Ajax-loader

'számok' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szabó T. Anna - Tükörcicák
Püspökkenyér ​bácsi egy óriási edénytornyot egyensúlyoz a kezében. Cila és Laci, az ikercicák fogócskáznak a konyhában. Ráadásul a cukrászmester ikerlányainak szülinapja lesz, tortát kell sütni! A cicák betűket és számokat formálnak a tortára marcipánból, méghozzá úgy, hogy a most olvasni tanuló gyerekek is sikerrel elolvashassák a feliratokat. Szabó T. Anna finom humorú rímei és Maul Ági játékos kedvű illusztrációi garantálják a színvonalas szórakozást az olvasáshoz, felolvasáshoz.

V. Binét Ágnes - Gyurka ​számolni tanul
"Hány ​sínen fut a villamos? Ha van 1 labdád, hány labdát kell még hozzátenned, hogy 2 labdád legyen? Hány biciklinek van 4 kereke?" Ilyen és ezekhez hasonló kérdések hangzanak el apu és Gyurka játéka közben. Az érdekes játék eredménye, hogy Gyurka nemsokára összead, kivon, szoroz, oszt, egészen tízig. És mindezt a legnagyobb örömmel teszi. Gyurkának az iskolában is könnyű dolga lesz. V. Binét Ágnes könyve könnyed, szórakoztató formában mutatja be, hogyan taníthatjuk meg kisgyerekünket gondolkodni, hogyan vezethetjük be, neki és magunknak örömet okozva, a számok birodalmába.

Dawne Kovan - Numerológia
Az ​emberek évezredek óta tudatában vannak a számok jelentőségének. Az ókori görögök tanításaiban a számok központi szerepet játszottak az élet értelmezésében. Galilei, középkori itáliai csillagász azt mondta: "A természet könyve a matematika nyelvén íródott". Könyvünk a numerológia történetét és elméletét mutatja be, s praktikus tanácsok segítségével a lehetőségek sorát tárja fel. Az életünket befolyásoló külső körülmények hatásainak egyszerű elviselése helyett a számmisztika segítségével aktív részesei lehetünk azon harmonikus folyamatoknak, melyek révén kapcsolatba kerülünk a világegyetemet irányító szándékkal és értelemmel. A numerológiai ismeretek birtokában képesek leszünk irányítani és befolyásolni életünket. Fedezze fel a számok jelentőségét és vegye kézbe életének irányítását! A Titkok nélkül sorozatban egyedülálló módon egymás mellett megtalálható az elmélet és a gyakorlat. Az egyes témaköröket átfogó és világos magyarázatok teszik érthetővé. A módszerek alkalmazásának legjobb módját is megismerhetjük.

Varga Csaba - A ​kőkor élő nyelve
"A ​KŐKOR SZAVA: KÉP". A kőkor nyelvének beszélői ugyanis mindig "képet mondtak" egymásnak, maguk az ősi szavak is "mondott képek", látványok.A könyv részletesen igazolja, hogy Európában a magyar nyelv őrzi legtisztábban - lényegét tekintve csaknem változatlanul - a kőkor nyelvét, gondolkodásmódját; valóságos élő kövület. Egy teljes fejezet igazolja, hogy - többek között - az ókori latin nyelv is mennyire jelentős tárháza a kőkori nyelvnek.Külön érdekessége e könyvnek, hogy a kőkori pont-pont-vesszőcske számírást szemlélve felfedezhetjük: számneveink jó része nem is az ókori, hanem egyenest az őskori számírás emléke. 15.000 évvel ezelőtti arcképcsarnokban is gyönyörködhetünk.

Mary Gribbin - John Gribbin - Nagy ​számok
Az ​ember azt hinné, hogy a száz, az ezer vagy az egymillió nagy szám. Mégis, ha a matematikában vagy a természettudományokban vizsgálódunk a minket körülvevő világról, rá kell döbbennünk, hogy ezek a számok elenyészőek, igencsak parányiak az univerzumj számaihoz képest. Nem is gondolunk arra, hogy mi mindent lehet számokkal kifejezni, illetve kiszámítani. Hány kilométert tesz meg a fény egy év alatt? Mekkora a végtelen? Meg lehet-e mérni a molekula súlyát? Mikor pusztítja el a Nap a Földet? Miért nem lehet belelátni a fekete lyukba? Milyen messziről látja meg a sas a nyulat? Ezekre a kérdésekre ad választg a Gribbin házaspár könyve, miközben egy nagy utazásra invitál minket a világegyetem legtávolabbi pontjától a földi élet legapróbb részecskéjéig. Az elgondolkodtató és olykor hihetetlen számokban a legcsodálatosabb tudományos felfedezéseket ismerhetjük meg.

%c3%81llatsz%c3%a1ml%c3%a1l%c3%b3
Állatszámláló Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Állatszámláló
Az _Állatszámláló_val ​a gyerekek könnyedén és szórakozva tanulhatnak meg tízig számolni. A csodálatosan illusztrált könyvben szereplő állatok segítségével egyszerűen és játékosan lehet tanulni, oldalanként újabb számokat megismerve.

Melanie Gerth - Tíz ​kicsi katicabogár
Hová ​tűnnek a lapokról a kis katicabogarak? Elrejtőznek addig, amíg újra és újra meg nem számolod őket...

Anna Podgórska - Ismerd ​fel! Számok
A ​gyerekek nagyon szeretnek képeket nézegetni: a fényképek segítségével megismerik a világot, gazdagítják szókincsüket, bővítik ismereteiket és ami a legfontosabb: kitűnően szórakoznak. Az "Ismerd fel!" új könyvsorozatunkat ezeknek a kis felfedezőknek ajánljuk. A négy rész bevezeti őket a színek, a formák, a számok és a betűk világába. Ezek a kartonból készült könyvek teljesen biztonságosak a kicsik számára, és ellenállnak a tartós igénybevételnek is. Nagyszerű időtöltés szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Alex Bellos - Alex ​Csodaországban
Lehet-e ​csalni a kaszinóban? Természetesen lehet, csak nehéz és akit rajtakapnak, azt kitiltják. De több sikeres próbálkozó volt már… A félkarú rablót olyasvalakik programozzák, akiknek nemcsak programozói végzettségük van, hanem matematikusi is. Milyen félkarú rablón játszanánk szívesebben? Van olyan, amelyikkel gyakran kis összeget lehet nyerni, és van, amivel ritkán nagyot. És ha a programozó igazán ügyes, hiába figyeljük a gépet, nem jövünk rá, melyik fajta. A vizuális szépség alapja vajon tényleg az aranymetszés? És egyáltalán, mi az az aranymetszés? Bellos egy centivel a kezében ered a nyomába és meglepő felfedezéseket tesz. A szorobán, amin golyókat kell tologatni, bizonyos számításoknál tényleg gyorsabb, mint a számológép – ezt versenyen is láthatjuk. „Amikor ezt a könyvet írtam, végig az motivált, hogy átadjam a matematikai felfedezések iránti lelkesedésemet és csodálatomat. (És hogy megmutassam, milyen viccesek is a matematikusok. A logika királyai vagyunk, ezért különösen fogékonyak vagyunk mindenre, ami nem logikus.)” Alex Bellos szenvedélyesen szereti a matematikát. Ha vele tartunk Csodaországba, mi is jól fogjuk érezni magunkat. És jó társaságban indulunk útnak: Nagy-Britanniában milliók olvasták lelkesen a könyvet. Olyanok is, akik a középiskola befejezését azzal ünnepelték: – Hurrá, nincs több matekóra!

Macskássy Gyula - Kettő ​meg kettő az négy
Ha ​valami csoda folytán egy ősgyerek bukkanna elő, és megismerkedne egy mai gyerekkel, először nehezen értenék meg egymást. Az ősgyerek kettőig is alig tudott számolni, a mai gyerek életéhez pedig úgy hozzátartoznak a számok, mint a levegő meg a víz. Hogyan alakultak ki a számok? Két jóbarát néhány perc alatt végigvezeti az olvasót azon a néhány tízezer éven - amíg az ember megtanult számolni. Macskássy Gyula és Várnai György színes, érdekes, humoros könyve a számok, a számrendszerek kialakulását meséli el az éppen iskolába induló gyereknek, képekkel és vidám szöveggel tudatosítja azt, ami ma természetes, hogy a gyermek első tudnivalója a 2 + 2 = 4, és a világűr meghódítása is ezen az egyszerű tudnivalón alapszik.

Arany_1x1
Arany ​1X1 Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Arany ​1X1
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Filep László - Bereznai Gyula - A ​számírás története
Bereznai ​Gyulával közösen írt művünk 1982-ben jelent meg és igen kedvező fogadtatásra talált. Országos napilapokban is jelentek meg róla recenziók, szinte hónapok alatt hiánycikké vált. 1985-ben Bulgáriában is kiadták. Az első kiadás óta eltelt időben jelentősen bővültek ismereteink a számfogalom és számírás kialakulásáról, az ősmagyarok számrendszeréről, ami önmagában is indokolttá teszi egy bővített kiadás megjelenését. E kiadás gondozását egy új kiadó, a Filum vállalta fel, de szerkesztését a régi szerkesztők végzik. A bővítés, javítás munkáját sajnos már egyedül kell elvégeznem, mert szerzőtársam időközben elhunyt. A könyv szerkezete változatlan maradt, képanyaga is csak egy-két helyen változott. Bővebben írtam a számfogalom kialakulásáról, a kezdetleges számrendszerekről. Részletezőbb lett a törtekkel és a negatív számokkal foglalkozó rész. "A magyarok számírása" fejezetben igyekeztem beépíteni a legújabb nyelvészeti és történeti kutatások - korántsem lezárt és végleges - eredményeit. Remélhetőleg a második kiadás is megnyeri az olvasók tetszését. Hasznos segédkönyve lesz az oktatásnak, valamint további kutatásokra ösztönzi az ősmagyarok számneveivel, számrendszereivel foglalkozókat.

Covers_274015
Lurkószámláló Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Lurkószámláló
Tíz ​kicsi lurkóról szól ez a rímekbe szedett számláló. Kedves kis versikék és vidám képek segítik a gyerekeket és szüleiket, hogy könnyen, játszva tanuljanak visszafelé számolni tíztől egyig. Olvassuk együtt a kicsikkel, számoljuk meg nekik egyesével a vidám kis lurkókat!

Jankovics Marcell - 3+1 ​- A négy évszak szimbolikája
"A ​hármas tagolásnál nincs stabilabb, állandóbb állapot, maga a tökély, lebegjen a Szentháromság vagy egy 3 lábú szék példaként a szemünk előtt. Mégis a három a fejlődés számra. A négyes labilis rendszer, mégis, mint olvassuk, "kizárja a fejlődést". Szerencsére azért "önmagán belül nem". De mi van "önmagán belül"? "3+1". Ezt szántam blikkfangnak, és -reményeim szerint- ez eredeti a könyvemben. Arra a következtetésre jutottam ugyanis, hogy a négyes rendszerek visszatérő sajátosságaként a négy tag közül az egyik más, mint a többi. És éppen ez a negyedik az, amitől a négyes rendszereken belüli fejlődés elkerülhetetlenül beindul." (A szerző)

Ujvári István - A ​gondolkodás alapiskolája
Ez ​a könyv - a 10-16 éves tanulók, - a tehetséggondozó tanárok - és a rejtvényszerű feladatokat kedvelők számára készült. A körülbelül 500 feladat szokatlan megoldásokat igényel, a könyvet tervszerűen feoldolgozó tanuló kreativitásszintjét nagymértékben emeli. A szaktanár a 49 "feladatcsaláddal" olyan mintához jut, amellyel megvalósítható a Pólya-féle tervkészítés egyik fázisa. ("Nem ismersz valami rokon feladatot?") Az érdekes feladatok kedvelői új köntösben megjelenő régi és váratlan ötleteket igénylő új feladatokon egyaránt szórakozhatnak.

Cheiro - A ​számok titkai
Cheiro ​a modern idők egyik legnyagobb látnoka. Jelen könyve a Numerológiáról alapmű, amely megmagyarázza a számok okkult jelentőségét, s hogy miként befolyásolják az emberi életet. E kötet tanulmányozása képessé tesz bennünket arra, hogy meghatározzuk szerencsés számainkat és fontos ügyeink intézéséhez a legmegfelelőbb időpontot válasszuk. Mindezeken túl megtudjuk, hogyan kapcsolódik egymáshoz... Számok és szerelem, számok és nevek, számok és színek, számok és dátumok, számok és siker, számok és házasság, számok és egészség, számok és betegség, számok és vallás.

Marcus du Sautoy - A ​prímszámok zenéje
„A ​prímszámok zenéje az ismeretterjesztés és a regény műfajának keveréke, matematikai és irodalmi csemege. Mintha egy matematikai krimit tartana a kezében az olvasó, amelyben a rejtély megoldásaként nem a gyilkos személyének kell kiderülnie, hanem annak, hogy sikerül-e bebizonyítani a prímszámok lehető legegyenletesebb eloszlását tetszőlegesen nagy számokra is…” Részlet Szabados László lektori véleményéből „Felettébb szórakoztató. Du Sautoy ügyesen vázolja fel matematikus szereplőinek portréit, alakjai az anekdotáknak és élvezetes leírásoknak köszönhetően szinte életre kelnek a könyv lapjain.” The Guardian Az iskolában a gyerekek megtanulják, hogy a prímszámok csak önmagukkal és eggyel oszthatók. Azt viszont nem tanítják meg nekik, hogy az emberi tudás keresése során a prímek jelentik a legcsábítóbb rejtélyt. Hogyan lehet megjósolni, mikor fog felbukkanni a következő prímszám? Létezik-e olyan formula, amely prímeket tud generálni? 1859-ben Bernhard Riemann német matematikus előállt egy hipotézissel, amely megoldást javasolt a prímszámok eloszlásával kapcsolatos rejtélyre. Mielőtt azonban sejtését bizonyíthatta volna, meghalt, így a rejtély csak fokozódott. Izgalmas könyvében Marcus du Sautoy különc és zseniális tudósok történetét meséli el, akik megszállottan keresik a megoldást, mely idővel olyan sokféle területet forradalmasított, mint az e-kereskedelem, a kvantummechanika és a számítástudomány. Magával ragadóan és lenyűgözően kelti életre a matematikusok világát, annak minden szépségével és titkával.

Isaac Asimov - Om ​tall
Populariseringskunstens ​uovertrufne mester forteller om: - tallsystemer fra babylonerne, grekerne og jødene til dataalderen - spesielle tall og tallrekker - tidsregning og kalendere i forskjellige kulturer - hva uendelighet er - hvor stort universet er (og hvordan Arkimedes regnet på det) - de største og de minste dyr - hvor mye vann det finnes (med lister over sjøer, deres kubikkinnhold, m.m.) - de høyeste fjell og de dypeste dyp (det kommer an på hvordan du regner) og meget, meget mer...

Covers_307622
Numbers Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Numbers
Homework ​Helpers link school and home learning, providing key practice for the key stages. Children will find the learning exercises easy to follow and child friendly with fun illustrations and colourful star and reward stickers. Parents will find helpful guidance notes so they can be confident they are providing positive learning experiencess for their child.

Devecsery László - Számvarázs
A ​számok varázslatos világába kalauzolja el a kis olvasókat Devecsery László verse, miközben játszva tanulnak meg számolni.

Egypercesek_-_10-14_%c3%a9veseknek
1

Ismeretlen szerző - Egypercesek ​- 10-14 éveseknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Udo Richard - Jan Birck - A ​kis számördög az iskolában
A ​kötetben szereplő történet - a sorozatcím által megjelölt - hatéveseket nemcsak a megfelelő olvasási készség elsajátításában, hanem a matematikai gondolkodás kialakításában és fejlesztésében is segíti. Az első osztályos Peti matekfüzetéből ugyanis váratlanul fölbukkan Luci Feri, a számördög, és alaposan összekeveri a számokat. Amíg a kisördög közremükődésének eredményeként létrejött matematikai káoszban újra rend lesz, lehetőség nyílik a számok megismerésére és 1-től 10-ig az elemi szintű számolás gyakorlására is játékos formában. Magával ragadó, vidám történet, mely a hatéves korosztály életkori sajátosságainak figyelembe vételével készült. Az optimális betűszedésű, jól olvasható kiadványra - a gyengénlátók, a diszlexiások és az olvasási zavarokkal küzdő kisiskolások figyelmét is érdemes felhívni. Az Olvasólétra sorozat 2. lépcsőfokán ( 6 éves kor ) ezen kiadvány mellett a Boszorkánytörténetek és a Történetek a barátságról cimű kiadvány foglal helyett.

Allia Zobel-Nolan - Rovarilliárdok ​- Könyv a számokról
Ebben ​a könyvben a gyerekek megtanulhatnak tízig számolni egy hernyó, egy szitakötő, egy imádkozósáska és sok más mókás, bogárszemű rovar segítségével. És ami még ennél is jobb, milliárdnyi órát tölthetnek el boldogan rázva az ellenállhatatlan műanyag kukkolókat minden egyes oldalon.

R%c3%a9vy_katalin_sz%c3%a1mok
Számok Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Számok
Az ​Első pillantásra izgalmas képeskönyvsorozat a legkisebbek számára. Minden oldal egy-egy szemet gyönyörködtető kincsestár, teli ismerős és ismeretlen tárgyak színpompás fényképével. Így tanul a kisgyerek! Életre kelnek a mindennapi tárgyak. A képaláírások gyarapítják szókincsét.

Kiss Zoltán Zéro - A ​sorsunk a számokban
Hogyan ​lesz a Karthago együttes basszusgitárosából elismert numerológus? A Sors intézte, mert így kellett lennie. Hosszú és érdekes út vezetett idáig. Eljött az ideje, és Zéro beleásta magát a numerológis, magyarul a számmisztika sok ezer éves tudományába. Ez a tudás segítette abban, hogy legelőször is önmagával nézzen szembe. Meg tudta tenni ezért megváltozott az élete. Mert ő is képes volt változni. Megváltoztathatja Ön is az életét, ha megismerkedik a számokkal, melyek személyiségét és életét alakítják. A szerző kristálytiszta, logikus, az élet minden területére vonatkozó értelmezéseivel lehetővé teszi a számmisztika fantasztikus tudományának elsajátítását és gyakorlati alkalmazását. Egyedülálló könyvének az a része, amelyben - kivétel nélkül - mindenki útmutatást kaphat a születési számai alapján a párkapcsolati és üzleti, társulási lehetőségeit illetően Ismert közéleti személyiségek képletének elemzésével - Müller Péter, Vágó István, Stohl András, Sebestyén Balázs, Kovács "Kokó" István, Presser Gábor - is segíti a szerző a numerológia szimbólumrendszerének a megértését, használatát. Hiánypótkó könyvet tart kezében kedves Olvasó, melynek segítségével nagyon őszinte és szigorú tükröt tarthat önmaga elé. S hogy miért érdemes belenézni? Mert a megoldásról szól. Mindenki magára ismerhet, és másokat könnyebben megérthetünk.

Angela Weinhold - A ​számok felfedezése
A ​Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyvsorozat legújabb darabja a számokkal kapcsolatos titkokba avatja be az óvodásokat és kisiskolásokat. Felfedezhetik, hogy akárcsak a mesékben, az őket körülvevő valós világban is mennyire fontosak a számok; megtudhatják, hogyan számoltak őseink; játékos formában megismerkedhetnek az összeadás és kivonás fogalmával.

Bleyer András - Sudoku ​1.
A ​SUDOKU olyan számrejtvény, amely napjainkban Japántól Ausztráliáig, Angliától Kanadáig, szerte a világon százezrek kedvenc időtöltésévé vált. A legnagyobb játékmánia a Rubik-kocka óta. Itt az ideje, hogy Magyarországon is megismerjék a Sudokut!

Count_%e2%80%8bthe_dinosaurs_a_fun_puzzle_book_gift_for_kids__boys_or_girls
Count ​the Dinosaurs Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Count ​the Dinosaurs
A ​Funny Count the Dinosaurs Puzzle Book for Kids! It will bring endless happiness to your kids.

Pap Kata - 1, ​2, 3
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Deborah Heiligman - The ​Boy Who Loved Math
Most ​people think of mathematicians as solitary, working away in isolation. And, it's true, many of them do. But Paul Erdos never followed the usual path. At the age of four, he could ask you when you were born and then calculate the number of seconds you had been alive in his head. But he didn't learn to butter his own bread until he turned twenty. Instead, he traveled around the world, from one mathematician to the next, collaborating on an astonishing number of publications. With a simple, lyrical text and richly layered illustrations, this is a beautiful introduction to the world of math and a fascinating look at the unique character traits that made "Uncle Paul" a great man.

Berg Judit - Lengemesék ​számokban
A ​Lenge Mini-sorozat kötetei a Lengemeséket szerető családok legkisebbjeinek szólnak. Ismerkedj egy kicsit a számokkal! Számold meg, melyik oldalon hányat látsz a Lengemesék szereplői közül! Visszafelé is meg tudod számolni őket?

Kerekitoszamoloka
Kerekítő ​Manó számolóka Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Kerekítő ​Manó számolóka
A ​Kerekítő mondókáskönyv-sorozat manójával és Kacska macskával mostantól lapozókban is találkozhattok. Ebben a kötetben a mókás számolóka tanít meg a számokra egytől tízig, a párjában pedig a tanyán élő állatoktól tudjuk meg, hogy mit kérnek enni.

Kollekciók