Ajax-loader

'múzeum' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_466599
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Szabadtéri ​Néprajzi Múzeum Szentendre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Solymár István - A ​Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei
A ​Magyar nemzeti Galéria, a magyar festészet, grafika és szobrászat országos múzeuma, 1957-ben létesült. A művek java része két nagy gyűjteményből származik: a Szépművészeti Múzeum Új Magyar Képtárából és a Fővárosi Képtárból. Ezt a törzsanyagot tovább gazdagították az elmúlt másfél évtized vásárlásai. A kötet szerkesztője Solymár István, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese. A négy nagy gyűjteményegyüttes - a festmények, a grafikák, a szobrok és az érmek - gyűjtésének előtörténetével a megfelelő osztályok tudományos munkatársai ismertetik meg az olvasót. Ugyancsak ők válogatták ki az egyes műfajok legjelentődsebb darabjait. A művekhez fűzött magyarázó szövegek lépésről lépésre végigkísérik a magyar művészet fejlődését a refomkortól napjainkig. Az eredetileg a XIX-XX. századra szorítokzó gyűjtemény 1974-ben kiegészült a Szépművészeti Múzeum Régi Magyar Osztályának és más intézményeknek középkori műtárgyaival - ezeket külön kötetben fogjuk ismertetni. A könyv 202 reprodukciót tartalamaz, közöttük 41 színes nyomatot.

Elise Broach - Marvin, ​a bogár
A ​történet egy kis bogárról, Marvinról és a családjáról szól, akik a Pompaday család házában laknak a konyhában, egy kis zugban. James, Pompaday-ék fia akkor figyel fel a kis jószágra, mikor a szülinapjára a bogár egy képet fest neki. Az ajándék döbbenetesre sikerül, olyannyira, hogy James szülei, abban a hiszemben, hogy a képet fiuk készítette, elviszik egy neves festő kiállításra. A múzeumban mindenkit lenyűgöz a mű, és kérik Jamest, hogy fesse meg egy híres kép másolatát. De hogy fogja ezt a fiú teljesíteni? Hogyan lehet ebben segítségére apró, új barátja? És vajon mire kell a múzeumnak a másolat? Hatalmas kaland veszi kezdetét, sok izgalommal és még több vidámsággal.

Sylvain Reynard - Pokoli ​erény
Sylvain ​Reynard világhódító útjára indult bestsellere felejthetetlen történet egy férfi megváltásáról és egy fiatal nő szexuális ébredéséről. Gabriel Emerson professzor nappal Danténak, éjszaka pedig a csábítás művészetének a specialistája. Mivel biztos benne, hogy már elnyerte a helyét a Pokol alsóbb bugyraiban, régen lemondott a megváltásról, s értelmetlennek találja, hogy megfossza magát az élet örömteli bűneitől. És hogy minden vágyát kielégítse, beveti közismerten jó megjelenését és kifinomult csáberejét. Ám amikor a hallgatói között feltűnik az okos, csinos és ártatlan Julia Mitchell, akinek fájdalmasan ismerős angyalszemei vannak, minden korábbi cinikus meggyőződése megkérdőjeleződik. A lány titokzatos bája, visszahúzódó szépsége és veleszületett jósága a végletekig bosszantja a férfi öntelt énjét, ugyanakkor mérhetetlen vonzalmat is ébreszt benne. Pedig jól tudja, hogy számára Julia tiltott gyümölcs. A lány iránti vonzódása és kettejük rejtélyes kapcsolata azonban nemcsak a karrierjét veszélyezteti, hanem olyan útra tereli, ahol elkerülhetetlen a múlt és a jelen összecsapása.

Buzási Enikő - Magyar ​Nemzeti Galéria - Későreneszánsz és korabarokk művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei
A ​kötet bemutatja a Magyar Nemzeti Galéria műkincseit, a legfontosabb és legszebb műalkotások leírásaival. Emellett ismerteti a Budavári Palota és a múzeum történetét.

Ringné Müller Anikó - Zirc ​és a festői Bakony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cséfalvay Pál - Az ​esztergomi főszékesegyházi kincstár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sylvain Reynard - Pokoli ​gyönyör
Julia ​és Gabriel története folytatódik. Ám a végre beteljesedő vágyak most akár tönkre is tehetik őket. Gabriel Emerson professzor szenvedélyes, ám titkos kapcsolatot ápol volt hallgatójával, Julia Mitchell-lel, aki egy romantikus olaszországi utazásra is elkíséri. Itt kóstolnak bele a tiltott gyümölcsbe: a férfi megismerteti Juliát a szeretkezés magával ragadó erejével. Hazatérésük után ezer veszély leselkedik rájuk. Egyetemi játszmák, féltékeny exszeretők, bosszúálló hallgatók fenyegetik a boldogságukat. Ha Gabriel szembekerül az egyetem vezetőségével, vajon Dante sorsára jut? Vagy tovább küzd, hogy örökre megtarthassa Juliát, az ő Beatricejét? A Pokoli gyönyör Sylvain Reynard nagysikerű debütáló regényének, a Pokoli erénynek a zseniális folytatása. Szerelem, vágy, intrikák és olyan gondolatok, érzések, amelyek visszavonhatatlanul behálózzák az olvasó testét és lelkét.

Bíró Friderika - Göcsej
Zalaegerszeg ​északnyugati határában, a Zala folyó holt ága partján, füves, ligetes környezetben kapott otthont Magyarország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a Göcseji Falumúzeum. 1968 augusztusában nyitották meg. Magyarországon három szabadtéri néprajzi múzeum, több helyben megőrzött népi műemlék, műemlékegyüttes és tájház ismerteti meg a látogatóval délnyugati határszélünk népi építészetét és lakáskultúráját. Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban épül a Nyugat-Dunántúl tájegység, aminek épületei a Vas megyei Őrség, a Zala megyei Göcsej és Hetés vidékének paraszti ház- és lakáskultúráját reprezentálják. Szombathelyen, a Vasi Múzeumfaluban felépített lakóházak és gazdasági épületek a megye archaikus épülettípusait és ezek továbbfejlődött változatait képviselik.

Für Lajos - Szabó Lóránd - Budapest ​- Vajdahunyadvár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Jenő - Szalajka-völgyi ​erdei múzeum
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bosnyák Viktória - Elképesztő!
Elképesztő ​álmai mindenkinek vannak. A tiéd mi? Luxusnyaralás? Léghajózás? Száguldozás egy spéci terepjáróval? Hogy felvegyenek a legmenőbb gimibe? Vagy olyan őrült barátot szeretnél, aki betör a kedvedért egy múzeumba? Esetleg valami különleges tehetségre vágysz? Jóhegyi Laci, Dóri és Sári - a népszerű Tündérboszorkány-trilógia szereplői - rejtélyes meghívót kapnak egy ismeretlen suli gólyatáborába. De vajon miért tilos az internet és a mobil használata? Ez gáz! Elmenjenek egyáltalán? De talán épp ez lesz az a nyár, amikor a legelképesztőbb álmaik is valóra válnak. Világéletemben imádtam rajzolni. Első értékelhető munkámat három évesen festettem az unokatesómról, amint felcsavarja a szőnyeget. Szigetszentmiklóson nőttem fel, de Sopronban váltam grafikussá, osztálytársaimmal azóta a Halisten Stúdióban dolgozunk. Imádom a színes harisnyákat, rengeteg sci-fi-t és veszélyesen sok kávét fogyasztok. Gyerekkoromat a budai Vár, és a Gellérthegy bűvöletében töltöttem. Már akkor tudtam, hogy ez a környék különleges, sőt, isteni. Sajnos, amikor gimibe jelentkeztem, az AA még nem nyitotta meg titkos kapuit, ezért nem járhattam oda. Vajon felvettek volna egyáltalán? Most abban reménykedem, hogy egyszer tarthatok ott író-olvasó találkozót.

Alvin H. Rosenfeld - A ​holokauszt vége
Provokatív ​munkájában a szerző kifejti, hogy a holokauszttal kapcsolatos könyvek, filmek, tévé-műsorok, múzeumok és nyilvános megemlékezések elburjánzása különös módon a tragédia jelentőségének csökkenéséhez, emlékének elhalványulásához vezet. Számos eseményt és a kulturális jelenséget (Ronald Reagan 1985-ben, a bitburgi német katonai temetőben tett látogatását, Anne Frank történetének eltorzulását, a holokauszt ábrázolását olyan művészek és filmesek műveiben, mint Judy Chicago és Steven Spielberg) elemezve Rosenfeld bemutatja mindazokat a kulturális erőket, amelyek banalizálják a holokausztot a közfelfogásban. Ezekkel állítja szembe azoknak a szemtanúk, Jean Améry, Primo Levi, Elie Wiesel és Kertész Imre kijózanító munkásságát. A könyv erőteljesen figyelmeztetés: milyen lehetséges következményekkel járhat a holokauszt vége köztudatban. ALVIN H. ROSENFELD a bloomingtoni Indiana Egyetem tanára, 2002 és 2007 között az Egyesült Államok Holokauszt Emlékbizottságának elnöke volt. Jelenleg az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum igazgatótanácsának tagja. Magyarul megjelent munkája: Kettős halál: Elmélkedések a holokausztirodalomról (Gondolat 2010).

Covers_252654
Múlt ​és jelen Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Múlt ​és jelen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mucsi András - Az ​Esztergomi Keresztény Múzeum Régi Képtárának katalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anne Rice - A ​múmia
Valahol ​az egyiptomi sivatag mélyén, egy sírboltban II. Ramszesz szíve még mindig dobog, miközben a fáraó évezredes álmát alussza. A régész, aki testét megtalálja, gyanútlanul Londonba viszi, ahol a fáraóval együtt újjáéled különös múltja is. Amikor pedig Ramszesz rábukkan egy kairói múzeumban egykori kedvese múmiájára, az évezredeken átívelő szerelem ereje és a halhatatlanság gyötrelme drámai végkifejlet felé indítja el a történetet... Anne Rice, az Interjú a vámpírral világhírű szerzője biztos kézzel kalauzol bennünket az ókor misztériumai és egy újkori gyilkosság rejtélyei közt, mesteri módon adagolva a tudást és az izgalmat.

Gloria Fossi - The ​Uffizi
The ​Uffizi Gallery is one of the most important museums in the world. The core of its outstanding collection includes works from the Thirteenth to the Eighteenth century, reflecting in particular one of the highest moments of the entire history of art: the Renaissance. Among the main artists represented are Giotto, Piero della Francesca, Paolo Uccello, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Raphael, Pontormo, Tiziano and Caravaggio.

Hans-Joachim Giersberg - Sanssouci
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sarospatak_rakoczivar
Sárospatak ​- Rákóczi vár Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Sárospatak ​- Rákóczi vár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sz. Kürti Katalin - Debrecen ​- Déri Múzeum, Munkácsy-terem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Leslie Goldman - Éjszaka ​a múzeumban
A ​New York-i Természetrajzi Múzeum új éjjeliőre, Larry azt hiszi, gondtalan és nyugalmas éjszakának néz elébe. Nem sejti, hogy a múzeum lakói minden éjjel életre kelnek. Larry elmeséli élményeit fiának, aki, érthető módon, kérkedve fogadja a...

Regenye Judit - Törőcsik Zoltán - A ​Bakony és a Balaton-felvidék évezredei
A ​Veszprémi Bakonyi Múzeum Veszprém város központjában, a Kálvária-domb alatti fákkal tarkított parkban, a Lenin liget 5. sz. alatt emelkedik a Bakonyi Múzeum kétemeletes, sátortetős épülete. A századelőn korszerűnek számító, s Párizsban éppen divatos vasbeton szerkezet, a népi építészet formai elemeivel ötvöző épület terveit, a Lechner-féle hagyományokon nevelkedett Medgyaszay István készítette 1908-ban. Elegendő anyagiak hiányában azonban - hosszas vajúdás után - a múzeumépület kivitelezési munkálatai időközben kirobbant világháború miatt - csak egy évtized múltán, 1924-ben került sor. Egyébként az új és önálló múzeumépület 1925-ös kapunyitását megelőzően, már fél évszázados múltra tekintett vissza Veszpémben a múzeumügy.

Ébli Gábor - Hogyan ​alapítsunk múzeumot?
Miközben ​évtizedek óta töretlen a nemzetközi múzeumi láz, egyre több kérdés vetődik fel az intézmények terjeszkedésével kapcsolatban. Van-e értelme a civilizáció minden jelenségét, a kortárs művészet megannyi irányát prezentálni, főleg, ha szemfüles és nagy tőkeerejű magán- vagy céges gyűjtemények szerzik meg a jelentős alkotásokat? Számos múzeum elfordul a kollekció fejlesztésétől, és a közönségcsalogató időszaki kiállításokra koncentrál. Merészebb javaslatok szerint kiállításokra sincs szükség, ha az épület eléggé látványos és szolgáltató jellegű a kulturális turizmus igényeinek kielégítésére. De múzeum ez még vagy már szabadidőközpont? Az utóbbi évtizedekben meghatározó szerephez jutnak az üzleti világ vagy a magánemberek által fenntartott kollekciók, kiállítási központok. Több fejezet kitér a kérdésre, hogy ezeket saját értékeik szerint külön, avagy a közös, szakmai szempontok szerint indokolt kezelni. Az elmúlt években tartott előadások, publikált tanulmányok egybeszerkesztésével, újraírásával megszületett könyv nagy terjedelmet szentel a német nyelvű régió és a közép-kelet-európai országok helyzetének. A nemzetközi összehasonlítás nem titkolt célja, hogy a gyakran leegyszerűsítő hazai ítéletek helyett árnyaltan, több szempont felől közelítve legyen gondolatébresztő a honi intézményekre nézve is.

M%c5%b1v_lex
Művészeti ​lexikon I-IV. Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Művészeti ​lexikon I-IV.
A ​művészeti lexikon négy kötetben öt világrész művészetéről nyújt képet az őskortól napjainkig. Behatóan foglalkozik a művészettörténet minden neves alakjával és irányzatával. Bemutatja az egyes országok művészetének történeti fejlődését, ismerteti a nagyobb városok jelentős műemlékeit, múzeumait és más művészeti gyűjteményeit. A kötetek felölelik a képzőművészet és az iparművészet valamennyi ágát, különböző műfajait, valamint a művészettörténészek és régészet munkásságát. A Művészeti lexikon cikkeinek és tanulmányainak írói és képzőművészet legkülönfélébb területeinek szakértői. Írásaik szerencsésen egyesítik a tudományosság és az olvasmányosság erényeit. A cikkeket gazdag képanyag és a legfontosabb szakirodalom egészíti ki.

Ismeretlen szerző - "Fényesebb ​a láncnál a kard..."
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Douglas Preston - Lincoln Child - Az ​ereklyetartó
A ​megtalált ereklye nagy sikerére való tekintettel a szerzők továbbszövik a múzeumi szörny utáni nyomozás szálait. Az ereklyetartó vérfagyasztó felfedezéssel kezdődik: csonttá aszott, fej nélküli holttestet sodor ki a víz Manhattan egyik elvezető főcsatornájából, s a maradványokon furcsa torzulásokat találnak. Vajon van e valami köze a "múzeumi szörnyhöz"? A múzeum antropológusait, Margo Greent és Frock professzort kérik fel, hogy vizsgálják meg a maradványokat, és váratlan eredményre jutnak: egy ritka gerincműtét nyomai alapján sikerül azonosítani az eltorzult csontozatú testet, és kiderül, hogy az áldozat nem más, mint a múzeum fiatal kurátora. Pendergast ügynök ismét veszélyes felderítőútra indul. Manhattan alatt óriási, szinte teljesen feltérképezetlen, csatornákból, elhagyott vasúti és metróalagutakból álló hálózat húzódik, ahol több ezer ember tengeti életét: hajléktalanok, drogosok és bűnözők föld alatti közössége. Közülük sokan áldozatul estek rejtélyes, szörnyszerű lényeknek, akik az alagútrendszer legmélyebb bugyraiban rejtőznek. Pendergasték egy titkos laborra bukkannak, és elképesztő titkokra derül fény... Douglas Preston és Lincoln Child (A Sötétség Kereke, Csendélet varjakkal, Titkok háza, A halál tánca, Elátkozott völgy) legújabb, önmagában is élvezetes és rendkívül izgalmas könyvükben, eleget téve olvasóik igényének, továbbgombolyítják az előző regény szálait.

Török Gyöngyi - Gótikus ​szárnyasoltárok a középkori Magyarországon
A ​gazdag képanyagot tartalmazó kötet a középkori művészet egyik jellegzetes alkotásával, a szárnyasoltárokkal ismerteti meg az olvasót. A gótikus szárnyasoltár a céhes keretekben dolgozó festők, asztalosok együttes munkájának eredménye volt; a legfőbb művészeti ágakat hangolta össze egy megépített dekoratív egységen belül. Ez a "kisépítészet" jól illeszekedett a gótikus templomok monumentális terébe. Ismert XV. századi oltáraink legjava a vidéki templomokat díszítette, az erdélyi alkotások a XVI. század elejéről maradtak ránk nagyobb számban. A könyv első ízben mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria gazdag szárnyasoltárgyűjteményét a maga teljességében. Megtalálhatók benne a hosszú évekig tartó restaurálás során újjászületett magyarországi szárnyasoltárok, a festett bibliai jelenetekkel és faragott szobrokkal, valamint a névadó szentek - Szent Magdolna, Szent Katalin, Szent Márton, Szent Miklós és mások - legendáinak ábrázolásával.

Brigitte Hintzen-Bohlen - Jürgen Sorges - Róma
A ​kulturális városlátogatásokhoz, a művészeti látnivalók felfedezéséhez nyújt kitűnő segítséget a most induló új sorozat. Róma - a világ köldöke, az Örök Város, a nyugati kereszténység központja; ezek és hasonló állandó jelzők próbálják régóta megragadni az olasz főváros sajátos karakterét. Háromezer eseménydús év rajzolta ki ennek a figyelemre méltó városnak a profilját, s olyan történelmi szintézist eredményezett, melyet másutt a világon föl nem lelhetünk... A múlt és a jelen, a pogány és a keresztény, a művészet és a mindennapi élet - itt mindez szétbogozhatatlanul összeolvad. ... a város delejes vonzereje oly erős, hogy sokan, akik csak rövidke látogatást terveztek Rómába, sokáig, hónapokig vagy évekig ott ragadtak. E könyv most a tájékozódást elősegítő gyakorlati tanácsok mellett mélyebb betekintést nyújt Róma és Vatikánváros művészettörténetébe.

Covers_231693
Mi ​újság, Terror Háza? Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Mi ​újság, Terror Háza?
A ​Terror Háza Múzeumról mindenkinek van véleménye. A politikusnak, a publicistának, az építésznek, az esztétának és az utca emberének. A vallatónak és a vallatottnak. A Terror Háza üggyé vált. Van, akinek Üggyé. A kiállítás az Andrássy út 60. történetét, a Terror Háza története pedig társadalmi, politikai közéletünk állapotát mutatja be. Ezért a mi történetünk is. Tehát korrajz. A más és más értékrendet képviseli és politikai nézetet valló szerzik ezúttal egy kötetben szerepelnek, egymás mellett és egymás ellenében. Bekerült a válogatásba Bayer Zsolt, Molnár Tamás, Gorka Sebestyén és Pilhál György, ugyanakkor helyet kapott Eörsi István, Radnóti Sándor és Bauer Tamás is.

Buócz Terézia - Lapidarium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mummy
elérhető
1

Anne Rice - The ​Mummy
With ​this kick-off to a new series, Vampire Chronicler Rice abandons her troupe of nocturnals for the living dead of another kind. In a tale that's part horror and part romance, Egyptian King Ramses, made immortal in his youth, is awakened from self-imposed dormancy and deposited in 1914 London. Ramses's introduction to modern times is charming but slow. The plot, however, revs up a bit when he returns to Cairo and runs into an old girlfriend. Much in this book will be familiar to Rice's fans, except in this case it doesn't work. The characters are mostly boring and the conflict is flimsy. You know nothing bad is going to happen to anybody--and nothing does. You're also cheated out of a genuine conclusion, which is both dissatisfying and unfair. Stick to those blood drinkers, Anne, and let the sleeping mummies lie. - Michael Rogers, "Library Journal"

Kollekciók