Ajax-loader

'western' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Cormac McCarthy - Vad ​lovak
A ​Határvidék-trilógia véres nyitánya Cormac McCarthy – a Véres délkörök, a Nem vénnek való vidék és Az út szerzője – Vad lovak című regényében a tizenhat éves texasi rancher, John Grady Cole felnőtté válásnak szívszaggató, véres és olykor hátborzongató történetét meséli el. Barátjával, a nála egy évvel idősebb Rawlinsszal titokban szöknek át Mexikóba, hogy munkát vállaljanak a számukra ismeretlen, ám izgalmas kalandokat ígérő országban. De mire felocsúdnak, egy gyönyörű és kegyetlen világban találják magukat, ahol az embernek gyakran a vérével kell fizetnie az álmaiért. A kritikusok a McCarthy-életmű egyik csúcspontjaként tartják számon a Vad lovakat, a Határvidék-trilógia első részét. E modernkori westernben a szerző újraalkotja a cowboyok mítoszát. Sodró, kegyetlenül pontos mondatai által az olvasó is beavatást nyerhet a vadnyugat varázslatos, könyörtelen világba. A regény, több más rangos elismerés mellett, megkapta a Nemzeti Könyv-díjat, és immár a XX. századi amerikai próza faulkneri és hemingwayi hagyományait továbbörökítő klasszikusaként tartják számon.

Stephen King - A ​Setét Torony - A hármak elhívatása
A ​harcos-ban megismert Roland sebesülten, betegen, ám rendíthetetlenül halad célja, a titokzatos Setét Torony felé. Kietlen, veszélyekkel terhes vidéken visz az útja, ahol váratlanul egy ajtóba ütközik, amely az 1980-as évek New Yorkjába nyílik. A harcosnak át kell mennie ebbe a másik világba, hogy elhívja magával segítőtársait, akiket a feketébe öltözött ember cigánykártyán megjósolt neki. Így fonódik össze Roland, a harcos, Eddie Dean. a drogcsempész, Odetta Holmes, a gyönyörű, okos, ám egy balesetben megnyomorodott fekete lány, valamint Jack Mort, a gyilkos hajlamú könyvelő sorsa. A hármak elhívatása lélegzetelállító kalandokban bővelkedő, az „elmozdult világokban" játszódó könyv, amely, bár nem zárul le benne a főhősök sorsa, mégis élvezetes olvasmány.

Stephen King - A ​Setét Torony - A harcos
Stephen ​King, a thriller koronázatlan királya ezúttal a fantasy birodalmában kalandozik. E regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, ám természetesen a kötetek együtt alkotnak kerek egészt. A harcos főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, saját világának-civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult településeken át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve követi-üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi. Miért ez a megszállottság, hogy eljusson a Setét Toronyba? Talán ott megleli minden rejtélyek kulcsát? Es ki a feketébe öltözött ember, ez a titkok ismerője, alakját váltogató varázsló? Netán maga a Sátán? E kérdésekre választ talál. Kedves Olvasó, ha végigizgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes köteten át, hogy végül a Setét Toronyban fény derüljön minden rejtélyre, s tán a Jó és a Gonosz örök párharca is eldől.

Karl May - A ​sikertelen hajsza
Karl ​May legújabb könyvét tartja a kezében az olvasó. A Winnetou sorozatnak ez a része sem okoz csalódást! Old Shatterhand és Winnetou hosszú idő után újra találkoznak, de nem ülhetnek sokáig tétlenül. Felkeresi őket az ifjú Vogel, hogy kutassák fel a sógora tönkretevőjét. Ez az illető nem más, mint Harry Méltón unokaöccse, aki szintén elvetemült, aljas gazfickó. OId Shatterhand és Winnetou a nyomába erednek, és üldözik a sivatagon keresztül. Segítségükre siet Krüger bej, a seregek ura. Ekkor kezdetét veszi a nagy kaland...

Nora Roberts - Határtalan ​vágy
Jillian ​Baron jól menő családi gazdaságot örököl, csakhogy a családja viszálykodik a szomszédos Murdockokkal. Jillian kedvenc kancáján lovagol, amikor találkozik a csődörén feszítő Aaronnal. A lány arra gondol, pompás csikó születhetne a telivér állatok fedeztetéséből, ha nem lenne ellenszenves a ménesgazda. A férfi jónak tartja az ötletet, veszekedve megegyeznek. Jillian Aaronra gyanakszik, amikor marhatolvajok károsítják meg a birtokot. A tolvajok kutatása és állataik gondozása közben tanulja meg Jillian, hogy a bizalomból sarjad az a képesség, amellyel adjuk s kapjuk a szerelmet...

Rejtő Jenő (P. Howard) - A ​Néma Revolverek Városa
Rejtő ​Jenőt utánozhatatlan humora, mesteri mondatfűzése, egyedi, könnyed stílusa a magyar irodalom egyedülálló jelenségévé avatja. Benjamin Walter zsaroló és 13. Pác Tivald sajátos duót alkotnak. A tét az 500 ezer fontos örökség és a kaszafúrásért járó börtön. Őrületes személyiségcserék, plasztikai műtét és kalandok után Tivaldra talán rámosolyog a szerencse, miközben Benjámint fejlövés éri. De a bonyodalmak csak most kezdődnek. Miközben olvasó tátog, és megállás nélkül hahotázik.

Larry McMurtry - Gyilkosvölgy ​- Az élőholtak útján
A ​Texas rongyos lovagjai című történelmi western-sorozat második része az Gyilkosvölgy – Az élőholtak útján a főszereplők, Gus és Call újabb és ugyancsak történeti tényeken alapuló kalandjait meséli el.

Charles Portis - A ​félszemű
A ​tizennégy esztendős Mattie Ross apjával aljas gyilkos végez az arkansasi Fort Smithben: megfosztja életétől, lovától és 150 dollárjától. Mattie felkerekedik, hogy megbosszulja apja halálát. Felfogadja a környék legkomiszabb rendőrbíróját, a félszemű Rooster Cogburnt, és együtt indulnak az Indiánvidéken garázdálkodó gyilkos üldözésére.

James Fenimore Cooper - Nagy ​indiánkönyv
Vadölő, ​Sólyomszem, Bőrharisnya - ki ne hallotta volna ezeket a neveket, aki az indiánregényeket szereti? Natty Bumppót nevezik így indián barátai. Az ő élettörténete fűzi egybe Cooper híres regénysorozatát, amely itt egy kötetben jelenik meg.

Max Brand - Át ​a Rio Grandén
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Louis L'amour - Az ​ezüst kanyon
Aláereszkedtem ​a nagy kék hegyekből, s a bozótos lapályon át belovagoltam Hattan's Pointba, a város nyüzsgő poklába, a házak közé, melyek szertelen összevisszaságban épültek egy rőtvörös plató sziklás oldalában. Férfinak való vidék volt ez, tágas és szabad, ahol mindenki a maga ura, és egy új világ gazdagsága várja. Micsoda óriási érzés, ha az ember fiatal és kemény, teste csupa izom, szíve csupa gyilkos tűz, s keze mint a villám! S tudni, hogy a városban biztosan akad valaki, aki arra vár, hogy összemérhesse veled az erejét, akár puszta kézzel, akár pisztollyal.

O. B. Kendall - Farkasüvöltés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Catherine Anderson - Szerencsepénz
Brianna ​egy colorádói farmon dolgozik. Hogy megvédje magát a nem kívánt figyelemtől,azt hazudja munkaadójának,hogy egy denveri aranybányász, David Paxton felesége. És amikor a főnöke utasítására kénytelen levelet írni a "férjének", a lány csak reménykedik benne, hogy nem létezik igazán David Paxton.

Karl May - Winnetou ​aranya
"Nem ​messze attól a helytől, ahol a patak kilép a sziklák közül, mély lyuk van a medrébe vájva. A víz ereje elég nagy volt, hogy a könnyű aranyport átsodorja rajta; a nagy szemek és nuggetek azonban beleestek a lyukba, amint elérkeztek ehhez a bemélyedéshez. Így ment ez a folyamat évszázadokon, sőt évezredeken át..." A gonosz "prayer man" galádul szövi hálóját Mr. Watter kirablására társával, a bosszúvágyó vérindián törzsfőnökkel. Rövid tűzharc után barátaink, Old Shatterhand és Winnetou az ellenséges indiánok fogságába esnek. Peteh, a vérindiánok törzsfőnöke, mindenáron a kínzócölöphöz akarja köttetni Old Shatterhandot. Old Shatterhand és Peteh végzetes párbajt vívnak... A küzdelem végeredménye: Az istenek ítélete. Végül a mindenre elszánt rablóbanda egy utolsó kísérletet tesz a víz alatt rejlő kincs megszerzésére...

J. Bayard - A ​zöld anakonda
Steve ​hangos kiáltásokkal szólítgatta édesanyját, de nem jött válasz. Keresni kezdték, és rövidesen összekötözve, betömött szájjal találták meg az egyik kamrában. Mrs. Derryck elmondta, hogy valami zörgésre lett figyelmes, és kiment körülnézni... amikor hirtelen ajkára fagyott a szó, és tágranyílt szemmel meredt a ház falára. — Ott...nézzétek... — rebegte alig hallhatóan. A két férfi kíváncsian követte Mrs. Derryck pillantását. A falon, az ajtó mellett, egy színes rajz látszott. — Valami kígyót rajzoltak oda — vélte Steve közönyösen. — Oh, jaj! Ez a rettenetes anakonda — tördelte a kezét az anyja. — Anakonda... a mexikói őserdők rettegett óriáskígyója. A mexikóiaknál ez a vérbosszú jele — mondta lassan a sheriff, és hosszan nézett az asszonyra.

Covers_118845
elérhető
2

Karl May - A ​félvér
"Winnetou ​ezüstpuskája még soha sem adott le hibás lövést; nincs párja a maga nemében. Old Shatterhand medveölője olyan, mint egy ijesztő szörnyeteg, rettenetes nagy távolságról is eltalálja és megsemmisíti célját. Hát még a Henry-puskája! Gondolja csak el, Sir: huszonöt lövés fél perc alatt!" Tomboló vihar áztatta őserdőben lovagolnak a Timple vagyon örökösei. Jogos jussuk felkelti egy gyanús kinézetű félvér bandita figyelmét, ki "hű" kísérőül ajánlkozik. Ráadásul útjuk az ellenséges komancs indiánok földjén vezet, ahol Toku Keva indiánfőnök korlátlan hatalommal rendelkezik. Mikor a bandita összefog az indiánfőnökkel az örökösök kifosztásáért, úgy látszik nem menekülhetnek. Szerencsére az utolsó pillanatban érkeznek régi barátaik, Old Shatterhand és Winnetou. A komancsok egy mindent elsöprő támadást indítanak... Bízzunk Old Shatterhand és apacs barátja óriási tapasztalatában és fegyvereik erejében...

James Fenimore Cooper - Nyomkereső
A ​híres Hosszú Puska, akit az indiánok Vadölőnek is neveznek, ebben a regényben a Nyomkereső nevet viseli. Ő az, testestül-lelkestül, a delavár indiánok neveltje, Csingacsguk, a Nagy Kígyó elválaszthatatlan társa. Ezúttal egy fiatal leányt kalauzol a végtelen amerikai őserdőkön át, aki apjához igyekszik Oswego erődjébe. Útjuk kalandokkal teljes. Ellenséges indián csapatok elől menkülnek, rohanó hegyi patakokon úsztatnak le kis, fakéreg csónakjukon, s csak Nyomkereső és társai ügyessége, tapasztalata menti meg életüket. S mégis ez az őserdei út szinte semmiség azokhoz az izgalmas eseményekhez képest, amelyek az Ontario egyik elrejtett kis szigetén történnek velük, amikor árulás folytán váratlanul irokéz támadás éri őket.

James Fenimore Cooper - Vadölő
A ​nagy sikerű Geronimo, Az utolsó mohikán, vagy a Farkasokkal táncoló mind a sokunk fantáziáját megmozgató indián mítoszt vitték vászonra. A számos romantikus western alapját képező történetet J. F. Cooper írta meg először, a már klasszikus Bőrharisnya-könyvekben. A vadregényes tájakon játszódó romantikus történetekben könyörtelen skalpvadászok és harcedzett telepesek állnak szemben egymással, miközben egy fiatal vadász, Natty Bumppo példamutató emberséggel, igazságosztóként áll ki indián és fehér barátaiért. A Vadölő nevet kiérdemelt ifjú Csingacsgukkal, a delavár főnökkel járja a hadiösvényt, ahol az őslakos "rézbőrűek" és a gyarmatosító "sápadtarcúak" között dúl a véres háború, a feltérképezetlen vadon meghódításáért. Cooper regényei ma is több generációból "szedik" rajongóikat, hiszen lebilincselően izgalmas műfajt talált ki, amelyben az indiánok hősi korszakának állít emléket, a rezervátum előtti időkből. A Vadölő a Nagy indiánkönyv első része, amelyet Az utolsó mohikán, a Nyomkereső, a Bőrharisnya és A préri követ soron.

Charles K. Mills - A ​nagy délután
1876. ​június 25-én az amerikai 7. lovashadosztály hatszáz embere összetalálkozott és harcba keveredett a sziu harcosok kétezres csapatával. Ez a csata volt a korszak legnagyobb indián győzeleme és ugyanakkor a legmegalázobb amerikai veresége. "A nagy délután" igaz történet, mely az egyéni példák tömegével illusztrálja az emberi bátorságot és gyávaságot, a tömeges halált...

James Fenimore Cooper - A ​préri
Kegyetlen ​az idő. A hajdani Sólyomszem már nem lát olyan messzire, mint régen, a Vadölő nevet sem viselhetné, mert erejéből már csak a csapdaállításra telik - bizony megöregedett már Nathaniel Bumppo, a legendás vadász, az amerikai erdők és puszták sápadtarcú harcosa. Bátorsága és tettrekészsége azonban még a régi. Még képes megállítani a rohanó bölénycsordát, még nem egyszer túljár az ellenséges indiánok eszén. Szükség is van rá, mert ezúttal egy elrabolt fiatalasszony, egy bájos szerelmespár és egy kétbalkezes tudós életét kell megmentenie. Meg-megújuló indiáncsatározások és hajszák között vezeti védenceit a sziú tolvajok és az emberrabló Bush család elől egy barátságos indián törzs táborába...A Bőrharisnya-sorozat utolsó könyvében még egyszer régi fényében felragyog a hajdani indiánélet romantikája, még egyszer részesei lehetünk azoknak a lélegzetelállítóan izgalmas, fordulatos kalandoknak, amelyeknek magányos hőse az agg vadász - a vadon egyetlen igaz, tiszta lelkű embere.

Hank Mitchum - Dodge ​City
_Postakocsi ​füzetek_ - A nyugati határvidék vad tájait járja be a hatalmas, hatlovas Concorde postakocsi. Utasai szótlan, szigorú tekintetű cowboyok, gyönyörű, törékeny nők, telepesek, kereskedők, és persze mindig akadnak bajkeverők is. Vágtatnak a lovak a poros utakon, városról városra, és mindig történik valami... Szilaj paripák, kemény férfiak - harcban az igazságért! Dodge Citiy Burl Channing legjobb barátjának gyilkosa után nyomozva érkezik Dodge Citybe, a határvidék cowboy-paradicsomába. Ám híre megelőzi, s hamarosan bérgyilkosok hada támad rá. Szerencséjére két hölgy a segítségére siet, s így élete helyett csak a szívét veszti el. Életveszélyes helyzetek, fegyverropogás, jó és rossz emberek halála közepette tisztázódik a helyzet, s lassan helyreáll a rend a városban. S a postakocsi új állomás, új kalandok felé indul...

Jack O'Brian - A ​rettegés városa
"Fantasztikus, ​lebilincselő, izgalmas – amilyennek egy játékregénynek lennie kell." – John M. Wood, Game Review "Két gyerekem van, az egyik 28-szor, a másik 31-szer olvasta el. Kell ennél többet mondanom róla?" – Kevin Smith, Los Angeles Hotnews

Zane Grey - Leányrablás ​a vadonban
Az ​1860-as években, a nagy USA-t átszelő vasútvonal építésekor játszódik. A földüket védő sziú indiánok lemészárolják egy békésen haladó karaván minden utasát. Vérfürdő már a kezdet kezdetén. Allie, a 16 éves fiatal lány azonban csodálatosképpen megmenekül. Hogy mi mindent tartogat még a sors számára? Szerelmet és féltékenységet, rettegést és önfeledt, boldog perceket, nélkülözést és életmentő aranyrögöket.

Evan Evans - Rajta, ​Montana!
A ​western műfaj egy-egy jeles darabján generációk szórakoztak önfeledten, hiszen ezek a regények egy igazságosabb világba repítették az olvasót. Oda, ahol a Jó az jó, a Rossz pedig minden kétséget kizáróan gyűlölnivaló. És a Jó rendszerint előkapta a sohasem hibázó Coltját, amellyel útjára bocsátotta az ólmot, a népítéletet. A klasszikus cowboy-regényeket silány irományok tömege követte, egyazon kaptafára szabott történetekkel. Ez a könyv, amelyet az Olvasó a kezében tart, az 1 pengős regények sorozatban jelent meg és a műfaj kiválóságai közé tartozik. Főhőse Montana, vagy más néven El Keed, a Kölyök a texasi-mexikói határvidék tiszta szívű csavargója maga keresi a veszedelmet és rendre meg is találja. Együtt lopakodik be Rubrizal a szeretetre méltó banditával Duraya várába, hogy visszaszerezze a Szent Szűz szobrából elrabolt smaragdokkal ékesített aranykoronát. Útjuk innen a rettenetes Halál Völgyébe vezet, ahol a Kölyöknek - próbatételként - egy szál késsel kell vaksötétben szembeszállnia három gonosztevővel. A valóban izgalmas kalandokban bővelkedő könyv - amelyből természetesen nem hiányozhat a szerelem se - meglepően igényes emberábrázolással, humorral, romlatlan bájjal ejti rabul fantáziánkat, méltán érdemli ki a helyét a Magyar Média Nosztalgia Könyvek sorozatában.

Norton Paddock - Versenyfutás ​a prérin
A ​komancsok törzse 1770 táján kezdett el dél felé vándorolni, s vált a préri rettegett urává. Kitűnő lovasok voltak, nagyszerű vadászok. A gyűlölt fehérektől sokáig meg tudták védeni vadászterületeiket. Az 1870-es években a fehér telepesek előrenyomulása meg egy nagy himlőjárvány megtizedelte soraikat. Utolsó nagy vezetőjük Quanah volt, akinek származásához szerelmi idill - anyja fehér nő volt -, működéséhez pedig számos véres harc és a sápadtarcúakkal megkötött kompromisszum története fűződik. Quanah főképp a mexikói spanyolok ellen vezette hadjáratait, akiktől elsősorban lovakat rabolt. A komancsok ugyanis lovaik számával mérték gazdagságukat. Egy-egy harcos legalább ötszáz lovat szerzett magának, a főnök ezret is. Quanah a harcok után, mely igazi győzelmet nem hozott, diplomáciai erényeit csillogtatta meg. Lemondott ősei birtokáról, a komancsok rezervátumba költöztek, de Quanah, mint a rezerváció hivatalos bírói testületének elnöke, egybetartotta népét. Halála után (1911) a komancs nép, mint önálló etnikai egység, gyakorlatilag megszűnt.

Louis L'amour - Milo ​Talon lóra kap
A ​szalonkocsi egyedül állt egy mellékvágányon a lenyugvó sivatagi nap vérvörösében fürödve. Kiléptem a nyeregből, és miközben a korláthoz kötöttem a lovamat, mégegyszer szemügyre vettem a hivalkodóan pompás magánkocsit, aztán levettem a sarkantyút meg a bőrlábszárvédőt és a nyeregkápára akasztottam őket. - Nyugi! - mondtam a lovamnak. - Nem maradok sokáig. Kalapommal néhányszor megcsapdostam a ruhámat, hogy a por nagyját leveregessem róla, majd a kocsihoz léptem és felugrottam a lépcsőjén. Egy másodpercig tétováztam, aztán kinyitottam az ajtót, és beléptem a panoráma-fülkébe. Minden selyemfából volt, és karmazsinvörösben játszott. Egy asztal, rajta boroskancsó és poharak. Fehér kabátot viselő fekete férfi lépett be a folyosóról. - Uram? - Milo Talon vagyok. - Egy pillanat, uram! Eltűnt, egyedül maradtam. Mormoló hangokat hallottam, valahonnan, aztán a fekete visszatért.

Ismeretlen szerző - Az ​arizonai farkas és más vadnyugati történetek
Elrongyolódott, ​régi filléres regényekből szerkesztettük ezt a sorozatot. Újra olvashatjuk apáink, nagyapáink kedvelt időtöltését, a két világháború között feltűnt izgalmas, fordulatos légiós, bűnügyi, vadnyugati, kalandos, kém- stb. történeteket. Minden írást eredeti, teljes szöveggel közlünk, ahogyan annak idején a Friss Újság színes regénytára, Gong, Pesti Hírlap Könyvek, Szivárvány, Tarka regénytár, Tolnai regénysorozat, Új Élet regénytár, Világvárosi regények stb. sorozatban megjelent. A filléres regények írói a műfaj divatja szerint idegen álnevek mögé bújt magyar írók, újságírók, olykor tudományos férfiak. Anélkül, hogy kisregényeiket értékükön felülre emelnénk megállapíthatjuk, hogy sok eredeti megoldás is felbukkan ezekben, s ha valamely világnyelven íródott volna, még az átlagosak is adhatnának alapötletet a moziban és a televízióban vetített hasonló témájú történetekhez. Néhány magyar szerző munkája a tudományos-fantasztikus regények és filmek között is megállná a helyét.

Covers_100489
elérhető
1

Max Brand - Párduckölyök
... ​Dan nevetett. Legalábbis ez a morgás és hörgés nevetéshez hasonlított. De ez nem volt vidám nevetés. Valami őrjöntés volt benen, amely megfagyasztotta Silent ereiben a vért. Ütésre emelt keze megállott, tátott szájjal bámult ellenfeléer. És ez az utálatos, dünnyögő nevetés nem akart megszünni. Olyan hang volt ez, amellyel lehetetlen akár leírni, akár megmagyarázni. És mikor Dan a homályos sarokban összekuporodott, látni lehetett, ahogy barna szeme felvillant, megváltozott a kifejezése és pillantása hirtelen lobogó sárga fénnyel telt meg. - Nagy isten! - suttogta Silent. Ugyanabban a pillanatban a sárgaszemű, fenyegetve kuporodó vadállat, ez a meghatározhatatlan teremtmény, amelyet az előbb még a Fütyörésző Dannak hívtak, mint egy párduc ugrott a torkának... Silent, a banditák vezére alul maradt ebben a küzdelemben, ezért aljas módon állt bosszút Danon. Nagy, végzetes hibát követett el azonban azzal, hogy fogságba vetette a Párduckölyök szerelmét. Ideje már csak arra maradt, hogy kirabolja a pénzszállító vonatot és a korrupt seriffel közösen megpróbálja a Fütyörésző Dant meglincselni. De a leszámolás nem maradhatott el. A coltok az ivó pultjára kerültek, és puszta kézzel kezdődött meg az élethalálharc.

O. Wood - Vadnyugat ​ördöge
Tikkasztó ​meleg volt, pedig a nap gyorsan szálló felhők mögött bujkált; kint, a prérin hullámzott a fű; s a hegyek árnyéka sötét foltot terített a mezőségre. A karámban békésen deleltek az állatok, hízott hátukon fénylett a bélyegző, s mély hangjuk néha megtörte a fülledt, nyári csendet. Kissé távolabb a karámtól fél tucat cowboy hevert gondtalanul és hallgatagon a fűben. A farm csendjét teremtett lélek sem zavarta. A szolganép házaiban pihent, mintha kihalt volna az egész környék. Kint, a kapu előtt egy ló ácsorgott a letűzött karóhoz kötve. Jim Wanton ránézett az előtte álló férfira. Arcán rosszkedv látszott, sötét szeme elutasítóan izzott.

Adam Bahdaj - A ​fekete sombrero
Coloradó ​álmos, poros városkájába, Florence-ba, a déli hőség kellős közepén egy fekete sombrerós, elegáns fiatalember lovagol be, arcán magabiztos mosollyal. A kisváros lakói alig hisznek a szemüknek: a fiúnak nincs más fegyvere, csak a lasszó. A hegyekben a rettegett és láthatatlan Ősz Ed rejtőzik bandájával, a környék rancherói a kapzsi Martin Lobbtól féltik a marháikat. Mit keres itt egy fegyvertelen ember? Az este sötétjében lövés dörren. Halott az elegáns lovas - gondolják a florence-iak, és még jobban behúzódnak házaikba. Valóban halott? Nincs senki már, aki megbosszulja a bátyja halálát? Akkor ki az a lovas, akinek mozdulatlan alakja feltűnik a Síró Squaw Hegyén, körötte csejen indiánok állnak? Ron Hogan, a magányos igazságkereső példája nyomán Florence megfélemlített lakói is harcba indulnak az igazságért.

Frank O'Rourke - Élve ​kell az asszony
Az ​amerikai szerző híres történetét filmen (Öszvér a szenyórának) már bizonyára sokan látták. Grant, az amerikai milliomos szereti szép feleségét és szereti a pénzt. Az asszonyt egy mexikói banda elrabolja Grant birtokáról és a sivatag kellős közepén, egy erődben tartja fogva. Grant tudja, hogy ilyenkor a megoldás: Fardan és kommandója. A maroknyi sivatagi harcos vállalkozik a lehetetlenre: kimenteni az erődből, a sok száz katona őrizetéből Grant feleségét, és élve, sőt, a megadott határidőre hazaszállítani őt. A tét: nagyon sok dollár, na meg a szép feladat kihívása. De a nap kegyetlenül tűz, és az asszony jobban érzi magát Mexikóban... Igazi, vérbeli western, a legjobbak közül!

Covers_25515
elérhető
1

Max Brand - A ​fenegyerek
Talán ​csak egy perc az élet. Ha bent rekedsz a lángokban álló házban, az a biztos halál. Odakint viszont gyilkos fegyverek leselkednek rád, és kíméletlen, biztos kezű banditák. Ez futhatott át Bert Willard agyán abban a pillanatban, de aztán már csak Rickie-re, az öccsére tudott gondolni. Túl hosszú időre hagyta magára a Kölyköt. Egész életében el akart érni valamit, de most készen állt a halálra - a legnemesebb célért, az öccse életéért. Legyőzte félelmét, összeszedte elveszettnek hitt bátorságát, és kilépett a házból... Tartalom: A Főnök; A régi szép idők; A vérbosszú; A megaláztatás; Baljós jelek; A kocka el van vetve; Susan Carr; Kezdődik a móka; Harry Loomis; Erőpróba Blue Waterben; Little Charlie; A nagy bunyó; A megdicsőülés; Felrémlik a jövő; Loomis-banda; A szerencse forgandó; A tűzpárbaj; Szemben a veszéllyel; Tárgyalás Loomisszal; A Főnök felbukkan; A csapda; A halál órája; Ralph Carr közbelép; Lefty Payson; Lángok között; A leszámolás

Kollekciók