Ajax-loader

'találmány' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jacques Piccard - 11000 ​méter mélységben
Helyi ​idő szerint 13 óra 06 perckor a Trieste elérte a Mariana-árok legmélyebb pontját, 10916 métert. A nyomásmérő 1156 atmoszférát mutatott Mindjárt a megérkezésünket követően a fényszóró által megvilágított körbe beúszott egy 30 cm hosszú csontos hal. Nos hát: egyetlen pillanat alatt választ kaptunk arra a kérdésre, amely évtizedek óta foglalkoztatja az oceanográfusokat, hogy lehetséges-e az élet extrém körülmények között. Beigazolódott: az élet a tengerekben és az óceánokban mindenütt, minden mélységben, fejlett szervezeti formában is lehetséges.

Horváth Árpád - Jedlik ​Ányos
Jedlik ​Ányos (1800-1895) Jedlik Ányos a XIX. század kiemelkedő magyar fizikusa. Számos nagy fontosságú felfedezés fűződik a nevéhez. Mindenkit megelőzve megalkotta az elektromotort, az egysarki dinamógépet, az első akkumulátort, felfedezte az elektromágneses forgások elvét, az általa szerkesztett "villámfeszítőket" a bécsi világkiállításon ezrek csodálták meg. Tudományos eredményeit napjainkban is hasznosítják az iparban.

Ashlee Vance - Elon ​Musk: Inventing the Future
In ​the spirit of Steve Jobs and Moneyball, Elon Musk is both an illuminating and authorized look at the extraordinary life of one of Silicon Valley’s most exciting, unpredictable, and ambitious entrepreneurs, Elon Musk—a real-life Tony Stark—and a fascinating exploration of the renewal of American invention and its new “makers” Elon Musk spotlights the technology and vision of Elon Musk, the renowned entrepreneur and innovator behind SpaceX, Tesla, and SolarCity, who sold one of his internet companies, PayPal, for $1.5 billion. Ashlee Vance captures the full spectacle and arc of the genius’s life and work, from his tumultuous upbringing in South Africa and flight to the United States to his dramatic technical innovations and entrepreneurial pursuits. Vance uses Musk’s story to explore one of the pressing questions of our age: can the nation of inventors and creators who led the modern world for a century still compete in an age of fierce global competition? He argues that Musk—one of the most unusual and striking figures in American business history—is a contemporary, visionary amalgam of legendary inventors and industrialists including Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes, and Steve Jobs. More than any other entrepreneur today, Musk has dedicated his energies and his own vast fortune to inventing a future that is as rich and far-reaching as the visionaries of the golden age of science-fiction fantasy. Thorough and insightful, Elon Musk brings to life a technology industry that is rapidly and dramatically changing by examining the life of one of its most powerful and influential titans.

Struan Reid - Találmányok ​és felfedezések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walter B. Gibson - Csodák ​könyve, avagy vigyázat, csalók!
A ​szerző, Walter B. Gibson bűvész volt, akit ugyanaz a szándék vezetett, mint minden idők legnagyobb szabadulóművészét, a magyar származású Harry Houdinit: éles határt vonni az emberi ügyességen és találékonyságon alapuló, a szórakoztatást szolgáló színpadi mágia meg a misztikumba burkolt, a természetfölötti szerepében tetszelgő szélhámosság és csalás között.

Stephanie Perkins - Lola ​és a szomszéd srác
Lola ​Nolan, a szárnypróbálgató divattervező nem híve a divat követésének. Ő jelmezeket alkot. Minél ütősebb a szerelése – minél sziporkázóbb, furább és vadabb –, annál jobb. De bármennyire hajmeresztő is a stílusa, Lola imádja a szüleit, tűzbe menne a barátnőjéért, és merész terveket szövöget a jövőről. Szóval minden tök tuti (a dögös rocker pasiját is beleértve), amíg vissza nem költöznek a környékre a rémes Bell ikrek: Calliope és Cricket. Miután Cricket – a tehetséges feltaláló –, ikernővére árnyékából kilépve, ismét része lesz Lola életének, a lány rákényszerül, hogy végre tudomásul vegye az érzéseket, amiket időtlen idők óta táplál a szomszéd srác iránt.

Furcsatalalm
Furcsa ​találmányok Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Furcsa ​találmányok
Hogyan ​részesülhet a szabadesés élményében a XIX. század modern világpolgára? A válaszhoz nem kell más, csupán az Eiffel-torony tetejéről lepottyantani egy speciális óriási lövedéket, amelynek szalonjában a szerencsés és merész vállalkozók kicsiben átélhetik Verne holdutasainak zuhanási élményét. Hogy erről be is számolhassanak az újabb érdeklődőknek, pár másodperces útjuk egy 55 méter mély, óriási "pezsgőpohárban" végződik. Lehet egyszerűbben is repülni, például repülőgép-kerékpáron, ahol a fürgén taposott pedál forgatja a propellert. A gumitömlővel felszerelt kerék egyébként mindenütt hódít, a lábra szerelhető gyalogkeréktől a háromkerekű túrakerékpáron át a lókerékig, amely egyesíti a lovaglás és kocsizás előnyeit. 1971-ben, a nosztalgiahullám kezdetén lepte meg egy jó szemű holland újságíró, Leonard de Vries, könyvével olvasóit. Három szaklapból válogatta össze a XIX. század technikai újdonságait, mindazt, amilve dédapáink igyekeztek életüket kényelmesebbé, praktikusabbá és főként modernebbé tenni. A valóban életképesnek bizonyult ötletek mellett nagyon sok szórakoztató agyrémmel is találkozhatunk. Ezek együtt mutatják be egy hőskornak, a modern technika gyermekkorának képét, hiteles és kitűnő eredeti rajzokkal. Reméljük, számos külföldi kiadás után a magyar olvasó is megkedveli ezt a könyvet.

Jo Nesbø - Doktor ​Proktor pukipora
Doktor ​Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbø-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.

Covers_343980
3

Ismeretlen szerző - Találmányok ​és felfedezések
Mikor ​fedezték fel a gravitációt? Hol játszottak először futballt? Ki találta fel a WC-t? Izgalmas és hihetetlen dolgok minden idők legfontosabb találmányairól és felfedezéseiről. Színes képekkel és illusztrációkkal, rafinált rejtvényekkel, szuper tudásteszttel, 7 év feletti lányoknak és fiúknak.

Jókai Mór - A ​jövő század regénye
Szegedy-Maszák ​Mihály utószavával A hivatalos magyar kultúrpolitika a második világháborút követően meggátolta (egy korlátozott példányszámú, csakis a szakembereknek szánt kritikai kiadás kivételével), hogy Jókainak ezt az 1872–74-ben írt regényét a magyar olvasók új kiadásban olvashassák. S nem véletlenül, hiszen e regényben Jókai minden társadalmi utópiája ellenére megjósolta a huszadik századnak azokat a borzalmait is, melyeket a cárizmust megbuktató, ateista-kommunista Oroszország idézett elő Magyarország megtámadásával, saját népének kiirtásával. De itt említhető akár Boszniának Szerbia által történt bekebelezése vagy a szerb-magyar háború is… Magyarország egykor és talán ma is legnépszerűbb, európai hírű írója jósként is bevált, s ráadásul utópiájával Orwellt is megelőzte, noha a mű sokkal inkább Jules Verne munkásságával rokon.

Ismeretlen szerző - A ​legnagyobb magyar feltalálók
Mondják. ​hogy a Teremtő igen nagy tudással áldotta meg a magyar embert, s a magyar ember ezt az isteni ajándékot nagyvonalúan osztogatja mások jobbulására. szórja a Világ négy égtája felé szakadatlanul az idők kezdete óta. Valóban. a népek országútján fekvő Magyarország történelme során sok vért veszített, sokat harcolt a szabadságáét és kevés ereje maradt arra. hogy boldogulásáért küzdjön. Ennek ellenére nagyszerű találmányokkal gyorsította a tudomány haladását. Így jött létre a gőzgép, a villanymozdony, a gépkocsi, a rádió, a televízió, de még a golyóstoll is. Ebben a folyamatban pedig jelentős és vitathatatlan szerepet vállaltak és vállalnak a magyar feltalálók és tudósok, A magyar feltalálók már a XX. század előtt is sok fontos problémát oldottak meg, találmányaikkal számottevően segítenek elő az emberiség természettudományos és technikai fejlődését, Mégis, munkájuk elszigetelt Volt, csupán egyesek kiemelkedő tehetségének, szívós kitartásának eredményét ismeri a világ. Azt gondolhatnánk, hogy a XXI. század végre változást hozott feltalálóink megítélésében, ám a magyar állam sajnos semmit nem tesz honfitársaink elismertetéséért, s már ott tartunk, hogy nem csupán az országhatárokon túl megjelenő tankönyvekből hagyják ki a magyarokat, de a hazai oktatásban is egyre kevesebbet törődnek velük. Ezen a helyzeten szeretnénk javítani a magunk szerény eszközeivel. Természetesen a könyvünkben bemutatott feltalálók munkássága csupán egy apró része annak az eredménynek. amellyel mi magyarok gazdagítottuk a világot. Ismerkedjünk meg nemzeti nagyjaink közút azokkal, akikről Eötvös Loránd Írta; “Múlékony életünkben arra törekszünk, hogy valami maradandót alkossunk."

Anthony Lupatelli - Bogáti Péter - Találmányok ​és feltalálók története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bíró Imre - Heuréka!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​világ legbizarrabb találmányai
A ​gondolkodó ember eszközei éppúgy történelmi fejlődés eredményei, mint a társadalom változása. Ez a fejlődés meglehetősen bonyolult folyamat, aprólékos és lassú, ráadásul az emberiség igényei határozzák meg. Az előzmény nélküli zseniális találmányok ritkák, ezért feltűnőek, bizarrak. Akadnak persze tévedések, és nagy átverések is e téren! Az még hagyján, hogy úgy tudjuk, Stephenson alkotta meg az első gőzmozdonyt és Fulton az első gőzhajót, hiszen tévesen ezt tanítják a legtöbb iskolában. Egy ismert anekdota szerint azonban az 1970-es években egy nagy amerikai újságban valaki eladásra kínált egy rádiókészüléket, amelyet már Kolumbusz Kristóf is használt Amerika felé hajózva!... A hirdetésre közel harmincan jelentkeztek, akik komolyan érdeklődtek a relikvia iránt... Könyvünk összeállításakor nem egyszerűen izgalmas olvasnivalót szerettünk volna az Önök kezébe adni, de az idegenkedőket is közelebb akartuk hozni a technikához. Érdekességeket mutatunk be, felkeltve talán azok figyelmét is, akik félnek az újtól. Hiszen gyakran egy-egy érdekességen keresztül lehet eljutni a különböző technikai folyamatok egységes szemléletéig, meggyőződve arról, hogy az elvek, törvényszerűségek felismerésén át vezet az út a technika elfogadásáig.

Lluis Borras - Cristina Vilella - Rafael Marfil - A ​fizika és a kémia atlasza
Ennek ​a könyvnek az a célja, hogy a diákok megismerkedjenek a fizika és a kémia alapjaival. Amennyire csak lehetséges, mellőzi a matematikai képletek és egyenletek alkalmazását - hacsak nincs rájuk feltétlenül szükség -, ugyanakkor az elméleti összefüggéseket igyekszik a lehető legvilágosabban megmagyarázni, mivel a fiataloknak általában éppen ezen a téren akadnak gondjaik. Próbálunk rávilágítani arra, miként tapasztalható meg a fizika és a kémia elmélete a mindennapi életben, hiszen jól tudjuk, hogy e két tudományág nem szorítkozik a laboratóriumok világára, törvényeik szüntelenül érvényesülnek az univerzum minden szintjén, amint hétköznapjainkban is. Szeretnénk, ha ez az atlasz fontos kiegészítője lenne a tankönyveknek - és megfelelő iránymutatást nyújtana a diákoknak ahhoz, hogy megismerjék és megszeressék a természet világát.

Ismeretlen szerző - Hetven ​fontos találmány régi korokból
Sorozatunk ​újabb darabja azokkal a találmányokkal foglalkozik, amelyek döntően befolyásolták az emberiség fejlődését, történelmét. Kőpattintók, fokkal ellátott varrótűk, tevenyergek, harci szekerek és fogamzásgátlók - a múltat nagyszerű találmányok sora fémjelzi, melyek közül egyesek alapvető fontosságúnak, mások érdekesek vagy furcsák. A Hetven fontos találmány régi korokból felfedezés erejű utazásra visz bennünket az emberi találmányok világába: korai őseink két és fél millió évvel ezelőtt késztett, első, durván megmunkált kőszerszámaitól egészen a középkor elejéig. A kő, a tűz, a csont és a fa fémjelezte alapvető technológiáktól kezdve, a modern tudományra és a legújabb kutatási eredményekre alapozva tekintik át a szerzők a történelem lenyűgöző felfedezéseit. Az album a testfestéstől és a tetoválástól kezdve áttekinti a legrégebbi művészeti hagyományokat, nyomon követi az írás alakulását, a kódok és a titkosírás korai fejlődését, a matematika, a naptár és az asztronómia eredetét. Fényképei, ábrái, térképei és tervrajzai révén a Hetven fontos találmány különleges útikalauz az emberi kultúra múltjába. Brian M. Fagan a Kaliforniai Egyetemen professzora, az őstörténet-kutatás elismert szaktekintélye. Ő szerkesztette a Hetven rejtély szerte a világból című albumunkat is.

Covers_318241
Superbrands ​Magyarország Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Superbrands ​Magyarország
A ​világ legismertebb szava az oké. A második a Coca-Cola. A márkák kitörölhetetlen részei életünknek. Hatásuk felmérhetetlen. Illetve néha felmérik: volt, ahol kiderült, hogy a gyerekek többsége azt hiszi, a Kellogg's Corn Flakes szántóföldön terem. De hogyan értek el a márkák ekkora világsikert, és hogyan változtatták meg alapvetően Magyarországot? Ez a könyv, a Superbrands Magyarország feltárja a legtöbb sikeres magyarországi márka történetét, fejlődését és eredményeit. Választ keres a sikerek titkaira. Emellett az ország legkiválóbb marketingszakembereinek gondolatait közli arról, mitől lesz valami ismert és elfogadott, sikeres márka, mitől lesz egy termék vagy egy cég Superbrand.

Chris Oxlade - Találmányok
Tégy ​egy rövid kirándulást az emberiség történetén keresztül! A könyv oldalain izgalmas tényekről és számos remek találmányról olvashatsz. Fülecskékkel mozgatható szemléltetőeszközöket is találsz, amelyek segítségével szemed előtt elevenednek meg a világ legizgalmasabb találmányai.

Köteles Viktória - 88 ​magyar találmány
88 ​magyar találmány melyek megváltoztatták a világot. Kempelen Farkas már a XVIII. század végén ámulatba ejtette a közönséget verhetetlen sakkozógépével és ez még csak a kezdet volt. Az évek elteltével folyamatosan felhívtuk magunkra a világ figyelmét újabb és újabb döbbenetes találmányokkal és feltalálóikkal, akinek köszönhetően olykor jóval könnyebb vagy kényelmesebb lett az életünk. Máskor pedig olyan ismeretekre derítettek fényt, melyek óriási lépésekkel járultak hozzá a tudomány fejlődéséhez. Méltán lehetünk büszkék rájuk, természetesen azokra is, akik ebbe a könyvbe nem fértek bele.

Ben Ripley - Tények ​és talányok tárháza - Találmányok
Azt ​mondják, a tények néha furcsábbak, mint a kitalált történetek... de meg tudjátok-e különböztetni őket egymástól? Tudtátok, hogy a felfújható rágó azért nyúlik, mert gumi van benne? Gondoltátok volna, hogy állatok előbb repültek hőlégballonban, mint emberek, vagy azt, hogy az ókori egyiptomi múmiák házi kötésű zoknit viseltek? Várjunk csak... tényleg így van? A Tények és talányok tárházában több mint kétszáz különös és meghökkentő találmányról olvashattok, amelyek próbára tesznek titeket: meg tudjátok-e különböztetni a valóságot a kitalált történetektől. Teszteljétek a családotokat és döbbentsétek meg a barátaitokat több órányi vicces furcsasággal!

Franco Tanel - A ​vasút története
A ​feltalálók és találmányaik, a megoldatlan és sikerrel leküzdött problémák a technikai fejlődés krónikáját, azaz a vasúti közlekedés történetét egészében nagy feladat egyetlen kötetben megjeleníteni. A könyv arra vállalkozik, hogy a ma íródó történetből kiemelje a legfontosabb mozzanatokat. Sorra veszi a fordulópontokat, továbbá azokat a nagyszerű mérnököket, akik elindították és előmozdították a vasút fejlődését az első gőzmozdonyoktól a mai szupergyors expresszekig, majd a náluk is sebesebb mágneses lebegtetésű vonatokig, amelyek már a vasút alapjától, a sínpályától is leszakadnak, fölötte lebegve siklanak.

Larry Verstraete - Véletlen ​felfedezések
- ​valaki kéjgázt lélegez be...és nem érez fájdalmat sérült lábában - egy tudós megálmodja a választ az őt foglalkoztató problémára - egy pálcika véletlenül belefagy a szódavízbe és új finomság születik - egy kis kilöttyentett folyadék a dinamitnál is erősebb robbanóanyagot eredményez Vannak felfedezések, amelyekhez logikával és józan ésszel jutottak el, mások azonban csupán szerencsés botlásoknak, meglepetésszerű végeredményeknek, megszokott dolgok új, szokatlan megközelítési módjának -röviden: a véletlennek köszönhetően születtek. Pillantsunk a kulisszák mögé! Ismerjük meg a ballépéseket, csavarokat és véletlen egybeeséseket, amelyek hihetetlen felfedezésekhez vezettek a kéjgáztól a dinamitig!

Velner András - Jedlik ​Ányos
"A ​Jedlik Ányosról szóló kötetben a szerző a tudományos eredmények, találmányok mellett bemutatja Jedlik hosszú, külső eseményekben nem gazdag, de szellemiekben annál színesebb életútját."

Ismeretlen szerző - Tudod-e ​a választ? - Találmányok
Egyszerre ​tanítanak és szórakoztatnak a Mi MICSODA sorozatban megjelenő, jól forgatható 180 kérdést és választ tartalmazó, kis könyvecskék. Bárhol, bármikor elővehetjük ezeket, kicsik, praktikusak és unaloműzők!

Larry Verstraete - Kinek ​a fejéből pattant ki?
Igaz ​történetek találmányokról, amelyek közül néhány az elszántságnak, néhány a körülmények különös egybeesésének - sok pedig a puszta véletlennek köszönheti létét!

Ismeretlen szerző - Felfedezések ​és találmányok nagykönyve
Legalább ​félmillió év telt el a tűz megszelídítése óta. Ezen idő alatt bátor férfiak és nők merészkedtek egyre távolabb az otthonaik, falvaik és földrészeik határaitól, hogy azokon túl is lássanak. Kis idő elteltével, megszokván az újdonságokat, kíváncsiságuk ismét felülkerekedett. A tudósok a 20. században megtalálták azokat a műszaki megoldásokat, amelyek segítségével az ember a Föld elhagyására is képessé vált: a felfedezések új korszaka vette kezdetét. A Felfedezések és találmányok nagykönyve a legérdekesebb pillanatokat örökíti meg ezen a hosszú utazáson: 180 mérföldkövet a régészet, a művészetek, a csillagászat, a biológia, a kémia, a kommunikáció, a földrajz, a matematika, az orvostudomány, a fizika, a műszaki tudományok és a közlekedés történetéből. A tények gazdag tárházát a szövegek mellett mintegy 250 fotó, metszet, korabeli ábrázolás egészíti ki. Az időkitekintő információkat olvasva pedig a tudományos felfedezések elhelyezhetők térben és időben.

Stephanie Perkins - Lola ​and the Boy Next Door
For ​budding costume designer Lola Nolan, the more outrageous, the outfit—more sparkly, more fun, more wild—the better. But even though Lola’s style is outrageous, she’s a devoted daughter and friend with some big plans for the future. And everything is pretty perfect (right down to her hot rocker boyfriend) until the dreaded Bell twins move back into the house next door. When the family returns and Cricket—a gifted inventor and engineer—steps out from his twin sister’s shadow and back into Lola’s life, she must finally reconcile a lifetime of feelings for the boy next door.

Stephanie Perkins - Lola ​et le Garçon d'à côté
Lola ​pensait avoir trouvé le sens de sa vie. Mais quand une vieille connaissance refait surface et emménage dans la maison d’à côté, sa vie devient soudain bien compliquée… À 17 ans, Lola Nolan rêve de devenir styliste. Pour elle, s’habiller est une fête et « simplicité » ne fait pas partie de son vocabulaire. Elle vit à 100 à l’heure et avec Max, un musicien très séduisant, elle a de grands projets pour l’avenir. Pourtant, quand Cricket Bell, son ancien amoureux, s’installe à nouveau dans la maison d’à côté après plusieurs années d’absence, Lola voit ses certitudes vaciller. Et si Max, le stylisme et la mode n’étaient que des paravents masquant ses véritables désirs ? Cricket, si éloigné des préoccupations apparentes de Lola, pourrait bien être le seul capable de la combler… À condition qu’elle accepte de changer. De tout changer… Une comédie romantique, pétillante et généreuse !

Ashlee Vance - Elon ​Musk (angol)
In ​the spirit of Steve Jobs and Moneyball, Elon Musk is both an illuminating and authorized look at the extraordinary life of one of Silicon Valley’s most exciting, unpredictable, and ambitious entrepreneurs, Elon Musk—a real-life Tony Stark—and a fascinating exploration of the renewal of American invention and its new “makers” Elon Musk spotlights the technology and vision of Elon Musk, the renowned entrepreneur and innovator behind SpaceX, Tesla, and SolarCity, who sold one of his internet companies, PayPal, for $1.5 billion. Ashlee Vance captures the full spectacle and arc of the genius’s life and work, from his tumultuous upbringing in South Africa and flight to the United States to his dramatic technical innovations and entrepreneurial pursuits. Vance uses Musk’s story to explore one of the pressing questions of our age: can the nation of inventors and creators who led the modern world for a century still compete in an age of fierce global competition? He argues that Musk—one of the most unusual and striking figures in American business history—is a contemporary, visionary amalgam of legendary inventors and industrialists including Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes, and Steve Jobs. More than any other entrepreneur today, Musk has dedicated his energies and his own vast fortune to inventing a future that is as rich and far-reaching as the visionaries of the golden age of science-fiction fantasy. Thorough and insightful, Elon Musk brings to life a technology industry that is rapidly and dramatically changing by examining the life of one of its most powerful and influential titans.

Aino Havukainen - Sami Toivonen - Tatu ​és Patu trükkös találmányai az idők során
Tatu ​és Patu szerint a furaváriak esze igencsak jól jött volna különféle szerkezetek kifejlesztéséhez a történelem során. Például hogy a csudába boldogultak a múltban a kertlabda vagy éppen az ókori egyiptomi reggelikészülődés-automata nélkül? A furavári fivérek vadul leleményes kütyüi mellett a könyvben valódi történelmi találmányok is szerepelnek.

Walter Isaacson - Innovátorok
Inspiráló ​könyv a zsenialitásról, és arról, hogy a csapatmunka elengedhetetlen az igazi kreativitáshoz, az ötletek megvalósításához és a sikerhez Walter Isaacson, a világsikerű Steve Jobs életrajzi kötet írója ezúttal a digitális forradalom, az emberi zsenialitás és a kreativitás lenyűgöző történetét meséli el. Az életrajzírók az egekig magasztalják a magányos farkasként bemutatott vagy inkább misztifikált feltalálókat, pedig a digitális kor majd 200 éves történetének nagy találmányai leginkább csapatmunka eredményei. Ada Lovelace, Alan Turing, Neumann János, Bill Gates, Steve Wozniak, Steve Jobs, Tim Berners-Lee és Larry Page nagy tehetségek, sőt zsenik, de rengeteg lenyűgöző személyiség vett részt a munkájukban. A könyv a digitális forradalom számos hackerének, feltalálójának és vállalkozójának a története arról szól, kik voltak, milyen rugóra járt az agyuk, és mitől voltak olyan kreatívak; illetve miért tette őket a csapatmunkára való képességük még kreatívabbá.

Alix Christie - Gutenberg ​tanítványa
1450, ​Mainz. Peter Schöffernek ott kell hagynia a tudás fellegvárát, Párizst, hogy az apja hívására visszatérjen a szülői házba. Mindent felad, a nagyváros kínálta izgalmakat, a pezsgő egyetemi légkört és az álmát is, hogy írnok váljon belőle. Kereskedő apja ugyan a tudása miatt hívja haza, mégis inassá tenné megint, egy olyan műhelyben, ahol könyveket készítenek egy egészen új eljárással. A műhely Gutenbergé, a vad, szabályokra fittyet hányó, zseniális feltalálóé. Ő és Peter apja egyaránt hisz abban, hogy a találmány megrengetheti a világot, de a huszonéves fiatalember leginkább csak szabadulni akar a helyzetből, amelyhez cseppet sem fűlik a foga. Aztán mégis, Gutenberg vonzó-taszító személyisége, a Peter keze alatt formálódó betűk, a kohó hője, az olvadó fém csordulása, a tinta szaga, a száradó oldalak látványa megváltoztat mindent, amit a fiú eddig az életéről gondolt... Alix Christie regénye a Gutenberg-biblia történetét fogalmazza újra. Ugyanakkor - a világot megváltoztató találmány születésén túl - hiteles és izgalmas képet nyújt az érseki átok sújtotta Mainz világáról, titokról, árulásról, szerelem és hivatás harcáról, felnőtté válásról; lebilincselően, kifejezetten a betű és a könyvek szerelmeseinek.

Kollekciók