Ajax-loader

'élelmiszeripar' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


William Davis - Búza ​nélkül
Mi ​lehet az oka annak, hogy 50 évvel ezelőtt mindenki jóval karcsúbb volt, mint manapság? A neves kardiológus, dr. William Davis több évtizedes klinikai tapasztalataira alapozva állítja, az ok nem a lustaságban, és még csak nem is a mértéktelen habzsolásban keresendő. A világ legnépszerűbb gabonája, a búza a felelős az elhízásért és az egészségügyi panaszokért, a bőrproblémáktól kezdve egészen a magas vércukorszintig. Dr. William búzamentes diétával elért eredményei megdönthetetlen érvekkel támasztják alá a provokatív tényt: alapvető gabonanövényünk és a belőle készült termékek beleértve az egészségesnek tartott teljes kiőrlésű árucikkeket is a világ legkárosabb élelmiszerei. Ha egyelőre nehéz is elképzelni az almás pitét liszt nélkül, a szerző által javasolt étrend a gyakorlatban is bizonyította már a létjogosultságát, megoldást a reménytelen fogyókúrákra és korunk legfontosabb egészségügyi problémáira egyaránt. A nagy sikerű könyv több mint 2 millió példányban kelt el világszerte, és hosszan szerepelt a New York Times bestseller listáján.

Michael Pollan - Életadó ​ételeink
„Fogyasszon ​ételeket. Ne túl sokat. Főleg növényeket.” – foglalja össze Michael Pollan a helyes táplálkozás legfontosabb szabályait. Ám arra is felhívja a figyelmünket, hogy a feladat korántsem olyan egyszerű, mint ahogy ezek alapján gondolnánk. Mit értünk pontosan „étel” alatt? Milyen élelmiszernek tekintett termékek nem tartoznak bele a legnagyobb jóindulattal sem ebbe a kategóriába? És hogyan fogyasszuk el a valódi ételeket ahhoz, hogy sokáig megőrizzük az egészségünket? A táplálkozáskutatás témakörében Michael Pollan ma a világ egyik legelismertebb gondolkodója. Könyvei, amelyek az egészséges táplálkozás legkorszerűbb elméleteivel ismertetik meg az olvasókat, a világ számos országában kerültek a sikerlisták élére. _Életadó ételeink_ című könyvét megdöbbent felvetései és hatékony, praktikus tanácsai mellett humoros stílusa teszi igazán élvezetes olvasmánnyá.

Dr. Magda Sándor - Marselek Sándor - Állattenyésztés
A ​gyakorló gazdák és az állattartással most ismerkedők is hasznos tudást nyerhetnek a könyv tanulmányozásakor. Az általános fejezetek az állatok rendszerezésével, szaporításával, elhelyezésével stb., valamint a takarmányozás elméletével és gyakorlatával foglalkoznak. A részletes ismereteket tartalmazó fejezetek pedig az egyes állatfajokra vonatkozó konkrét technológiai előírásokat és az ehhez kapcsolódó feltételrendszert körvonalazzák. A gyakorlati példák, a célszerű illusztrációk és a fogalomtár megkönnyítik az ismeretek elsajátítását.

Tóth Gábor - Az ​E-számokról őszintén
Világunk ​sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára. A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskört az élelmiszer-adalékanyagok, más néven "E-számok" jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó - félve az esetleges ártalmaktól - gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások fölösleges "pánikkeltésnek" érzik a negatívumok "felfújását". Egy azonban tény: az E-számok egyre inkább az általános érdeklődés középpontjába kerültek. Bizonyára sokan vagyunk, akik - kimondva vagy kimondatlanul - kérdésekkel és kételyekkel küzdünk az élelmiszeripar tevékenységét és az E-számokat illetően. Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kulisszatitkait? Megbízhatóak-e az E-számokkal kapcsolatos tudományos eredmények? Lehetnek-e egészségkárosító hatásaik az adalékanyagoknak: Mit várhatunk a jövőben ezen a téren? Többek között e kérdésekre keres választ kiadványunk, szemléletformáló jelleggel, ugyanakkor tudományos megalapozottsággal, rámutatva a fő tendenciák irányára és az egyedi jelenségek mozgatórugóira.

Thomas M. Campbell - T. Colin Campbell - Kína-tanulmány
A ​Kína-tanulmány, a világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérése világosan és közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek között. Szerzője, Dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál. Nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek.

Böő István - A ​pecsenyecsirke
A ​mű olyan ismeretekhez juttatja az olvasót, amire az árutermelő gazdának feltétlenül szüksége van. Mindent a fajta-tartás-takarmányozás-állategészségügy összefüggésben tárgyal, rámutatva, hogy ezek elválaszthatatlanul összefüggő elemei a gazdaságos termelésnek. Kifejti, hogy a szakmai ismereteknek, a terveknek, az előre elkészített felméréseknek nagy a jelentősége, és nem szabad csak a vélt nyereség reményében, alapos előtanulmányok nélkül vállalkozni. Hangsúlyozza az integráció szükségességét a szülőpároktól a késztermék értékesítéséig. A főbb témakörök fejezetei a minőséggel, a hústermeléssel és a technológiával foglalkoznak.

Scan0001
elérhető
1

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jonathan Safran Foer - Állatok ​a tányéromon
„Váratlan ​impulzusok ösztönöztek, amikor megtudtam, hogy apa leszek. Elkezdtem takarítani, lecserélni régen kiégett villanykörtéket, ablakot tisztítani, iratokat dossziézni, megjavíttattam a szemüvegemet, vettem egy tucat fehér zoknit, tetőcsomagtartót szereltem fel a kocsira és egy térelválasztó kutyarácsot a hátsó ülésre, fél évtized után először tornáztam… és elhatároztam, hogy könyvet írok a húsevésről.” Jonathan Safran Foer könyve a legeredetibb hangvételű könyv, amit ebben az évszázadban írtak az étkezés témakörében. Rengeteg humorral, iróniával és ébresztő gondolatokkal mutat rá a húsipar és a húsevés visszásságaira, illetve arra, hogy az állatokhoz való viszonyunk sok esetben milyen méltánytalan és tisztességtelen. Az Állatok a tányéromon garantáltan megváltoztatja a gondolkodásodat az evésről és a húsról, méghozzá jó irányban. „Ez a történet nem könyvként kezdődött. Csak tudni akartam – önmagam és a családom miatt –, hogy mi a hús. A lehető legkonkrétabban akartam tudni. Honnan jön? Hogyan állítják elő? Miként bánnak az állatokkal, s az milyen mértékben számít? Mik a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai az állatok elfogyasztásának? Személyes kutatásom azonban nem sokáig maradt ilyen irányú. Szülőként tett erőfeszítéseim által olyan tényekkel kerültem szemtől szembe, melyeket állampolgárként nem hagyhattam figyelmen kívül, íróként pedig nem tarthattam meg magamnak. Csakhogy számolni azokkal a tényekkel és felelősségteljesen írni róluk, nem egy és ugyanaz.”

Galambosné Goldfinger Erzsébet - Élelmiszer ​alapismeretek
A ​könyv tartalma közel áll a hosszú évek óta sikeres, azonos című tankönyvhöz, de annak a moduláris, kompetencia alapú képzés szakmai és vizsgakövetelményeinek megfelelően átdolgozott, tartalmi és formai szempontból egyaránt teljesen megújított változata. Az élelmiszereket mint a vendéglátó szakmák technológiai folyamatainak alapanyagait vizsgálja, azt mutatja be, hogyan változnak tulajdonságaik a tárolás, majd a feldolgozás során. Ehhez áttekinti a fő élelmiszercsoportok alkotóelemeinek fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait, a tartósítási tudnivalókat. Kitér a minőségmegőrzéssel kapcsolatos feladatokra és röviden a HACCP rendszer alapelveire. A tananyag az ismeretek alkalmazására, a gyakorlati kompetenciák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A kompetenciafejlesztést igen jól szolgálja a CD-mellékleten található tartalom: számos, a tananyag megértését és elmélyítését segítő bemutató animáció, minden fejezethez kompetenciafejlesztő interaktív gyakorló feladatok, érdekes olvasmányok és több száz felvételből álló szemléletes képanyag. A CD-ROM melléklet technikai okoból sajnos csak késve, 2013 első negyedévében jelenik meg. A CD-t a kiadó a megjelenést követően térítésmentesen eljuttaja mindenkinek, aki már megvásárolta a könyvet. A CD-ROM megjelenését követően indítjuk a könyv tankönyvvé nyilvánítási eljárását, aminek eredményeként a tankönyv a 2013/14-es tankönyvlistára már felkerül. A tankönyv az oktatásban addig is használható. A CD-melléklet főleg a szemléltetést, az egyéni felkészülést, a tananyag elmélyítését, a tudás ellenőrzését szolgálja. Ezt részben lehetővé teszik a tankönyvben található összefoglaló kérdések és ábraanyag is.

Pejtsik Árpád - Áruismeret ​a húskereskedelmi tanulóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Surányi Dezső - Aszaló ​napsugár
A ​napsugár éltető és minden vonatkozásában kedvező szerepe szinte a homo sapiens megjelenésével egyidős tapasztalatunk. A Föld felszíni alakulatai, természeti adottságai együttvéve rendkívül változatos életfeltételeket hoztak létre, amelyben az adottságok és szükségletek folytonos konfliktusai, kiegyenlítetlenségei egy tudatos lény, az ember természetismeretét, természetkezelő képességét jelentékenyen segítette.

Sahin-Tóth Gyula - Élelmiszerismeret ​I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sahin-Tóth Gyula - Élelmiszerismeret ​II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Terék István - A ​kecske- és a juhtej feldolgozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Magda Sándor - Marselek Sándor - Élelmiszeripar
Az ​élelmiszeripar iránt érdeklődő olvasóknak és vállalkozóknak ajánljuk. Az élelmiszer-feldolgozás, tartósítás alkalmazott eljárásainak ismertetése után az egyes szakdolgozatokat mutatja be és utal a minőségi termék-előállítás fontosságára.

Böő István - A ​kisüzemi sertéshústermelés gyakorlata
A ​kötet célja, hogy a hazai kisüzemi sertéstenyésztés versenyképessé tételéhez adjon elméleti alapokat. Az ".eurokomformitást a termelés, a feldolgozás, a forgalmazás, az értékesítés területén egy integrált termelési és minőségbiztosítási rendszer felállításával, működtetésével biztosítani lehet" - szögezi le a szerző. Ezért elöljáróban a járványvédelem néhány gyakorlati kérdését elemzi, majd a sertéstartás feltételeit veszi sorra. Részletesen szól a takarmányozás elméletéről és gyakorlatáról, majd azokat a kritériumokat vázolva fel, amelyek szerepet játszhatnak a megfelelő tenyészállomány kiválasztásánál. A szerző részletezi a malacnevelés különböző szakaszait, valamint a hízlalást befolyásoló tényezőket. Végül a sertés értékesítéséhez és szállításához nyújt gyakorlati tanácsokat. A táblázatokkal, grafikonokkal kiegészített kötet - minden árutermelő sertéstartónak melegen ajánlandó.

Csoma Zsigmond - Magyar László András - Magyar ​füves- és gyógyborok
Korabeli ​források olvasása, levéltári kutatások, néprajzi gyűjtések során a szőlővel és borral való gyógyítás különböző módjaira lettünk figyelmesek. Lassan kirajzolódott előttünk egy gyógyítási rendszer, egy teljes kép, a szőlővel, a musttal, a borral, a különböző gyógyfűvel még inkább gyógyhatásúvá varázsolt borféleségekkel történő gyógyításról. Mindez a természetes gyógyítás része volt, a több évszázados tapasztalatokat magába ötvöző, kikristályosodott gyógyító tudás része. Szándékunk e könyv megírásával, hogy a több évszázados szőlő-bor gyógykúra ne merüljön végleg feledésbe, sőt ha arra érdemesnek tartják, orvosok, szanatóriumok ismét alkalmazhassák. Ne feledjük, a mértékletesen fogyasztott magyar borok mindig gyógyhatásúak voltak, és maradtak máig is.

Fertő Imre - Tóth József - Piaci ​kapcsolatok és innováció az élelmiszergazdaságban
A ​nemzetgazdaságba teljesen integrálódott és vertikálisan összekapcsolódó élelmiszerlánc koordinálása ma már a kiskereskedelem irányából történik. Ez folyamatosan komoly kihívást jelent nemcsak a termelők, hanem a feldolgozók számára is. A Budapesti Corvinus Egyetem Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszékén a területen folyó kutatások az elmúlt években két fontos problémakörre koncentráltak. Egyrészt, mi jellemzi az élelmiszerláncok egyes lépcsői közötti kapcsolatokat, különös tekintettel a kistermelők és a kis- és közepes vállalkozások lehetőségeire. Másrészt, mi a szerepe az innovációnak az élelmiszerláncok versenyképességének alakulásában. A kötetben az eddigi kutatások részleges összefoglalása olvasható. A könyv két nagyobb részből áll, amelyek egyaránt foglalkoznak az élelmiszer-gazdaság piaci kapcsolataival és az innovációval. Az első részben a TÁMOP-kutatást megalapozó tanulmányok eredményei olvashatók. Az eredmények tanúsága szerint két évtizeddel az átmenet kezdete óta a mezőgazdasági termelők még mindig komoly alkalmazkodási problémákkal néznek szembe, amelyek nem kizárólag csak a kistermelőkre jellemzőek. A második rész a TÁMOP-kutatás során elvégzett kérdőíves felmérés alapvető eredményeit mutatja be. Ebben a részben az üzleti tranzakciók körülményei, a szerződések, a vállalatok közti kapcsolatok jellemzői, továbbá az innovációs attribútumok mentén elvégzett empirikus vizsgálatok összegzését olvashatja az érdeklődő.

Ismeretlen szerző - Változó ​prioritások az európai mezőgazdaságban
Tizennyolc ​tudós 2010. november 4-én a világ minden tájáról azért jött össze, hogy Csáki Csaba első hetvenedik születésnapját egy nemzetközi konferenciával köszöntse. A résztvevők között találjuk Csáki Csaba kollégáit a Corvinus Egyetemről, a IIASA-ból, a Világbankból és számos hazai és nemzetközi közös kutatásból. Egy tudós számára azt hiszem, az a természetes, hogy ezt az esemény tudományos konferenciával ünnepeljük. A sikerekben gazdag eddigi életút önmagáért beszél, amelyet többek között számos hazai és külföldi kitüntetés is elismert már. Azt gondolom, hogy Csáki Csaba nemzetközi elismertségét, a szokásos hivatkozási indexek mellett, a konferencia külföldi előadói névsora egyértelműen bizonyítja, akik között a nemzetközi, az európai és a brit agrárközgazdasági társaság jelenlegi és volt elnökeit is köszönthetjük. A konferencia előadásai két kötetben jelennek meg. Az első kötet „Changing Landscape of European Agriculture” címmel a konferencia napjára jelent meg, és a konferencia nemzetközi szekciójának előadásait tartalmazza. A jelen könyv a konferencia magyar szekciójának előadásait és néhány más írást tartalmaz, amelyek az idő szűke miatt akkor nem hangzottak el. A könyv témái jól kapcsolódnak ahhoz a kutatási témához, amellyel Csáki Csaba eddigi pályafutása alatt foglalkozott. Fertő Imre

Maeve Binchy - Változások ​éve
Cathy ​Scarlet és Tom Feather - akik a vendéglátóipari főiskolán lettek jó barátok - úgy döntenek, az övék lesz Dublin legjobb ételszállító cége. A tehetségük adott, a megfelelő helyet is megtalálták, és néhány fontos kapcsolatra is szert tettek. Ám nem mindenki van annyira elragadtatva a Scarlet Feather ötletétől, mint ők. Tom szülei azt szerették volna, hogy a fiuk a családi vállalkozásban dolgozzon, Cathy anyósának szemét pedig szúrja menye önálló karrierje. Lassan kiderül, hogy sem Cathy házassága, sem Tom kapcsolata a barátnőjével nem az, aminek látszik. Cathynek és Tomnak az üzleti sikerek és kudarcok közepette meg kell küzdeniük érzelmi kötelékeikért is.

Bees
Gazdaságos ​méztermelés Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Gazdaságos ​méztermelés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Holdas Sándor - Húsnyúl-termelés ​kisüzemtől nagyüzemig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szili István - Gombatermesztés
Az ​eredményes gombatermesztéshez a technikai feltételek megteremtésén kívül szorgalom, kitartás, több termesztési ciklusban szerzett tapasztalat, valamint szakismeret szükséges - írja a Szerző. Az utóbbi kivételével valamennyi "hozzávaló" megléte a vállalkozón múlik, a szakismeretet pedig ez a könyv tartalmazza. Megismertet a csiperke-, a laska-, és a shitakegomba kisüzemi termesztésének minden fázisával - a hangsúlyt a biztonságot leginkább meghatározó biológiai, higiéniai, növényvédelmi tudnivalókra helyezve. Bemutat 17 további termeszthető gombafajt, végül részletezi a szaporító-anyagkészítés és a gombafeldolgozás módjait és lehetőségeit.

Fekete Károly - Sahin-Tóth Gyula - Suhajda Jánosné - Élelmiszerismeret ​I-II.
Az ​első kötet a növényi eredetű élelmiszerekkel foglalkozik. Először a gabona-, malom-, tészta- és sütőipari áruk jellemzőit, fajtáit ismerteti a szerző, majd az édesítőszerek, édesipari áruk és cukrászati történetével, csoportjaival ismerkedhetünk. Végezetül a gyümölcsök, zöldségfélék és tartósított gyümölcs-zöldségáruk bemutatásával fejeződik be az első kötet. Felújított témák a kiadványban: - Egzotikus gyümölcsök a polcokon és a konyhában - Tartósítási eljárások

Szeitzné dr. Szabó Mária - HACCP ​és élelmiszer-biztonsági előírások az Európai Unióban
E ​könyv elődjének (HACCP és közegészségügyi előírások az Európai Unióban és Magyarországon) kiadásának megjelenése óta a jogszabályi környezet jelentősen megváltozott. Az Európai Unióban életbe lépett az ún. „higiéniai törvénycsomag", mely valamennyi korábbi élelmiszer- és takarmányhigiéniai előírást módosított, valamint az élelmiszer ellenőrzésről is új rendelet lépett érvénybe. Ezek a rendeletek az Unió valamennyi tagállamában azonos módon - további honosítás nélkül - kötelező érvényűek. Hazánkban is megújult a jogi szabályozás. A könyv a megváltozott elvárásoknak megfelelő tartalommal, számos gyakorlati feladattal segíti – a sokszor száraz – tananyag elsajátítását. Melléklete számos, a gyakorlati életben használatos, dokumentumot tartalmaz.

Csák Emese - Élelmiszerek ​és vegyi áruk forgalmazása
A ​könyv a 0007-06/0007-11 Élelmiszerek és vegyi áruk forgalmazása szakmai követelménymodulban meghatározott feladatprofiloknak kíván megfelelni. A könyv fő fejezetei: I. Élelmiszerek általában II. Az élelmiszerek csoportjai III. Háztartási és vegyi áruk IV. Az áruk értékesítése Az I. és II. fejezetben az élelmiszeráruk, a III. fejezetben a vegyi áruk ismertetése a szakmai követelménymodulban előírt csoportokban történik. A IV. fejezetben az áruk eladásának néhány gyakorlati, speciálisan az élelmiszerekre vonatkozó kérdésére - kihelyezés, mérés, csomagolás, dekoráció - tér csak ki a könyv. Az egyes témakörök után található Kérdések, feladatok az elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazását igénylik. A *-gal jelölt szavak, kifejezések magyarázata a könyv végén lévő Kislexikon-ban található. A Mellékletek nagyon sok hasznos információval egészítik ki a fejezetek ismeret anyagát. A könyv hasznos kiegészítő ismeretanyagaként ajánljuk a Táplálkozástudományi -, mikrobiológiai- és tartósítási ismeretek c. jegyzetünket.

Kardos Ernő - Gyönös Károly - Szenes Endréné - Konzervipari ​zsebkönyv
A ​konzervipar a különböző - meghatározott időszakban termő - romlandó élelmiszerek tartósításával foglalkozik. Megóvja értékes táp- és biológiai anyagait, hogy az év bármely szakaszában megfelelő élelmiszerekhez juthassunk. Hazánk éghajlati és talajviszonyai a konzervipari nyersanyagok (gyümölcsök, főzelékfélék, állati termékek stb.) termelésére rendkívül kedvezőek. A magyar konzervipar nagyipari méretekben az utolsó évtizedekben alakult ki. Ennek a fejlődő, igen nagy jelentőségű iparágnak alapvető irodalma lesz a "Konzervipari zsebkönyv." A könyvet az ipar gyakorlott szakemberei írták. A szűk terjedelem lehetőségein belül részletesen ismertetik a tartósítóipar kialakulását, nyers-, segéd- és csomagolóanyagait, általános üzemi vonatkozásait, gépi berendezéseit, technológiai folyamatait (a korszerű automata gyártóvonalakat), berendezéseit, technológiai előírásait, minőségellenőrzését, vizsgálati módszereit és üzemgazdasági vonatkozásait.

Miklósné Horváth Erzsébet - Tojástermelés ​a kisgazdaságban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

José Bové - François Dufour - A ​világ nem eladó
A ​szimbolikus gyorsétterem rombolás az étel minőségének védelméért, és az ezért kiosztott börtönbüntetés felkavarja és mozgásba lendíti a közvéleményt. Az egymást követő élelmiszer riadók - a kergemarhakór, a dioxin, a nitrátos víz, a génkezelt termékek, a lisztéria, a nehézfémek - elbizonytalanítják a fogyasztókat, akik joggal nyugtalankodnak az ipari mezőgazdaság uralmának elhatalmasodása miatt. Az élelmezési horror a média korában arcot ölt, Jósé Bővé arcát. A kékszemű, vörhenyes bajuszú férfi a „le a korcs-étellel" mozgalom, majd az antiglobalista küzdelem hőse lesz. Ha nem tudjuk, mit esznek gyermekeink a menzán, ha az elfogyasztott hússal azt kockáztatjuk, hogy egyszer majd elszivacsosodik az agyunk, ha látjuk, hogyan halnak ki környezetünkben a növények és egyes állatfajok, ha már nem tudjuk, mit együnk, mi is Jósé Bové-t fogjuk támogatni. „Franciaországot a fast food-tól és a szabadkereskedelemtől megvédő harc hősének tekintett parasztvezér áthozza forradalmát a csatornán.” - Sunday Times -

B. F. Wilcox - Fundamentals ​of Food Chemistry 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nóber Imre - A ​kenyér története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nem_boci
elérhető
7

Hartay Csaba - Nem ​boci!
Traktorosok, ​takarítónők, takarmányügynökök téblábolnak, és beszélnek rettentően sokat a Körös-parti tájban. Roncsolt gondolatok, roncsolt nyelv és annyi elbeszélői irónia, humor, amennyi épp a legfogyaszthatóbbá teszi ezt a mai agrárlegendáriumot. Hartay Csaba tényleg tehenész, de nem úgy, hogy ül egy sámlin a boci (NEM BOCI!) mellett, és húzogatja a tőgyét. Ő az egyik cégvezető. Egy akkora cég vezetője, ahol négyszáz tehenet fejnek naponta kétszer. Ez a termék. Tizenegyezer liter tej mindennap. És az elbeszélő napi problémái, élethelyzetei, amelyekről a történetek szólnak, valójában egy menedzser problémái (hogyan osszuk el a szabadságolásokat, hogyan vegyünk fel új munkaerőt, hogyan ellenőrizzük a termelést). A Nem boci! a népi írók legnemesebb hagyományaira épít, a mai magyar próza legüdébb nyelvét használja, és az üzletemberek legaktuálisabb problémáira reflektál, plusz még vicces is.

Kollekciók