Ajax-loader

'turistakalauz' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Fehérdy Iván - Dukay Tóth Romola - Kanada
A ​Kanadába látogató a világ egyik legmodernebb országába érkezik. Egy országba, amelynek területén jó néhány európai ország elférne, s amelynek nagyobbik része szinte még érinthetetlen. Ha Kanadára gondolunk, megelevenednek gyermekkorunk indiánolvasmányai, s a későbbi évek cowboy-romantikája . Az ország történelme szüntelen harcokban alakult, angolok küzdöttek franciákkal, bevándorlók az indián őslakossággal. Az első telepeseket a prémvadászat, a későbbieket az aranyláz vonzotta, a világ minden tájáról érkeztek a bevándorlók s épp ezért igen sok arcú, színes ország. Megmutatkozik ez abban is, hogy Québec tartományban főleg franciául beszélnek, az ország egyéb tartományaiban az angol nyelv az uralkodó. De hallani olasz szót és kínait a kínai negyedben, sok helyen magyar üzletet, éttermet is találunk. A részletes útikalauzt író két szerző - Fehérdy Iván és Dukay Tóth Romola - is magyar származásúk. Segítségükkel ismerhetjük meg Kanada nagyvárosait, lebilincselő természeti tájait, sajátos népszokásait. Montréal, a Világkiállítás és az Olimpia városa után Québec, a "francia föld" és a varázsos szigetvilág, majd a Niagara-vízesés bemutatása következik. S így haladunk végig az országon, a transz-kanadai autóút vonalán. S ha kitérőt ajánlanak a szerzők, arra jó okuk van. Kanada 660 nemzeti és tartományi parkja a természet olyan parádéja, amilyennel kevés ország büszkélkedhet. Alberta tartomány területe már a prérivilág, ahol "ghost-town" - okkal, elhagyott "szellemvárosokkal" ismerkedhetünk meg, az ellobbant aranyláz maradványaival. A Sziklás-hegység zord szirtjei között előfordulhat, hogy parkírozó kocsinkhoz békés medve cammog. Brit Columbia fővárosa, Victoria a virágok százezreivel csalogat, s a zord északi táj a jeges csend birodalma. S a táji szépségeken, a metropolisok felhőkarcolóin kívül mit láthatunk még? Részt vehetünk a cukor-juhar-szüreten, a cowboy-ünnepen, s akárcsak Texasban, itt is gyönyörködhetünk a rodeóban... Reméljük, az Olvasónak érdekes olvasmányt, az utazónak kellemes útitársat nyújt a könyv.

76csodaszep2
Csodaszép ​Magyarország Ismeretlen szerző
34

Ismeretlen szerző - Csodaszép ​Magyarország
Könyvünk ​régiók szerint nyújt betekintést jellegzetes tájegységeink földrajzi és építészeti nevezetességeibe, természeti kincseibe. Ismerje meg hazánk gazdag történelmi múlttal rendelkező városait, falvait, ezeréves kultúránk ma is látható tárgyi emlékeit. A könyv ötlettárként szolgál akár a néhány napos, akár a többhetes országjáró programjának megtervezéséhez. Számtalan lenyűgöző fotó, köztük káprázatos légifelvételek mutatják be mindazon értékeinket, amelyekre méltán lehetünk büszkék. - több mint 1000 színes fotó - több mint 100 illusztráció - élvezetes leírások, amelyek új szemszögből mutatják be az ismertnek vélt helyeket is

Christoph Wagner - Renate Wagner-Wittula - Tirol
A ​kisméretű, zsebkönyv formátumú, színes fotókkal teli kötet a legfontosabb információkat közli a magyar turistának Tirolról. Fontos látnivalók, éttermek, szórakozóhelyek, múzeumok, legjelentősebb célpontok térképpel, képkockákkal. Általános tudnivalók, vásárlás, közlekedés, helyi események, programok, nyitvatartási szokások, szálláshelyek stb. A praktikus kiadvány remek útitárs annak, aki szeretné megismerni a nagyváros legkiemelkedőbb nevezetességeit.

Stefánka László - Barangolások ​Kőszegen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ringné Müller Anikó - Zirc ​és a festői Bakony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Soproni János - Fajth Tibor - Athén
Athénról ​mindenki sokat tanult, olvasott. Tudatunkban úgy él ez a város, mint az európai kultúra és művészet bölcsője, a demokrácia szülőhazája. A mai Athént azonban nálunk viszonylag kevesen ismerik. Ennek a könyvnek az a célja, hogy a turistát megismertesse a várossal és a környékével, ezen belül természetesen a mai Athénnal is. A város önmagában is érdekes úticél, nem is szólva az Attikai-félszigetről, amely mitikus hegyeivel, ókori romjaival, középkori kolostoraival vonzza a turistákat. Mégis, aki Athénba utazik, főleg az antik városnak, annak az Athénnak emlékeit keresi, amelyről tanult, olvasott és ahol a legteljesebben bontakozott ki a klasszikus görög kultúra, képzőművészet, drámairodalom. Az utas egyben az európai kultúra hajnalának azt a hangulatát is reméli megtalálni, amelyet Homérosz eposzaiból, a mitológiai és hősregékből már ifjúkorában magába szívott. Ezért az antik múlt athéni hagyatékának bemutatását tartottuk legfőbb feladatunknak. Már a római birodalomban is az számított művelt embernek, aki beutazta az európai kultúra e klasszikus szülőhelyét, s e hagyomány folytatói vagyunk mi, mai utasok is.

Csordás Viktor - Fehér György - Magyarországi ​kerékpártúrák
32 ​túraajánlat

Miroslav Hrdlicka - Jiri Martinek - Montenegró
Montenegró ​a magyar turista tudatában egy alvó Csipkerózsika. Ebben a kis balkáni országban a kultúrák, a nyelvek és a színes természeti látnivalók sokasága alakítja ki a tájak és a lakosság változatos képét. Utazásaink során az országban szinte mindennel találkozhatunk, a sűrű erdőktől a behavazott hegyvonulatokig, a kopár sziklás csúcsoktól a napsütötte adriai tengerpartig, ill. a szigeteken található strandokig. Aki legalább egy kis időre maga mögött szeretné hagyni a 21. század közép-európai civilizációjának zaklatott tempóját, és élvezni akarja a romlatlan természetet, a vendégszerető, de büszke emberek közelségét, az válassza úti célként Montenegrót, Európa egyik utolsó oázisát, ahol egy időre elrejtőzködhet, és kipihenheti magát a tengeri hullámok zenéje mellett, a természet bódító illatát élvezve. Bármelyik kapun beléphetünk, mindegyik tárva-nyitva vár, itt már régóta szeretettel látott vendégek vagyunk.

Lindner László - Pálfy József - Provence ​és a francia Riviéra
Hazánkból ​egyre többen keresik fel Franciaország gyönyörű tájait, közöttük a csodás Riviérát is. Ezen a nem is túlságosan hosszú, mintegy 250 kilométeres partszakaszon olyan üdülőhelyek és városok sorakoznak, mint Toulon és Saint-Tropez, Antibes és Cannes, Nizza és Monaco, de találni itt olcsóbb kempingeket, bungalókat, kis szállodákat a kevésbé látogatott helyeken, ahol a tenger vize ugyanolyan pompás, a föveny ugyanolyan finom és a táj nem kevésbé szép, mint a "divatos" fürdőhelyeken.

V%c3%a1rt%c3%bar%c3%a1k_kalauza_i
Vártúrák ​kalauza I. Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Vártúrák ​kalauza I.
Középkori ​várainkat magas, nehezen megközelíthető hegycsúcsokra, hatalmas sziklaóriásokra, végeláthatatlan erdőrengetegekkel borított hegyvonulatokra építették. Ez a kalauz részletesen leírja az észak-magyarországi és alföldi várak színes történetét, a várak festői maradványaihoz vezető utazási lehetőségeket: vasúton, autóbuszon, autón, motorkerékpáron, és felhívja a figyelmet arra, hogy a különböző közlekedési eszközökkel meddig járhatók az utak. Részletesen ismerteti a gyalogtúrák felejthetetlenül szép útvonalait, bemutatja a várromokat körülvevő hegyvidékek pompáját és az elénk táruló tájképek minden varázsát.

Ismeretlen szerző - Velencei-hegység, ​Velencei-tó turistatérkép
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Keszthelyi Ernő - Alacsony-Tátra ​turistakalauz
... ​Ahogy ezerháromszáz méter felett tovább emelkedünk, az erdő ligetessé válik, s a fák is veszítenek büszke magasságukból. Az idáig felkúszó fenyőcsoportok keverednek a kezdetben csak magányos bokorként megjelenő, félig heverő, girbegurba ágú törpefenyővel. Ezzel megkezdődik az alhavasi táj. Hegymenetben járva tanúi leszünk, hogy egy-egy merészebb fenyő még 1500 méteren túl is dacol a zord éghajlattal. E zászlófák rövid, merev, töredezett gallyai egyik oldalon, a szélirányban fejlődnek. Szánalmas és egyben csodálatra méltó korcsok ezek a törpefenyő háborítatlan birodalmában. Ezután egy jó darabig még kísér e kusza szövevény, amely tömör falként övezi a turistaösvényt. A polipszerűen mindent befonni és elnyelni akaró zöld tömegbe csak helyenként vegyülnek kisebb tisztások a törpeboróka alacsonyan szétterülő bokraival. Még feljebb felszakadozik az áthághatatlan rengeteg és kisebb-nagyobb tisztásoknak ad helyet. E füves térségek világoszöld alaptónusából már alig domborodnak ki a három-négy tőből álló törpefenyők parányi szigetei. Ekkor már egy új övezet határán 1700-1800 m magasságban vándorlunk. A satnya törpefenyőket fokozatosan felváltja a mindenen diadalmasan felülemelkedő tátrai tetők számunkra oly fenséges, oly bájos világa. Az élet itt egyetlen összefüggő, zöld, virágos-mohás, bársonyos puhaságú, ruganyos gyepszőnyegbe olvad össze. Az ilyen gyepes, kisebb területeken köves, sziklagyepes, félhavasi, havasi táj az Alacsony-Tátra fő jellemzője. E hegységet ezért tartjuk másnak, szebbnek, hozzánk közelebb állónak, mint a gránitgúlás csúcsokkal ékes Magas-Tátrát. Ezért lelkesednek érte a turisták és a sízők egyaránt. Kirándulásaink többségének c, hogy elérjük e tiszta levegőjű, további sétákra és sízésre kiválóan alkalmas füves hegyhátakat és enyhén hullámos gerinceket. Ehhez kíván segítséget nyújtani turistakalauzunk.

Fehér György - A ​bolgár tengerpart
84 ​oldalba sűrítve az adott területre vonatkozó leglényegesebb információk, tudnivalók. Számos színes fotóval és tájékozódást segítő részletes térképekkel.

Cseke László - Észak-Magyarország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_57630
1

Ismeretlen szerző - Magyarországi ​kirándulások
Bár ​a könyv gyakorlati tudnivalói már elavultak, de a látnivalók maradtak. Feltérképezi Magyarország legszebb kirándulóhelyeit, javaslatokat tesz annak megközelítésére, röviden ismerteti az ott található legszebb tájakat, műemlékeket.

Covers_470617
elérhető
4

Lindner László - Milánó
Lombardia ​és az olasz operamuzsika fővárosa Milánó, nemcsak ókeresztény eredetű, kora román stílusú templomaival, csipkeszerű dómjával s múzeumainak műkincseivel hódítja meg látogatóit, hanem a legnevesebb olasz építészek modern épületeivel is. A Viscontiak és Sforzák hajdani székhelyéről rövid idő alatt eljuthatunk a reneszánsz pártázatú Scaliger-várak hazájába, a Déli-Alpok hegyei közé, amely furcsa alakú hegyi tavaival Itáliának egyik legvarázslatosabb vidéke. A napfényben szikrázó havas ormok lábánál már kora tavasszal különleges virágok nyílnak a tóparti sétányokon, és az olajfák, pálmák, agáve-kaktuszok a délszaki tájak hangulatával igéznek meg. A turista a meredek sziklafalba vágott utakról szédítő panorámákban és a víz tükrének álomszerű színjátékában gyönyörködhet, s a hegyek oldalában meghúzódó városkák házai közül világos és sötét felkiáltójelként tornyok és ciprusok merednek az ég felé. Az utazás ezen a különös alpesi és egyben mediterrán tájon önmagában is nagy élmény, s ez a könyv tájékoztató adataival, térképeivel ezt kívánja még maradandóbbá, felejthetetlenebbé tenni.

Szarka Sándor - A ​horvát tengerpart
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vétek György - Szurkolj ​Londonban!
A ​kiadvány tartalmából: -London kalauz -London varázsa -bejutás a repülőterekről -közlekedés Londonban -képtárak, galériák, múzeumok, templomok, székesegyházak, kastélyok, paloták, építmények -evés-ivás, vásárlás, piacok -kirándulások Londonból -olimpiai kalauz

V%c3%a1rt%c3%bar%c3%a1k_kalauza_1
Vártúrák ​kalauza II. Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Vártúrák ​kalauza II.
Útikalauz-sorozatunk ​e régóta hiányzó kötete megismerteti a dunántúli várak, várromok színes történetét, a várakhoz vezető turistautakat.

Csörgő Anikó - Csodaország ​Magyarország
Könyvünkkel ​országjáró barangolásra hívjuk a gyerekeket. Szeretnénk megimertetni velük hazánk tájait,nevezetességeit, természeti szépségeit. Jó lenne rászoktatni őket barangolás,túrázás, városnézés élményére, örömére! A gyerekek fogékonyak a szépre, a jóra, csak fel kell kelteni az érdeklődésüket. Annyi felfedeznivaló, szórakozásra, kikapcsolódásra hívó program, esemény vár bennünket szerte az országban, hogy nehéz választani közülük. Nem biztos, hogy a külföldi nyaralásélménye többet jelent az itthoninál. Sőt! Ha gyermekünk kíváncsiságát felkelti a remeték barlangja, a templom harangjátékának muzsikája, egy vízesés morajlása, a bűbos kemence látványa, már nem fáradtunk hiába.

Fokep_2012-03-23_11-36-31
Bükk Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - Bükk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

708697_5
Budai-hegység Ismeretlen szerző
11

Ismeretlen szerző - Budai-hegység
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wellner István - Firenze
Valamikor ​Firenze Európa egyik legjelentősebb városállama volt., kereskedelmi és ipari gócpont, kiemelkedően fontos kulturális centrum. Dante, Petrarca, Boccaccio, Machiavelli városa; Giotto, Donatello, a Robbiák, Fra Angelico, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello, Botticelli, Benvenuto Cellini - a reneszánsz legnagyobb képzőművészei itt alkották remekműveik egész sorát. Itt készítette Galilei távcsövét, melyen elsőként pillantotta meg a Jupiter holdjait és a Saturnus gyűrűjét. Itt éltek a művészetpártoló Mediciek, az a család, mely három évszázadon át kormányozta a városállamot. Az európai művelődés, művészet egyik bölcsője Firenze, műemlékekben, művészeti alkotásokban a világ egyik leggazdagabb városa, ahová évszázadok óta megilletődött lélekkel zarándokolnak el a szépség rajongói.

Ismeretlen szerző - A ​Mecsek természetjáró kalauza
"Hazánk ​egyik legjellegzetesebb szigethegysége a Mecsek. Területe a hozzá tartozó dombvidékkel együtt 1000 km2. A Mecsek ÉK-DNy-i hossza 46 km, szélessége 10-12 km. Természetjáró szempontból Nyugati-, Közép- és Keleti-Mecsekre osztjuk." Az 1995-ben megjelent kötet a Mecsek földrajzának, állat- és növényvilágának bemutatásán túl megismertet a látnivalókkal és remek túraajánlatokat tartalmaz akár gyalog, akár kerékpárral szeretne valaki kirándulni ott. A turistautak azóta természetesen módosultak, de egy friss turistatérképpel még mindig hasznos útitárs lehet ez a kis könyvecske.

Parizs
elérhető
2

Pálfy József - Párizs
Párizs ​a Fény Városa, hiszen fényben úsznak bulvárjai, színházai, mulatói. A franciák fővárosa büszkén viseli a Világ Fővárosa nevet is, mert évszázadokon át a világ minden tájáról odasereglett művészek és tudósok, diplomaták és bohémek találkozóhelye volt. A Forradalom Városának is joggal mondják, mivel kis híján kétszáz esztendeje a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméi innen sugároztak szét szerte a világba. Ugyanakkor a fény, a kozmopolitizmus és a forradalmiság városában, azzal szorosan összefonódva, mégis szinte szigetszerű elzártságban, él itt még egy külön világ. A párizsi polgárok, munkások, midinettek és Becsület-rendes nagypolgárok sajátos városa. Egy időben és egy helyen egyszerre több Párizst talál az utas. Talán ez adja a francia főváros utolérhetetlen charme-ját, utánozhatatlan hangulatát.

V%c3%a9rtes_-_map
A ​Vértes turistatérképe Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - A ​Vértes turistatérképe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Barbara Olszanska - Tadeusz Olszański - DK ​Eyewitness Travel Guide: Budapest
The ​DK Eyewitness Travel Guide Budapest will lead you straight to the best attractions Budapest has to offer. The guide includes unique cutaways, floorplans and reconstructions of the city's stunning architecture, plus 3D aerial views of the key districts to explore on foot. You'll find detailed listings of the best hotels, restaurants, bars and shops for all budgets in this fully updated and expanded guide, plus insider tips on everything from where to find the best markets and nightspots to great attractions for children. The uniquely visual DK Eyewitness Travel Guide Budapest also includes in-depth coverage of all the unforgettable sights and comes complete with a free pull-out city map, clearly marked with sights from the guidebook and an easy-to-use street index. The map has detailed street views of all the key areas, plus there are transport maps and information on how to get around the city, and there's even a chart showing the distances between major sights for walkers. The DK Eyewitness Travel Guide Budapest shows you what others only tell you.

Illésné Balázs Edina - Észak-Olaszország ​- Velencétől Riminiig, Firenzétől Milánóig
Elsősorban ​autós turistáknak ajánljuk útikönyvünket, mely Észak-Olaszország turisztikai helyszíneit mutatja be. Az Adriai-tengerpart városai - Velence, Padova, Rimini stb. - mellett megismerjük Firenze, Bologna, Verona, Pisa nevezetességeit, ellátogatunk San Marinóba és a Garda-tó partjára. Megismerjük a Ligúr-tengerpart szépségeit és nagyvárosait- Milánót, Genovát, Torinót. A könyv értékes kísérője a körutazáson résztvevőknek, de segítséget nyújt azoknak is, akik tengerparti nyaralásukat szeretnék egy-két kirándulással, városnézéssel színesebbé tenni. A "Magyar szemmel" sorozat új kötete a magyar turisták igényeinek megfelelően bemutatja Észak-Itália magyar vonatkozású helyszíneit, kulturális és történelmi emlékhelyeit is.

Kriszt György - Nagycenk ​- Széchenyi kastély
A ​Tájak — Korok — Múzeumok mozgalom 1977-ben indult az úgynevezett bélyegzős játékkal. A tagok igénye volt, hogy segítsünk a kirándulásokra való felkészülésben, a katalógus nem elég, abból csak azt tudja meg, hogy mit érdemes felkeresnie, a látnivalók zöméről az egykori útikönyvek egyáltalán nem, vagy alig pár sort írtak. Így — közkívánatra — indult útjára a Tájak Korok Múzeumok Kiskönyvtára. Máig 841 magyar nyelvű, s száz idegennyelvű kötete, füzete jelent meg (angol, német, olasz, román, szlovák, török nyelven), közülük sok több kiadást, átdolgozást, bővítést is megélt. A harminchat esztendő alatt nyomtatott összes példány több, mint tizenegymillió! Egyedülálló Kiskönyvtárunk igazi hungarikum! Ez a 43. sz. füzet Nagycenket, az ottani Széchenyi kastélyt és múzeumot mutatja be.

Podunajsko1111
Podunajsko Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Podunajsko
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_206777
elérhető
0

Czigány Jenő - Győr
Ez ​az idegenforgalmi városmonográfia a 700 éves Győrnek szinte a teljes műemléki bemutatására vállalkozik. Győr fejlődő iparváros, Győr a vizek városa - ez köztudomású, de hogy mennyi látnivaló akad szép, régi negyedeiben, azt nem mindenki tudja. Pedig az évezredes várban és a hozzá csatlakozó, patinás belvárosi részekben nem kevesebb mint 48 műemléki és 200 műemlékjellegű épület sorakozik, minden sarkon új meg új meglepetést tartogatva a vendégeknek, új vonásokkal gazdagítva a városnéző séta élményét. Útikönyvünk segítségével bejárhatjuk Győr hangulatos utcáit, tereit, felkereshetjük múzeumait, templomait, de ellátogathatunk a város környéki kirándulóhelyekre is. A kötet "általános" fejezete (földrajz, történelem, művészet) s a látnivalókat bemutató kalauzrész után a Gyakorlati útmutató ad választ a Győrbe látogató turisták kérdéseire. A kötetet 138 fénykép és egy színes várostérkép-melléklet egészíti ki.

Covers_112159
elérhető
1

Cseke László - Dunakanyar
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók