Ajax-loader

'ázsiai' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_131646
Pancsatantra Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Pancsatantra
A ​hindu életbölcsesség ötös-könyve - s mint ahogy minden bölcsességet közvetítő műalkotás ez is - szól a gyermekektől kezdve a felnőtt korosztályig. La Fontain meséihez hasonlóan az állatok jelenítik meg az emberek világát és egy ilyen szimbólikus tükörben szemlélhetjük az élet sokszínűségét. Többek között a barátságok születését és - az intrika hatására - felbomlását, az ősi ellenségeskedéseknek mi rejtőzhet a gyökerében, a karma szálai miként szövődnek szőttessé életünkben, férfi és nő kapcsolatának melyek a buktatói s melyek a tövényszerűségei. A történetek szinte észrevétlenül igazítanak el az élet útvesztőjében és vezetnek a bölcs cselekedetek felismeréséhez.

Giorgio G. Bardelli - Dél-Ázsia ​és az Indonéz szigetek állatvilága
A ​világ állatai című sorozat segítségével megismerhetjük az állatok világát, egymás közti kapcsolatait, élőhelyeit, táplálkozási szokásait, és számos érdekességet is megtudhatunk róluk. Az egyes kötetekben ismertetett tudományos adatok nyelvezete egyszerű és világos. A sorozat minden kötete illusztrációkban gazdag, könnyen érthető, és igen hasznos az iskolai tanulmányokhoz. A sorozat kötetei: A dél-amerikai pampák és folyók állatvilága; A Galápagosz-szigetek és az Andok állatvilága; A szavannák állatvilága; A trópusi szigetek és tengerek állatvilága; Az afrikai őserdők állatvilága; Az afrikai sivatagok és Madagaszkár állatvilága; Az európai hegységek állatvilága; Az európai erdők állatvilága; Az európai tavak és folyók állatvilága; Az európai tengerek állatvilága; Az észak-amerikai folyók, tavak és partok állatvilága; Az észak-amerikai prérik és sivatagok állatvilága; Az Északi- és a Déli-sark állatvilága; Amazónia állatvilága; Amerikai nemzeti parkok állatvilága; Ausztrália és Óceánia állatvilága; Dél- Ázsia és az Indonéz-szigetek állatvilága; Észak- Amerika állatvilága; Észak-Ázsia állatvilága; Közép- és Dél-Ázsia állatvilága

Kicune - Az ​ágyas - Párnakönyv a középkori Japánból
Ó, ​nem, ő nem a híres gésák ivadéka. Az intrikák áldozatává vált szamuráj lánykája úgy tudta, azért érkezik a Császárvárosba, hogy udvarhölgy váljék belőle. De hamar rájön, jövője megpecsételődött, mikor egy tiszteletreméltó hölgy házába kerül. Finom praktikákkal, mézes-szerelmes mesékkel próbálják belekényszeríteni a kurtizánlétbe, ahol mindennapos a cselszövés, a gonoszság és a kegyetlenség. Az igaz szerelem után vágyódó lányka legfeljebb fájdalmas barátságot szőhet a hozzá hasonló sorsúakkal. Az erotikus történetekkel felkorbácsolt test tüzénél mégis hatalmasabb a szabadság iránti vágya. Élete elképesztő fordulatot vesz, a bódító mesék meghökkentő ötletet kínálnak számára, megoldást, szabadulást a béklyóból. A sorsába bele nem nyugvó lány izgalmas történetét eredeti kínai, japán, indiai romantikus és erotikus, mesék, versek teszik még élvezetesebbé, színesebbé.

Dr. Ujvári Miklós - A ​délkelet-ázsiai harci művészetek
A ​délkelet-ázsiai harci művészetek világát jelentős részben ma is a titokzatosság és misztikum légköre veszi körül. A könyv erről a világról ad részletes és átfogó képet, bemutatva a térség legfőbb irányzatait, azok tanításait és legendás mestereit. Jelentőségénél és érdekességénél fogva a legtöbb helyet a hazánkban filmek útján népszerűvé vált - ezen túl azonban teljesen ismeretlen - kínai harci művészetek (a kung-fu) kapta. A kung-fuval kifejezhető legendás képességekről és gyakorlatokról szóló beszámoló után a könyv a legismertebb irányzatokat és iskolákat mutatja be, izgalmas történetekkel átszőtt, olvasmányos stílusban. Az elméleti leírásokat fordulatos történetek és híres mesterek szó szerint közölt tanításai teszik még színesebbé. Önálló fejezet ismerteti a fegyvereket, és azok kialakulásának, használatának történetét. Szamurájok és a bushido. Továbbá: Korea, Burma, Thaiföld, Indonézia és Fülöp-szigetek egzotikus fegyveres és pusztakezes harci művészetei kerülnek ismertetésre, melyek mindig túlmutatnak a csupán fizikai értelemben vett önvédelmen és testgyakorláson.

Fukadzava Hicsiró - Zarándokének
Akkor ​halt meg, amikor már azt mondták róla, hogy a cérnát sem tudja befűzni a tűbe. Testvérei együtt temették el, szinte boldogan, hogy nem sínylődik tovább. O-Tome biztosra vette, hogy a túlvilágon jó dolga lesz, míg O-Fude éppen az ellenkező véleményen volt, az örök kárhozatra gyanakodott. Okoskodásának az adott alapot, hogy amikor a sírgödröt ásták, feltört a talajvíz, és koporsója mintha lebegett volna a vízen... Fukadzava Hicsiró novellái mindig ilyen természetes egyszerűséggel érnek véget, s nyugtalanítóan zengenek tovább az olvasóban, mint a népdal. Nem véletlenül: zenei formák mintájára szerkeszti műveit. "Furcsa író vagyok és egyszersmind szörnyű író is - írja magáról. - A Zarándokének és a Hömpölygő Fuefuki két olyan mű, amely mélyen a Kósu-vidék hagyományaiban gyökerezik, s átszakítja a modern japán irodalomban kialakult elbeszélésformák szálait. Ezért azután nem vagyok írószerű író sem. Voltam a Music Hall gitárosa, a Csuó-kóron folyirat új tehetség pályázatának győztese, csavargó menekült, azután földművelő.... Az irodalmi életben hasonló nincsen." A japán világ, múlt és jelen, mélyrétegeibe alászálló író novellái több mint egy évtizede Magyarországon is nagy sikert arattak.

Opál Róbert - Várhegyi Ferenc - K-1
A ​K-1 bajnoki címért a karate, kick-boksz, kempo és más harcművészeti rendszerek legjobbjai versengenek. A végén csak egy maradhat. A csúcs messze van, csak a legkiválóbbak érhetik el. Ahogy a mesterek felfelé haladnak, nemcsak a fizikai, hanem a lelki, szellemi erejüket is egyre magasabb szintre emelik. Ahogy a legtökéletesebb szamuráj kard, úgy születik meg a K-1 világbajnok is. Tűzben kalapálva, tízezerszer is megedzve. A K-1 egy vegytiszta dolog. Itt valóban az dönt, hogy ki vagy és mit tudsz.” Karacs Attila … Amikor Sapp, fehér köpenyébe burkolózva megállt a bejáratnál, már alig lehetett bírni a szurkolókkal. S mikor a zene ütemére a megfelelő pillanatban ledobva magáról a köpenyt, széttárta karjait és megmutatta izmait, szinte felrobbant a nézőtér. Hátborzongató élmény volt látni, ahogy a fekete óriás megérkezik a küzdőtérre. Hoost mosolygott, integetett a bevonuláskor, de érződött rajta a feszültség. Tudta, bármekkora tudása és tapasztalata is van, nagyon nehéz dolga lesz.

Covers_356305
elérhető
56

Tan Twan Eng - Esőcsináló
1939, ​Pinang, Malajzia. A tizenhat éves Philip Hutton mindig is számkivetettnek érezte magát. Angol édesapja és kínai édesanyja gyermekeként nem tartozott igazán egyik nemzethez sem. Ezen a nyáron azonban véget ér a magány időszaka: megismer egy japán diplomatát, Hayato Endót, aki mestere lesz, és idővel egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk. Philip körbevezeti Endo szant a szigeten, megmutatva mindent, ami fontos és kedves számára, Endo szan pedig bevezeti a fiút a japán kultúra és gondolkodás világába, harcművészetre és a zen buddhizmus világszemléletére tanítja. Az újonnan szerzett tudásnak és barátságnak azonban óriási ára van. Endo szant kötelessége a sajátjaihoz fűzi, amire Philip csak akkor döbben rá, amikor a japánok megszállják Malajziát. A fiatalember kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy mestere, akinek ő feltétlen hűséget és engedelmességet fogadott, olyan titkokat rejteget, amelyek Philip egész világát romba dönthetik. Mindent kockára kell tennie, hogy megmentse azokat, akiket akaratlanul is halálos veszélybe sodort, és hogy fölfedezze, ki is ő valójában, és mire képes. Tan Twan Eng a malajziai Pinangban született 1972-ben. Jogot tanult Londonban, majd ügyvédként dolgozott Kuala Lumpurban, mielőtt minden idejét az írásnak szentelte. Jelenleg Fokvárosban él. 2007-ben jelent meg első regénye, az Esőcsináló, amelyet több nyelvre lefordítottak, és jelölték a Man Booker-díjra. Az Esti ködök kertje 2012-ben elnyerte a Man Ázsiai Irodalmi Díjat, 2013-ban pedig a Walter Scott-díjat történelmi regény kategóriában. „Figyelemreméltó regény az intrikáról és az aikidóról... Eng karakterei éppolyan mélyek és összetettek, mint a kor, amelyben a történetük játszódik, és nagyon gazdag palettából dolgozik, hogy közel hozza hozzánk a háborúnak ezt a kevéssé ismert szegletét... jól kitalált, hihető és magával ragadó.” Publishers Weekly „Tan Twan Eng gyönyörűen megírt és mélyen megindító regénye egyike a legjobbaknak, amelyeket valaha is olvastam... [Az Esőcsináló] nagyszabású, régimódi történet tekervényes cselekménnyel és élő, lenyűgöző karakterekkel... Aki szerint a regény műfaja hanyatlóban van, annak ezt feltétlenül el kell olvasnia!” The Philadelphia Inquirer

Abe Kóbó - A ​dobozember
Egy ​halott az aluljáróban Százezer ember észre sem vette Ez a regényben idézett valóságos vagy kitalált újsághír akár A dobozember mottója is lehetne. Ugyanis arról a világról tudósít Abe Kóbó regénye, amelyben ilyen képtelen eset előfordulhat. Arról a világról, amelynek közönyét, részvétlenségét, adott esetben ellenségességét van, aki nem tudja elviselni - s így a kívülhelyezkedésnek egy sajátos módja terjed el. Kartondobozba bújt emberek tűnnek fel az utcákon, akik dobozlényükkel nyugtalanítják közömbösen vegetáló embertársaikat, jeleznek valamit, de az emberi közösség, a társadalom nem akarja "fogni" jeladásukat. Egyetlen motívum sejlik fel a regényben, amely képes lenne a dobozembert kicsalni a dobozvilágból: a szerelem. Csak az életet szimbolizáló lány menthetné meg az elszigeteltségtől, a magánytól. A homok asszonyához, Abe Kóbó korábbi nagy sikerű regényéhez hasonlóan az író most is finom szimbólumokkal, költői képekkel, leírásokkal dolgozik. Ősi japán forrásokhoz nyúl vissza: a "nikki" - a naplóirodalom - és a "dzicu-roku" - a megtörtént események hagyományához. S a tradíció az európai olvasó számára meglepően modern mű formájában születik újjá.

Tan Twan Eng - Az ​Esti ködök kertje
Malajzia ​hegyei között, a teaültetvények szomszédságában bújik meg Jugiri, az Esti Ködök kertje. Gazdája a megközelíthetetlen Aritomo, a japán császár hajdani kertésze, aki a japánkertek tervezésének művészi fogásain kívül számos más titok őrzője is. Mellé szegődik Jün-ling, a fiatal kínai lány, akinek a lelkét súlyos emlékek terhelik. Kettejük lassan és nehezen kibontakozó kapcsolatáról szól a könyv, amelyet eleinte csupán megállapodás tart össze, később azonban az egyre szorosabbra fűződő barátság vagy valami annál is több…

Covers_49260
Dr. ​Oetker - Wok Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Wok
A ​kínai konyha legfontosabb "eszköze", a wok, nálunk is egyre kedveltebb lesz - és ez nem is csoda.Hiszen ebben az univerzális serpenyőben a sütés, párolás, gőzölés nemcsak egyszerű és gyors, de vitaminkímélő is. A korszerű, egészséges táplálkozásnak pedig ez az alapja!A könyv közel 60 receptjének összeállításánál erre fektettük a hangsúlyt.

Ismeretlen szerző - Lépésről ​lépesre a konyhában - Ázsiai ízek
Ez ​az ételek elkészítését lépésről lépésre bemutató szakácskönyv olyan, mintha egy tapasztalt séf tartana személyes főzőtanfolyamot a saját konyhánkban, ahol megtudhatjuk, hogyan készíthetünk otthon pofonegyszerűen ínycsiklandó ázsiai fogásokat. Minden munkafolyamatot egy-egy fotó illusztrál - a hozzávalók előkészítésétől az étvágygerjesztő tálalásig. Kezdő és gyakorlott szakácsok is hamar ihletet meríthetnek a változatos receptekből.

Tessa Hamilton - Peter Oliver - Az ​1001 éjszaka meséi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_7832
Vietnámi ​mesék Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Vietnámi ​mesék
Mese. ​Mindenkit vonzó, soha el nem hervadó műfaj. A meséről könyvtárnyi irodalmat adtak már közre. Jelennek meg régi és új mesék. A meséket elmondják, lejegyzik és írják, gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Kívánjuk, hogy az olvasót megérintsék a mesékben megbúvó, az emberiséget évezredek óta foglalkoztató álmok, vágyak és remények. A világ meséi sorozatának újabb kötete.

Monika Brenz-Rickert - Zsírszegény ​ételek - Ázsiai konyha
Az ​egzotikusan könnyű fogyókúra Ha szeretne tenni valamit karcsú vonalaiért, és az ázsiai konyhaművészet szerelmesei közé tartozik, akkor nem tudja majd letenni ezt a könyvet. A távol-keleti konyha - friss és könnyű hozzávalóival, valamint zsírszegény elkészítési módjaival - tökéletesen beleillik a Low Fat 30 alapelvébe.

Szádek Hedájat - Hádzsi ​aga
Részlet ​a könyvből: "Hádzsi Aga, miután sétabotjára támaszkodva körbejárta az udvart, és árgus szemmel mindent végigmustrált, kiadta a parancsokat, a háziakat lehordta, régi szokása szerint fölvette a székről vékony teveszőr kabátját, átvánszorgott a hosszú, sötét folyosón, és belépett az előcsarnokba. Egyenest a párnához ment, mely a folyosóval szemközti padon hevert, és leült. Torkát köszörülte. Ruhaujját ráhúzta a térdére. Piszkos, szőrös bokája, mely fölfelé a nadrágszár alá nyúlt, lefelé meg egy mocskos papucsban végződött, éppen megbújt a szúnyoghálószerű ruha alatt. Az előcsarnok - a hasi - kőpadlóját fölsúrolták ugyan, de minthogy a szomszéd a vízmedence iszapját az utcára ürítette, az egész teret betöltötte az orrfacsaró bűz."

Covers_109786
A ​sziklavirág Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - A ​sziklavirág
Élt ​egyszer egy fiatal magyar festőművész, akinek a festészet mellett a zene volt a másik szenvedélye, és mivel nagyon vonzották a keleti kultúrák, egy napon elindult Jáva szigetére gamelán zenét tanulni. Indonézia különös világa azonnal rabul ejtette, így amikor két év után elérkezett a hazatérés pillanata, elhatározta, hogy hoz magával valamit otthonról az itthoniaknak. Így született meg ez a könyv, amely jávai meséket és legendákat gyűjt csokorba, ahogy azt egy európai művész látja. Az alkotó tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a képek a jávaiak szemében hitelesen jávaiak, az európai olvasónak pedig segítenek életre kelteni azt a világot, amely bár távoli és titokzatos, valahogy mégis oly ismerős…

Covers_33050
A ​három amulett Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​három amulett
A ​mesés, csodás, hajdan oly titokzatos Ázsiából származnak a kötet meséi. Távoli, színes világból, távoli kultúrákból, messze tájakról, a más éghajlat alatt virágzó természet gazdag szépségéről, az ott élő emberekről, számunkra különös szokásaikról hoznak hírt e mesék. Az ázsiai népek mesekincse is bővelkedik a csodás elemekben, és éppúgy a nép bölcsesség és humor gazdag tárháza, akár az európai népmesék. Az egzotikus mesevilágot Würtz Ádám gyönyörű színes rajzai jelenítik meg.

Covers_387804
Wok-receptek Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Wok-receptek
Színes ​képekkel és receptekkel teli könyvünk bemutatja, milyen egyszerűen és változatosan lehet wok segítségével főzni. A rövid főzési idő, a nyersanyagok kíméletes elkészítése és a többnyire friss zöldségek felhasználása a wokban való főzést az egészséges táplálkozás szórakoztató művészetévé teszi. A részletes áruismertető tájékoztatást nyújt az ázsiai fűszerekről és alapanyagokról, a jellegzetes wok-tartozékokról, és természetesen magáról a wokról, valamint a sokoldalú főzési eljárásokról.

Banana Yoshimoto - The ​Lake
While ​The Lake shows off many of the features that have made Banana Yoshimoto famous—a cast of vivid and quirky characters, simple yet nuanced prose, a tight plot with an upbeat pace—it’s also one of the most darkly mysterious books she’s ever written. It tells the tale of a young woman who moves to Tokyo after the death of her mother, hoping to get over her grief and start a career as a graphic artist. She finds herself spending too much time staring out her window, though ... until she realizes she’s gotten used to seeing a young man across the street staring out his window, too. They eventually embark on a hesitant romance, until she learns that he has been the victim of some form of childhood trauma. Visiting two of his friends who live a monastic life beside a beautiful lake, she begins to piece together a series of clues that lead her to suspect his experience may have had something to do with a bizarre religious cult. . . . With its echoes of the infamous, real-life Aum Shinrikyo cult (the group that released poison gas in the Tokyo subway system), The Lake unfolds as the most powerful novel Banana Yoshimoto has written. And as the two young lovers overcome their troubled past to discover hope in the beautiful solitude of the lake in the countryside, it’s also one of her most moving.

Tan Twan Eng - The ​Gift of the Rain
"The ​Gift of Rain spans decades as it takes readers from the final days of the Chinese emperors to the dying era of the British Empire, and through the mystical temples, bustling cities,and forbidding rain forests of Malaya." In 1939, sixteen-year-old Philip Hutton - the half-Chinese, half-English youngest child of the head of one of Penang's great trading families - feels alienated from both the Chinese and British communities. He discovers a sense of belonging in his unexpected friendship with Hayato Endo, a Japanese diplomat who rents a nearby island from his father. Philip proudly shows his new friend around his adored island of Penang, and in return Endo teaches him about Japanese language and culture and trains him in the art and discipline of aikido. But such knowledge comes at a terrible price. As World War II rages in Europe, the Japanese savagely invade Malaya, and Philip realizes that his mentor and sensei - to whom he owes absolute loyalty - is a Japanese spy. Young Philip has been an unwitting traitor, and he is forced into collaborating with the Japanese to safeguard his family. He becomes the ultimate outsider, trusted by none and hated by many. Tormented by his part in the events, Philip risks everything by working in secret to save as many people as he can from the brutality he has helped bring upon them.

Ryūnosuke Akutagawa - The ​Life of a Stupid Man
'What ​is the life of a human being - a drop of dew, a flash of lightning? This is so sad, so sad.' Autobiographical stories from one of Japan's masters of modernist story-telling. Introducing Little Black Classics: 80 books for Penguin's 80th birthday. Little Black Classics celebrate the huge range and diversity of Penguin Classics, with books from around the world and across many centuries. They take us from a balloon ride over Victorian London to a garden of blossom in Japan, from Tierra del Fuego to 16th-century California and the Russian steppe. Here are stories lyrical and savage; poems epic and intimate; essays satirical and inspirational; and ideas that have shaped the lives of millions. Ryunosuke Akutagawa (1892-1927) Akutagawa's Rashomon and Seventeen Other Stories is also available in Penguin Classics.

Covers_321384
Vasfia ​sárkány Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Vasfia ​sárkány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Neil Morris - Ázsiai ​és afrikai birodalmak
Fedezd ​fel a kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai és afrikai birodalmakat a XV. század elejétől a XVIII. század végéig!

Lark E. Mason - Asian ​Art
Lark ​E. Mason Jr. offers a clear and concise guide to understanding the fine and decorative arts of Asia including the arts of the Islamic world. He addresses this complex subject in an easy to follow format beginning with an overview of the tumultuous history of the continent, leading into chapters on ceramics, metalwork, the arts of the craftsman, furniture and lacquer, textiles, prints and paintings. Each chapter includes a summary of the minor and major art forms with expert advice for judging quality and identifying fakes and over-restored objects. A valuable dictionary of terms and tables with reign dates and marks is included. The Author Lark E. Mason Jr. is the author of numerous articles on Asian art and the translator of two major works on Chinese furniture. He is currently a Senior Vice President with Sotheby’s New York and is familiar to American audiences for his frequent appearances on the PBS series ‘The Antiques Roadshow’.

Ismeretlen szerző - Asian ​Living / Ambiances d'Asie / Asiatische Wohnkultur
Nowadays ​there is hardly an interior design publication which does not contain at least one article on Feng Shui, the one-thousand-year-old Chinese tradition of the harmonious arrangement of sacred buildings, graves, palaces and streets. The universal value systems of Buddhism and Zen and the principles these Involve, such as an affinity with nature and life energy, have left a deep impression on Western lifestyle and have had an important influence on today's trends in design and architecture. This volume attempts, with its selection of particularly interesting and concise examples, to present the inexhaustible variety of Asian living and lifestyles.

David Henry Hwang - M. ​Butterfly
M. ​Butterfly is a 1988 play by David Henry Hwang loosely based on the relationship between French diplomat Bernard Boursicot and Shi Pei Pu, a male Peking opera singer. The play premiered on Broadway at the Eugene O'Neill Theatre on March 20, 1988, closing after 777 performances on January 27, 1990. The play was inspired by Giacomo Puccini's opera Madama Butterfly. The first act introduces the main character, Rene Gallimard, who is a civil servant attached to the French embassy in China. He falls in love with a beautiful Chinese opera diva, Song Liling, who is actually a man masquerading as a woman. In traditional Beijing opera, females were banned from the stage; all female roles (dan) were played by male Act two begins with Song coming to France and resuming his affair with Gallimard. They stay together for 20 years until the truth is revealed, and Gallimard is convicted of treason and imprisoned. Unable to face the fact that his "perfect woman" is actually a man, he retreats deep within himself and his memories. The action of the play is depicted as his disordered, distorted recollection of the events surrounding their affair. The third act portrays Gallimard committing seppuku (a type of Japanese suicide through self-disembowelment) while Song watches and smokes a cigarette.

Missing--book
0

Ismeretlen szerző - Asian ​Theology for the Future
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Das ​Grosse Buch der Asiatischen Küche
Einzigartiges ​Asien Die asiatische Küche hat eine jahrtausendealte tradition, doch bei uns ist sie geradezu modern. Von Los Angeles bis Berlin lassen sich die Küchenchefs der Restaurants immer mehr durch die asiatische Küche inspirieren. Gemüsehändler und Supermärkte bieten inzwischen Zitronengras, frischen Koriander und vieles mehr an, was nur natürlich ist, denn asiatische Gerichte sind frisch und farbig und schmecken immer aromatisch. Sie basieren auf Getreide und Gemüse und sind von daher gesund und schnell zuzubereiten. Jedes Land hat trotz aller fremden Einflüsse eigenständige kulinarische Tradition entwickelt, die unverwechselbar sind. Die Entdeckung all dieser Gerichte ist ein wahres Abenteuer. Deshalb: Selamat makan!

Jenni Fleetwood - 400 ​Wok & Stir-Fry Recipes
This ​title features 400 fabulous Asian recipes with easy-to-follow preparation and cooking techniques, shown in more than 1600 tempting step-by-step photographs. You can discover the delights and simplicity of successful stir-fry cooking with sensational classic and modern wok dishes for every meal and occasion. It explains the different types of wok cooking techniques such as steaming, deep-frying, stir-frying and simmering, and features crisp appetizers, fresh and speedy stir-fries, slow-cooked curries and succulent steamed fish. Recipes include Thai Crispy Noodle Salad, Chinese Sweet and Sour Pork, Warm Lamb and Noodle Salad with Fresh Mint, and Steamed Langoustine with Lemon Grass Risotto. The wok is one of the world's oldest and most versatile cooking implements - a perfect pan for all kinds of methods, whether stir-frying, steaming, braising or deep-frying. This essential volume provides a history of the wok, how to use and look after it, and offers guidance and advice on the implements and cooking techniques used in the recipes. There are vegetarian dishes such as Tofu and Green Bean Red Curry, quick supper dishes such as Thai Crispy Noodles with Beef, and substantial family meals such as Cashew Chicken with Rice. With 400 delicious recipes and over 1600 photographs, the book is a wonderful introduction to cooking with a wok.

Shiamin Kwa - Strange ​Eventful Histories
When ​it comes to really knowing a person, is what you see really what you get? Is it ever all you get? In this first critical study and annotated translation of the dramatic masterpiece Four Cries of a Gibbon by the late-Ming dynasty Chinese playwright Xu Wei, author Shiamin Kwa considers the ways that people encounter and understand each other in extraordinary circumstances. With its tales of crimes redressed in the next world and girls masquerading as men to achieve everlasting fame, Four Cries of a Gibbon complicated issues of self and identity when it appeared in the late Ming dynasty, paving the way for increasingly nuanced reflections on such questions in late Ming and early Qing fiction and drama. Beyond their historical context, Xu Wei’s influential plays serve as testimony to what Kwa argues are universal strategies found within drama. The heroes and heroines in these plays glide back and forth across the borders of life and death, of male and female, as they seek to articulate who they truly are. As the actors sort out these truths onstage, the members of the audience are invited to consider the truths that they live with offstage.

Yoojin Grace Wuertz - Everything ​Belongs to Us
Seoul, ​1978. At South Korea’s top university, the nation’s best and brightest compete to join the professional elite of an authoritarian regime. Success could lead to a life of rarefied privilege and wealth; failure means being left irrevocably behind. For childhood friends Jisun and Namin, the stakes couldn’t be more different. Jisun, the daughter of a powerful business mogul, grew up on a mountainside estate with lush gardens and a dedicated chauffeur. Namin’s parents run a tented food cart from dawn to curfew; her sister works in a shoe factory. Now Jisun wants as little to do with her father’s world as possible, abandoning her schoolwork in favor of the underground activist movement, while Namin studies tirelessly in the service of one goal: to launch herself and her family out of poverty. But everything changes when Jisun and Namin meet an ambitious, charming student named Sunam, whose need to please his family has led him to a prestigious club: the Circle. Under the influence of his mentor, Juno, a manipulative social climber, Sunam becomes entangled with both women, as they all make choices that will change their lives forever. In this sweeping yet intimate debut, Yoojin Grace Wuertz details four intertwining lives that are rife with turmoil and desire, private anxieties and public betrayals, dashed hopes and broken dreams—while a nation moves toward prosperity at any cost.

Natacha Kotchetkova - Marabout ​chef - Easy wok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.