Ajax-loader

'western' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Karl May - Winnetou ​- Old Firehand
"Az ​ég vérvörösen fénylett, és a fékevesztett elemek lehelete fekete, sűrű, nehéz bíborsugarakkal áttört nehéz felhő gyanánt lebegett a pusztulás helye fölött. De nem volt időm az elmélkedésre, mert ott feküdt előttem, a kést még mindig kezében szorongatva, sápadtan, hidegen és mereven - úgyhogy már-már azt hittem, hogy meghalt - Harry." Old Shatterhand harca során megmenti egy fiú életét, kiről később kiderül, hogy a vadnyugat legnagyobb prérivadászának fia - Old Firehandé. Az öreg vadász és Old Shatterhand sorsa összefonódik, s igaz barátságban folytatják közös küzdelmüket.

Cormac McCarthy - Átkelés
Az ​Átkelés, Cormac McCarthy méltán híres Határvidék-trilógiájának második kötete. A nagysikerű Vadlovakhoz hasonlóan szintén az USA délnyugati államaiba és a szomszédos Mexikó kietlen és kegyetlen tájaira kalauzolja el az olvasót. A második világháború idején játszódó megrázó történet egy testvérpár, a tizenhat éves Billy Parham és öccse, Boyd megpróbáltatásairól, kalandjairól és felnőtté válásáról szól. Billy megszállottan üldözi a jószágaikat prédáló, Mexikóból átkóborolt nőstényfarkast. Miután a fiú csapdába ejti a vemhes állatot, úgy dönt, nem öli meg, hanem átkel vele a határon, és szabadon engedi a hegyek közt. A tragikusan végződő útról hazatérve örökre megváltozik az élete. ,,Az elátkozott vállalkozások végérvényesen kettévágják az életet azelőttre és mostra." Billy eztán még egyszer visszatér a határ túloldalára, Mexikóba, ezúttal azonban az öccse társaságában vág neki az útnak. A szerző lélegzetelállító óriás-mondataival, a western-regények hagyományából táplálkozva, Melville, Hemingway és Faulkner nyomdokain járva tárja elénk újabb letaglózó, pokoli látomását egy vad és megszelídíthetetlen vidékről, és a benne élő - e vidékkel és egymással is szüntelen küzdelemben álló - emberekről.

Catherine Anderson - Nyári ​szellő
Rachel ​Hollister öt éve él már elevenen eltemetve az otthonában: azóta, hogy családját egy orvlövész lemészárolta. A borzalmas vérengzést csodával határos módon túlélő lány mindennemű kapcsolatot megszakít a külvilággal, és bezárkózva a házba, bedeszkázott ablakok és ajtók mögött, magányosan és rettegésben tölti a napjait. Egyetlen embert enged csak a közelébe, egyedüli támaszát, a családi farm hűséges öreg munkafelügyelőjét, Darby McClintocht. Ám amikor Darby egy napon életveszélyesen megsebesül, mert valaki hátba lövi, Rachelnek rá kell döbbennie, hogy a rémálom nem ért véget, és az élete továbbra is veszélyben forog. A magára maradt és kiszolgáltatott lánynak nem marad más lehetősége, mint elfogadni a szomszéd farm ismeretlen tulajdonosának, Joseph Paxtonnak a segítségét - és az addig biztonságot jelentő világába beengedni a rettegett külvilágot. Rachel és Joseph találkozása nem csupán két világ, két gondolkodásmód újratalálkozása hosszú idő után, hanem a bizalom és a türelem, az elfogadás és a megértés próbája is. Joseph, akit első pillantásra megbabonáz Rachel szépsége és intelligenciája, hamarosan megérti és elfogadja az általa teremtett különös világot is, és mindent megtesz azért, hogy teljesebb életet biztosíthasson számára. Rachelnek azonban ahhoz, hogy le tudja rombolni az önmaga köré vont falakat, hatalmas elszánásra van szüksége; ahhoz pedig, hogy újra teljes élete lehessen, meg kell szabadulnia az őt kísértő rémálmoktól, a fojtogató rettegéstől, és szembe kell néznie a feldolgozatlan múlttal és - legyen bármennyire fájdalmas is - családja gyilkosával. Catherine Andersonnak (Gyógyító szenvedély) a Keegan és a Paxton család 19. századi történetét feldolgozó legújabb, izgalmakban bővelkedő regénye a bizalom, az elfogadás és a türelem szívszorító története.

Michael Blake - Farkasokkal ​táncoló / A szent út
John ​Dunbar, a fiatal hadnagy megérkezik új állomáshelyére, egy isten háta mögötti prérire, ahol teremtett lelket sem talál. Barátságot köt a környékbeli indiánokkal, megismerkedik szokásaikkal, életformájukkal, és lassan szívvel-lélekkel indiánná válik. Amikor a „civilizáció” utoléri őket, Dunbarnak döntenie kell, s ő inkább az indián életformát választja. Feleségül veszi Álló Ökölt, a fehér lányt, aki gyerekként került az indiánok közé. A Farkasokkal Táncoló történetét a belőle készült, több Oscar-díjjal kitüntetett filmből ismerhetik az olvasók. A regény folytatása A szent út, amelyben a fiatal párnak már három gyereke van, Dunbart pedig a törzs nagy vadászai és harcosai közt tartják számon. Az indián falu lakói sokat nélkülöznek, mert egyre fogy a bölény, szent állatuk, amit a fehérek nyakra-főre irtanak. Ráadásul a fehér szabadcsapatok Álló Ökölt és kicsinyét is elrabolják. A falu választásra kényszerül: fele a szabadság mellett dönt, őket hamarosan felmorzsolják, másik fele bemegy a rezervátumba…. őrájuk is a pusztulás vár. Mindkét regényben rengeteg epizódot találunk a komancs hitvilágról és életmódról, s az amerikai történelemnek erről az izgalmas és tragikus átmeneti korszakáról. Michael Blake nagy mesélő, regényei lebilincselő olvasmányok, már A szent út-ból is készül a film.

Cormac McCarthy - A ​síkság városai
Maguknak ​való cowboyok, akik ritkán szólalnak meg, de ha igen, annak súlya van. A magányos emberek bajtársiassága, leleményes és megszokhatatlan összhangjuk a természettel és otthonos idegenkedésük az úgynevezett civilizációtól. Az erőszak kíméletlen élessége. A Határvidék-trilógia záró darabjában, A síkság városaiban minden benne van, amiért Cormac McCarthyt nagyra tartják tisztelői: a vadnyugat alkonya elemi erejű, egyszerre realista és mégis jelképessé váló ábrázolásának lenyűgöző eszköztára. A Vad lovak és az Átkelés című könyvekben megismert cowboyok, John Grady Cole és Billy Parham története A síkság városaiban végzetszerűen fonódik egybe. Az Egyesült Államok déli határvidékén játszódó történetben múlt és jelen, Amerika és Mexikó konfliktusos találkozása szikrázik fel. Vajon eleve elrendeltek-e a történeteink, vagy a barátság és a szerelem kötelékei újraírhatják-e a sorsunkat? McCarthy kíméletlen és lenyűgöző tablót nyújtva keresi a választ a Határvidék-trilógia megrendítő fináléjában.

Catherine Anderson - Felkelő ​nap
A ​vőlegényével éppen szakító, csalódott és dühös Eden Colorado vad vidékére indul féltestvéreihez, amikor útonállók elrabolják és átcsempészik a mexikói határon. Egy férfi viszont a megmentője lehet, hiszen épp ezekre az útonállókra vadászik… Eden Paxton egy szerelmi csalódást követően hagyja el San Franciscót, hogy nyugalmat leljen családja körében, vidéken. Ám a vonatút során támadás éri, elrabolja egy bűnbanda, hogy a mexikói határon eladva jó pénzt kapjanak a gyönyörű, vörös hajú lányért. Öt, gyötrelmesen hosszú napon át hurcolják magukkal a vadnyugaton, mire végre valaki a megmentésére siet… De vajon megbízhat-e egy olyan férfiban, aki elrablóihoz hasonlóan elhanyagoltan járja a vidéket, aki egy egész fegyverarzenált hord magával, aki messziről elkerüli a biztonsággal kecsegtető nagyvárosokat? A két ember kapcsolata kényszerű; együttlétük, egymásrautaltságuk mégis szép lassan kölcsönös vonzalommá alakul. Bár a számtalan megpróbáltatásnak még mindig nincs vége… Catherine Anderson (Hajnali fény, Csillogás) a Keegan–Paxton család történetének újabb epizódját meséli el, izgalmas kalandokat és a mindent legyőző szerelmet tárva az olvasó elé.

Julie Garwood - Két ​rózsa
A ​Clayborne-fivérek durva utcai bandát alkottak egészen addig, míg New York egyik sikátorában egy eldobott csecsemőre nem találtak. Mary Rose-nak nevezik el, és a kicsivel együtt a montanai Blue Belle-be vándorolnak, hogy ott neveljenek belőle igazi hölgyet. A bandából igazi család lesz, melyet nem vérségi kötelék, hanem a hűség és a szeretet tart össze, ám ekkor megjelenik egy idegen, és a családot a kettészakadás réme fenyegeti... Lord Harison Stanford MacDonald megpörgeti hatlövetűjét és szájhősködik, de hamarosan bebizonyosodik, hogy talpig úriember. Mialatt a fivérek a határ menti túlélés trükkjeire tanítgatják, Mary Rose szívét megérinti a mély és mindent elsöprő szenvedély. Nemsokára azonban egy megrázó titok vet árnyékot addigi életére, a megtalált szerelemre és mindarra, amiben a lány hitt...

Dorothy Laudan - Dr. ​Quinn - A szív szava
Michaela ​Quinn, a Bostonból származó orvosnő már egy éve él a távoli Vadnyugaton, Colorado Springsben. Ez alatt az idő alatt sikerült úgy-ahogy elfogadtatnia magát, s egyre többen fordulnak hozzá segítségért. A felvilágosult, bátor asszony azonban továbbra is képtelen megszokni azokat a súlyos előítéleteket, amelyek a múlt század közepének Amerikájában megnehezítik indiánok és fehér telepesek egymás mellett élését. Amikor vetélytársa, a borbély vadászat közben lelő egy indiánt, Michaela és Sully minden erőfeszítésére szükség van a véres összecsapás megelőzéséhez... A közös eszmék, a béke iránti olthatatlan vágyuk csak még közelebb hozza egymáshoz Sullyt és Michaelát... Az orvosnőnek azonban hirtelen haza kell utaznia nagybeteg édesanyjához. Vajon hű tud-e maradni a távolban is az indiánok életét élő fehér férfihoz, Sullyhoz? Michaela könnyen hozzászokik újból a kényelmes, nagyvilági bostoni élethez, főleg, amikor a jó vágású, deresedő halántékú Burke doktor arra kéri: osszák meg rendelőjüket... és életüket. Hosszas habozás előzi meg az orvosnő döntését... A nagy sikerű tévéfilmsorozat alapján íródott regényfolyam második kötetét tartja kezében az olvasó. A romantikus fordulatokban bővelkedő, olvasmányos mű emberközelbe hozza a múlt század Amerikájának világát.

Joan D. Vinge - Cowboyok ​és űrlények
Új-Mexikói ​Terület, 1873. Egy idegen támolyog be a sivatagi kisvárosba, Absolutionba: a sivatag közepén ébredt, és semmire sem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy rejtélyes bilincs a csuklóján. Hamarosan rájön, a városka lakói nem szívlelik az idegeneket, és amíg parancsot nem kapnak a vasöklű Dolarhyde ezredestől, egy lépés sem mernek tenni. A város rettegésben él. Absolution azonban csak akkor tudja meg, mi az igazi rettegés, amikor szörnyek törnek rá az égből. Hirtelen a kőrözött idegen lesz a városka lakóinak egyetlen reménye. A szikár és reményvesztett martalóc lassacskán emlékezni kezd, és rájön, hogy a birtokában van egy titoknak, amely esélyt adhat a városnak a földönkívüliek ellen... A Vasember rendezőjének új filmje a 2011-es nyár moziszenzációja, mely a klasszikus westernt ötvözi a sci-fivel, bámulatosan eredeti módon.

Rejtő Jenő (P. Howard) - Piszkos ​Fred regények, western történetek
Rejtő ​Jenő összegyűjtött műveinek második kötetének Piszkos Fred, a kapitány és elmaradhatatlan társai, Fülig Jimmy, Wagner úr és a kikötők lakói a főszereplői. Könyvünk második fele Rejtő Jenő Gibson Lavery álnéven megjelent vadnyugati ihletésű regényeit tartalmazza.

Király Tibor - Coyote
Könyv ​és társasjáték egyben! Baráti társaságok, családok, ismerősök ülnek időről időre össze, hogy a szürke hétköznapok után izgalmas kalandokat megélve eltöltsenek néhány órát. Egy könyv olvasása vagy egy film nézése közben számtalanszor merülhet fel bennünk a gondolat: A főszereplő helyében vajon én is így cselekedtem volna? Ebben a szerepjátékban egy meglehetősen sivár és kiégett korszakba kaphatunk betekintést, ám a történelem formálása rajtad múlik! Ehhez mindössze egy karakterlapra, ceruzákra és egy hatoldalú dobókockára van szükség. A szabályok valósághűek, a lehetőségek végtelenek... Ismerd meg a szerepjátékot, amihez fogható játékformát nem ismer az emberiség. Talán az élethez lehetne hasonlítani, hiszen itt is bármi megtörténhet!

John Loveday - Viszlát, ​Buffalo Sky!
Elsősorban ​tinédzsereknek írta az angol író ezt az izgalmas regényét. A vadnyugaton játszódó történet a telepesek életébe, a katonák és a sziú indiánok közötti harcokba nyújt bepillantást egy tizenéves fiú és lány szemével. Ugyanakkor mindez csak díszlet: az igazi nagy küzdelmek az emberi lelkekben zajlanak, az igaz barátságról, a síron túl is tartó szép érzelmekről szól ez a megkapóan szép történet.

Karl May - Fekete ​Musztáng
Fekete ​Musztáng, a ravasz, rettegett komancs főnök, a „prérivadászok hóhéra” egy vasútépítő telepet készül megtámadni. Egy füst alatt gyűlölt ellenségeit, Old Shatterhandet és Winnetout el is szeretné fogni. Hogy ujjong majd a komancsok törzse, ha kínzócölöpön látja őket! Vajon sikerül-e neki? Sok izgalmas kalandot él át, sok titkos tervről, cselről, rajtaütésről, győzelemről és vereségről értesül az olvasó, amíg a regény végére érve, megtudja.

Patrick deWitt - Testvérlövészek
Eli ​és Charlie Sisters elsőosztályú mesterlövészek egy másodosztályú vadnyugati bandavezér szolgálatában. A kedvenc lovaikat valaki felgyújtotta, gyomruknak hadat üzent az alkohol, és még a hó is szállingózni kezd, amikor elindulnak, hogy Coloradóból egészen a kaliforniai aranymosók területéig üldözzék legújabb célpontjukat, akiről azt sem tudják, miért kell megölniük. Ami nem probléma, hiszen mindketten hidegvérű bérgyilkosok vagy mégsem vagy mégis vagy mégsem egészen úgy, ahogyan képzeltük. A kanadai Patrick deWitt 2011-es regényét számos díjjal ismerték el, jelölték a Man Booker díjra, és milliók szívét hódította meg szeretetre méltóan bumfordi figuráival, akik mintha egy Rejtő-regény vadnyugatra keveredett szereplői volnának.

Max Brand - Hajtóvadászat
... ​mire felegyenesedett a székben, már Haines revolverének torkába bámulhatott. Elfojtott szitkozódás tört ki belőle. - Ezt igazán nagyon ügyesen csinálta, hogy vinné el magát az ördög! - Sajnálom, seriff. Emelje fel a kezét, de gyorsan. Sürget az idő. Végtére is nem sokat számít, hogy az ajtó zárva van. A seriff engedelmeskedett, és a magasba emelte a karjait. - A kulcsokat! - szólt rá erélyesen Haines. - Ott vannak az asztalon. - Köszönöm. Kinek a lova áll ott kikötve a börtön mögött? - Az enyém. - Akkor sajnos kölcsön kell vennem a lovát. De megígérem, hogy visszajuttatom, amint biztonságban leszek.

Karl May - Winnetou ​- Sans-Ear
"Annyit ​mondok, Charley, az, akit ma Fületlennek hívnak, valamikor egészen más fickó volt, boldog és vidám, akár a tavaszi nap. Fiatal farmer volt ő abban az időben, és a feleségéért ezer életet is szívesen áldozott volna. A gyermekéért pedig tízezret is. Az asszonyt valamikor a legjobb lován hozta haza, s ezt a lovat Tóninak hívták. S mikor aztán a lónak csikója született, miért ne hívtam volna azt is Tóninak, mint az anyját? Aztán jött az a tíz ember, akiket már említettem. Rablóbanda volt, amilyen akkortájt több is veszélyeztette a vidéket. Felégették a farmomat, megölték a feleségemet és a gyermekemet, és agyonlőtték a kancámat is, mert nem használhatták. Nem tűrt meg idegent a hátán. Csak a fiatal Tóni maradt meg, mert megszökött. Mikor hazaértem a vadászatról, ez az állat volt egyedül, ami ott várt régi boldogságom elpusztított helyén ..." Sam Sans Ear, azaz Fületlen, az elkeseredett farmerból lett westman lesz e kötetben Old Shatterhand társa az igazság kalandos keresésében.

Catherine Anderson - Gyógyító ​szenvedély
Paxton ​1. A 19. század második felében, a Vadnyugaton játszódó történet főhőse, Ace Keegan visszaköltözik gyermekkora, egyben családja tragédiájának színhelyére. A nemes lelkű, talpig becsületes emberré érett férfi nevelőapja gyilkosán akar bosszút állni. A gyilkos azonban már nem él, így Ace csak gyermekeit találja meg. A férfi fokozatosan megismeri a testvérpárt: Caitlint és Patricket, akiknek nehéz, bántalmazásoktól terhes gyermekkora megindítja bosszúra szomjazó lelkét. A testvérpár élete sem felhőtlen: magukra maradva kell boldogulniuk a Vadnyugat kegyetlen világában: különböző úton járva, de egymás támaszaként. Ace egyre közelebb kerül Caitlinhez, s rá kell ébrednie, hogy a gyönyörű lány, apjával ellentétben, becsületes, önzetlen és önfeláldozó. A férfi a múltjával hadakozva nehéz döntés elé kerül, de egy pillanatig se habozik, hogy helyesen cselekedjen. Catherine Anderson szenvedélyes regénye a szeretet, a becsület és az önfeláldozás példázata egy öntörvényű, kegyetlen világban.

Larry McMurtry - Árva ​Galamb I-II.
A ​szerző neve jól ismert a hazai olvasók előtt. Egyik utolsó korai regényének történetét megfilmesítették, s _Az utolsó mozielőadás_ ma már klasszikusnak számít a világ filmművészetében. Aztán sorra felbukkantak újabb és újabb művei: a _Becéző szavak_, az _Esthajnalcsillag_, a _Vissza Las Vegasba_ és a _Cadillac Jack_. Az _Árva Galamb_ kora és helyszíne a klasszikus Vadnyugatot idézi. Az író annak az éppen változó Vadnyugatnak a krónikása, ahol a cowboy helyét lassan átveszi a farmer, de környezetében még ott él a letűnőben lévő hőskor minden figurája. A filmekből jól ismert komor, nyers, sokszor kifejezetten durva férfivilág ez, a magányosságra ítélt, csak magában vagy néhány sorstársában bízó hős kora, amelyben a megvetett örömlánynak vagy a veszteségektől megkérgesedett szívű asszonynak keserűség és kiszolgáltatottság a sorsa. Az Árva Galamb farmon hat férfi él együtt, akiknek múltjában szerelmek és hőstettek váltják egymást, s akik egymásnak mesélik történeteiket. Ezek a történetek pedig a kitűnő író remek stílusában hol megríkatják, hol elborzasztják, ritkán megnevettetik az olvasót. A kor hiteles megjelenítése, a szereplők árnyalt ábrázolása mindazok számára élvezetessé teszi a hömpölygő regényfolyamot, akik szeretik a _Volt egyszer egy Vadnyugat_ romantikáját, no meg a ráérősen, de színes mesélőkedvvel megírt történeteket.

China Miéville - Vastanács
Eljött ​a lázadások és forradalmak ideje, a konfliktusoké és az intrikáé. Új-Crobuzont egyaránt fenyegetik külső és belső erők. Nyílt háborút vív Tesh komor városállamával, ugyanakkor utcáit elégedetlenkedők tömegei árasztják el. A népes metropolisz a pusztulás szélére sodródott. És a felfordulás kellős közepén egy titokzatos, álarcos alak forradalom lángját szítja, hogy aztán a legváratlanabb helyeken szökkenjen szárba az erőszak vérvirágja. Lázadók kis csoportja hagyja el kétségbeesésében a várost, hogy a külvilág veszedelmeivel bátran szembeszállva fölkutassa az utolsó reménységet, mely talán már csak a legendákban létezik. Elérkezett Új-Crobuzon létének legkritikusabb pillanata. És a suttogások szerint még valami. Eljött a Vastanács ideje. Az angol új furcsák vezéralakja Bas-Lag-trilógiájával nem csupán a fantasyirodalmat helyezte 21. századi alapokra, de magát a regény műfaját is. Ezzel a kötetével zárul a ciklus, mely a Perdido pályaudvar, végállomással kezdődött, és az Armadával folytatódott.

Karl May - Winnetou ​- Winnetou
A ​sorozat utolsó kötetében Old Shatterhand további kalandokon keresztül vívja végső harcát az igazságért. Hogy milyen véget ér a történet? Mire hőseink a Winnetou-hegyre érnek sok mélységen és szakadékon át - a lélek mélyxségein és szakadékain -, a gyilkos talán megbűnhődik végre. "... De aki megáll a Gros-Ventre-hegyek között, a Metsur-folyónál, az apacs síremléke előtt, az így szól magában: - Itt nyugszik Winnetou. vörös ember volt, de nagy ember! És valamikor majd igazságosan gondolkodó és érző emberek fognak élni a nyugat hegyein és szavannáin, és azt mondják: - Itt nyugszik a vörös népfaj. Nem lett naggyá, mert nem lehetett!"

Max Allan Collins - Maverick
A ​vadnyugat legjobb pókerjátékosa aki végre méltó ellenfélre talál! Bret Maverick nem tartja szerencsejátéknak a pókert. Hiszen a szerencsejátékokban veszíthet is az ember. Márpedig a veszítés nem szerepel a tervei között. Amikor találkozik egy szemrevaló, ám annál rafináltabb hölggyel, az Angyalnak becézett zsivánnyal, egy kontár bíróval, akit Coopnak hívnak, s egy hazárdírozó hajóskapitánnyal, kezdetét veszi minden idők legnagyobb emberi és pókerjátszmája. Kalandjai során Bretnek nemcsak jó lapokra, de jó néhány töltényre is szüksége van.

Cormac McCarthy - Véres ​délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen
A ​Nem vénnek való vidék szerzőjének legpokolibb regénye. A Véres délkörök egy fiatal és nincstelen vándor története, aki kóborlása közben csapódik a törvényen kívülieket és skalpvadászokat tömörítő Glanton-bandához, melynek tagjai indiánokat irtottak Texas és Mexikó határvidékén, az 1840-es évek végén, a helyi elöljárók megbízásából. McCarthy regénye az amerikai álom keletkezésének ideológiai alapjait gondolja újra, ábrázolva a tudás és a hatalom, a fejlődés és az elembertelenedés, a történelem és a mítosz, de legfőképpen az elkövetett erőszak és az elbeszélt erőszak határmezsgyéit. Világában minden megtörténhet és meg is történik a túlélés érdekében. Nincsenek jók vagy rosszak. Nincsenek kiváltságosok, és kegyelem sincsen - sem öregnek, sem nőnek, sem gyermeknek. Feladatok vannak, melyeket a szereplők igyekeznek végrehajtani, anélkül, hogy túlságosan sokat gyötrődnének azon, mi helyes, és mi helytelen; indiánok és fehérek, harcosok és földművesek mind a dolgukat végzik ebben a pokolian perzselő, könyörtelen világban, és a legtávolabbi céljuk: a másnap reggeli ébredés. A történet és a nyelv egyaránt a fájdalomból építkezik, hogy azután a regény az ember elhagyatottságának és értelmetlen szenvedésének monumentumaként magasodjon a századok fölébe, és úgy hirdesse a keresés szükségszerűségének és ugyanakkor hiábavalóságának tanulságát, akár Herman Melville Moby Dickje. Cormac McCarthy rémálomszerű, mégis gyönyörűséges nyelvezetű, kalandos remekművét a kritikusok a 20. századi irodalom, azon túl pedig a teljes angol nyelvű irodalom legfontosabb regényei közt tartják számon és Poe, Melville vagy Faulkner leghíresebb alkotásaihoz hasonlítják. Harold Bloom, a neves irodalmár egyenesen a négy legjobb élő amerikai író közé sorolja a szerzőt Philip Roth, Thomas Pynchon és Don DeLillo társaságában. McCarthy sokkoló elbeszélésében szenvtelenül ábrázolja az amerikai történelem egyik válságidőszakát, kendőzetlen képet festve az elkerülhetetlen fájdalomról és erőszakról.

Zane Grey - Legendás ​lovasok
Az ​első meglepetés akkor érte, mikor az eszméletlen alak fölé hajolva észrevette, hogy sem a kezében, sem a derekán nincs fegyver. Sőt még a nyeregkápáján sem volt semmiféle öldöklő szerszám. - Rabló... fegyver nélkül.... - hebegte. - Még csak kése sincs... furcsa... Halk, remegő, nyöszörgő hang.... A földön heverő test megrándult. - Él... - harapta össze Venters a fogát. - Most fog meghalni, itt, a szemem előtt. Fegyvertelen embert gyilkoltam meg!... Visszafojtott lélegzettel vette le a széles karimájú sombrerót a sebesült fejéről és a fekete selyemálarcot is leoldozta róla. Ragyogó, könnyű gesztenyebarna fürtöket látott... Fehér, keskeny, fiatal arcocskát.

Karl May - Old ​Surehand
Old ​Shatterhand a cowboyok egykori királya, Old Wabble segítségével akarja megszabadítani a titokzatos vadászt, Old Surehandet az ellenséges indiánok fogságából. Később csatlakozik hozzájuk Winnetou is. A regény csúcspontján a Llano Estacadóban sorsdöntő találkozásra kerül sor. Old Surehand múltjáról csak sok veszély leküzdése után kezd tisztulni a sötétség. Old Shatterhand és Winnetou felfelé indulnak, a Sziklás-hegységbe, ahol a cselekmény szálai összefutnak. Elkíséri őket a "Fordított szendvics", vagyis Dick Hammerdull és Pitt Holbers is. Fordító: Sallai Gergely

Zane Grey - A ​sivatag aranya
A ​vadnyugati irodalom egyik legnagyobb alakja 1872-ben született az ohioi Zanesville-ben. Tinédzser korában kiváló baseball játékos volt, ezért ösztöndíjat nyert a Pennsylvania Egyetemre. Fogorvosi diplomát szerzett és New Yorkban kezdett praktizálni. Harminc éves korában azonban rájött, hogy nem boldog, ő író akar lenni. Első regényét, a Betty Zanet-t 1904-ben írta, de elsőre nem talált rá kiadót. Ekkor nyugatra költözött és folytatta az írást. Sorra jelentek meg regényei különösebb visszhang nélkül. 1910-ben érte el az első komolyabb írói sikerét a Sivatag öröksége (The Heritage ofthc Dcsert) kiadásával. Ettől kezdve már befutott írónak számított és sorra megjelent könyvei sikert sikerre halmoztak. Családjával a californiai Akadenába költözött, ahonnan minden évben kirándulásokat tett nyugacra, könyvei színhelyére és horgászni járt az Atlanti-óceánra. 1939-ben váratlanul szívrohamban hunyt el. Haláláig közel kilencven könyvet írt, röbbségében western-t, de kilenc könyvet horgászkalandjainak szentelt.

David Gemmell - Wolf ​in Shadow
It ​is 300 years since the world toppled on its axis and civilization was destroyed. In this savagely reshaped world ruled by brigands and war-makers, a rider seeks a lost city. Pursuing a dream to calm the violence in his soul, Jon Shannow sees a fresh terror emerge from the Plague Lands.

Karl May - Cs. Horváth Tibor - Winnetou
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stephen King - A ​Setét Torony - Varázsló és üveg
Roland ​és hűséges barátai sikeresen megküzdöttek Blaine-nel, a Monóval. Egy valaha civilizált, ám mostanra elpusztult városban szálltak le a bomlott számítógépagyú egysínű vasútról. Roland elérkezettnek látja az időt, hogy pihenőjük közben elmesélje társainak múltját. Megtudjuk, miért kellett idő előtt elhagynia atyái földjét, Gileádot, s milyen küldetéssek érkezett Alain és Cuthbert barátjával a Külső Ívbe. Itt ismerte meg a gyönyörű és bátor Susan Delgadót, s egy csodaszép, szenvedélyes, ám tragikus szerelem története tárul elénk. A pihenő végeztével hőseink ismét útnak indulnak; céljuk a távolban magasodó, égbe nyúló tornyú, rejtelmes üvegpalota. Talán meglelték a Setét Tornyot? Stephen King regényfolyamának negyedik kötete - a korábbiakhoz hasonlóan - izgalmakban, kalandokban, érzelmekben bővelkedő, lebilincselő olvasmány.

Alberto Vojtěch Frič - Karaí ​Pukú
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karl May - Der ​Schatz im Silbersee
Gelesen ​von Heiko Grauel, ca. 910 Min. auf 1 mp3-CD. Der Schatz im Silbersee mit seinen sagenhaften Reichtümern ist das Ziel einer Bande von Tramps unter Führung des berüchtigten "Roten Cornel". Winnetou, Old Shatterhand, Old Firehand und weitere Gefährten ziehen den gleichen Weg, um Weißen und Indianern hilfreich zur Seite zu stehen, die von den Verbrechern bedroht sind.

Elmore Leonard - The ​Tonto Woman and Other Western Stories
From ​a forbidden glance on a Miami night to a killer's slow burn on a Detroit street, no one mixes passion, scheming, and violence better than Elmore Leonard. But before he did it in Miami Beach or Motor City, Elmore Leonard did it on the American frontier. This raw, hard-bitten collection gathers together the best of Leonard's Western fiction. In stories that burn with passion, treachery, and heroism, the American frontier comes vividly, magnificently to life. In "Only Good Ones," we meet a fine man turned killer in one impossible moment . . . "Saint with a Six-Gun" pits a doomed prisoner against his young guard--in a drama of deception and compassion that leads to a shocking act of courage . . . and in "The Colonel's Lady," a brutal ambush puts a woman into the hands of a vicious renegade--while a tracker attempts a rescue that cannot come in time. Etching a harsh, haunting landscape with razor-sharp prose, Elmore Leonard shows in nineteen brilliant stories why he has become the American poet laureate of the desperate and the bold.

E. Girdo - A ​csuklyás lovas
- ​Szabályosan megskalpolta őket, úgy ahogy az indiánok csinálják. A véres fejbőröket az övébe dugta... Akkor rávetettem magam... De nem juthattam közel hozzá... korbácsot rántott elő a köpönyege alól, és ütni kezdett... Rettenetesen ütött. A korbács olyan volt, mintha élne. A fölem mellett zizegett, felszántotta az arcomat, a nyakamra csavarodott. - Azt mondod, ostor volt nála? - kérdezte Brandock elsötétült arccal. - Ezt csak nem kell bizonyítanom - kapta fel a fejét Buck. - Elég, ha az arcomba néztek, hiszem az utahi határig kergetett. Mögöttem lovagolt, és a korbáccsal hajtott. Sokszor már azt hittem, hogy nem bírom tovább... Lerogytam, a homokba fúrtam a fejem... De a korbács elől mégsem tudtam menekülni... - Azt hiszem, ismerem a csuklyás embert - mondta Brandock komolyan. - Ismerem, és holnap mindent visszafizetek neki! Összeszedem minden emberemet, és fellovagolok velük Janet Hall házához. A lányt magukkal hozzuk!...

Kollekciók