Ajax-loader

'dietetika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Pados Gyula - Audikovszky Mária - Tudatos ​fogyás
A ​modern világ egyik legnagyobb rákfenéje, hogy túlhajszoltak vagyunk, keveset mozgunk és ehhez képest sok és kalóriadús ételeket fogyasztunk. Mi is ennek az eredménye? Az elhízás, amely ma már „népbetegségnek” számít. A betegség szó sajnos sok esetben helytálló, hiszen a súlyos fokú elhízás nagyon sok baj okozója lehet. Az elhízás problémájával foglalkozó orvos szerzőpáros évtizedek óta több tízezer elhízott embernek segített a lefogyásban és a testsúlya megtartásában. Miért olyan nagy a diétát abbahagyók száma? Melyek a célértékek és a reális célkitűzések a fogyásban? Mik az elhízás kezelésének alappillérei? A könyvből nemcsak „csodadiétákat”, hanem számos orvosilag megalapozottat ismerhetünk meg, köztük az eredeti - kombinált rövid és hosszú távú - ún. „Pados-diétát”, melyek alapján magunk is könnyen dönthetünk, hogy a nagy kínálatból gondosabban, tudatosabban kell a tartós eredmény érdekében választanunk.

Bíró György - Dr. Lindner Károly - Tápanyagtáblázat
A ​testépítés, az egészséges életmód elengedhetetlen velejárója, az étkezésre való fokozott odafigyelés, a kalóriák számolgatása. A Bíró-Lindner féle Tápanyagtáblázat a legátfogóbb és a legszélesebb körben használt kalóriatáblázat. Azt is mondhatni, ebben a témában alapmű! A könyvben nem csak egy részletes, mindenre kiterjedő és magyar specifikusságokat is tartalmazó kalóriatáblázatot találunk. Az első fejezetekben a szerzők közérthetően ismertetik a táplálkozásunkkal kapcsolatos alapfogalmakat, a makro- és mikronutrienseken át egészen az emésztésig. De részletes magyarázatokat találunk a könyvben a főzési eljárásoktól kezdve egészen a különféle ételdalékanyagokig. A könyv hasznos lehet mindenki számára, aki étkezési napló vezetésébe kezd. Az adatok áttekinthető, könnyen kikereshető formában állnak rendelkezésre, és évtizedes kutatómunka szavatolja a pontosságukat. A Tápanyagtáblázat olyan könyv, ami nem hiányozhat egyetlen testépítő és fitnesz-életmódot követő könyvespolcáról sem.

Pados Gyula - Elhízás ​- fogyókúra
A ​könyv az elhízás kialakulásáról, s a különböző fogyókúrákról szól, részletesen tárgyalva azt az 1200-1800 kalóriás fogyókúrát, melytől hosszú távú eredmény várható. Sok érdekességgel szolgál: ismertet mintegy 30 különféle divatos fogyókúrát, megmagyarázza, hogy a zsírok miért hizlalnak jobban, mint a szénhidrátok, hogy a Ramadán böjt - a csak éjszakai evés - alatt miért híznak az emberek, hogy a nassolásokkal közel napi 1000 plusz kalóriát elfogyasztunk. Bemutatja az étvágy-csökkentési eljárásokat és a gyógyszeres lehetőségeket, s a plasztikai sebészeti eljárásokat, pl. a zsírleszívást. 1400-1500 kalóriás mintaétrendek, kalóriatáblázatok egészítik ki a könyvet.

Szalayné Kónya Zsuzsa - Fogyókúra ​1200 kalóriával
Színes, ​képes receptsorozatunk a legkiválóbb ételek, sütemények válogatott gyűjteménye. A felhasznált alapanyagok könnyedén beszerezhetőek, és egyszerűen elkészíthetőek. A receptek minőségét a látványos fotók garantálják, melyek segítenek az alkalomnak megfelelő ételek kiválasztásában is, amivel később lenyűgözhetjük családtagjainkat és vendégeinket .

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gaálné Póda Bernadette - Zajkás Gábor - Gyomorbetegség
A ​diétáskönyvek sorozatban a hetedik könyvben Önhöz szólunk, aki gyomorbetegségben szenved. Ezzel a könyvvel segítséget szeretnénk adni azoknak, akik gyomorfekélyben, savhiányos vagy savtúltengéses gyomorhurutban szenvednek, de szólunk azokhoz is, akik ún. gyomorrontásban szenvednek, és nem utolsósorban Önnek, kedves Olvasó, akinek gyomorműtéte volt, és még egy ideig kénytelen az étkezésével körültekintően foglalkozni. A gyomorbetegségben szenvedők táplálkozásának ABC-je a következő: a) gyakori kis étkezések b) vegyes táplálkozás c) zsír- és cukorszegény ételek fogyasztása, valamint d) a markáns, csípős, erős fűszerek, ízesítők és a mértéktelen sófogyasztás mellőzése a táplálék elkészítésénél. A könyvön látható zöld színű korong az optimális fehérjetartalom jele, mivel az Ön étrendjében alapvető fontosságú a napi előírt fehérjemennyiség elfogyasztása. A könyvet ezen alapelvek figyelembevételével próbáltuk meg összeállítani, s reméljük, hogy segítségére lehetünk Önnek mind a gyógyulást elősegítő, mind az egészséget megtartó napi táplálkozásban.

Rigó János - Korszerű ​piramisrendszerek az egészséges táplálkozáshoz és életmódváltáshoz
Az ​egészség érték, amit csak kiegyensúlyozott táplálkozással, harmonikus életvitellel és megfelelő mozgással tudunk megőrizni. A könyv e célok megvalósításához nyújt segítséget. A korszerű, legújabb nemzetközi piramisrendszerek ismertetésével mindazokhoz szól, akik az egészséges táplálkozás elsajátítására, maguk, családjuk és embertársaik egészségének megőrzésére, és a harmonikus életvitel megvalósítására törekszenek.

Bencsik Klára - Cukor ​nélkül édesen
Diétás ​csemegék, cukor nélkül készült édességek, sütemények, kelt tészták, palacsinták, rétesek, krémek, fagylaltok, torták, zselék, kocsonyák és még számtalan finomság szerepel a kötetben. Színben, ízben, állományban nem különböznek az igazitól, olyanok, mintha hagyományosan készültek volna. A szerző - dietetikus szakember - minden egyes édesség energia- és szénhidráttartalmát is feltűntette.

Anita Bean - Modern ​sporttáplálkozás
A ​könyv olyan sportolóknak szól, akik komolyan veszik az edzést, valamint azoknak, akik velük dolgoznak. Táplálkozási kulcskérdésekkel foglalkozik, ilyen például a teljesítménynövelés, a fáradás késleltetése, a fehérjeszükséglet, a zsírvesztés, a testsúlycsökkentés, a verseny előtti diéta, a folyadékfelvétel stb. Ez a harmadik kiadás teljesen friss, a legutolsó tudományos kutatások eredményeit és a jelenlegi sporttáplálkozási trendeket tartalmazza. A 12. fejezet tartalmaz egy olyan útmutatót, amellyel kiszámolható az optimális sportdiéta, egy olyan étkezési tervet, amely segít összeállítani egy egyéni táplálkozási programot.

Gaálné Póda Bernadette - Zajkás Gábor - Epebetegek ​diétáskönyve
A ​nagy sikerű diétáskönyv-sorozat e kötete az epebetegségben szenvedőknek szeretne segítséget nyújtani. Az epebetegségek eredményesen kezelhetők diétával és az ehhez kapcsolódó életmódváltozással. Ily módon a panaszok jelentkezése megelőzhető, ugyanakkor a megfelelően elkészített, az előírásoknak megfelelő összetételű táplálék a beteg gyógyulását is elősegíti. Az epebetegek számára összeállított könyv foglalkozik az epebetegségek kialakulásával, a megelőzés lehetőségeivel; ismerteti a betegségben javasolt élelmi anyagokat és azok napi fogyasztható mennyiségét. Részletesen ismerteti az alkalmazható ételkészítési eljárásokat és étrendeket, valamint ételrecepteket is közöl. A szerzők szeretnék a beteg családtagjainak szemléletét is befolyásolni az egész család egészségesebb életmódja kialakításának érdekében.

Rigó János - Dietetika
Az ​egészségügyi szakiskolák számára készült Dietetika című tankönyv több mint két évtized alatt 11 kiadásban sok egészségügyi dolgozónak nyújtott dietetikai szakismereteket. Az anyagcsere kutatásának rohamos fejlődése miatt szükségessé vált a dietetika jelenlegi ismeretanyagát átfogó könyv megírása. Kívánatossá tette a könyv átdolgozását az a tény is, hogy az utóbbi évtizedekben lakosságunk egészségi állapota jelentősen romlott. Az egészségtelen életmód, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az élvezeti szerek mértéktelen fogyasztása, a mindennapi nehézségekkel együtt járó stresszhatások, a környezeti ártalmak külön-külön is - és egymást fokozva még inkább - kockázati tényezőként szerepelnek a krónikus nem fertőző betegségek, elsősorban a halálesetek kétharmadát kitevő szív- és keringési, valamint a daganatos betegségek kialakulásában. Hazánkban ma már közel egymilliós az allergiás megbetegedések esetszáma, s hasonló nagyságrendű az osteoporosis és az alkoholizmus, valamint az emelkedő számot mutató cukorbetegség előfordulása. Mindezek megkövetelik, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a prevencióra.

Dr. Százados Imre - Dr. Százados Miklós - Útikönyv ​a táplálékok világához
Képzeletbeli ​utazásra invitáljuk az olvasót a táplálékok világába, átfogóan mutatjuk be a kultúránkban fogyasztott élelmiszereket. Az elismert dietetikus szakember szerzők a biológiai és élettani sajátosságok elemzése mellett olvasmányos és szórakoztató stílusban mesélnek az egyes táplálékok történetéről és kulturális vonatkozásairól. Nem emelnek ki egyetlen csodaszert sem, hiszen az egészséges étkezés a helyes arányok, harmóniák megtalálásától függ, a változatosság teszi igazán élvezetessé a táplálkozást. Örömmel forgathatja e könyvet mindenki, akit érdekel a mértéktartó és egészséges életmód, mindenki, aki tudni szeretné, mi is kerül az asztalra. Fedezzük fel együtt ennivalóinkat!

Béres Alexandra - Imádok ​enni!
Őszintén ​szólva valóban imádok enni! Egyeseknek talán közhelynek tűnhet a megállapítás csak úgy, profán módon "odavetve". Mégis fontosnak tartom leírni, eloszlatandó néhány tévhitet. Le kell írnom, hiszen a mindennapjaim során számtalanszor szembesülök a megjegyzéssel: persze, könnyű neked, te nem eszel soha semmit, biztosan folyton csak magokat rágcsálsz! Pedig ma már semmi nem áll tőlem távolabb, mint a "gasztronómiai önsanyargatás". Sőt, mióta tinédzseréveimet magam mögött hagytam, a kulináris kalandokat annyira fontosnak tartom, hogy azok kivétel nélkül egy-egy utazásom meghatározó élményforrásai. Ilyenkor igyekszem nyitott szemmel járni, felcsipegetni ötleteket, amelyeket utána az otthoni kísérletezgetés során - Budai Lacival átbeszélve, picit átalakítva - megpróbálunk az én ízlésemre formálni és, ha lehet, beilleszteni a Súlykontroll Program rendszerébe is. Ebben a könyvben ilyen recepteket gyűjtöttünk össze. Remélem, örömmel fogadjátok, és segítséget tudunk nyújtani vele egyensúlyotok megteremtésében is!

Szalayné Kónya Zsuzsa - Fogyókúra 1200 kalóriával
Színes, képes receptsorozatunk a legkiválóbb ételek, sütemények válogatott gyűjteménye. A felhasznált alapanyagok könnyedén beszerezhetőek, és egyszerűen elkészíthetőek. A receptek minőségét a látványos fotók garantálják, melyek segítenek az alkalomnak megfelelő ételek kiválasztásában is, amivel később lenyűgözhetjük családtagjainkat és vendégeinket .

Ismeretlen szerző - A ​jó egészség megtartásának módjáról
Mátyus ​István a 18. század második felében - elsőként magyarul - olyan orvosi felvilágosító műveket alkotott, amelyek a kor tudományos színvonalát képviselve, az elmaradott hazai viszonyok között is alkalmasak voltak az egészséges életmód hatékony népszerűsítésére. "Amennyivel szebb, hasznosabb és dicsőségesebb dolog volna az embernek egész életében jó egészségben maradni, annyival kén inkább szorgalmatoskodni kinek-kinek az egészséget megtartó jó diaetáról vagy életnek módjáról, mintsem a nyavalyák orvosolgatásáról" - vallja a szerző, s ennek jegyében látja el jótanácsokkal olvasóit. A Magyar Hírmondó sorozat új kötete nemcsak általában szól a helyes életmód kialakításáról, az ételek és italok megfelelő elkészítéséről, és a velük való élésről, a test "mozgatásáról és nyugtatásáról", de végigkíséri az ember útját is a fogamzástól az aggkorig, kiemelve az életkorok, nemek, sőt foglalkozások sajátosságait s a hozzájuk rendelt regulákat.

Dagmar von Cramm - Amit ​a baba szívesen eszik
Tanácsok ​és receptek kismamáknak Sok mai magyar Édesanya panaszkodik arról, hogy csecsemõje nem eszik jól, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a család szeretné. Ezen kíván segíteni e könyv, amely az elsõ házilag készült tejhígítástól a nyugtató teáig - hasznos, gyakorlati tanácsokat ad informatív ábrák és remek színes fényképek mellett. Az elsõ részben tanácsot kaphat az Édesanya arról, hogy a különbözõ korú csecsemõknek milyen táplálkozási szükségleteik vannak, milyen evéssel, etetéssel kapcsolatos bánásmód a célravezetõ, hogyan ne etesse gyermekét, s hogyan lehet kedvet csinálni a rosszevõ gyereknek is. A második rész recepteket tartalmaz, és mutatja azt, hogy a modern táplálkozástudományt nem lehet elég korán elkezdeni, s a kisbabakorban megszokott rostdús, cukorszegény, gyümölccsel-zöldséggel teli étkezéssel egészséges táplálkozási kultúra alakítható ki.

Gaálné Póda Bernadette - Zajkás Gábor - Infarktus
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Langfelder Magda - Gyermekeink ​ételei
Minden ​szülőnek fontos gyermeke egészséges fejlődése. Gyermekeink érdekében - és ez a mi érdekünk is - igyekezzünk úgy formálni, alakítani az egész család ellátását, hogy az egészségesebb, a korszerű táplálkozási tudományok követelményeinek megfelelő legyen. Hogyan,milyen nyersanyagokból készíthetünk táplálóbb, egészségesebb ételeket? Langfelder Magda könyve ennek a célnak az érdekében állít csatasorba kb. 650 ételreceptet. Csecsemőkortól kamaszkorig 5 korcsoport számára javasol változatos ételeket, recepteket reggelire, tízóraira, uzsonnára, ebédere, vacsorára. Ötletesen használja fel a gyermek számára legfontosabb nyersanyagokat: zöldségféléket, tejet, tejtermékeket stb. Édességként is olyan készítményeket javasol, amelynek gyümölcs, tej, túró, tojás felhasználásával készülnek - cukor és vajkrém helyett. Napjainkban ételeinket még mindig a családi hagyományok jellemzik. Sok tésztát, kenyeret, édességet - kevés színes főzeléket, gyümölcsöt, tejterméket fogyasztunk. Ez a receptgyűjtemény segítséget nyújt az okosabb, egészségesebb táplálkozáshoz - gyermekeink ételein át - az egész család számára.

Ismeretlen szerző - A ​Mayo Klinika diétája + Napló
A ​Mayo Klinika az egyik legjelentősebb egészségügyi intézet az Amerikai Egyesült Államokban, évente 500 000-nél is több beteget lát el. Működése több mint 100 éves múltra tekint vissza. A gyógyítás és életmód-tanácsadás minden területét felölelő, komplex orvosi szolgáltatást nyújt. A Mayo Klinikán több mint 3600 orvos, tudós és mintegy 50.000 fős segítő személyzet dolgozik. A Mayo Klinika Diétája Egyél jókat! Élvezd az életet! Fogyj! „Ez a diéta nem egy újabb divathóbort. Az ilyenekből nyilván eleged van, hisz ismered az eredményeket. Klinikailag tesztelt eljárások segítségével a Mayo Klinika diétája rád bízza, hogy egyszerűen és könnyedén, saját ritmusod szerint változtass az életmódodon és csökkentsd a testsúlyodat.”

Covers_173167
Új ​tápanyagtáblázat Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Új ​tápanyagtáblázat
Új ​tápanyagtáblázatot tart kezében az olvasó a táplálkozás- és élelmezéstudomány legavatottabb szerzőinek tollából. A szerzőket az a cél vezérelte, hogy a könyv segítséget nyújtson mind az egyének, mind a lakosság egyes csoportjai egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásának megtervezéséhez. Útmutatást találnak a biztonságos táplálékok elkészítésének főbb szabályaira vonatkozóan is. Az Új tápanyagtáblázat hasznos új információkkal szolgál az alapellátásban dolgozó és a klinikus orvosoknak. Munkájuk során támaszkodhatnak rá az ÁNTSZ dolgozói, védőnők, táplálkozási tanácsadók, az élelmezésben dolgozó szakemberek, dietetikusok. Reményeink szerint haszonnal forgatja majd valamennyi egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás iránt érdeklődő.

Erin Palinski-Wade - Sétára ​fel!
Akik ​úgy gondolják, hogy megszabadulnának néhány kilótól és elegük van a sok sikertelen fogyókúrából, akkor itt van egy hosszú távú és kézenfekvő és mindenki számára kivitelezhető megoldás. Az egyik legegyszerűbb módszer, amivel nap mint nap elegendő kalória égethető el: a gyaloglás. Nem kell hozzá drága felszerelés – csak egy cipő – nem kell megtanulni semmit, olcsó könnyű, egyszerű és ezért is olyan népszerű. A könyvben részletesen kitérünk a gyaloglás egészségre való jótékony hatására. Külön részek foglalkoznak a különböző betegségekkel (szívbetegség, ízületi problémák, cukorbetegség, depresszió stb.) küzdők számára alkalmas gyaloglóprogramokkal. Külön fejezet foglalkozik a terhesség alatti és a szülés utáni – babával és a nélkül – való gyalogló programokkal. Könnyen követhető és érthető és azonnal alkalmazható edzésprogramokkal támogatja az olvasót. A könyv nagy figyelmet szentel a helyes táplálkozásra és az időjárási körülményeknek megfelelő öltözködésre is.

Arató Györgyi - Utazás ​a tányér körül
A ​mesekönyv az egészséges táplálkozás világába kalauzolja el a gyermekeket dietetikai és egészségpedagógiai ismereteket ötvözve egy, a gondolkodási szintjüknek megfelelő, fantáziájukat megmozgató történeten keresztül. A táplálkozási ismeretekben gazdag történeteket hozzájuk kapcsolódó játékos feladatok, ételreceptek egészítik ki, így a mesekönyv tartalmi felépítésénél fogva akár oktatási anyagként is hasznosítható. Egy-egy fejezet a táplálkozási piramis egy szintjét, vagyis egy adott élelmiszercsoportot jelenít meg a mesék világában, valamint minden fejezet végén a gyermekek különböző játékokon keresztül elmélyíthetik, kibővíthetik az előzőekben megszerzett tudásukat. Továbbá útmutatást kapnak, hogy miből, mennyit és hányszor kellene enniük ahhoz, hogy táplálkozásuk kiegyensúlyozott legyen, ehhez nyújtanak ötleteket Séfike papagáj mintareceptjei.

Bordi Edit - Papp Rita - Zakar Gábor - Krónikus ​vesebetegek étrendje és életmódja
Tájékoztatást ​kaphatunk a vese működéséről a vesekárosodásról általában, mi a vesebetegség, mi okozhat krónikus veseelégtelenséget. Tanácsot kapunk a krónikus veseelégtelenség diétás kezeléséhez. Külön rész foglalkozik a dializált időszak, illetve a veseátültetés anyagcsere hatásaival és diétájával. Egy hetes fehérjeszegény és két napos mintaétrendet találhatunk hemodializált vesebetegeknek. A könnyen elkészíthető receptek gazdag választéka, mértékegység-táblázat, tápanyagtáblázat kivonat segíti és teszi elviselhetőbbé a betegek mindennapjait.

Marion Grillparzer - A ​leves gyógyít
Egyen ​levest, de okosan! A módszer nagyon egyszerű: főzzön egy nagy fazék levest, és miközben bekanalazza, a szervezete fokozatosan átvált méregtelenítő, zsírégető üzemmódra, és újult erőre kap. E könyv segítségével... - átszoktathatja a bélbaktériumait a karcsúsításra, a csontjait és az ízületeit az egészséges életmódra, az immunsejtjeit pedig a hatékonyabb működésre. - a mindennapok során könnyen megvalósítható leveskúrával méregtelenítheti és célzottan megerősítheti a szervezetét. - ízletes levesbetétekkel ismerkedhet meg, amelyek természetes erősítő szerként is hatnak. -sokféle finomságot kipróbálhat, az olyan jól ismert fogásoktól, mint a hagyományos csontleves, az újszerű és egzotikus ételekig, mint a vegán gombaleves vagy a vietnami phó.

Nagy József - Dietetika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kubányi Jolán - Figler Mária - Dietetika ​a háziorvosi gyakorlatban
Étrendünk ​nem csak a közérzetünkre van hatással, hanem élettartamunkra és életminőségünkre is. A hibásan megválasztott és hosszú távon gyakorolt helytelen életmód - így a táplálkozás is - kimutathatóan szoros kapcsolatban áll számos betegség gyakori előfordulásával. A táplálkozási szokások kismértékű megváltoztatása is jelentősen befolyásolhatja az egészséget, s nélkülözhetetlen számos betegség terápiájában és prevenciójában. A könyv tartalmából: Humán táplálkozás, a táplálékok szerepe a betegség megelőzésében Az egészséges táplálkozás alapelvei A folyadékbevitelre vonatkozó ajánlások Az elhízás étrendi kezelése, divatfogyókúrák és megítélésük Az anyagcsere-, az endokrin, a gasztroenterológiai, a daganatos betegségek dietoterápiája Az autoimmun kórképek és a vesebetegségek dietetikája Táplálékallergiák A kötet szerzői gyakorló dietetikusok, egyetemi oktatók, akik korszerű ismeretanyagot nyújtanak a betegekkel legközvetlenebb kapcsolatban álló családorvosoknak, a pályájuk kezdetén álló orvosoknak, de haszonnal forgathatják a könyvet a gyógyszerészek és az egészségügyi szakdolgozók is.

Toró Szabolcs - A ​hosszú élet titka egyénre szabott, mint a nutrigenomika
"...mi ​is az élelmiszer, vagy úgy is írhatnánk, hogy élelmi – szer? Olyan elem, olyan szer, amely életet ad, vagy az élethez szükséges, vagy ha tovább visszük a gondolatot, akkor, olyan elem, amely az életet is hordozza magában, az élelmiszer pedig olyan szer, amely él – elemként képes szolgálni számunkra, és egyben hatni is ránk..." Ráismerve arra, hogy nem csak az ismeretterjesztő irodalomban, de a magyar szakirodalomban is hiányt képeznek a nutrigenomikáról szóló írások. Tekintve a tudományág fiatalságát, hiszen csak alig több mint 10 év telt el azóta, hogy a világ megismerhette a humán genom projekt kutatásai által az emberi DNS-t kódoló géneket, nem csoda, hogy főként az angol szakirodalom tárgya a nutrigenomikai összefüggések felfedése. Úgy gondoltam, hogy az eddigi kutatások eredményei számos területen szolgálhatnak tanulságul nem csak a kutatók és tudósok, de a nagyközönség számára is, ezért nekiláttam a rendelkezésre álló irodalom átböngészésének. Törekedtem egy átfogó, számos területet érintő tanulmány elkészítésére, aminek eredményeképpen létrejött egy általános dietetikai biológiai, biokémiai, táplálkozásbiológiai kommentárokkal ellátott mű nutrigenomikai szemszögből vizsgálódva. A témák érintése nem egyenletes és nem tér ki egyes, komolyabb, akár egy újabb könyv anyagát felölelő témák átfogó tárgyalásara, mint az ételallergiák vagy maga az elhízás tágabb témakörei vagy az epigenetika táplálkozástani szempontjai. Ez utóbbira egy külön könyvet szenteltem, amelyet szintén ajánlok figyelmükbe. A könyv sokkal inkább egy olyan ismeretterjesztésre szánt mű, amely könnyen olvasható, néhol személyes véleményekkel és élményekkel is fűszerezve, tárgyalva az átfogó megértéshez szükséges alapismereteket is. Ahol szükségesnek tartottam, igyekeztem a tárgyalt témákat példákkal, illetve a tudományos irodalomból származó esettanulmányokkal alátámasztani. A szakirodalom eddig feltárt tényei, adatai és kutatásai alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a hosszú élet titka személyre szabott nutrigenomiaki szempontból. Vajon Ön is így gondolja majd? De mégis azt kell, hogy mondjam, vannak bizonyos tényezők, amelyek általánosan segíthetnek minket egészségünk megőrzésében. Főként ezek megismertetésére is szántam ezt a művet, sokkal inkább az egészség megőrzésének praktikái szempontjából tekintve a kérdésre mint a betegség kialakulásának okai szempontjából. Tartson velem, és fedezze fel azokat a tényezőket, amelyek ebben akár Önnek is segítségére lehetnek személyiségétől függően. Talán felfedezhet olyan titkokat is, amelyek az Ön személyére vonatkozhatnak?!

Magyar László András - A ​jó életnek módja
A ​görög-római, az arab és a középkori orvostudomány az úgynevezett nedvkórtanon alapult. Ennek a 19. századig Európában egyeduralkodó medicinának gyógyító gyakorlata nagyrészt diététikus terápiából állt. A könyv a nedvkórtan alapelveinek ismertetése után ezt az ősi, és sok helyütt máig eleven gyógymódot mutatja be, valamint kapcsolatait az asztrológiával, fiziognómiával és egyéb furcsa elméletekkel. A szöveget áttekinthető élelmiszer-táblázatok, diagramok, ábrák és szórakoztatóan informatív művelődéstörténeti betétek színesítik. A könyvet tájékoztató bibliográfia is kiegészíti.

Eleonora De Lennart - Táplálkozzunk ​okosan!
Az ​étel „étek vagy méreg”, tudjuk ezt évezredek óta. Sőt ősidők óta létezik az élelmiszerekkel való gyógyítás. Nem mindegy, hogy mit eszünk - és ez nem csak a betegekre igaz. Az egészséges szervezet egyensúlyának, erejének megóvásában is alapvetően fontos szerepet játszanak táplálkozási szokásaink. Eleonora De Lennart forradalmian új könyvében tudományos alapokon rombol le számos veszélyes „legendát”. Ilyen például a zsír és a koleszterin káros hatása, mert zsírt és koleszterint igenis fogyasztanunk kell, hiszen ezek elengedhetetlenül fontosak a szerveztünk számára. De Lennart rámutat arra, hogy minden azon múlik, meg tudjuk-e tartani a kiegyensúlyozott működést szervezetünk biokémiai laboratóriumaiban, sejtjeinkben. Létezik jó fehérje, és létezik rossz. Ám ha összhangba hozzuk szervezetünk működését táplálkozási szokásainkkal, nem csak a bőrünk szépül meg és felesleges kilóinktól szabadulhatunk meg, hanem számos betegségből is meggyógyulhatunk - többek között az ízületi gyulladásoktól és a cukorbajtól! A könyv közérthetően magyarázza meg, hogyan tarthatjuk egyensúlyban szervezetünk biokémiai működését, és gyakorlati tanácsokkal szolgál étrendük helyes kialakításához. A könyv második felében egy négyhetes étrend és egy kis szakácskönyv ad útmutatót a helyes, egészséges, sőt gyógyító táplálkozáshoz.

Frank Zsófia - Borics Kata - Az ​egészséges táplálkozás nagykönyve
Mivel ​az ember minden tevékenysége a saját hármas egységéből indul ki és ahhoz kapcsolódik, elég megérteni a táplálkozás és a táplálás szavak közötti összefüggést, hogy lássuk, itt messze többről van szó, mint evésről és ivásról. A táplálkozás hármas mivoltunk (test, lélek, szellem) egészének fenntartását, táplálását, végső fokon egész lényünk gondozását és jól-létét jelenti. E gondolatmenet szerint az első és legfontosabb szempont annak a megállapítása, hogy voltaképpen kik vagyunk mi, emberek, milyenek vagyunk, jó kapcsolatban vagyunk-e saját magunkkal, vagy ha eddig erre nem fordítottunk figyelmet, akkor hogyan teremtünk kapcsolatot önmagunkkal, a testünkkel, önnön érzelmi, gondolati, tudatos és tudattalan mivoltunkkal, valamint a lelkünkkel. Tisztázandó az is, mit jelent számunkra a táplálkozás, a méregtelenítés, mit, mikor és hogyan eszünk, iszunk, és nem utolsósorban az is, hogy milyen táplálkozással őrizhetjük meg vagy állíthatjuk helyre az egészségünket. Láthatjuk, hogy amit érdemes tudnunk a táplálkozásról, annak egészségvédő, betegségmegelőző és betegségeket gyógyító szerepéről, azt megtaláljuk ebben a kiadványban. Az elméleti tudnivalókon kívül esetlírások, tanácsok és nagyszámú egészségvédő, valamint diétás recept segíti az olvasót abban, hogy megtalálja vagy kialakítsa a neki legmegfelelőbb táplálkozási és életvezetési szokásokat.

Matthias Riedl - Diabetikus ​szakácskönyv
Fogyasszon ​kevesebb szénhidrátot! Hogyan gondoskodhat mindennap az egészségéről? Helyes táplálkozással, amely egyben kulináris élvezetet nyújtva biztosítja szervezete számára a szükséges tápanyagokat. A tilalmaknak és korlátozásoknak vége! Ízlése és kedve szerint állíthatja össze az étrendjét, és napról napra jobban élvezheti az egészséges táplálkozás előnyeit. Szakértőink nemcsak a legjobb receptekkel segítenek ebben, hanem szemléletesen el is magyaráznak mindent, amit a cukorbetegségről tudni kell, és gyakorlati tapasztalataik alapján adnak a mindennapok során is könnyen kivitelezhető tanácsokat.

Frank Júlia - Sommer András - Diétás ​sütemények lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek
Frank ​Júlia több tucat szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómiai irodalom kiemelkedő képviselője és Sommer András a róla elnevezett ismert pesti cukrászda vezetője, süteményspecialista és gasztrotörténész közös könyve. Kipróbált és bevált receptjeik lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek nyújtanak szakszerű, bőséges kínálatot és lehetőséget arra, hogy ők is részesülhessenek a sokféle torta, sütemény, tészta és rétes készítésének és fogyasztásának örömében

Kollekciók