Ajax-loader

'akupunktúra' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Simoncsics Péter - A ​kínai akupunktúra régen és ma
A ​sebészorvos szerző - maga is gyakorló akupunktőr - mindenki számára érthető, olvasmányos stílusban tárja elénk a tűgyógyítás ősi módszerének hátterét, évezredeket átívelő fejlődését, mai gyakorlatát, s a gyógyító hatás természettudományos igazolására irányuló kísérleteket. Az ún. meridiánok részletes ismertetése a gyakorló tűgyógyító számára hasznos eligazítást jelent, a beteg számára pedig a vele történtek jobb megértését segíti elő.

Dr. Józsa László - Akupunktúra ​és moxibusztió
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horst Benesch - Kopogtass ​az egészségedért
Az ​EFT (Emotional Freedom Techniques) hatékony energiatechnika segítségével számos érzelmi zavaron alapuló testi és lelki probléma hatékony kezelését valósíthatjuk meg. A módszer alapvetően arra épül, hogy ujjunkkal bizonyos meridiánpontokat kopogtatunk, miközben az adott témára vonatkozó mondatokat elmondva ráhangolódunk a problémára.

Boldogkõi Zsolt - Hiénák ​a betegágy körül
Korunk ​talán legjellemzőbb sajátsága a tudomány nagy ívű szárnyalása. A fizika a négy alapvető erő egyesítésén fáradozik, a biológia az emberi DNS és agy rejtelmeit kutatja, az orvostudomány pedig kezdi megérteni a fontosabb betegségek biológiai hátterét, s egyre sikeresebb ezek gyógyításában is. A modern orvostudomány paradigmaváltás előtt áll, a molekuláris biológia technológiái alapvetően új lehetőségekkel kecsegtetnek mind a diagnosztika, a prevenció és a terápia tekintetében. Az autentikus tudományok mellett azonban él és virul egy párhuzamos árnyékvilág, az áltudományok hatalmas birodalma. Sokan az íriszből olvassák ki a betegségeinket, mások végtelen hígítású oldatokkal, mágneses paplanokkal, lúgosítással, valamint nem létező energiamezők egyensúlyba hozásával gyógyítanak. Másrészről, táplálkozásguruk bódítják a népet bizonyítatlan tanokon alapuló elképzeléseikkel és termékeikkel. A tudományalapú gyógyítás presztízse soha nem látott mélységek felé zuhan, míg az alternatív gyógyítás népszerűsége egyre emelkedő dinamikát mutat. Érdekes módon nem az átverésekből profitálók, hanem maguk az átvertek védelmezik legvehemensebben a hatástalan terápiákat és az igazolatlan hatású diétákat. A szerző a tőle megszokott közvetlen, kissé csipkelődő, néhol kemény, máskor pedig fanyar humorú stílusában igyekszik feltárni a tényeket, bízva abban, hogy sokan elolvassák és elgondolkodnak az érveken.

Franz Wagner - Akupresszúra ​otthon
Ez ​a könyv ősi keleti, kínai gyógymód, az akupresszúra (nyomáspontmasszázs) egyes betegségekben alkalmazható módját írja le, egyszerűsített formában. Ezt az eljárást az akupunktúrával (tűszúrásos módszerrel) szemben mindenki maga alkalmazhatja saját magán. Ha van partnere, aki segít ebben, az csak kényelmesebbé teszi a kezelést.

Urbán István - Saáry Kornélia - QI, ​avagy az életerő megőrzésének ősi kínai módja
A ​szerzők az ország egyik legnagyobb kórházának orvosai. Többször jártak Kínában, ahol különböző intézetekben tanulmányozták a hagyományos kínai orvoslást. Ez a többezer éves orvosi praktika a szervezet saját energiájának növelésével, illetve a kialakult egyensúlyzavarok helyreállításával gyógyít. Hangsúlyt helyez a megelőzésre, így a szerzők nemcsak a betegeknek, hanem az életmódjukon változtatni szándékozóknak is ajánlják könyvüket.

Debreceni László - Akupunktúra ​a gyógyításban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simoncsics Péter - Akupunktúra, ​életenergia, egészség
Előszó ​részlet " E sorozat első kötete - lényegében az előző könyv első részének szövegét felhasználva - az akupunktúra történetével és alapfogalmaival foglalkozik."

Zhou Yong - Eőry Ajándok - Orosz Miklós - Kínai ​gyógytorna
Olyan ​témáról tájékozódhat ebből a könyvből az olvasó, amely Magyarországon széles körben eddig még nem vált ismertté. Külföldön is csak az utóbbi években kezdett érdeklődni a nagyobb nyilvánosság az ősi kínai gyakorlatrendszer, a Qi Gong (Csi Kung) iránt. A Qi Gong rokon vonásokat mutat az európai gyógytornával, légzőgyakorlatokkal, a jógával, de önálló, külön rendszer. Az emberi szervezet belső energiáit növeli, védi az egészséget, gyógyítja a betegségeket. A Qi Gongot felhasználja a hagyományos kínai gyógyászat (akupunktúra, masszázs) és a már ismertebb Tai Ji (Tai Csi) gyakorlatrendszer is. A Qi Gong gyakorlatok alapfokon egyszerűen elsajátíthatók, bárhol és bármikor végezhetők. Már napi néhány perc is hatásos, de több gyakorlás jobb eredményt ad.

Zita West - Természetes ​várandósság
A ​nagy elismertségnek örvendő szaktekintély kötete hasznos útmutató a terhesség alatt alkalmazható komplementer gyógymódokról, a terhességi émelygést enyhítő szerekről a szülési fájdalomcsillapítás természetes módszeréig.

Laner Antal - Az ​akupunktúráról
"Az ​akupunktúra vékony fémtű bejuttatása az emberi szervezet valamely betegségtől érintett részébe" - ezt a pontos meghatározást 158 évvel ezelőtt Laner Antal adta orvos-sebészdoktori értekezésében, melyet az "orvosdoktori babérok előírásos megszerzése végett" kellett benyújtani a Pesti Királyi Tudományegyetemen. Ez a ritka orvostörténeti dokumentum Európában az orvosi értekezések között harmadikként foglalja össze kora legjobb színvonalán mindazt, amit erről az ősi keleti tűszúrásos gyógyászati módszerről tudni lehetett - s ami mostanában, a biológiai, műszaki, matematikai előrehaladással vagy akár a lézertechnikával egyre elterjedtebbé válik. Amíg az orvosképzés szakterületei közé illeszkedhet, addig történetére, hatásmechanizmusára, indikációs skálájára, de veszélyeire és korlátaira is máig figyelemfelkeltően utal ez az egykori disszertáció.

Covers_174215
Kínai ​akupresszúra otthon Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Kínai ​akupresszúra otthon
A ​test természetes regenerációs és gyógyulási képességét nem szükséges bizonyítani. Mindenki ismeri azokat az erőket, amelyek a kis horzsolástól a nagy műtéteknél ejtett sebekig a szövetek gyógyulását elősegítik. Már elfelejtettük, miképpen tudjuk a test saját gyógyerejét felhasználni. Az akupresszúra aktiválja a mindenkiben meglevő saját gyógyerőket, függetlenül attól, hogy azt a folyamatot megértjük-e, vagy a hatásmechanizmusát be tudjuk-e bizonyítani.

Dr. Giller Myriam - Kiss Erika - Ne ​fogyókúrázzon, fogyjon le!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jennifer Harper - A ​tudatos test
Új ​szemléletű és gondolatébresztő munka, a tradicionális kínai orvoslástant az egyszerű, biztonságos és hatékony természetgyógyászati terápiákkal ötvözi. A következő témaköröket találhatjuk meg benne: aromaterápia, reflexológia, növényi kivonatok, akupresszúra, egészségmegőrző gyakorlatok, meditáció, táplálkozás.

Carl-Hermann Hempen - Akupunktúra
A ​könyv áttekintést ad a kínai és az európai akupunktúrás gyógyítás történetéről, bemutatja a kínai medicina alapjait, megmagyarázza, mennyiben különbözik a nyugati gyógyászati technikáktól; leírja az akupunktúra hatásmódjának nyugati értelmezését.

Simoncsics Péter - Simoncsics Péter - Az ​akupunktúra csodája
"...Itt ​az ideje, hogy paradigmát váltsunk, mielőtt teljesen leromboljuk a világunkat. Meggyőződésem, hogy nem miattam, csupán általam gyógyul a páciens, hiszen a kulcs benne van. Segítek neki megtalálni, hogy érettebben, tudatosabban, fejlettebben távozhasson a rendelőből. Munkám sikerét az jelzi, ha nincs többé szüksége rám" - vallja a szerző. Az ősi kínai tűszúrásos gyógymód, az akupunktúra - valamint a vele együtt fejlődött egyéb gyógymódok, mozgás- és légzéskultúra s legfőképpen mindennek alapjául szolgáló élet- és világszemlélet - nagyszerű és hatásos eszköz ehhez a csodálatos folyamathoz. Ennek ismereteit, tapasztalatait foglalja össze a jelen könyv.

Késmárki László - Ájurvédikus ​asztrológia és marmapunktúra
A ​keleti és a nyugati hagyományos orvoslás is rendelkezett a gyógyító elméletnek és gyakorlatnak megfelelő asztrológiai ismeretekkel. A hagyományos kínai orvoslás alapzata a I Ching és a kínai asztrológia, míg az indiai ájurvédikus gyógyászaté a védikus asztrológia. Az ájurvéda, az Élet Tudománya és az asztrológia, a Fény Tudománya egymásra támaszkodva kereste a betegségeket kialakító okokat és a kedvezőtlen kozmikus hatások kijavítási lehetőségeit, módjait. Ilyen energetikai rendszert kiegyensúlyozó gyógyító eljárás a marmapunktúra és a marapresszúra. Az indiai akupunktúráról, a marmapunktúráról Bhedan Karma néven a Suchi Véda írt 3000 évvel ezelőtt. Kidolgozta az egyensúlyhiányból adódó betegségek kezelésére szolgáló nyomáspontok réz és arany tűvel, valamint csont és bambusz eszközökkel való stimulációját. A kínai akupunktúra rendszere és az indiai marmapunktúra és marmapresszúra tudománya egy tőről fakad, de az idők folyamán mindkettő fejlődése eltérő irányt vett. A két tanítás módszertana, holisztikus szemlélete, filozófiai háttere, az életenergia irányításának technikája, az energiapontok elhelyezkedése, az őselemek és a - biológiai energiákat, alkati és pszichés tulajdonságokat hordozó őselem - kombináció - 3 dosha azonos. A szerző feltárja a test létfontosságú energiapontjainak asztrológiai vonatkozásait, a bolygók, holdházak, csillagok marma pontokra gyakorolt hatását, az akupunktúrás pontoknál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lelki és mentális mérgek természetét, valamint megismertet a pontok kezelési technikáival. A könyv segítség a gyógyító művészetet folytatóknak és a betegeknek egyaránt, hiszen bemutatja a betegségek valamennyi égi (kozmikus, külső hatások által előidézett, lelki és mentális) és földi (testi, biokémiai, táplálkozásbeli, életmódbeli) okát, és azok megszüntetésének legősibb metódusait.

Jacques de Langre - Do-in ​2
A ​Do-in vagy Tao-jinn tanítása, vagyis az öngyógyító gyakorlatok tudománya az akupunktúra és akupresszúra ókori rendszerén alapszik, kibővítve a kanadai orvostudós szerző teljes tapasztalati és tudásanyagával, amelyben a kelta druidák történelem előtti földrajzi-csillagászati tudása egyrendszert alkot a kínai gyógyító filozófiával. A Do-in önmasszázs- és légzőgyakorlatai segítségével hozzásegíthetjük szervezetünket, hogy maga szabaduljon meg a betegségektől. A Do-in 2. megtanítja olvasóit testük megismerésére, a gyenge, sebezhető pontok feltérképezésére. Gyakorlati tanácsokat és konkrét akupresszúrás testtérképet tartalmaz rengeteg kisebb-nagyobb fizikai kellemetlenség gyors megszüntetésére.

Marlene Weinmann - Fájdalomcsillapítás ​akupresszúrával
Az ​ókori Kínai Birodalom gyógyítói úgy tartották, hogy az akupresszúra az egészség és a jó közérzet elengedhetetlen előfeltétele. A hagyományos kínai gyógyászat legfőbb célja ugyanis mindig az ember egészségének megőrzése volt. Kínában valaha nem az számított jó orvosnak, akinek a legtöbb betege volt, hanem az, aki a legtöbb egészséges ember bizalmát élvezte. Az egészség nem más, mint az egyensúly fenntartása, míg a betegség oka mindig abban rejlik, hogy energetikai rendszerünk kibillent az egyensúlyából. Az akupresszúra holisztikus, azaz teljességre törekvő gyógymód, a test és a lélek különválasztását nem ismeri. Az energiapályák, az ún. meridiánok bizonyos pontjainak stimulálásával élénkíti az energiaáramlást, így teremtve meg a harmonikus egyensúlyt. Akár testi, akár lelki, akár szellemi problémákat okoz életerőnk kiegyensúlyozatlansága, az energiáinkat jótékonyan kiegyenlítő hagyományos vagy kopogtatós akupresszúrával a panaszok jelentősen enyhíthetők. Így a szó szoros értelmében saját kezűleg járulhatunk hozzá jó közérzetünk és egészségünk fenntartásához. Könyvünk sok-sok fényképpel és számos gyakorlati tanáccsal nyújt segítséget az akupresszúra elsajátításához, a leggyakoribb betegségek és panaszok önálló kezeléséhez, a masszázspontok gyors és biztos megtalálásához, valamint az öngyógyító erők élénkítéséhez és immunrendszerünk megerősítéséhez.

Széchenyi István - 191 ​fülakupunktúrás pont indikációi
A ​kézikönyv azzal a céllal készült, hogy a korábban megjelent fültérképen is megtalálható pontok neve mellett részletesen ismertesse azok jelentését, tartalmát, indikációit

Lisa Levitt Gainsley - The ​Book of Lymph
A ​first-of-its-kind guide that outlines and explains the health-promoting properties of lymphatic massage, featuring beautifully illustrated, five-minute self-massage sequences anyone can do at home. Thanks to the astonishing results it provides—glowing skin, a flatter stomach, enhanced immunity, and full-body detox—the practice of manually stimulating the lymphatic system has become one of the most popular wellness practices today. Lymphatic drainage works because the lymphatic system—a complex geography of rivers that snake throughout the body just beneath the surface of the skin—connects every other bodily system. When lymph flows, everything else flows, too. In this first-of-its-kind guide, veteran lymphatic drainage practitioner, educator, and advocate Lisa Levitt Gainsley explains how to maintain lymphatic health, sharing the five-minute self-massage techniques she originally developed for her high-powered Los Angeles clientele. These simple sequences are tailored to address a number of specific and common issues: bloating, headaches, digestive problems, immune health, anxiety, weight loss, acne, inflammation, and more. Whether you just want to look and feel your best or are facing a more serious health issue such as cancer treatment or recovery, The Book of Lymph offers educational and practical instruction to help you cultivate a body free of pain and lethargy, activate a calmer state of being, and boost overall glow—in just five minutes a day.

Pálos István - A ​kínai légzésterápia
A ​kínai légzésterápia - Qi gong - napjainkban egyre népszerűbb világszerte. A most megjelent munka eredeti kínai szövegek magyarra fordításával "tiszta forrásból" ismertet meg a gyógyító célú légzésgyakorlatok alapelveivel, a gyakorlatok végzésének feltételeivel és orvosi magyarázatával. Ezek a gyakorlatok részben "belső" fenntartó és erősítő jellegűek, részben "külső" egészségvédő célú erősítő előírások. A könyv a legelső európai nyelvenl megjelent mű e tárgykörben. A német kiadás alapján kiegészített magyar nyelvű kéziratot adjuk most közre, melynek rendkívül értékes részei az eredeti források (pl. a híres Shao-lin iskola gyakorlatai) hű, magyar nyelvű bemutatása. Dr. Pálos István professzor munkáját az angol Parkinson orvosprofesszor előszavában úgy méltatja, hogy mentes az ál-kínai "nem hagyományos" munkák azon jellegzetességeitől, melyek k"negyedkézből származó" adatai állandó félreértések forrásai.

Eőry Ajándok - Új ​utak az akupunktúrás gyógyításban
Szeretném, ​ha a pontösszekötésen alapuló akupunktúrás gyógymód hozzájárulhatna az akupunktúrás orvoslás sikereihez és azt is, hogy a módszer jó kezekbe kerüljön. Megfelelően képzett szakorvosok sikerrel alkalmazhatják saját praxisukban is. A módszer nemzetközi szinten is érdeklődésre tart számot. Szeretném azonban még szélesebb körben terjeszteni e gyógyítási módszert. Külön öröm számomra, hogy a módszerem nem igényel nagy pénzbefektetést, tehát eljuthat mindenkihez.

Dr. Roger Dalet - Gyógyító ​pontok enciklopédiája
Roger ​Dalet, a szerző, világszerte ismert francia orvos, akupunktőr, aki professzori gyakorlatával párhuzamosan több könyvét szentelte az akupresszúrás (pontnyomásos) gyógyító (és szépítő) módszerek közérthető és mindenki által alkalmazható megismertetésének. A gyógyító pontok enciklopédiája című könyvének célja enyhíteni a fájdalmakat, és gyógyítani a betegségeket jól megválasztott akupunktúrás pontok (biológiailag aktív pontok) stimulálásával. Részletes útmutatást kapunk valamennyi érintett betegség esetében az évezredek óta jól bevált ártalmatlan és nagyhatású terápia legáltalánosabb alkalmazására. Dalet doktor a családorvos közvetlenségével és óriási tapasztalattal írja le a leggyakoribb betegségeket, tüneteiket, okukat, gyógyításuk jelenlegi orvosi gyakorlatát, valamint az egyszerű ujjnyomással (esetleg még elektromosan vagy akupunktúrás tűvel is) stimulálható akupunktúrás pontok, pontkombinációk szerepét, a segítségükkel elérhető eredményeket az adott betegség, tünet gyógyításában. Az érzékszervek, a hormonális, a reumatológiai, az emésztőrendszeri, a keringési, a húgyivarszervi, az urológiai, a ginekológiai, a dermatológiai, a légúti, az idegrendszeri zavarok és betegségek mellett sor kerül a fájdalmak, a fáradtág, az álmatlanság, a lámpaláz, sőt még az állatok okozta csípések, harapások ismertetésére és a terápiás megoldásaikra. A gyógyító pontok enciklopédiáját, amelyben 228 rajz és 240 fénykép segíti az érdeklődő olvasók biztonságos eligazodását - szívesen ajánlom az egészséget a legfontosabb humán érékként felismerő valamennyi embertársamnak. Jó tanács: Tanuljanak egészségesnek lenni, és ne lustálkodjanak egészségesnek maradni! (prof. dr. Török Szilveszter)

Damo Mitchell - Spencer Hill - The ​Yellow Monkey Emperor’s Classic of Chinese Medicine
A ​horse complains of a chest as tight as a bear's embrace, a goat bleats about skin as dry as parchment, and a rat describes his urine as darker than soya sauce. Join these lively characters and their friends as they seek diagnosis from wise animal sages and the yellow monkey emperor. Covering 78 syndromes of Chinese medicine, these cartoons graphically illustrate the disturbances and illnesses that can affect the organs of the body, or Zang Fu, as they are understood in Chinese medicine. They are accompanied by a concise list of symptoms for easy diagnostic reference. Combining Damo Mitchell's deep knowledge and experience with Spencer Hill's witty cartoons, this is a fun way to learn, remember and be entertained by the syndromes and their symptoms.

Leon Chaitow - Holisztikus ​fájdalomcsillapítás
Leon ​Chaitow számos jótékony fájdalomenyhítő eljárást mutat be, amelyek közül több otthon is elvégezhető: - kézrátétel és gyógyító érintés, - akupunktúra és masszázs, - hidroterápia, - étrendi változtatások, - relaxációs és stresszoldó gyakorlatok

Ismeretlen szerző - Essentials ​of Chinese Acupuncture
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Debreceni László - Klinikai ​akupunktúra
A ​szerző biztos fiziológiai és patofiziológiai ismeretekkel rendelkező gyakorlott belgyógyász, neuroendokrinológus. Ennek köszönhetően e tradicionális gyógymód filozófiáját – mely a nyugati orvostudományon nevelkedettek számára megfelelő sinológiai ismeretek nélkül szinte érthetetlen -, világosan és egyértelműen meg tudja magyarázni. A könyv reálisan értékeli az akupunktúra helyét az orvostudományban, leírásai és javaslatai alapján várható, hogy ez a gyógymód a megfelelő helyét foglalja el Magyarországon is az orvostudományban.

Dr. Hamvas Szilárd - Akupunktúra ​a klinikai gyakorlatban
A ​régen várt kötet három részben, teljes átfogással tárgyalja a téma egészét - végre magyar nyelven, tapasztalt magyar szerzőtől. I. rész: Általános bevezető az akupunktúra elméletébe, az általánosan szükséges ismeretek összefoglalója. II. rész: Betegségek HKO szerinti differenciál-diagnózisa és akupunktúrás kezelése. III. rész: Esetismertetések. Ebben a részben konkrét eseteket ír le a szerző onnan kezdve, hogy a beteg belép a rendelőbe. A diagnózis felállítását és a kezelési javaslatot az olvasó is elvégezheti, majd ellenőrizheti, így ez a rész egyben tanít is. Napi használatú, gyakorlat-orientált kézikönyv, a legmegbízhatóbb forrásból! Minden a Hagyományos Kínai Orvoslásban jártas szakembernek, e témában ismerkedőnek ajánlott mű.

Temesvári Gabriella - Akupresszúra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pálos István - Inge Werner - Akupunktúrás ​kézikönyv A-tól Z-ig
Az ​akupunktúra és a hagyományos kínai orvoslás (TCM = Tradicionális inai Medicina) iránt érdeklődő Olvasónak igazi csemege ez a kézikönyv. Már a cím is utal arra, hogy egy didaktikusán szerkesztett, a mindennapi gyógyító munkában igen jól felhasználható, összefoglaló jellegű szakkönyvről van szó, amely biztosan hasznos, ha megtalálható a szakterület iránt érdeklődők könyvespolcán. A könyv alcíme jelzi azt a teljesen sajátságos szemleletet, amely segíti az eligazodást a betegségtünetek értékeléséhen a nyugati és a keleti medicina tünettanának párhuzamba állításával. A közel 100 esetismertetés így kiválóan alkalmas az önképzésre is. A könyv elején ismertetésre kerülnek az akupunktúrában használatos alapfogalmak és megtalálható a meridiánok és az akupunktúrás pontok felsorolása, a kínai nevek mellett az angol, német és magyar megfelelőik, illetve a pontoknak a WHO által elfogadott számozása is. A könyv végén levő ábrákon pedig a meridiánok lefutása és a pontok kijelölése is megtalálható. Arra, hogy ez a nagymennyiségű, rendkívül értékes információ valóban hiteles, eredeti forrásból származik, a könyv szerzőpárosa a garancia. Prof. Dr. Pálos István Singapore-ban szerzett orvosi diplomát és mindmáig évente többször is visszatér továbbképzés céljából tanulmányai színhelyére. A TCM-ben nagy tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező, nemzetközileg elismert szakember, Inge Werner pedig hosszú évek óta Pálos professzorral együtt dolgozik közös müncheni praxisukban.

Kollekciók