Ajax-loader

'francia nyelvű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Helen Davies - Françoise Holmes - Kezdők ​francia nyelvkönyve
A ​világhírű USBURNE Kiadó színes, szórakoztató illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavakat egy-egy téma köré csoportosítottuk ( A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik A nyelvtanról dióhéjban címmel. Befejezésül pedig szójegyzék található. Ebben a magyar ábécé rendjét követve azokat a szavakat, kifejezéseket és mondatokat adjuk közre, amelyek a könyv illusztrált oldalain előfordulnak.

Gabriele Kalmbach - Francia ​kapd elő
Eredeti, ​könnyen használható, kényelmes nyelvkönyv utazáshoz. Az ASSIMIL zsebkönyvvel biztonságban érezheti magát, hiszen mindig kéznél vannak - a legfontosabb szavak - a hétköznapi társalgás kifejezései - a helyi szokások, szólások. A köznyelv egyedülállóan gazdag szókincsével mind a nehéz, mind pedig a várva várt pillanatokban sem jöhet zavarba. Élvezetes beavatás a nyelvi szerkezetek rejtelmeibe már az első oldalakon! Az utazáson kívül itthon is kitűnő segítség az eltévedt turisták felkarolásához. Sőt, a nyelvvel való behatóbb ismerkedéshez is kedvet kaphat... NINCS REMÉNYTELEN ESET!

Paul Verlaine - Femmes ​/ Nők
Verlaine ​az 1800-as évek utolsó évtizedében írta a kötet pajzán, szókimondó verseit, melyek első kiadása hamar a bezúzatás sorsára jutott. A következő kiadás már Femmes, azaz Nők címmel jelent meg, de a korabeli kereskedők még csak titokban árusíthatták. A kötetben Verlaine eredeti francia szövegei mellett Szabó Lőrinc mesteri fordításai olvashatók.

Somorjai Ferenc - Tanuljunk ​könnyen gyorsan franciául!
A ​francia nyelv alapos elsajátításának könnyű és gyors módszere mindenki számára. Függelék: rövid nyelvtani összefoglalás és francia-magyar szójegyzék

Voltaire - Candide ​vagy az optimizmus / Candide ou l'optimisme
A _Candide ​..._ formája pikareszk kalandok sorozata, amiken az ifjú Candide, s nevelője, a filozófus Pangloss, átesnek. Szörnyű kalandok, a világ kegyetlenségének, a sors állhatatlanságának, az emberek ostobaságának és gonoszságának véres illusztrációi: a filozófust mégsem gyógyíthatják ki optimizmusábol. Voltaire-nél a legnagyobb rémség is könnyű, mint a gúny és a játék. De az egész regénynek komoly a kihangzása. Sőt tanulsága van, akár egy lafontaine-i mesének. A sok veszély és bizonytalanság közt, mely az életre les, egyetlen emberi lehetőség és megnyugvás a munka! Valamit tenni kell a világon: _cultivons notre jardin!_ (Babits Mihály) A _Candide_ az ész századának egyik legmaradandóbb és egyben a modern francia nyelv és próza egyik legtisztább és legsziporkázóbb alkotása.

Yann Apperry - Farrago
Soudain, ​une étoile filante a traversé le ciel de Farrago : « Je souhaite avoir un destin, j’ai murmuré. Je souhaite vivre une histoire qui fasse de ma vie un destin. » L’homme qui chuchote ainsi dans la nuit se nomme Homer Idlewilde. Nous sommes en 1973, dans une bourgade perdue de la Californie. Tandis que les B52 pilonnent Hanoi et que les astronautes sont sur la Lune, Farrago rumine encore le refrain de ses pionniers : Far away, long ago, Farrago. Depuis qu’il s’y est établi comme vagabond, Homer traîne ses attentes et ses questions d’un bout à l’autre du comté. Il a pour compagnons Elijah, Duke, Fausto et Ophelia, membres comme lui de la confrérie des errants de l’Amérique profonde. Chacun à sa manière poursuit sans le savoir la même folie : devenir le héros de sa propre vie. Farrago a obtenu le prix Goncourt des Lycéens 2003.

Ismeretlen szerző - Magyar-francia, ​francia-magyar útiszótár
Ez ​a szótár azoknak kíván segítséget nyújtani, akik francia nyelvterületen csekély francia nyelvtudással meg akarják értetni magukat, és tolmács nélkül is el akarnak igazodni a számukra idegen világban. Címének és rendeltetésének megfelelően a szótár tartalmazza a mindennapi élet legszükségesebb általános, valamint az utazás és turista forgalom speciális szókincsét olyan válogatásban és feldolgozásban, hogy segítségével egyszerű mondatok, kérdések is könnyen összeállíthatók. Ezeknek a mondatoknak és kérdéseknek egy része készen is megtalálható a szótárban azok számára, akik szinte semmit sem tudnak franciául. Akik viszont már rendelkeznek némi nyelvismerettel, a kész kérdések és mondatok segítségével meg fogják tudni sokszorozni tudásukat.

Ismeretlen szerző - Ötnyelvű ​menedzserszótár / Manager dizionario di cinque lingue / Wörterbuch für Manager in fünf Sprachen / Manager dictionary in five languages / Dictionnaire de manager en cinque langues
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Parti Nagy - Europink
A ​négynyelvű kötetben Parti Nagy Lajos Lajos 12 verse található magyar, angol, német és francia nyelven.

Csiffáry Tamás - Francia–magyar ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Francia_nyelvtani_%c3%b6sszefoglal%c3%b3
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Francia ​kisokos - Nyelvtani összefoglaló
A ​Kisokos sorozatban megjelent francia nyelvtani összefoglaló a legfontosabb nyelvtani tudnivalókat foglalja össze. Zsebméretű nagysága lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhová magunkkal vigyük és használhassuk.

Antoine de Saint-Exupéry - Vol ​de nuit
Dans ​Folioplus classiques, le texte intégral, enrichi d'une lecture d'image, écho pictural de l'œuvre, est suivi de sa mise en perspective organisée en six points : • Vie littéraire : Un humaniste des temps modernes • L'écrivain à sa table de travail : Entre ciel et terre • Groupement de textes thématique : Le combat dans le ciel • Groupement de textes stylistique : La terre vue du ciel • Chronologie : Antoine de Saint-Exupéry et son temps • Fiche : Des pistes pour rendre compte de sa lecture Recommandé pour les classes de collège.

Eckhardt Sándor - Francia-magyar ​szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alfred de Vigny - A ​farkas halála / La Mort du Loup
Alfred ​de Vigny életének summája? Talán a Magyar Helikon gondozásában 1968-ban megjelent Klasszikus francia költők jegyzetírói (Lakits Pál, Rónay György és Szegzárdy-Csengery József) fogalmazták meg a legtömörebben: „Sebzett, zárkózott, befelé forduló lélek (volt). Költészete súlyos, gondolati líra, nagy versei a Mózes, A farkas halála, Az Olajfák Hegye – a magányosság és pesszimista világszemlélet hirdetői a romantika gazdag irodalmában. Formakezelése keményebb és súlyosabb, mint romantikus kortársaié. Személytelen lírai magatartásával már a parnasszisták előfutára.” A válogatás Alfred de Vigny tíz költeményét tartalmazta. Múlt századi és két évvel ezelőtti fordítás egyaránt található a könyvben, bizonyságául annak, hogy Alfred de Vigny folyamatosan a látókörünkben van. Számos antológiában találkozhattunk a verseivel, de önálló kötete magyarul még nem jelent meg. Ez a válogatás tehát valóban hézagpótlónak mondható.

Delphine de Vigan - Rien ​ne s'oppose à la nuit
Ma ​famille incarne ce que la joie a de plus bruyant, de plus spectaculaire, l'écho inlassable des morts, et le retentissement du désastre. Aujourd'hui je sais aussi qu'elle illustre, comme tant d'autres faimilles, le pouvoir de destruction du verbe, et celui du silence.

Sz%c3%a1z_vers_szerb_antal
Száz ​vers Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Száz ​vers
Cseppben ​a tenger - Száz versben a költészet. Nosztalgiák és sorsok hullámoznak, éjszakák és bánatok pillanatai válnak maradandóvá, hatalmak és látomások ragadnak magukkal a kötet lapjain. Magányosok és szeretők, istenek és halandók adnak itt randevút egymásnak; angol és francia, görög és latin, német és olasz költők, versek találkoznak egymással és a magyar fordítóikkal, fordításukkal – és remélhetőleg a versek az olvasókkal, a kötet összeállítója, Szerb Antal jóvoltából.

Molière - Le ​Tartuffe / Tartuffe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Anita - Michael Soignet - France-Euro-Express ​4. - Francia tankönyv
Ez ​a francia nyelvkönyv - a hozzá tartozó munkafüzettel és hanganyaggal együtt - új francia négykötetes gimnáziumi tankönyvcsaládunk negyedik, egyben utolsó tagja. Ebben is találunk egyaránt beszélt és írott nyelvű feldolgozandó anyagot. Gyakorlatai változatosak, beszélgetésre ösztönzőek, civilizációs anyaga igen gazdag. Újdonság, hogy a könyvben szerepelnek fordítási, tömörítési feladatok magyarról franciára, illetve franciáról magyarra, továbbá, hogy minden lecke feldolgozandó irodalmi szemelvénnyel zárul. A kiadvány egyben nyelvi, nyelvtani és tematikai összefoglalás is.

Covers_149667
Le ​Théâtre et le sacré Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Le ​Théâtre et le sacré
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pataki Pál - Francia ​nyelvkönyv IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Molière - Les ​Fourberies de Scapin
Catastrophe ​! Le père d'Octave veut le marier à une jeune fille de son choix alors qu'Octave en a déjà épousé une autre. Heureusement, Scapin, valet ingénieux et rusé, promet à Octave de le tirer de ce mauvais pas. En matière de fourberies, Scapin n'a pas son pareil. Surtout s'il peut en profiter pour régler ses propres comptes aux dépens de son maître !

Marc Levy - Toutes ​ces choses qu'on ne s'est pas dites
Quelques ​jours avant son mariage, Julia reçoit un coup de fil du secrétaire particulier de son père. Comme elle l'avait pressenti, Anthony Walsh – homme d'affaires brillant, mais père distant – ne pourra pas assister à la cérémonie. Pour une fois, Julia reconnaît qu'il a une excuse irréprochable. Il est mort. Julia ne peut s'empêcher de voir là un dernier clin d'oeil de son père, qui a toujours eu un don très particulier pour disparaître soudainement et faire basculer le cours de sa vie. Le lendemain de l'enterrement, Julia découvre que son père lui réserve une autre surprise. Sans doute le voyage le plus extraordinaire de sa vie... et peut-être pour eux deux l'occasion de se dire, enfin, toutes les choses qu'ils ne se sont pas dites. Marc Levy renoue ici avec l'univers romantique et fantastique qui l'a fait connaître. Dans cette aventure pleine de suspense, de tendresse et d'humour, l'auteur nous entraîne au coeur de la relation entre un père et sa fille et nous raconte l'histoire d'un premier amour – celui qui ne meurt jamais.

Kelemen Jolán - Syntaxe ​du français moderne
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marketing_rekl%c3%a1m
Marketing ​reklám Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Marketing ​reklám
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_294040
Európa ​autóatlasza Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Európa ​autóatlasza
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Babits_mihaly__ford__erato2
Erato Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Erato
Az ​Erato a bécsi Hellas Verlagnál jelent meg 1921-ben, 500 számozott példányban és terjesztése csak előzetes feliratkozás alapján történt. A könyvbarátok számára készült kiadást az akkoriban nagyon népszerű Bayros metszeteivel díszítették, és bibliofil értékének megfelelő áron juthattak hozzá az érdeklődők. Magyarországon először 1947-ben jelenhetett meg a budapesti Officina kiadó gondozásában, kétnyelvű kiadásban. Babits meglehetősen hajszolt körülmények között készítette el az antológiát. Annak ellenére, hogy az erotikus világirodalom remekéből választott verseket, sokféle vád és támadás érte, sokszor még barátai részéről is. Tóth Árpád és Szabó Lőrinc azonban végig támogatták munkájában, és bár a fordítások mindegyikét Babits szignálta, néhányat ők készítettek el. A mai olvasó nyilván csodálkozva hall e rég elvonult viharokról. Ma főként azokra a kiváló fordításokra figyel, amelyek aligha jöttek volna létre a kötet kínálta alkalom nélkül.

Christian Lause - Les ​statuettes
Dans ​une galerie d'art, Alex Leroc fait la connaissance d'Aloa, une chanteuse, ex top-modéle. Elle déteste les journalistes mais elle promet une interview á Alex... Á une condition : il doit découvrir l'identité d'un homme qui a vendu á la chanteuse des statues sans valeur. Gráce á Pol Klein, l'inspecteur de police, Alex identifie rapidement l'escroc. Comment faire pour l'arréter ?

Barczán Endre - Padányi Lajosné - 1000 ​szó franciául
Ennek ​a zsebkönyvnek eredeti változata 1956 szeptemberében készült, és a következő év tavaszán jelent meg. Turisták s főleg ifjúsági találkozók résztvevői számára kívánt segítséget nyújtani, de több éven keresztül ennek a kiadványsorozatnak a tematikáját használta a Magyar Rádió is 1957 márciusában megindított nyugati nyelvleckéiben.

Covers_270680
elérhető
1

Jerzy Jawczak - Rzeszów
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alain Lancelot - 1981: ​Les élections de l'alternance
Les ​élections de 1981, qui ont ouvert une nouvelle phase dans la Cinquième République en permettant l'alternance, resteront certainement une référence dans l'histoire politique française. Avant de prendre place, à côté de celles de 1936, dans la mythologie nationale, elles font dès aujourd'hui l'objet d'interprétations polémiques. Pour les partisans de l'expérience socialiste, elles marquent le couronnement d'une évolution nécessaire, portée par un puissant mouvement social et culturel. Pour les adversaires de cette expérience, elles sont plutôt le fruit d'une conjonction fortuite de facteurs circonstanciels. Pour les premiers, elles donnent à la gauche le mandat de réformer la société, pour les seconds, elles débouchent sur un malentendu. L'analyse scientifique qu'effectuent dans ce livre les meilleurs spécialistes de la Fondation nationale des sciences politiques fait justice de ces interprétations simplistes. Elle permet de dépasser la contradiction en faisant la part du hasard et de la nécessité dans la double victoire de François Mitterrand et du Parti socialiste, en 1981. Elle permet surtout de dégager les nouveaux traits de l'électeur français des années 80, d'une grande sensibilité aux enjeux politiques et d'une étonnante mobilité. Prendre en compte ce nouvel électeur, ce n'est pas seulement expliquer la poussée socialiste ou le déclin communiste de 1981, c'est aussi éclairer, dans une large mesure, les mouvements de l'opinion publique et de l'électorat entre 1981 et 1986.

Jacky Girardet - Jean-Marie Cridlig - Panorama ​1
Méthode ​de français pour grands adolescents et adultes

Pálfy Miklós - Francia-magyar ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók