Ajax-loader

'asztalitenisz' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Winston Groom - Forrest ​Gump
Hiába ​hülye valaki, attól még igen jó katona lehet belőle... És mivel semmit sem ért, kénytelen hősiesen helytállni. Johnson elnökkel eltévézget, "trükkös" Nixon csempész órákat akar neki eladni, Mao elnököt ő menti ki a Sárga folyóból. A született idióta belekerül a történelem fő sodrába - kalandjain hülyére röhögjük magunkat.

Hámori Tibor - Világbajnokok
Hámori ​Tibor aranytollas újságíró, lapszerkesztô és seregnyi riportkötet szerzôje. Még elsô osztályú asztaliteniszezôként – fôiskolai világbajnok is volt. A sportág kiválóságairól mesél: Mednyánszky Máriától Sidó Ferencen át Stellan Bengtssonig.

Georges Lepies - A ​Bumblebee akció
Az ​alábbi bűnügyi történet a versenyport világába kalauzol. Mindenekelőtt szeretném tisztázni, hogy nem valós eseményeket, nem élő személyeket ábrázol a könyv. Szólhatna akár a teniszről, a labdarúgásról, vagy az atlétikáról, vagy bármilyen más sportágról, hiszen a szponzorok a sportszergyártó cégek szerepet az utóbbi évtizedekben alaposan megnőtt és összefonódott minden sportággal. Manapság vállalatok finanszíroznak versenyeket, versenyzők élnek sportszergyártó cége reklámjából, már nemcsak azokban a sportágakban, amelyek profiknak mondhatók, hanem azokban is, ahol majdhogy nem csakis amatőrök versenyeznek. A sport reklámhordozóvá vált és mint reklám, üzletet jelent különböző cégek számára. Természetesen, legközvetlenebbül a sportszereket gyártó nagyvállalatok szereztek leghamarabb érdekeltségeket a sport világában. Az alábbi történet csakis azért kalauzolja az olvasót az asztaltenisz világába, mert jómagam, a szerző, több, mint két évtizede élek e sportág bűvkörében, tudosítottam lapomat világ- és Európa-bajnokságokról, s tudom, hogy ennek a népszerű sportágnak eseményeit, nagy versenyzőit, szabályait sokan ismerik. A könyv tehát szórakoztatni akar és nem leleplezni. És szeretnénk, sőt reméljük is, hogy a szórakoztató történet felkelti az érdeklődést az asztalitenisz sport és annak eseményei iránt. Mindezekkel a megjegyzésekkel és ajánlásokkal kívánunk a továbbiakban jó szórakozást.

Bertha Bulcsu - A ​bajnok élete
Szerző ​a könyvéről: Hősöm asztaliteniszező, de regényem nem sport-story. "A bajnok élete" rólunk szól, a XX. század építeni, alkotni vágyó embereiről, akik a középszerűség kényelméről szívesen lemondanánk egy eszméért vagy derengő, messzi célért. Azokról írok, akik felismerték, hogy napjainkban már amatőr módon, mellékesen nem lehet kiemelkedő eredményeket elérni sem a sportban, sem a tudományban, sem a művészetben. Azokról, akik valamelyik őszi éjszakán megérzik az ábránd és a cél közötti óriás különbséget, s megteszik az első tudatos lépést az alkotó életforma felé. Azokról, akik reálisan számolnak térrel és idővel, megsemmisítik hangulataikat, és minden tudatos energiájukkal az elérendő célra összpontosítanak. Történetem hőse feljut a tökéletesség bizonyos magaslataira, de mint ember vesztésre áll. Küzdelme során fokozatosan aszociálissá válik, elveszti szerelmét, elszakad rokonaitól. Harcát nem adja fel. Kemény törvényekkel szabályozott útját folytatja, de igyekszik közben emberséges embernek megmaradni.

Vörös Csaba - Klampár, ​a fenegyerek
"Tibi ​gyerekként mindig fölfelé játszott: serdülőben bőven ifi szinten volt, ifiben pedig már a felnőtt mezőnyben brillírozott. A sportág iránti szorgalma és elhivatottsága, példaként álljon mindenki előtt." (Gergely Gábor) "Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy a párosunk magasan a világ legjobbja volt. A világbajnoki döntőkbe úgy jutottunk be, hogy meg sem erőltettük magunkat." (Jónyer István) "Nekem más lehetőségem nem volt az életben, csak a pingpong. Ha a bátyám nem terel rá erre az útra, valószínűleg úgy járok, mint az osztálytársaim nagy része, és lecsúszott bűnöző lesz belőlem. Óriási szerencse, hogy ehhez a játékhoz volt a legnagyobb tehetségem" (Klampár Tibor)

Magyar László - Péter Aladár - 75 ​éves asztaltársaság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ormai László - Korszerű ​asztaliteniszezés
„Aki ​eljegyzi magát a gondolattal, elhatározza, hogy megpróbál kiváló asztaliteniszező lenni, annak sok éven át kell munkálkodnia e cél elérése érdekében. Ahhoz azonban, hogy munkálkodásának eredménye legyen, tervszerű, szakszerű oktatást kell kapnia, lépésről lépésre, elemenként kell elsajátítania az asztaliteniszezés technikáját- taktikáját, és fokozatosan kell fejlesztenie, bővítenie, tökéletesítenie a megtanult elemeket. E könyv célja az, hogy segítséget nyújtson azoknak az edzőknek, vezetőknek, testnevelő tanároknak, idősebb játékosoknak, akik a fiatalok tanításával, nevelésével foglalkoznak. Az is célja emellett, hogy a versenyszerűen sportolók számára hasznos olvasmány legyen, sőt az esetleg csak szórakozásból asztaliteniszezők se dobják félre értetlenül, ha a kezükbe kerül. A szigorúan vett oktatási cél mellett az asztalitenisz játék szórakozáskultúrájának színvonalát is fejleszteni szeretné... Arra, hogy hogyan és mit kell oktatni, nincsenek törvények, aranyigazságok, csak vélemények. Ez a könyv is egyike ezeknek a véleményeknek."

Sidó Ferenc - Hámori Tibor - A ​kaucsuklabda varázsa
Ritkaság, ​hogy egy sportember pályafutása egybeesik sportága történetének legjelentősebb időszakával. Amikor Sidó Ferenc a harmincas évek végén bekapcsolódott az asztalitenisz sportba, nagyrészt az ő lenyűgöző és sikerekben páratlanul gazdag játéka révén indult el egy olyan folyamat, amely a nemrég még néhány ember kedvtelését jelentő pingpongozást rövid idő alatt világszerte elterjedt, komoly sportággá - asztalitenisszé változtatta.

Tamás Rita - Bátorfi, ​az állócsillag
A ​könyv oldalain csak kérdezek, itt adódik lehetőségem, hogy szóljak néhány szót. Nem magamról, a munka körülményeiről, hanem a motivációmról. Hogy miért írtam meg ezt a könyvet? Hogy miért gondoltam úgy: ez a még befejezetlen pályafutás megér egy összefoglaló írást? Nos, azon túl, hogy Bátorfi Csilla éppen tizenöt évvel ezelőtt, 1986-ban nyert először egyéni Európa-bajnokságot, tehát jubilál, számos más olyan érdeme is van, amely felkeltette az érdeklődésemet. Tudom, hogy egy előszó nem lehet vallomás, és azzal is tisztában vagyok, hogy nem okos dolog már az előszóban befolyásolni az olvasót. Éppen ezért nem Csilla méltatásával magyarázom, hogy belefogtam ebbe a munkába, később úgyis kiderül, milyen ember ő. Inkább azt mondom, az vezérelt, hogy másoknak is megmutassam: úgy is lehet élni, ahogyan ő él. Hozzá hasonló mértékben is lehet szeretni az életet. Olyan lelki békével is el lehet fogadni a világot, ahogyan ő teszi. Beszélgetéseink során rengeteget tanultam Bátorfi Csillától. Ha csak egy olvasó is hozzám hasonlóan érez majd, már megérte papírra vetni a Csilláról szóló gondolatokat...

Magyar_sport-_almanach_1925
Magyar ​Sport-almanach 1925 Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Magyar ​Sport-almanach 1925
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Suzukin Kario - Kwiat ​i gwiazda
Hanai ​rozpoczyna naukę w liceum, gdzie ku swojemu zdumieniu spotyka Hoshino, dawną rywalkę z zawodów sportowych. To z jej powodu nastolatka zarzuciła uprawianie ping ponga chodź wiele dla niego poświęciła. Na domiar złego dziewczyny nie tylko trafiają do jednej klasy, ale również zostają posadzone obok siebie! Czy te nowe okoliczności staną się dla Hanai przeszkodą na drodze do realizacji marzenia o szczęśliwym licealnym życiu?

Taiyo Matsumoto - Ping ​Pong 1.
Ace ​high school table tennis players push their passion to the limit in this story of self-discovery, told by Eisner Award winner Taiyo Matsumoto. Makoto “Smile” Tsukimoto doesn’t smile even though he’s got a natural talent for playing ping pong. As one of the best players in school, all hopes are on him to win the regional high school tournament, but winning is not what Smile really wants to do. Will the fierce competition to be number one bring out his best or drive him away from the game? Ping Pong is Taiyo Matsumoto’s masterwork reflection on friendship and self-discovery, presented here in two volumes, featuring color art, the bonus story "Tamura" and an afterward by the original Japanese series editor. Translated by Michael Arias, director of Tekkonkinkreet. Makoto “Smile” Tsukimoto and his friend Yutaka “Peco” Hoshino have been playing table tennis since they were kids, but as they enter high school, they find that the game has changed. Seeing potential in them that they themselves don’t fully realize, the coach recruits them for the school team. Bringing out their best will mean challenging the top players from rival schools in the summer tournament, including an ace Chinese exchange student who almost made the Olympic team. With the pressure on, can Smile and Peco take the heat and make it into the finals?

Taiyo Matsumoto - Ping ​Pong 2.
Ace ​high school table tennis players push their passion to the limit in this story of self-discovery, told by Eisner Award winner Taiyo Matsumoto. Makoto "Smile" Tsukimoto doesn’t smile even though he’s got a natural talent for playing ping pong. As one of the best players in school, all hopes are on him to win the regional high school tournament, but winning is not what Smile really wants to do. Will the fierce competition to be number one bring out his best or drive him away from the game? Ping Pong is Taiyo Matsumoto’s masterwork reflection on friendship and self-discovery, presented here in two volumes, featuring color art, the bonus story Tamura and an afterward by the original Japanese series editor. Translated by Michael Arias, director of Tekkonkinkreet. Things have changed since the last inter-high tournament. Peco has quit the game, and "Smile" Tsukimoto's desire to play is gone. Even "Demon" Sakuma has been kicked off the Kaio team. But Coach Koizumi isn't going to let all that talent go to waste and launches a plan to get Tsukimoto back on the team and into top condition. Every great athlete needs a great rival to push them past their limits, and Peco and Smile—friends since they were children—must now challenge each other to become the heroes they always dreamed they could be.

Kollekciók