Ajax-loader

'orvosi kézikönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lampé László - Dr. Papp Zoltán - Szülészet-nőgyógyászat ​I-III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Uwe Gröber - Interakciók ​gyógyszerek, vitaminok és nyomelemek között
A ​nagy sikert aratott Gyógyszerkölcsönhatások az orvos gyakorlatban című könyv után ez a kötet újabb, hiánypótló adatokkal szolgál az interakciók témakörében. Kevéssé ismertek, mégis gyakorta előfordulnak a mindennapi betegellátó munka során a gyógyszerek és a vitaminok, valamint más mikrotápanyagok és étrendkiegészítők közötti kölcsönhatások, hiszen a betegek jelentős része orvosa tudta nélkül is szed ilyen készítményeket. Ezeket kötetünkben hatástani csoportok szerint rendszerezve ismertetjük, a gyors tájékozódást a részletes tárgymutató segítjük. Hogyan befolyásolják egyes gyógyszerek hatékonyságát vagy mellékhatásait a mikrotápanyagok? Milyen nyomelem- vagy vitaminhiányra kell számítani egyes gyógyszerek szedésekor? • Milyen vitamin- vagy nyomelempótlás segíti az egyes gyógyszerek hatását? Milyen mechanizmussal alakul ki a kölcsönhatás, mik a klinikai tünetek? • Hogyan kerülhető el az adott interakció? A kiadvány mindezekre a kérdésekre választ adva gyakorlati kézikönyvként használható, amelyet minden gyakorló orvos és gyógyszerész figyelmébe ajánlunk.

Gerd Herold - Belgyógyászat
A ​G. Herold által szerkesztett Belgyógyászat c. szakkönyv minden évben megjelenik - így a már jól bevált, időtálló diagnosztikai vizsgálatok és terápiás eljárások mellett tartalmazza a "bizonyítékokon alapuló orvoslást" (evidence based medicine) legújabb ismereteit is. A szerkesztők és fordítók meggyőződéssel ajánlják e "rövid, de velős" könyvet mindazoknak, akik gyorsan és eredményesen óhajtanak tájékozódni a legújabb belgyógyászati ismeretekről, vagy már kellően megalapozott ismeretek birtokában, rendszerezett formában szeretnék tanulni, áttekinteni a belgyógyászatot.

Ismeretlen szerző - Mérges ​gombák - Gombamérgezések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó György - Lopes-Szabó Zsuzsa - A ​bükki füvesember gyógynövényei
Gyuri ​bácsit, a szerzőt sokan ismerik. Gyógyteáit issza a fél parlament, miniszterek és sztárok. Állandó vendége a televízió több csatornájának. Hírnevét annak köszönheti, hogy olyan ősi tudással rendelkezik, mely egyedülálló napjainkban: ismeri és használja a környezetünkben termő gyógynövényeket. Családjában népi gyógyítók voltak több nemzedéken keresztül, tudomása szerint félezer évre visszamenőleg. Újabb könyvének társszerzője lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa, szellemi örököse, a családi hagyományok továbbvivője. A könyv 65 gyógynövényről ad részletes leírást színes rajzokkal illusztrálva. Megtalálható benne, milyen betegségre milyen növényt lehet használni, hogyan lehet megelőzni a komoly bajokat. Semmi nem marad titok: a több száz éves tudást szívesen osztják meg a szerzők az olvasókkal. A könyvben olvashatjuk a gyógynövényes gyógyítás történetét, általános gyűjtési és teakészítési tanácsokat, valamint betegségcsoportokra bontva, a különféle gyógynövények alkalmazásához ad felhasználási javaslatokat. Gyuri bácsi és lánya, Zsuzsa minden titkukat megosztják az olvasóval. Olyan egyszerű nyelven megírt, közérthető és gyakorlatias könyvet adnak az érdeklődő kezébe, melyet még „kezdő” gyógynövényesek is haszonnal forgathatnak.

Dankó Dávid - Molnár Márk Péter - Gyógyszertámogatás
A ​fejlett és közepesen fejlett országokban a gyógyszerek jelentős részét az állam, illetve az annak alrendszereként működő társadalombiztosítás vásárolja a betegek számára. Az az összeg, amelyet gyógyszereinkért mi magunk fizetünk a patikában, a gyógyszer teljes értékének csupán jellemzően egy kisebb része. Mégis gyakran azt vesszük észre, hogy havi gyógyszerkiadásaink nőnek vagy csökkennek, bizonyos készítményekhez egyszerűbben vagy nehezebben férünk hozzá, orvosunk a gyógyszer-támogatási szabályok változásán bosszankodik, miközben az újságban az elért megtakarításokról szóló közleményeket olvassuk. Könyvünk ezeket a kérdéseket értelmezi és foglalja rendszerbe: a gyógyszerekről szól, egész pontosan arról, hogy miként jutnak el a különböző készítmények a betegekig, és ki fizeti meg az árukat, milyen elvek szerint. Ez az a terület, amit általában támogatáspolitikának neveznek. A támogatáspolitika aligha nevezhető tudománynak, hanem sokkal inkább közpolitikai tevékenységnek és alkalmazott diszciplínának, amely maga is sajátos hibrid: a gyógyszerekkel foglalkozik gazdasági megfontolások mentén, stratégiai szinten és finanszírozói nézőpontból. Könyvünk ezt az alkalmazott diszciplínát próbálja meg bemutatni. Célját tekintve egyfelől tankönyv, amelyet reményeink szerint a gyógyszerészhallgatók, orvostanhallgatók és közgazdászhallgatók egyaránt haszonnal forgathatnak, másfelől kézikönyv, amit a támogatáspolitikával foglalkozó köztisztviselők, a gyakorló - és a téma iránt érdeklődő - orvosok és gyógyszerészek, a gyógyszergyártó vállalatok felső- és középvezetői, valamint közkapcsolati és piacra viteli területen dolgozó munkatársai egyaránt referenciaként használhatnak.

Dr. Szendei Ádám - Gyógyszer ​a családban
Gyógyszert ​minden család tart otthon. Mit, mennyit tartsunk a házi gyógyszertárban? Mennyit adhatunk be ezekből? Beadjuk-e az orvos érkezése előtt? Ha beadtuk, elmondjuk-e az orvosnak? Ilyen és ehhez hasonló kérdések naponta vetődnek fel ma, amikor egyre több gyógyszert szedünk, s nem gondolunk arra, hogy a kevés hatástalan, a sok vagy nem megfelelő méreg, de mellékhatásként súlyos, sőt életveszélyes allergiás reakciót okozhat, és a gyógyszerek egymásra is hatnak, s ez utóbbi következményei beláthatatlanok. Naponta vonnak ki a forgalomból gyógyszereket, s kerülnek helyükbe újak. A nagy sikerű könyv újabb átdolgozott kiadása nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem.

Antalóczy Zoltán - Szív- ​és érbetegségekről mindenkinek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_393331
Nagy ​egészségkönyv Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Nagy ​egészségkönyv
Panaszai ​vannak? Milyen betegségre következtethet ebből? tud-e segíteni önmagán és hogyan? Keresse fel orvosát? Hogyan fogják kezelni? Milyen vizsgálatoknak néz elébe? Mit jelentenek laboratóriumi leletei? Hogyan védekezhet a környezet ártalmai ellen? A nagy egészségkönyv ezer oldalán választ kap az egészségét érintő szinte minden kérdésre.

Magyar Imre - Rövid ​belgyógyászat
A ​könyv első kiadása kedvelt alapmunkává vált, és bár egyáltalában nem ez volt a célja, mintegy tankönyvként került használatba. Ez tette szükségessé átdolgozását és bővítését. Új formájában a réginél részletesebb, de a belgyógyászatnak most is csupán a lényegét tartalmazza. Szolgálja a gyakorló orvosok megszerzett tudásának felfrissítését, vezérfonal a mindennapi gyakorlatban, és a belgyógyászati ismereteknek olyan összefoglalását adja, amelyet a nagyon elfoglalt körzeti orvos is a magáévá tehet. Szolgálja az oktatást, mert alkalmas a megszerzett tudás felújítására, ismétlésre, utánanézésre és vizsgaanyagként is kielégítő. Legfőbb értéke még mindig aránylag rövid terjedelme, mely azonban nem megy annak a rovására, hogy minden fontos kérdésben tanáccsal tudjon szolgálni és állást tudjon foglalni vitatott kérdésekben. A harmadik kiadás "Kiegészítés"-sel bővült, amely a belgyógyászati kutatások legújabb eredményeit tárgyalja.

Dr. Halász Péter - Fogarasi András - Epilepszia ​esetkönyv
Ez ​a könyv epilepsziás esetleírások gyűjteménye. A válogatás több szempont szerint történt. Egyrészt olyan betegek történetét mondjuk el, akik úgynevezett „nehéz esetek”, és a náluk elért sikerek illetőleg átélt kudarcok tanulságosak lehetnek. Másrészt igyekeztünk olyan eseteket válogatni, ahol sok éves-évtizedes követés áll rendelkezésünkre, epilepsziás betegség-karrierekre nyílik rálátás. Ezzel szakmánk fejlődését, és a betegség természetét is jobban láttathatjuk. Harmadrészt sokszor lesz szó olyan problémákról, ahol a medicinális kérdések pszichiátriai ko-morbiditással, pszicho-szociális problémákkal szövődnek, és azt a komplex látásmódot igénylik, ahol nemcsak a betegség, hanem a beteg ember kerül a középpontba.

Pamela Patrick Novotny - Mit ​tehetünk a meddőség ellen
LEHET ​RÓLA BESZÉLNI! LEHET KEZELNI! Ne adjuk fel a reményt! Meddőség. Szívszorító hír mindenkinek, aki nagyon szeretne gyereket. Több, mint 40 millió embert érint Amerikában. De a sterilitással ellentétben (mellyel gyakran összekeverik) a meddőség gyógyítható, és akik kezelésben vesznek részt, kitűnő esélyük van a terhességre. A könyv tájékoztat arról: - hogyan hat az életvitel a fogamzásra; - mi okozza a női, a férfi és a közös eredetű meddőséget; - melyek azok az ismert meddőséggel kapcsolatos közhiedelmek, melyek sokszor késleltetik a szükséges kezelést; - hogyan vezethető le a feszültség, melyet a meddőség híre általában kivált; - melyek a legfejlettebb mikrosebészeti módszerek, és mit érdemes tudni róluk. Ezen kívül szól a legújabb megtermékenyítési eljárásokról, a pótanyaság és az ondóbevitel érvei és ellenérveiről. Részletes listát közöl a terápiás csoportokról és az örökbefogadással foglalkozó ügynökségekről az egész világon. Ismerjük meg mindazt, amit a MEDDŐSÉG ellen tehetünk!

Debreceni László - Gyógyítás ​és hit
A ​hit - a hinni tudás képessége - az embernek egy jellegzetes, autonóm tehetsége, az ember szellemi arculatának egyik kifejeződése. A hit, mint képesség aktiválható, fejleszthető, és a személyiség céljainak szolgálatába állítható. A hit erő, energia, melynek óriási hatásai megjelennek az ember belső világában, de a külvilágba való kisugárzásán keresztül az egész életet befolyásolja, beleértve a társadalom életét is.

Donáth Tibor - Anatómiai ​nevek (A-Z)
Az ​orvosi szaknyelv alapját az anatómiai szavak képezik, melyeknek nemcsak ismerete, hanem értése, értelmezése is fontos eleme az orvosi gondolkodásnak. Az anatómiai szakkifejezések, összességükben az anatómiai nomenklatúra, nem csak a múltban, a jelenben is jelentősen változik. A morfológia rohamos fejlődésével, döntően az új technikák, a képalkotó eljárások nyomán új dimenziók nyílnak, új felismerések, új fogalmak, elnevezések nyernek polgárjogot és bővítik az anatómiai nevezékek hivatalos listáját. Donáth Tibor jelen munkája az 1998-ban nemzetközileg elfogadott Terminologia Anatomica alapján készült. E kiadás up.to-date szintre teszi szerző azon könyvírói munkásságát, melyet e témában 1952 óta folytat. A könyv tartalmazza mindazon latin és görög főnevek német, alany- és birtokos esetét, részletes értelmezését, melyek az anatómiai terminológiában szerepelnek, majd értelmezi a belőlük képzett, összetett anatómiai neveket. A munka jelentős támogatást ad az anatómiát megismerni kívánóknak, de elsősorban nélkülözhetetlen az orvostanhallgatók anatómiai tanulmányaihoz. Külön fejezet sorolja fel mindazon szerzők neveit és rövid életrajzi adatait, akik mint egy-egy struktúra első leírói, nevük alapján, mint eponímák honosodtak meg az orvosi szaknyelvben és előszeretettel használatosak a klinikai orvosi irodalomban. Függelékként rövid nyelvtani útmutató ad segítséget a latin és görög szakszavak képzéséhez, azok helyes verbális és írásos használatához.

Tömböl Teréz - Vajda János - Z. Szabó László - Útmutató ​boncolási gyakorlatokhoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rakonitz Jenő - Strausz Imre - Az ​eszméletlen beteg
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_289833
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Tabularium ​medicinae universalis
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fövényi József - Cukorbajról ​cukorbetegeknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Markus Zieglmeier - Tanja Hein - Gyógyszerkölcsönhatások ​az orvosi gyakorlatban
A ​kötet első kiadásával régóta várt szakkönyv kerülhetett a Tisztelt Olvasó kezébe, hiszen a gyógyszerkölcsönhatások témakörében hosszú ideje nem jelent meg aktuális, átfogó, jól használható és színvonalas magyar nyelvű szakkönyv. Az eredeti kiadás nemzetközi sikere után a hazai viszonyokra adaptált változat is nagy népszerűségre tett szert.A kötet első megjelenése óta eltelt négy év számos olyan változást hozott a gyógyszerkincs terén, ami indokolta a második, számos fejezettel és szerrel bővített, minden szempontból frissített kiadás megjelentetését, a megszokott, praktikus szerkezet megtartása mellett. A szakkönyv a gyógyszer-kombinációk biztonságos rendeléséhez nélkülözhetetlen segédeszköz, ezért méltán helyet érdemel minden gyakorló orvos és gyógyszerész asztalán.

Léder László - A ​gyógyító kommunikáció
Praktikus ​tanácsok háziorvosoknak E könyv a háziorvosi praxis mindennapjaiba ad betekintést, szerzője Léder László, pszichológus, tréner, a Semmelweis Egyetem oktatója. Részletek a tartalomból: A jó kommunikáció szabályai: a figyelem, az érzelmek szerepe * Kommunikáció érzelmileg terhelt helyzetekben * A „pozitív és negatív információ" megfelelő használata a mindennapi praxisban * A szótól a jó szóig * A humor varázsereje * Ahol nincs információ, ott keletkezik * A túl sokat és a túl keveset beszélő páciensek * A megfelelő beszélgetéstechnika elsajátítása * Kérdezéstechnikák * A meggyőzés pszichológiája * Miért nem szedik a betegek megfelelően a gyógyszereket? * Kommunikáció idős betegekkel *Az agresszió típusai a háziorvosi rendelőben * Speciális agressziófajták a háziorvosi praxisban * Agressziókezelési technikák * Háziorvoslás a XXI. században * Kapcsolat az alternatív és a komplementer medicinával * A pszichoszomatikus betegségek kora *Az internet, mint lehetőség és veszély * A betegekről, akik el sem jönnek * Doktor úr, a maga szíve sose fáj? Jelen könyv nemcsak gyakorló háziorvosoknak, szakvizsgára készülőknek, hanem minden e témára kíváncsi szakember számára hasznos összefoglalás, gyakorlati útmutató a mindennapi praxis könnyebb és nehezebb napjaira egyaránt. - See more at: http://konyvudvar.net/olcso-konyvek/egeszseg-eletmod-orvosi-konyvek/orvosi-pszichologiai/a-konyv-a-gyogyito-kommunikacio#sthash.WDONKoEY.dpuf

Ismeretlen szerző - Harrison ​Belgyógyászati kézikönyv
Miért ​vinne magával bármi mást? Az egyetlen zsebkönyv, amely tartalmaz minden információt, amire szüksége van - sőt még többet is! •Terápiás ajánlások •Tünetek és tünetcsoportok •Differenciáldiagnózis •Kórélettan •Klinikai tünetek •Labordiagnosztika •Tömör gyakorlati útmutatók •Jól áttekinthető ábrák, táblázatok és algoritmusok •A legjelentősebb kórképek, pl. a szívelégtelenség tényeken alapuló összefoglalása A világon a legnagyobb példányszámban eladott belgyógyászati tankönyv - Harrison: A belgyógyászat alapjai 15. kiadás - alapján készült kézikönyv, amely praktikus formában kínál azonnali válaszokat a napi gyakorlatban felmerülő kérdésekre. Amikor a kevesebb több, és a rendelkezésre álló idő rövid, érdemes a Harrison: Belgyógyászati kézikönyvért nyúlni. Nemzetközi szaktekintélyek által írt és gondosan áttekintett mű.

Antalóczy Zoltán - Kardiológia
Ebben ​a könyvben az olvasó egy széles látókörű és nagy klinikai tapasztalattal rendelkező orvosprofesszor tolmácsolásában ismerheti meg a szívbetegségek tünettanát, vizsgálatának módját, a noninvazív és az invazív technikát, a terápiát, a nagy kardiovaszkuláris szindrómákat és részletesen, fejezetenként tárgyalva az egyes betegségcsoportokat. A szerző a részekben is az egészet keresi. Az egész embert tartja szem előtt és szintézisre nevel, ami olykor hiányzik a korszerű kardiológia gyakorlatából. Könyvében nem irodalmi nézeteket sorol fel és ütköztet egymással, hanem mindig a maga véleményét írja le, ahogyan ő látja és ahogyan ő tudja a kardiológiát. A könyvet ajánljuk kardiológusoknak, belgyógyászoknak az alapellátás, a társszakmák orvosainak, az orvostanhallgatóknak és mindazoknak, akiket érdekel a modern kardiológia.

Dr. Nemessányi Zoltánné - Egészségtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_301888
Új ​egészségügyi ABC Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Új ​egészségügyi ABC
Tisztelt ​Olvasó! Ön az Új egészségügyi ABC-t tartja a kezében. Meglehet, hogy ismeri a "régit", az Egészségügyi ABC-t, hiszen az öt kiadást ért meg. Joggal kérdezheti tehát, mi késztette a kiadót, a szerkesztő- és szerzőgárdát arra, hogy megváltoztatott című, de a régihez hasonló fölépítésű könyvet adjon az olvasók kezébe. Az Új egészségügyi ABC megszületésének és kiadásának egyik indoka az Egészségügyi ABC mind az öt kiadásai iránt megnyilvánult olvasói érdeklődés; az az igény, ami az eddig elfogyott példányok vásárlóiban, olvasóiban élt: ismereteket szerezni az emberi test fölépítéséről, egészséges és megváltozott működéséről, a betegségekről, azok kiváltó okairól, lefolyásukról, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről. A másik ok a címbeli változást is magyarázza. Gyorsuló világunkban a környezet és az életmód - életvitel megváltozása nemcsak az emberi szervezet megbetegedéseinek és működészavarainak új hullámával állít szembe minket: magával hozza azt az igényt is, amely az Önök ezekkel kapcsolatos érdeklődését, tudásvágyát fejezi ki. Ezért látta szükségesnek a kiadó és a könyv alkotóközössége, hogy az alapvető egészségügyi ismereteket egy megváltozott című, de az olvasók által már megismert szerzeketű könyvben bocsássa az olvasóközönség rendelkezésére.

Martha Elkin - Anne Perry - Patricia Potter - Ápolói ​beavatkozások és műveletek
A ​kötet a jelenleg rendelkezésre álló legújabb információkat hivatott bemutatni az alap-és haladó szintű ápolási gyakorlatról és ezeket közreadni olyan egyedülálló és dinamikus formában, amely elősegíti a tanulást és a megértést, és képessé tesz a hallgatókat a tanultakat valós ápolási szituációkban alkalmazni. Elemei: az ápolási folyamat bemutatása; erőteljes és világos stílus; logikus okfejtés; ábrák és színes képek nagyvonalú alkalmazása.

Magyar Imre - Belbetegségek ​elkülönítő diagnózisa
A ​belbetegségek elkülönítő diagnosztikájának a lényegesen bővített és átdolgozott kiadása is igyekszik megfelelni annak a sokfajta igénynek, melyet a belgyógyász képzése és gyakorlata, a gyakorló orvos tevékenysége és az orvostanhallgató igyekezete támaszt. Az új kiadást új ismeretek, új vizsgálóeljárások, új syndromák, új tünetek, sőt új betegségek tették szükségessé. A könyv célja változatlanul az, hogy az orvostanhallgató, a gyakorló orvos vagy akár a szakorvos is a betegágy mellett vagy a rendelésen észlelt tünetekből, ezek megfelelő csoportosításából, logikus gondolkodással, következtetéssel, kizárással és a lehetőségek számbavételével pontos diagnózishoz jusson, melyet a gyógyítás alapjaként használhat. Ez a kiadás is bőséges irodalmat tartalmaz, mely 1980 végéig terjed. Ez azt szolgálja, hogy az érdeklődő egy-egy kérdésnek utánanézhessen. A könyvben ritkább syndromák is előfordulnak, mert hiszen ezek - ha nem is gyakran - előfordulnak a mindennapi gyakorlatban is. Orvostanhallgatók számára a munka lehetőséget nyújt arra, hogy a tankönyvből elsajátított anyag más, új, a gyakorlatnak megfelelő szempontokból legyen áttekinthető. A könyv stílusa kerüli az unalmas és egyhangú tudományosságot, így nemcsak utánanézésre, hanem elolvasásra is alkalmas. Mint az eddigi kiadások, ez is egyformán szolgálja a gyakorló orvost, a szakorvost és az orvostanhallgatót, és vezérfonalat ad a belgyógyászat oktatását végző gyakorlatvezetők számára is.

Dr. Adrean Padurean - Orvosi ​rövidítések nemzetközi gyűjteménye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Scan0258
Az ​emberi test 1-2. Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1-2.
A ​Gondolat Kiadó átnyújtja az olvasónak Az emberi test című mű hatodik, átdolgozott kiadását. Mennyiben jelent újat ez a kiadás? Megváltozott a könyv szerkezete. Az egyes fejezetek más sorrendben követik egymást, jobban megfelelnek a logikai követelményeknek, ezzel érthetőbbé téve a szerkezet egységét és koordináltságát. Az utolsó kiadás óta - mint minden tudományban - igen nagy fejlődés tapasztalható. Számos új ismeret más megvilágításba helyezi az egész szervezet működését. Különösen nagy előrelépés történt a molekuláris szinten lejátszódó folyamatok megismerésében. A szerzők külön fejezetet szántak az immunbiológiának, az orvostudomány rohamosan fejlődő ágának, amely a szervezet védekező mechanizmusát vizsgálja biokémiai alapon. A kötet szerzői nagyrészt gyakorló orvosok vagy kutatók. A saját szakterületén mindegyik kiváló szakember, így az olvasó olyan ismereteket kap, amelyek megfelelnek a korszerű biológia és orvostudomány mai állásának, nem hallgatva el azt sem, hogy még sok, kutatásra váró feladat van. Napjainkban egyre többen foglalkozunk az egészséges életmód kialakításával. Ehhez feltétlenül ismerni kell szervezetünk normális és kóros működését. Ehhez kíván a könyv segítséget nyújtani, közérthető formában megismertetni azt, amit ma a megfelelő egészségügyi kultúrával rendelkező embernek tudnia kell. Nem célja a könyvnek, hogy bárki ennek alapján "öngyógyítást" végezzen, de hozzásegít ahhoz, hogy ne menjünk el olyan jelenségek mellett, amelyek feltétlenül orvoslásra szorulnak. A tudományos leírások mellett igen sok érdekességet is tartalmaz a kötet. Számos fotó, ábra és táblázat segíti az olvasót a megértésben. Reméljük, a régi olvasók sok újdonságot találnak a kötetben, az újak pedig szívesen ismerkednek meg az emberi test csodáival.

Levendel László - Alkoholbetegek ​gyógykezelése és gondozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vécsei László - Tajti János - Gárdián Gabriella - Neurológia ​a harmadik évezred hajnalán
A ​neurológia területén az elmúlt évtizedben jelentős szemléletváltozás történt. A pontos morfológiai kórisme mellett mind nagyobb teret hódít a molekuláris diagnosztika, így ma már nélkülözhetetlen az újabb alapkutatási és klinikai eredmények ismerete. A szerkesztők a szegedi Neurológiai Klinika munkatársainak és társszerzőinek az utóbbi években megjelent publikációiból nyújtanak át válogatást. A kötet bevezető tanulmányában röviden összefoglalják a hazai neurológia történetét, majd áttekintik néhány betegség, például fájdalom és a fejfájás, a sclerosis multiplex, az epilepszia, valamint a neurodegeneratív kórképek vonatkozásában a szakma legújabb eredményeit és kihívásait az ezredfordulón. A kiadvány elsősorban a klinikai neurológia iránt érdeklődő kollégáknak, a neurológus és a pszichiáter rezidenseknek, valamint a folyamatos továbbképzést igénylő neurológus és pszichiáter szakorvosoknak szól.

Covers_302820
Intenzív ​betegellátás Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Intenzív ​betegellátás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Magasi Péter - Tanácsok ​prosztatabetegeknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók