Ajax-loader

'tervezés' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Stratégiai ​és üzleti tervezés
A ​könyv az egyetemi alapképzésben oktatásra kerülő Stratégiai és üzleti tervezés című tantárgy törzsanyát foglalja össze. A fontosabb fogalmak definiálását (Bevezetés) követően a szerzők a 2. fejezetben áttekintést adnak a stratégiai gondolkodás történeti fejlődéséről, ahol az egyes fejlődési szakaszok jellemzőivel ismerkedhet meg az olvasó. A stratégiai elemzéssel foglalkozó 3. fejezet bemutatja a külső környezet, a vállalati belső adottságok és képességek szerepét és elemzési módszereit, amelyek megalapozzák a stratégia kidolgozását. A 4. fejezet a stratégia kialakításának különböző szintjeit és összetevőit tárgyalja: küldetés és jövőkép megfogalmazása, vállalati szintű stratégiák választéka, portfólió stratégiák, üzletági szintű versenystratégiák, stratégiai szövetségek és nemzetközi stratégiák. A könyv 5. fejezete a stratégia megvalósításának előkészítésével, ezen belül is konkrétan a projektek tervezésével és vezetésével kapcsolatos ismereteket foglalja össze. Az utolsó, 6. fejezet az üzleti tervezés szerepét, kidolgozásának folyamatát és a terv tartalmának fontosabb jellemzőit mutatja be.

Robin Williams - Tervezz ​bátran!
Az ​oldaltervezés és a tipográfia szabályait néhány egyszerű alapelvre visszavezető könyv anyaga Robin Williams évtizedes oktatói és tervezőgrafikusi tapasztalatait összegzi közérthető módon. A bárki által megjegyezhető, világos tervezési alapelvek működését életszerű példák sora teszi szemléletesebbé. A megszerzett tudás birtokában kiadványainkat tipográfiai előképzettség nélkül is könnyedén rendezettebbé, áttekinthetőbbé és figyelemfelkeltőbbé, kommunikációnkat hatékonyabbá tehetjük. A szerző a témát minden eddiginél gyakorlatiasabban közelíti meg, a lexikális ismeretek helyett a hangsúlyt a tervezői látás- és szemléletmód kialakítására helyezi. A könyv nemcsak a grafikai tervezéssel, tipográfiával foglalkozók számára jelent segítséget, hanem bárkinek, aki írásbeli kommunikációját érthetőbbé, hatékonyabbá szeretné tenni. Haszonnal forgathatja a könyvet, ha szeretné a kezéből kikerülő oldalakat szebb formába önteni, de nem tudja, hogyan tegye. Szeretne többet megtudni a grafikai tervezésről, de nincs ideje és energiája többéves tanfolyam elvégzésére. Szeretne egy oldalon több betűtípust is használni, de nem ismeri a hatásos betűkeverés szabályait. Mozgalmas, de rendezett oldalakat szeretne tervezni. Szeretné, hogy valóban el is olvassák, amit készített. Hírlevél, brosúra, szórólap vagy egyéb tervezési feladatai megoldásához konkrét tanácsokat, ötleteket szeretne kapni.

Angster Erzsébet - Objektumorientált ​tervezés és programozás 1.
A ​könyv első kötetének célja az objektumorientált tervezés, valamint a Java nyelv és osztálykönyvtár filózófiájának és alapelemeinek megismerése konzolos környezetben. A Java osztálykönyvtár rendkívül bonyolult és szerteágazó, annak mindössze egy kis töredékét fogjuk itt megismerni.

Angster Erzsébet - Az ​objektumorientált tervezés és programozás alapjai
A ​számítógépeken futó jó programok ma már szinte kizárólag objektumorientált elven működnek, és a programozók is OO szoftvereket használnak programjaik megírásához. Az objektumorientált gondolkodás elsajátítása tehát közügy. A szoftverek felhasználóinak és fejlesztőinek mindig is ugyanaz volt a céljuk: olcsón, jó minőségű szoftvert vásárolni, illetve készíteni. Azért születnek újabb és újabb szoftverfejlesztési módszerek, mert az igények és a hardver lehetőségeinek növekedésével a régi módszerekkel már nem lehet időre minőségi szoftvert gyártani...

Makány Márta - Esküvő
A ​szó, "szerelem" a világ minden táján ugyanazt jelenti, bár ahogy nincs két ugyanolyan ember a földön, úgy a kapcsolatok, s így a szerelmek is mások-mások. Magyarországon a szerelmet az áldással is azonosítják, és úgy vettem észre, hogy az itt élők nem félnek kimutatni és ünnepelni ezt a csodálatos érzést. Ez is inspirál, amikor menyasszonyi ruhákat tervezek. Én így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek. Az elmúlt évtizedben ezernél is több esküvői ruhát varrtam. Volt olyan időszak, amikor a hét minden napjára jutott egy menyasszony. Amikor a lányok megérkeznek hozzám ötletekkel, képekkel, elképzelésekkel, még minden kavarog bennük. Ám hiába tetszik nekik sokféle stílus, egy ruhának csak egy alja és egy teteje van, a végén úgyis dönteniük kell. Ez a könyv szubjektív: nem mutatom meg az esküvőszervezés minden állomását, hiszen ahhoz nem is értek. Egyszerűen csak annyira sok esküvőn vettem részt közreműködőként, hogy szerettem volna végigvenni az esküvőnek azokat az elemeit, melyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak bennem. Sok ruha, smink és dekoráció, néhány ételsor - ezzel szolgálok. Tippek, fotók, inspiráció a nagy napra - tőlem. Mind-mind különböző hangulat. Van köztük klasszikus és modern, múltat idéző és jövőt fürkésző. Szeretném elvarázsolni olvasóimat. Ábrándozzuk végig együtt az esküvői előkészületeket!(Makány Márta)

Donald H. Weiss - Az ​életszervezés művészete
Elkésik? ​Retteg a határidőktől? Halálra dolgozza magát, még sincs semmi látszata? Na persze! Nem ismeri még az életszervezés művészetét! Könyvünk elméleti fejtegetéseiből, de még inkább hasznos, személyhez szóló gyakorlataiból megtudhatja, amit mostanáig talán nem tudott: - hogyan kell reális célokat kitűzni? - hogyan lehet egy kis szervezéssel minden napot eredményessé tenni? - hogyan lesz a célból tett? - hogyan irányítsa élete eseményeit? - hogyan lehet megszabadulni az időpocsékolás szörnyű szokásaitól? - hogyan haladhat előre pályáján sikeresen? - hogyan teheti derűssé magánéletét? Mindenki tudja, hogy a mai versenyhelyzetben csak megfelelő képességekkel lehet előbbre jutni. Az Amerikai Menedzser Társaság (American Management Association) sorozata segít kialakítani azokat a készségeket, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki kitűnjön a szürke tömegből.

Ismeretlen szerző - A ​ház körüli kertészkedés tervezése és jövedelmezősége
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Othmar Reisinger - Kerttervezés
Lakjunk ​a zöldben! - ez a kívánság szinte varázsigévé vált, amely szorosan kötődik az életminőség javítása, a természethez való közelség, a friss és szabad légkör iránti törekvéseinkhez. Ehhez kapcsolódóan kertünk megtervezéséhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv.

Edward Yourdon - On-line ​számítógépes rendszerek tervezése I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kószó József - Ablak ​a házon
Tizenhárom ​kötetből álló sorozatunk harmadik darabja az ablakkal és annak környezetével foglalkozik. Előző kötetünk a kandallók tervezéséhez, építéséhez adott praktikus tanácsokat, most hátat fordítunk a kandallónak, és odasétálunk az elegáns kétszárnyú ablakhoz, elhúzzuk a kellemes mintájú függönyt, kitárjuk az ablakszárnyakat, s elgyönyörködünk az őszi kert rozsdavörös és aranysárga színpompájában. Az első hideg szélrohamra behajtjuk a szárnyakat, most a fák lombjain át beszűrődő napfény rajzol játékos jeleket szobánk falára. Derűt és vidámságot lop falaink közé a jól elhelyezett, a lakóház stílusával harmonizáló, praktikumában dekoratív ablak, ugyanakkor megvéd a külvilág porától, zajától, a tűző napfénytől és a csapadéktól. Érdemes hát meghallgatni a szakember tanácsait ablakaink anyagára, alakjára, elhelyezésére, nagyságára és kiegészítő elemeire vonatkozóan!

Covers_396443
4

Ismeretlen szerző - Az ​építészet nagy pillanatai
Hogyan ​jött létre a modern város a több mint hatezer éves fejlődés eredményeképpen? Melyek a fejlődés legjelentősebb állomásai - a régi időktől a jelenig? Milyen változások tükröződnek az épületekben, a technikában és a funkciókban? Ezekre és még számos kérdésre találhatunk választ a kötetben.

Moskát Anita - Horgonyhely
Egy ​birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét. A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert - ez pedig az egész világukat felforgathatja. Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.

Kurt Jeni - Télikertek ​tervezése és építése
Ki ​ne üldögélne szívesen a szürke hideg téli délutánokon egy növényekkel teli télikertben. Miniatűr üvegházunk megtervezésé és fenntartása nem könnyű mulatság. Ha már belevágunk érdemes időben alaposan körülnézni és tájékozódni. Ebben nyújt segítséget a Cser Kiadó „Zöldkönyvek" sorozatában megjelent kötet. A könyvből mindent megtudhatunk a télikertekkel kapcsolatban. Olvashatunk a tervezéskor felmerülő kérdésekről, mint például a télikert mérete, alakja, tájolása vagy szerkezetének anyaga. Továbbá megismerhetjük az üvegezéshez kapcsolódó problémáknak, többek között az árnyékolási, hangszigetelési, tisztítási lehetőségeket és biztonsági intézkedéseket is. A napenergia hasznosításának és a belső klíma kialakításának lehetőségei után a télikert díszeiről - a növényekről - is olvashatunk, hiszen nem mindegy, hogy zárt kertünkben milyen növényeket és hogyan tartunk. A könyv második felében a szerző konkrét példákkal és gyönyörű képekkel csinál kedvet az olvasónak saját télikertje megtervezéséhez. Tartalom: 1. Műszaki tudnivalók A tömegformálás lehetőségei Csomópontok kialakítása Az üvegezés A napenergia hasznosítása A belső klíma Árnyékolás A komfortos lakókörnyezet A jó kertész öröme Előzetes tájékozódás Növények a télikertben 2. Példák Fényözön a lakásban Pihentető oázis Nappali a kertben Tágas terek Négy évszak a nappaliban Délszaki hangulat Pálmaház otthon Napfényben fürdő terek Úszómedence és üvegcsarnok A nagy légtér varázsa Bella Vista Télikert a régi házban Angolos hangulat Türkizkék kompozíció Növényparadicsom Nagyvonalú stílus A fafelület és a kék szín harmóniája 3. Függelék Ellenőrző jegyzék Télikertépítéssel foglalkozó német cégek A német Télikert Szakszövetség

Ian Sommerville - Szoftverrendszerek ​fejlesztése
Ajánljuk ​a könyvet mindazoknak, akik a szoftverfejlesztés összetett problémáinak megoldását, kezelését igényes szakmai formában kívánják oktatni, elsajátítani és alkalmazni. A szoftverrendszerek napjainkban mindenütt jelen vannak: az ipari gyártósorok, az iskolák és egyetemek, az egészségügy, a (légi)közlekedés, a pénzügy és közigazgatás területén. Ezeknek a szoftvereknek a specifikációja, tervezése, menedzselése és evolúciója alkotja a szoftverfejlesztés tudományágát. Ezen nagy komplexitású rendszerek fejlesztésénél mérnöki megközelítéseket kell alkalmazni. Nem módszertani kézikönyv, de az életciklusmodellektől indulva a CORBA-szabványon, a COCOMO modelleken, a termékmetrikákon, az objektumorientált tervezés elemein keresztül a verzióazonosítással bezárólag számtalan receptet ad konkrét fejlesztésekhez is. Mindezt példák, gyakorlati feladatok, esettamulmányok felvetésén és megoldásán keresztül teszi a grafikus eszközök gazdag alkalmazásával.

Konkolyné Gyuró Éva - Környezettervezés
A ​környezettervezés korábbi szűk körű, többnyire a környezet rendezésére kiterjedő értelmezése kiszélesedik és nem lesz olyan területi vagy ágazati tervezési feladat, amely ne igényelné a környezettervezővel való együttműködést. A tervezés folyamattá válik, a tervező a terv megvalósulásának nyomon követését és a terv aktualizálását is elvégzi. Már évekkel ezelőtt is szükségünk lett volna olyan ismeretekre és ismerethordozókra, amelyek az új szemléletű stratégiai tervezés és a fenntarthatóság követelményeit ismerő környezettervezők képzéséhez járultak volna hozzá. A könyv pótolja e hiányok jelentős részét, átfogó képet ad a környezettervezés részterületeiről, kapcsolódásairól, és metodikai segítséget nyújt az egyes tervtípusoknál jelentkező feladatok megoldásához. A környezet-, természet- és tájvédelmi, környezetrendezési, környezetgazdálkodási, környezettudományi, valamint térség-, terület-, illetve vidékfejlesztési szakok hallgatói és a gyakorló szakemberek számára készült, akik munkakörük révén készíttetői, illetve készítői a környezetterveknek.

Babócsy László - Füzessy Tamás - Windows ​NT 4.0 hálózatok
Ajánljuk ​azoknak a könyvet, akik a Windows NT 4.0 Szerver működésével, telepítésével, konfigurálásával szeretnének megismerkedni. A könyv megfelelő útmutatást ad rendszergazdák számára is a legfontosabb felügyeleti tevékenységek ellátásához. Az új renszer, a Windows 2000 legfontosabb ismeretei is megtalálhatók a könyvben, természetesen csak annak érdekében, hogy a különbségeket be tudjuk mutatni. Harmadik bővített, átdolgozott kiadás. 1999.

Eric Chan - 1000 ​termékdesign - Forma, funkció és technológia a világ minden tájáról
A ​terméktervezés a közelmúltban drasztikus változásokon ment keresztül. Elég, ha csak egy pillantást vetünk a mai számítógépekre, MP3-lejátszókra vagy akár mikrohullámú sütőkre - minden kompakt, mégis nagy kapacitással bír. A kevesebb olykor több, főként, ha ennek köszönhetően válnak a tárgyak mozgathatóvá és felhasználóbaráttá. Kötetünkben az elmúlt évek legkiemelkedőbb designtermékeit mutatjuk be. A világ minden tájáról összegyűjtött egyedülálló kollekció különböző termékeken keresztül nyújt betekintést az egyes kultúrákba - a bútoroktól a személyes használati tárgyakon és kiegészítőkön át az elektronikai cikkekig.

Dr. Reischl Antal - Lakóépületek ​tervezése
A ​szerző először az épülettervezés alapfogalmának általános elveit ismerteti meg olvasóival. Foglalkozik a funkció, a szerkezet és forma egységével és ezeknek az épülettervezésben mutatkozó kölcsönhatásaival. Részletezi a lakóépület-tervezés szerepét és jelentőségét, majd a lakást mint mindenfajta lakóépület alapegységét vizsgálja. Kiindulópontja a lakás használójának, a családnak szerteágazó igénye. Elemzi a lakáson belüli funkciókat szolgáló bútorokat, berendezési tárgyakat, ezek méreteit, helyigényét mint a funkcionális sejtek kialakításának meghatározóit. Az alkotórészek analízise után a részeket újraegyesítve feltárja az összefüggéseket, és a lakást mint egészet vizsgálja. A következő részben a lakóépületek különféle fajtáit ismerteti. Részletesen tárgyalja az egy- és több lakásos házakat, a különböző kombinált rendszereket, a kollektív lakóházakat, a magas-házakat, a lakóházak közös tereit. Bemutatja olvasóinak a tipizálást, a típustervezést, tárgyalja a modulkoordinációt és befejezésképpen a lakóépület-tervezés várható irányaival foglalkozik. A szöveges ismertetést adatközlő táblázatok és egységes felépítésű, művészi kivitelezésű ábrák gazdagítják.

1913793_5
Esküvői ​naplóm Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Esküvői ​naplóm
Esküvői ​Napló-Emlékkönyv - Avagy, így szerveztem az esküvőmet! :) Napló és egyben emlékkönyv az esküvőszervezés izgalmakkal, várakozásokkal, szervezői bravúrokkal teli évéről. Ha már túl lesztek a Meseszép esküvőn és előveszitek a szervezési naplót, nagyokat fogtok kacagni a szervezés alatt történteken! :) Ami akkor, tragikus, feszült, idegesítő volt, most mosolyt fog csalni az arcotokra.

Drechsler László - A ​hatékonyság mérése és tervezése
Ma ​már senki sem vitatja, hogy gazdasági előrehaladásunk szinte egyedüli forrása a hatékonyság növelése. Mégis, gazdálkodásunkat egyelőre csak részben hatja át a hatékonysági szempontokra hangsúlyt helyező gondolkodás, cselekvés. Ebben nem csekély szerepe van annak, hogy számos elvi-módszertani kérdés még tisztázatlan. A könyv szerzője elsőként kísérel meg átfogó módon áttekintést adni a hatékonysági számítások elméleti és gyakorlati kérdéseiről. Témái: a hatékonyság mérésének olyan általános problémái, mint a hozam és a ráfordítások kifejezése, az árak szerepe, az időtényező figyelembe vétele a hatékonysági mutatókban stb. Rendszerező módon tárgyalja továbbá a beruházások, a külkereskedelem, a specializáció, a kooperáció, a licencvásárlások hatékonyságának mérési problémáit. A szerző igen jól ötvözi az elméleti ismereteket a gyakorlattal. Nemcsak tárgyi-elméleti ismereteket ad az olvasó számára, hanem gondolatébresztő feladatának is eleget téve, további alkotásokra ösztönöz.

Bogdán Gábor - Információs ​rendszerek tervezése I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Megyeri Szabolcs - Fűszerkert
Fűszerekkel ​ízesítjük ételeinket, főzhetünk belőlük gyógyteát, fűszereket használhatunk a háztartásban, de ajándékot is készíthetünk belőlük. Ez a könyv azoknak ad szakszerű segítséget, akik kertjükben, erkélyükön vagy egyszerűen csak néhány virágcserépben maguk szeretnének termeszteni fűszernövényeket. A tartalomból: -A fűszerkert tervezése -A kertépítés munkálatai -A leggyakoribb fűszernövények -A kert fenntartása

Kiki Eldridge - 1000 ​táska, tasak, cédula és címke
Végre ​egy könyv, ahol egy helyen látható 1000 válogatott táska, tasak, Cédula és Címke. A könyv friss, eredeti ötleteket és számtalan alkalmazási módot tár elénk könnyen áttekinthető formában. A termékeket bemutató képanyag önmagáért beszél - a lényegretörő fotók pezsdítően hatnak kreativitásunkra. Könnyedén tallózhatunk a világ minden tájáról összegyűjtött izgalmas alkotások között, ihletet meríthetünk a stílusok kavalkádjából. A kötet inspirálta ötletek segítenek olyan grafikai tervek létrehozásában, amelyeken keresztül ügyfeleink termékeire is bizonyosan felfigyelnek majd, és ami még fontosabb: emlékezni fognak rájuk.

Alice Twemlow - Mire ​jó a grafikai tervezés?
A ​könyv a grafikai tervezés céljának, mibenlétének kérdéseit boncolgatja, miközben bemutatja egyre szerteágazóbb részterületeit. Milyen tendenciák jellemzik és milyen külső hatások befolyásolják a tervezés folyamatát? Milyen irányba terjeszthetik ki tevékenységüket a grafikusok? Mi jelentheti számukra a továbblépési lehetőséget, a kitörési pontot? A képekkel bőségesen illusztrált kötetben tucatnyi sommás vagy éppen filozofikus hitvallás enged bepillantást a tervezőgrafikusok lelkivilágába és gondolataiba, kiegészítve a több mint 120 oldalon sorakozó kortárs tervezői portfóliókat.

Klaus Roland - Wolfgang Siebert - Bútorgyártás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kresalek Péter - Tervezés ​a vállalkozások gyakorlatában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Gusztáv - Drupal ​6 alapismeretek
"Ezzel ​a könyvvel arra vállalkozok, hogy a Drupal tartalomkezelő rendszerrel ismerkedő olvasó kezébe a kezdő lépések megtételét segítő anyagot adjak. Elsődleges célközönsége a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán tanuló hallgatók, de minden más érdeklődő haszonnal forgathatja e könyvet. Mint ahogy egy évtizede a szövegszerkesztési ismereteket tekintettük mindenki számára hasznos tudásnak, úgy egyre inkább elmondható ez a webes tartalomkészítésről is. Célom az alapismeretek bemutatása, de nem csak webfejlesztők, hanem bárki számára, aki egy honlap készítését, üzemeltetését feladatának érzi, vagy másoktól megkapja." -Nagy Gusztáv "Az internetre ma már hétköznapi infrastruktúraként tekintünk. Természetesnek tartjuk, hogy szótárakban, receptgyűjteményekben keressünk, online vásároljunk, vagy fórumokon beszéljük meg a minket érdeklő aktuális kérdéseket. Az aktív internetezők nem csupán befogadják az információt, hanem sokszínű és hasznos tartalmakat publikálnak. Úgy érzem, elsősorban számukra hiánypótló és rendkívül hasznos ez a könyv, amely bevezet a Drupal rendszer világába, és bepillantást enged a korszerű honlapok kialakításának folyamatába. A szerző sok éves fejlesztői és oktatói tapasztalatának köszönhetően a könyv lényegre törően mutatja be a Drupal rendszer lehetőségeit és rugalmasságát. A fejezetek logikus felépítése, könnyed stílusa, valamint az esettanulmányok alapján bátran ajánlom e művet tankönyvként és kézikönyvként is, tapasztalattól függően. Bízom benne, hogy Ön is hasznosnak találja majd és hamarosan elindítja saját Drupal alapú blogját, üzleti oldalát." -Dr. Baranyai László

Kószó József - Az ​épület tervezése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Donald H. Weiss - Hogyan ​tartsunk hatásos beszédet?
A ​ranglétrán felfelé haladva egyre több beszédet, beszámolót, előadást kell tartanunk. És fordítva, minél természetesebben mozgunk a nyilvánosság előtt, annál feljebb léphetünk a létrán. Ez a kis könyvecske abban segít, hogy a Kedves Olvasó jól megszerkesztett, meggyőző beszédeket, előadásokat tarthasson. Többek között találhat benne: - mintát mind a meggyőző, mind az informatív célú előadás előzetes megtervezéséhez, - ötleteket az előadás stílusára vonatkozólag, jó szófordulatokat, - tanácsokat arra, hogyan használjuk az audiovizuális segédeszközöket, - a meggyőzéshez szükséges gyakorlati útmutató (és az előadás készítésének alapjaira vonatkozó helyes és helytelen pontok összefoglalását). Mindenki tudja, hogy a mai versenyhelyzetben csak megfelelő képességekkel lehet előbbre jutni. Az Amerikai Menedzser Társaság (American Management Association) sorozat segít kialakítani azokat a készségeket, amik nékülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki kitűnjön a szürke tömegből.

Tom Werneck - Frank Ullmann - Hálótervezés
A ​könyv a programozott oktatás bevált módszereit, eszközeit és ábrázolástechnikáját alkalmazza a korszerű tervezési-programozási eljárások egyszerű, hétköznapi példákon történő bemutatására és begyakoroltatására. A mindennapok egyszerű eseményei is gyakran nagyszámú, egymással bonyolult kapcsolatban levő részfolyamatokból tevődnek össze. A hálótechnika feladata, hogy az összetett folyamatokat részfolyamataira bontsa, sorrendjüket, valamint kölcsönös összefüggéseiket feltárja és ábrázolja. Ezen felül segítséget jelent a tervek végrehajtásakor is: a munkafolyamatok folyamatos ellenőrzése, koordinálása és irányítása során. A könyv a módszer bemutatását szándékosan kis és közepes tervekre korlátozza, hogy ezáltal a számítógépek igénybevétele elkerülhető legyen. A tervszámítások ily módon egyszerű összeadási és kivonási műveleteket kell csupán elvégeznünk. A könyv mondanivalója egyaránt szól az iparban dolgozó vezetőkhöz és jövőbeli szakembereihez, irányítóihoz: napjaink egyetemi hallgatóihoz. Az operációkutatás korszerű módszereit, vezetéstechnikai segédeszközeit - ide tartozik a hálótervezési technika is - ma már minden vezetőnek, szakembernek ismernie kell.

Bokor József - Vállalkozásgazdálkodási ​ismeretek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bánné dr. Varga Gabriella - Programtervezési ​gyakorlatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók