Ajax-loader

'vizuális kommunikáció' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Imrehné Sebestyén Margit - A ​képzelet világa - 7. osztály
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robin Williams - Tervezz ​bátran!
Az ​oldaltervezés és a tipográfia szabályait néhány egyszerű alapelvre visszavezető könyv anyaga Robin Williams évtizedes oktatói és tervezőgrafikusi tapasztalatait összegzi közérthető módon. A bárki által megjegyezhető, világos tervezési alapelvek működését életszerű példák sora teszi szemléletesebbé. A megszerzett tudás birtokában kiadványainkat tipográfiai előképzettség nélkül is könnyedén rendezettebbé, áttekinthetőbbé és figyelemfelkeltőbbé, kommunikációnkat hatékonyabbá tehetjük. A szerző a témát minden eddiginél gyakorlatiasabban közelíti meg, a lexikális ismeretek helyett a hangsúlyt a tervezői látás- és szemléletmód kialakítására helyezi. A könyv nemcsak a grafikai tervezéssel, tipográfiával foglalkozók számára jelent segítséget, hanem bárkinek, aki írásbeli kommunikációját érthetőbbé, hatékonyabbá szeretné tenni. Haszonnal forgathatja a könyvet, ha szeretné a kezéből kikerülő oldalakat szebb formába önteni, de nem tudja, hogyan tegye. Szeretne többet megtudni a grafikai tervezésről, de nincs ideje és energiája többéves tanfolyam elvégzésére. Szeretne egy oldalon több betűtípust is használni, de nem ismeri a hatásos betűkeverés szabályait. Mozgalmas, de rendezett oldalakat szeretne tervezni. Szeretné, hogy valóban el is olvassák, amit készített. Hírlevél, brosúra, szórólap vagy egyéb tervezési feladatai megoldásához konkrét tanácsokat, ötleteket szeretne kapni.

Barbara Pease - Allan Pease - Testbeszéd ​a szerelemben
Mindennapi ​kommunikációnk 60-80%-ban gesztusok révén, testbeszéddel történik. Testbeszédünk segítségével jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, s azt is, hogy a másik számára megközelíthetők vagyunk. A boldog szerelmesek tudják, hogy a gesztusok és az arckifejezés fontosabb a szavaknál. A párkapcsolatban élők többsége fáradságosan törekszik tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatra, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy a férfiak és a nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak. Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni! Erről szól ez a könyv, melyből sokmindent megtudhatunk például - a férfi és a nő szerelmi testbeszédéről, - a vonzás folyamatáról, - az első randevúkról, az internetes randikról, - a sikeres párkapcsolatok titkairól.

Shakti Gawain - A ​teremtő képzelet
Az ​alkotó vizualizáció módszere csoda a szó legigazibb értelmében. Nem csak módszer, hanem tudatállapot. Olyan folyamat, amely által a fizikai létsíkon megvalósul, és láthatóvá válik isteni potenciálunk. Segítségével megértjük és kreatív módon használni tudjuk az univerzum működését irányító természeti elveket, s ez mély, jelentőségteljes fejlődést eredményez életünkben, amelynek során úgy tűnik majd, hogy csodákat teremtünk! Képzeletünk alkotó használatának ez a végső célja: hogy életünk minden percét az alkotás varázslatos pillanatává változtassuk, amelyben természetszerűleg mindig a legjobb, a legszebb és a legteljesebb életet választjuk, amelyet csak el tudunk képzelni. Legnagyobb műalkotásunk a saját életünk. Minden kapcsolatunkban, akárcsak a történésekben, benne rejlik a tökéletesedés lehetősége. Már most is ott van, egyszerűen csak elő kell bányásznunk, megszabadítva minden kacattól, amelyet ráraktunk.

Pat Henshaw - Veronique Henderson - Találd ​meg a színeidet!
Elégedetlen ​vagy a külsőddel? Kevés a pénzed ruhákra? Ugyanazt a rúzst használod évek óta? A végén mindig feketébe bújsz, mert az a biztos? A Találd meg a színeidet! megmutatja, hogyan szabadulj meg régi énedtől, és hogyan változz teljesen új nővé. Válaszd a hozzád legjobban illő színeket és formákat, tanuld meg viselni ruháidat. Meglátod, önbizalmad megnő, és nem győzöd fogadni a bókokat! Szakértőink tanácsokat adnak, hogyan sminkeld magad, milyen frizura áll a legjobban neked, milyen kiegészítők illenek hozzád, és milyen szemfestéket használj. Ezek után gyerekjáték megváltoztatnod a külsődet – és az egész életedet! Változz át tetőtől talpig! Hosszú évek tapasztalatával segít a colour me beautiful divattanácsadó ügynökség csapata. Nem számítt, hogy milyen az alkatod, milyenek a méreteid és hogy hány éves vagy. Te is nézhetsz ki fantasztikusan! Csupán négy egyszerű lépés, hogy megtaláld ú, magabiztos önmagad! - Találd meg a hozzád illő színeket - Fedezd fel a neked való fazont és anyagot - Alakítsd ki egyéni stílusodat - ne hagyd ki az utolső simításokat: smink, frizura, kiegészítők

Kepes György - A ​látás nyelve
"Kepes ​Györgynek a kiváló magyar származású muvészetteoretikusnak és festőmuvésznek e könyve 1944-ben jelent meg először Chichagoban. Műve ma is a modern vizuális nyelv problémáinak legizgalmasabb és leghasználhatóbb összefoglalását tartalmazó kézikönyv." Bőséges képanyaggal.

Virágvölgyi Péter - A ​tipográfia mestersége - számítógéppel
Ez ​a kézikönyv szinte mindenkihez szól, aki szövegek előállításával foglalkozik. (A számítógépek elterjedésével minden embernek egy kissé tipográfussá is kell válnia.) E könyvből elsajátíthatóak az alapok – de félreértés ne essék, nem szövegszerkesztő vagy tördelőprogramok leírását tartja kezében a tisztelt olvasó, hanem amit azon kívül tudni kellene mindnyájunknak ahhoz, hogy kulturált tipográfiai formába tudjuk önteni szövegeinket. Ha szeretné tudni, hogy milyen oldalméretet válasszon, hogy mekkorák legyenek a margók, hogy melyik betűtípus alkalmas a szövegnek és melyik a címeknek, akkor segítséget nyújthat ez a könyv, melyben számos olyan ismeret is helyet kapott, ami már a tipográfia magasiskolájának nevezhető.

Imrehné Sebestyén Margit - A ​képzelet világa 9.
A ​megújult külsővel és átdolgozott tartalommal megjelenő A képzelet világa 9. című rajz és vizuális kultúra tankönyv alapkoncepciója változatlan maradt: a fő témakörök a NAT követelményei alapján összeállított ismereteket tartalmazzák. Megismerhetjük a színek fő jellemzőit, az adott stíluskorszakok jellegzetes kompozíciós megoldásait, a sík- és térábrázolás jellegzetességeit, az ábrázolási rendszerek (a perspektivikus, az axonometrikus és a vetületi ábrázolás) alkalmazási területeit és a szerkesztés alapelveit. A tankönyv az őskortól kezdve egészen a gótikáig kronologikus sorrendben tekinti át az egyes művészeti ágakat, műfajokat és technikákat, a műelemzési módokat, valamint a művészettörténeti stílusokat, ezenkívül beavat az Európán kívüli kultúrák – Afrika, Ázsia, India, Kína, Japán – rejtelmeibe is. A tananyag aktív megismerését a gondolatébresztő kérdések, a szemléltető ábrák, a kompozíciós vázlatrajzok, a fogalmak magyarázatát tartalmazó kislexikon és az alkotómunkára ösztönző kreatív feladatok segítik. „Nemzeti műveltségünk és a világörökség részét képező egyetemes műveltség értékeit a rajz és vizuális kultúra tantárgy közvetíti. E tantárgy elsődleges feladata a vizuális nevelés, azoknak a képességeknek, készségeknek a fejlesztése és ismereteknek az átadása, amelyek a látható világ használatához, alakításához szükségesek. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez nyújt magas színvonalú segítséget A képzelet világa 9. című tankönyv. A tankönyvet használó, gyakorló tanárként – ismerve a hazai vizuális és művészettörténeti tankönyveket – állítom, hogy A képzelet világa 9. különleges helyet foglal el. A különleges jelző elsősorban a gyönyörű művészettörténeti képeknek, értelmező, magyarázó rajzoknak és az életkori sajátosság tökéletes figyelembevételének szól. KÉPESKÖNYV, olyan képeskönyv, amely tartalmában a NAT követelményrendszeréhez igazodik, kronologikus, egzakt művészettörténetével, irodalmi illusztrációival, könnyen érthető, szép magyarsággal megírt, megrajzolt minőségi tankönyv.”

Kepes György - A ​közösségi művészet felé
Közel ​ötven éve már, hogy három jó barát, három fiatal festő (mint a mesék fiútestvérei) útnak indult világot próbálni: egyikük én voltam. Még alig lehettünk túl a serdülőkor homályos sejtésein – ketten Párizst választották úticélnak, magam pedig Berlint –, de abban bizonyosak voltunk, hogy minket kihívás vár: a látás és a látvány forradalmának kihívása, az ezekből következő feladatok. Kétségek nélkül hittünk a világot átépítő feladatok szükségességében, és bíztunk abban, hogy az új építésében a teremtő képzeletnek és a művészi érzékenységnek fontos szerepe lehet. Ugyanakkor abban sem volt kétségünk (hogy is lehetett volna?), hogy a húszas évek Magyarországának fullasztó társadalmi körülményei kevés alkalmat adhatnak számunkra, kevés reménnyel kecsegtethetnek, hogy magunkat a kihívó feladatok vállalására előkészíthessük. A gazdasági élet pangásával, az életet mérgező társadalmi elnyomással csak a művészi lehetőségek sivársága és meddősége vetekedett.

Cliff Atkinson - Ne ​vetíts vázlatot!
Elgondolkozott-e ​már azon, hogy közönsége mire emlékszik a PowerPoint-prezentációja után? Ha sok szöveget, hosszú vázlatot vetített, bizonyára nem sokra. Prezentációja sokkal hatékonyabb lesz, ha egyszerű stílust választ. Ha mindenki ugyanolyan sima, fényezett és tökéletes stílust alkalmazna, minden prezentáció egyformán nézne ki. Ha szemben az átlaggal, valami egyszerűt választ, kitörhet a PowerPoint vizuális unalmából, és emlékezetessé teheti szereplését. Ez a könyv a Ne vetíts vázlatot! módszert mutatja be, amellyel könnyen és gyorsan készíthet - és adhat elő - olyan prezentációkat, amelyek minden szava megmarad a hallgatóságban.

Andor Csaba - Jel ​- kultúra - kommunikáció
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiki Eldridge - 1000 ​táska, tasak, cédula és címke
Végre ​egy könyv, ahol egy helyen látható 1000 válogatott táska, tasak, Cédula és Címke. A könyv friss, eredeti ötleteket és számtalan alkalmazási módot tár elénk könnyen áttekinthető formában. A termékeket bemutató képanyag önmagáért beszél - a lényegretörő fotók pezsdítően hatnak kreativitásunkra. Könnyedén tallózhatunk a világ minden tájáról összegyűjtött izgalmas alkotások között, ihletet meríthetünk a stílusok kavalkádjából. A kötet inspirálta ötletek segítenek olyan grafikai tervek létrehozásában, amelyeken keresztül ügyfeleink termékeire is bizonyosan felfigyelnek majd, és ami még fontosabb: emlékezni fognak rájuk.

Garr Reynolds - PreZENtáció
Garr ​Reynolds nemzetközi hírű kommunikációs szakember, prezentációtervező, a világ legnépszerűbb prezentációtervezésről szóló weboldalának létrehozója könyvében friss, közvetlen stílusban magyarázza el, hogyan készíthetünk jobb vetített prezentációkat PowerPoint vagy Keynote segítségével. Prezentáció című könyve egyszerű, szemléletes példákkal érzékelteti, hogy a napjainkban szokásos előadások miért nem hatásosak, és olyan szemléletváltást javasol, amellyel saját kreativitásunk felfedezésével készíthetünk a bevett formáknál sokkal inkább lényegre törő, színvonalas és ezért persze sikeresebb bemutatókat. Reynolds a prezentálás kommunikációs és üzleti vonatkozásait a keleti zen filozófia tisztaságra, gazdaságosságra és egyszerűségre törekvő elveinek megfeleltetve mutatja be.

Hans Belting - Kép-antropológia
'Képekkel ​élünk és képekben értjük meg a világot' - állítja a szerző. A kép-antropológia (Belting professzor által kifejlesztett tudományág) lényege, hogy az emberábrázolás fejlődését középpontba állítva próbálja a mentális képeket, azok fejlődését, az ezekből tárgyiasult képek fejlődését, és a kettő folyamatos egymásra hatását követve 'a kép' fejlődését meghatározni. A könyv első tanulmányában Belting professzor tudományos módszerét mutatja be. A további írások az idők kezdetétől a fotó, film, video- és digitális képhalmazok koráig próbálják meghatározni A képek helyét (az emberi testtől, a mozitermen át a virtuális térig), az emberi test ábrázolását, a test képét és jelét, a Kép és halál kapcsolatát, Kép és árnyék viszonyát. Az utolsó fejezet, A médium transzparenciája korunk jelenségeiről, korunk és a múlt kapcsolatáról ír.

Ismeretlen szerző - Bevezetés ​a vizuális kommunikáció tanításához
A ​vizuális kommunikáció mint a rajz tantárgy egyik alternatívája ma a legnépszerűbb esztétikai nevelési irányzatok közé tartozik világszerte. A tanulmánykötet a Nemzeti Alaptanterv valamennyi fogalmazványában szereplő műveltségterület tudományos hátterének felvázolásával kezdődik. A vizuális környezetünket feltáró szociológiai vizsgálatok eredményeinek ismertetése, a vizuális befogadás törvényszerűségei, a jelek értelmezésének mechanizmusai, a mindennapi élet számos területét átfogó vizuális esztétikai elvek és az új médiumok kreatív pedagógiai megközelítésének modelljei ismerhetők meg az olvasmányos, a szakzsargont kerülő írásokból. Ezután a pedagógiai gyakorlatban közvetlenül használható tananyag-bemutatók következnek a fotó és videó, a környezetkultúra, a divat és a grafika-tipográfia köréből. Itt számos eredeti, e kötet számára készült írást is olvashatunk olyan iparművészektől és művészetpedagógusoktól, akik már évtizedek óta művelik és tanítják egyszerre a vizuális kommunikációt. A kötetet elsősorban a vizuális felsőoktatásban tanulók és a rajz szakos tanító- és tanártovábbképzések hallgatói számára ajánljuk, de hasznos segítője lehet a magyar nyelv és irodalom és más társművészetek és a technika, környezetismeret és informatika oktatóinak is.

Horváth Katalin - A ​képzelet világa 8. osztály
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Töreky Ferenc - Vizuális ​kommunikáció
Ez ​a könyv elsősorban azok számára készült, akik életük, munkájuk során tervezőként, alkotóként vagy megbízóként kapcsolatba kerülnek a vizuális kommunikáció valamely részével vagy egészével, és erre tanulmányaik során fel akarnak készülni. De hasznos lehet azoknak is, akiket csupán érdekel, akik szeretik, akik tájékozódni szeretnének a vizuális képi kultúrában, műveltségüket teljesebbé akarják tenni.

Imrehné Sebestyén Márta - A ​képzelet világa - 6. évfolyam
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bálványos Huba - Sánta László - Vizuális ​megismerés, vizuális kommunikáció
A ​vizuális kultúra pedagógiájának a vizualitás tudományos értelmezésére kell épülnie. Ezért a vizuális kultúrát horizontális és történeti kitekintésben átgondolva a tankönyvnek le kell írnia és értelmeznie kell a vizualitás szerepét a megismerésben, a vizuális kommunikáció jelenségeit, valamint a megismerésben és a kommunikációban virulens sokféleségben működő képjelenségeket. A tankönyv mindezt vizuális ismeretekké dolgozza fel úgy, hogy közben leírja a vizuális nevelést mint szemlélet, képesség és készségfejlesztő pedagógiát, amely a megismerés, a gondolkodás és a tevékenységek folyamataiban fejleszti mindenekelőtt a megismerő vizuális, a vizuális gondolkodási és tevékenységi képességeket.

Horvát János - Televíziós ​ismeretek
Ez ​a könyv a modern médiákkal foglalkozó új tankönyvcsalád első kötete. Alapjául egy 1995-ös, sokszorosított formában megjelent jegyzet szolgál, melynek újraolvasásakor kiderült, hogy az 1995-ben még korszerűnek gondolt írás mára már elavult, csakúgy mint azok a technikák és kommunikációs eszközök, melyekről szó esik benne. 1995-ben a kereskedelmi televíziók Magyarországon még nem is léteztek. A média1 bonyolult világát szabályozni hivatott médiatörvény - melyet a mostani könyvben külön fejezetben taglalunk - még csak elkeseredett vitákban érlelődött, még nevében sem létezett az ORTT, és a televíziós világot mára már alaposan megreformáló internetkultúrának is csak csíráit lehetett látni. Alig fél évtized alatt minden gyökeresen megváltozott, és a kínálat növekedésével változni kezdtek a műsortípusok és - tartalmak is. Nagy jövőt e mostani könyv időtállóságának sem jósolhatunk, de bízunk abban, hogy a múltat és jelent jól mutatja be, hogy a jövőkép felvázolása során is helyes irányokat jelöl meg, és a könyvben használt televíziós alapfogalmak és ismeretek alkalmazhatóak lesznek a gyorsan változó új médiavilágban is

Szimán Oszkár - A ​színes fényképezés alapjai
Egy ​nagy jelentőségű találmány a Francia Tudományos Akadémia előtt: 1839 januárjában jelentette be Arago, a híres fizikus és csillagász a Francia Akadémia előtt Daguerre, volt színházi díszletfestő találmányát, az első valóban használható fotográfiai eljárást. A szakközönség és az egész világ úgy ünnepelte ezt, mint a tökéletesen tárgyilagos képrögzítés felfedezését, amely véget vet a festők gyakori túlzásainak és sokszor egyénieskedő törekvéseinek.

Vizkomm_wk1
Vizuális ​kommunikáció Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Vizuális ​kommunikáció
Ebben ​a szöveggyűjteményben olyan különböző elméleti irányokat invitálunk a vizualitásról való közös gondolkodásra, mint a kognitív tudomány és percepcióelmélet, szemiotika, művészettörténet, feminizmus és pszichoanalízis, kulturális megközelítés, illetve tartalomelemzési módszerek. Minden elméleti irányt három szöveg képvisel a könyvben: a Bevezető szövegeket olyan írások közül választottuk, amelyek tankönyvszerűen vázolják az adott megközelítés lényegét és vizuális kommunikációs relevanciáját; az Alapszövegek az adott szemléletmód paradigmateremtő, már klasszikussá vált darabjai; az Esettanulmányok az aktuálisan tárgyalt szemléletmód gyakorlati felhasználhatóságát szemléltetik, azaz egy konkrét, az „utcán heverő” eset egyszerű elemzését nyújtják. A döntően magyarul eddig nem olvasható, kurrens írásokat tartalmazó kötetet ajánljuk mindazoknak, akik nem csak szemlélni, hanem kérdésekkel megragadni és értelmezni szeretnék a mindannyiunkat elborító hétköznapi látványokat.

L. Menyhért László - A ​vizuális nevelés és művészképzés története vázlatokban
A ​Magyar Képzőművészeti Egyetem Tanárképző Tanszékén az általános nevelés -és oktatástörténet tárgy , az intézmény jellegéhez igazodva változtatásra szorult. Az általános pedagógiatörténet mellett nagyobb hányadban az esztétikai nevelés, a vizuális kultúra története és a művészképzés története került előtérbe. A tankönyv-jegyzet egy vázlatos áttekintést nyújt a vizuális és esztétikai nevelés és művészképzés történetéből, ismertetve a főbb tendenciákat és nevelési formákat. Röviden bemutatja továbbá a különböző korok, e területeken is munkálkodó nagy gondolkodóit és eredeti szemelvényeket is közread a szemléletesebb bemutatást elősegítvén. A könyv összeállítása során derült ki azonban, hogy a nevelés és oktatástörténet ezen részterülete -mely egyébként határos a történet és művészettörténet tudománnyal, az esztétikával, az oktatás-és neveléstörténettel, a művészeti technikatörténettel, a filozófiatörténettel stb.- eléggé feltáratlan és kevéssé kutatott diszciplína. Így ez a vázlatos összeállítás egy átfogó kutatás kiindulópontját is jelentette.

Lesa Sawahata - Színharmónia ​a gyakorlatban
Ez ​a praktikus és izgalmas kézikönyv segít eligazodni a színek kavalkádjában és bevezet a színharmóniák rejtelmeibe. A különböző színhangzatokat hangulatokkal állítja párhuzamba, hogy az alkalmazott grafika, a lakberendezés vagy a képző- és iparművészet területén tevékenykedők biztos kézzel választhassák ki munkáikhoz a megfelelő színeket. A nagyméretű, kitéphető színminták segítségével szabadon keverhetik és kombinálhatják a különféle árnyalatokat, eltérő hatásokkal kísérletezhetnek az alkotófolyamat során. A számítógépes tervezést és a nyomdai előkészítést megkönnyíti, hogy a színminták CMYK értékei is megtalálhatók a könyv végén. Ez a kiadvány nélkülözhetetlen segítség mindazon tervezők számára, akik valóban színesben gondolkodnak.

Will Eagle - Hogyan ​legyél TikTok-sztár
Elkezdtél ​posztolni a TikTokra, de a videóid nem kapnak annyi lájkot, mint vártad? Ez a zsebkönyv tele van olyanok tanácsaival, akiknek már sikerült milliós követőtábort építeni. Vágj bele te is! TikTok-sztárok és a téma szakértői mondják el a tapasztalataikat: hogyan érj el több száz ezres vagy milliós megtekintést, hogyan tedd a videóidat könnyen fogyaszthatóvá, hogyan alakítsd a legfrissebb trendeket a saját stílusodnak megfelelően, hogyan vágd meg a videókat, és - mind közül a legfontosabb - hogyan növeld a követőid számát. Megtudhatod, hogyan működik az algoritmus vagy a For You oldal, és hogy mire figyelj, ha együttműködésre lépsz egy nagyobb márkával. Olvasd el a könyvet, aztán fogd a telefonod, és még ma lépj a hírnév útjára!

William M. Ivins Jr. - A ​nyomtatott kép és a vizuális kommunikáció
"A ​történelmi kritika képromboló dühe aligha sújtott még egy klasszikus szoborra olyan szenvedéllyel, mint arra, amelynek talapzatán Tullius Cicero neve olvasható" - írja Trencsényi-Waldapfel Imre professzor a legnagyobb római szónokról. Valóban, Cicero életművét még egy Mommsen is lebecsülte, s szinte páratlan hatásának titkát csupán abban látta, hogy szónoki tehetségének varázsa alá tudta vonni kortársait és az utókor nemzedékeit. A legújabb tudományos kutatások alapos revízió alá vették a Cicero alakja köré fonódott nézeteket, s ma már tisztázták azt a szerepet, melyet a római lovagrendnek ez a nagy tehetségű képviselője kora politikai és társadalmi küzdelmeiben betöltött. A tudományos világ tavaly mindenütt megemlékezett Cicero halálának 2000. évfordulójáról. A Gondolat Kiadó ezzel a kötettel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy Cicero történeti alakját és egész életművét hazánkban is a hiteles valóság fénye sugározza be. A kötet Trencsényi-Waldapfel Imre mélyenszántó, magvas tanulmányán kívül Cicerónak két kis remekművét is tartalmazza (Beszéd Archias, a költő védelmében és Az idősebb Cato, vagy az öregségről), továbbá néhány magánlevelét, végül egy magyarázó névjegyzéket, mely megkönnyíti az olvasó tájékozódását.

Richard Howells - Joaquim Negreiros - Visual ​Culture
This ​is a revised, expanded, and updated edition of the highly successful Visual Culture. Like its predecessor, this new version is about visual literacy, exploring how meaning is both made and transmitted in an increasingly visual world. It is designed to introduce students and other interested readers to the analysis of all kinds of visual text, whether drawings, paintings, photographs, films, advertisements, television or new media forms. The book is illustrated with examples that range from medieval painting to contemporary advertising images, and is written in a lively and engaging style. The first part of the book takes the reader through differing theoretical approaches to visual analysis, and includes chapters on iconology, form, art history, ideology, semiotics and hermeneutics. The second part shifts from a theoretical to a medium-based approach and comprises chapters on fine art, photography, film, television and new media. These chapters are connected by an underlying theme about the complex relationship between visual culture and reality. New for the second edition are ten more theoretically advanced Key Debate sections, which conclude each chapter by provoking readers to set off and think for themselves. Prominent among the new provocateurs are Kant, Baudrillard, Althusser, Deleuze, Benjamin, and Foucault. New examples and illustrations have also been added, together with updated suggestions for further reading. The book draws together seemingly diverse approaches, while ultimately arguing for a polysemic approach to visual analysis. Building on the success of the first edition, this new edition continues to provide an ideal introduction for students taking courses in visual culture and communications in a wide range of disciplines, including media and cultural studies, sociology, art and design.

Tony Reinke - Competing ​Spectacles
What ​images should I feed my eyes? We often leave this question unanswered― because we don’t ask it. Maybe we don’t want to ask it. But viral videos, digital images, and other spectacles surround us in every direction―competing for our time, our attention, our lust, and our money. So we let our lazy eyes feed on whatever comes our way. As a result, we never stop to consider the consequences of our visual diet on our habits, desires, and longings. Journalist Tony Reinke asked these hard questions himself―critiquing his own habits―and now invites us along to see what he discovered as he investigated the possibilities and the pitfalls of our image-centered world. In the end, he shares the beauty of a Greater Spectacle―capable of centering our souls, filling our hearts, and stabilizing our gaze in this age of the digital spectacle.

Mike Rohde - The ​Sketchnote Handbook
This ​gorgeous, fully illustrated handbook tells the story of sketchnotes--why and how you can use them to capture your thinking visually, remember key information more clearly, and share what you've captured with others. Author Mike Rohde shows you how to incorporate sketchnoting techniques into your note-taking process--regardless of your artistic abilities--to help you better process the information that you are hearing and seeing through drawing, and to actually have fun taking notes. The Sketchnote Handbook explains and illustrates practical sketchnote techniques for taking visual notes at your own pace as well as in real time during meetings and events. Rohde also addresses most people's fear of drawing by showing, step-by-step, how to quickly draw people, faces, type, and simple objects for effective and fast sketchnoting. The book looks like a peek into the author's private sketchnote journal, but it functions like a beginner's guide to sketchnoting with easy-to-follow instructions for drawing out your notes that will leave you itching to attend a meeting just so you can draw about it.

Gunther Kress - Theo van Leeuwen - Reading ​Images
Reading ​Images builds on its reputation as the first systematic and comprehensive account of the grammar of visual design. Drawing on an enormous range of examples from children's drawings to textbook illustrations, photo-journalism to fine art, as well as three-dimensional forms such as sculpture and toys, the authors examine the ways in which images communicate meaning. Features of this fully updated second edition include: - new material on moving images and on colour - a discussion of how images and their uses have changed through time - websites and web-based images - ideas on the future of visual communication. Reading Images focuses on the structures or 'grammar' of visual design – colour, perspective, framing and composition – provides the reader with an invaluable 'tool-kit' for reading images and makes it a must for anyone interested in communication, the media and the arts.

Will Eisner - Graphic ​Storytelling and Visual Narrative
In ​Graphic Storytelling and Visual Narrative, Will Eisner―one of the most influential comic artists of the twentieth century―lays out the fundamentals of storytelling and their application in the comic book and graphic novel. In a work that will prove invaluable for comic artists and filmmakers, Eisner reveals how to construct a story and the basics of crafting a visual narrative. Filled with examples from Eisner's work as well as that of artists like Art Spiegelman and R. Crumb, this essential work covers everything from the fine points of graphic storytelling to the big picture of the medium, including how to: Combine words and images into seamless storytelling. Wield images like narrative tools. Master different types of comic book stories. Write and illustrate effective dialogue. Develop ideas that can be turned into dynamic stories.

David Hockney - Martin Gayford - A ​History of Pictures
A ​picture, says David Hockney, is the only way that we can communicate what we see. Here, in a collaboration with art critic Martin Gayford, he explores the many ways that artists have pictured the world, sharing sparkling insights and ideas that will delight every art lover and art maker. Readers who thrilled to Hockney’s Secret Knowledge know that he has an uncanny ability to get into the minds of artists. In A History of Pictures he covers far more ground, getting at the roots of visual expression and technique through hundreds of images—from cave paintings to frames from movies—that are reproduced. It’s a joyful celebration of one of humanity’s oldest impulses.

Kollekciók