Ajax-loader

'portugália' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - "Felszállnak ​a sikoltások" - Ibéria
Felszállnak ​a sikoltások szélkakasok tetejére, magasról a paták alá szellőt szel a kardok éle (García Lorca)

Bernard Cornwell - Sharpe's ​Havoc
It ​is the spring of 1809 and a small British army is stranded when the French invade northern Portugal. Sharpe is cut off and tries to fight his way back to the British lines but instead is led into treacherous danger. When the future Duke of Wellington arrives to take command, he immediately mounts his own counter-attack. Sharpe becomes he hunter instead of the hunted. Amidst the wreckage of a defeated army, in the storm lashed hills of he Portuguese frontier, Sharpe takes a terrible revenge. Sharpe's Havoc is a classic Sharpe story, with Richard Sharpe in fighting form in the company of Sergeant Patrick Harper, Captain Hogan and Sharpe's beloved Greenjackets.

Roger Crowley - Hódítók
Crowley ​legújabb könyvében az aprócska Portugália 16. század eleji gyors és lélegzetelállító felemelkedését meséli el. A portugálok ritka tengerhajózási bravúrt hajtottak végre, amikor a Jóreménység fokát megkerülve felfedezték az Indiába vezető tengeri útvonalat. Gyarmatosító hadjáratokat vezettek a muzulmán uralkodók ellen, és a velencei kereskedőket háttérbe szorítva ellenőrzésük alá vonták a fűszerkereskedelmet. "Szerencsés" Mánuel király, a zsákmányszerző portyákat vezető Afonso de Albuquerque és a felfedező Vasco da Gama ügyesen lavíroztak személyes becsvágyuk és a birodalmi célkitűzések között. Eltökélt szándékuk volt, hogy kíméletlenül eltöröljék az iszlám kultúrát, és egy keresztény birodalmat hozzanak létre az Indiai-óceán térségében. A rákövetkező évszázadban egyetlen európai birodalom sem volt ambiciózusabb, egyetlen uralkodó sem bizonyult mohóbbnak Portugáliánál és királyainál.

Fiona Dunlop - Portugália
Az ​alapos, gazdag háttérismereteiről és lenyűgöző, képes úti beszámolóiról méltán híres National Geographic Társaság hazánkban is útjára indítja bestseller útikönyvsorozatát. Távoli, egzotikus tájakat éppúgy feltérképez, mint szomszédaink szokásait, kulturális büszkeségeit. A helyszínen való tájékozódást informatív, részletes térképek és teljes körű turistainformáció segíti, de a karosszékben kikapcsolódásra vágyóknak is meleg szívvel ajánljuk: a színes leírások és mesés illusztrációk nyomán izgalmas szellemi utazásban lehet részünk. A három részre osztott kötet történelmi és kulturális áttekintéssel kezdődik, melyet fejezetről fejezetre az egyes régiók legérdekesebb látnivalóinak részletes ismertetése követ. Az utolsó rész, az Úti kisokos fontos és hasznos információkat tartalmaz az út megtervezéséhez. A könyv tartalmából: -Lisszabon -Séta a Belém és Almafa városrészben -Fado zene -Beiras -Madeira -Jézus-szobor a Serra da Marofa fölött -Borkóstoló -Autóval a Guadiana-völgyben -Fátimai zarándoklat -A Tejo völgye -Jelentős vallási központok -Mór emlékek -A csempefestészet művészete: azujelo -Bragai katedrális -Bragança és környéke

Domingos Amaral - Quando ​Lisboa Tremeu
Lisboa, ​1 de novembro de 1755. A manhã nasce calma na cidade, mas na prisão da Inquisição, no Rossio, irmã Margarida, uma jovem freira condenada a morrer na fogueira, tenta enforcar-se na sua cela. Na sua casa em Santa Catarina, Hugh Gold, um capitão inglês, observa o rio e sonha com os seus tempos de marinheiro. Na Igreja de São Vicente de Fora, antes de a missa começar, um rapaz zanga-se com a mãe porque quer voltar a casa para ir buscar a sua irmã gémea. Em Belém, um ajudante de escrivão assiste à missa, na presença do rei D. José. E, no Limoeiro, o pirata Santamaria envolve-se numa luta feroz com um gangue de desertores espanhóis. De repente, às nove e meia da manhã, a cidade começa a tremer. Com uma violência nunca vista, a terra esventra-se, as casas caem, os tetos das igrejas abatem, e o caos gera-se, matando milhares. Nas horas seguintes, uma onda gigante submerge o Terreiro do Paço, e durante vários dias incêndios colossais vão aterrorizar a capital do reino.

Szilágyi István - Portugália ​története a huszadik században
A ​monográfia a területi kiterjedése, gazdasági fejlettsége, lakosainak lélekszáma, közigazgatási szerkezete és történelmének alakulása alapján Magyarországgal számos hasonlóságot mutató, homogén nemzetállamnak tekinthető Portugália huszadik századi fejlődésének mérföldköveit tekinti át. A négy fejezetből álló mű történeti, kronológiai és geopolitikai elemzései 2014-ig ívelnek. Portugália elmúlt száz évének történelmét három köztársaság sorsának alakulása és az ország Európai Uniós tagsága keretében mutatja be. A könyv két évtizedes, Magyarország, Nagy-Britannia, Portugália és Spanyolország különböző intézeteiben, könyvtáraiban és egyetemein folytatott kutatómunka eredménye. A Portugália a huszadik században című monográfia azonban többről és másról is szól, mint amit a címben jelzett ország történelmének, politikájának és gazdaságának szaktudományos jellegű elemzése megkövetelne. A szerző egy hazánktól sok tekintetben eltérő kultúrát, civilizációt képviselő ország intellektuális kalandokkal járó bemutatására, az iránta való érdeklődés felkeltésére is törekedett. Dr. Szilágyi István az MTA doktora, a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetének egyetemi tanára. Fő kutatási területét a mediterrán térség, Portugália, Spanyolország, valamint Latin-Amerika huszadik századi történelme, politika-, állam- és alkotmányelméleti kérdések, a félperifériális régiók demokratikus átmeneteinek és modernizációs kísérleteinek vizsgálata, a geopolitika és a nemzetközi viszonyok rendszerének elmélete, valamint az Európai Unió és a regionalizmus problémaköre képezi. Vendégprofesszorként spanyol, portugál, angol, orosz és francia egyetemeken vezetett kurzusokat. Hazai és nemzetközi konferenciák felkért előadója. Kutatásaiból tizenkét könyvet és mintegy kétszázharminc tanulmányt publikált magyar és idegen nyelven.

Jo Baker - Im ​Hause Longbourn
Jane ​Austens _Stolz und Vorurteil_ ist einer der meistgelesenen Romane der Weltliteratur. Zahlreiche Verfilmungen verhalfen ihm in den letzten Jahren auch in Deutschland zu noch größerer Popularität. Nun erzählt Jo Baker die Geschichte um die Familie Bennet, Mr Bingley und Mr Darcy aus Sicht der Dienstboten auf dem Familienanwesen Longbourn - und zeigt, dass hinter jeder gekochten Mahlzeit, jedem geflickten Rock und jeder überachteten Nachricht Menschen aus Fleisch und Blut stecken, deren Dramen jenen der Herrschaften in nichts nachstehen.

Covers_507314
Lisszabon ​és környéke Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Lisszabon ​és környéke
Európa ​és az Ibériai-félsziget délnyugati részén fekvő, számunkra távoli Portugáliát az utóbbi 5-10 évben egyre több magyar utazó keresi fel. Elsősorban Lisszabon a megismerni kívánt helyszín, de ha már ott járunk, a ,,fehér városon" kívül még sok újat, szép és még szebb látnivalókat fedezhetünk fel. Erre kiválóan alkalmas Lisszabon és környéke, hiszen a természeti értékeken túl számos tetszetős kisváros, üdülőhely és néhány világörökségi hely is vár bennünket, de Fatima ma Európa második legkeresettebb kegyhelye. Útikönyvünk bőven értelmezi a környéket, hiszen nem csupán a 10-20 km-re eső városkákat, de a némileg távolabb eső helyekről is szólunk. A látnivalók sokaságát mind nem leszünk képesek bemutatni, de a 300 feletti fényképpel és a 14 térképpel megpróbáljuk hűen a kedves Olvasó elé tárni a megnézhető és megélhető helyeket. Szólunk Portugália előttünk jobbára ismeretlen történelméről, kultúrájáról, a szokatlanul sokrétű magyar vonatkozásokról. Foglalkozunk a gasztronómiával, szórakozási lehetőségekről és az ott élő emberek különleges lelkivilágával is. Ismerjük meg együtt Lisszabont és tágabb környékét!

Bernard Cornwell - Sharpe ​pusztítása
1809 ​tavasza - egy kis brit sereg nehéz helyzetbe kerül, mikor a franciák megszállják Észak-Portugáliát. Sharpe-ot körülzárják, ám ő megpróbál utat törni magának a brit vonalakhoz, de egy áruló veszélybe sodorja. Mikor a majdani Wellington herceg megérkezik, hogy átvegye a parancsnokságot, azonnal ellentámadásba kezd. Sharpe űzött vadból vadásszá változik. Egy legyőzött hadsereg maradványai közt, a portugál határ vihar korbácsolta dombvidékén, Sharpe rettenetes bosszút áll. A _Sharpe pusztítása_ klasszikus Sharpe-sztori, Richard Sharpe vállvetve harcol szeretett zöld kabátosaival, Patrick Harper őrmesterrel és Hogan századossal.

Covers_538123
Lisszabon ​barangoló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Lisszabon ​barangoló
Ismerjük ​meg Európa legnyugatibb országának fővárosát, a portugál Lisszabont. A domboldalakra épült város a Tajo torkolatánál fekszik, melyet Európa leghosszabb hídjai ívelnek át. Az ismert útikönyvsorozat legfrisseb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Lisszabonban! Bár a hideg Atlanti-óceán csupán pár kilométerre található, a védett, déli fekvésű Lisszabonban egyértelműen mediterrán éghajlat uralkodik. Annak ellenére, hogy múltja dicsőbb, mint jelenkora, Lisszabon modern, kozmopolita város. A turisták számára a város csúcspontja a legmagasabb dombon álló, mórók által épített Szent György vár, melyben a modern Portugália történelme kezdődött. A vár falairól a legrégebbi és egyben a legszebb kerület, az Alfama látható. Alfama Lisszabon leglátványosabb és leglenyűgözőbb környéke. A piros tetős házak közt, a szűk sikátorokon barangolva megismerhetjük a középkori városrészt. Tekintsük meg a Largo do Chafariz de Dentrón található Fado Múzeumot, ahol belecsöppenhetünk a helyi kultúrába. Látogassunk el a Szent Jeromos kolostorhoz, melynek kidolgozott faragásaitól garantáltan eláll majd a szavunk. A közelben áll Lisszabon egyik jellegzetes látnivalója, a Belém torony is, mely egykor Lisszabon őrtornyaként szolgált. Semmiképp sem szabad kihagynunk a világ egyik legnagyobb és legjobb oceanáriumát, a Lisszabon Oceanáriumot, ahol négy különböző tengeri ökoszisztémát mutatnak be: az antarktiszit, ill. az indiai-, a csendes- és az atlanti-óceánit. Ha édességre vágyunk térjünk be a Pastéis de Belémbe és kóstoljuk meg Lisszabon egyik legfinomabb pastéis-ét.

Hugues Demeude - Thierry Perrin - Portugália
A ​könyv százhatvanegy színes fotóval Portugália nyaralóövezete, Algarve megszokott turistaútvonalaitól távolra kalauzol, és megismertet e csodálatos ország sokszínű tájaival és hagyományaival.

Covers_554936
Porto ​barangoló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Porto ​barangoló
Ismerjük ​meg Portugália második legnagyobb városát, Portót. A város neve sokáig egyet jelentett a híres portói borral, ám az utóbbi évek fejlődésének hatására a város ma már ennél jóval többet kínál a látogatóknak. Az ismert útikönyvsorozat legújabb kiadványa, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Portóban! Porto látványos hídjaival, barokk templomaival és a domboldalra felkúszó házaival csodás építészeti egyveleget képez. Keressük fel a közeli Klerikusok templomát és a tornyot. Másszuk meg a 225 lépcsőfokot, hogy élvezhessük a városra nyíló legszebb kilátást, majd pillantsunk be a szépséges barokk templombelsőbe. A város számtalan kilátóhelyéről pompás kilátás nyílik a folyó túlpartján elterülő Vila Nova de Gaiára, melynek pincéiben értékes portói borok érlelődnek. Sétáljunk el a főutcán a Sé (székesegyház) mellé, és csodáljuk meg a teraszról a városra nyíló pazar kilátást. Nézzünk be a székesegyházba és a kolostorba is, majd induljunk lefelé a Püspöki Palota jobb oldala melletti lépcsősoron, mely levezet egészen a Ribeiráig. Sétáljunk egyet világörökség részeként is számon tartott Ribeira negyedben. Ha elfáradtunk, térjünk be egy látogatásra és borkóstolóra valamelyik portói borászatba. Útikönyvünk mindamellett, hogy hasznos utazási tanácsokkal lát el, nélkülözhetetlen szállás- és étkezési javaslatokkal, továbbá hasznos programajánlóval is szolgál mindazok számára, akik szeretnek vásárolni, szórakozni, sportolni.

Rita Henns - Madeira
Madeirát ​pompás virágai és a télen is tavaszias időjárás az egyik legvonzóbb európai úti céllá avatják. De szinte nincs is még egy sziget, amely kereken 800 km2-én ilyen változatos, látványos tájat tudna felvonultatni. Meredek partszakaszok, zöldellő völgyek, ősrégi babérerdők, impozáns hegycsúcsok, szerteágazó csatornák - mindenütt újabb meg újabb vonzó részekre lehet bukkanni. Madeira azonban nemcsak a természet szerelmeseinek paradicsoma. Mind a szárazföldön, mind a tengeren rengeteg sportolási lehetőség adódik, Funchal kulturális és bevásárló központ, strandok és fürdők hívogatnak kikapcsolódásra.

Garcia de Resende - Gomes Eanes de Zurara - Gaspar Correia - Portugál ​iránytű
Portugál ​szerzők, tudósok, történészek faggatják a világkultúrára nagy hatással bíró felfedezések korát. 500 év kutatóit szólaltatja meg válogatásunk. Helyt kapnak a valamikori kortárs feljegyzések, majd az utókor tiszteletteljes írásai.

Covers_400960
Lisszabon Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Lisszabon
Lisszabonban, ​a Tejo partján elterülő városban az elmúlt idők ellenállhatatlan bája fogadja a látogatót. Pompás paloták és kolostorok tanúskodnak a gyarmati idők fénykoráról, festői kis utcák és meredek lépcsők, mesébe illő utcarészletek és hangulatos terek varázsolnak el bennünket. Az Európa délnyugati csücskén fekvő melankolikus metropolis igazán dinamikus, modern és nyitott nagyváros. A fiatalok a Tejo partján, ízléses klubokban és éttermekben mulatnak, vagy a Bairro Alto szórakozóne-gyed bárjait látogatják. Az egykoron a fél világ fővárosa, Lisszabon ma a legkülönbözőbb kultúrák kozmopolita hangulatú metszéspontja.

Bereznay István - Lisszabon
A ​portugál főváros fél évezrede kapta - két vetélytársától, Velencétől és Génuától - "a Tejo királynője" nevet. A monda szerint már Odüsszeusz is kikötött a vonzó partokon, amelyről később - a világhír és gazdagság vagy a pusztulás egyenlő esélyeivel - szálltak tengerre a hajósok. A mai Lisszabon a világ egyik legszebben fekvő és legkellemesebb éghajlatú városa, forgalmas tengeri és légi kikötő. Modern metropolissá vált, de megőrizte műemlékeit. Az 1755. évi katasztrofális földrengés a megelőző századok alkotásaiból sokat lerombolt: az újjáépítés és az azóta eltelt idő építészetének művei mégis "a felfedezések városává" teszik Lisszabont a magyar utas számára is. Különleges, máshol nem található képzőművészeti stílusok - mint a Mánuel-stílus, a János-barokk, a Pombál-építészet - mellett olyan ízig-vérig mai épületekkel is találkozik, melyek szinte a jövő század hírnökei. Az a modern világjáró pedig, aki ellátogat a Lisszabonból félórányira fekvő Cabo da Rocára, díszes oklevelet kap arról, hogy járt "... Európa legnyugatibb csücskén, ahol... a Hit és a Kaland szelleme honol, amely a portugál vitorlásokat az új világok felfedezésére vezette".

Ismeretlen szerző - Lisszabon ​- A legjobb városnéző útvonalak
14 ​városnéző útvonal, melyek során tökéletesen megismerhetjük Lisszabont. Fedezzük fel a portugál főváros legjobbjait: az Alfama sikátorait, a fadozenét, a tengerpartot, az éjszakai életet és sok egyebet. Fedezze fel velünk Lisszabont! Útikönyvünk a művészetkedvelőknek, a családoknak és az éjszakai bagolyoknak is kínál útvonalakat a városnéző sétához. Napsütéses időjárásával, gazdag történelmével és a régi korokat idéző bájával a portugál főváros az egyik legnépszerűbb európai úti céllá vált. Fedezzük fel a mór stílusú Alfama negyed labirintusként kanyargó mellékutcáit, melyeknek köszönhetően a városrész még ma is egy kis falu hangulatát árasztja. Tekintsük meg a Szent Jeromos kolostort és a Belém tornyot. Szálljunk fel a régi típusú 28-as villamosra, hogy a dombokon fel- és lefelé zötyögve élvezhessük a város műemlékeinek látványát. Menjünk fel lifttel vagy gyalogosan Lisszabon számtalan kilátójának egyikéhez, és gyönyörködjünk a városra és a folyóra nyíló kilátásban. Ha pihenésre vágyunk, hagyjuk magunk mögött a városi nyüzsgést, szálljunk vonatra, és irány a cascaisi part. Érezzük az Atlanti-óceán hűs fuvallatát! Hasznos információink segítenek megismerni a helyi konyhát, a vásárlási, szórakozási és pihenési lehetőségeket. Válogassunk az éttermek, bárok és hotelek között. A felfedezőutak során segítségükre lesz a részletes, összehajtható térkép is.

Kollekciók