Ajax-loader

'thaiföld' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_67847
Thaiföld Ismeretlen szerző
20

Ismeretlen szerző - Thaiföld
Ez ​a gyakorlatias, gazdagon illusztrált útikönyv, fényképek és térképek tömkelegével, a lehető legrészletesebben mutatja be Thaiföld egzotikus világát. Többek közt alaprajzok és keresztmetszeti rajzok szemléltetik a főbb látnivalókat; hotelek, éttermek és szórakozóhelyek hatalmas választéka segít az utazásban; és még az ország gazdag és rendkívül változatos konyháját is megismerheti ebből a hiánypótló útikönyvből.

Oi Cheepchiissara - Kay Scarlett - Egy ​falat ... Thaiföld
Thaiföld ​nemcsak a mosoly - a pozitív életérzést tükröző kultúra -, de az emlékezetes étkezések országa is. A thai konyha az ősi ázsiai kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhetően vált mára jellegzetesen sokszínűvé, megalkotva ezzel az indiai, kínai és indonéz ízvilág egyedülálló ötvözetét. A könyv válogatást kínál a thai konyha gyöngyszemeiből, nemcsak a keleti ízek szerelmeseinek.

Sándor Anikó - Thaiföldi ​feleség
A ​lány gyönyörű volt, kicsi és törékeny. Azt írta a hirdetésben, hogy tanítónő Bangkokban, és valami rejtélyes okból kifejezetten magyar férjet keresett... Éppen ez volt, ami az első pillanatban felkeltette a férfi érdeklődését. Még aznap írt neki. Korábban is eszébe jutott már, hogy ki kéne próbálnia az életet valahol máshol, egy idegen országban. A környezetéből sokan elmentek, Bécsbe, Londonba, de őt nem vonzotta Európa. Mi lenne, ha megnézné Ázsiát? Az interneten videókat keresett Vietnámról, Indonéziáról, Kambodzsáról, akkor botlott a nemzetközi társkereső oldalba, és a lány hirdetésébe. Néhány levélváltás után eldőlt: Thaiföld lesz az úticél! A családjában mindenki kövér és rosszkedvű, jó volt képzelődni, milyen lenne, ha a krákogó anyja helyett ez a szépség ébresztené reggelente. Már fél éve minden nap órákat beszélgetett az interneten a thai lánnyal, amikor egy este, Messengeren keresztül megkérte a kezét. Akár a befejezése is lehetne ez egy tündérmesének. Ám a történet, amelynek szálai a magyarországi rendszerváltásig nyúlnak vissza, és ami napjainkban is folytatódik, valójában csak itt kezdődik.

Joe Cummings - Steven Martin - Thaiföld ​- Bangkok, szigetek, tengerpartok
Akár ​turistaként, akár üzleti céllal utazzék Thaiföldre, jó hasznát veszi ennek a praktikus ismeretekben bővelkedő, minden részletre kitérő útikönyvnek, mely a Lonely Planet világhírű útikönyvsorozata alapján készült. A tartalomból: Thaiföld szigeteinek és tengerpartjainak részletes bemutatása; Minden, amit Bangkokról tudni kell; 71 jól áttekinthető térkép, köztük egy színes országtérkép; Thaiföld kulturális és történelmi nevezetességeinek tömör leírása; Több száz étterem és szálláshely rövid ismertetése; Alapvető tudnivalók a festői szépségű merülőhelyekről és nemzeti parkokról; Thaiföld tengeri élővilágát bemutató, 16 oldalas, színes melléklet; Praktikus nyelvi fejezet, thai alapszókincs.

John Burdett - The ​Bangkok Asset
In ​his latest case, Sonchai is paired with young, female inspector Krom. Like him, she's an outsider on the police force, but she is socially savyy and a technological prodigy. In the midst of a typhoon they witness a deadly demonstration of super-human strength from a man who is seemingly controlled by a CIA operative. Could the Americans really have figured out a way to create some sort of super-soldier who is both physically and psychologically enhanced? Are they testing it, or him, on Thai soil? And why is everyone, from the Bangkok police to the international community, so eager to turn a blind eye? The case will take Sonchai to a hidden Cambodian jungle compound for aging American vets where he will discover exactly how far a government will go to protect its very worst secrets - both past and present. It is also a case that will shake Sonchai's world to its very foundation and may finally force him to confront his lost father.

Peter Gutmann - Thaiföld
Thaiföldet ​egy századok óta fennálló monarchia és a több mint kétezer éves buddhizmus formálta, és határozza meg ma is. A "Mosoly országából" még maradt egy kevés, bár a kritikus szemlélő gyakran szembesül a szegénységgel és a korrupcióval is. A thai népesség majd 65 milliós, ebből több mint tízmillióan Bangkok metropolisában élnek. A tropikus éghajlatú országban esős és száraz időszakok váltogatják egymást, a gazdaság rohamtempóban növekszik, és évente látogatók millióit vonzzák az álomszép tájak és a páratlan kulturális műemlékek. A "Varázslatos földünk" sorozat e kötete látványos, művészi fotókon - köztük számos panorámafelvételen - és sok információval mutatja be Thaiföld sokszínűségét. A gazdag fotóanyagot újonnan szerkesztett térképoldalak egészítik ki, melyek a földrajzi meghatározásokon túl részletes közlekedési hálózatot és sok további kiegészítő turisztikai információt is tartalmaznak. A csatolt, internetes honlapcímekkel kiegészített név- és tárgymutató segítségével a térképen azonosíthatók a nevezetességek és a települések.

Paolo Bacigalupi - The ​Windup Girl
Anderson ​Lake is a company man, AgriGen's calorie representative in Thailand. Under cover as a factory manager, he combs Bangkok's street markets in search of foodstuffs long thought to be extinct. There he meets the windup girl - the beautiful and enigmatic Emiko - now abandoned to the slums. She is one of the New People, bred to suit the whims of the rich. Engineered as slaves, soldiers and toys, they are the new underclass in a chilling near future where oil has run out, calorie companies dominate nations and bio-engineered plagues run rampant across the globe. And as Lake becomes increasingly obsessed with Emiko, conspiracies breed in the heat and political tensions threaten to spiral out of control. Businessmen and ministry officials, wealthy foreigners and landless refugees all have their own agendas. But no one anticipates the devastating influence of the Windup Girl.

Nick Ray - Joshua Samuel Brown - China Williams - Richard Waters - Daniel Robinson - Vietnam, ​Cambodia, Laos & the Greater Mekong
The ​Mekong River binds together the best of Asia: a kaleidoscope of cultures, an abundance of ancient wonders, a wonderful world of wildlife and culinary heaven. Whether you're into majestic temples or buzzing markets, our guide will help you go with the flow. This guide covers: Bangkok & Northern Thailand, Cambodia, Laos, Vietnam, Yúnnán Province * 79 detailed and easy-to-use maps * Full-colour chapters of the region’s highlights * Detailed advice on food, transport and health * Unique Green Index to help make your travels eco-friendly * Our pick of the region's best accommodation

Phil MacDonald - Carl Parkes - Trevor Ranges - Thaiföld
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban thaiföldi utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Élet a hegyi népek körében, thai főzőtanfolyam, selyemszövés, tigrismentő akció - megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Túrák gyalog és hajóval: Túra Bangkok környékén és a templomokkal teli Chiang Maiban, hajókirándulás a Chao Phraya folyón - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: A Similan-szigetek szemkápráztató csodái, a hírhedett Aranyháromszög, Issan eldugott édenkertje - háborítatlan zugok, rejtelmes thai vidékek. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Jo Nesbø - Cockroaches
The ​Norwegian ambassador has been found dead in a seedy motel room in Bangkok. To avoid a scandal, Harry is sent to hush up the case. But he quickly discovers that there is much more going on behind the scenes, and that failing to solve a murder case is by no means the only danger in Bangkok. Available in English for the first time, this is the thrilling sequel to Nesbo's debut novel, THE BAT.

Jenni Fleetwood - Jenni Fleetwood - Maggie Pannell - Chinese ​and Thai - 400 Delicious Recipes for Healthy Living
A ​collection of Thai, Chinese and Asian recipes, naturally low in fat or reworked into a healthy version - all your best-loved spicy tastes without the fat.

Cey-Bert Róbert Gyula - Thai ​konyha - Az ízek paradicsoma
A ​színes és egyedi thai kultúrát a legtökéletesebben az ízgazdag thai konyhaművészet fejezi ki. A thai konyhában visszatükröződik a napfénytől telített trópusi természet gazdagsága, változatossága, a thai művészetek kifinomult eleganciája, a thai nép mély vallásossága és mosolygó, kedves, vendégszerető magatartása. A könyv először bemutatja a thai kultúra jellegzetes értékeit, majd a thai konyha legismertebb receptjeit ismerteti meg az olvasóval. A thai konyha már-már a világ legnépszerűbb konyhája. Minden évben több, mint ezer új thai éttermet nyitnak szerte a világon. A növekvő népszerűséget a thai konyha az egyedülállóan csodálatos íz- és színvilágának köszönheti.

Graham Joyce - Smoking ​Poppy
Graham ​Joyce travels to an enthralling, suspense-charged landscape in this hallucinatory novel of a father's quest to save his daughter -- without destroying himself. Dan Innes has received shattering news from the British Embassy in Bangkok: his daughter, Charlie, whom he hasn't seen or spoken to in two years, has been imprisoned in a Thai jail for drug smuggling. Angry, terrified, seething with reprimands and questions, Dan leaves for Thailand. But the jail at Chiang Mai marks the beginning of his search rather than the end. Following the faintest of trails up into the lawless, dangerous mountain region near Myanmar, where opium grows abundantly, Dan must retrace Charlie's steps -- and brave the same traps that have swallowed her...on a terrifying mission of self-discovery, blind faith, and salvation.

Demeter Hunor - Országok, ​ahol mindig beverem a fejem
Laár ​András: Ez egy közlekedékeny Zsebkönyv. Ajánlom. Kérdezhetnéd, kedves Olvasó, hogy miért kellene nekem ez a Zsebkönyv? Talán azért, válaszolhatnám, mert néha jobb, ha nem ott vagy, ahol éppen vagy. Ugye? Ilyenkor, ha nálad van a Zsebkönyv, csak előveszed, megsimogatod, kinyitod, és hipp-hopp elviszlek tíz percre a Himalájába buddhista szerzetesekkel kosarazni. Esetleg csiribá, és már ott is vagy a Mekong-vízeséseknél a dzsungel fái alatt a kommunista Laoszban. Biztosan nem ott vagy, ahol éppen vagy. Aztán visszatérsz, és azt mondod, hú. Vagy hű. Esetleg hö. Mottóm: „Csak objektíven, mint a CNN”. Összetevők: 50% trópusi napfény, 25% kacagás, 15% kölcsönös ázsiai csodálkozás. Fajlagos igazságtartalma 10%. Vigyázat: nyomokban szarkazmust és iróniát tartalmaz! A TMN faktor (Trehányság, Mocsokság, Nemtörődömség) esetenként magas. Tartósítószert nem tartalmaz. Kinyitása után azonnal elolvasandó. Mit tud még a Zsebkönyv? Segítségével, kedves Olvasó, piros pontokat gyűjthetsz az Őrangyalodnál. Akár többet is. A Zsebkönyv ugyanis kizárólag adomány, amivel hozzájárulsz egy kedves kisfiú, Peti gyógyításához. Ha többet akarsz tudni Petiről, lapozz vissza négyet! A’ Zinteren: • Blog a könyvhöz, letölthető zenék és videók: www.beveremafejem.hu • Blog Peti gyógyításáról: www.hajrapeti.com Mi van a mellékelt CD-n? Hétszáz válogatott kép ázsiai tájakról és emberekről. Tartalmaz még szupertitkos geokoordinátákat olyan helyekről, ahová globalizált civilizációnk még nem hatolt be. Vigyázat: néhány búvóhely az idő túlpartján van!

Lingea-barangolo-thaifold
Thaiföld ​barangoló Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Thaiföld ​barangoló
Az ​ismert útikönyvsorozat legfrissebb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Thaiföldön. Tengerparti üdülőhelyek, nagyvárosok és őserdők egyazon országban. A tengerpart szerelmeseit Phuket vagy Ko Samui strandjai vonzzák, a kultúra iránt érdeklődők inkább Bangkok felé tartanak, mely mára igazi nagyvárossá nőtte ki magát. Buddhista templomok, paloták, múzeumok, de sokszínű állatvilág, nemzeti parkok, hegyi falvak is várják a látogatókat. Látogassunk el Sukhothai romvárosába vagy az ősi Ayutthayába, hogy az ország történelmével is megismerkedhessünk. Bangkokban belekóstolhatunk a helyi éjszakai életbe is, a tengerparti üdülőhelyeken pedig számos sportolási lehetőség kínálkozik.

Robert Cooper - CultureShock! ​Thailand
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lucinda Riley - Hothouse ​Flower
As ​a child Julia Forrester spent many idyllic hours in the hothouse of Wharton Park, the great house where her grandfather tended exotic orchids. Years later, while struggling with overwhelming grief over the death of her husband and young child, she returns to the tranquility of the estate. There she reunites with Kit Crawford, heir to the estate and her possible salvation. When they discover an old diary, Julia seeks out her grandmother to learn the truth behind a love affair that almost destroyed Wharton Park. Their search takes them back to the 1930s when a former heir to Wharton Park married his young society bride on the eve of World War II. When the two lovers are cruelly separated, the impact will be felt on generations to come. Lucinda Riley skillfully sweeps her readers between the magical world of Wharton Park and Thailand during World War II with irresistible and atmospheric storytelling. Filled with twists and turns, passions and lies, and ultimately redemption, Hothouse Flower is a romantic, poignant novel that became an instant bestseller in the UK and Germany.

Covers_107144
Shamans ​and Cultures Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Shamans ​and Cultures
To ​promote research in the fields of Anthropology, Arts, Archeology, Ethnography, Linguistics, Physical Anthropology, Religion and Comparative Methodology and their interrelations - specifically between the cultures and languages of various parts of the world - in order to unveil the basic cultural unity of humankind and through this, to promote mutual understanding of the common purpose and enhance international cooperation.

Wilfried Hahn - Thaiföld
Kalandok ​és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Lyn Hamilton - The ​Thai Amulet
When ​Will Beauchamp locked the door of his antique shop in Bangkok for the last time and quietly disappeared, he left behind a family in Toronto and a lot of questions. When fellow antiques dealer Lara McClintoch tries to find him in Thailand, she faces suspicion and deceit. Did Will run away? Was he involved in corruption? Why was he fascinated by an old murder case? Now people he knew are under attack. Lara regrets she started this search, but she won’t stop looking.

Vincent Grandferry - Bangkok
Fedezze ​fel Bangkokot térképpel a kezében! Egyik városrészből a másikba sétálva e kis kötet lapjain kikeresheti a 60 legfontosabb turisztikai látnivalót, és több mint 100 válogatott címet: éttermek, bárok, üzletek, piacok és szállodák. Fontos tudnivalók, megbízható térképek és megszívlelendő tanácsok! Főbb városrészek: -Rattanakosin / Banglamphu -Thewet / Dusit -Chinatown / Phahurat -Siam Square / Pratunam / Sukhumvit -Silom / Bangrak -Thonburi

Ron Emmons - Bangkok ​(angol)
Whatever ​you plan to do - whether you are travelling first class or on a limited budget - make sure you experience the very best Bangkok has on offer with this quick reference pocket-sized guide. With dozens of Top 10 lists - from the top 10 Buddhist temples to the top 10 festivals and markets and even a top 10 list of things to avoid - this guide features the insider knowledge that every visitor needs. It even includes a free pull-out map containing themed recommendations - perfect for taking out and about with you on your travels. The ultimate companion for your city break.

John Burdett - Bangkok ​Tattoo
In ​Burdett's brilliantly cynical mystery thriller, the follow-up to Bangkok 8 (2004), Royal Thai police detective Sonchai Jitpleecheep is called in by his supervisor, hard-bitten Captain Vikorn, to investigate the murder of a CIA operative, Mitch Turner, found disemboweled and mutilated. The prime suspect is a beautiful bar girl, Chanya, with whom Sonchai believes himself to be in love. When Turner's murder turns out to be far more complicated than originally thought, Sonchai must deal with his boss's rages and Chanya's gradually revealed secrets, along with CIA agents who have come to investigate the crime, a Thai army general with whom Vikorn has been feuding for years, Yakuza gangsters, Japanese tattooists, Muslim fundamentalists and more. Thoroughly familiar with Thailand, Burdett does an impressive job of depicting an often romanticized society from the inside out. His characters are unforgettable, his dialogue fast-paced and perfectly pitched, his numerous asides and observations generally as cutting as they are funny.

Ács László - Burma, ​Thaiföld, Kambodzsa
Thaiföldet ​már sokan ismerjük, ám az egykori Sziám szomszédságában még számos mesés vidéket találunk, melyek csak a közelmúltban váltak elérhetővé a turizmus számára. Burma (mai nevén Mianmar) és Kambodzsa szélesre tárt ajtószárnyain túl ma olyan ritka kincsekhez "juthat hozzá" az utazó, mint Bagan ősi templomrendje, a Shwedagon gyémántokba öltöztetett aranypagodája vagy a dzsungel fogságából kiszabadított Angkor fenséges romjai. Bőven van még mit felfedezni a világnak e tájékán - rántsuk hát le együtt a leplet az ismeretlenről, s induljon az utazás!

Maria Grazia Casella - Livio Bourbon - Thaiföld, ​az örök mosoly országa
Thaiföld ​- az ősi királyság, Sziám örökösének - történelme a bronzkorban kezdődött, de fénykorát a középkorban, a Szukhotbaj birodalom idején érte el, amelyet a thai kultúra aranykorszakaként emlegetnek. Ebben az időszakban soha nem látott mértékben virágoztak a művészetek és a humán tudományok, s lefektették annak az írásrendszernek az alapjait, amelyből a modern thai ábécé származik. Thaiföld, azaz a "Szabad Emberek Földje" összetett kultúrájú ország, amely olyan, világszerte ismert kifejezésformákat hozott létre, mint a táncszínház vagy a thai boksz. Thailföld legfőképp természeti szépségeiről híres: élőlényekben bővelkedő, átlátszó vizeiről, hófehér tengerpartjairól, mesebeli öbleiről, kusza erdeiről, egzotikus növénytakaróval fedett hegyeiről és nem utolsósorban finom konyhájáról, vibráló éjszakai életéről. Ennek a jórészt még mindig háborítatlan természeti paradicsomnak és civilizációjának szentelt kötet csodás fényképeken mutatja be Thaiföld történelmét, kisebb-nagyobb városait, művészetét és természeti kincseit. A pazar kiállítású könyvet lapozgatva az ember könnyen odaképzelheti magát e napsütötte, nyugalmat árasztó, varázslatos helyre, a Ráktérítő és az Egyenlítő közti vidékre.

Steve van Beek - Thaiföld
Ragyogó ​színek, vibráló, sokarcú kultúra és jószívű, vendégszerető emberek – ez Thaiföld varázsa, amely évszázadok óta mágnesként vonzza az utazókat. A zöld rizsföldeken buddhista szerzetesek járnak narancsszínű köpenyben, a fehér homokpartokat azúr vizek nyaldossák, a döbbenetes szépségű hegyi esőerdőkben színpompás madarak és virágok élnek. A királyságban sokféle nép él együtt az északi hegyi törzsektől a göndör hajú, kis termetű déli ngókig, a thaioktól a kínaiakig. A népcsoportok őrzik sajátos kultúrájukat, nagyszerű kézműveseik még a legköznapibb tárgyakat is műtárgyakká varázsolják. Méltó társaik ők a régi mestereknek, akik gyöngyházzal, arannyal, ezüsttel, bronzzal és más anyagokkal díszített páratlan szépségű templomokat és palotákat emeltek, csodálatos szobrokat faragtak. Thaiföld igazi varázsát azonban az itt élők kedvessége jelenti. Az utazó, aki azt hitte érkezése előtt, hogy a műemlékek és a táj fogják lenyűgözni, hazatérve azt tapasztalja, hogy emlékezetében a véletlen találkozások az emberek mosolya még akkor is elevenen él, amikor a többi kép már halványulni kezd.

S. P. Somtow - L'Année ​du caméléon
Bangkok, ​1963. Dans le milieu assez chic de la bourgeoise thaïlandaise, Justin, douze ans, surnommé par les siens « Petite Grenouille », est élevé par ses trois tantes célibataires Nit-nit, Noi-noi et Ning-nong, qu'il appelle « Les Trois Parques ». Doté d'une imagination fertile, Justin se construit à travers son propre univers. Il en résulte une mosaïque où se déploient de manière fantasque et finement drôle, surtout en matière d'érotisme, ses multiples curiosités. Un jour, la perte de son compagnon, un caméléon, agira sur lui comme un déclic stimulateur de sa conscience, l'animal ayant aux côtés du jeune garçon un peu le rôle d'esprit tutélaire ; en effet, l'auteur saura en d'autres circonstances nous mener aux portes du chamanisme thaïlandais. Le garçon commence alors à appréhender sérieusement le monde à la fois sur le mode majeur de la joie de vivre et sur le mode mineur d'inquiétudes intuitives enfouies. Plus tout à fait enfant, mais pas encore adulte, il est en quête de son identité. C'est son arrière-grand-mère, avec qui il entretient un lien particulier, qui le guidera. Elle est aux portes de la mort, lui aux portes de la vie. Si ce roman aborde les questions universelles, il décrit aussi les thèmes de société propres à cette période, les disparités sociales d'un monde en sursis. « Petite Grenouille » y est le porte-voix narratif d'un des plus brillants écrivains de notre époque.

Covers_124589
Best ​Paradises in Thailand Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Best ​Paradises in Thailand
Discover ​the Best Paradises in Thailand by exploring the captivating splendor of 70 finest resorts in prime locations throughout Thailand. This collection allows you the chance to enjoy quality time with family and friends, gather a lifetime of memories, and experience the timeless natural wonders of this magnificient kingdom.

John Gregory-Smith - Fűszeres ​szakácskönyv
Ez ​a szakácskönyv több mint 100 ínycsiklandó receptet gyűjt egybe a világ különböző szegletéből, és olyan országok jellegzetes ételeit mutatja be, mint Kína, Kambodzsa, Vietnam, Thaiföld, Indonézia, Malajzia, Mexikó, Srí Lanka, Marokkó, Törökország és a fűszerek őshazája, India. John Gregory-Smith fiatal, lelkes szakács, s bár nem profi séf, remekül főz. Nagy sikerű szakácskönyve már 9 országban jelent meg.

Covers_302753
Everyday ​Thai Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Everyday ​Thai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Billy Moore - A ​kíméletlen
Billynek ​már kiskölyök korában meg kell tanulnia, hogyan maradhat talpon Liverpool utcáin, ahol a dzsungel törvényei uralkodnak. A gyengéket eltiporják, és aki nem tudja megvédeni magát, nagy bajba kerül. A fiú nyomorúságos körülmények között nő fel, alkoholista apja szinte naponta agyba-főbe veri. Nem csoda hát, hogy kábítószerhez nyúl, árulja és fogyasztja a heroint. Felnőttként is gyakran élvezi a brit börtönök „vendégszeretetét”, és bár próbál szabadulni a drogfüggőségből, újra és újra visszaesik. Egy sikeresnek tűnő rehabilitáció után elutaznak a barátjával Thaiföldre, hogy végre élvezzék az életet. Billy azonban nem tud ellenállni a kísértésnek, és hamarosan a legnépszerűbb helyi kábítószer, a jaba rabja lesz. Bekerül egy thai börtönbe, amely az európai ember számára maga a túlélhetetlen pokol. Nem is sokan vészelik át ép ésszel és bőrrel a megpróbáltatásokat, de Billy egyvalamiben különbözik társaitól: elképesztő küzdeni akarás dolgozik benne. Kiharcolja magának, hogy a börtönben is folytathassa szabad emberként megkezdett bokszolói karrierjét. Rövid idő alatt komoly hírnévre tesz szert, kivívja társai és őrei tiszteletét. Vajon kitart-e Billy ereje a szabadulásig? Vajon képes-e a thai boksz nemcsak a testét, de a lelkét is megacélozni annyira, hogy kibírja az embertelen körülményeket, a fertőző betegségeket, az éhezést, a sebesüléseket, a gyilkos agressziót és az állati szexualitás megnyilvánulásait? Vajon visszatérhet-e még hazájába és a családjához? William Moore döbbenetes „túlélőkalandjának” igaz történetét beszéli el, miközben bemutatja egy turistaparadicsomként csodált egzotikus világ sötét oldalát. Dokumentumértékű, de torokszorítóan izgalmas, fordulatos regénye hol hátborzongató, hol megrendítő drámai epizódok során át kalauzolja végig olvasóját Thaiföld zajos, nyüzsgő utcáin és félelmetes börtönein. A nagy sikerű könyvből Jean-Stéphane Sauvaire, az Őrült Johnny rendezője forgatott filmet.

Kollekciók