Ajax-loader

'tenisz' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sandra Brown - A ​győzelem mámora
Stevie ​Corbett kislány korától fogva keményen megdolgozott a sikerért, mostanra a világ első három legjobb teniszezője között jegyzik. De csak a legcsinosabbként emlegetik. Ám hiába a szépség és a vagyon, Stevie választás elé kényszerül: döntéstől függően veszélybe kerül a karrierje... vagy az élete. Két hét haladékot kap. A nem várt segítséget elfogadva elmenekül az újságírók faggatózása és a bámész kíváncsiskodók elől. Judd Mackie minden idők legsármosabb, legszemtelenebb, emellett legzüllöttebb sportriportere. Délelőtti telefoncsörgés ébreszti álmából. Heveny másnapossága ködén át épp csak érzékeli főnöke tajtékzását. Ha a _Dallas Tribune_ főszerkesztőjének hinni lehet, alkoholos befolyásoltságának köszönhetően elhalasztotta az évtized sportszenzációját:Stevie Corbettet hordágyon szállították le a pályáról, majd ezt követően nyoma veszett. Judd parancsba kapja, derítse ki, mi húzódik a nő eltűnésének hátterében. De mert a feladatnak huszonnégy órán belül sem tud - nem akar? - eleget tenni, ráadásul a konkurens lap őt megelőzve előrukkol a bombasztikus hírrel, Mackie lapátra kerül. A munkanélküliség édes-keservét elszenvedve Judd visszavonul nagyszülei vidéki házába. Régóta dédelgetett álma megvalósításába kezd: regényt ír. Önéletrajz és Stevie Corbett-sztori lassanként egybemosódik.

Sue Rich - A ​tenisz kézikönyve
Könnyen ​követhető, ugyanakkor teljességre törekvő könyv, több mint 350 színes fotóval, amelyen a világ legjobbjaitól leshetjük el a leghatékonyabb ütések titkait. Ízelítőül néhány téma: A teniszjáték szabályai; Hogyan válasszuk ki a megfelelő felszerelést; Bemelegítő és erőnlétjavító gyakorlatok. Aprólékos útmutató a tenyeres, fonák, röpte és a többi ütésfajta elsajátításához; A jó szerva és a kiváló fogadás titkai; Taktikai fogások versenyzőknek. Mindezt a teniszetikett legfőbb szabályaival, valamint történeti áttekintéssel, a világ egykori és jelenlegi legjobbjainak rövid életrajzával fűszerezve - elsőrangú olvasmány, egyszersmind segédeszköz ahhoz, hogy valakiből kiváló játékos legyen.

Covers_217043
Teniszezés Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Teniszezés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Scholl - Tenisz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Douglas - Hétvégi ​tenisziskola
A ​Hétvégi Iskola sorozat új felfogásban, az elfoglalt emberek számára készült. Szakértő edző segítségével a lehetséges legrövidebb idő alatt tanulhatunk meg egy sportot vagy hobbit. Sajátítsa el a tenisz minden csínját-bínját ennek a könyvnek a segítségével, mely sok-sok képet és pontos időbeosztást tartalmaz.

Halmos Imre - Tenisz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kelemen Imre - Tenisz ​ABC
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vámos Miklós - Húrok
"Kellenek ​a HÚROK. Ütőn, hangszeren, fémből, műanyagból vagy bélből, ahogyan eredetileg mind a gitárra, mind a teniszütőre sodorták. Ezeknél is nélkülözhetetlenebbek az érzelmi húrok, ha azokon játszunk, nagy baj nem lehet. A tudás fontosabb, mint a pénz. Az érzelmek fontosabbak, mint a tudás. E két elvet követve leélhető egy tartalmas élet ezen a földön. Tizennégy évesen kezdtem GITÁROZNI. Hamarosan zenekart alakítottam. Bródy Jánossal ekkor tájt ismerkedtem össze. Elmúltam húsz, amikor különféle okokból (részletek a könyvben) kiszálltam a Gerilla együttesből, mélyen megbántva, csalódottan. Aztán negyvenkét évig (tavaly márciusig) nem vettem a kezembe gitárt. Harmincegy voltam, amikor először jártam TENISZPÁLYÁN. Azóta rendszeresen játszom. (Küzdök.) Átlagosan heti háromszor. Télen-nyáron. Ha esik, ha fúj. Bármiféle utazás lehetőségét fontolgatva először mindig azt mérlegelem, hány tenisz maradna ki. Nem vagyok normális, belátom. Életem két meghatározó SZENVEDÉLY-éről szól a Teniszezz velem... és a Ha én Bródy volnék. A harmadik, még elementárisabb SZENVEDÉLY, az írás kapcsolja őket össze. Amikor ezt Bródy Jánosnak megemlítettem, azt mondta: Mázlista vagy! Sokaknak egy igazi szenvedély sem jut. Az volna szép, ha az olvasó ütőt vagy gitárt ragadna e könyv hatására. Esetleg mind a kettőt, bár talán nem egyszerre." Vámos Miklós

Vámos Miklós - Teniszezz ​velem! (én sem tudok még...)
Kedves ​olvasóm, boldog vagyok, hogy újra veled lehetek, s gratulálok, hogy megvásároltad ezt a könyvet. Jól választottál. E könyv tárgya a Tenisz. Ha szenvedélyes játékos vagy, nem kell magyaráznom, mi abban az érdekes. Ha még életedben nem volt ütő a kezedben, kiderülhet számodra, mit vesztesz. Ha "hivatásos" (itthoni értelemben) teniszező vagy, megtudhatod, hogyan vélekednek rólad s önmagukról a - pénzügyi szempontból - "igazi" amatőrök. Kapsz mindehhez némi filozófiát, külföldi tenisszakkönyvekből és -lapokból összeolvasott tippeket, ráadásként moralizálást, lélekrajzot, önvallomást. Nem leszel velem elégedetlen (most sem), ezt bízvást ígérhetem, de - ezúttal a világmegváltás elmarad.

Rene Stauffer - A ​Roger Federer Story
"Federerhez ​méltó könyv a tenisz - és nem csak a tenisz - nagy alakjáról. Lépésről lépésre figyelemmel követhetjük a sportoló és az ember változásait, fejlődését, profivá válását, az évtizedes harcot a csúcs meghódítására, s hogy a trónra ülve saját mércéjéhez méltón tudjon uralkodni. Olyan alapelvek mezsgyéjén halad előre, melyeket a világ bármely országában, bármilyen munkakörben magunk is büszkén vállalhatunk: tisztesség, becsületesség, szerénység, hűség. Federer gazdag és híres lett, ám ettől még rendes ember tudott maradni... Ez a könyv éppen olyan, mint Federer: pontos, precíz, tárgyszerű, a tökéletességre törekszik." "Nevezhetnénk akár a Federer Enciklopédiának is." - (Tennisreporters.net)

822733_5
elérhető
48

Andre Agassi - Open
A ​teniszvilág felháborodással fogadta az önéletrajzi művet, amelyben Agassi karrierjének legsötétebb eseményeiről, többek között droghasználatáról és azzal kapcsolatos hazugságáról is beszámolt. A sporttörténelem egyik legkedveltebb sportolója és az egyik legtehetségesebb ember, aki teniszpályára lépett. De kevesen tudják, hogy Andre Agassi kora gyermekkora óta gyűlölte a teniszt. Még a bölcsőben biztatgatták, hogy csapjon az ütővel, később arra kényszerítették, hogy általános iskolás korában több száz labdát üssön el naponta, Agassi rosszul viselte az állandó nyomást, bár tehetséges volt, ez a belső konfliktus rányomja bélyegét az egész életére. Gyönyörű, felejthetetlen önéletrajzában Agassi elmondja élettörténetét, amelyet folyamatos konfliktusok kereteznek, egy olyan élettörténetet, amely az önpusztítás és a maximalizmus között egyensúlyozik.

Rafael Nadal - John Carlin - Rafa: ​Az én történetem
Korunk ​legkiválóbb sportolójának feltáró önéletrajza. Bepillantás egy bajnok születésének lenyűgöző titkaiba. Most először nyílik meg egy karizmatikus, mégis végtelenül zárkózott ember. A könyv Nadal gyermekkorát, teniszezővé válását és elképesztő pályafutását mutatja be. A történet mindenkori otthonából, Mallorcáról a centerpálya öltözőjébe viszi az olvasót, miközben Rafa őszintén és részletesen elmeséli, mekkora nyomást jelent a világ legnagyszerűbb tenisztornáján versenyezni. Emlékezetes sikerekről és kudarcokról mesél a John McEnroe által "a történelem legnagyobb teniszmeccsének" nevezett 2008-as wimbledoni döntő győzelmétől a sportbeli dominanciáját oly gyakran fenyegető sérüléseken át egészen addig, míg 2010-ben ő lett a profi kor legfiatalabb játékosa, aki karrier Grand Slamet szerzett. A könyvből erőt és motivációt meríthet mindenki, függetlenül attól, hogy érdeklődik-e a tenisz iránt. A Nadal család és a hozzájuk tartozó barátok, valamint a csapat tagjai egytől egyig olyan mentalitással élő és dolgozó emberek, akiknek az összetartása, elkötelezettsége és egymás iránti hűsége egyedülálló. Ennek a háttérnek köszönheti, hogy kibontakozhatott a tehetsége. A könyv tehát nemcsak Rafáról, hanem az ő kivételes, támogató közegének a szereplőiről is szól. Személyes és minden ízében olyan izgalmas történetet kapunk, mint amilyen ő maga.

Gyenes András - Körmöczi Zsuzsa - Párizs ​királynőjének titkai / A tenisz varázsa
Minden ​idők legnagyobb magyar teniszezőnőjének, Körmöczi Zsuzsának életét eleveníti fel a könyv. Fokozatosan bontakozik ki egy csodálatos versenyző karrierje, szüntelenül beleszövődik a történelem több sorsfordító eseménye. Felidéződnek titkok, szerelmek, keserves csalódások és a családi élet kedves, szép és fájdalmas epizódjai. A könyvben megszólalnak hírességek, ismert emberek, akik még inkább hangsúlyossá teszik Körmöczi Zsuzsa varázslatos egyéniségét. Így olvasható többek között Szepesi György, Vitray Tamás, Vándor Kálmán, Ungvári Tamás, Gallov Rezső, Székhelyi József, Juhász Előd emlékezése a bajnoknőre.

Szigethy András - Teniszregény
Semmi ​nem az, ami, és semmi nem olyan, amilyennek látszik. A háttérben egy soha nem felejthető, örök homályba vesző gyilkosság. Krimi? Több annál. A Playboy címlapján szereplő gyönyörű nő beleszeret a nagy teniszezőbe. Szerelmi történet? Annál több. Pattanásig feszült idegek a wimbledoni döntőn, mert mindenki érzi, többről van szó, mint egyszerű teniszmérkőzésről. Sportregény? Sokkal több annál. "Abban reménykedem, ha újraolvasom ezt a most már könyv formájában kinyomtatott, de még így is meglehetősen rendezetlen feljegyzésfüzért, akkor magamról is megtudok egyet s mást. Olyasmit, amit talán magamnak sem mertem bevallani." - írja magáról a főszereplő nő. A férfi pedig azt mondja: "Tudja, van egy-egy ritka pillanat a játék során, amikor az ember legalább elsejti az istenektől az érzést, hogy mi a teremtés...Még minden üres, de a következő pillanatokban már megnépesül a tér és az idő azzal,amit elgondoltál. És ezt te hívod elő a semmiből. Csak abból, ami benned van." De ki az igaz főszereplő? Talán az Öreg? Aki nyomtalanul eltűnik, és magával viszi a még benne, szokásaiban, kultúrájában élő XX. századot. vagy egy vers, ami az élet értelmét súgja a fülbe? Egy biztos: az olvasó Szigethy András - a Kegyelem, a Krokodilfa, a Pilátus az ügyész előtt, a Delfinek bűntudata, a Sztálin '50 szerzőjének - legfeszültebb és legtitokzatosabb könyvét tartja a kezében.

Árvay Sándor - Szőke Pál - Magányos ​vándorok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oltványi Tamás - A ​milliós játék
Mennyi ​juhot kell legeltetni ahhoz, hogy Ivan Lendl megnyerje a Mesterek Tornáját? Miért nem kedvelte Björn Borg a diszkókat, de miért ragaszkodott kocsijában az autórádióhoz? Meddig tartott a világ leghosszabb teniszmérkőzése? Haltak-e meg mérkőzés közben teniszbírók? Miért építettek teniszpályát a Fehér Házban? Hol lehet a világon a legdrágábban pályát bérelni? Miféle leszbikus botrány rázta meg a női teniszt a nyolcvanas évek elején? S végül, de nem utolsósorban: vajon mennyit keresnek a világsztárok, közöttük a magyarok? Kérdések, amelyekre e könyv válaszol. Egy könyv, nem csak teniszjátékosoknak...

Dr. Jákfalvi Béla - Teniszezés
A ​teniszsport ismert szakembere "magas színvonalon, nagy alapossággal, közérthetően ír olyan dolgokról, amelyekről még nem, vagy alig írtak itthon. Nagyon sok olyan téma van, amelyről dr. Jákfalvi Bélán kívül más személy nem is adhat semmilyen információt, hiszen 15 éves kapitánysága alatt felhalmozódott tapasztalatairól is beszámol. Számomra ezek voltak a könyv legérdekesebb részei, és úgy érzem még részletesebb és bőségesebb leírások is nagy érdeklődést váltanának ki... Dr. Jákfalvi Bélának rengeteg mondanivalója van a teniszről, és ebben a könyvben a tenisszel kapcsolatban szinte mindenről be akar számolni." Így ír Tarnóczy Balázs a "mester" Testnevelési Főiskolai Tankönyvéről, amelyet edzőknek, oktatóknak, hallgatóknak és minden teniszezni szerető Kedves Olvasónknak ajánlunk.

Martina Navratilova - Liz Nickles - Gém, ​szett, halál
Milyen ​érzés, ha egy csitri lány egy tanácstalan kamasz a sportrajongó világ bámulatának középpontjába kerül, milliárdos reklámcégek legfőbb vonzerejévé válik? Nyugtalanító? Félelmetes? Felemelő? Inspiráló?

David Foster Wallace - A ​supposedly fun thing I'll never do again
From ​television to tennis, from the Illinois State Fair to the films of David Lynch, from postmodern literary theory to the supposed fun of traveling abroad a Caribbean cruise liner, David Foster Wallace brings to non-fiction the same curiosity, hilarity and exhilarating verbal facility that animated his bestselling novel Infinite Jest.

Rafael Nadal - John Carlin - Rafa: ​My Story
No ​tennis player since Andre Agassi has captivated the world like Rafael Nadal. He's a rarity in today's sporting arena - a true sportsman who chooses to let his raw talent, dedication and humility define him. This autobiography, written by Nadal with award-winning journalist John Carlin, includes memorable highlights such as winning the Wimbledon 2008 final in what John McEnroe called, "the greatest game of tennis ever played" and completing a career Grand Slam after winning the French Open, Wimbledon, and the US Open in 2010.? This book gives Nadal's millions of fans what they've been waiting for - a glimpse behind the racquet to learn what really makes Nadal - an intensely private person who until now has never talked about his personal and family life - tick.

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 22. (angol)
Ryoma ​gains what seem to be almost supernatural new skills, including speaking fluent English. And, during a heated match, we find out about a mysterious boy with a secret connection to the Prince of Tennis!

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 29. (angol)
More ​drama than Wimbledon! The Nationals Begin! After arriving at the Nationals, Seishun scouts their upcoming opponents: their old rivals Rokkaku and an unknown team from Okinawa, Higa Junior High. After watching Higa mow through their first-round match-ups, the Seishun players are taken aback by the team's dominance. But there's no time for doubt--the second round is starting, and it's Ryoma versus Higa's heavy hitter, the giant Kei Tanishi and his unreturnable "Big Bang" serve. Ryoma Echizen just joined the Seishun Academy's tennis team, which is known for being one of the most competitive teams in Japan. Its members are incredibly talented, gifted, and athletic. With rigorous and extremely intense practices, the upperclassmen of the team expect the very best from themselves and they expect even more from the new members of the team. While most of the freshmen are on pins and needles hoping they won't get cut from the team, Ryoma Echizen is confident, cool, and collected. Some might even say he's cocky, but at least he's got the skills to back up his attitude. Ryoma Echizen is the Prince of Tennis. He may be ready for the Seishun Academy tennis team, but are THEY ready for HIM?

Andy Murray - Coming ​of Age
The ​sensational autobiography of Britain’s new tennis superstar. In his own words for the first time, Andy Murray will talk about the long, testing and sometimes difficult path to superstardom. Temperamental, gifted, passionate, and fiery, Murray is the new face of tennis and a role model to a whole generation.

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 34. (angol)
Shuichiro ​and Eiji are down 3-6 at tie break in their quarterfinal match against Hyotei's Ohtori and Shishido. With their backs against the wall, the Golden Pair unveil their final technique: Synchro. And then it's down to the No. 1 Singles match, with all of Seishun's hopes resting on Ryoma's shoulders as he struggles against Hyotei's captain, Keigo Atobe.

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 33. (angol)
The ​National Tournament quarterfinals against Hyotei continue, with Kunimitsu facing power player Munehiro Kabaji. During the match Seishun's captain flashes back to his time in Kyushu and the road that led him to the Nationals. Later, it's a battle of the Golden Pairs: Ryo Shishido and Chotaro Ohtori versus Oishi and Eiji!

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 32. (angol)
The ​National Tournament moves into the quarterfinal stage, and the Seishun players find themselves pitted against their old rivals, Hyotei. Kicking things off is the No. 3 Singles match between Momoshiro and Hyotei's resident "genius," Yushi Oshitari. Will all of Momo's strength and cunning be enough to defeat the "Player of a Thousand Techniques"?

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 6. (angol)
Four-time ​consecutive U.S. Junior tournament champ Ryoma Echizen comes to Seishun Academy to further his reign as The Prince of Tennis. His skill is matched only by his attitude--irking some but impressing all as he leads his team to the Nationals and beyond!

Covers_212234
Magyar ​Sport-almanach 1925 Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Magyar ​Sport-almanach 1925
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​100 éves egri tenisz története a sajtó tükrében
Az ​Egri Városi Tenisz Klub megalakulása idején felmerült a gondolat, vajon milyen régmúltra tekint vissza a szakosztály története. Az egri könyvtárakban, és a levéltárban őrzött helyi sajtóanyagokból kiderült, hogy 1896-ban - 15 évvel azután, hogy Magyarországon először létesült teniszpálya - Egerben is megépült az érsekkertben a teniszezésre alkalmas létesítmény. Így történt, hogy 1996-ban centenáriumát ünnepelte az egri tenisz. Szép, érdekes és izgalmas feladatot jelentett a korabeli sajtó híradásinak nyomon követése. Ennek során kibontakozott e szép sortág egri létrejöttének története, és egy szakosztály több évtizedes történetének krónikája.

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 30. (angol)
Four-time ​consecutive U.S. Junior tournament champ Ryoma Echizen comes to Seishun Academy to further his reign as The Prince of Tennis. His skill is matched only by his attitude--irking some but impressing all as he leads his team to the Nationals and beyond! The Boys from OkinawaAs the match between Ryoma and Higa's giant Kei Tanishi continues, it's apparent to everyone that Tanishi is in control of the game--to everyone except Ryoma, that is. Higa continues to dominate in No. 2 Doubles, with Taka and Shusuke paired up against Hiroshi Chinen and Rin Hirakoba. Now Seishun's hopes rest on whether Shusuke can figure out how to effectively counter Rin's lethal "Habu" shot.

Takeshi Konomi - The ​Prince of Tennis 31. (angol)
Four-time ​consecutive U.S. Junior tournament champ Ryoma Echizen comes to Seishun Academy to further his reign as The Prince of Tennis. His skill is matched only by his attitude--irking some but impressing all as he leads his team to the Nationals and beyond! A Surprise Strategy: Eiji Plays SinglesWith Shuichiro out of play, the other half of Seishun's Golden Pair faces off against Higa's Yujiro Kai in No. 2 Singles. Can Eiji bring Seishun a victory without his partner's support? The final match of the round, No. 1 Singles, pits captain against captain: Kunimitsu, in his first game back from injury, versus Eishiro "Killer" Kite.

Andy Murray - Seventy-Seven
Andy ​Murray is one of Britain's best loved athletes. On the 7th July 2013 he became the first British man to lift the Wimbledon trophy for 77 years. His new book, Andy Murray: Seventy-Seven, will take us on a personal journey through his career. Focusing on the last two dramatic years, he will share with us his thoughts on the pivotal moments of his playing career and allow us a glimpse into his world - his intense training regime, his close-knit team and his mental and physical battle to get to the very top. This beautiful and very personal book will be a stunning celebration of Andy's career so far.

Kollekciók