Ajax-loader

'orosz nyelvű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Hadrovics László - Gáldi László - Magyar-orosz ​szótár
Magyar-orosz ​kisszótár, több mint 22 000 címszót és kb. 4000 szószerkezetet tartalmaz.

Hadrovics László - Gáldi László - Orosz-magyar ​szótár (kisszótár)
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Winter Erzsi - Kerezsi Ágnes - Agrafena Szopocsina - Szibériai ​rokonaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orosz_nyelvtani_%c3%b6sszefoglal%c3%b3
2

Ismeretlen szerző - Orosz ​nyelvtani összefoglaló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Hétnyelvű ​sportszótár - Labdarúgás
A ​szakkifejezések hét nyelven olvashatók: angol, spanyol, francia, német, olasz, magyar, orosz nyelven.

Анна Матари - Дмитрий Тихонов - Разрыв
Два ​автора, два взгляда, два героя... Ася - современная девушка с открытой душой и природной интуицией, Олег - талантливый рекламист, романтик и циник в одном лице. Рекламный бизнес в Москве, белые ночи в Петербурге, воспоминания о Буэнос-Айресе - переплетающиеся судьбы героев ставят перед ними вопросы выбора между порядочностью и предательством, верностью и любовью. Анна Матари и Дмитрий Тихонов отправляют читателя в увлекательное путешествие по внутреннему миру современных мужчин и женщин, сочетая психологическую глубину с динамичным сюжетом и непредсказуемой развязкой романа.

Marketing_rekl%c3%a1m
Marketing ​reklám Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Marketing ​reklám
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_294040
Európa ​autóatlasza Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Európa ​autóatlasza
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gáldi László - Orosz-magyar ​kéziszótár
Szótárunk ​mintegy 80 000 szótári adatot tartalmzza, amiből kb.50 000 a címszók száma. A szóanyag megválogatásában arra törekedtünk, hogy a mai orosz irodalmi és köznyelv szókincsét, kifejezéskészletét dolgozzuk fel. Az adott keretek közt természetesen helyt adtunk szaknyelvi szóknak is. Így nem zárkóztunk el a technika, a művészetek, a jogtudomány és a sport széles körben használatos, legfontosabb szavainak és kifejezéseinek felvételétől. A táj- és népnyelvi szavakat, kifejezéseket általában mellőztük. Szótárunk anyagának összegyűjtése és szerkesztése közben elsősorban a legújabban megjelent egynyelvű orosz magyarázó és értelmező szótárakat használtuk fel. A szótári műveken kívül szavakat és kifejezéseket a mai szépirodalomból, folyóiratokból sé a napisajtóból is gyűjtöttünk. Új címszók beiktatásánál figyelmünk főleg az utóbbi évtizedben keletkezett szókincsre irányult. A szótár címszóanyaga a ma leghasználatosabb rövidítéseket is magában foglalja. A szótár használatához az olvasó megfelelő tájékoztatást a szótár végén tall. Néhány módosítással és bővítéssel a Hadrovics - Gáldi-féle nagyszótár nyelvtani beosztását alkalmaztuk. Reméljük, hogy szótárunk a magyar érdeklődő kezében nemcsak a nyelvtanuláshoz, hanem a mai orosz szépirodalom, napisajtó és népszerű tudományos irodalom olvasásához is használható segédeszköznek fog bizonyulni.

Helen Davies - Kezdők ​orosz nyelvkönyve
A ​világhírű USBORNE Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást Mindegyikben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavakat egy-egy téma köré csoportosítottuk (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik A nyelvtanról dióhéjban címmel. Befejezésül pedig szójegyzék található. Ebben a magyar ábécé rendjét követve azokat a szavakat, kifejezéseket és mondatokat adjuk közre, amelyek a könyv illusztrált oldalain előfordulnak.

Hadrovics László - Gáldi László - Magyar-orosz ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Armelle Le Bigot-Macaux - 1000 ​szó képekben
Huszonhat ​hétköznapi élethelyzet, mindegyik két teljes oldalt betöltő mozgalmas rajzon, amely fölkelti a gyerekek kíváncsiságát, és megmozgatja képzelőerejét. Az ifjú olvasó együtt kalandozva a szelíd Dorothyval, a mohó Gertrude-dal, Timmel és Tinával, az ikrekkel, valamint Sammel, a fókával, szinte észrevétlenül tanulja meg a tárgyak, a formák, a színek, számok szavait angolul és oroszul.

Székely András - Székely Nyina - Шаг ​за шагом 1
- ​Kezdő nyelvtanulóknak - A hétköznapi élet témái és beszédhelyzetei - Modern, beszélt nyelvi szókincs - Változatos hallott és olvasott szövegértési, írás- és beszédfeladatok - Érettségi és nyelvvizsga típusú gyakorlatok - Magyar nyelvű nyelvtani magyarázatok - Orosz-magyar szószedet - Megoldási kulcs - A hanganyag szövegátirata

Covers_388167
Orosz ​nyelvtan Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Orosz ​nyelvtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Székely András - Székely Nyina - Шаг ​за шагом
Könyvünket ​középiskolásoknak, illetve fiatal felnőtteknek szánjuk, akik egyénileg vagy csoportos formában most kezdenek el oroszul tanulni. A Sag za sagom egykötetes nyelvi alapozó, amely alapfokú nyelvi szintre juttatja el használóit. Fő jellemzői: beszédcentrikus, a mai, élő orosz nyelvet tanítja; élethű nyelvi szituációkat teremt; nagy gondot fordít az írás, olvasás, beszédértés és fordítás gyakoroltatására; sok játékos, cselekedtető feladat található benne; nyelvtani táblázatokat és magyar nyelvű nyelvtani magyarázatokat is tartalmaz; orosz-magyar kifejezésgyűjteményekkel és szószedettel segíti a tanulást; bővelkedik a nyelvi és képi humorban; fényképei ízelítőt nyújtanak napjaink Oroszországának életéből, a könyvhöz tartozó 60 perces hangkazetta külön vásárolható meg.

Д. И. Алексеев - И. Г. Гозман - Г. В. Сахаров - Словарь ​сокрашений русского языка
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kaszab Andor - Szovjet-magyar ​diáklevelezés
Segédkönyv ​az általános és a középiskolai tanulóifjúság számára

Szabó Miklós - Orosz-magyar ​zsebszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img120
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Orosz-magyar ​/ Magyar-orosz iskolai szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lev Tolsztoj - Az ​aranyhajú királyleány / Золотоволосая царевна
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

N. Noszov - Az ​mind semmi! / Фантазёры
Ennek ​a könyvecskének a szereplője akár te is lehetnél. Veled egyidős fiúk, lányok rohannak szánkózni, tévednek el a metróban, akarják legyőzni egymást nagyotmondásban, szóval élnek, örülnek, játszanak, mint te. A különös csak az, hogy mindezeket oroszul is és magyarul is elolvashatod, közben megtanulva sok-sok fontos szót, kifejezést. Kétnyelvű sorozatunk első orosz nyelvű darabja szeretettel köszönt téged, és nagyon várja, hogy foglalkozz vele.

Lőrincz Zsuzsa - Irina Oszipova - Fortocska ​/ Форточка
Gyerekek! ​Amikor először vetítettük a televízióban, és sugároztuk a rádióban a Fortocskát, arra kértünk benneteket, hogy rajzoljátok le a sorozat - számotokra - legkedvesebb szereplőjét. Rengeteg rajzot kaptunk Artúrról, Vászkáról, a Boszorkányról és a többi szereplőről. Sokan közületek levelet is küldtek. "A Fortocska a kedvenc meseműsorom...", "Én a kistestvéremmel nézem a Fortocskát. Nagyon várjuk az újabb folytatást..." - írtátok. Ezeket a leveleket olvasva arra gondoltunk, hogy nagy örömet szereznénk nektek, ha könyvben is viszontlátnátok a Fortocska szereplőit, újraolvashatnátok kalandjaikat. Íme a könyv! Később, ha K. Csukovszkij, V. Lugovoj, V. Majakovszkij, E. Moskovszkaja vagy L. Tolsztoj könyveit oroszul fogjátok olvasni, egy-egy sor talán ismerősen cseng majd. Ne lepődjetek meg. Emlékezzetek rá, hogy a Fortocskában már olvastátok, hallottátok.

Vlagyimir Vlagyiszlavovics Svarc - Vlagyimir Vlagyiszlavovics Svarc - Képes ​műszaki kisszótár
Ez ​a műszaki szótár merőben eltér az általános szótáraktól, mert az összes benne található szakkifejezéshez olyan grafikus magyarázat tartozik, amely a nemzetközi gyakorlatban ismert szimbólumot, grafikát, rajzot használja fel. Tehát akinek van valamilyen gépipari szakképzetsége, annak egyrészt a tankönyvi ábrák, másrészt a műszaki szabványok rajzi jelei visszaköszönnek ebben a szótárban. A könyv nem csak magyar, hanem az eredeti szerző anyanyelvén, azaz orosz, valamint német és angol nyelven is közli a szakkifejezéseket, ábrákat. Miért jó ez? Manapság egyre többen mennek külföldre, főleg német és angol nyelvterületre dolgozni fémipari szakmákban. Nekik ez a szótár aranyat érhet, hisz a minden napi nyelvhasználat során a műszaki nyelv ismerete nagyon fontos szerepet játszik. A könyvben található grafikák, ábrák különösen azoknak hasznos, akiknek a szótár nyelve nem anyanyelve. Emellett a rajzos illusztrációk fokozzák az érdeklődést is, aminek valamilyen tárgy tanulmányozásakor van szerepe. Egyben kíváncsiságot ébreszt az ábrázolt tárgy megfigyelésére, a részletek jobb megismerésére. A szótár úgy épül fel, hogy minden fogalomnak van egy sorszáma, és a fogalmak a szótár végén megtalálhatók a sorszámukkal együtt. Mivel a szószedet abc rendben van, így ha keresünk egy szakmai kifejezést, akkor azt megtaláljuk a mellette lévő sorszám alapján könnyedén a szótárban. A szótár nagy segítséget nyújt azzal is, hogy a matematikai, fizikai, szilárdságtani, anyagismereti összefüggéseket is feldolgozza közérthető módon, minden említett nyelven. Majd ezt követően a gépészetben előforduló valamennyi gépelem, technológia, műszaki rajz ismeretek kerülnek ismertetésre. A fekete-fehér ábrák szépen rajzoltak, érthetőek, minden igényt kielégítően tárják a szótár használója elé az információt. A szótár fűzött kemény papírkötéssel készült, a Műszaki Könyvkiadó gondozásában még 1989-ben, de igazi szerepét, funkcióját napjainkban tudja igazán betölteni. A fémipari szakmunkások, és mérnökök egyaránt jól tudják használni munkájuk során.

И. Н. Бронштейн - К. А. Семендяев - Справочник ​по математике
Таблицы ​и графики. Таблицы. Графики элементарных функций. Важнейшие кривые. Элементарная математика. Элементарные приближенные вычисления. Комбинаторика. Конечные последовательности, суммы, произведения, средние значения. Алгебра. Элементарные функции. Геометрия. Основы математического анализа. Дифференциальное и интегральное исчисления функций одного и нескольких переменных. Вариационное исчисление и оптимальное управление. Дифференциальные уравнения. Комплексные числа. Функции комплексного переменного. Дополнительные главы. Множества, отношения, отображения. Векторное исчисление. Дифференциальная геометрия. Ряды Фурье и преобразование Лапласа. Теория вероятностей и математическая статистика. Теория вероятностей. Математическая статистика. Математическое программирование. Линейное программирование. Транспортная задача. Типичные применения линейного программирования. Параметрическое линейное программирование. Целочисленное линейное программирование. Элементы численных методов и их применение. Элементы численных методов. Вычислительная техника.

М. Я. Выгодский - Справочник ​по элементарной математике
Справочник ​содержит все определения, правила, формулы и теоремы элементарной математики, а также математические таблицы. Предметный указатель и подробное содержание позволяет легко и быстро получать необходимую информацию. Книга адресована учащимся и учителям общеобразовательных учреждений, колледжей и лицеев. (Это общеизвестный справочник по математике. Он имеет двоякое значение. Во-первых, здесь можно получить моментальную справку. Все определения, правила, формулы и теоремы сопровождаются примерами. Во-вторых, этот справочник, по замыслу автора, мог бы служить пособием для обучения элементарной математике.)

Unas_896448
Onomastica ​Uralica Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Onomastica ​Uralica
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Иштван Кошараш - Елизавета Феньвеши-Коняева - Лексический ​минимум русского языка
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Soltész Judit - Vihar Judit - Héjjas Endre - Első ​oroszkönyvem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_449290
Szókincspróba ​1. Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - Szókincspróba ​1.
A ​Szókincspróba füzetek (1 -2) célja, hogy ki-ki maga ellenőrizhesse, mennyire sikerült elsajátítania az adott nyelv szókincsét. Nincs más dolgunk, mint hogy a képek melletti rubrikákba beírjuk a megfelelő szót vagy kifejezést - persze az idegen nyelven. A képek most is segítenek abban, hogy felfrissítsük emlékezetünket. Akinek sikerül maradéktalanul megbirkóznia a Szókincspróba feladataival, az elmondhatja: valóban birtokában van az illető nyelv alapszókincsének.

Szabó Miklós - Magyar ​- Orosz zsebszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Magyar-orosz ​útiszótár / Orosz-magyar útiszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alekszandr Szergejevics Puskin - A ​rézlovas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók