Ajax-loader

'energia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Dr. Joseph Murphy - Benned ​a kozmikus erő
A ​világhírű amerikai szerzőt aligha kell a magyar olvasónak bemutatni, hiszen a Tudatalattid csodálatos hatalma című nevezetes műve mára a lelki öngyógyítás irodalmának klasszikusai közé számít nálunk is. Murphy doktor átütő erejének titka ezúttal is éppen az, hogy az ősi népi bölcsességeket, így a biztonságérzetet nyújtó hitet, sőt a vallás gyógyító erejét a modern tudomány eredményeivel ötvözi. Módszertana - mint mindenki másé - természetesen vitatható. Murphy doktor meglátásai olykor meghökkentően naivnak tűnnek, az ajánlott gyakorlatok "tudományos alátámasztása" is későbbi kutatások feladata lehet. Ám Keleten és Nyugaton is számos kísérlet igazolja, hogy ezek az egyszerű szavakkal ábrázolt példák és jelenségek sokszor igazoltan célravezetőbbek, mint a nyugtatók, a drogok vagy az alkohol. Fáradtak vagyunk és idegesek, szorongások gyötörnek bennünket. Aggaszt a múlt, riaszt a jelen, nem látjuk a jövőt. A végtelen univerzum azonban időtlen idők óta bőkezűen bocsátja ránk éltető energiáit. Merítsünk hát e kimeríthetetlen forrásból - Murphy doktor útmutatása szerint!

Chian Zettnersan mester - A ​tao hálószobatitkai
A ​tao a nemiséget minden létezés ősforrásának tekinti. Annak az erőnek, amely mindent létrehoz. Neki köszönhetjük érzéseinket a végtelen örömtől a legnagyobb fájdalomig. A szexuális energia láthatatlanul jelen van mindenütt, áthatja mindennapi életünket. E határtalan erőt felhasználhatjuk életünk jobbátételére és meghosszabbítására is. A tao szexuális művészetét Kínában mintegy hatezer évvel ezelőtt öntötték szavakba és szimbólumokba. Maga a nemiség persze lényegesen ősibb, mint a civilizáció. Túllép a faj és a kultúra minden határán, mert a szerelem mélységes bölcsessége azonos a természet egyetemes és örök lényegével. A könyvben gyakorlatokat találunk, amelyek segítséget nyújtanak lelki és egészségügyi problémáink megoldásához, jó közérzetünk megteremtéséhez. A kellemes lazító, légző- és egyéb gyakorlatokat nők és férfiak egyaránt elvégezhetik. A gyógyító gyakorlatok ismertetését esetleírások színesítik. A kötetet híres gyógyítók bemutatása, valamint történeti és filozófiai kitekintés teszik teljessé.

Jessica Adams - Jelena Glisic - Anthea Paul - Hogyan ​legyünk istennők a 21. században?
Végre! ​Egy olyan kalauz a testhez, a lélekhez és a szellemhez, amely NEKÜNK szól! Tanuljuk meg meggyógyítani önmagunkat a csakrarendszerünk kiegyensúlyozásával! Töltsük ki az Istennő-gyorstesztet, hogy megtudjuk, melyik Istennő szobrát tegyük ki a házi oltárunkra! Menjünk shoppingolni a bevásárló angyalunkkal, és kopogtassunk be a szellemvilágba! Próbáljunk ki néhány szuperpontos tarot-kirakást és különleges tarot-meditációt! Készítsünk kristályos elsősegélydobozt otthonra és az irodába! Fedezzük fel, hogyan forradalmasíthatja a szerelmi életünket az energiatisztítás! Tanulmányozzuk az életútszámunkat és a névszámainkat! Vonzzunk be pozitív változásokat az életünkbe mágikus rituálék segítségével! Készítsük el a saját sorsidő köveinket, hogy előre láthassuk a jövőbeli események időpontját! Fejtsük meg legőrültebb álmaink titkos üzenetét! Tudjuk meg a tíz nagy asztrológiai titkot, melyekről a magazinok hallgatnak!

Henning Boetius - Hidrogén-forradalom
Elmúltak ​azok az idők, amikor mosolyt fakasztott a gondolat, hogy a hidrogén a napenergia és a szél ereje mellett központi szerepet játszhat az energiaellátásunkban, hogy véget vethet az egyre szűkösebbé váló fosszilis energiától való függésnek, tartósan és káros anyagoktól mentesen biztosítva az energiát. Az autóipar már jó ideje lázasan dolgozik az üzemanyagcellás, hidrogént tankoló autók kifejlesztésén. Szerzőnk véleménye szerint belátható időn belül a növekvő hidrogéngazdálkodás lesz majd a jellemző a kőolaj/földgáz gazdálkodás mellett.

Riedel Miklós - Volt ​rá energiánk, lesz rá energiánk?
Az ​energia családfája Mekkora? Energiaátalakítások Az energia áramlása az élettelen és az élő természetben A hagyományos és az alternatív energiaforrások Az energia és az ember

Egely György - Tértechnológia
A ​tértechnológia a vákuum vagy az éter új, eddig ismeretlen és hasznosítatlan tulajdonágait alkalmazó technika. Egely György, az ismert kutató és szakíró legújabb kötetének témája az energia. Az általa bemutatott eljárások és berendezések mind elveikben, mind szerkezetükben radikálisan különböznek az eddig megismert energiatermelő és -átalakító szerkezetektől. Az ismertetett hipertéri energetika célja a térben mindenütt jelen lévő, nagy mennyiségű, szennyezetlen, korlátlanul használható energiaforrás megcsapolása, felhasználása.

Robert Snedden - Az ​energia
Már ​az ókorban is azon töprengtek a legnagyobb elmék, mi tartja mozgásban világunkat. Kezdetben isteneket és más titokzatos lényeket képzeltek az események mögé. Csak jóval később vált világossá, hogy az energia sokféle formája húzódik meg a történések mögött. Ez a könyv ... Folytatás ›› az ókori görög filozófusoktól a 20. század nagy tudósaiig követi nyomon, hogy miként bontakozott ki az energia fogalma az évszázadok folyamán. Egyúttal arra is választ kapunk, hogyan segíthet a tudomány a jövő energiaforrásainak megteremtésében.

Paul Roberts - Az ​olajkorszak vége
Nehéz ​elhinni, hogy éppen most válna lakhatatlanná a Föld. Ám ma már nincs kibúvó: szembe kell néznünk a tényekkel, hogy még idejében tehessünk valamit. Már nemcsak az a kérdés, hogy meddig lesz elegendő a Föld olaj- és gázkészlete, amelyre a világgazdaság döntő része épül, hanem az is, hogy elbírja-e a rohamosan túlnépesedő bolygó azt a pusztítást, amellyel ezeknek az energiahordozóknak a kitermelése és elégetése jár. Már most is bőven elegendő okunk van tehát arra, hogy a lehető legkomolyabban foglalkozzunk egy új energiagazdaság konkrét megalapozásával. Hogy ez üzemanyagcella, napelem, szélerőmű, árapály-energia, biomassza, takarékosság, vagy más módszer segítségével valósulhat-e meg, arról megoszlanak a vélemények, s ez nem is lehet másként, hiszen mindezt politikai, gazdasági, természeti, kulturális, demográfiai tényezők végtelenül komplex együttese befolyásolja. Ezt az összefüggésrendszert vizsgálja meg minden oldalról a szerző, s ad mindenki számára érthető körképet a jelen helyzetről és a jövő lehetőségeiről. Álljunk meg, nézzünk körül.

Marc Elsberg - Blackout
Februári ​fagyok söpörnek végig Európán, amikor a kontinens szinte teljes elektromos hálózata összeomlik. A következmények katasztrofálisak. A sötétbe borult utakon egymást követik a karambolok, leáll a fűtés, a vízszolgáltatás, a mobilok feltölthetetlenek, az internet elérhetetlen. Piero Manzano, az olasz informatikus hackertámadást vél felfedezni a háttérben, de gyanúja a hatóságoknál süket fülekre talál. Az Europol terrorelhárító szakértője, François Bollard végül meghallgatja, ám ekkor olyan e-maileket fedeznek fel Manzano laptopján, amelyek rá terelik a gyanút. A támadók agyafúrtak és kíméletlenek. Európában atomkatasztrófák fenyegetnek, az emberek elegendő élelem, víz, üzemanyag és orvosi ellátás nélkül vegetálnak sötét, fűtetlen lakásaikban. A túlélésért folytatott küzdelem hamarosan oda vezet, hogy a rend már csak a katonaság bevetésével tartható fenn... Napjaink egyik legnagyobb német regénysikere olyan kérdéseket vet fel, melyekre az emberiségnek mielőbb választ kell találnia. Mert holnap talán már túl késő lesz...

Kurt Jeni - Télikertek ​tervezése és építése
Ki ​ne üldögélne szívesen a szürke hideg téli délutánokon egy növényekkel teli télikertben. Miniatűr üvegházunk megtervezésé és fenntartása nem könnyű mulatság. Ha már belevágunk érdemes időben alaposan körülnézni és tájékozódni. Ebben nyújt segítséget a Cser Kiadó „Zöldkönyvek" sorozatában megjelent kötet. A könyvből mindent megtudhatunk a télikertekkel kapcsolatban. Olvashatunk a tervezéskor felmerülő kérdésekről, mint például a télikert mérete, alakja, tájolása vagy szerkezetének anyaga. Továbbá megismerhetjük az üvegezéshez kapcsolódó problémáknak, többek között az árnyékolási, hangszigetelési, tisztítási lehetőségeket és biztonsági intézkedéseket is. A napenergia hasznosításának és a belső klíma kialakításának lehetőségei után a télikert díszeiről - a növényekről - is olvashatunk, hiszen nem mindegy, hogy zárt kertünkben milyen növényeket és hogyan tartunk. A könyv második felében a szerző konkrét példákkal és gyönyörű képekkel csinál kedvet az olvasónak saját télikertje megtervezéséhez. Tartalom: 1. Műszaki tudnivalók A tömegformálás lehetőségei Csomópontok kialakítása Az üvegezés A napenergia hasznosítása A belső klíma Árnyékolás A komfortos lakókörnyezet A jó kertész öröme Előzetes tájékozódás Növények a télikertben 2. Példák Fényözön a lakásban Pihentető oázis Nappali a kertben Tágas terek Négy évszak a nappaliban Délszaki hangulat Pálmaház otthon Napfényben fürdő terek Úszómedence és üvegcsarnok A nagy légtér varázsa Bella Vista Télikert a régi házban Angolos hangulat Türkizkék kompozíció Növényparadicsom Nagyvonalú stílus A fafelület és a kék szín harmóniája 3. Függelék Ellenőrző jegyzék Télikertépítéssel foglalkozó német cégek A német Télikert Szakszövetség

Richard Webster - Az ​auralátás gyakorlata
Tanulja ​meg érzékelni az aurát, látni a színeket és értelmezni azok jelentését! Fedezze fel a csakrák rendszerét, s hogy miképpen harmonizálhatja az energiával túltelített, vagy elégtelenül energetizált csakrákat! Ismerje meg az auraharmonizálás, a szellemi gyógyítás metodikáját! Richard Webster útmutatásával mindez megvalósítható. Az Auralátás gyakorlata című könyv segítségével továbbfejlesztheti rejtett képességeit, láthatja a kiáramló energiákat, valamint jól bevált módszerek igazítják el, hogy miként - értelmezze az aura színeit, - építsen ki jobb kapcsolatot embertársaival, - váljon egészségesebbé és élvezze ennek minden örömét, - tárja fel élete azon területeit, amiken még dolgoznia kell, - vésse be aurájába vágyait, hogy azok megvalósuljanak a jövőben, - értse meg a lappangó betegségek és fájdalmak intő jeleit, - változtassa meg aurája állapotát - és serkentse csakrái működését a zene, a kristályok és a színek segítségével. Richard Webster, számos sikeres feng shui-könyv írója, tízéves korában látott először aurát, s immár 13 éve tanítja másoknak az auralátás és -értelmezés módját. Módszerei segítségével jóval több szépséget fedezhet fel a világban, mint eddig, és rácsodálkozik majd, hogy korábban mindezt nem érzékelte.

Dr. Mari Hall - Reiki ​a mindennapokban
Ez ​a Reiki könyv egy képekkel gazdagon illusztrált bevezetés az egyetemes életadó energia rendszerébe, és annak gyógyító gyakorlásába. A Reiki a kézrátétellel közvetített energiával elért harmónia legősibb formája, amit az 1800-as évek közepén fedeztek fel újra. Az egyetemes energia átadásának ezen formája nem csak fizikálisan, hanem érzelmileg és mentálisan is hitet ad a Reiki alkalmazójának. A Reiki közismertebb hatásai a mély relaxáció és belső béke érzésének elérése. A Reiki megteremti azt az ideális környezetet, melyben a test koncentrálni tudja a természetes öngyógyító folyamatokat. A Reikit biztonsággal használhatjuk bármikor, bárhol, bármire, akár pszichés és fizikális fájdalmak csillapítására is. A Reikihez nem kell különösebb elhivatottság, mégis kitűnő kiegészítője lehet a hagyományos gyógymódoknak is. Ez a gyakorlati kézikönyv bemutatja és megtanítja a Reiki ősi művészetének előnyeit. Mari Hall a Nemzetközi Reiki Szövetség alapítója, Reiki Nagymester.

Tóth László - Honti Vince - Környezetkímélő ​energiaforrás a szélmotor
A ​szél energiáját már ősidők óta hasznosítja az emberiség. Napjainkban a vitorláshajók és a régi, helyreállított szélmalmok emlékeztetnek erre a láthatatlan, de befogható energiára. A településektől távoli helyeken is lehet vizet kiemelni a kutakból, sőt villamos energia is termelhető a hangtalan és a környezetet nem szennyező szélmotorokkal. Működésük feltétele a viszonylag állandó és közel egyenletes eljárás. Bár olyan egyenletes szélre, mint a tengerparton, Magyarországon nem lehet számítani, mégis olyan energiaforrás a mezőgazdaságnak, a kisgazdaságoknak, a tanyáknak, amiről érdemes tudni és kipróbálni.

Oravecz Béla - Családi ​házak, lakások, hétvégi házak gazdaságos fűtése
A ​könyv segítséget kíván nyújtani a családi házak és lakások tulajdonosainak abban, hogy milyen fűtőberendezést válasszanak és alakítsanak ki úgy, hogy az gazdaságos és energiatakarékos legyen. Ismerteti a fűtési módokat, a kazánokat, a radiátorokat,a szerelvényeket, a kiegészítő készülékeket stb. Sok szemléletes ábra teszi egyszerűen érthetővé a témát. A könyv végén a szerző megadja a főbb berendezések gyártóinak és forgalmazóinak címét azért, hogy az olvasó könnyebben megoldhassa a fűtési problémáit.

Sinka József - Bitó János - Jövőnk ​kulcsa az energia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bruce Goldberg - Energiavámpírok
Szerencsésnek ​mondhatjuk magunkat, amiért egy olyan tapasztalt és művelt metafizikus, mint Dr. Bruce Goldberg - az Előző életek, jövendő életek szerzője - úgy döntött, könyvet ír a lelki önvédelemről. Dr. Goldberg nyíltan és őszintén beszél az energiavámpírokról, a megszállottakról, a lelki támadások témájáról; fejezetről fejezetre haladva fejti ki a tökéletes védekezés technikáit. Könyve minden információt tartalmaz, amelyet tudnunk kell, hogy megvédhessük magunkat a lelki támadások ellen.

Fazekas András István - Villamosenergia-termelési ​technológiák jellemzői
A ​Villamosenergia-termelési technológiák jellemzői című könyv összesen 54 villamosenergia-termelési technológiát jellemez 1. az energiaátalakitás alapvető jellege; 2. a technológiák fő műszaki jellemzői; 3. a primerenergia-hordozók rendelkezésre állása; 4. potenciális termelési kapacitások; 5. az energetikai hatékonyság; 6. gazdasági hatékonyság (költségek); 7. környezetterhelés; 8. egészségi és egyéb kockázatok; 9. a villamosenergia-rendszer rendszerirányitása; 10. externális költségek; 11. a fajlagos területigény; valamint 12. a társadalmi elfogadottság szempontjából, megadva az adatok és hivatkozások forrását.

Ismeretlen szerző - Bányászati ​és energia adattár
A ​Központi Statisztikai Hivatal a Bányászati és Energia Adattár közreadásával első ízben jelentet meg az ipar e két jelentős területéről - önálló kiadvány formájában - statisztikai adatgyűjteményt. A Bányászati és Energia Adattár az ipar olyan ágazatait öleli fel, amelyeknek egyes részterületeiről különböző szervek gondozásában már eddig is jelentek meg adatgyűjtemények, azonban a most közreadott kiadvány az adatok széles körét foglalja össze valamennyi bányászati iparágra (szakágazatra) és a villamosenergia iparra vonatkozóan. A széleskörű statisztikai adatbázis - az energetikai kérdések iránt megnyilvánuló fokozottabb érdeklődést figyelembe véve - segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik a bányászat és az energia területei tevékenységének vizsgálatával és jövőbeni fejlődésének meghatározásával foglalkoznak.

Arthur Hailey - Túlterhelés
Próbálta ​már elképzelni, milyen lenne az élete áram, tv, hűtőszekrény nélkül, vagy hogy este egy szál gyertya fényénél olvasson? Arthur Hailey minden idők egyik legsikeresebb szerzője mindezt elképzelte a XX. század végén. A legnagyobb elektromos intézmény mindennapi életébe kalauzolja el az olvasót. A vállalat alelnöke azon kevesek közé tartozik, aki szerint bekövetkezhet egy hatalmas elektromosenergia-válság. Ami legalább olyan súlyos következményekkel jár, mint egy nagy természeti katasztrófa. Amikor egy titkos terroristacsoport sorba robbantja fel a cég generátorait, a főhős versenyt fut az idővel, hogy megtalálja az elkövetkezőket. De ekkor már egyre jobban összecsapnak a feje felett a hullámok... Szex-szerelem-halál "3 200 000 kW, OPEC, terroristák, áramlopás, csökkenő energiatartalékok, képmutatás és tehetetlenség a legfőbb posztokon, sötétség és káosz az áramban tobzódó Kaliforniában... Hailey újabb bombasikere"

Maruscha Magyarosy - A ​Paradicsom benned van
A ​testtudat teljesen új minősége. Még sohasem volt ennyire fontos a testünk, mint ma. Szabjuk, igazítjuk, diétákat próbálgatunk... De hallgatunk-e a hangjára? Azt, hogy hogyan bontakoztatja ki a test saját bölcsességét és intelligenciáját, Maruscha Magyarosy könnyen alkalmazható és hatásos test-, légzés- és tudattréningje mutatja be. A tartalomból: érezzünk bele testünkbe, hagyjuk az energiát ismét áramlani; a légzésnek, mint az élet pulzusának megtapasztalása; megélni a gondolatok erejét, a szavak hatalmát és az elképzelés mágiáját; az oxigén mint fiatalító életelixír tudatos használata; saját szívünkben rátalálni az elveszett Paradicsomra.

Eckhart Tolle - Dr. Wayne W. Dyer - Miért ​fontos, hogy rendkívüliek legyünk?
Ki ​vagyok én? Mit keresek itt? Mi az élet értelme? A két nagy hatású spirituális tanító őszinte és megindító, komoly témákat feszegető, mégis könnyed hangvételű beszélgetésben válaszolja meg létezésünk alapvető kérdéseit. Miért fontos, hogy rendkívüliek legyünk? Eckhart Tolle és dr. Wayne W. Dyer a maga utánozhatatlanul humoros stílusában rámutat, miért vagyunk mindnyájan a magunk módján rendkívüliek, és mi tesz minket valóban emberré. Csak akkor indulhatunk el az öntudatra ébredés útján, ha felismerjük magunkban saját rendkívüliségünket. „Rendkívülinek lenni azt jelenti: felébredt lénynek lenni. Az ember nem a gondolkodással való teljes azonosulás álomvilágában mozog, hanem tudatos, jelenlévő. A rendkívüli a tudatosság. Az ember maga ez a tudatosság.” Eckhart Tolle „A tökéletességről lenevelnek minket. Inkább rászoktatnak egy olyan életre, amelyben a tulajdon és a siker felhalmozása a cél. Így aztán azt hisszük, azzal vagyunk azonosak, amivel rendelkezünk, és ahogyan teljesítünk, és sosem fedezzük fel magunkban a rendkívüliséget. Rendkívülinek lenni pedig azt jelenti, hogy megbecsüljük a saját nagyszerűségünket, azt, ami vagyunk, minden pillanatunkban, amely megadatott.” dr. Wayne W. Dyer „Öt példaképem van. E könyv mindkét írója közéjük tartozik. Ezek után magától értetődő, hogy szívből ajánlom művüket.” dr. Domján László agykontrolloktató A könyv a mellékelt DVD-n szereplő beszélgetés teljes szövegét tartalmazza.

Klaus Birker - Barbara Schott - Belső ​energiaforrásaink
Ki ​ne érezné magát időnként kimerültnek, elcsigázottnak, erőtlennek? Gyakran azonban nem egyszerű újra feltöltődni. Ebből a könyvből megtudhatja, hogyan nyerheti vissza gyorsan és jókedvűen energiáját, hogyan lehet ismét friss és bizakodó az NLP módszerével.

Juhász Árpád - Láng István - Blaskovics Gyula - Mika János - Szépszó Gabriella - Horányi András - Dobi Ildikó - Nagy Zoltán - Megújuló ​energiák
"A ​megújuló energiák igen változatos formában állnak rendelkezésünkre a világban, így Magyarországon is. (...) De vajon mi az optimális megoldás? Milyen szempontok mentén tudjuk kiválasztani? Magyarország esetében mi lehet az a recept, ami hosszú távon is fenntarthatóvá és biztonságossá teszi az energiaellátást? (...) Ajánlom ezt a könyvet vállalatvezetőknek, önkormányzati döntéshozóknak, környezetvédőknek, mérnököknek és közgazdászoknak, illetve mindenkinek, aki a gazdaságos és egyben környezettudatos energiatermelés hazai kibontakozásában bízva, a gazdaságossági szempont mellett a környezeti hatásokat is szem előtt tartva kutatja az alternatívákat, és szeretné meghozni energetikai döntéseit." (Dicső Gábor)

Paul Brecher - Energiaáramlás
Kínában ​az emberek már több ezer éve gyakorolják a csi-kungot, amely az energia mozgatását jelenti a testben, a szellemi és a fizikai egészség megőrzése céljából. Ez a zsebkönyv bemutatja a manapság nyugaton is egyre népszerűbbé váló csi-kung eredetét, körvonalazza az alapvető tudnivalókat, és könnyen követhető, színes fényképekkel és ábrákkal illusztrált gyakorlatsorokat mutat be. Az utolsó fejezetben a spirituális utazásba is betekintést nyerhetünk. Megtudhatjuk, hogyan vezethet el saját energiánk egy szellemi, fizikai, érzelmi és spirituális szempontból egyaránt kielégítő élet felé, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket a feszültségekkel terhes világban. Fedezzük fel, hogyan segíthetjük elő szellemi és fizikai állapotunk javulását energiaáramlásunk segítségével! A Titkok nélkül sorozatban egyedülálló módon egymás mellett megtalálható az elmélet és a gyakorlat. Az egyes témaköröket átfogó és világos magyarázatok teszik érthetővé. A módszerek alkalmazásának legjobb módját is megismerhetjük. - Bemutatja a csi-kung, azaz az energiaművelés eredetét és történetét - Lépésről lépésre ismertetett testgyakorlatok - Közérthető nyelvezete folytán az életenergia áramlása mindenki számára érthetővé válik Paul Brecher több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a harcművészetek terén, és a Tai-Csi Box Világszövetség elismert oktatója. Számos cikket jelentetett meg a témában, és televíziós műsorokban is gyakran szerepel. Képzett orvos az akupunktúrás és a kínai gyógynövényes gyógyászat terén.

Iris Hammelmann - Otthonunk ​energiát adó növényei
A ​növények egyéni energiamezőt fejlesztenek, melyet tudatosan használhatunk a szoba légkörének javítására, és így jó közérzetünk érdekében. Mi a megfelelő kapcsolat ember és növény közt - erre felel ez a tanácsadó. Megtudja, mely növény hat kedvezően a környezetre és így önre is. Hogy lehet energetikailag a szobát a megfelelő növénnyel tisztítani.

Fekete Éva - Energiáról ​okosan
Az ​Energiáról okosan című kiadvány harmadik kiadását éli. Népszerűségének oka, hogy gyakorlatias, a hétköznapokban alkalmazható információkkal látja el olvasóját. A kiadvány hármas felépítésű. Az 1. és 2. fejezet arról szól, mit kell tennünk, a 3. pedig arról, miért.

Robelin - Virágenergetika
A ​virágok kitüntetett szerepet játszanak életünkben. Üzennek nekünk, nemcsak színükkel, szépségükkel. Mindegyik virág saját energiát közvetít - és aszerint viszonyulunk magához az adott virághoz, hogy az általa közvetített energiaféléből hiányunk van, vagy ellenkezőleg: túlságosan is telített ezzel a környezetünk, vagy éppen mi magunk. Anélkül hatnak ránk, hogy tudatosulna bennünk: állapotunkban a javulást nekik köszönhetjük. Egy-egy virág látványa, vagy akár gondolatban előhívott képe segít felszínre hozni a tudatalattinkban megbújó félelmeket, vágyakat, és megoldásokat a problémáinkra. Emellett az élő virágok az általuk közvetített különböző energiafélékkel pótolják azt, amiből akkor éppen hiányunk van. Ha tudatosan és célirányosan vesszük igénybe a virágok segítségét, akkor megtapasztalhatjuk, hogyan segít anyagias jellegű gondjainkban a sárga rózsa, miként tesz sikeressé a sárga liliom. A férfias tetterőt melyik virágnak köszönhetjük, a szülő-gyermek kapcsolat melyik virág közelében válik harmonikussá, vagy a bús hangulatot milyen virágból készített csokor képes kiegyensúlyozott lelkiállapottá varázsolni. Ezeket, a titkokat ismerteti a virágenergetika, ami nem azonos az esszenciális segítséget adó virágterápiák egyikével sem.

Uwe Kollmorgen - Energiatakarékosság ​hőszigeteléssel
Ahol ​a fûtésből származó hő megszökik – Gondoskodjunk jobb ökológiai egyensúlyról – Alapismeretek: szigetelés kívül vagy belül? – A leggyakrabban alkalmazott szigetelőanyagok – Tippek és megoldások ajtók és ablakok helyes tömítéséhez stb.

Dala László - Csillagtüzek ​a Földön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vajda György - Energiapolitika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ambika Wauters - Csakrák ​könyve
A ​csakrák szervesen hozzátartoznak létezésünkhöz. Testünk erőközpontjai, melyeket először az ősi Indiában fedeztek fel (a csakra szó szanszkritul kereket jelent. Rajtuk keresztül áramlik testünkben az életerő, amelynek segítségével kialakítjuk fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életünk egyensúlyát. Könyvünk feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket és megmutatja, hogyan tudjuk a leghatékonyabban javunkra fordítani tevékenységünket.

Erdey-Grúz Tibor - A ​tűztől az atomenergiáig
Évezredeken ​át használta az ember a tüzet, melegedett mellette, ételét puhította vele, szerszámokat készített magának. A tűz nyitotta meg az utat a kohászat és a fazekasmesterség kialakulásához és már sokoldalú alkalmazást nyert, amikor még nem értették meg az égés folyamatát és még közelítően hű képet sem tudtak alkotni arról, hogy égéskor mi is történik. Az ókorban és a középkorban számtalan elméletet gondoltak ki az égés magyarázatára, de csak a XVIII. században érte el a tudomány azt a szintet, hogy ezt az anyagok rejtett sajátságain alapuló kémiai változást meg tudta magyarázni. Erdey-Grúz Tibor Kossuth-díjas akadémikus, a mai kémiai szakirodalom egyik kiemelkedő szerzője ismerteti ebben a könyvben az energia felszabadítás módjait a tűz keletkezésétől az atomenergia felszabadításáig, érintve az energiaellátást, a biológiai égést, a napsugárzás mechanizmusát, tehát mindazokat a kérdéseket, amelyek annyira érdeklik a mai embert és amelyek nemcsak jelenünket, hanem a jövőnket is oly jelentősen befolyásolják.

Kollekciók