Ajax-loader

'energia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Sustainable ​Bioenergy and Bioproducts
Sustainable ​Bioenergy and Bioproducts considers the recent technological innovations and emerging concepts in biobased energy production and coproducts utilization. Each chapter in this book has been carefully selected and contributed by experts in the field to provide a good understanding of the various challenges and opportunities associated with sustainable production of biofuel. Sustainable Bioenergy and Bioproducts covers a broad and detailed range of topics including: production capacity of hydrocarbons in the plant kingdom, algae, and microbes; biomass pretreatment for biofuel production; microbial fuel cells; sustainable use of biofuel co-products; bioeconomy and transportation infrastructure impacts and assessment of environmental risks and the life cycle of biofuels. Researchers, practitioners, undergraduate and graduate students engaged in the study of biorenewables, and members of the well-informed public will find Sustainable Bioenergy and Bioproducts to be a useful and comprehensive research tool, describing the state of the art and recent developments in this field.

Lukács Gergely Sándor - Megújuló ​energia és vidékfejlesztés
"A ​szerző célja ezzel a könyvvel az, hogy elősegítse az új energiahordozó előállítási és hasznosítási paradigma térnyerését, amelynek az a lényege, hogy a nagy energiatermelő és ellátó rendszerek mellett és egyre inkább helyettük létrejönnek a helyi igényeket kiszolgáló túlnyomórészt helyben található erőforrásokat hasznosító sokpólusú, egyenként kis kapacitású, ám együtt nagy hatóerejű megújuló energia termelő-szállító-elosztó-fogyasztó rendszerek."

Reinhard Hoffmann - Hőszivattyús ​fűtések
A ​fűtéshez vagy a meleg víz készítéséhez a legolcsóbb a természetben található energia. Ezt hőszivattyúval tudjuk kinyerni. A könyv kimondottan a fűtéshez használt hőszivattyús rendszerekhez ad konkrét példákat.

Cyndi Dale - Kundalini
Napjaink ​zaklatott és nyüzsgő világában több energiára van szükségünk, mint annak idején nagyszüleinknek vagy szüleiknek. Ezért folyamatosan új energiaforrások után kutatunk, tesszük ezt általában a külső világban: a reggeli kávéban, vitaminokban, fizikai gyakorlatokban, alkoholban, vagy a zenében. Ezek mind hatásosak, de csak rövid távon; emellett, némelyikük függőséget is okoz. Ez a könyv, egy új utat mutat számunkra: hogy a mindennapokban szükséges energiát saját testünkből merítsük, mely energiával már születésünk pillanatában meg lettünk ajándékozva, mely egyszeri aktiválása után valódi csodákra képes. Megtanítja nekünk, hogyan ébresszük fel a Kundalini kígyót, amely egy szunnyadó, nagy potenciával bíró, mindannyiunkban Isten által kódolt energia, és azt, hogy hogyan segítsünk neki felemelkedni az összes energiaközpontunkon keresztül, egészen a koronacsakránkig.

Vajda György - Energiaellátás ​ma és holnap
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szatmári L. Miklós - A ​bizonytalanság biztonsága
A ​Kvantumszemlélet a kvantumfizika tudat alapú értelmezésének gyakorlati felhasználása, amely végtelen számú lehetőséget tartogat számodra, a kreativitás fejlesztésétől kezdve, az érzelmi intelligencia kiteljesítésén át, a testi, lelki és szellemi harmónia kialakításáig. A Kvantumszemlélet nem egy hiedelemrendszer, hanem a "győződj meg róla magad" elvén működő átalakító szemléletmód, amellyel képes lehetsz életminőséged teljes átalakítására. A szerző gyökeresen új szemléletű könyve megmutatja, hogy a határtalan lehetőségek és a végtelen erő világának kellős közepén élsz. Minden általad megtapasztalt eredményt, eseményt az Elméd és a Tudatod viszonya határozza meg. Csak a tudatosság állapotában bekövetkező változás jelentheti a megoldást életed, s a világ kihívására. Ha tudatára ébredsz a saját kondicionált gondolkodásmódodnak és kilépsz a gondolati valóság korlátozott keretei közül, akkor teljesen új lehetőségekkel, képességekkel, és színekkel gazdagodik életed, így képes leszel a paradigmaváltásban, a globális ébredésben részt venni. A szerző tanítása szerint a belső spirituális munkálkodás, vagyis az éberség képességének elsajátítása szabadít fel. Az általa felvázolt Út meghatározott szintekből, állomásokból áll, amelyeket mindenki a saját ritmusában és ütemben képes megtapasztalni. A kvantumszemlélet tanítását, illetve gyakorlatait bárki magáévá teheti, s ezáltal kezébe kaphatja a siker és boldogság, de legfőképp a békés, elégedett élet kulcsát. Életed minősége csak rajtad áll. Ideje felébrednek, és elkezdenek tudatosan úgy alakítani az életed bármelyik területét, hogy az elősegítse céljaid megvalósulását, hiszen az elvek csak akkor érnek valamit, ha a cselekedeteidben is megjelennek. Képes vagy rá, mindenki képes rá-csak meg kell tanulnod, hogyan. Ennek megértése, s megvalósítását szolgálja ez a könyv.

Covers_445022
Új ​utak a mezőgazdaságban Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Új ​utak a mezőgazdaságban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_279756
A ​szalma mint energiaforrás Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - A ​szalma mint energiaforrás
A ​könyv azt mutatja be, hogyan vált Dániában a szalma, amely korábban felesleges hulladékanyagnak számított, környezetbarát, CO2-semleges energiaforrássá. Megismerhetjük a szalma energiaforrásként való alkalmazásának különféle lehetőségeit, a kisgazdaságok kazánjaiban való elégetéstől a távfűtőművekben, erőművekben való alkalmazásig.

Vajda György - Energetika ​I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karl-Heinz Böse - Az ​esővíz hasznosítása
A ​Cser Kiadó zöldkönyvek című sorozata a megújuló energiaforrások, az ökologikus építészet és a környezetvédelem témakörét dolgozza fel.

David Green - Új ​energia, új kor
Új ​energia és új kor... De vajon mitől új az energia, és milyen lesz az új kor? A szerző a modern ezoterikus irodalom legizgalmasabb témájának tartott új energia, új kor kérdéseibe veti bele magát. Meghatározza és elmagyarázza alapfogalmait, hogy a hétköznapi ember számára is érdekessé és egyszerűen érthetővé tegye a sokak által első hallásra idegen, gyakran misztikusnak tűnő elemeket is magában foglaló, spirituális témakört. Többek között foglalkozik olyan érdekes gondolatokkal, mint szexualitás az új energiában, a humor, mint energia, és a klasszikus ezotéria által oly gyakran megkerült téma, a pénz és a vagyon sem marad ki repertoárjából.

Daniel Yergin - A ​küldetés
Éghajlatváltozás, ​környezetvédelmi aggodalmak, csökkenő erőforrások és a világ egyre növekvő energiaétvágya - hogyan hat mindez a jövőnkre? Daniel Yergin könyve erre a kérdésre keresi a választ: A küldetés az energia története. A szerző a kötet lapjain az összes olyan tényezőt - politikai felfordulást, katonai konfliktust, a globális gazdaságban tapasztalható jelentős elmozdulást, technológiai áttörést vagy éppen az árképzés és a szabályozás megváltozását - áttekinti, amely alapvetően módosíthatja az energia helyzetét a világban. Bár a megújuló, illetve az alternatív források egyre meghatározóbbak, az mégis aggasztó, hogy a világ energiaszükségletének biztosítása válság és összecsapások nélkül szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. Daniel Yergin vezető szaktekintély az energia, a nemzetközi politika és a közgazdaság területén. Előző könyvét (A zsákmány) húsz nyelvre fordították le, Pulitzer-díjjal jutalmazták, és elnyerte az Eccles-díjat is mint a legjobb nagyközönség számára készült gazdasági témájú könyv.

John Brewer - Sport ​30 másodpercben
30 ​izmos sporttéma. Mindössze fél percben a lényeg. Sportolsz, vagy csak drukkolsz a kedvenceidnek? Az élmény semmihez sem hasonlítható. Tudod, honnan kapja testünk az energiát? Hol játszottak először kosármeccset? Hol van az emberi teljesítőképesség határa? Várnak rád a sportlegendák és a sporttörténet nagy pillanatai. Elmúltál nyolcéves? Itt az ideje behatóbban megismerkedned a sportokkal. Elképesztő információk, rövid küldetések, színes illusztrációk - Vigyázz, kész, rajt, olvass! Fedezd fel a legnépszerűbb sportágak kialakulásának történetét! Merülj el az olimpiák évezredes történetében! Ismerd meg az egyéni és csapatsportok szabályait! Értsd meg, hogy sportolni nemcsak jó, de egészséges is.

Szergényi István - Energia, ​civilizáció, szintézisigény
Az ​energiáról gondolkodni – szerteágazó hatása miatt – globális rálátást indokolna, nem csupán a természettudományok és a technológia szempontjából, hanem geopolitikailag is, továbbá az emberi tudás és viselkedés, valamint a világ sok más problémájának ismeretét. A témakör megkívánná, hogy a közvélemény, főként pedig a döntéshozók megismerjék és megértsék az energia fontosabb összefüggéseit – írja bevezetőjében a szerző. Szergényi István, a kiváló energetikai szakember szíve utolsó dobbanásáig a magyar energiapolitika szüntelen jobbítását kívánta szolgálni. Eközben tudományos érdeklődése és irodalmi tevékenysége egyre inkább kiterjedt a rendszerezés, a mind bonyolultabb világenergetika megértése, valamint a szintézis keresésének irányába. Ebben a témakörben alkotott maradandót, a könyv olvasója e munka eredményeit ismerheti meg.

71z6hocqpyl._sl1245_
Bioenergy ​from Wood Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Bioenergy ​from Wood
This ​book is written for scientists and practitioners interested in deepening their knowledge of the sustainable production of bioenergy from wood in tropical and sub-tropical countries. Utilising the value chain concept, this book outlines the necessary aspects for managing sustainable bioenergy production. A wide range of topics is covered including biomass localization, modelling and upscaling, production management in woodlands and plantations, and transport and logistics. Biomass quality and conversion pathways are examined in order to match the conversion technology with the available biomass. A section is dedicated to issues surrounding sustainability. The issues, covered in a life-cycle assessment of the bioenergy system, include socio-economic challenges, local effects on water, biodiversity, nutrient-sustainability and global impacts. Through this holistic approach and supporting examples from tropical and sub-tropical countries, the reader is guided in designing and implementing a value chain as the main management instrument for sustainable wood.

Bo Hanus - Energia ​a házban, lakásban
Házunk ​vagy lakásunk energiaellátásának átalakításához, illetve felújításához ad segítséget a könyv. Konkrét példákon keresztül mutatja be, hogy az alcímben olvasható energiafajták közül mikor melyiket érdemes választani.

Nicole Kuhlmann - Napenergia-hasznosítás
A ​Csináld Magad sorozat "Napenergia-felhasználás" c. kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket.

Mádlné Szőnyi Judit - A ​geotermikus energia
A ​kiadvány megfontolásra ajánlja a geotermikus energiahasznosítás által kínált előnyöket. A földhő, és a termálvízben rejlő energia "helyben termelődő", bizonyos keretek között fenntarthatóan termelhető, és részben kiválthatja a költségesebb hagyományos energiafajták használatát. Egy-egy geotermikus projekt relatíve magasabb beruházási költségeit ellensúlyozza az üzemeltetés alacsonyabb költsége és az energiatermelés "környezetbarát hajtóanyaga", ami nem elhanyagolható az üvegházgázok kibocsátásának csökkentése miatt. A könyv elsődlegesen a jövő generációnak, az egyetemistáknak íródott, a felsőoktatás számos érintett szakterületén bevonható az oktatásba. A geotermiával hivatásszerűen foglalkozó szakemberek számára, az összegyűjtött szakirodalomból kiolvasható újdonságok jelenthetnek vonzerőt. A könyv érdeklődésre tarthat számot a középiskolai tanárok körében, de a témakör iránt érdeklő laikusok is forgathatják, és választ kaphatnak belőle felmerülő kérdéseikre. Végül, de nem utolsósorban bízunk benne, hogy a könyv nem kerüli el a döntéshozók figyelmét sem. A szerző, Mádlné Dr. Szőnyi Judit hidrogeológus az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi docense, 1986-ban diplomázott az ELTE-n, majd ugyanitt 1997-ben PhD fokozatot szerzett. A hidrogeológiai és környezetföldtani tárgyak felelőseként iskolateremtő munkát végez. Kutatásai a felszín alatti vizek sérülékenységi elemzése mellett az üledékes medencékben zajló folyadékmozgásra, a kapcsolódó anyag- és energiatranszport elemzésére irányulnak.

Vaclav Smil - Energy
As ​Einstein pointed out in his famous equation, E=MC2, all matter can be described as energy. It is everywhere; it is everything. In this engaging book, prolific author and academic Vaclav Smil provides an introduction to the far-reaching term and gives the reader a greater understanding of energy's place in both past and present society. Starting with an explanation of the concept, he goes on to cover such exciting topics as the inner workings of the human body, and the race for more efficient and environmentally friendly fuels. With global warming becoming a mainstream political issue, this guide will help shed light on the science behind it and efforts to prevent it, and how our seemingly insignificant daily decisions affect energy consumption. Whether you're after insight or dinner table conversation, "Energy: A Beginner's Guide" will amaze and inform, uncovering the science behind one of the most important concepts in our universe.

Reményi Károly - Megújuló ​energiák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David J. C. MacKay - Fenntartható ​energia mellébeszélés nélkül
Ez ​a könyv nem riogat világvége-szcenáriókkal és nem lobbizik egyik energiaágazatnak sem. Ami egy könyv megírásával megtehető a fenntartható energiáért, azt a szerző megteszi. Jó fizikus módjára egy új mértékegységet vezet be, amely alkalmas arra, hogy összemérhetővé váljon mindenfajta energiatermelés és -fogyasztás. Ez a mérték az egy főre és egy napra eső energiafelhasználás, illetve -termelés. Bármely ország statisztikai adatai alapján az értékek eszerint már kiszámolhatók és összehasonlíthatók. Így lépésenként méri össze a fogyasztói társadalom emberének napi energiaszükségleteit és a különböző energiatermelési formák napi termelésének lehetőségeit, korlátait. Nemcsak okos, de szellemes is, gyakorlatias is. Hála tiszta gondolatmenetének, könnyedén leszámol az olyan téveszmékkel, hogy például „ha kihúzod a telefontöltőt, máris tettél a környezetért” – ez ugyanis túl kevés, még ha mindenki követi is a tanácsot. A mennyiségek arányait remek grafikonokkal szemlélteti. Mértéket és módszert ad. Az a bizonyos „bármely ország” esetében természetesen Nagy-Britannia. Úgyhogy megmarad az izgató kérdés számunkra: hogyan alakulnának a számok és grafikonok Magyarországra vonatkozóan? A mi statisztikai adatainkkal, mellébeszélés nélkül. David JC MacKay a Cambridge-i Egyetem fizikaprofesszora, akit – nem meglepő módon – a könyv első megjelenését követően az angol energiaügyi minisztérium tudományos főtanácsadójának kértek fel. BILL GATES ÖT KEDVENC KÖNYVÉNEK EGYIKE! .................................................................................................. "Végre egy olyan könyvet vehetünk kézbe, amelyik rendkívül olvasmányos és élvezetes stílusban tárja fel a valós tényeket a fenntartható energiaforrásokkal kapcsolatban." Robert Sansom az EDF Energy stratégiai és fenntartható fejlődési igazgatója

Lukács Gergely Sándor - Megújuló ​energiák könyve / Book of Renewable Energies
A ​mezőgazdasági tudomány kandidátusa, c. egyetemi tanár, oktat és regionális stratégiai, vidékfejlesztési, valamint megújuló energia kutatásokat vezet a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Kutató Fejlesztő Központjában és a Magyar Tudományos Akadémia Észak-magyarországi Öko-Energiai és Környezetipari Társult Kutatócsoportjában. Lukács Gergely Sándor eddigi tudományos és ismeretterjesztő publikációinak száma 365

Kollekciók