Ajax-loader

'énekeskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Pécsi Géza - Uzsalyné Pécsi Rita - Énektár ​2
Kulcs ​a muzsikához tankönyvcsalád ÉNEKTÁR 2. c. könyve a 10-16 éves korosztály részére népdalokat, egyházi énekeket, kánonokat, műzenei szemelvényeket és egyszerű többszólamú műveket tartalmaz. Közreadásával egyrészt a kötelező ismeretek elsajátításához, másrészt az önfeledt, oldott együtténekléshez kívánunk segítséget nyújtani.

Ismeretlen szerző - Ezer ​esztendő - Millenniumi Daloskönyv
Ezeréves ​a keresztény magyar állam, és kétezer éves a kereszténység. Ezt az időszámítást a keresztény világ valamennyi népe, állama átvette. A honfoglalás idején, főként Géza fejedelem korában létezett már magyar állam. A keresztény Európának - tudatos elhatározással - ezer esztendővel ezelőtt váltunk részévé. Szent Istvánt 1000 vagy 1001 karácsonyán koronázták meg: Ő maga választotta az akkori millennium ünnepét. A latin betűs írással, az európai civilizáció értékeinek átvételével tudtunk megmaradni. A magyar az egyetlen távolról érkezett nép, mely máig fennmaradt. A többiek, akik a magukkal hozott szokásokhoz ragaszkodtak - például a hunok, a normannok, a besenyők - megsemmisültek. Nyelvük beolvadt. A magyar nyelv él. „Nekünk a nyelvünk nagyobb kincsünk, mint a földünk, mert régibb, s akkor is él, amikor a föld már nem a mienk. Nem nyelvünk olyan mint mi, hanem mi vagyunk olyanok, mint a nyelvünk.” Nyelvünk tehát a hazánk. Zenei anyanyelvünk ugyanolyan régi mint beszélt nyelvünk. Az évszázadok alatt változott ugyan, de szépségét ma is csodálva hallgatják szerte a világon. „A magyar zene… számottevő a nemzetközi életben, híd a …nemzetekhez, fegyver a létért való küzdelemben. Ideje, hogy a nemzet életében is számottevő legyen. Méltó, hogy a nemzet melléje álljon. Maga javára teszi.” (Kodály Zoltán) Ezért állítottuk össze a millennium - az ezeréves ünnep - alkalmából ezt az énekeskönyvet, melyben a magyar nép régebbi és újabb dalai találhatók. Örülnénk, ha a gyerekek szüleikkel együtt énekelnék az alkalomhoz kötött és az alkalomhoz nem kötött énekeket. Az lenne a legjobb, ha énekelnének akár örömük, akár bánatuk van.

Labancz Medárd - Vándorlásunk ​társa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

1
Hozsanna! Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Hozsanna!
Magyarország ​legelterjedtebb ima- és énekeskönyve ez a II. Vatikáni Zsinat szellemében megújított kiadvány. A HARMAT-SÍK "SZENT VAGY, URAM!" énektanár énekeivel, kibővítve más régi és újabb magyar egy gregorián dallamokkal, valamint a szentmise olvasmányközi énekeivel. A liturgikus reform alapján átdolgozott és bővített kiadás.

Dics%c3%a9rj%c3%a9tek_%e2%80%8baz_urat!_g%c3%b6r%c3%b6gszertart%c3%a1s%c3%ba_%e2%80%8bkatolikus_%c3%a9nekesk%c3%b6nyv
Dicsérjétek ​az Urat! Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Dicsérjétek ​az Urat!
Vasár- ​és ünnepnapi szent szolgálatok és énekei

Kallós Zoltán - Balladák ​könyve
Élő ​erdélyi és moldvai magyar népballadák

Kodály Zoltán - Ötfokú ​zene II.
100 ​kis induló

Albertné Balogh Márta - Negyedik ​daloskönyvem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jertek_%c3%a9nekelj%c3%bcnk
Jertek, ​énekeljünk Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Jertek, ​énekeljünk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szenci Molnár Albert - Psalterium ​Ungaricum
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_229193
Bújj, ​bújj, zöld ág 2. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Bújj, ​bújj, zöld ág 2.
A ​nagy sikerű Napsugár képzősorozat mondókái és megzenésített gyerekversei most könyv formában is megelevenednek. A lemezzel együtt kapható kötet óvodásoknak, kisiskolásoknak éppúgy ajánlható, mint tanároknak és szülőknek. A dalokat és verseket gyermekek adják elő akusztikus hangszerekkel vagy vidám hangulatú zenei aláfestéssel. A daloskönyvben színes rajzok illusztrálják a szöveget, a kötet végén pedig kiszínezhető figurák várják a kis olvasókat.

Ismeretlen szerző - A ​múlt idők nótás könyve I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gróh Ilona - Ölbéli ​játékok, mondókák, dalok
A ​Ringató gyerekkönyvek mellé most a polcra kerülhet egy elsősorban felnőttekhez szóló, de a gyermekek javát szolgáló kiadvány, amely a népszerű Ringató foglalkozások zenei anyagának jelentős részét tartalmazza. Az otthoni élmény megszületéséhez kitűnő segítséget nyújt a könyvhöz mellékelt énekes CD, amelyen a kötetben megtalálható valamennyi dallam és jó néhány népi hangutánzó játék is szerepel. A “családi könyv” mondókáit, felhasználási javaslatait és kottáit Maros Krisztina humoros és finom grafikái színesítik, hogy a kötet a gyerekekkel együtt lapozgatva is teljes élményt nyújtson. „Vedd ölbe, ringasd, énekelj! - gyakran hangoztatott mottónk. Nem felszólítás, hanem kérés. Bízom benne, hogy ezt a könyvet forgatva sokan kapnak kedvet a játékhoz, énekléshez a gyerekek és önmaguk örömére, gazdagodására. Ugyanis az énekhanggal, az ölbéli játékokkal nem pusztán a „zenét közvetítjük”, hanem a kicsi gyermek számára egy magasabb szintű odafigyelést, tudást, az érzelmek intenzívebb átadását.” Gróh Ilona, a Ringató mozgalom vezetője

Covers_262503
Áldjuk ​az Urat! Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Áldjuk ​az Urat!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_100364
Daloló ​abc Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Daloló ​abc
A ​betűvetés nehéz tudomány. Az iskolába kerülő emberke csak nehezen barátkozik meg a sok új jellel. De még dúdolgatja az óvodában tanult dallamokat, és talán könnyebbé válik az írás, olvasás, kottarajzolás, ha egy-egy, már hallott mondóka, dalocska kínálja a betűt, a hangok ábráit. Az új világgal való ismerkedést segíti ez a könyv, amely - Forrai Katalin válogatásában - 24 magyar gyermekdalt és mondókát tartalmaz. Az ABC rendjében sorakozó betűket és dalokat kísérő rajzokat a Füzér Ferencné és Szekeres Judit keze alatt cseperedő budaörsi óvodások készítették.

D%c3%b6w_cs%c3%b3ti0111
Áldjad ​én lelkem az Urat! Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Áldjad ​én lelkem az Urat!
218 ​ének a katolikus karizmatikus megújulás dalaiból.

Pálóczi Horváth Ádám - Énekes ​poézis
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_126069
Let's ​sing together Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Let's ​sing together
48 ​angol és amerikai dal, többek között: - John Brown’ body - The Hammer Song - Down by the riverside - Oh Susanna - Jingle bells - Happy birthday - London’s burning - Blowing in the wind - My bonnie is over the ocean Kottával és dalszöveggel

Ugrin Gábor - A ​mi dalaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gróh Ilona - Sárkányparipán ​vágtattam
"A ​gyerekek azt fogják szépnek és jónak tartani, amit mi megmutatunk nekik. Igen nagy felelősség ez, mutassuk hát a legjobbat!" (Gróh Ilona, a Ringató módszer kidolgozója) "Már egy jó órája beszélgettem a foglalkozásvezetőkkel, mikor rájöttem, a Ringatókon nem a lányomra, hanem rám akarnak hatni. Hogy újra merjek énekelni, játszani, mesélni, kitalálni, mosolyogni. Hogy a művészetekre (és a világra) nyitott Leilát neveljek. Meggyőződésem, ezzel többet tesznek a nyitott társadalomért, mint sokan, akik beszélnek róla." (Veiszer Alinda, riporter) "A két nagy sikerű Ringató családi énekeskönyv folytatásaként most hatvan klasszikus gyerekdalt válogatott csokorba Gróh Ilona. A zeneszerzők között Kodály Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Ádám Jenő, a szövegírók sorában pedig Weöres Sándor, Gazdag Erzsi és Csukás István neve szerepel. A gyűjteményben a komponált gyerekdalok mellett más népek dalaival is találkozunk. A CD mellékleten közreműködik Gróh Ilona (ének), Gáll Viktória Emese (ének, koboz), Hazay Annamária és Hazay Tímea (ének, gitár), Szabó Adrien (hegedű), Balogh Sándor (furulya, citera, doromb, nádiduda), Mazura János (tuba). Kiadványunkat az előző kötetekhez hasonlóan haszonnal forgathatják gyerekek, szülők és pedagógusok is."

Christmas_songs
Christmas ​Songs Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Christmas ​Songs
Filled ​with festive holiday joy, this fun-to read Christmas song book is the perfect size for youngsters to enjoy! All your favorite carols come to life in endearing illustrations sure to charm.

Gróh Ilona - Hatvan ​magyar népdal
„A ​hagyományos dalok, zenék, táncok, a jól kipróbált szokások embert, élhető közösségeket építenek. Gróh Ilona könyvei, gyakorlati foglalkozásai ezt az »épülést« szorgalmazzák a kis gyermekektől a felnőttekig egyaránt. Nem valami Óperencián túlról adaptált, félig emésztett vagy félreértett nyelven. A sajátunkon. Teljesen hazai nyersanyagból. Eljött az ideje, hogy ezt már ne szégyelljük.” Sebő Ferenc, Kossuth-díjas énekes, népzenekutató és a táncházmozgalom egyik elindítója „A Ringató zenei nevelési programot sokan a táncházmozgalomhoz hasonlítják. Kiváló tanítványaimmal a foglalkozásainkon a könyvben szereplő népdalokból válogatunk a gyerekek, felnőttek örömére. A könyvhöz tartozó CD-n nagyszerű népdalénekeseink: Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Szvorák Katalin, Tintér Gabriella, Berecz András és Kobzos Kiss Tamás előadásában hallhatjuk az énekeket. Kívánom, hogy minél többen énekeljenek a Ringató könyvekből, és találjanak rá a magyar népdalok szépségére!” Gróh Ilona, a Ringató mozgalom vezetője

Kríza Kálmán - Ha ​dalolni támad kedvem...
Ha ​dalolni támad kedvem... 1992 óta a kedv mellé 379 dalból álló remek gyűjtemény is párosul, mely az élet minden alkalmára szóló támogatást nyújt a dalban élő embertársaink részére. Előfordult már Önnel, hogy egy kedves dalnak ismerte a szövegét, de sehol sem lelte a kottáját? Kereste-e már kedvelt dalának második vagy sokadik versszakát? Ha igen, a honlapunkat Önnek ajánljuk, hiszen rajta megtalálható a 379 dalt tartalmazó könyvünk, mely válogatás a legkedveltebbek közül, kottával és közismert szövegváltozataival. A dalok között egyaránt található vidám, tréfás, mulatozó, szerelmes, kesergő és ünnepi hangulatú ének. A kötetben a népdalok mellett előfordul néhány közkedvelt műdal is. A könyv méretét úgy választottuk meg, hogy az zsebben, kis táskában is elférjen. A válogatást szeretettel ajánljuk a dalos kedvű kirándulóknak, tábortűz körül ülőknek, és mindenkinek, aki szeret énekelni. A honlapon bemutatott könyv élő lehetőség minden dalolni szerető embernek, hogy ismeretét bővíthesse; kottával és a sokszor feledett második, harmadik versszakkal segíti a dalkultúránk továbbélését.

Hargita Péter - Dicsérjétek ​az Urat!
"Mi ​módon őrizheti meg tisztán az Ifjú az ő útát, ha nem a Te beszédednek megtartása által?" _(Zsolt., 119. 9.)_

Kar%c3%a1csonyi_dalosk%c3%b6nyv
Karácsonyi ​daloskönyv Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Karácsonyi ​daloskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Harmat Artúr - Sík Sándor - Szent ​vagy, Uram!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_723874
Énekeskönyv Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Énekeskönyv
Az ​új Református énekeskönyv megújult tartalommal és megújult beosztással kívánja segíteni istentiszteleteinken az éneklés liturgikus funkcióját, az adott istentisztelet rendjének és az egyházi év ünnepi időszakainak megélését. Mintegy félszáz, legritkábban használt ének elhagyásával, több mint kétszáz új ének felvételével gazdagodik most a magyar református énekrepertoár. Az énekeskönyvet kibővített istentiszteleti rész, illetve részletes függelék egészíti ki.

Image1
Éneklő ​egyház Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Éneklő ​egyház
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Isten
Isten ​gyermeke vagyok Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Isten ​gyermeke vagyok
Kedves ​Gyermekek! A bensőséges imádságon át minden szavunk eljut a mennyei Atya szívéhez. Erre segít rá benneteket ez a kis imakönyv: odahaza reggel és este. Főképpen akkor, ha testvéreitekkel együtt fogjátok a kezetekbe. A vasárnapi szentmisére is mindig vigyétek magatokkal. Énekeljetek és imádkozzatok belőle. Mindnyájan együtt emeljétek fel szíveteket az Úrhoz. Így szereztek örömet a mennyei Atyának és ti is észreveszitek majd a szíve dobbanását felétek. Gondos Szüleitek kezén keresztül nyújtom át nektek ezt az imakönyvet és kívánom: legyen a legkedvesebb jóbarátotok! Esztergom, 1978. Gyertyaszentelő Szeretettel: Dr. Lékai László bíboros, prímás esztergomi érsek

Covers_79311
Evangélikus ​énekeskönyv Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Evangélikus ​énekeskönyv
Evangélikus ​Énekeskönyv

Gulyás Sándor - Minden ​napra egy nóta - 365 nóta
Azt ​mondják, a magyarnóta imádság meg gyógyszer. A nótaegyesületek bátorítására elhatároztuk, hogy közreadunk pár száz régi és néhány tucat új nótát. Úgy döntöttünk, számuk legyen 365, vagyis minden napra jusson egy nóta. Persze, nem maradhattak ki az ún. örökzöldek, mint például az Akácos út, A vén cigány, az Eltörött a hegedűm stb. De hasznosnak véltük, ha olvasóinkat megismertetjük az utóbbi évek termésével is. Megvalljuk, bennünket nem a szerzők, hanem a nóták, pontosabban ízlésünk vezérelt a válogatás terén. A népszerű nótákat kötöttük csokorba. A nóta van olyan "hungarikum" - mint a pálinka, a szürkemarha, a tokaji aszú -, hogy nem ront rajta az idő, sem semmilyen ártó szándék!

Werner Alajos - Négy ​Passió
Ez ​a kiadvány négy passió kottája: három virágvasárnapi passió (Szent Máté szerint – „A” év, Szent Márk szerint – „B” év és Szent Lukács szerint – „C” év) és a nagypénteki passió (Szent János szerint). A zeneszerző Werner Alajos (1905–1978) áldozópap, karnagy, nemzetközi hírű egyházzenész. 1947–62 között az Országos Magyar Cecilia Egyesület igazgatója. A Regnum Marianum egyik meghatározó tagja, vezetője, akit a kommunista diktatúra többször perbe fogott és börtönbüntetésre ítélt.

Kollekciók