Ajax-loader

'origami' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Pataki Tibor - Hajtogatni ​jó
A ​nagysikerű "Papírcsodák" című könyv szerzőjének, Pataki Tibornak újabb könyve is a papírhajtogatás rejtelmeibe avatja be olvasóit. A könyv mintegy 800 rajzolt ábrán lépésről lépésre mutatja meg 40 figura elkészítését. A kötet nagyon egyszerű "origamik" készítésével indul, majd egyre bonyolultabb hajtogatásokkal ismerkedhetünk meg. A megértést színes rajzok és fotók teszik egyszerűbbé. A szerző főleg saját, szám szerint harminc hajtogatását mutatja be. A papírhajtogatások minimális anyagigényük miatt (négyzet alakúra vágott papírlapok) olcsó és szórakoztató elfoglaltságot jelenthetnek a gyermekek és az érdeklődő felnőttek (szülők, pedagógusok, nevelők) szamara. A kész darabok ajándékul szolgálhatnak, készítésük pedig játékosan fejleszti a kézügyességen kívül a gyermek térlátását és logikai gondolkodását is. Az egyes alkalmakra közösen készített hajtogatás (pl. farsangi maszk, húsvéti nyúl, karácsonyfadísz stb.) gyermek és szülő számára egyaránt jó szórakozás es tartalmas időtöltés. Az első oldalakon ismertetett úgynevezett bázis-hajtogatások újabb, immár saját figurák létrehozásához adnak ötleteket, amelyek az annyira fontos kreativitás fejlesztésében mind a szülőknek, mind pedig a pedagógusoknak hasznos segítséget nyújthatnak.

Pintér Ferencné - Végh Zsuzsanna - Quillingvirágok ​-és díszek
A ​quilling (papírcsíktechnika) világszerte ismert és kedvelt kézműves foglalkozás. Az alaptechnikák, az alapformák elsajátítása után az alkotásnak szinte csak a fantáziánk szab határt. A hobbiboltokban készen kapható papírcsíkok sodrórúddal vagy fésűfogakon feltekerhetők, majd különfééleképpen formázhatók, és ragasztóval rögzíthetők. A formákból kirakhatunk figurákat, virágokat stb., majd a kész kép díszíthet dobozt, tükröt, üdvözlőkártyát stb. A kötetet ajánljuk iskoláknak is, mert a technikához kevés alapanyag szükséges, és fejleszti a gyerekek kézügyességét és szépérzékét.

H. Vass Ildikó - Horváth Dániel - Papírhajtogatás
"Bármennyire ​is hihetetlen a könyvben szereplő papírvirágok, díszek mind-mind egy alapformából készültek. A fiam, Horváth Dániel 6 éves korában hajtogatta meg ezt az alapformát, és Japánban szabadalomként is bejegyezték. Talán a legvarázslatosabb a papírhajtogatásban, hogy a sokféle papír közül - színes barkácspapír, fénymásolópapír, selyempapír, merített papír stb. - mindenki megtalálja a kedvére valót, sőt akár teafilteres tasakból vagy boríték béléséből is készíthetünk csodaszép képet. Gyűjtsünk különféle papírokat. Ha egyik-másik színvilágáról eszünkbe jut valami, engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat, és a könyvben bemutatott ötletek alapján valósítsuk meg saját elképzeléseinket is.

Héctor Rojas F. - Az ​origami állatvilága
Hihetetlen, ​hogy papírból mennyi élethű állatfigurát lehet készíteni. Pedig így van: e könyv részletes kép- és szövegmagyarázatai lehetővé teszik, hogy elsajátítsuk az origami fantasztikus művészetét, és saját magunk is alkossunk figurákat. A könyvben 15 állatot mutatunk be, a nagy elefánttól a kis orrszarvú bogárig, a nálunk is honos szarvastól az egzotikus tukánig, a méltóságteljes zsiráftól a félelmetes hírű tarantelláig. Miközben elkészítjük, szinte életre is keltjük őket, újraalkotva evvel a természet egy részét.

001
Origami Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Origami
A ​kötet megismerteti az érdeklődőt az origami alapjaival, s ízelítőt ad abból is, hogy milyen magasságok meghódítása vár a kalndorra, aki a könyv segítségével próbálja felfedezni a hajtogatás évezredes titkait. Csupán papír, olló és ragasztó. Semmi más nem kell és feltárul egy ezeréves világ. A könyv tartalmaz egy ismertetőt az alkalmazott rajzi jelekről, majd ezt követi az a négy alaphajtogatás, mely önmagában nem látványos, azonban a későbbiek során sok esetben kiinduló pontul szolgál majd.

Turek Balázs - Origami
Ma ​már az origamit nagyon sokan ismerik. Egyre többen hódolnak ennek a kedvtelésnek, klubok alakultak, óvodai-iskolai foglalkozásokon, az otthonokban is teret nyert, és nemcsak a gyermekek, de a felnőttek is szívesen részt vesznek benne. Óriási a jelentősége: egyformán értékes a felnőttek és a gyermekek munkája, nincs közöttük különbség, ráadásul a közös munka még inkább fokozza az alkotás örömét. Kötetünkben szeretnénk még több figurát megismertetni a rajongókkal, illetve azoknak igyekszünk segítséget nyújtani, akik először próbálkoznak a papírhajtogatással. A mintákat az alaphajtogatástól a bonyolultabb alakzatok elkészítéséig fokozatosan állítottuk össze, így könnyedén meghajtogathatóak a figurák. Ajánljuk tehát mindazoknak összeállításunkat, akiknek az origami kedvelt időtöltést jelenthet!

Leylah Attar - The ​Paper Swan - Papírhattyú
A ​szerelem nem halhat meg soha. Azt mondják, 21 nap kell hozzá, hogy kialakuljon egy szokás. Ez hazugság! A lány 21 napig kitartott. A 22. napon pedig mindent megadott volna a halál nyugalmáért. Mert azon a bizonyos 22. napon rájött, hogy az ő megmenekülése a biztos halált jelenti vagy az apja, vagy a szerelme számára. A Papírhattyú komor, mégis szívet melengető szerelmi történet, tele nyersességgel, intrikával és feszültséggel. Lenyűgöző mese szenvedélyről, veszteségről, megváltásról.

Robert Harbin - Origami ​- A papírhajtogatás művészete
Ezt ​a könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretik idejüket kellemesen eltölteni. Ebben a könyvben a hajtogatás fortélyait találják meg, amit minden korosztály hasznosítani tud. Az alaphajtogatástól a legbonyolultabb alakzat elkészítését tanulhatják meg kicsik és nagyok. Próbálják meg a hajtogatás speciális jeleit elsajátítani ebből a kiadványból, s ha eredeti japán origami könyv kerülne a kezükbe, akkor már a szöveg olvasása nélkül, könnyedén meghajtogathatják a legbonyolultabb figurát is. A gyerekek logikai készségét és ügyességét nagy mértékben fejleszti. Egy szóval mindenkinek ajánljuk, és reméljük, hogy az origami hasznos és kellemes szórakozást nyújt az egész családnak.

Covers_194187
Origami ​virágok Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Origami ​virágok
Ha ​valami új és érdekes hajtogatni valót keresel, amivel meglepheted a barátaidat, családtagjaidat a különböző ünnepeink alkalmából, akkor megtaláltad a neked megfelelő kiadványt. A hajtogatásban segítségedre lesznek a lépéseket bemutató rajzok és a hajtásokat jelölő nyilak.

Ismeretlen szerző - Origami ​- Papírhajtogatás mindenkinek
Az ​Alkotó kezek a papírhajtogatás művészetébe vezetik be az ügyes kezű érdeklődőket. Az Origami című kötetben 52-féle alakzat hajtogatása tanulható meg, többek között állatoké, csillagé, szívé vagy labdáé. A Hajtogass papírrepülőket 63-féle repülő hajtogatását mutatja be, a tökéletes eredmény érdekében a gyerekek maguk is megrajzolhatják a sablont, vagy le is tölthetik az internetről.

Ifj. Papp László - Origami ​- Papírcsodák kezdőknek - haladóknak
Ez ​a könyv ékes bizonyítéka az emberi találékonyságnak, az alkotóképesség sokszínűségének. Hogyan lehet egyszerű papírból egy kis kézügyességgel papírcsodákat alkotni? Nem más ez, mint az Origami. Ahogy a XX. század embere egyre jobban megismeri ezt a játékot, úgy lesz egyre népszerűbb a gyerekek és a felnőttek körében is. Az Origami azon kívül, hogy kellemes időtöltés, kiválóan alkalmas a gyerekek vizuális képességeinek, kézügyességének fejlesztésére akár már az óvodában is, de legfőképpen iskolás korban. Könyvünk segítséget szeretne nyújtani mindazoknak, akik érdeklődnek a papírhajtogatás iránt, viszont még csak most szeretnék megtenni az első lépéseket a papírfigurák varázslatos világa felé. Ifj. Papp László alkotó fantáziáját dicséri a válogatás, mely azáltal, hogy a néhány lépéssel elkészíthető formákon át elvezeti az érdeklődőt a bonyolultabb figurákig, segítséget nyújt eme ősi játék fortélyainak elsajátítására is.

Armin Täubner - Állati ​jó hajtogatási ötletek
Ennek ​a füzetkének a segítségével vidám állatkákat készíthetünk legyező- és harmonikahajtogatással. A hernyó már alig várja, hogy pillangó lehessen, egy szivárványszínű kígyó ámulatba esve nézi a színpompás halakat, amott két kukac vigyorog szemtelenül egy érett körtéből. A papír hajtogatásról hajtogatásra játékká változik, amelyet lábra lehet állítani vagy fel lehet függeszteni. És ezt nemcsak a gyerekek élvezik!

Or
Origami ​3. Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Origami ​3.
A ​Könyvkuckó Kiadó két nagysikerű könyv folytatásaként jelenteti meg e kötetet. Az Origami 3. hasonlóan az előző könyvekhez, rendkívüli igényességgel készült, amelyben bonyolultabb, több türelmet és ügyességet igénylő formák találhatók. Reméljük e könyv visszahozza a közös játék örömét kicsiknek és nagyoknak, és jó szórakozást nyújt az egész családnak.

Turek Balázs - Origami ​- Hajtogassunk papírfigurákat!
Talán ​sokan nem tudják, hogy japán nyelven az "origami" egyszerűen papírhajtogatást jelent. Kiadványunk élvezetes elfoglaltságot és szórakoztató papírhajtogatást kíván mindenki számára.

Nick Robinson - Papírrepülők
40 ​modell a legegyszerűbb siklórepülőktől a bonyolultabb vadászrepülőkig és más repülő alakzatokig. A tervekhez tartozó ábrák lépésről lépésre mutatják be és teszik könnyebbé, érthetőbbé az elkészítés folyamatát. Könyvünk bemutatja a papírhajtogatás alapjait és mindazokat a technikákat, amelyekre szükségünk lehet a papírrepülők elkészítéséhez.

Origami_lak%c3%a1sd%c3%adsz%c3%adt%c3%a9s
Origami ​lakásdíszítés Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Origami ​lakásdíszítés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_203499
Origami ​2. Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Origami ​2.
A ​Könyvkuckó Kiadó a nagysikerű "Origami pPapírhajtogatás A-Z-ig" című könyv folytatásaként jelenteti meg a kötetet, remélve, hogy hasonlóan jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak. Ez a könyv úgy, mint az előző megismertet az origami alapjaival, s ízelítőt ad abból is, hogy milyen magasságok meghódítása vár a kalandorra, aki könyvünk segítségével próbálja felfedezni a hajtogatás évezredes titkait.

Sebők Zsolt - Origami ​gyerekeknek
Ha ​valami új és érdekes hajtogatni valót keresel, amivel meglepheted a barátaidat, családtagjaidat, akkor megtaláltad a neked megfelelő kiadványt. Akár a lelkes kezdők, akár a haladó origamisták közé tartozol, válogathatsz ötletes modelljeink közül. A hajtogatásban segítségedre lesznek a lépéseket bemutató rajzok és a hajtásokat jelölő nyilak. Sok sikert és jó időtöltést kívánunk!

Sebők Zsolt - Játékos ​origami
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ifj. Papp László - Origami
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_248862
Origami ​6. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Origami ​6.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Plesznivy-Varga Péter - Hajtogatós
Korunkban ​egyre nagyobb jelentőséget nyer a műszaki oktatás. A diákoknak mind többet kell tudni matematikából, fizikából és geometriából. Ezekhez, és általában a műszaki dolgokhoz, rendkívül fontos a térbeli látás és gondolkodás. Fejlesztésükhöz kitűnő, amellett szórakoztató segítséget nyújthat az origami, a játékos papírhajtogatás. Érdekes, hogy ez a műfaj - sok más egyéb kulturális-művészeti vívmány, így például a porcelán, a selyem, a papír mellett - Keletről került Nyugatra. A Távol-Keleten sok száz éves hagyományra visszatekintő féllig játékos, félig művészi papír kézimunkát a múlt század végefelé Japánban kezdték céltudatosan alkalmazni az iskolai nevelésben, amikor az ország nyugati értelemben vett gyors modernizálása megindult. Az origami napjainkban is népszerű iskolai tantárgy és kedvelt játék Japánban. Az első nagysikerű "Hajtogatós" könyv után annak szerzője most jóval bonyolultabb hajtogatási mintákat és ötleteket tesz közzé. A rajzok és hajtogatási minták első pillanatra néhol komplikáltnak tűnhetnek, de a Rubik-kockához és a bűvös hajtogatóhoz szokott diákoknak nem fognak különsebb gondot okozni. A fő szempont e példáknál is a térbeliség, továbbá a fokozatos felépítés, amelynek sorrendjét érdemes betartani. A legtöbb alapminta a japán origamiból ered, a szerző azonban továbbfejlesztette ezeket, és több saját ötletét is kidolgozta. Ilyen például a Formatanulmány, a Pegazus vagy a virágmegoldások. A felépítés az egyszerűbb formáktól a bonyolultabbak - dobozok, repülők és virágkompozíciók - felé halad. A módszer azonban ezeknél is következetes, és a rajzokon a hajtogatás egyes lépéseit - sok japán könyvtől eltérően - teljes sorozatban találhatjuk. További érdeme még a könyvnek, hogy a gyerekek bizonyos formákat saját elképzelésük szerint továbbfejleszthetnek vagy csoportokba kombinálhattak. A remek színes és fekete-fehér fotókkal bemutatott minták a tanítás mellett minden bizonnyal nagy kedvet fognak kelteni a további kísérletezésre.

Kricskovics Zsuzsanna - Teavirágok
Mint ​a kaleidoszkóp változó mintái, olyan szép és sokféle virág vagy csillagmintát kínál a teatasak-hajtogatás. A filteres Pickwick-teákat egyenként kis színes borítékokba csomagolják. Amikor teát készítünk, felnyitjuk a tasakot, a filtert felhasználjuk, a szép, színes boríték megmarad. Kár lenne eldobni, hiszen gyönyörű és változatos képeslap-dekorációkat, függődíszeket készíthetünk belőlük. Gyűjtsük össze az üres teatasakokat, fajtánként egymás mellé rakva, egy üres teás papírdobozban. Ha jól lesimítjuk, nagyon sok elfér. Egy mintához általában 8 tasak kell, de a biztonság kedvéért legyen legalább egy tartalék is, ha véletlenül elrontunk egy elemet, legyen mivel pótolni.

Paulo Mulatinho - Origami ​trükkösen
A ​könyvben 32 origamiformát találunk az apácától a kecses tulipánon és a mókás pénztárcán át egészen az elefántig, amelyek hajtogatását lépésről lépésre, mintegy 200 árba segítségével mutatjuk be. Az "utolsó forintjaink" hajtogatása ugyanolyan szórakoztató, mint a nyuszi, az egér, a béka vagy a panda elkészítése. A könyvben ötleteket is találunk ajándékozáshoz, például tálat, tárolódobozt, irattartót, valamint karácsonyi díszeket. De nem maradnak ötletek nélkül a kísérletező és játékos kedvű olvasók sem. Fogjunk egy papírlapot és engedjük szabadon a fantáziánkat!

H. Vass Ildikó - Papírvarázslat ​1.
Kedves ​Gyerekek! Tudni akarjátok, mitől lesz kövér vagy sovány a Télapó? Alázatos avagy büszke a menyasszony? Hogyan készül a dús szakáll, s miként tudjátok megpatkolni a papírlovakat? H. Vass Ildikó válogatása nagyon egyszerűen mutatja be, hogyan készíthettek szép díszeket, ajándékokat, bábokat, kedves játékszereket óriás zacskókból, s annak lehetőségét is megadja, hogyan tüntethetitek el a ragasztások, varrások nyomait. Az arc nélküli figurák vonásait, jellemét ti találhatjátok ki és a rajzolhatjátok meg. Így akár egy mese, jelenet szerzőivé is válhattok. Reméljük, minden figura barátra talál!

Zülal Aytüre-Scheele - Csodálatos ​origami
Az ​origami a papírhajtogatás több évszázados művészete: többnyire négyzet alakú papírlapból készülnek a csodálatos figurák. Ebben a könyvben a szerző nyoc alapformát ismeret, amelyekből a legkülönbözőbb alakzatokat lehet kialakítani. Részletesen bemutatja az egyes lépéseket, s ezeket követve 39 kis műalkotást készíthetünk. Zülal Aytüre-Scheele Ankarában született. Az origami művészetét a leghíresebb japán mesterektől tanulta, és ezt a technikát számos európai tévészereplés keretében ismertette a közönséggel.

Zülal Aytüre-Scheele - Hobby ​origami
Papírhajtogatás ​kicsiknek és nagyoknak Könyvünk témája az origami, a papírhajtogatás művészetet, amelybe számos különböző figura segítségével a szerző könnyedén vezeti be az olvasót. Az egy-egy figura elkészítéséhez szükséges összes munkafázist lépésről lépésre egyszerű és áttekinthető képek szemléltetik. Ha valaki kapcsolatba került az origami világával és belekóstolt a papírhajtogatás élvezetébe, már nemigen tud ellenállni a csábításnak, hogy egy-egy papírdarabból új meg új formákat és figurákat próbáljon alkotni. A fantáziának és a mulatságnak nincsenek határai, akár egyedül, akár barátokkal, akár családunk körében űzzük ezt a művészetet. Zülal Aytüre-Scheele az origami művészetét Japánban sajátította el híres mesterektől. Ezt követően televízióadásokban az európai publikum körében is népszerűsítette ezt a papírhajtogatási technikát.

Kékes István - Papírjátékok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Origamisuli ​1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kékes Tóbiás - Papírjátékok
Ha ​néhány évvel ezelőtt valaki megkérdezett volna, hogy miféle játékokat tudnék papírból elkészíteni, akkor bizonyára én is a hagyományos, mindenki által ismert néhány tárgyat soroltam volna: csákó, repülő, csónak, sótartó. Egyszer aztán valakitől kapta, ajándékba egy papírból hajtogatott madarat. Meglepett, hogy egyetlen darab papírból ilyen bonyolult formát is el lehet készíteni. Elhatároztam, hogy magam is megpróbálkozom vele. Azóta sikerült alaposan megismerkednem a papírral, ezzel a csodálatos anyaggal, megtanultam és magam is kitaláltam számtalan érdekes játékot. Szinte kimeríthetetlen lehetőségek rejlenek a papírban, hiszen jól alakítható, a legkülönbözőbb minőségben készül, és igazán könnyen beszerezhető. Elsősorban az a szándék vezet, hogy a könyvben felsorolt néhány példa segítségével mindenkiben kedvet ébresszek a kísérletezésre, újabb és újabb formák kitalálására.

Manuel Manos - Origami ​kezdőknek
Origami ​kezdőknek. Bevezetés az origami csodálatos világába. Könnyen érthető lépések, ebook olvasókra optimalizálva.

Manuel Manos - Origami ​repülőgépek 2.
Tudsz ​repülőt hajtogatni? Mennyit, egyet vagy kettőt? Ebben az e-könyvben 25 különböző repülőt és űrhajót találsz. Könnyen érthető lépések, ebook olvasókra optimalizálva.

Kollekciók