Ajax-loader

'internet' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nógrádi László - PC-iskola
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Homonnay Gergely - Puszi, ​Erzsi!
Erzsébet ​Fenevadova minden idők legnagyobb celebritása. Egy igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony... Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos - többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak. Hívei tudják, hogy életük Erzsébet útmutatásai nélkül mit sem érne. Nagyságát gyakorta versben is megéneklik, az írástudatlanok pedig Erzsébet kifinomult ízlésének eleget téve tonhalban fejezik ki mélységes tiszteletüket. Erzsébet jelenleg Budán, a Hotel Wardrobe Wellness Superior***** Elnöki Lakosztályában él. Sajnos szingli. Pillanatnyilag csak egyetlen, hozzá méltatlan udvari szolgálója, Gergely, próbálja megteremteni a kivételes nagyságához illő körülményeket. _"A szépség nem az arcodon van, nem is a mosolyodban, de még csak nem is a szívedben. A szépség a bundádban van, a tappancsod párnácskáiban és a bajszod végében, ahogy pöndörödik, és ami csiklandozza a másikat - akár egy életen át._ _Erzsébet Fenevadova_

Java
elérhető
1

Dirk Louis - Peter Müller - Java
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Roszl%c3%a1n
elérhető
28

Saroo Brierley - Oroszlán
Mi ​történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán? Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről. A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

Walter H. Bock - Jeffrey N. Senné - Internetkalauz ​üzletembereknek
Ez ​a kiadvány nem újabb írás a hálózatról vagy a szoftverek és az infrastruktúra működésének technikai részleteiről. A gyakorlati üzletembereket, a vállalkozókat célozza meg. Azokat, akiket az érdekel, hogyan növelhetik a nyereségüket az Internet segítségével. A szerzők ezt írják: "Könyvünk alapvetően az üzletről szól. Üzletembereknek szánta két olyan fickó, aki vagy harminc éve működteti saját vállalkozását. Több mint egy évtizede rájöttünk, hogy az Internet és a World Wide Web felhasználásával fantasztikus eredményeket érhetünk el..." A szerzők megmutatják, hogyan mozoghatunk üzleti tevékenységünk során gyorsabban, kevesebb költséggel és nagyobb eredményességgel ebben az új közegben.

Kővári Tamás - Szántó József - Tóthi Attila - Internet ​mindennap
Tíz ​éve a filmek főhősei még órákig mikrofilmeket böngésztek, vagy súlyos dokumentumokat lapoztak át a levéltárban. A mai hősök ellenben csak leülnek számítógépük elé és a legbonyolultabb összefüggésekre is pillanatok alatt fényt derítenek - persze mi más, mint az internet segítségével. Az internet mára bebizonyította, hogy sokkal több, mint furcsa kuriózum vagy egyszeri divathullám. A "hálózat" a kapcsolattartás és információszerzés utolérhetetlenül praktikus és nem utolsósorban olcsó eszköze, amely akarva-akaratlanul is modern életünk részévé válik - csakúgy, mint a mobiltelefon vagy a műholdas televíziózás. Habár az internet használatát egyre egyszerűbb és barátságosabb szoftverek könnyítik meg, egy kevés tanulás és gyakorlás még mindig szükséges ahhoz, hogy tapasztalt internetezővé válhassunk. Ha Ön szakszavak bemagolása helyett az örömteli felfedezést, a száraz elmélet helyett pedig a szórakoztató gyakorlatot részesíti előnyben, akkor könyvünk az Ön tanulókönyve!

Galen Grimes - Internet ​Windows környezetben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_65083
elérhető
0

Ozsváth Miklós - Internet
Érdekel ​az informatika? Szeretnéd használni a számítógépet? Interneteznél? Leveleznél barátaiddal, ismerőseiddel? Letöltenéd kedvenc zenéidet, képeidet? Szívesen intéznéd hétköznapi ügyeidet a világhálón keresztül? Örömmel segítünk! Ezt a könyvet azok számára ajánljuk, akik szeretnék megismerni és felhasználói szinten használni a számítógépet. A könnyed hangvételű, kezdők számára készült kiadvány egy több kötetből álló sorozat első része, mely jól használható és közérthető kalauz az iskolai keretek között és az egyénileg tanulók számára is. Ez a könyv bebizonyítja, hogy a tanulás élvezhető és az informatika is tanulható örömmel. Észre sem veszed, és mire végigolvasod a sorozatot, biztos kézzel nyúlsz majd a billentyűzethez, az egérhez, a monitorhoz, a digitális fényképezőgéphez, a videokamerához, és minden ezekhez hasonló "ördöngös" szerkezethez.

Koltay Tibor - Elektronikus ​levelezés és elektronikus vitafórumok könyvtárosoknak
A ​különféle számítógép-hálózatok legegyszerűbb, egyben leguniverzálisabb és legtöbbet használt szolgáltatása éppen az elektronikus levelezés, amely egyúttal a hálózatok legkevésbé változó szolgáltatása. A tankönyv foglalkozik az elektronikus levelezés fontosságával és tárgyalja a levelezés gyakorlati megvalósítását a különböző levelező rendszerekkel. Bemutatja az elektronikus levelezésre épülő vitafórumok működését, használatuk technikáját valamint a legfontosabb magyar és külföldi könyvtárosi vitafórumokat.

Tanács Lajos - Netscape ​Communicator 4.0
A ​könyv a program hétköznapi felhasználóinak szól. és a nap mint nap felmerülő gyakorlati kérdésekre szolgál egyszerű, közérthető válaszokkal. A szerző mindvégig törekedett arra, hogy az olvasókat ne terhelje számukra érdektelen technikai részletekkel. A tárgyalt témakörök: • Kapcsolat az Internet-szolgáltatókkal • A Netscape Communicator telepítése • A program felépítése • Böngészés a Netscape Navigator-ral • Levelezés • Hírcsoportok (Newsgroup-ok) • Keresőprogramok • FTP • Honlapok szerkesztése • A Netscape beállítási lehetőségei A fejezetekben bőven találhatunk gyakorlati példákat is, melyek nagyban segítik az elméleti részek megértését. A könyv anyagának nyomon követését az egyes témákhoz kapcsolódó képek, a kulcsszavak szerinti keresést pedig a könyv végén található tárgymutató segíti.

Ferenczy Pál - Kommunikációs ​eszközök
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marie M. - Amikor ​a nő még facér
Nem ​mindennapi könyvet tart kezében az olvasó: a kronologikus blogbejegyzésekből összeállított kötet a női lélek mélységeibe kalauzol. Szerzőnk, a bloggerinából íróvá avanzsált MARIE M. megosztja velünk kétségeit, gondolatait, érzelmeit, benyomásait. Intim részletekben bővelkedő írása lerántja a leplet az online társ- és partnerkeresés zavarba ejtő miliőjéről is, miközben hősnőnk egyik férfi ágyától a másikig sodródik. Hogyan éli meg mindezt belülről? Vajon megtalálja-e a nagy Őt (ez-e a célja egyáltalán)? És önmagát? Vezet-e valahová a ,,teremtés koronái" közötti, féktelennek tűnő szexuális kalandozás?

Pétery Kristóf - Windows ​NT 4.0
A ​könyv egyaránt foglalkozik a Windows NT önálló és hálózatos működésével. Sok példa és fogalomtár segíti az olvasó tájékozódását.

Mary J. Cronin - Az ​internet üzleti alkalmazásai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Christian Crumlish - Internet
Ez ​a könyv azok számára íródott,akiknek csupán egy éjszakájuk vagy néhány órás ebédszünetük van arra, hogy felfedezzék az Internetet. A könyvben olyan példákat találunk, amelyek a legtöbb Internet-program és szolgáltatás Windows verzióját mutatja, de a könyvben szereplő információk szinte azonosak a többi számítógéptípus és operációs rendszer esetén is, beleértve a Macintosh és Unix rendszereket, valamint a Windows korábbi verzióit is.

Dunder Krisztián - Digitális ​sikertörténetek
Ön ​most minden bizonnyal az egyik leghasznosabb, legérdekesebb üzleti könyvet tartja a kezében, melyben magyarországi digitális sikertörténetek alapítói, jelenlegi cégvezetői mesélik el, hogyan építették fel szolgáltatásaikat. Igazi esettanulmányok, melyben őszintén beszélnek az eddig elért eredményekről, fordulópontokról -mindezt olyan részletességgel, ahogyan korábban még soha nem tették. Biztos vagyok abban, hogy szolgáltatásaik többségével már Ön is találkozott - akár ma is használja -, s most belülről is megismerheti történeteiket. Dunder Krisztián-a könyv szerzője „Tanárként sok külföldi sikertörténetet olvastam már a digitális világból. Most itt van egy csokor a hazaiakból is. Olvassuk el őket és tanuljunk belőlük! Talán közöttünk van a következő Steve Jobs." Bőgel György Professor of Management - CEU Business School „Letehetetlen könyv! Bár a szereplők nagy részét régóta ismerem, élmény volt olvasni személyes beszámolóikat. Mindenkinek ajánlom, de kötelező olvasmány azoknak, akik internetes vállalkozásban dolgoznak, vagy netán ilyesmin törik a fejüket.” Kis Ervin Egon e-kereskedelmi tanácsadó, a SzEK.org elnöke

Jánosa András - Juhász Imre - Kaderják Gyula - Kálmán Endre - Paál Éva - A ​számítástechnika gyakorlati alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gottdank Tibor - Webszolgáltatások
Ez ​a könyv a jelen és a közeljövő egyik vezető számítástechnikai irányzatával ismerteti meg a szoftverfejlesztőket, az informatikusokat, a tanulókat és a téma iránt érdeklődőket. A webszolgáltatások technológiáját az információs technológia fejlődése és az lnternet alapú alkalmazásokat használó üzleti vállalkozások igényei szülték. Az alkalmazás integráció, az egyszerűbb fejlesztés és a meglévő infrastruktúra felhasználhatósága miatt egy vállalat életében sokan profitálhatnak ebből az új technológiai rendszerből; a vezérigazgató számára a jobb termékekkel és szolgáltatásokkal a stratégiai célok könnyebben elérhetők lesznek, az informatikai vezetőnek a rendszerek feletti erőtelje- sebb ellenőrzést ígéri, a pénzügyek irányítójának jelentős költségcsökkentést eredmé- nyezhet. A programfejlesztők sokkal inkább a konkrét alkalmazás megvalósításával, interfészeikkel foglalkozhatnak, kedvenc platformjukon és programozási nyelvük-kel dolgozhatnak, s nem kell a protokollokkal és az unalmas programelemekkel bíbelőd- niük. A felhasználók pedig kényelmesebben és naprakészen tudnak információhoz jutni, és még intelligensebb és kezelhetőbb alkalmazásokat tudnak használni.

Pohly Ferenc - Kattintókönyv ​- miért.internet?
Mesélős ​tanítókönyv az internetről bárkinek - de főként azoknak, akiket eddig a látnokok és mérnökök gerjesztette technomítosz tartott távol ettől a világtól. A Kattintókönyv talán a legnehezebb feladatot oldja meg látványos sikerrel: sztorizva rendszerez, mulattatva igazít el kezdőt és haladóbbat a Háló birodalmában. Úgy csinál kedvet a netezéshez, hogy a világhálóra nem műszaki eszközként tekint, hanem mint a legihletőbb dologra a meleg vízzel telt kád feltalálása óta. Pohly Ferenc (35) az Axelero szakértője. Korábban programozóként, újságíróként dolgozott, majd hat évvel ezelőtt az internetvállalat születésénél bábáskodva lépett be a hálóvilágba. Sajtófőnökként feladata a megújuló márka és a szándékai szerint inspiráló, innovatív vállalat - főként pedig maga az Internet - bemutatása lett. Akárcsak a Kattintókönyvnek; választ adni a Kérdésre: miért.internet?

Ismeretlen szerző - A ​közszolgálatiság újrafogalmazása a digitális forradalom küszöbén
"(...) ​Milyen további területvesztéssel jár majd az egyre nagyobb technológiai és tartalmi kínálat, a médiakonvergencia a hagyományos médiumok számára, és milyen átalakulást kényszerít ki belőlük az életben maradás érdekében? Ebben a konvergencia által áthatott világban van-e még jelentése azoknak a szavaknak, hogy "televízió", "rádió", "közszolgálatiság"? És mi is valójában a közszolgálati: a csatorna vagy a műsor? Figyelembe kell-e venni a nézettséget, hallgatottságot? Meddig irányíthatja a szabad piac a tartalmat, és hol indokolt az állam szerepvállalása? Aligha kell bizonygatnom, hogy ebben a folyamatos és kemény versenynek kitett szakmában mennyire fontos, hogy a változások felkészülten érjenek minket, és a szabályozás, az üzleti folyamatok vagy éppen a műsorkészítés is módosuljon az új ismereteknek, megváltozott körülményeknek vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatoknak megfelelően. Őszintén hiszem, hogy segítséget tudnak nyújtani ebben a kötetbe gyűjtött tanulmányok. Őszintén remélem, hogy a tisztelt Olvasó e tanulmánykötettel szerteágazó, a napi munkájában hasznosítható információkhoz jut." (Csermely Ákos)

Kónya László - Számítógép-hálózatok
A ​könyv a Gábor Dénes Műszaki Informatikai Főiskolán oktatott Számítógép-hálózatok című tárgy tanulásához nyújt segítséget. A kötet célja a számítógépes kommunikáció alapjainak, felépítésének, működésének a megismerése, azok hatékony és eredményes alkalmazása érdekében. Az olvasó számára megteremti az alapokat a konkrét megvalósítási igények megbízható meghatározásához; a párhuzamosan elsajátított hardver, szoftver és eszközismeretek birtokában, a követelményeket kielégítő számítógépes hálózati rendszerek összeállításához, azok üzembehelyezéséhez és későbbi működtetéséhez, esetleges karbantartásához.

Danitz Béláné - Neubauer József - Tószegi Zsuzsanna - Varga Kornél - Tóth Tamás - Segítség, ​behálóztak!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargittai Péter - Kaszanyiczki László - Internet ​haladóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csórián Sándor - Információ ​és kommunikáció
Egyedül ​is megy című sorozatunk új kiadása az ECDL (Európai Számítógéphasználói Jogosítvány) vizsgákon 2004. február elsejétől érvényes új követelmények, azaz a Syllabus 4.0 előírásainak megfelelően készült. A kötetek a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerek használatával történő felkészüléshez íródtak, a korábbi - Windows 95/98/ME-kompatibilis kiadáshoz képest megnövelt terjedelemben. Az ECDL ismereteinek köre nagyon közel áll az Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítástechnikai szakmák gyakorlatias követelményrendszeréhez, ezért a sorozat az OKJ-vizsgákra való felkészülésre is alkalmas. E kötetből az olvasó felkészülhet az ECDL hetedik moduljának vizsgájára. A vizsgafeladatok sikeres megoldása érdekében körbejárjuk a hálózati alapismereteket az alapfogalmaktól a különféle típusú hálózatokon át a fontos Internetes és a webes tudnivalói' bemutatásáig. Részletekbe menően tárgyaljuk az elektronikus levelezés tudnivalóit és a levelezőprogram használatának gyakorlati lépéseit, ehhez az MS Outlook programot használjuk. Végül - az Internet Explorer segítségével - áttekintjük a böngészőprogramok alkalmazását és a weboldalak közötti navigáció és keresés lehetőségeit és módozatait.

Sikos László - Internet ​mindenkinek
Napjainkban ​a számítógépek mindennapos és univerzális felhasználásának fő mozgatórugói a számítógépes hálózatok és az internet. Egy távoli számítógép elérése olyan alternatívákat rejt, mely néhány éve még elképzelhetetlen volt. Az internet az az informatikai eszköz, mely számos médiával vetekedhet: friss információkra vágyva felkereshetjük az egyik internetes újságot: elektronikus levelet küldhetünk mellékletekkel távoli barátunknak, akinek válasza akár pár perc múlva meg is érkezhet hozzánk; elutazás előtt megnézhetjük, milyen időjárás van Rómában; sakkozhatunk egy Ausztráliában tartózkodó személlyel; konferenciát bonyolíthatunk le a világ különböző részein levő üzletfelekkel; letölthetjük egy program legújabb verzióját; beiratkozhatunk egy online nyelvtanfolyamra... Attól azonban, hogy valakinek van internet-elérése, még nem feltétlenül tudja kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Ehhez ugyanis tisztában kell lenni a technikai, jogi és egyéb korlátokkal is. A könyv ajánlható mindenkinek, aki szeretné mihamarabb elsajátítani az internethasználat alapjait, továbbá minimális elméleti tudással szeretne boldogulni és a gyakorlatban eredményesen használni azt. Akár munkahelyen, iskolában, akár otthon van lehetőség az internet használatára, az ne legyen idő- és pénzpocsékolás! Az internet egy hatékony, eredményes munkaeszköz, kitűnő kikapcsolódást nyújtó média vagy egy tökéletes kommunikációs eszköz is lehet egyben. Ez a könyv azoknak készült, akinek nincs lehetőségük arra, hogy elmélyedjenek a technikai megoldásokban, de szeretnék hatékonyan használni az internetet. A legfontosabb és legnépszerűbb szolgáltatásokat többféle szempontból is megvizsgáljuk. Megismerjük a legfontosabb böngészőket (Windows, Linux és Macintosh környezetben), valamint ezek alapvető beállításait és bővítményeit is. Megtudhatjuk, hogyan lehet megtalálni ebben a felfoghatatlan mennyiségű és folyamatosan változó információhalmazban a számunkra fontos adatokat, továbbá ezek gyakori formátumait. Az elméleti tudnivalók és gyakorlati fogások elsajátítása után nemcsak az internet használatára leszünk képesek, de a dolgok mögéállva a technikai megoldások felszínét is megérthetjük, annak érdekében, hogy a későbbiekben tetszőleges irányba bővíthessük ki internetes ismereteinket.

Kövegy Anna - Mandel György - Zolnai Mihály - Internet ​kisszótár
A ​szótár mindig kéznél lévő és könnyen használható információs forrás, tömör és lényegre törő tájékoztatást nyújt a mindennapi internetezéshez.

Img_0126
Otthoni ​hálózat Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Otthoni ​hálózat
Akinek ​két számítógépe van, gyakran rákényszerül, hogy összekösse őket (pl. közös játék, vagy mindkét PC adatainak használása, másolása), hiszen így a hálózatba kötött PC-k meghajtói mindenhonnan láthatók. Több kérdés is felmerülhet az összekötés során, ezek megválaszolásában nyújt segítséget e könyvecske.

Keiko Pitter - Sara Amato - John Callahan - Nigel Kerr - Eric Tilton - Egyszerűen ​Internet
Bizonyára ​már Ön is hallott és olvasott az INTERNETről, az információáramlás autópályájáról. De hogyan lehet hozzáférni? Mit kell róla tudni? Hogyan segíti a tanulást? Az EGYSZERŰEN INTERNET című könyvben barátságos útikalauzra lel az INTERNET széles körű lehetőségeinek megismerésében.

Kazári Csaba - Hacker, ​cracker, warez
Ez ​a könyv egyrészt hackerek és crackerek története, illegális programok terjesztőiről és készítőiről szól: ők mondják el a véleményüket, mesélnek magukról, szakmájukról, programjaikról, eddig elkövetett kisebb-nagyobb "botlásaikról" - kibővítve természetesen azon fejezetekkel, ahol a számítástechnikai és a gyakorlati részeket vesézzük ki alaposan. Másrészt egy újságíró története is, aki több mint négy hónapot töltött el ezeknek az embereknek a társaságában, figyelve, jegyzetelve, interjúkat készítve, óvatosan elmerészkedve addig a határig, ameddig egy újságírót még enged a jog és a jóérzés.

Seth Stephens-Davidowitz - Mindenki ​hazudik
Nő-e ​az erőszakos bűncselekmények száma a média hatására? Mennyit szexelnek ténylegesen az emberek? Hányan vannak, akik el is olvassák a könyvet, amit megvettek? Kijátszhatjuk-e a tőzsdepiacot? Hány rasszista élhet valójában az egyes országokban? Te tényleg az vagy, amire klikkelsz? Seth Stephens-Davidowitz, a Harvardon végzett közgazdász, a Google volt adattudósa, a New York Times rovatvezetője szerint az, amit az emberekről gondoltunk, nagyrészt totális tévedés. Hogy miért? Azért, mert az emberek hazudnak. Hazudnak a barátaiknak, a szeretőiknek, az orvosuknak, a közvélemény-kutatóknak - és önmaguknak is. Csakhogy... Az internet korában már nem kell arra hagyatkoznunk, amit az emberek magukról mondanak! A keresőmotorok, a közösségi oldalak, a randi- és a pornóoldalak digitális aranybányák a Big Data kutatóinak. Valós képet adnak arról, mit gondolnak, mit akarnak, mit tesznek valójában az emberek. Ezekből az adatokból megtudjuk, milyenek is vagyunk mi ténylegesen - ami lehet vicces, de akár sokkoló is. Ám mindenképpen elgondolkodtató. Mert a Big Datától szinte mindent megtudhatunk az emberi természetről - feltéve, ha azt kérdezzük tőle, amit kell.

xLady - Azt ​a kurva mindenit!
Szexről, ​szerelemről, egy huszonéves, elvált cigány nőtől, másképp. Hatalmas siker, az Azt a kurva mindenit! című blog írásai összegyűjtve, egy helyen, új fejezetekkel a felvonás végén. Valahogy mindig így van ez. Mi hercegnők várjuk, hogy eljöjjön értünk a szőke hercegünk fehér lovon. A mesében, amikor a herceg megérkezik, megmenti a hercegnőt és élnek boldogan, míg meg nem halnak. Itt elsztorizgatom, hogy szerintem a meseírók valamit elhallgattak, mert valójában ez nem is így van. Kurvára nem.

Photo020
elérhető
0

Jártó Róza - LoveNet
S ​ez történt itt is, ebben a csodálatos kis alkotásban. A kezdetben még szokásos levelezés közben a korévei szerint már nem fiatal, de annál bölcsebb és tapasztaltabb Nő és Férfi főszereplő, ösztönösen és kölcsönösen egymásra találva, felfedezi egymás igazi értékeit, a másik Ember nagyszerűségét. S maguk előtt találják eddig csak részben kielégített, de jelenleg is élénken bennük élő sokféle vágyaik megvalósulási esélyét ebben az Élet által felkínált kapcsolatban. Találkoznak is, a valóságban még inkább kiteljesednek érzelmeik, és elindulnak vágyaik beteljesülésének irányába. A földrajzi távolság, de még inkább a családi korlátok és kötelékek, a megszokott életformák és az egész eddigi életet átszövő élményképek azonban különösen ebben az érett korban már nem engedik meg, hogy a két ember egymással tartósan összeköltözve egy újabb, bármennyire is ígéretes, mégis bizonyos kockázatokat sejtető „zárt” házassági vagy együttélési kötelékbe lépjenek be. S bár az amerikai szerelmes filmek mintájára a folyamatos, egymás melletti boldog együttélés lenne itt az igazi „happy end”, az olvasó mégis úgy érzi, amit kapott ettől a kis könyvtől (amely a valós élethez sokkal közelebb áll, mint az amerikai filmek) mégis csak nagyszerű. Hiszen mély és tiszta emberi érzéseket él át az író segítségével. Igazi testi-lelki szenvedélyeknek és emberi vívódásoknak a megismerője úgy, hogy saját maga is ráeszmélhet: mennyire összetett, bonyolult és érdekes színházi szerep is az emberi Élet, s mennyire nagyszerű is a ma már még a művészek által is eléggé kevés helyen ábrázolt, mégis hitünk szerint sok ember lelke mélyén ott szunnyadó igazi Emberség!

Kollekciók