Ajax-loader

'anatómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Csilik Bertalan - Kubik István - Tömböl Teréz - Tájanatómia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Miltényi Márta - A ​mozgatórendszer funkcionális anatómiája
Ez ​a könyv a TF hallgatói számára készült anatómiai tankönyv I. kötete, az aktív és passzív mozgatórendszer felépítését tárgyalja. Az első kiadás 1980-ban, a második 1987-ben, míg a harmadik 1993-ban jelent meg. A negyedik kiadás 1999-ben változatlan tartalomal, de más címen (A mozgatórendszer funkcionális anatómiája) hagyta el a nyomdát. Most az ötödik (javított) kiadást tartja kezében az olvasó. Az anatómia tanulása általában nagy nehézségeket jelent a diákoknak. Elborítja őket a megtanulandó képletek halmaza, s csak nehezen ismerik fel ezek mögött az emberi test felépítésének és működésének összefüggéseit, valóságos térbeli helyzetét. Ezért igyekeztem könyvemet úgy felépíteni, hogy az átlagosnál több vizuális élményt nyújtson. Remélem sikerült a száraz, statikus anatómia helyett, funkcionális anatómiát nyújtva könnyebbé tenni az emberi test mozgásrendszerében való eligazodást. E helyen is szeretnék köszönetet mondani a könyv lektorainak, különösen dr. Somogyi Barnabásnak, aki lektori kötelességén messze túlmenően segítségemre volt a könyv magyar nyelvű nevezéktanának kialakításában és az ábrák szerkesztésében. A rajzokat készítő Ránky Ernőnek, akinek munkája nélkül a könyv didaktikai céljait nem valósíthatta volna meg és Rácz Máriának a kézirat gépeléséért.

Domenico Laurenza - Leonardo ​da Vinci - Anatómia
Leonardo ​da Vincinek talán az egyik legkedvesebb vizsgálódási témája volt az anatómia. A művészóriás és tudós rendkívül hosszú és gazdag életpályája során nemcsak hébe-hóba boncolt, hanem legalább ötven éven keresztül szinte naponta foglalkozott anatómiai tanulmányokkal, készített feljegyzéseket. Könyvünk eredeti kutatásokat mutat be, legfrissebb eredményeket és újdonságokat közöl, Leonardo teljes anatómiai munkásságát rendszerezetten tárja az olvasó elé.

Zimmer Márta - Arcészlelés
Milyen ​információk olvashatók le egy arcról? Velünk született vagy tanulás útján szerzett képesség az arcok felismerése? Mit észlel az újszülött egy emberi arcból? Mennyire jó az idős emberek érzelemfelismerése? Mit jelent az arcvakság? Hogyan teljesítünk szemtanúként a rendőrségen? Hol tartanak az arcrekonstrukciós vagy az érzelemfelismerő számítógépes programok? Hasznosak a biztonsági és térfigyelő kamerák? Hogyan működik egy arcfelismerő rendszer a gyakorlatban? A Pont könyvek sorozat új darabja, az Arcészlelés érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére. Az Akadémiai Kiadó új ismeretterjesztő sorozatának célja rövid, lényegre törő, közérthető, ugyanakkor a tudomány mai állását tükröző, megalapozott, kiegyensúlyozott és tárgyilagos áttekintést adni egy-egy tudományágról, részterületről vagy éppen aktuális kérdésről. A sorozat enciklopédikus jelleggel, a tudományok teljességét átfogó módon kíván egy-egy zsebkönyvbe sűrítve alapvető ismeretekkel szolgálni elsősorban a laikus olvasó számára. A kötetek hazai szakértő szerzői garanciát jelentenek a megbízható és naprakész tudásra, miközben a modern arculat és az egységes, könnyen áttekinthető belső szerkezet a mai olvasó igényeihez igazodik. A Pont könyvek egyszerre támpont a tájékozódásban és kiindulópont az ismeretek elmélyítéséhez. Egy biztos pont korunk információözönében.

Bret Contreras - Bodyweight ​Strength Training Anatomy
Increase ​strength, build mass, burn fat, and define your muscles. With full-color anatomical illustrations, step-by-step instructions, and training advice, Bodyweight Strength Training Anatomy is the authoritative resource for sculpting your physique without free weights, machines, or expensive equipment. Targeting all muscle zones and primary muscle regions—arms, chest, shoulders, back, core, thighs, glutes, and calves—Bodyweight Strength Training Anatomy presents 156 of the most effective bodyweight exercises that can be performed anytime, anywhere. With expert advice from renowned strength trainer Bret Contreras, you’ll learn how to modify, combine, and sequence exercises to ramp up your routine and avoid plateaus.

Emily Splichal - Mezítlábas ​edzés
Mit ​gondolsz, melyik testrészünk képezi minden mozgás alapját? Nos, ha a lábfejedre gondoltál, akkor jó nyomon jársz! Az elismert lábspecialista, Dr. Emily Splichal most bemutatja, miért fontos kiemelt figyelmet szentelnünk a lábfejünknek. Többek között megtudhatod: - miért fontos odafigyelnünk a lábfejünk állapotára, rugalmasságára, erősítésére; - milyen veszélyei vannak a különféle cipőknek és talpbetéteknek, valamint hogy az egyes lábfejtípusok alapján melyik számodra az ideális, és melyik a káros; - miként működik a lábfejünk, és hogyan nyeli el vagy szabadítja fel az ütközési erőket járás során. A _Mezítlábas edzés_ egyaránt szól a sportolóknak, akik a teljesítményük fejlesztésére vágynak, az átlagembereknek, akik megszabadulnának a különféle ízületi fájdalmaiktól, és akik erősítenék a lábukat. Valamint a szakembereknek, akik szeretnének megismerni kevésbé gyakori módszereket is a lábfej erősítésére, flexibilitásának növelésére. A pozitív változások eléréséhez pedig nincs szükségünk semmi másra, kizárólag a lábfejünkre!

Antalóczy Zoltán - Tudomány ​és művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Herbert Lippert - Anatomie
Mit ​den über 5000 Einzelbezeichnungen des Bildtesils behält das Buch als Nachschlagewerk über ein Examen hinaus seinen Wert.

Csoknya Mária - Hámori József - Az ​idegrendszer összehasonlító morfológiája
A ​könyv magas szakmai színvonalon mutatja be az összehasonlító neuroanatómia kérdéseit az egysejtűektől a gerincesekig. A filogenetikai tárgyalásmód, a komparatív vonatkozások kellő megvilágítása és részletes tárgyalása, valamint a nagyszámú és kiváló ábraanyag nemcsak egységes szemléletet ad, de nagymértékben segíti az anyag megértését is. Az idegrendszer összehasonlító morfológiája tankönyv és kézikönyv egyben, így nemcsak a felsőoktatásban részt vevők - biológia szakos egyetemi, főiskolai hallgatók, komparatív vonatkozásai miatt az orvostanhallgatók - forgathatják haszonnal, hanem a középiskolai tanárok önképzéséhez és továbbképzéséhez is ajánlható. Alapműnek számít a pszichológusképzésben, a nővérképzésben, a laborasszisztensi oktatásban, a kutató- és orvosbiológus-képzésben is.

Sarah Simblet - Anatomy ​for the Artist
In ​Anatomy for the Artist, acclaimed artist and teacher Sarah Simblet unveils the extraordinary construction of the human body, and celebrates its continual prominence in Western Art. The transparent body. Using superb, specially commissioned photographs of male and female models, together with historical and contemporary works of art, and her own illustrations, Sarah shows us how to see inside the human frame, to map its muscle groups, skeletal strength, balance, poise, and grace. Selected drawing superimposed over photographs reveal fascinating relationships between external appearance and internal structure. Drawing from life. Six drawing classes guide the reader to see the human body afresh, offering techniques and attitudes that imaginatively show how to view and draw the skeleton, head, ribcage, pelvis, hands, and feet. Dissecting the Masters. By investigating ten Masterworks, the author demonstrates different artist's ideas and knowledge across time, ranging from Holbein's Christ Entombed, to Edward Hopper's Hotel Room. Each Masterclass presents a photographed model set in the same pose, so that anatomical comparisons can be made. Understanding anatomy is often the key to an artist's understanding and interpretation of the body. This imaginative modern reference book will enhance the drawing and painting techniques of artists at every level.

Dr. Glósz László - Fehér György - Háziállatok ​boncolása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gilson Barreto - Marcelo G. De Oliveira - Az ​igazi Michelangelo-kód
Pietá, ​Dávid, a Sixtus-kápolna freskói... Mindannyiunk számára jelentéssel bírnak ezek az alkotások, a reneszánsz egyik legnagyobb egyéniségének művei, amelyeket naponta ezrek és ezrek látogatnak, hogy csak néhány percre szemrevételezhessék a csodát. Az alkotásokat és alkotójukat, Michelangelót pedig számtalan album, tanulmány mutatta be. Tudjuk, hogy korának nem csupán roppant tehetségű festő- és szobrászművésze volt, hanem az anatómia-ábrázolás úttörője is. Szenvedélyesen igyekezett festményein visszaadni az emberi test valóságát, ezért az ő művein nem találkozhatunk pufók angyalkákkal és suta emberekkel. Emberábrázolásaiban minden izom, minden csont és porcogó a helyén van. Két brazil orvos, Gilson Barreto és Marcelo de Oliviera figyelmét éppen ez a kidolgozottság, pontosság ragadta meg. Megfigyeléseik - és egy amerikai tudós, Frank Meshberger vizsgálódása - alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Michelangelo kódolt üzeneteket hagyott hátra alkotásaiban, elsősorban a Sixtus-kápolna tábláin. A kutatók szerint a freskón látható fatönk nem fatönk, hanem légcső, egy zöld táska pedig valójában az emberi szívet ábrázolja…

Liane Schneider - Bori ​mindent tud a testről
Ismerd ​meg az emberi testet és az érzékszerveket Bori és barátai segítségével! Honnan tudom, hogy valami puha? Miért ver a szívem néha olyan gyorsan? Melyik csontom látszik? Miért kell pukiznom? Miért szédülök el, ha pörgök? Miért van szükségem evés közben az orromra? Mit csinál a kisbaba az anyukája hasában? o Ismerd meg közelebbről a világot Borival o Alapismeretek a testről, az érzékszervekről o Izgalmas kihajtható képekkel

Dr. James Bevan - Anatómia ​- élettan
Időről ​időre felmerül az igény egy olyan humán anatómia és élettan kézikönyv iránt, amely nem nehezen érthető tudományos szakkönyv, hanem értékes segítség az emberi test működése iránt érdeklődők számára. Ilyen ismeretekre van szüksége a tanulmányaikat éppen csak megkezdő fizikoterápiás szakembereknek, szociális munkásoknak, önkormányzati alkalmazottaknak, a különféle kórházi osztályok egészségügyi szakembereinek, az ápolási kisegítő személyzetnek és az iskolai vagy posztgraduális tanulmányokat folytató tanulóknak. Az anatómia-élettan illusztrált kézikönyv nélkülözhetetlen segítség orvostanhallgatók számára az alapvető ismeretek elsajátításához. Több mint 1000 orvosi szakkifejezés részletes magyarázatát tartalmazza, a fejezetek végén kereszthivatkozások irányítják az olvasót az adott témához kapcsolódó egyéb szervrendszerekhez. A kötet kiváló egészségügyi szakemberek közreműködésével készült.

Mark Vella - Fitneszanatómia
A ​könyvben részletesen olvashat a csont- és izomrendszerről, az ízületek mozgásáról, a nyújtás fontosságáról és szabályairól, valamint a helyes testtartásról. A könyv több mint 90 gyakorlatot mutat be, a működésbe hozott izmokat megjelenítő ábrákkal és a mozdulatok végrehajtását segítő tanácsokkal együtt. Segítségével megtanulhatja, mely izmokra kell összpontosítani, hogy elérje a mindennapi élethez szükséges fittséget. Ezen kívül, elsajátíthatja az edzőtermi eszközök és súlyzók biztonságos használatát, így teljesítményét a sérülés kockázata nélkül növelheti.

Giulia Enders - Darm ​mit Charme
Darm ​mit Charme Giulia Enders Der Millionen-Bestseller jetzt aktualisiert — mit einem Zusatzkapitel über neue wissenschaftliche Erkenntnisse Unser Darm ist ein fabelhaftes Wesen voller Sensibilität, Verantwortung und Leistungsbereitschaft. Wenn man ihn gut behandelt, bedankt er sich dafür. Das tut jedem gut: Der Darm trainiert zwei Drittel unseres Immunsystems. Aus Brötchen oder Tofu-Wurst beschafft er unserem Körper die Energie zum Leben. Und er hat das größte Nervensystem nach dem Gehirn. Allergien, unser Gewicht und eben auch unsere Gefühlswelt sind eng mit unserm Bauch verknüpft. In diesem Buch erklärt die junge Wissenschaftlerin Giulia Enders, was die medizinische Forschung Neues bietet und wie wir mit diesem Wissen unseren Alltag besser machen können. Die dazu gehörigen Illustrationen stammen aus der Feder ihrer Schwester Jill. Die aktualisierte Neuauflage wird um ein Kapitel ergänzt: Die Schwestern Enders geben hier ein Update zu neuen Forschungsergebnissen und der Welt der Mikroben.

Kiss Ferenc - Tájanatómia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók