Ajax-loader

'brazil' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Luca Caioli - Neymar
Luca ​Caioli legújabb könyvének főhőse a világ labdarúgásának új csillaga, alig 22 évesen Neymar, az új Pelé. Nemrég írt alá az FC Barcelonához, és sokak szerint hamarosan a világ legjobb játékosa lesz. A barátaival, a szeretteivel, az edzőivel és a csapattársaival folytatott exkluzív beszélgetések által egyedülállóan mutatja be a szerző azt a játékost, aki az emberekből komoly szenvedélyt vált ki, bármerre is jár. A kiadvány átöleli a futballista történetét a gyerekkorától, az első csapataitól kezdve a Santossal és a brazil válogatottól elért sikereken át egészen a Barcelonába érkezéséig. Pontos, egyedi és kemény portré arról a tarajos srácról, akinek megmozdulásait, látványos játékát tátott szájjal szemléli a világ.

Raphael Montes - Titkos ​vacsorák
Négy ​fiatal férfi luxuslakást bérel Rio de Janeiroban. Amikor egyikük miatt adósságba keverednek, pokoli ötletet találnak ki, miként jussanak pénzhez. Dúsgazdag, elit ügyfelek számra különleges vacsorákat kezdenek tartani. És a szokatlan gasztronómiai vállalkozás nem várt mértékben szárnyalni kezd... A precíz Dante üzleti menedzsmentet tanul. A komoly Miguel orvosi egyetemre jár. Az udvarias Leitao számítógépes hacker. A céltudatos Hugo tehetséges séf. A brutális bűncselekmények hálójára kezdetben egyikük sem gondol. De hány halottat lehet ellopni és felszolgálni? "Hitchcock filmjeihez méltó." GUARDIAN "Raphael Montes kötelező olvasmány." JEFFREY DEAVER "Még vérfagyasztóbb, mint a Holtodiglan." LAUREN BEUKES

Chris Carter - Egy ​gonosz elme
Ha ​eszébe jutsz... meghalsz. Egy bizarr baleset folytán egy még bizarrabb gyilkosságra derül fény egy amerikai kisvárosban. A férfira azonban, akit a kettős gyilkosság vádjával letartóztatnak, hamarosan egy még sokkolóbb gyanú árnyéka vetül: legalább huszonöt éve folyamatosan rabolja el, kínozza és csonkítja meg az áldozatait. A gyanúsított azt állítja, ártatlanul keveredett bele az egészbe, és egy titokzatos idegen követte el a bűntényeket. De vajon lehet-e hinni neki? Az FBI azonnal nyomozni kezd az ügyben, nemsokára azonban külső segítséget kell kérniük. A sorozatgyilkosokra specializálódott, elismert kriminálpszichológust, Robert Huntert bízzák meg azzal, hogy hallgassa ki a gyanúsítottat. Ez a nyomozó számára az eddigi pályafutása során kapott legnehezebb feladatnak bizonyul. A kihallgatás alatt ugyanis borzasztó titkok kerülnek napvilágra, amilyenekre senki sem számított. A legnagyobb titok mégis a gyilkos kilétét fedi, akinek az elkapásához Hunternek a saját magát kísértő démonokkal is szembe kell néznie...

Christopher Hilton - Ayrton ​Senna - Az utolsó kanyar
Az ​"Ayrton Senna, a Forma-1 géniusza" című könyv folytatása. Az utolsó négy év. Rajongók levelei. Az imolai verseny megrázó pillanatai. A gyász. A barátok, versenyzőtársak búcsúja. Magyarországon, eddig még meg nem jelent fotókkal.

Christopher Hilton - Ayrton ​Senna
A. ​Senna autóversenyző az 1988. évi versenyidényben került a FORMA-1 élvonalába. Azt szinte mindenki elismeri, hogy Jim Clark óta ő a legjobb vezető. A Keith Sutton fotóival illusztrált könyv Senna és a hozzá közelállók szemén keresztül rajzol hiteles portrét a FORMA-1 géniuszáról. Megjelenik a gyermek, aki dzsipet vezet kuplung nélkül. Megismerjük azt a fiatalembert, aki bámulatba ejtette a Forma Ford 1600 verseny mezőnyét és nézőközönségét. Az egész könyvet át- meg átszövi Senna személyiségének sokoldalúsága, filozófiája, küzdelme önmagával és a világgal. A lebilincselő regény egy rendkívüli ember rendkívüli portréja.

Jeremy V. Jones - A ​Kaká-sztori
Kaká ​a klasszikus brazil labdarúgók előkelő társaságának egyik tagja. Gólerős, cselei őrületbe kergetők, átadásainál, ahogy mondani szokták a labdának szeme van. Elképesztő, hogy bármire is készül, annak többnyire semmi előjele sincs. Kiszámíthatatlan. Mintha mindent lazán a kisujjából rázna ki. 2007-ben a világ legtöbb szakértője őt látta glóbuszunk legjobb labdarúgójának. A mindig szerény, babaarcú Kaká Párizsban, az Aranylabda-díj átvételekor ezt mondta: „Szeretnék hálát adni Istennek, aki megengedte, hogy itt legyek ma”. Nem egy nagysikerű döntő után is megvallotta hitét, lekapva magáról mezét, hogy megmutassa az alatta lévő trikó feliratát „Jézushoz tartozom”, vagy „Jézus szeret téged”. Lehet, hogy napjainkban az argentin Lionel Messi vagy a portugál Cristiano Ronaldo csillaga fényesebben ragyog, de Jeremy V. jones könyvét olvasva megerősödik bennem a gondolat, az 1982-ben született brazil, akitől van mit tanulnunk, tesz még olyan csodát, amelynek látszólag semmi előjele sincs. Novotny Zoltán sportriporter

Brian Winter - Pelé ​- Csak a foci
Foci. ​Futball. Labdarúgás. A világ legnépszerűbb sportját számos néven emlegetik, de egyvalamiben évtizedek óta egyetértenek a szurkolók: minden idők legnagyobb játékosa Pelé. Ebben a könyvben a legendás sztár, a labdarúgás nagykövete a futballban rejlő fantasztikus lehetőségekről gondolkodik, és most először mesél az életéről, számol be tapasztalatairól, páratlan élményeiről. Messi, Ronaldo és Beckham előtt ott volt Edson Arantes do Nascimiento, akit egyszerűen csak Pelé néven ismertek. A brazil nemzeti kincs, aki a pályán nyújtott bámulatos teljesítményével milliókat kápráztatott el: ő az egyetlen labdarúgó, aki háromszoros világbajnoki címmel büszkélkedhet, és húszéves pályafutása alatt 1283 gólt szerzett annyit, mint senki más. Most, hogy több mint hatvan év után ismét Brazília rendezi a világbajnokságot az az ország, amely sokak véleménye szerint tökélyre fejlesztette ezt a sportot , a labdarúgás különleges lehetőségeket kínál a globális szintű változások elősegítésére. És a torna hivatalos nagyköveteként Pelé készen áll arra, hogy a haladás ikonja legyen. Pelé most először tekinti át a labdarúgás elmúlt néhány évtizedének történetét, és új megvilágításba helyezve vizsgálja, milyen szerepe van a futballnak abban, hogy közel hozza egymáshoz a világ különböző országaiban élő játékosokat. A sport globális nagyköveteként beutazta a világot, és jótékonysági szervezetek támogatójaként hirdeti, hogy a labdarúgás nagyon pozitív hatással lehet fiatal férfiak és nők, nehézségekkel küszködő közösségek, sőt akár egész nemzetek sorsára is. Alapos részletességgel, megejtő nyíltsággal beszél a legmeghatározóbb élményeiről, szívet melengető történeteket mesél el, keserves tapasztalatok árán kiérlelt bölcs gondolatokat oszt meg az olvasóval, és áttekinti, milyen újabb távlatok nyílhatnak a labdarúgás előtt. Ez Pelé hagyatéka: igyekszik továbbadni mindent, amit tanult, és ösztönző hatással lenni az új nemzedékekre. Könyvében részletesen leírja, milyen ambiciózus céljai vannak a sport és ezáltal az egész világ jövőjét illetően.

A_k%c3%b3csagmad%c3%a1r_%c3%a9s_az_%c3%a1lom
A ​kócsagmadár és az álom Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​kócsagmadár és az álom
Dornbach ​Mária brazil népmese-feldolgozásai

Ivani Ribeiro - Solange Castro Neves - A ​homok titkai 4.
A ​közkedvelt tévésorozat. A homok titkai regénysorozatának negyedik-és egyben utolsó-kötetét tartja a kezében az olvasó. Aki mind ezidáig izgatottan követte a pontali ikrek sorsát, ezúttal sem fog csalódni a várakozásaiban. Mert hihetetlen fordulatokat tartogat számára a könyv,melyek nem csupán Ruth és Rachel Araujo sorsában hoznak változást, hanem a többi szereplő életében is. A cselszövések szinte végtelen sora elakad, Virgilio Assuncao kegyetlen tettei nem maradnak megtorlatlanul. Pontal lakóit is éri néhány meglepetés, de végül a veszedelem innen is elvonul. Donato úr nem garázdálkodhat örökké kénye-kedvére, Breno úr meg elfoglalhatja újra a polgármesteri széket, hiába mesterkedett annyit ellene a sógora. Régi,titkolt szerelmek teljesednek be, más kapcsolatok meg felbomlanak. A kedves mosolyú Clarita asszony is megtalálja végre a boldogságát, sőt nyughatatlan lánya, a vadóc Malu sem tart ki örökre az ő halott Gilbertója mellett. Tonia, a sokat szenvedett butikoslány is révbe ér, és megnyugszik végre a lelke. Rachel pedig, az ördögi cselszövések, a gonosz ötletek és a véres bosszúk nagymestere, hiába tart ki utolsó leheletéig, hogy tönkretegye Marcos és Ruth szerelmét, a fiatalok érzései egymás iránt-minden átmeneti viszontagság ellenére-végül sokkal erősebbnek bizonyul nála.

Ivani Riberio - Solange Castro Neves - A ​homok titkai 3.
A ​népszerű, közkedvelt tévéfilm-sorozat regényváltozatának harmadik kötetében újabb izgalmak várják az olvasót. A fordulatokban gazdag történet most is váratlan bonyodalmakkal, cselszövésekkel szolgál. Féltve őrzött titkok lepleződnek le, miközben újabb és újabb rejtélyekre bukkanunk. A pontali ikerpár körüli végleges szenvedélyek, heves indulatok kavarognak, a tiszta szerelem útjába egyre több akadály gördül. Rachel titkos „föltámadása” képtelen helyzetekbe sodorja Ruthot, akinek minden bátorságára szüksége van, hogy az őt övező, többnyire ellenséges környezetben megálljon a lábán, és továbbhaladjon a célja felé. Marcos szerelme azonban még nagyobb erőt ad neki a küzdelemhez. Virgilo doktor cselszövései nemcsak Ruth dolgát nehezítik meg: a milliomos fondorlatai beárnyékolják Breno és Vera mindennapjait, beleszólnak Tonia és Munhos életébe, csakúgy, mint Sampaio doktor eddigi békés, szeretetteljes családi kapcsolataiba. De azért változik a világ: egyre többen veszik fel a harcot ezzel a gátlástalan törtetővel és rántják le a leplet galád üzelmeiről. Lassanként Donato úr aljasságaira is fény derül, ráadásul a holdkóros Tonho ügyes csele alaposan megtéveszti őt. Küzd egymással a jó és gonosz, szélsőséges érzelmek csapnak össze: sok vad szenvedély, engesztelhetetlen gyűlölet és tiszta, önzetlen szerelem vezérli a szereplők életét, mely számtalan izgalommal és meglepetéssel szolgál. A hamarosan megjelenő negyedik kötet, melyben hőseink sorsa végül nyugvópontra jut, további váratlan fordulatokkal és lélegzetelállító bonyodalmakkal lepi meg az olvasót.

Ivani Ribeiro - Solange Castro Neves - A ​homok titkai 2.
A ​filmsorozat egy ikerpárról (Ruth és Raquel) szól, akik teljes ellentétei egymásnak. Lesarkítva a dolgokat, Ruth a jó, Raquel a gonosz. Egy napon Ruth megismerkedik Marcossal, akivel rögtön egymásba szeretnek. Raquel azon van, hogy szerelmüket tönkretegye, mert Marcos vagyonára fáj a foga.

Esti_mes%c3%a9k
Esti ​mesék fiúknak Ismeretlen szerző
91

Ismeretlen szerző - Esti ​mesék fiúknak
Gyermekeink ​életében nélkülözhetetlenek a mesekönyvek. Az esti mesélések és simogatások percei felejthetetlenek. Ezúttal a kisfiúkhoz szólnak a magyar, lengyel, bolgár, ír, török, norvég, japán népmesék, hogy általuk jobban megismerjék önmagukat, közelebb kerüljenek a világhoz. Elek Lívia illusztrációi hívják életre a mesék szereplőit, a gyermekek képzeletét megindító világot. Természetesen az sem kizárt, hogy a fiúk húgai, nővérei is tanulnak a szívhez szóló történetekből. Ám, hogy vita ne legyen a fiúk és lányok között, közreadjuk az Esti mesék lányoknak című mesegyűjteményt is.

Jose Lins do Rego - Pokoli ​paradicsom
A ​tévéfilm sorozatból ismert Pokoli paradicsom pokoli és paradicsomi olvasmány. A szerelemről szól: a pokolról és a paradicsomról. A könyv - miként a filmsorozat -, Eduarda, a szőke "idegen asszony", és No, a furcsa, vonzó mesztic halász szenvedélyes érzéki szerelmének története. Végzetszél süvít a sorok és sorsok között! Inkább pokol paradicsom nélkül, mint paradicsom nők nélkül... Talán igaz, talán nem. Mindenki maga dönti el. A Pokoli paradicsom hősei döntése egyértelmű...

Marcelo Rossi atya - Agapé
Magyarul ​is olvasható az Agapé. Hazájában Coelhot is megelőzte egy különös pap! Marcelo Rossi atya nem mindennapi alakja a Katolikus Egyháznak. Tömegeket képes megmozgatni, bárhová is megy, bármibe is fog. Agapé című könyvét – a görög eredetű szó az isteni szeretetet jelenti a keresztényeknél – másfél év alatt mintegy 7,5 millió példányban adták el. Ezzel megdöntötte honfitársa, Paulo Coelho rekordját, sőt rendkívül rövid idő alatt, egyetlen este 24 ezren vásárolták meg a művét. Rossi atya azonban nem csak nagysikerű író: végzett tornatanár, aki CD-ket és DVD-ket is kiad; könyvének bevételéből pedig egy 100 ezer fő befogadására alkalmas templomot építtet. Az Agapé magyarul a XXI. Század Kiadó gondozásában jelenik meg. „Bízom benne, hogy megértik az Agapé üzenetét, nagyon sok szeretettel írtam.” – Marcelo Rossi atya

Alan Henry - Ayrton ​Senna
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

José Sarney - Saraminda
Föld, ​vér és arany. Nem Ady költői világát idézik ezek a szavak, hanem a brazil trópusi erdővidék kaland, varázslat, szenvedély megülte poklát-paradicsomát. Brazil aranymosó kalandorok fölfedezése nyomán aranyláz dúlja föl a szűz vadont. Fölfigyel a szomszédos Francia Guyana, hamarosan fegyverek dörögnek, és emberi sorsok törnek derékba Párizs és Rio vitájában, és máris történelemmé dagad a területi viszály. A francia-kreol gyarmati Cayenne lankatag bája és az amazóniai őserdő mágiája, mokány brazil aranyász-férfiassága színezi ezt a környezetet. Történelmi alakok és költött szereplők veszik körül benne Saramindát, a gyönyörű, hétszer szűz és hétszer ringyó indián-néger-francia örömlányt, aki mindenkit megbűvölt, de ő csak egyet szeretett, és abba mindenki belepusztult. Élők és holtak idézik föl, szeszélyes, filmvágásos időrendben, ezt a lebilincselő, kitalált-igaz lázálmot, és egy még mesélni tudó nagy brazil írásművész, az egykori köztársasági elnök José Sarney mondja el nekünk, a modern regény legújabb vívmányainak tudatában és birtokában.

Dénes Tamás - Mácsik Viktor - Brazil ​varázslók
A ​cím minden további magyarázat nélkül is világossá teszi a futballrajongók számára, hogy a világ legeredményesebb futballnemzetének sztárjairól olvashatnak.

Dávid Sándor - Senna ​a Hungaroringen
"Nem ​Senna könyvet írtam, nem is történelmet. Emlékmozaikokat szedegettem össze." - írja kötete élén a sportriporter, aki az 1994-ben Imolában halálos végű balesetet szenvedett brazil versenyzőnek a mogyoródi pályához fűződő történeteiből állított össze kötetre való, személyes hangvételű emlékmozaikot. Az első, 1986-os Magyar Nagydíjtól - az első "vasfüggönyön túli" Forma-1 futamtól 1994-ig, az immár kilencedik magyarországi futamig veszi számba Senna eredményeit (a brazil "herceg" 1988-ban, 1991-ben és 1992-ben végzett első helyen a Hungaroringen). Így a sok-sok eredeti fotóval illusztrált kötet nemcsak a hazai vonatkozású Senna-sztorik gyűjteménye, de a hazai Forma-1 autóversenyzés évtizedének oldott hangú krónikája. - Az autósport rajongói keresik majd az albumszerű könyvet, amely most már az egyre terebélyesedő Senna-irodalomnak nem érdektelen darabja.

Covers_167838
Boszorkányszombat Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Boszorkányszombat
Kávé, ​kakaó, szamba, futball... óriási arányok, nagy nyomor, nagy gazdagság, bőkezű természet és roppant természeti csapások...számtalan nép, különféle fajok régi és újabb keveredése... három földrész kultúrájának szerves-szervetlen összefonódása... trópusi derű a szomorú trópusokon és társadalmi feszültségek a karneváli kulisszák mögött... katonai diktatúra és a gazdaság "brazil csodája"... politikai nyitás és pénzügyi csőd... tömeges írástudatlanság és világhírű brazil sikerírók - ilyesmik jutnak eszünkbe, ha ezt a szót halljuk: Brazília. Ez a kötet - századunk legkiválóbb brazil elbeszélőinek írása - egy olyan hatalmas ország életéből akar ízelítőt adni, amelyet Stefan Zweig - mindennek ellenére - a " jövő országánal" nevezett. Tizennyolc novella tükrében vehetjük szemügyre ezt a tarka világot.(...) Ezzel a változatos tartalmú, gazdag könyvvel egy ismert brazil író és irodalomtudós, a magyar származású Rónai Pál nyújtja át választott hazája névjegyét a magyar olvasóknak

Juan Arias - Paulo ​Coelho
'His ​books have had a life-enhancing impact on millions of people.' _The Times_ Paulo Coelho was born in Brazil and has become one of the most widely read authors in the world today. Prior to his career as a bestselling author, he was a playwright, theatre director, hippie and popular songwriter for some of Brazil's most famous pop stars. Renowned for The Alchemist, he has sold more than 75 million books worldwide and has been translated into 61 languages. He is the author of _The Alchemist, The Pilgrimage, The Valkyries, By the River Piedra I Sat Down and Wept, The Fifth Mountain, Veronika Decides to Die, The Devil and Miss Prym, Manual of the Warrior of Light, Eleven Minutes_ and _The Zahir_. _Paulo Coelho: Confessions of a Pilgrim_ offers readers a chance to get to know Paulo Coelho's dramatic, inspirational life story for the first time. Coelho has always been a non-conformist, constantly searching for new paths and savouring both the good and the bad that came his way. After an unorthodox career path, he turned to writing and has become one of the most successful authors in the world. This intimate portrait by Juan Arias offers Paulo's compelling first-hand accounts of his experiences of: - Being confined to a mental institution as a young man simply because he was an artist; - Kidnapping and torture by paramilitaries; - Encounters with black magic and drugs; - An epiphany at Dachau and a vision he had of his own death; - The nature of writing and the spiritual quest. Juan Arias is an established writer and journalist for _EI Pais_ based in Spain. He has received an Italian Culture Prize for his writing and was awarded Best Foreign Correspondent for his journalism.

Ismeretlen szerző - A ​női kommunikáció kultúrtörténete
A ​női kommunikáció kultúrtörténete a történetírás viszonylag új tématerülete. Első megközelítésben beletartozik a nőknek szóló, a nőiességet és a férfi-nő viszonyt formáló, valamint a nők részvételével zajló kommunikáció is, legyen az társadalmi, családi vagy például szervezeti kommunikáció. A kötet tanulmányai ennek a nagy területnek néhány aspektusát villantják fel, elsősorban kora újkori és modern kori jelenségek bemutatásán keresztül. Olyan témákról szólnak, mint a női levelezés, a női kommunikáció a nemesi családokban, a női művelődés és kommunikáció egymásra hatása, a nőiesség és hazafiasság jelentésének változása és viszonya, egy női csoport megszervezésére létrehozott sajtótermék működése, a nőket megcélzó és egyúttal a nőiességet újradefiniálni próbáló propaganda, egyes női alkotók (filozófusok, költők, újságírók, esszéisták) tevékenysége, a nők médiafogyasztása, a társadalmi nemi norma közvetítése a személyközi kommunikációban és a nőkkel kapcsolatos kutatások során. A tanulmányok szerzői a Bécsi Egyetem, a Szlovák Tudományos Akadémia, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Nőtörténeti Kutatóközpontjának munkatársai.

Veronica Rossi - Schatten ​und Licht
Gideon ​Blake stirbt bei einem Unfall – eigentlich. Und doch findet er sich schwer verletzt im Krankenhaus wieder. Weitere merkwürdige Dinge geschehen: Seine schweren Knochenbrüche sind schon nach wenigen Stunden vollkommen ausgeheilt. Und wenig später überbringt ihm das geheimnisvolle Mädchen Daryn eine Botschaft: Er sei einer der vier Reiter, die die Welt retten müssen … Denn ein fieser Haufen Dämonen ist direkt aus der Hölle gekommen, um die Erde zu ihrem zweiten Zuhause zu machen.

Quarenta_%e2%80%8bem_quarentena
Quarenta ​em quarentena Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Quarenta ​em quarentena
Quarenta ​em quarentena é um projeto ambicioso: em plena pandemia de COVID-19, a editora Oficina Raquel convidou 40 autores e autoras para realizarem a transposição artística da temática que se tornou dominante na vida de toda a humanidade em 2020. Escritas no calor da hora, mas em estágios diferentes da pandemia, como é possível notar a partir da leitura das histórias, as produções abordam a finitude e a tristeza, mas também a esperança e o afeto. Confira o timaço de autores: Adriana Armony, Alex Castro, André Argolo, Anna Claudia Ramos, Anna Maria Mello, Antônio Schimeneck, Beatriz Roscoe, Camila Perlingeiro, Cidinha da Silva, Dani Balbi, DivanizeCarbonieri, ElikaTakimoto, Flávia Six, Godofredo de Oliveira Neto, Gonçalo M.Tavares, Henrique Rodrigues, Jeferson Tenório, João Pedro Fagerlande, Jorge Marques, José Roberto Torero, Júlio Emílio Braz, Leonardo Neto, Leonardo Tonus, Luciano Nascimento, Luciany Aparecida, Luis Maffei, Luiz Guilherme Barbosa, Luiz Roberto Guedes, Marcos Pasche, Maria Teresa Horta, Marisa Oliveira, Monique Brito, Patrícia Nogueira, Pedro Eiras, Ramon Ramos, Rogério Athayde, Silvia Barros, Silviano Santiago, Sonia Rosa, Thiago Carbonel.

Jerome Bureau - Brazilok, ​a futball varázslói
Az ​öt világbajnoki cím fényes bizonyíték arra, hogy Brazíliának nincs párja a labdarúgásban. De ez csak egy statisztikai adat, még ha fontos is. Ha a brazil futball nagyszerűségéről esik szó, nem annyira számok, mint inkább varázslatos technikai tudásukat csillogtató, szívből és örömmel játszó fiatalemberek jutnak az eszünkbe. Olyanok, akik ugyanúgy labdarúgók, mint akik a föld más országaiba kergetik a labdát, mégis egészen mások. Különlegesek. Kezdetben volt Friedenreich és Leonidas, majd jött Garrincha, Tostao, Sócrates, Romário, aztán a maiak, Ronaldo és Ronaldinho - és akkor még nem tettünk említést minden idők legjobbjáról, Peléről. Az 1920-as évektől nem telt el egyetlen évtized sem úgy, hogy Brazília ne adott volna egy-egy bámulatos tudású, lebilincselő személyiségű, megkérdőjelezhetetlen jelentőségű játékost a világ labdarúgásának. E kötet a sportág tizennégy varázslója pályafutásának tükrében foglalja össze a brazil futball történetét.

Annick Cojean - O ​Harém de Kadafi
Um ​relato chocante do reino de terror de Muamar Kadafi e uma analise sensivel do destino das mulheres vitimas desse sistema. Soraya tinha apenas quinze anos quando Muamar Kadafi foi visitar a escola onde ela estudava. No momento em que ela lhe estendeu um buque de flores, ele colocou a mao na cabeca da menina e acariciou seus cabelos. Era o gesto secreto que sinalizava a suas guarda-costas que ele a havia escolhido. Soraya foi raptada e viu sua infancia chegar ao fim. Durante sete anos, foi estuprada, espancada, forcada a consumir alcool e cocaina e depois integrada as tropas das amazonas de Kadafi. Neste livro, a conceituada jornalista Annick Cojean da voz a Soraya, desvelando um aspecto pouco conhecido da ditadura de Kadafi o abuso de drogas que estimulava a megalomania sangrenta do ditador e o cruel abuso sexual de jovens libias, escolhidas entre aquelas que lhe chamassem atencao. Inumeras mulheres tiveram o mesmo destino de Soraya, centenas provavelmente. Talvez nunca se saiba ao certo, pois o assunto ainda e tabu na Libia. Annick Cojean arriscou sua vida ao ir a Tripoli investigar essa historia. Ali, encontrou uma sociedade hipocrita e decadente, dilacerada pela prostituicao, pela corrupcao, pelo terror, por estupros e assassinatos. Em O harem de Kadafi, Annick Cojean possibilita que as vitimas do ditador libio contem sua historia para o mundo, devolvendo um pouco de dignidade a mulheres cuja vida foi destruida por um monstro.

Vilfredo Schürmann - Navegando ​com o sucesso
“Navegando ​com o sucesso não traz fórmulas mágicas, mas revela de forma apaixonante como os sonhos são possíveis. Vilfredo Schürmann ensina caminhos simples e fundamentais para que os sonhos não se tornem pesadelos. E esses conselhos valem para o nosso dia-a-dia, para qualquer empresa, para qualquer empreendimento. Leitura obrigatória.” - Carlos Henrique Schroder, diretor de Jornalismo da TV Globo. Depois de 18 anos ministrando palestras e oito realizando workshops, Vilfredo Schürmann percebeu que estava na hora de levar ao mundo dos negócios um relato das suas experiências de viagens ao redor do mundo. No mar, o velejador descobriu que as dificuldades são importantes para o crescimento e a transformação. E foram inúmeros os desafios que ele e sua família enfrentaram ao longo dos mais de 20 anos de aventuras pelos mais perigosos e encantadores recantos do planeta. Com essa bagagem, ele aprendeu que uma expedição é um aprendizado de convivência, de atitudes, de tomada de decisões e de comprometimento com um objetivo comum – assim como o dia-a-dia em uma empresa. Fazendo uma analogia entre as dificuldades da vida no mar e os desafios constantes do mundo dos negócios, Navegando com o sucesso discute os princípios comuns às duas áreas enquanto narra as experiências que os Schürmann viveram ao conhecer povos e culturas tão diversos. Ótimo contador de histórias – e com muitas histórias ótimas para contar –, Vilfredo leva o leitor numa fascinante viagem de volta ao mundo ao mesmo tempo em que o faz refletir sobre o verdadeiro sentido de palavras como sucesso, família, liberdade, trabalho em equipe, perseverança e disciplina. Emocionante e inspirador, este é mais que um livro de memórias ou um manual de liderança: é uma celebração à capacidade que cada um de nós tem de realizar seus sonhos

Alison Behnke - Karin L. Duro - Cooking ​The Brazilian Way
An ​introduction to Brazilian cooking, featuring traditional recipes for Brazilian pork chops, black bean stew, and codfish bites. Also includes information on the history, geography, customs, and people of this South American nation.

Jason Korolenko - Relentless
In ​the first complete biography of Metal legends Sepultura’s epic career, Sao Paulo-based US author Jason Korolenko tells the remarkable story of how Brazil’s biggest musical act came to sell over 20 million albums world-wide. From their beginnings playing music that could have seen them arrested, through three decades of success, struggle and strife and including new details about members leaving, Relentless uncovers the story of one of the world’s most influential Metal acts. Written with the support of the band, it is illustrated with over 70 photos, many from the band's personal archives, and most previously unseen.

Diogo Mainardi - The ​Fall
The ​Fall is a memoir like no other. It is a celebration of love, an homage to a courageous child, and an honest look at the ways beauty and art can be deceptive forces in our lives. The Fall is made up of 424 short passages. This is the number of steps taken by Diogo Mainardi’s son Tito as he walks, with great difficulty, alongside his father through Venice to the beautiful Lombardo Renaissance Hospital, where a medical mishap during Tito’s birth left him with cerebral palsy. As they make their way toward the place where their lives changed forever, Mainardi draws on his knowledge of art history and culture to try to explain a misfortune that could have been avoided. From Marcel Proust to Neil Young, Sigmund Freud to Humpty Dumpty, Renaissance Venice to Auschwitz, he charts the trajectory of the Western world, with Tito at its center.

Bruce Jones - Ayrton ​Senna
Az ​Ayrton Senna életéről szóló, gazdagon illusztrált visszatekintővel a 25 éve elhunyt legendás autóversenyző előtt tisztelgünk, megemlékezve a tündöklő Forma-1-es pilóta tízévados, szinte megismételhetetlen pályafutásáról. Karrierjét a Lotusnál kezdte, majd 1988-ban átigazolt a McLarenhez, ahol háromszoros világbajnok lett az első négy évben. 1994-ben a Williamshez csatlakozott, ami bizonyosan előrevetített további győzelmeket és világbajnoki címeket, de a szezon harmadik futamán, a San Marino-i nagydíjon Imolában, a Tamburello-kanyarban végzetes baleset történt. A vigasztalhatatlanság világszerte érezhető volt a halálos ütközés után, amely komoly változásokat eredményezett a versenyautók és a -pályák biztonságosságában. Bruce Jones, a Formula-1 történetének legismertebb megörökítője ezúttal a 25 éve, egy tragikus versenybalesetben elhunyt legendás pilóta, Ayrton Senna életére és karrierjére emlékezik.

Maya Talmon-Chvaicer - The ​Hidden History of Capoeira
Capoeira, ​a Brazilian battle dance and national sport, has become popular all over the world. First brought to Brazil by African slaves and first documented in the late eighteenth century, capoeira has undergone many transformations as it has diffused throughout Brazilian society and beyond, taking on a multiplicity of meanings for those who participate in it and for the societies in which it is practiced. In this book, Maya Talmon-Chvaicer combines cultural history with anthropological research to offer an in-depth study of the development and meaning of capoeira, starting with the African cultures in which it originated and continuing up to the present day. Using a wealth of primary sources, Talmon-Chvaicer analyzes the outlooks on life, symbols, and rituals of the three major cultures that inspired capoeira the Congolese (the historic area known today as Congo-Angola), the Yoruban, and the Catholic Portuguese cultures. As she traces the evolution of capoeira through successive historical eras, Talmon-Chvaicer maintains a dual perspective, depicting capoeira as it was experienced, observed, and understood by both Europeans and Africans, as well as by their descendants. This dual perspective uncovers many covert aspects of capoeira that have been repressed by the dominant Brazilian culture. This rich study reclaims the African origins and meanings of capoeira, while also acknowledging the many ways in which Catholic-Christian culture has contributed to it. The book will be fascinating reading not only for scholars but also for capoeira participants who may not know the deeper spiritual meanings of the customs, amulets, and rituals of this jogo da vida, "game of life."

Luis Fernando Verissimo - Borges ​and the Eternal Orang-Utans
Vogelstein ​is a loner who has always lived among books. Suddenly, fate grabs hold of his insignificant life and carries him off to Buenos Aires, to a conference on Edgar Allan Poe, the inventor of the modern detective story. There Vogelstein meets his idol, Jorge Luis Borges, and for reasons that a mere passion for literature cannot explain, he finds himself at the center of a murder investigation that involves arcane demons, the mysteries of the Kabbala, the possible destruction of the world, and the Elizabethan magus John Dee's 'Eternal Orang-utan', which would end up by writing all the known books in the cosmos.

Kollekciók