Ajax-loader

'portugália' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


DK Eyevitness Travel Guide - Susie Boulton - DK ​Eyewitness Travel Guide: Lisbon
Lisbon's ​proximity to the coast makes it an ideal choice for sightseeing and sunbathing. With over 500 colour photographs, maps and illustrations, this guide provides 3-D aerial views of Lisbon's districts and cutaways and floor plans of the major sights.

Harsányi Iván - A ​félperifériától a centrum felé
"Mint ​már sokszor leírták, a 20. században a Mediterráneum, benne az Ibériai-félsziget országai nem tartoztak azok közé a hatalmak közé, amelyek meghatározó szerepet játszottak a világ sorsának alakításában. Némi fenntartással ez még Olaszországra is vonatkoztatható. Jelentőségüket mégsem mérhetjük ezzel, ha nem akarjuk velük együtt a kelet-közép-európai országok történelmi szerepét is aláértékelni. A valóság ugyanis az, hogy a Földközi-tenger medencéje, éppúgy, mint a mi térségünk, nem egyszer máig ható világrengető események színtere volt, amelyekbe akarva-akaratlanul a régió népei is belekeveredtek, vállalt vagy rájuk osztott szerepekben. Az itt zajló események és fejlemények pedig (világháborús harcok, gazdasági válságok, forradalmak és ellenforradalmak, polgárháborúk, intervenciók, ellenállási mozgalmak, szellemi áramlások) a nálunknál nagyobb hatalmak döntéshozóit is nehéz helyzetbe hozták. A Mediterráneum, országai többségének világhatalmi visszaszorulása dacára, az utóbbi évszázadokban is nem csupán tárgya, hanem többféle értelemben alanya is volt korunk történetének. Az itt történtekről napjainkig folyó történészviták, különösen kerek évfordulók alkalmával, gyakran sok évtized múltán, átcsapnak még a napisajtó és a szakfolyóiratok ingerküszöbén is, szakszerűen adatolt vagy dühös polémiákra adva alkalmat. Ez a könyv nem kíván végszó lenni ezekhez a vitákhoz, csupán hozzászólás, több évtizedes kutatói tevékenység summázata alapján." (a szerző)

Alberto Bertolazzi - Portugália
A ​dicsőséges múlt és a bizonytalan jelen között megrekedt Portugália az ellentétek országa - a szegénység és a hatalmas kincsek, az óceáni ködpára és a trópusi nap, a nemes törekvések és az egyszerű lélek hazája. Képeslapra illő strandok, nagyszerű műalkotások, a természet csodái és az egykori nagyság nyomai szegélyezik utunkat az elveszett álmok földjén, a kontinens szélén, Herkules oszlopain túl. Ismerje meg Ön is jobban ezt a különleges országot e képeskönyv segítségével! Jó utazást.

José Hermano Saraiva - Portugália ​rövid története
Ez ​az olvasmányos kötet Portugália történelmét az államalapítás előtti időktől az Európai Unióhoz csatlakozásig kíséri nyomon. Könnyen kezelhetőségét az olvasóközönség körében aratott sikere bizonyítja: az 1978-as megjelenése óta huszonnégy új kiadást ért meg, és a portugálon kívül már spanyol, olasz, orosz, bolgár és kínai nyelven is olvasható.

Le Guide du Routard - Portugal
Sur ​la collection Seule collection de guides touristiques remise à jour chaque année. Un contenu subjectif, décontracté mais sans complaisance. Des faits et des bons plans précis, à la recherche du meilleur rapport qualité prix. Le Guide du Routard, guide pratique par excellence, nous emmène en France comme au bout du monde, fidèle aux valeurs qui lui sont chères : liberté, indépendance, curiosité, tolérance et respect d'autrui. Le Guide du Routard, c'est une équipe de plus de 100 enquêteurs fouineurs qui, chaque année, parcourent le monde et la France, sélectionnent les meilleures informations pour réussir votre voyage.

Gudrun Decker - Alexander Decker - Portugália
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Evelyn Marsh - Hamis ​játszma
Két ​portugál család bosszúja és nem mindennapi kálváriája kerekedik a hatalom, a vagyon, a szerelem, az ármány rabságában. A köréjük sereglett emberek családi köteléket, barátságot, tisztességet nem ismerve megállíthatatlanul törnek előre esküdt céljuk vagy pillanatnyi hangulatuk szerint. Ám a diadalutat tönkretett életek, megroppant sorsok, fakult örömök szegélyezik. Mindenki a saját múltja emlékeibe burkolódzik, de a valóság egyszer utat tör...

Felde Csilla - Székely Ervin - Portugál ​ételek
Szakácskönyv, ​amiből egy ország gasztronómiai kultúráját is megismerhetjük. Receptek, amelyek érdekesek, izgalmasak, de elkészíthetők. Nem egzotikumokat tartalmaz a könyv, hanem számtalan olyan ételt: levest, húst, desszertet, ami beemelhető az átlag családi étkezésbe. A kötetet étvágygerjesztő, gyönyörű színes fotók illusztrálják.

Jane O'Callaghan - Lisszabon ​és Portugália
Lisszabon ​és Portugália útikönyve rámutat a legfontosabb érdekességekre, leírja a fő vonzerejüket és megszívlelendő tanácsokat ad a túrázással, a szállással, az étkezéssel és a pihenéssel kapcsolatban.

Maria Blanca Alonso - Perdida
The ​people of Perdida live in a magical limbo, their village lost somewhere on the border between Portugal and Spain, a part of neither country. As insular as they are isolated, their church has no regular priest. Instead they must rely on the twice-yearly visit of a man on a donkey to bless their marriages, baptise their children, bury their dead...and hear their confessions. When the peripatetic priest announces that this will be his last visit, however, that he has suffered a loss of faith, the people of the village are thrown into panic. How can they ever sin again -the indolent cork-cutter and the drunken fisherman, the maker of the copulating clocks and the ladies of the brothel- if there is to be no absolution? And what miracles can they conjure which might restore the fallen priest's faith? What temptations can they put in his way to persuade him to stay with them?

Kollekciók