itthon is könnyen elkészíthetjük, hiszen ma már rengeteg fűszer kapható a hazai boltokban. Ebben a könyveben 21 európai ország ételeiből válogattam - teljességre nem törekedhettem. Jórészt olyan recepteket kap kezébe a háziasszony, amelyeket különösebb nehézség nélkül kipróbálhat. A magyar konyháról már nagyon sok szakácskönyv jelent meg - ezért a hazai ízek ezúttal kimaradtak a sorból. A "nagy konyhák", mint a francia, az olasz, a spanyol stb. természetesen bővebb választékot nyújtanak, de érdekesek a norvég, a dán, a finn ételek is. Néhol egy-egy tájegység zei is képviseltetik magukat. A Szovjetuniónál külön jelzés mutatja a különböző köztársaságok ételeit. Az ábécé szerinti válogatásban egy országnál először az előételek, majd a levesek, következnek. A főételeket körítések, saláták, mártások követik. Végül az édességekkel, tésztafélékkel zárul a sor. Természetesen átfedések lehetnek: az előételek salátaként, a saláták előételként is tálalhatók. A cél az, hogy akik az érdekes ízeket kedvelik - választhassanak a lehetőségekből. A receptek 4 személyre szólnak, de ki-ki tetszés szerint változtathat az adagokon. Az ételek elkészítéséhez sok sikert, elfogyasztásukhoz jó étvágyat kíván _ a szerző_

D%c3%a9l-afrika_%c3%adzei
Dél-Afrika ​ízei Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Dél-Afrika ​ízei
Dél-Afrikában ​már sok évvel ezelőtt kialakult az a főzési stílus, melyet Európában fúziós konyhaként emlegetnek: a hagyományos afrikai gasztronómia keveredését európai és ázsiai ízlésirányokkal. Utazzuk be a fekete kontinens megkapó déli tájait, és fedezzük fel a fokföldi konyha sokszínűségét: a baba ganust, a mazsolás cape-maláj bobotiét, a csirkepotjiét vagy a hagymás-boros mártással kínált kingklipet.

Piros Christa - Klasszikus ​curry ételek
A ​kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítették néhány "hagyományos" nyugati curryval is, amelyhez az ismert curryport, illetve currypasztát használták. A könyvben megtalálhatók a marhahús-vindaloo, a báránykorma, a thaiföldi halcurry, a Rogan Josh, a zölséges curryk és a laksa könnyen, lépésről lépésre követhető és illusztrált leírásai is.

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mediterrán recept
A ​mediterrán konyha fűszeres, zöldséges, halas, gyümölcsös varázslata ma már nekünk, magyaroknak is elérhető az évnek szinte bármely szakában: a hipermarketekben minden hozzávalót beszerezhetünk ráadásul, ha szemfülesek vagyunk, megfizethető áron , és magunk készíthetjük el a korábban csak útleírásokból ismert, vagy utazásaink során megtapasztalt ételkülönlegességeket.

Bence Vera - Gasztronómiai ​utazás
A ​világ népeinek konyhájában igen jó ételek főnek. Egyik-másik első kóstolásra talán szokatlan a magyar ízlésnek. Ezeket is meg lehet azonban szokni, sőt szeretni! A _Gasztronómiai utazás_, amelyik a "gyomron keresztül" viszi el az olvasót a világ különböző országaiba, kipróbált receptek gyűjteménye. A négy személyre számított adagokhoz szükséges nyersanyagok általában itthon is beszerezhetők. Olyan alternatívákat is igyekszem adni, amelyekben friss főzelék helyett mirelit készítményeket lehet használni. Ez lényeges időmegtakarítást jelent, s fokozza a háziasszony főzési kedvét. _Bence Vera_

Quentin Crewe - Nemzetközi ​étlapkalauz
Étlapszótár, ​gasztronómiai tanácsadó és útikönyv egyetlen zsebkönyvben! Ez a nemzetközi étlapkalauz, melyben Quentin Crewe bevezeti az olvasót a különböző kultúrák konyhaművészetébe és segíti a külföldi vendéglőbe látogató turisták eligazodását. A több, mint 10 000, országonként, földrészenként betűrendbe szedett címszó gyakorlatilag a világ minden jelentős konyhájának fontosabb jellemzői felöleli. Nemcsak leírja és elemzi az országok konyhaművészetét, hanem jó tanácsokkal is szolgál, hol, milyen éttermet válasszunk, hogyan rendeljünk. Megismerteti az olvasót a fontosabb helyi szokásokkal, és megosztja vele néhány különleges gasztronómiai élményét.

Covers_169895
A ​100 legjobb spanyol recept Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb spanyol recept
Spanyolország ​konyhája igen változatos, és ez elsősorban az egyes tartományok saját, jellegzetes ételeinek köszönhető. Ezért nehéz "spanyol" receptekről beszélni, hiszen ez a nagy ország számos kiterjedt, önálló tájegységből áll, amelyek külön-külön is rengeteg tipikus ételkülönlegességgel dicsekednek. Válogatásunk ezért hiányos is, hiszen számos finomságot kell terjedelmi okból mellőznünk. Ettől függetlenül reméljük, hogy sok hasznos tanácsot és ötletet tudunk adni a spanyol konyha kedvelőinek.

Celia Brooks Brown - Öt ​világrész vegetáriánus konyhája
A ​nemzetközi vegetáriánus konyha 250 legkiválóbb remekét tartalmazza a kötet. Könnyedén elkészíthető, kívánatos receptek a modern konyha követelményihez igazítva. Az összes, könyvben található recept eredeti húsmentes étel alapján került összeállításra.

Horváth Boldizsárné - Húsz ​ország konyhája
Húsz ​évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat. Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá is kényszerítették, hogy megismerkedjen az afrikai piacokkal, nyersanyagokkal; ebben a könyvben tehát forró égövi ételek-italok szerepelnek. De ezeknek nagy része természetesen alapjában véve egyszersmind mérsékelt égövi eledel is, s a szerző gondosan ügyelt rá, hogy néhány egzotikus érdekességtől eltekintve olyan anyagokra építse fel receptjeit, amelyekhez mi is hozzájuthatunk. A mintegy ezer receptben a konzervatív ízlésűek számtalan ismerős ízt találnak, a vállakozó kedvűek pedig sok kellemes eredménnyel kecsegtető kísérletezési lehetőséget. A kötet húsz színes fénykép díszíti.

Komarovszkaja Ljudmilla - Főzzünk ​ma oroszul!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Heston Blumenthal - Főz ​a család
Ki ​mondta, hogy a főzés csak a felnőttek dolga lehet? Heston Blumenthal, a zseniális séf biztosan nem; sőt éppen ellenkezőleg, arra biztat minket, hogy ha csak lehet, vonjuk be a főzésbe a kicsiket is. A Főz a család bebizonyítja, hogy a konyha nemcsak a felnőttek birodalma, s hogy nincs annál szórakoztatóbb, mint amikor az egész család együtt gondolja ki az ételeket, közösen vásárolják meg a hozzávalókat, és együtt készítik el az ebédet. Már maga az alapötlet is kiváló, hiszen a közös ételkészítés igazán meghitt és szórakoztató program, ami ráadásul nemcsak a szülőket, hanem a gyerekeket is kreativitásra ösztönzi. Blumenthal olyan, felnőtteknek szóló ízvilágot és technikákat ajánl, amelyeket a gyerekek is izgalmasnak találnak. Ételei ízletesek és hatásosak, pedig némelyikük elképesztően egyszerű. A könyv a hasznos receptek kincsestára, értőn és érzékenyen, a kicsik számára is érthetően elmagyarázva - hogy a közös főzés igazi, felhőtlen örömforrássá váljon.

Johannes Mario Simmel - Néhanapján ​kaviár…
Emlékeznek ​még a NEM KELL MINDIG KAVIÁR.. . című tévésorozatra? Amelyben egy Thomas Lieven nevű daliás fiatalember - kémkedési kalandjainak rövid szüneteiben - hol nőzött, hol főzött? Persze ha nem főzőcskézik, a tévésorozatot talán már régesrég elfelejtettük volna. A gasztronómia azonban - mint minden művészet - örök. Thomas Lieven alakítója azóta a Magyar Televízió konyhájában is főzőcskézett - szemünk láttára készítette el néhány világhírű receptjét. Csakhogy a kép elrepül, az írás megmarad: ezért most a KAVIÁR... valamennyi receptjét nyújtjuk át a Nyájas Olvasónak - s kívánunk hozzá jó szórakozást, és jó étvágyat

Kollekciók