Ajax-loader

'anatómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_140317
Az ​emberi test atlasza Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test atlasza
Az ​emberi test atlasza remek segítséget jelenthet a diákok tanulmányai során, illetve könnyen érthető és informatív ismeretterjesztő munkaként bármelyik olvasó haszonnal forgathatja. Részletesen, mégis lényegre törően mutatja be a csodálatos emberi testet, illetve tünettani összefoglaló keretében veszi sorra a leggyakoribb megbetegedéseit. Minden szervrendszert egyszerűen, érthetően, szakzsargontól mentesen tárgyal. A színes illusztrációk, ábrák és a hozzájuk tartozó feliratok megkönnyítik a megértést, s hasznos információkkal szolgálnak. A keresztmetszeti anatómia segít megérteni a szervek egymáshoz való viszonyát és működését. A könyvet orvosokból, szakírókból, illusztrátorokból, kutatókból, tervezőkből és szerkesztőkből álló nemzetközi csapat állította össze.

Joanne Avison - Yoga
YOGA: ​Fascia, Anatomy and Movement seeks to bridge the divide between the application of classical anatomy and real-life experiences of practicing and teaching yoga. This book presents fascia as the tensional network of connective tissues; the fabric of the human form. Research into fascia is revealing a whole new context for understanding the human body both at rest and in motion. Whatever your style of yoga, YOGA: Fascia, Anatomy and Movement makes sense of the experience of the moving body in and beyond the yoga classroom. It is a groundbreaking and invaluable resource in the contemporary art and science of yoga. The book is written in straightforward and accessible language, and is divided into three parts: Part 1 examines recent research and the paradigm shift from the classical anatomy of the musculoskeletal system to the new perspective the fascia provides. Part 2 applies this perspective to the practice of yoga with clear descriptions of techniques, exercises and plenty of illustrations. Part 3 considers the metaphysical aspect of yoga and the hidden geometry of our biotensegrity architecture as a metaphor for consciousness. YOGA: Fascia, Anatomy and Movement is intended primarily for Yoga Teachers, but can be adapted for use with Pilates or other movement training programs. Therapists working in the fields of sport, dance, and movement therapy as well as manual practitioners will all find the book enhances their approach to practice.

Covers_440993
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Az ​emberi test egy csodálatos, tökéletes felépítésű, kiválóan működő, ám rendkívül bonyolult "gépezet". Minden egyes életműködés, ahhoz hogy rendben mehessen végbe, egy-egy szervrendszert igényel, amelyek nem elszigetelten működnek, hanem egymással szoros összefüggésben és kölcsönhatásban. Ezért e népszerű anatómiai atlasz az emberi testet rendszerbe foglalva mutatja be.Azonban bármennyire is összetett és rejtélyes szervezetünk felépítése és működése, mindannyiunk számára fontos, hogy alaposan megismerjük, és ennek alapján megfelelően karban tartsuk. A kiváló minőségű szakrajzok, a magyar és latin nyelvű megnevezések, valamint a közérthető magyarázatok miatt minden bizonnyal széles körű érdeklődésre tart számot az emberi test eme "térképgyűjteménye". Haszonnal forgathatják középiskolai tanárok és diákok, egészségügyi pályára készülők, sportolók, masszőrök, fizioterapeuták, ápolók, edzők, a testkultúra iránt érdeklődők. A benne foglalt ismereteken túl gyakorlati segítséget jelent az egészség megőrzéséhez és az életminőség javításához is, mert aki jól ismeri testének felépítését és működését, tudatosan élheti az életét és remélhetőleg nem él vissza az egészségével.

Csilik Bertalan - Kubik István - Tömböl Teréz - Tájanatómia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szunyoghy András - A ​ló művészeti anatómiája
A ​kötet a rajztechnika és a művészeti anatómia nélkülözhetetlen kézikönyve, közel ötszáz művészi értékű rajz tudományos alapossággal összeállított albuma. Három nyelven!

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - A légzés, az emésztés, a kiválasztás és az immunrendszer
A ​sorozat legfrissebb kötetéből kiderül, miként jut el az éltető oxigén a tüdőn keresztül a sejtekhez, miként szabályozza testünk a légzés folyamatát, milyen veszélyek és betegségek fenyegetik a légzőrendszert. A könyv rajzok és fényképek segítségével mutatja be az emésztőrendszer szerveit, szakaszait és működését. Az immunrendszerről szóló fejezetből az olvasó megismerheti az emberi test védekező mechanizmusait, az allergia és az immunbetegségek kórélettanát.

Domenico Laurenza - Leonardo ​da Vinci - Anatómia
Leonardo ​da Vincinek talán az egyik legkedvesebb vizsgálódási témája volt az anatómia. A művészóriás és tudós rendkívül hosszú és gazdag életpályája során nemcsak hébe-hóba boncolt, hanem legalább ötven éven keresztül szinte naponta foglalkozott anatómiai tanulmányokkal, készített feljegyzéseket. Könyvünk eredeti kutatásokat mutat be, legfrissebb eredményeket és újdonságokat közöl, Leonardo teljes anatómiai munkásságát rendszerezetten tárja az olvasó elé.

Yael Adler - Bőrügyek
A ​bőr a lélek tükre, a képernyő, amelyen láthatóvá válnak a bensőnk, a tudattalanunk történetei. Jó bűnügyi technikusok módjára megszállottan közvetett bizonyítékok után kutatunk a bőrön. A nyomok néha mélyen bevezetnek minket a test belsejébe. Hirtelen felfedezzük, hogy a bőr elmeséli, ha a lélek hiányt szenved valamiben, beszámol stresszről, a lelki egyensúly hiányáról, vagy a szerveinkről és táplálkozási szokásainkról. A ráncok gondokról és örömről árulkodnak, a hegek sérülésekről, a merevre botoxozott mimika az öregedéstől való félelemről, a lúdbőr félelemről vagy kéjről, a pattanások némelyike pedig arról, hogy túl sok tejet, cukrot vagy fehér lisztet fogyasztunk vagy érzékenyek vagyunk rájuk. A túlsúly oda vezet, hogy bőrredők alakulnak ki, bennük fertőzés léphet fel; a száraz vagy a verejtékező bőr sokszor azt jelzi, hogy baj van a pajzsmirigy működésével. A bőr olyan, mint egy nagy képeskönyv, tele nyilvánvaló és rejtett nyomokkal és utalásokkal. Aki tud olvasni a nyomokból, ámulva tapasztalhatja, hogy a látható sokszor elvezet a láthatatlanhoz. A bőrünk lenyűgöző szerv, az emberi szervek közül a legnagyobb. Csodálatos alkotás! Ez a könyv abban kíván segíteni, hogy a rajta lévő nyomokkal együtt jobban megértsük bőrünket – s vele együtt saját magunkat is. Ismerjük meg együtt ezt a csodát, és meglátod, tested végiglúdbőrzik az izgalomtól!

T. W. Sadler - Langman ​orvosi embryologia
A ​Langman Orvosi embriológia kötet immár fogalomnak számít az orvostanhallgatók körében. Az olvasó már a tizedik kiadást tarthatja a kezében, amely naprakész anyaga mellett ragaszkodik azokhoz a hagyományokhoz, amelyek a korábbi kiadásokat jellemezték, vagyis tömör, de mégis alapos leírást ad az embriológiai folyamatokról és azok klinikai jelentõségérõl különös tekintettel azokra, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlõdési rendellenességek diagnosztizálásában és megelõzésében. Ez a könyv szerencsésen ötvözi a gondosan szerkesztett szöveget az ábrákkal és pásztázó elektronmikroszkópos felvételekkel. Az embriológiai alapismereteket összhangba hozza a klinikai megfigyelések adataival. Ez a legújabb kiadás a korábbiak tapasztalatai alapján még inkább hallgatóbarát, új része például a kötet végén található szójegyzék, amely a kulcsfontosságú szakkifejezések gyors magyarázatával szolgálja a minél könnyebb tanulhatóságot.

Zimmer Márta - Arcészlelés
Milyen ​információk olvashatók le egy arcról? Velünk született vagy tanulás útján szerzett képesség az arcok felismerése? Mit észlel az újszülött egy emberi arcból? Mennyire jó az idős emberek érzelemfelismerése? Mit jelent az arcvakság? Hogyan teljesítünk szemtanúként a rendőrségen? Hol tartanak az arcrekonstrukciós vagy az érzelemfelismerő számítógépes programok? Hasznosak a biztonsági és térfigyelő kamerák? Hogyan működik egy arcfelismerő rendszer a gyakorlatban? A Pont könyvek sorozat új darabja, az Arcészlelés érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére. Az Akadémiai Kiadó új ismeretterjesztő sorozatának célja rövid, lényegre törő, közérthető, ugyanakkor a tudomány mai állását tükröző, megalapozott, kiegyensúlyozott és tárgyilagos áttekintést adni egy-egy tudományágról, részterületről vagy éppen aktuális kérdésről. A sorozat enciklopédikus jelleggel, a tudományok teljességét átfogó módon kíván egy-egy zsebkönyvbe sűrítve alapvető ismeretekkel szolgálni elsősorban a laikus olvasó számára. A kötetek hazai szakértő szerzői garanciát jelentenek a megbízható és naprakész tudásra, miközben a modern arculat és az egységes, könnyen áttekinthető belső szerkezet a mai olvasó igényeihez igazodik. A Pont könyvek egyszerre támpont a tájékozódásban és kiindulópont az ismeretek elmélyítéséhez. Egy biztos pont korunk információözönében.

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - Az idegrendszer, a mirigyek és a keringés
Az ​emberi test működésével foglalkozó kötetetek újabb része a bámulatosan összetett idegrendszer titkait bontja ki, a parányi neuronoktól az idegek felépítésén át egészen az emberi agy anatómiájáig. Ismerteti a beszéd, az alvás, az emlékezet működését, illetve a leggyakoribb idegrendszeri zavarokat. Bemutatja a keringési rendszert és a belső elválasztású mirigyeket, miközben olyan kérdésekre ad választ, hogy miért alakulhatnak ki szívbetegségek vagy melyek a cukorbetegség okai.

Michael Schuenke - Erik Schulte - Udo Schumacher - Head ​and Neuroanatomy
Head ​and Neuroanatomy, the third book in the THIEME Atlas of Anatomy series, combines concise explanatory text with stunning illustrations and key applications for the clinical setting. A stepwise organization guides the reader through the anatomy of the head, from cranial bones, ligaments, and joints to muscles, cranial nerves, topographical anatomy, and the anatomy of sensory organs. Comprehensive coverage of neuroanatomy describes isolated structures and also situates these structures within the larger functional systems. Special features of this atlas: An innovative format in which each two-page spread presents a self-contained guide to the specific topic 1,200 brilliant images created exclusively for this atlas Hundreds of clinical applications emphasize the vital link between structure and function Clearly labeled images help identify each structure Summary tables throughout which are ideal for reference and review

R. M. H. McMinn - A ​Colour Atlas of Human Anatomy
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bret Contreras - Bodyweight ​Strength Training Anatomy
Increase ​strength, build mass, burn fat, and define your muscles. With full-color anatomical illustrations, step-by-step instructions, and training advice, Bodyweight Strength Training Anatomy is the authoritative resource for sculpting your physique without free weights, machines, or expensive equipment. Targeting all muscle zones and primary muscle regions—arms, chest, shoulders, back, core, thighs, glutes, and calves—Bodyweight Strength Training Anatomy presents 156 of the most effective bodyweight exercises that can be performed anytime, anywhere. With expert advice from renowned strength trainer Bret Contreras, you’ll learn how to modify, combine, and sequence exercises to ramp up your routine and avoid plateaus.

Covers_149649
Funkcionális ​anatómia Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Funkcionális ​anatómia
A ​tankönyv tartalmazza mindazokat a funkcionális anatómiai ismereteket, amelyek szükségesek az egészségügyi főiskolai képzés minden szakán ahhoz, hogy a hallgatók további tanulmányaikban megértsék és elsajátítsák a különbözô klinikai tárgyakat. Az összefüggések könnyebb megértéséhez az egyes szervek fejlôdését és fejlôdési rendellenességét is ismerteti. A legfontosabb szerkezeti és funkcionális kapcsolatok komplex szemléletének kialakítását segítendő rövid sejttani, szövettani, egyedfejlődési és humángenetikai alapismereteket is tartalmaz. Ezek az ismeretek és a 95 vázlatos (színes, ill. fekete-fehér) ábra hasznossá teheti a könyvet nemcsak az egészségügyi, de más főiskolák hallgatói, illetve az egészségügyi alap-, közép- és továbbképzésben résztvevők számára is. A könyv terjedelme, tömörsége révén orvostanhallgatók és orvosok érdeklődésére is számot tarthat, a régebben tanultak rekapitulálása céljából.

Covers_396202
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Tömör ​útmutatót tart kezében az Olvasó az emberi test felépítéséről, működéséről és rendellenességeiről. A színes és részletgazdag képek, valamint az érthető, kifejező szöveg lényegre törően mutatja be az egészséges és a beteg szervezetet. Több mint 700 színes felvétel és rajz mutatja be a test minden porcikáját. A könyv végén szószedet ismerteti az orvosi, anatómiai szakkifejezések jelentését.

Randolph M. Nesse - George C. Williams - Why ​We Get Sick
We ​can cure hundreds of ailments, but we understand remarkably little about why diseases exist at all. Why do we crave the very things that make us sick? Why, after thousands of generations, hasn't natural selection eliminated cancer, schizophrenia, and other scourges and evolved us into perfect human beings? Such questions are at the heart of the new discipline called Darwinian medicine, which applies the principles of evolutionary biology to the problems of medicine. The result of a unique collaboration between the chief architects of this new science - a groundbreaking Darwinian physician and one of the pioneers of modern evolutionary theory - Why We Get Sick offers a whole new set of scientific questions and suggests new ways of understanding illness. Finding evolutionary explanations for why we get sick - infectious agents that evolve faster than we do, environmental novelties, genes that are selected despite the fact that they cause disease, defenses, design compromises, evolutionary legacies - can help us uncover new, more effective methods of treatment. It can help resolve medical quandaries - for example, when is it best to let a fever run its course and when best to bring it down with medication? It offers a new view of disease that changes the relationship between our bodies and ourselves. Why We Get Sick takes the first major step toward reconceiving medicine as we approach the twenty-first century. Incorporating an evolutionary perspective into our understanding of illness will revolutionize the art and science of medicine and enable its practitioners to come close to achieving its ancient goals: To cure, sometimes. To help, often. To console, always.

Emily Splichal - Mezítlábas ​edzés
Mit ​gondolsz, melyik testrészünk képezi minden mozgás alapját? Nos, ha a lábfejedre gondoltál, akkor jó nyomon jársz! Az elismert lábspecialista, Dr. Emily Splichal most bemutatja, miért fontos kiemelt figyelmet szentelnünk a lábfejünknek. Többek között megtudhatod: - miért fontos odafigyelnünk a lábfejünk állapotára, rugalmasságára, erősítésére; - milyen veszélyei vannak a különféle cipőknek és talpbetéteknek, valamint hogy az egyes lábfejtípusok alapján melyik számodra az ideális, és melyik a káros; - miként működik a lábfejünk, és hogyan nyeli el vagy szabadítja fel az ütközési erőket járás során. A _Mezítlábas edzés_ egyaránt szól a sportolóknak, akik a teljesítményük fejlesztésére vágynak, az átlagembereknek, akik megszabadulnának a különféle ízületi fájdalmaiktól, és akik erősítenék a lábukat. Valamint a szakembereknek, akik szeretnének megismerni kevésbé gyakori módszereket is a lábfej erősítésére, flexibilitásának növelésére. A pozitív változások eléréséhez pedig nincs szükségünk semmi másra, kizárólag a lábfejünkre!

Antalóczy Zoltán - Tudomány ​és művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Herbert Lippert - Anatomie
Mit ​den über 5000 Einzelbezeichnungen des Bildtesils behält das Buch als Nachschlagewerk über ein Examen hinaus seinen Wert.

Csoknya Mária - Hámori József - Az ​idegrendszer összehasonlító morfológiája
A ​könyv magas szakmai színvonalon mutatja be az összehasonlító neuroanatómia kérdéseit az egysejtűektől a gerincesekig. A filogenetikai tárgyalásmód, a komparatív vonatkozások kellő megvilágítása és részletes tárgyalása, valamint a nagyszámú és kiváló ábraanyag nemcsak egységes szemléletet ad, de nagymértékben segíti az anyag megértését is. Az idegrendszer összehasonlító morfológiája tankönyv és kézikönyv egyben, így nemcsak a felsőoktatásban részt vevők - biológia szakos egyetemi, főiskolai hallgatók, komparatív vonatkozásai miatt az orvostanhallgatók - forgathatják haszonnal, hanem a középiskolai tanárok önképzéséhez és továbbképzéséhez is ajánlható. Alapműnek számít a pszichológusképzésben, a nővérképzésben, a laborasszisztensi oktatásban, a kutató- és orvosbiológus-képzésben is.

Bruce Burger - Esoteric ​Anatomy
Esoteric ​Anatomy offers a spiritual approach to massage, bodywork, and somatic psychology, demystifying an ancient transpersonal model for understanding energy in nature and working with consciousness in the healing arts. Review "When I hold this text, I feel as though I am holding one of the more important documents of our time—an extremely comprehensive and extraordinary map of our subtle anatomy."-Richard Gordon, author of Quantum Touch and Your Healing Hands"This book is a significant addition to holistic-health literature."- John Chitty, R.P.P., President, American Polarity Therapy Association"With Esoteric Anatomy, Bruce Burger integrates profound levels of Oriental wisdom and Ayurvedic theories of creation and transformation in a new and convincing way."- Paul Pitchford, author of Healing with Whole Foods: Oriental Traditions and Modern Nutrition About the Author Bruce Burger, M.A., R.P.P., is the founder of Heartwood Institute, one of the world's leading centers for professional training in massage and somatic psychology. Located on 240 acres outside Garberville, California, Heartwood is now in its twentieth year as both a utopian community and educational institution. Burger holds degrees from the University of Pennsylvania and the New School for Social Research. He has been a member of the faculties of the University of Nevada and Rutgers University. Since he left academia in 1972 he has traveled widely and studied in Asia and India.

Fehér György - Dr. Glósz László - Háziállatok ​boncolása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Farndon - Nicki Lampon - Body
Teachers' ​Choice Award winner for the Family. Designed for children ages 8 and up. This book takes you on an incredible journey through the Human Body from the top of your head to the tips of your toes.Find out how the body works! Many fascinating facts about what goes on beneath the skin and includes detailed photos, illustrations, diagrams, and two giant posters featuring front and back views of the entire body.

Gilson Barreto - Marcelo G. De Oliveira - Az ​igazi Michelangelo-kód
Pietá, ​Dávid, a Sixtus-kápolna freskói... Mindannyiunk számára jelentéssel bírnak ezek az alkotások, a reneszánsz egyik legnagyobb egyéniségének művei, amelyeket naponta ezrek és ezrek látogatnak, hogy csak néhány percre szemrevételezhessék a csodát. Az alkotásokat és alkotójukat, Michelangelót pedig számtalan album, tanulmány mutatta be. Tudjuk, hogy korának nem csupán roppant tehetségű festő- és szobrászművésze volt, hanem az anatómia-ábrázolás úttörője is. Szenvedélyesen igyekezett festményein visszaadni az emberi test valóságát, ezért az ő művein nem találkozhatunk pufók angyalkákkal és suta emberekkel. Emberábrázolásaiban minden izom, minden csont és porcogó a helyén van. Két brazil orvos, Gilson Barreto és Marcelo de Oliviera figyelmét éppen ez a kidolgozottság, pontosság ragadta meg. Megfigyeléseik - és egy amerikai tudós, Frank Meshberger vizsgálódása - alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Michelangelo kódolt üzeneteket hagyott hátra alkotásaiban, elsősorban a Sixtus-kápolna tábláin. A kutatók szerint a freskón látható fatönk nem fatönk, hanem légcső, egy zöld táska pedig valójában az emberi szívet ábrázolja…

Liane Schneider - Bori ​mindent tud a testről
Ismerd ​meg az emberi testet és az érzékszerveket Bori és barátai segítségével! Honnan tudom, hogy valami puha? Miért ver a szívem néha olyan gyorsan? Melyik csontom látszik? Miért kell pukiznom? Miért szédülök el, ha pörgök? Miért van szükségem evés közben az orromra? Mit csinál a kisbaba az anyukája hasában? o Ismerd meg közelebbről a világot Borival o Alapismeretek a testről, az érzékszervekről o Izgalmas kihajtható képekkel

Mark F. Seifert - The ​Complete Idiot's Guide to Anatomy Illustrated
Like ​its counterparts in calculus, chemistry, and physics, The Complete Idiot’s Guide to Anatomy, Illustrated, is aimed at students who need an understandable supplement to their more rigorous textbook. However, unlike students of other introductory courses, anatomy students must achieve more than a passing grade, and their retention of what they learn can be a life-and-death matter. With that in mind, this book provides focused, thorough, highly illustrated coverage of the body’s tissues, systems, and regions, and its common diseases and disorders. • More than 150 large and detailed illustrations, complete with callouts and Labels • Includes illustrated breakdowns of the nine body systems, anatomy by region, and common diseases and disorders

Peresztegi Sándor - Az ​anatómia alapjai
Az ​élet legkisebb önálló egysége a sejt. Robert Hooke adta ezt az elnevezést 1667-ben az általa vizsgált, vékony parafaszeletkében üveglencse alatt talált kis kamrácskáknak, amelyeket cellulának, vagyis sejtnek nevezett el, s ettől kezdve ezt a nevet használjuk az élő szervezetek e fontos egységének jelölésére.

Donáth Tibor - Az ​emberi test felépítése
A ​lélektan korszerű egyetemi oktatása biológiai és ezen belül elsősorban funkcionális anatómiai alapokra épül. A magasabb rendű idegi jelenségek tárgyalásához elengedhetetlen az idegrendszer szerkezetének beható tanulmányozása. Az idegrendszer irányító, szabályozó működése az egész szervezetben érvényesül. Így a lélektannal foglalkozónak meg kell ismernie vizsgálódása tárgyának, az egész embernek anatómiáját. Az anatómia fogalma modern értelmezésben nem leíró ismeretek, hanem az emberi test szerkezetének funkcionális értelmezése. Az egyes szervek makro- és mikroszkópos felépítésének funkcionális leírása mellett egy korszerű tankönyvben helyet kell kapnia a szubmikroszkópos dimenziókban szerzett legújabb ismeretanyagnak is, mely az elektronmikroszkópos kutatás fejlődése révén világosabb utat mutat az élő anyag szerkezetének megismerésében. A könyv az általános fejlődéstani és szövettani alapok tárgyalás után újszerűleg azonnal az idegrendszer leírását adja, és ezzel alapot nyújt a további fejezetekben tárgyalt mozgásszerv-, zsigeri, ér- és érzékszervi rendszerek idegrendszeri kapcsolatainak megértéséhez. Az egyes fejezetek tárgyalásánál a felépítő szerkezetek funkcionális értelmezése a vezető szempont. A könyv gazdag ábraanyaga megkönnyíti a kezdő hallgató számára az anatómiai fogalmak térbeli elképzelését.

Rajna Péter - Öregedő ​agy - idősődő elme - örökifjú (?) lélek
Az ​agyi vagy lelki működéseinkkel kapcsolatban a „KOROS VAGY KÓROS” sokszor megválaszolhatatlan kérdését életének legalább három szakaszában mindenki gyakrabban teszi fel. A könyv szerzője, Rajna Péter ideg- és elmegyógyász professzor többre vállalkozik, mint gazdagon illusztrált korszerű ismeretanyag átadására – nem szakember olvasó számára is. A jobb megértés és a szórakoztatva „tanítás” érdekében a könnyebb műfajú szakirodalomból és a szépirodalomból is gyakran idéz, és mondanivalóját esetbemutatásokkal színezi. Több, mint 30 éves kutatói, oktatói és mindenek előtt gyógyítási tapasztalatára támaszkodva - az idősödés folyamatának lélek- és elmekórtani alapjain építkezve – segítséget kínál az egészséges megöregedéshez, a korral járó elmezavarok lehetséges elkerüléséhez, illetve a kezelésben való hatékony közreműködéshez.

Donáth Tibor - Lexicon ​anatomiae
Négynyelvű ​- latin, magyar, angol, német - anatómiai szótár.

Kiss Ferenc - Tájanatómia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók