Ajax-loader

'tréning' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Donald H. Weiss - Hogyan ​fejlesszük memóriánkat?
Ha ​minden másodpercben 10 információegységet raktároznánk el emlékezetünkben, akkor 100 év múlva, az agy teljes kapacitásának még a felét sem használnánk ki! Könyvünk egyszerűen elsajátítható módszereivel megtanulhatja, hogyan fejlessze memóriáját, hogyan javítsa koncentrálóképességét és miképp tegye hatékonyabbá a gondolkodását; hogyan tökéletesítse arc-, név-, tény-, telefonszám-memóriáját, és hogyan tartsa észben megbeszélt találkozóit; hogyan gazdagítsa kifejezőkészségét és szókincsét; hogyan jegyezzen meg mindent, amit hallott vagy olvasott.

Vera F. Birkenbihl - Sikertréning
A ​"siker" definíciója sokféle lehet. A siker egyik mércéje attól is függ, hogy ki mit tűz ki maga elé. Sokan közülünk csak a cél 100%-os elérését tekintik sikernek. Ezek az emberek gyakran fosztják meg magukat a sikerélménytől, pedig a külvilág szemében sikeres embernek tűnnek. A szerzőnő találóan próbálja az olvasót rávezetni a sikerélmény megéléséhez - az ember saját, egyéni valóságának felismeréséhez (hiszen a saját kép és a külvilág szemüvegén keresztül alkotott kép nem gyakran egyezik) - az önértékelés szerepének fontosságára hívja fel a figyelmet - tárgyalja a kommunikáció és a siker kapcsolatát - kiemeli a nyitottság jelentőségét a külvilág felé, melynek jelszava: Mosolyogj! = Fél siker! Mindehhez mi is a teendő? Erre és még sok más, a siker és az érvényesüléshez nélkülözhetetlen kérdésekre kapunk választ, ötleteket, javaslatokat. A szerzőnő, aki a témakörben világszerte ismert, számos világcégnél oktat (BMW, Sony...) kérlelhetetlen logikával, céltudatossággal adja meg az irányvonalat a cél eléréséhez. Ehhez bíznunk kell magunkban, és meglátjuk, a siker nem marad el.

Kyra Sundance - Chalcy - 101 ​kutyatrükk
Ő ​a barátod, a társad, a testőröd, a kutyád. Te pedig az élete, a szerelme, a falkavezére vagy. A tiéd lesz és az is marad, hűséges lényként szívének utolsó dobbanásáig. Tartozol neki annyival, hogy méltónak találtass feltétlen szeretetére. A 101 kutyatrükk kitűnő lehetőség arra, hogy közelebb kerülj a kutyádhoz, segíts neki beilleszkedni a családba, folyamatosan fejleszd szellemi és fizikai képességeit. - trükkök gazdag tárháza - instrukciók lépésről lépésre - bonyolultabb trükkök részekre bontása Valamennyi lépést fényképek illusztrálnak!

Chris Carmichael - Lance Armstrong - A ​Lance Armstrong edzésprogram
1999-ben, ​három évvel a rákbetegségéből való felépülése után Lance Armstrong megnyerte a Tour de France-ot, sokak szerint ez a sporttörténelem egyik legdrámaibb visszatérése. Lance tehetsége és bámulatos akaratereje önmagában azonban még nem volt elég a sikerhez. Egy kitűnően felépített erősítő, kerékpáros- és táplálkozási programra is szüksége volt ahhoz, hogy a sporttörténelem élő legendái közé kerüljön. Lance most az ön számára is elérhetővé teszi ezt a programot. A könyvben megtalálja azt a kerékpáros edzéstervet, valamint azokat a mentális módszereket, erőnövelő és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat, amelyek segítségével Lance-nek sikerült visszatérnie a kerékpárosok élmezőnyébe.

Barbara Berckhan - Verbális ​önvédelem
A ​szóbeli támadás ugyanúgy sérüléseket okozhat, mint az arculcsapás. Sokan ilyenkor szóhoz sem jutnak a megdöbbenéstől, és csak később gondolják végig, mit kellett volna mondaniuk. De vannak olyanok is, akik keményen megtorolják a támadást. Ez azonban ördögi körhöz vezet, hiszen a bántó megjegyzések könnyen fizikai konfliktussá alakulhatnak. Barbara Berckhan 12 stratégiát mutat be könyvében, amelyek segítségével a hétköznapi helyzetekben a fentieknél intelligensebben reagálhatunk.

Linda Adams - N. ​E. T.
Ha ​problémáidat panaszkodásban oldod fel, sajnálatra vagy kéretlen tanácsokra számíthatsz. Ha magadban rágódsz rajtuk, rosszkedvű, gondterhelt, akár beteg is lehetsz. De ha szándékaidat feltárva kölcsönösen elfogadható megoldást keresel, nyitott és tevékeny közegben érzed magad, ahol kisebb-nagyobb sikerek során érsz el fontos céljaidhoz. Ez a légkör táplálja az élet haladó és örömteli dolgait. Sok sikert hozzá!

Joshua Foer - Einsteinnel ​a Holdra
Foer ​elképesztő átalakulása során a krónikusan feledékeny tudományos újságíróból az Egyesült Államok memóriabajnokává válik. Az ember évente átlagosan 40 napig küzd azzal, hogy helyre tegye mindazt, amit elfelejtett. Joshua Foer is ilyen ember volt. Ám egy évnyi tréning után az amerikai memóriabajnokság döntőjében találta magát. Az Einsteinnel a Holdra kutatással, meglepő memóriatörténelemmel és mentalista trükkökkel írja felül mindazt, amit az emlékezőtehetségről korábban gondoltunk. A „mentális atléták” olyan ókori technikákkal ismertetik meg a szerzőt, amelyeket még a beszédeit fejből mondó Ciceró és az egész könyveket betéve tudó középkori filozófusok alkalmaztak. Rég elfeledett módszerek segítségével Foer felfedezi, milyen elképesztő mértékben javíthatjuk memóriánkat. Beépülve a memóriaversenyzők különös szubkultúrájába, a szerző különböző technikákat sajátít el, amelyek képzeletünket hívják segítségül, olyan módon, hogy a memorizálás egyáltalán nem lesz gépies feladat. Ma, amikor az elektronikus eszközök folyamatosan koptatják memóriánkat, Foer kísérlete, hogy újra életre keltse az emlékezés művészetét, valóban sürgető. De az Einsteinnel a Holdra nem csak tudomány, valóban szórakoztató, olykor ellenállhatatlanul mulatságos olvasmány is. Joshua Foert az Amerikai Egyesült Államok memóriabajnokává tette; olvasóknak pedig abban segít, hogy újra értékelni tudjuk a képességet, mellyel mindannyian rendelkezünk, mégis gyakran kimegy a fejünkből…

Charles F. Haanel - Mesterkulcs ​rendszer
A ​módszer alkalmazása során jelentkező eredmények olyan döbbenetesek, hogy szinte hihetetlennek tűnnek. Ezért kezdik egyre többen tanulmányozni ezt a rendszert. A Mesterkulcs rendszer a teremtő gondolat ma létező legvilágosabb, legtömörebb, mégis legátfogóbb ismertetése. Ez a szisztéma bemutatja mindazokat az alapelveket, okokat, okozatokat és törvényszerűségeket, amelyek minden eredmény és siker hátterében megtalálhatóak. Bármit is akarunk elérni, megmutatja, mit tegyünk. 24 rövid fejezete 24 hét munkája. Minden hét egy levéllel kezdődik, ami egy összefoglaló vagy filozófia. Ezután vázlatszerűen, pontokba szedve találjuk ennek magyarázatát, majd gyakorlatokat és feladatokat olvashatunk, amelyek segítségével elmélyíthetjük a tudást. Rengeteg használható tanácsot tartalmaz, amelyeket csak érdekesebbé tesz, hogy írójuk a múlt században született, mégis működő, sőt egyre időszerűbb könyvet írt. A mű hatvan év óta most először olvasható eredeti formájában. Egy időtlen klasszikus az egészségről, a gazdagságról és a sikerről, hiteles kiadásban. Teljes, nem kivonatolt szöveg Charles F. Haanel lábjegyzeteivel és életrajzával kiegészítve - igazi kuriózum.

Rudas János - Delfi ​örökösei
A ​kiadvány szakemberek, képzésben részt vevők, művelt érdeklődők és rokon szakmabeliek számára írt összefoglaló kézikönyv, melynek szerkezetét is praktikus szempotnok határozzák meg: az első rész az elvek, módszerek, eszközök, szemléletek, irányzatok és kutatási eredmények leírása, míg a könyv második felében 72 gyakorlat és játék részletes, praktikusan felhasználható ismeretése szerepel. Rudas János könyve kimerítő információval látja el a jelenlegi vagy a majdani csoportvezetőket, trénereket és mindazokat, akik csoportban, csoporttal élnek és dolgoznak. Mindenkinek szól tehát a Delfi örökösei, akiket legalább főbb vonásaiban érdekel a csoport és a csoportvezetés problematikája.

Jill Hadfield - Classroom ​Dynamics
The ​book is designed to help teachers overcome one of their most difficult problems: how to establish a ggod working relationship with incohesive and uncooperative classes.

Geoff Tibballs - Minden ​idők legjobb játékai
Ki ​ne került volna már olyan helyzetbe, mikor akár párosan, akár társaságban elkelt volna valami vidám és mozgalmas, vagy éppen nyugodt, gondolkodtató játék? Fiatalabbak, idősebbek egyaránt szívesen veszik, ha a vendéglátó a finom ételek, italok mellett a jó hangulatról is gondoskodik. Ennek egyik legjobb eszköze a közös játék. Könyvünk 500 különféle játék tematikus gyűjteménye, amelyben mindenki találhat valami számára épp megfelelő ötletet. Közös ezekben a játékokban, hogy nem igényelnek nagy előkészületet, túl sok hozzávalót, és elsősorban nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek szólnak. Ebből következően a kissé nehezebb logikai játékoktól egészen a pajzánabb darabokig mindent megtalálhatnak - alkalmazkodva a szokásos összejövetelek ritmusához és hangulatához. Gyűjteményünk előnye továbbá, hogy nagy tömegben megjelenő vendégsereg, és kis létszámú összejövetelek számára is javall játékokat. Ajánljuk gyűjteményünket azoknak a fiataloknak, akik szeretnék feldobni az unalmas családi összejöveteleket. Ajánljuk azoknak a pedagógusoknak, akik szívesen vennék, ha az osztálykirándulás csúcspontja nem az elkóborolt srácok megtalálása lenne. Ajánljuk azoknak a felnőtteknek, akik nem bánják, ha törni kell néha a fejüket, ugyanakkor képesek elengedni magukat, és beleugrani valami őrültségbe.

Benke Péter - Isten ​menedzsere voltam
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vidovszky Gábor - Örömtréning
Örömre, ​boldogságra vágyó lények vagyunk mindannyian. Ha a körülményeink akadályoznak ebben, akkor gyakorta nekikeseredünk. Vidovszky Gábor a reménység filozófusa, az örömteremtés pszichológusa, a lelki egészség titkainak pszichiátere. Rávezet minket, hogy nincs elveszett helyzet, segíthetünk magunknak és egymásnak. Megtanít arra, hogyan hozzuk mozgásba örömteremtő képességeinket. Megmutatja, milyen kincseink vannak, melyekkel magunkat és társas környezetünket egyaránt jobb, élmény gazdag és derűs lelkiállapotba hozhatjuk. Illatok, ízek, látvány, mozgás, érintés, a hangok gyönyörűsége, zene, hangulat, emlékezés segítheti a belvilág örömre nyílását, és boldoggá tehet a család, társ, szeretet-szerelem-szex, barátság, közösség, hit,önbizalom, sőt a szívesen végzett munka is. Kesergés helyett nyissuk szívünket az örömtréningre, tanuljuk és használjuk a boldogság-teremtés eszközeit, lehetőségeit.

Roderik R. Stuart - Csapatépítő ​játékok trénereknek
A ​szerző, Roderick R. Stuart egy tanácsadó cég igazgatójaként több mint 25 éve tervez és tart gyakorlati tanfolyamokat a legkülönbözőbb intézmények számára. Játékoskönyvében sok éves szakmai tapasztalatára alapozva a csapatépítés gyakorlatának nagy területét érinti, beleértve az önérvényesítés, kommunikáció, kreativitás, döntéshozatal, tervezés, problémamegoldás és időbeosztás képességeinek fejlesztését is. Minden játék egységes formában szerepel a célok ismertetésével, a lebonyolítás tárgyi és időfeltételeivel, részletes, lépésről-lépésre végigvezetett menetleírással a tréner vagy csoportvezető számára. A programok megtervezését, az adott tréninghez igazodó játékok kiválasztását tárgymutató segíti.

Rudas János - Javne ​örökösei
A ​nagy sikerű Delfi örökösei után itt a folytatás! Közel két évtized csoportozói tapasztalata és 86 új gyakorlat, játék található a Javne örökösei-ben. Szövegei felhasználhatók önismereti, személyiség- és készségfejlesztő csoportokban, a szervezetfejlesztésben, sőt a csoport-pszichoterápiában is. Emellett nagyobb figyelemmel fordul a humánerősforrás-fejlesztő tréningek és főszereplői: a trénerek felé.

Ellie Keen - Mara Georgescu - Böngésző
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Éliane Whitehouse - Warwick Pudney - Mint ​egy nagy vulkán forrok, és... mindjárt felrobbanok!
Gyakorlati ​kézikönyv szülők, gyerekekkel foglalkozó szakemberek és pedagógusok számára a gyerekek indulatkezelési problémáinak megoldásához. "... A kiskönyv megtanítja a felnőtteket, hogyan tanítsák meg gyermekeiket vagy a rájuk bízott kis méregzsákokat a helyes indulatkezelésre. Önvizsgálattal kezd: milyen környezetet teremtünk köréjük, mi hogy kezeljük saját dühünket, csalódottságunkat vagy félelmeinket, amik agresszióhoz vezetnek. Nem kell szakképzettség, mindössze a józan eszünk és a talpraesettségünk, hogy a leírt és bemutatott feladatokat, elgodolkoznivalókat, technikákat a magunkévá tegyük, és átadjuk a kisgyermeknek. A könyvecske olvasása közben bizony még az állunk is le-leesik olykor-olykor, annyira egyszerű vagy kézenfekvő néhány ötlet. ..." dr. Szolnoki Nikolett gyermekpszichiáter

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 31.
The ​time has come for the Hunter Association to choose a new chairman, but it’s shaping up to be anything but a clean election. While the world’s Hunters descend into dirty politics, Gon remains hospitalized in critical condition. Killua knows of a way to save him, but it will mean facing his deadly family of assassins…and the deadliest and strangest of them all, Killua’s little sibling Alluka…

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 30.
All ​survivors gather for the final showdown between the Hunters and the Chimera Ants. But nothing is simple anymore. Loyalties on both sides are tested as humans prove themselves as ruthless as the Ants themselves. And as the Ant King’s memory returns, he finds himself unable to stop thinking about one insignificant human, the blind Gungi player Komugi…

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 29.
Having ​fused with his royal guards, the Chimera Ant King arises more powerful than ever, but with no memory of his past. Now all bets are off, as friends and foes alike scramble to deal with the immensely powerful King. When Gon realizes how much devastation the war with the Chimera Ants has caused, he spends all his Nen power on a final, desperate gambit. It may give him the strength he needs...but at what cost?

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 28.
Netero ​has struck a deal with the Chimera Ant King: if the King can defeat him, Netero will reveal the King's true name. Netero is determined to keep fighting, but his attacks have no effect on the terrifyingly powerful King. Will Netero's ultimate attack, the Guanyin Bodhisattva: Zero, break through the King's defenses, or will he be forced to take even more desperate measures?

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 20.
Deep ​in the heart of the land of NGL (Neo-Green Life), Gon and Killua have one month to train if they hope to beat their powerful foe Knuckle! But first they need to increase their baseline stamina just to get to his level. Gon discovers that his windup leaves something to be desired--it sucks up all his energy until he passes out! Meanwhile, Biscuit confronts Killua about a serious flaw in his fighting ability--one that could cost them everything!

Ismeretlen szerző - Mit ​tegyek, hogy tőlem vásároljanak?
A ​könyvben nyolc olyan értékesítési tréner - egyben gyakorló értékesítő - tapasztalatait gyűjtöttük össze, akik az 1991 óta napjainkig eltelt időszakban együttesen sok száz különféle termékcsoport mintegy 17000 értékesítőjét, kiskereskedelmi eladóját, értékesítési vezetőjét, boltvezetőjét ismerték meg és képezték Magyarország egész területén. Továbbá `saját kezűleg` több mint 1700 céget - kis- és középvállalkozásoktól kezdve multinacionális cégekig - iskoláztak be tréningjeikre.

Nancy Flowers - Maria Emília Brederode-Santos - Jo Claeys - Rania Fazah - Annette Schneider - Szelényi Zsuzsanna - Kiskompasz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 17.
In ​an unexpected turn of events, Gon, Killua, and their sometime enemy Hisoka pull off a stunning victory in a heated game of deadly dodge ball, working together to defeat Razor and his 14 Devils. Meanwhile, a group of rival Hunters zap out for a meeting with the billionaire benefactor who has hired numerous hunters, including Gon, to solve the Greed Island game. There they make a shocking discovery that may very well make all of their struggles meaningless!

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 16.
Gon ​and friends are settling into Greed Island and slowly beginning to understand the strange mechanics of this "video game" world. They gain enough clues from the NPC townspeople to finally get their quest: They must drive Razor and the 14 Devils out of town by beating them at sporting events. The first event--dodge ball! Except in this game if you don't dodge--you die!!

Ligeti György - Úristen, ​megint tréning!
-Miért ​rándul össze a gyomrod, ha azt a szót hallod, hogy "tréning"? -Hol van a hiba? -Mi a különbség a csapatépítés és a berúgás között, és ez utóbbi hogyan szolgálja a szervezet fejlesztését? -Milyen nehézségeket okozhat egy tréning helyszíne? -Mi a szervezet vezetőjének és mi a tréner felelőssége? -Miért ülünk körben a megbeszélés során? -Hogyan járul hozzá a tréning egy cég üzleti sikeréhez és hogyan nem? Ezekre a kérdésekre ad választ a könyv. A szerző tizenöt éve dolgozik a felnőttképzésben, illetve oktat különböző európai egyetemeken. Saját üzleti szervezetét a könyvben olvasható elvekre építi - egyelőre sikerrel.

Doni Tamblyn - Sharyn Weiss - Humoros ​tréninggyakorlatok nagykönyve
A ​legújabb elme- és agykutatások megerősítették azt a feltevést, amit a legtöbb tréner már régóta gyanított: azt, hogy az emberek jobban tudnak gondolkodni és tanulni, ha a folyamat vidámságot jelent számukra. A Humoros tréninggyakorlatok nagykönyve 50 egyedülálló, helyzetgyakorlatot mutat be, amelyek emlékezetre méltó tudásanyaggal szolgálnak számos, a vezetői készségektől, a változás és az érzelmi intelligencián át a nehéz emberek kezeléséig terjedő témakörben. Ez a könnyen kezelhető kézikönyv lépésről lépésre szóló utasításokkal szolgál, mely segít az új és veterán trénereknek abban, hogy a workshop-ot humor, vidámság és kreativitás töltse be. A könyvben lévő minden fejezet öt gyakorlatot tartalmaz valamilyen üzlettel kapcsolatos, népszerű téma feldolgozására. 1) Az olvasó elméleti hátteret kap az adott témához. 2) Van egy ajánlott mulatságos bevezető minden helyzetgyakorlathoz. 3) Lépésről lépésre szóló utasítások. 4) Sokszorosítható feladatlapok, mellékletek. 5) Ajánlott értékelő kérdések. A könyvet vicces előadásmódra vonatkozó tippek fűszerezik, ami még tovább fokozza az anyag kényelmes feldolgozhatóságát. A Humoros tréninggyakorlatok nagykönyve segít önnek, hogy a természetes képességeire alapozott humort alkalmazhassa. Tapasztalja ki, hogyan tudja leginkább a csoport figyelmét fenntartani, és tervezzen olyan tréning kurzusokat, amely beléjük vési a számukra fontos készségeket!

Csorba Dávid - Négy ​fal között szabadon
Egy ​könyv, ami erőt ad. Egy történet, ami reményt nyújt. Egy fiú, aki harcol. De vajon győz is? Mire ezt a könyvet elolvasod, rájössz, hogy sokkal szerencsésebb és gazdagabb vagy, mint azt eddig gondoltad volna magadról. Miután megismered a főhős küzdelmeit, megpróbáltatásait, sokkal kevesebbszer fogod panaszra nyitni ajkaid, és észrevehetően többet látsz meg az élet csodáiból. A hős szó pedig nem túlzás. Bepillantást nyerhetsz a Duchenne-szindróma "kulisszatitkaiba" is, mely kór nem csak a testet változtatja meg, de a lelket, a jellemet is igen erősen formálja. Mit gondolsz, jelen esetben a jó irányba? A főhős élet-halál harca vízválasztó: elfogadja a megváltoztathatatlant, vagy küzd ellene értelmetlenül, és lemarad az élet szépségeiről? "Ez a könyv teljes egészében igaz történeten alapul, az élet írta, én csak elmesélem Neked, a saját szavaimmal." Csorba Dávid

Jürgen Schulze-Seeger - Trénerek ​módszertani kézikönyve
Ez ​a könyv nagyszerű tanácsadó, problémamegoldó, és jó társ az oktatási és tréning-gyakorlatban. Megmutatja, hogy az egyes katasztrófatipusok felbukkanása esetén mit tehetünk, hogyan kerülhetjük el a tréneri életpálya sötét napjait, s a legnagyobb mértékben akadályozó körülményeket is hogyan használhatjuk fel a résztvevők tanulási teljesítményének növelésére.

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 15.
Gon ​and Killua are so incompetent at fighting the monsters on Greed Island that a Hunter named Biscuit has taken pity and offered to coach them in the use of their Nen powers. But the clock is ticking, for a violent player known as "the Bomber" has a plan to get his hands on all but ten of the item cards in one fell swoop.

Yoshihiro Togashi - Hunter ​x Hunter 13.
Hunters ​Gon and Killua have fallen into the clutches of the sinister gang known as the Spiders. Luckily, the Hunters' friend Kurapika has captured the Spiders' ringleader and proposed a hostage exchange. Will the Spiders agree to the plan? Meanwhile, a multi-trillionaire named Battera has been buying up copies of the super-rare video game Greed Island, which may contain clues about Gon's father's whereabouts. More importantly, Battera has been hiring Hunters to play the game for him! Could this be Gon's chance to enter the legendary game?

Kollekciók