Ajax-loader

'anatómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


David M. Pounds - James H. Clary - Alapvető ​klinikai masszázsterápia
Amint ​a cím is jelzi, a szerzők integrálják a részletes anatómiai ismereteket és az alapvető klinikai masszázstechnikákat. A nagyon jó minőségű ábrákkal kombinált fotók jól szemléltetik a felületi tájékozódási pontokat, hogy melyik az érintett izom, hol található, hol tapad, hogyan érhető el kézzel, milyen problémákat okozhat. A szövegben ismertetik azt az alapvető masszázstechnikát, amelyik alkalmas a hatékony kezelésre. Elsősorban a masszázsterápiát haladó szinten tanuló, a svédmasszázs alapjait már ismerők számára ajánljuk, de haszonnal forgathatják a klinikai masszázsterápiában már járatosak is.

R. Putz - R. Pabst - Sobotta ​- Az ember anatómiájának atlasza
Az ​emberi test anatómiáját ismertető atlaszok legnépszerűbbike kibővített tartalommal, mintegy 200 új ábrával jelent meg 2005 végén Németországban. A Sobotta atlasz legújabb, 22. kiadása két kötetben, a jól bevált módon, feliratozott képek segítségével mutatja be az emberi testet. Az első kötet terjedelme 431 oldal és 727 színes anatómiai ábrát tartalmaz, a másodiké 396 oldal 694 ábrával. A testfelszíni tájékozódási pontokat bemutató fotók, színes rajzos ábrák, rajzokkal kiegészített fotók, röntgen, CT és MRI képek változatos és könnyen megérthető módon biztosítanak bőséges ismeretanyagot a hallgatóknak, ápolóknak, gyakorló orvosoknak és a gyógyításban tevékenykedő minden szakembernek egyaránt, sőt betekintést nyújtanak az emberi test felépítése iránt komolyabban érdeklődő laikusok számára is. Az atlasz népszerűségét a legjobban az bizonyítja, hogy a világ szinte összes nyelvére lefordították és minden orvosegyetemén használják.

Komoly Sámuel - Palkovits Miklós - Gyakorlati ​neurológia és neuroanatómia
A ​neuroanatómia az elmúlt évtizedekben óriási fejlődésen ment át, magyar nyelven ennek ellenére évtizedek óta ezt a fejlődést tükröző, az új, dogmákat sorra döntő ismereteket összefoglaló neuroanatómiai könyv nem jelent meg. Ennek a munkának egyik célkitűzése, hogy a neurológia oktatása során azokat az alapjelenségeket, reflexeket, vizsgálati fogásokat kell megtanítani, melyek nagy valószínűséggel kijelölik a határt az ép és a kóros működés között, és igazolt lokalizációs és/vagy differenciáldiagnosztikai jelentőségük van. Az egyes neurológiai betegségeket illetően ez a könyv a mindennapi gyakorlatot szemelőtt tartva törekszik a neurológiai kórképek ismertetésére. A neuroanatómiai rész hasonló elvet követ. A neurológiai betegségek lokalizációs, de nagyobb terjedelemben azok funkcionális neuroanatómiai hátterének megértéséhez szükséges adatokat ismerteti.

Sarah Brewer - Az ​emberi test
Az ​emberi test egyedülálló áttekintése a bőrtől a csontvázig. Több mint 350 körszerű anatómiai kép és grafikai illusztráció. Feliratozott ábrák és érdekes tények minden fejezetben. Dr. Sarah Brewer teljes áttekintést ad minden fő testi rendszerről – az izmoktól a védekezési rendszerig, az emésztéstől a szaporodásig.

Steve Parker - Az ​emberi test (DVD-melléklettel)
Eddig ​nem tapasztalt részletességgel tanulmányozhatjuk az emberi szervezetet a sok száz eredeti, háromdimenziós kép segítségével. Megismerhetjük a szervezet működési rendellenességeit és azok okát. A könyv részletesen tárgyalja a leggyakoribb betegségeket, szervrendszerek szerint csoportosítva azokat. A különleges DVD-melléklet lehetővé teszi, hogy a számítógépen lebilincselő animációk segítségével értsük meg még jobban testünk működését.

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test - Enciklopédia és anatómiai atlasz
Az ​emberi test bonyolultságának megértése az idők kezdete óta kihívás az ember számára. Bár az orvostudomány fejlődésével egyre többet tudunk meg erről az elbűvölő rendszerről, még sok mindent meg kell vizsgálnunk és megértenünk. Könyvünk célja, hogy könnyen érthető információkkal elégítse ki a nagyközönség tudásszomját. Feleletet ad arra a kérdésre, hogy miképp működik az emberi test, fontos információkkal szolgál korunk sok betegségéről, s beavat a legújabb diagnosztikai technikák és kezelési lehetőségek részleteibe.

Dr. Tarsoly Emil - Funkcionális ​anatómia pszichológushallgatók számára
Dr. ​Tarsoly Emil orvos, anatómus professzor. Diplomáját 1959-ben szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ahol az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstan Intézetben dolgozott 1979-ig, majd ugyanitt a Kísérletes Sebészeti Intézetben 1987-ig. Ezután a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, majd - jelenleg is - a budapesti Semmelweis Egyetem Főiskolai Karának oktatója. 1973 óta oktat anatómiát a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a pszichológushallgatóknak. 1970-től az orvostudomány kandidátusa. Oktatott és kutatott külföldi egyetemen és a számos szakcikk mellett eddig kilenc anatómiai tankönyvet írt.

Zboray Géza - Összehasonlító ​anatómiai előadások IX. - A keringési szervek
Az ​embrionális fejlődés során legelőszőr a keringési rendszer elemei jelennek meg, ami érthető, hiszen a fejlődésben lévő szervek közötti kapcsolatteremtés, a szervezetnek oxigénnel való ellátása, a védekezőrendszerek kialakítása nélkül sem elkezdeni, sem pedig folytatni nem lehet az életet. Akárcsak az eddigi kötetekben sejtszintű anatómiai ismereteket szeretnénk közreadni és megszerettetni hallgatóinkkal. Miért anatómiai ha másképpen meg sejtszintű? Azért mert a leírt, bemutatott szerkezetek és funkcióik ebből a dimenzióból sugároznak ki az egészre, a szervezetre és persze visszafelé is.

Covers_140317
Az ​emberi test atlasza Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test atlasza
Az ​emberi test atlasza remek segítséget jelenthet a diákok tanulmányai során, illetve könnyen érthető és informatív ismeretterjesztő munkaként bármelyik olvasó haszonnal forgathatja. Részletesen, mégis lényegre törően mutatja be a csodálatos emberi testet, illetve tünettani összefoglaló keretében veszi sorra a leggyakoribb megbetegedéseit. Minden szervrendszert egyszerűen, érthetően, szakzsargontól mentesen tárgyal. A színes illusztrációk, ábrák és a hozzájuk tartozó feliratok megkönnyítik a megértést, s hasznos információkkal szolgálnak. A keresztmetszeti anatómia segít megérteni a szervek egymáshoz való viszonyát és működését. A könyvet orvosokból, szakírókból, illusztrátorokból, kutatókból, tervezőkből és szerkesztőkből álló nemzetközi csapat állította össze.

Joanne Avison - Yoga
YOGA: ​Fascia, Anatomy and Movement seeks to bridge the divide between the application of classical anatomy and real-life experiences of practicing and teaching yoga. This book presents fascia as the tensional network of connective tissues; the fabric of the human form. Research into fascia is revealing a whole new context for understanding the human body both at rest and in motion. Whatever your style of yoga, YOGA: Fascia, Anatomy and Movement makes sense of the experience of the moving body in and beyond the yoga classroom. It is a groundbreaking and invaluable resource in the contemporary art and science of yoga. The book is written in straightforward and accessible language, and is divided into three parts: Part 1 examines recent research and the paradigm shift from the classical anatomy of the musculoskeletal system to the new perspective the fascia provides. Part 2 applies this perspective to the practice of yoga with clear descriptions of techniques, exercises and plenty of illustrations. Part 3 considers the metaphysical aspect of yoga and the hidden geometry of our biotensegrity architecture as a metaphor for consciousness. YOGA: Fascia, Anatomy and Movement is intended primarily for Yoga Teachers, but can be adapted for use with Pilates or other movement training programs. Therapists working in the fields of sport, dance, and movement therapy as well as manual practitioners will all find the book enhances their approach to practice.

Covers_440993
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Az ​emberi test egy csodálatos, tökéletes felépítésű, kiválóan működő, ám rendkívül bonyolult "gépezet". Minden egyes életműködés, ahhoz hogy rendben mehessen végbe, egy-egy szervrendszert igényel, amelyek nem elszigetelten működnek, hanem egymással szoros összefüggésben és kölcsönhatásban. Ezért e népszerű anatómiai atlasz az emberi testet rendszerbe foglalva mutatja be.Azonban bármennyire is összetett és rejtélyes szervezetünk felépítése és működése, mindannyiunk számára fontos, hogy alaposan megismerjük, és ennek alapján megfelelően karban tartsuk. A kiváló minőségű szakrajzok, a magyar és latin nyelvű megnevezések, valamint a közérthető magyarázatok miatt minden bizonnyal széles körű érdeklődésre tart számot az emberi test eme "térképgyűjteménye". Haszonnal forgathatják középiskolai tanárok és diákok, egészségügyi pályára készülők, sportolók, masszőrök, fizioterapeuták, ápolók, edzők, a testkultúra iránt érdeklődők. A benne foglalt ismereteken túl gyakorlati segítséget jelent az egészség megőrzéséhez és az életminőség javításához is, mert aki jól ismeri testének felépítését és működését, tudatosan élheti az életét és remélhetőleg nem él vissza az egészségével.

Szunyoghy András - A ​ló művészeti anatómiája
A ​kötet a rajztechnika és a művészeti anatómia nélkülözhetetlen kézikönyve, közel ötszáz művészi értékű rajz tudományos alapossággal összeállított albuma. Három nyelven!

Peter Abrahams - Az ​emberi test kézikönyve
Az ​orvostudomány, illetve az emberi anatómiával kapcsolatos tudás hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évszázadokban. A kötet az emberi anatómia bemutatásán keresztül, részletes ábrák segítségével mutatja meg, miből vagyunk. A fejtetőtől a lábujjakig haladva, nyolc fejezetre osztva mutatjuk be az emberi testet: fej, nyak, mellkas, felső végtag, has, nemi szervek, medence és alsó végtag, szervrendszerek. Mindegyik fejezeten belül bemutatásra kerül a csontok, izmok, idegek, lágy részek és szervek működése. Ez a könyv lényegre törő stílusba íródott és minden ember számára elengedhetetlen, hasznos információkat tartalmaz.

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - A légzés, az emésztés, a kiválasztás és az immunrendszer
A ​sorozat legfrissebb kötetéből kiderül, miként jut el az éltető oxigén a tüdőn keresztül a sejtekhez, miként szabályozza testünk a légzés folyamatát, milyen veszélyek és betegségek fenyegetik a légzőrendszert. A könyv rajzok és fényképek segítségével mutatja be az emésztőrendszer szerveit, szakaszait és működését. Az immunrendszerről szóló fejezetből az olvasó megismerheti az emberi test védekező mechanizmusait, az allergia és az immunbetegségek kórélettanát.

Alex Frith - 100 ​fantastiska fakta om människokroppen
100 ​spännande och fascinerande fakta med syfte att inspirera och lära barn om kroppen. På varje uppslag i boken finns ett påstående som sedan förklaras med flera korta texter och illustrationer.

T. W. Sadler - Langman ​orvosi embryologia
A ​Langman Orvosi embriológia kötet immár fogalomnak számít az orvostanhallgatók körében. Az olvasó már a tizedik kiadást tarthatja a kezében, amely naprakész anyaga mellett ragaszkodik azokhoz a hagyományokhoz, amelyek a korábbi kiadásokat jellemezték, vagyis tömör, de mégis alapos leírást ad az embriológiai folyamatokról és azok klinikai jelentõségérõl különös tekintettel azokra, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlõdési rendellenességek diagnosztizálásában és megelõzésében. Ez a könyv szerencsésen ötvözi a gondosan szerkesztett szöveget az ábrákkal és pásztázó elektronmikroszkópos felvételekkel. Az embriológiai alapismereteket összhangba hozza a klinikai megfigyelések adataival. Ez a legújabb kiadás a korábbiak tapasztalatai alapján még inkább hallgatóbarát, új része például a kötet végén található szójegyzék, amely a kulcsfontosságú szakkifejezések gyors magyarázatával szolgálja a minél könnyebb tanulhatóságot.

Johannes W. Rohen - Chihiro Yokochi - Elke Lutjen-Drecoll - Az ​ember anatómiája
A ​rendszeres és tájanatómia fényképezett atlasza Ez az anatómiai atlasz az atlaszok szokásos rajzolt anyaga mellett fényképfelvételek segítségével nagyfokú precizitással elvégzett boncolásokat is bemutat úgy, ahogyan az a boncasztalon eredetiben látható. Ezzel a feldolgozással egyedülálló segítséget nyújt az orvostanhallgatóknak, és minden anatómiát tanulónak, hiszen az elméleti tudást a gyakorlati tapasztalással ötvözi. A kitűnő minőségű anatómiai készítmények mellett didaktikus ábraanyag, és egyértelmű szöveg segíti a vizsgákra való felkészülést. Az atlasz a szemléltetésen túl a szervek és szervrendszerek funkcionális kapcsolatára is rámutat, kívülről befelé haladva ábrázolva a tájanatómiai rétegeket. A több, mint 1200 kép és ábra között találhatunk különböző képalkotó eljárásokkal klinikai esetekről készült felvételeket is, amelyek nem csak a megértést és a memorizálást segítik, hanem közvetlen kapcsolatot teremtenek az anatómia és a gyógyító munka között.

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - Az idegrendszer, a mirigyek és a keringés
Az ​emberi test működésével foglalkozó kötetetek újabb része a bámulatosan összetett idegrendszer titkait bontja ki, a parányi neuronoktól az idegek felépítésén át egészen az emberi agy anatómiájáig. Ismerteti a beszéd, az alvás, az emlékezet működését, illetve a leggyakoribb idegrendszeri zavarokat. Bemutatja a keringési rendszert és a belső elválasztású mirigyeket, miközben olyan kérdésekre ad választ, hogy miért alakulhatnak ki szívbetegségek vagy melyek a cukorbetegség okai.

Michael Schuenke - Erik Schulte - Udo Schumacher - Head ​and Neuroanatomy
Head ​and Neuroanatomy, the third book in the THIEME Atlas of Anatomy series, combines concise explanatory text with stunning illustrations and key applications for the clinical setting. A stepwise organization guides the reader through the anatomy of the head, from cranial bones, ligaments, and joints to muscles, cranial nerves, topographical anatomy, and the anatomy of sensory organs. Comprehensive coverage of neuroanatomy describes isolated structures and also situates these structures within the larger functional systems. Special features of this atlas: An innovative format in which each two-page spread presents a self-contained guide to the specific topic 1,200 brilliant images created exclusively for this atlas Hundreds of clinical applications emphasize the vital link between structure and function Clearly labeled images help identify each structure Summary tables throughout which are ideal for reference and review

R. M. H. McMinn - A ​Colour Atlas of Human Anatomy
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_149649
Funkcionális ​anatómia Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Funkcionális ​anatómia
A ​tankönyv tartalmazza mindazokat a funkcionális anatómiai ismereteket, amelyek szükségesek az egészségügyi főiskolai képzés minden szakán ahhoz, hogy a hallgatók további tanulmányaikban megértsék és elsajátítsák a különbözô klinikai tárgyakat. Az összefüggések könnyebb megértéséhez az egyes szervek fejlôdését és fejlôdési rendellenességét is ismerteti. A legfontosabb szerkezeti és funkcionális kapcsolatok komplex szemléletének kialakítását segítendő rövid sejttani, szövettani, egyedfejlődési és humángenetikai alapismereteket is tartalmaz. Ezek az ismeretek és a 95 vázlatos (színes, ill. fekete-fehér) ábra hasznossá teheti a könyvet nemcsak az egészségügyi, de más főiskolák hallgatói, illetve az egészségügyi alap-, közép- és továbbképzésben résztvevők számára is. A könyv terjedelme, tömörsége révén orvostanhallgatók és orvosok érdeklődésére is számot tarthat, a régebben tanultak rekapitulálása céljából.

Covers_396202
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Tömör ​útmutatót tart kezében az Olvasó az emberi test felépítéséről, működéséről és rendellenességeiről. A színes és részletgazdag képek, valamint az érthető, kifejező szöveg lényegre törően mutatja be az egészséges és a beteg szervezetet. Több mint 700 színes felvétel és rajz mutatja be a test minden porcikáját. A könyv végén szószedet ismerteti az orvosi, anatómiai szakkifejezések jelentését.

Randolph M. Nesse - George C. Williams - Why ​We Get Sick
We ​can cure hundreds of ailments, but we understand remarkably little about why diseases exist at all. Why do we crave the very things that make us sick? Why, after thousands of generations, hasn't natural selection eliminated cancer, schizophrenia, and other scourges and evolved us into perfect human beings? Such questions are at the heart of the new discipline called Darwinian medicine, which applies the principles of evolutionary biology to the problems of medicine. The result of a unique collaboration between the chief architects of this new science - a groundbreaking Darwinian physician and one of the pioneers of modern evolutionary theory - Why We Get Sick offers a whole new set of scientific questions and suggests new ways of understanding illness. Finding evolutionary explanations for why we get sick - infectious agents that evolve faster than we do, environmental novelties, genes that are selected despite the fact that they cause disease, defenses, design compromises, evolutionary legacies - can help us uncover new, more effective methods of treatment. It can help resolve medical quandaries - for example, when is it best to let a fever run its course and when best to bring it down with medication? It offers a new view of disease that changes the relationship between our bodies and ourselves. Why We Get Sick takes the first major step toward reconceiving medicine as we approach the twenty-first century. Incorporating an evolutionary perspective into our understanding of illness will revolutionize the art and science of medicine and enable its practitioners to come close to achieving its ancient goals: To cure, sometimes. To help, often. To console, always.

Bruce Burger - Esoteric ​Anatomy
Esoteric ​Anatomy offers a spiritual approach to massage, bodywork, and somatic psychology, demystifying an ancient transpersonal model for understanding energy in nature and working with consciousness in the healing arts. Review "When I hold this text, I feel as though I am holding one of the more important documents of our time—an extremely comprehensive and extraordinary map of our subtle anatomy."-Richard Gordon, author of Quantum Touch and Your Healing Hands"This book is a significant addition to holistic-health literature."- John Chitty, R.P.P., President, American Polarity Therapy Association"With Esoteric Anatomy, Bruce Burger integrates profound levels of Oriental wisdom and Ayurvedic theories of creation and transformation in a new and convincing way."- Paul Pitchford, author of Healing with Whole Foods: Oriental Traditions and Modern Nutrition About the Author Bruce Burger, M.A., R.P.P., is the founder of Heartwood Institute, one of the world's leading centers for professional training in massage and somatic psychology. Located on 240 acres outside Garberville, California, Heartwood is now in its twentieth year as both a utopian community and educational institution. Burger holds degrees from the University of Pennsylvania and the New School for Social Research. He has been a member of the faculties of the University of Nevada and Rutgers University. Since he left academia in 1972 he has traveled widely and studied in Asia and India.

John Farndon - Nicki Lampon - Body
Teachers' ​Choice Award winner for the Family. Designed for children ages 8 and up. This book takes you on an incredible journey through the Human Body from the top of your head to the tips of your toes.Find out how the body works! Many fascinating facts about what goes on beneath the skin and includes detailed photos, illustrations, diagrams, and two giant posters featuring front and back views of the entire body.

R. D. Sinelnikov - Atlas ​of Human Anatomy I-III.
"Atlas ​of Human Anatomy" is intended for medical students, but it can serve as a guide for doctors. Volume I: The Science of Bones, Joints, Ligaments and Muscles. The first volume of the atlas is dedicated to the teachings of the bones and joints, as well as the doctrine of the muscles. Description bony canals, fissures, holes associated with the indication of them occurring in the nerves and blood vessels. In the sections setting forth the doctrine of the muscles, suggest a link for each of the skeletal muscle and its nerves and blood vessels. The publication can be used to consolidate the knowledge acquired in the lectures, as well as independent work in preparovochnom hall. Designed as a textbook for students of medical and dental institutions. Volume II: The Science of the Viscera and Vessels. It includes two parts: the teaching of the internals and the doctrine of the vascular system. The material of these sections is based on original research and data of domestic and foreign authors. The text is illustrated with a large number of drawings and photographs of the anatomical specimens. Volume III: The Science of the Nervous System, Sense Organs, and Endocrine Glands. The third volume of the atlas is dedicated to the teachings of the nervous system, the doctrine of the senses, and the endocrine glands. Data on the morphology of the central and peripheral nervous system related to its somatic and autonomous departments. In the description of the spinal and cranial nerves, drawing attention to the peculiarities of their topography and branches inside and outside bodies. A detailed description of the sense organs and glands without ducts is provided.

Mark F. Seifert - The ​Complete Idiot's Guide to Anatomy Illustrated
Like ​its counterparts in calculus, chemistry, and physics, The Complete Idiot’s Guide to Anatomy, Illustrated, is aimed at students who need an understandable supplement to their more rigorous textbook. However, unlike students of other introductory courses, anatomy students must achieve more than a passing grade, and their retention of what they learn can be a life-and-death matter. With that in mind, this book provides focused, thorough, highly illustrated coverage of the body’s tissues, systems, and regions, and its common diseases and disorders. • More than 150 large and detailed illustrations, complete with callouts and Labels • Includes illustrated breakdowns of the nine body systems, anatomy by region, and common diseases and disorders

Peresztegi Sándor - Az ​anatómia alapjai
Az ​élet legkisebb önálló egysége a sejt. Robert Hooke adta ezt az elnevezést 1667-ben az általa vizsgált, vékony parafaszeletkében üveglencse alatt talált kis kamrácskáknak, amelyeket cellulának, vagyis sejtnek nevezett el, s ettől kezdve ezt a nevet használjuk az élő szervezetek e fontos egységének jelölésére.

Donáth Tibor - Az ​emberi test felépítése
A ​lélektan korszerű egyetemi oktatása biológiai és ezen belül elsősorban funkcionális anatómiai alapokra épül. A magasabb rendű idegi jelenségek tárgyalásához elengedhetetlen az idegrendszer szerkezetének beható tanulmányozása. Az idegrendszer irányító, szabályozó működése az egész szervezetben érvényesül. Így a lélektannal foglalkozónak meg kell ismernie vizsgálódása tárgyának, az egész embernek anatómiáját. Az anatómia fogalma modern értelmezésben nem leíró ismeretek, hanem az emberi test szerkezetének funkcionális értelmezése. Az egyes szervek makro- és mikroszkópos felépítésének funkcionális leírása mellett egy korszerű tankönyvben helyet kell kapnia a szubmikroszkópos dimenziókban szerzett legújabb ismeretanyagnak is, mely az elektronmikroszkópos kutatás fejlődése révén világosabb utat mutat az élő anyag szerkezetének megismerésében. A könyv az általános fejlődéstani és szövettani alapok tárgyalás után újszerűleg azonnal az idegrendszer leírását adja, és ezzel alapot nyújt a további fejezetekben tárgyalt mozgásszerv-, zsigeri, ér- és érzékszervi rendszerek idegrendszeri kapcsolatainak megértéséhez. Az egyes fejezetek tárgyalásánál a felépítő szerkezetek funkcionális értelmezése a vezető szempont. A könyv gazdag ábraanyaga megkönnyíti a kezdő hallgató számára az anatómiai fogalmak térbeli elképzelését.

Giulia Enders - Gut
The ​key to living a happier, healthier life is inside us. Our gut is almost as important to us as our brain or our heart, yet we know very little about how it works. In Gut, Giulia Enders shows that rather than the utilitarian and let s be honest somewhat embarrassing body part we imagine it to be, it is one of the most complex, important, and even miraculous parts of our anatomy. And scientists are only just discovering quite how much it has to offer; new research shows that gut bacteria can play a role in everything from obesity and allergies to Alzheimer s. Beginning with the personal experience of illness that inspired her research, and going on to explain everything from the basics of nutrient absorption to the latest science linking bowel bacteria with depression, Enders has written an entertaining, informative health handbook. Gut definitely shows that we can all benefit from getting to know the wondrous world of our inner workings. In this charming book, young scientist Giulia Enders takes us on a fascinating tour of our insides. Her message is simple if we treat our gut well, it will treat us well in return. But how do we do that? And why do we need to? Find out in this surprising, and surprisingly funny, exploration of the least understood of our organs.

Rajna Péter - Öregedő ​agy - idősődő elme - örökifjú (?) lélek
Az ​agyi vagy lelki működéseinkkel kapcsolatban a „KOROS VAGY KÓROS” sokszor megválaszolhatatlan kérdését életének legalább három szakaszában mindenki gyakrabban teszi fel. A könyv szerzője, Rajna Péter ideg- és elmegyógyász professzor többre vállalkozik, mint gazdagon illusztrált korszerű ismeretanyag átadására – nem szakember olvasó számára is. A jobb megértés és a szórakoztatva „tanítás” érdekében a könnyebb műfajú szakirodalomból és a szépirodalomból is gyakran idéz, és mondanivalóját esetbemutatásokkal színezi. Több, mint 30 éves kutatói, oktatói és mindenek előtt gyógyítási tapasztalatára támaszkodva - az idősödés folyamatának lélek- és elmekórtani alapjain építkezve – segítséget kínál az egészséges megöregedéshez, a korral járó elmezavarok lehetséges elkerüléséhez, illetve a kezelésben való hatékony közreműködéshez.

Donáth Tibor - Lexicon ​anatomiae
Négynyelvű ​- latin, magyar, angol, német - anatómiai szótár.

Kollekciók