Ajax-loader

'elmélet' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Peter Senge - Az ​5. alapelv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_344194
Lovaglás ​és hajtás Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Lovaglás ​és hajtás
"Csak ​jól képzett lovas képes engedelmes, nagy teljesítmények teljesítésére alkalmas lovakat nevelni" - vallották elődeink. Ezért állították össze ezt az 1954-ben megjelent kötetet a szerzők, akik a világszerte elismert örkénytábori Lovagló és Hajtótanárképző Intézet tanárai, tanítványai voltak. Ma sok lovas könyv található a piacon. Mégis hisszük, hogy akik elbizonytalanodnak, kérdéseikre ebben a könyvben megtalálják a helyes választ, mégpedig korszerű, pontos és szakszerű megfogalmazásban.

Isaac Asimov - Isaac ​Asimov's Guide to Earth and Space
A ​wide-ranging exploration of our universe -- from "what makes the wind blow?" to "how was the moon formed?" -- in questions-and-answer format, written in vintage Asimov style. "A fine introduction to modern astronomical theory." Asimov has now published at least 460 books and his list continues to grow. In this one, he tells us what scientists know today about the nature of the universe. He does so through 111 short (two- or three-page) chapters, each headed by a simple question: "What is sunlight?"; "What are stars?"; "How old is the universe?"; etc. The answers include historical background and current theory, presented in simple, easy-to-read terms. Although most of this is familiar ground to regular readers of scientific books and magazines, it is a fine introduction to modern astronomical theory for the intellectually curious high school student or intelligent but scientifically illiterate adult.

Ivánka Endre - Heidegger ​filozófiája és az ókori metafizika
"Heidegger ​filozófiája az Abszolútum fennállását nem ismeri el. Nem arról van itt szó, hogy az Abszolútum létezik-e vagy sem, hanem arról, hogy az Abszolútum <> ilyen, és hogy mindazt Abszolútumnak minősítjük, aminek azt a létstruktúrát tulajdonítjuk. Heidegger tehát a véges lét struktúrájából törli azokat a vonásokat, melyek egyik részről a véges létet az Abszolútum-tól megkülönböztetik - a másrautaltságot, a függést, mindazokat a vonásokat, melyek végességének egyik aspektusát teszik ki - ugyanakkor, amikor a végességének másik oldalát - az időhöz való kötöttségét, a mulandóságát - helyesen felismeri, sőt ezeket a vonásokat a létezés általános mozzanataivá teszi... Egy halandó Isten tényleg tragikus látvány. Ha mi magunk akarunk <>m ha saját véges létünk fölött nem akarunk elismerni semmi mást, amire vonatkoztatva a mi véges létünk elnyeri igaz értelmét, akkor a mi mulandóságunk valóban azt jelenti, hogy minden létezés csak a nem-létbe való torkollás, hogy a semmi az egyetlen <>." Ivánka Endre

Michael Fletcher - Lépj ​a következő szintre!
A ​könyv megalkotásakor Michael Feltcher meghallgatta 31 vezető véleményét, akik elismert szakemberek a saját területükön: üzletemberek, vállalkozók, lelkipásztorok és katonai vezetők, akik között nők és férfiak is szerepeltek. Ezek az emberek saját szakmájukban nagyon sikeresek. Ráadásul ők azok, akik eldöntik, hogy kit léptessenek elő és kit ne. Egyesek karrierjét felépítik, míg mások karrierjét tönkreteszik. Bölcs tapasztalataiket kombinálta a szerző a Biblia világos tanításával. Ez teszi a könyvet mindenki számára "kötelező olvasmánnyá", aki szeretne az életben előbbre jutni és sikeres lenni. Ez a teljesen biblikus, ugyanakkor gyakorlatias mű tükröt tesz elénk, hogy "szembenézzünk önmagunkkal" és felkészít arra, hogy egy szinttel feljebb lépjünk.

Kollekciók