Ajax-loader

'szerencsejáték' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Anne L. Green - Ördögi ​kísértés
Reggie ​Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet. Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos. Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan.

Kolb Jenő - Régi ​játékkártyák
Kolb ​Jenő a játékkártya félévezredes múltjának legérdekesebb állomásait mutatja be könyvében, egy sor jellemző és művészi szempontból becses, vagy tárgyánál fogva különleges kártya reprodukcióival. A művelődéstörténeti szempontból is fontos Régi játékkártyák c. könyv eredeti kiadása Kner Albert színes illusztrációival és különlegesen szép tipográfiája miatt ma már bibliofil ritkaság.

Havas Henrik - Vesztő ​hely
Milyen ​az, amikor heti tízszázalékos kamattal ketyeg az uzsorakölcsön, keresnek a behajtók, tudod, hogy a nyomodban vannak, ezért kopaszra borotváltad a fejed és bajuszt növesztettél, de jön egy váratlan telefon, hogy a szüleidet megtalálták? Amikor az absztinencia harmadik napján a festményből egy indián csap oda tomahawkjával, pókok százai ereszkednek le a plafonról, és amikor beleszédülsz a kádba, anyád próbál kihúzni onnan? Amikor a narancsligetben egy konténerben berendezett kaszinóra lecsapnak a rendőrök, fejszével aprítják össze az asztalokat és a gépeket, de ez még semmi, mert néhány hét múlva izraeli harckocsik lövik munkahelyedet, a palesztin területen létrehozott kaszinót? Amikor az autópályán leállítanak a rendőrök, és te tudod, hogy a kocsid tele van anyaggal? Amikor eladod a barátod autóját, mert már megint azt hiszed, hogy van esélyed valamennyit visszanyerni az elúszott sok-sok millióból? Amikor összeszámolod, hogy a vállalkozásaidból három év alatt sikerült eljátszani száz milliót, amikor elúszott a barátaidtól kölcsönkért valamivel több mint húsz millió, amikor pontosan tudod, hogy a legnagyobb baj mégis az, hogy az alvilágnak is tartozol olyan negyven-ötven millióval? Amikor hazajössz Las Vegasból nyolcezer dollárral, de még alig raktad le bőröndjeidet az előszobában, máris rohansz játszani az ismerős játékterembe, pedig sejted, hogy még aznap éjjel elbukod az összest és aztán meg sem lepődsz, hogy tényleg így történik? Milyen az, amikor jelentkezik nálad egy szponzor, hogy hajlandó akár három-négyszázezer eurós pókerjátszmákat is finanszírozni, ha kell, akár Las Vegasba is kiutaztat, nincs más dolgod, mint nyerni? És a nyereség harminc százalékát meg is tarthatod.

Jennie Lucas - Kártyán ​nyert szerelem
Hetvenötezer ​dollár értékű zseton hever az asztal közepén tét gyanánt! Bree megbűvölve mered a kis halomra, és elképzeli, hogy ha megnyeri ezt az összeget, kifizeti belőle a húga és az ő összes adósságát. Már mindenki kiszállt a játékból, csak ketten maradtak Vladimirral, régi szerelmével, aki tíz éve faképnél hagyta. A rossz nyelvek szerint a férfi ereiben folyékony arany kering, a mellkasában pedig, a szíve helyén egy szépen csiszolt gyémánt van. Meglátjuk, igaz-e a szóbeszéd, gondolja Bree, és emeli a tétet…

Naomie Hay - A ​nyeremény
Gratulálunk! ​Ön nyert! Nyereménye egy új élet! Kérjük készüljön fel bármire! Eljátszottál már a gondolattal, mit tennél, ha megütnéd a lottó főnyereményt? Mihez kezdenél, ha bármi elérhető lenne, amitől sorsod eddigi megfosztott? Ha új életet kezdhetnél, mi lenne a régivel? M. napjai úgy teltek, mint bármelyik háziasszonyé. Egy márciusi hétfőn változott meg minden számára, amikor a saját lottószámait látta viszont az újság hasábjain. Nyereményéből egy titkos álomvilágban kezdi megvalósítani vágyait, miközben mit sem sejtő családja előtt tökéletesen játsza mindennapi szerepeit. Az elhallgatott dolgok száma viszont minden nap csak nő.

Beth Raymer - Lady ​Vegas
Észbontó ​KÚLtúra a sportfogadás alvilágába. Beth Raymer volt sztriptíztáncos, aktmodell, vállalkozó, nevelőtanár, valamint a jég hátán is megélő örökös életművész. 2001-ben érkezett Las Vegasba, remélve, hogy egyszer majd italoslányként helyezkedhet el az egyik nagyhírű kaszinóban. Hónapokig egy 17 dolláros motelben nyomorgott Otis nevű kölyökkutyájával, s egy olcsó kis thai étteremben kereste meg a mindennapi betevőt. A dögunalom azonban gyorsan véget ért. A rafinált 24 éves csaj egyik napról a másikra Dink, a nagystílű bukméker Las Vegas-i irodájában találta magát, s a profi szerencsejátékosokat, dílereket, striciket és cicababákat felvonultató szakma minden csínját-bínját kitanulva meg sem állt a Karib-szigetekig! Túlfűtött és parádés memoár, és még sokkal több: egy fiatal nő szédületes, meghökkentő és szexi felnőtté válásának története

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - A ​játékos
Dosztojevszkij ​"A játékos" című, 1866-ban írott kisregényében a főhőst ördögi, démonikus erővel ragadja magával két különböző, de intenzitását, lefolyását tekintve nagyon hasonló szenvedély: a szerelmi érzés és a játékszenvedély. A történet előrehaladtával a hősnő iránt érzett vágyat a fiatalembernél olyan értékben váltja fel a rulett iránti szenvedély, hogy követhetetlenné válik: meddig tart az élet, és hol kezdődik a játék. A játék életté válik, az élet pedig játékká.

Al Alvarez - A ​nagy menet
A ​nagy menet Las Vegasba és a hatalmas tétekben játszott pókerpartik világába kalauzolja olvasóját. Al Alvarez kellő távolságtartással és hamisítatlan brit iróniával szemléli ezt a különös világot. Könyvében megismerhetjük a kietlen nevadai sivatag közepén épült Las Vegas természeti és emberi környezetét, mely a világtól elzárva a szabadság mámorító illúzióját nyújtja mindenkinek, aki megfordul a városban. Alvarez pontos és találó portrékat vázol a vegasi pókervilág jellegzetes figuráiról, hogy aztán az utolsó két fejezetben páratlanul izgalmas sorokban számoljon be az 1981-es póker-világbajnokság három napjáról, ahol a könyvben addig fölbukkanó összes nagymenő megjelenik, hogy összemérje egymással tudását.

Arthur Schnitzler - A ​játék
Schnitzler ​számára elegendő írói kiindulópont néhány, a valóságból vett élethelyzet, mondjuk egy szerelmi esemény. Ábrázolásmódja elsősorban atmoszférateremtő erejével tűnik ki. Világa igézően mágikus, ugyanakkor e világ szimbólumoktól mentes, céltalan. Bizalmas, személyes viszonyaik által fogva tartott férfiak és nők a főszereplői színdarabjaihoz hasonlóan novelláinak is. Ez utóbbiakban azonban a tragikus elem a domináns. Schnitzler vétkektől terhes és vonzerővel teli hősei kiúttalannak vélt helyzeteikből a halálba menekülnek. Az egykor hírnévre, dicsőségre vágyó öregedő színész, a katonatársáért kockázatot vállaló, majd volt szeretője által megalázott tiszt, az apja adósságai miatt áldozatot hozó fiatal lány: mind-mind az író alkotta sors mártírjai.

Elmore Leonard - Glanc
"Ez ​tényleg ekkora gyógyegér, vagy csak megjátssza magát? Adja itt a kivasaltat. Eléggé vizenyős a tekintete ma reggel. Csak nem másnapos? Az is lehet. Láthatóan nem idegeskedett, nem érdekelte különösebben, hogy ő is itt van. Ezzel az erővel Teddy akár Vincent valami rég nem látott spanja is lehetett volna? Egy régi haver, aki mégis azon morfondírozik, hogy elég lenne csak simán hátranyúlni a zakója mögé, előkapni jó öreg Smithét, és eltenni ezt a mocskot innen az útból. Egyetlen lövés. Ennyi. Aztán azt mondaná a pincérnőnek, hogy a főtt tojást keményen szereti." Meghökkentő történeteivel, remekbe szabott karaktereivel és utánozhatatlan, borotvaéles párbeszédeivel Elmore Leonardot a mai amerikai krimi legnagyobb mesterének tartják. Rejtő-rajongóknak ajánlott olvasmány. Az ilyen könyvet magaddal viszed, amikor felállsz megnézni, maradt-e még egy kis csokis keksz. Nehogy még lemaradj valamiről. - Stephen King Elmore Leonard a krimiírók krimiírója, páratlan mestere annak, amit csinál. Feszes cselekmény, remek párbeszédek - Leonard egy másik súlycsoportban játszik. - Ian Rankin

Ken Grimwood - Időcsapda
Jeff ​Winston éppen a feleségével beszélt telefonon, mikor utolérte a halál... A telefon kiesett a kezéből és összetörte az üvegből készült papírnehezéket az asztalon. A törölt üvegen keresztül még látta a könyvespolcra helyezett digitális óra vörös számjegyeit: 88., Okt. 18., du. 1:06 Aztán már nem volt több kínos gondolata, ahogy öntudata teljesen megszűnt létezni. Jeff nem kapott levegőt. Természetesen nem tudott levegőt venni: halott volt. De ha halott volt, honnan tudta, hogy nem kap levegőt? Egyáltalán: honnan tudott bármit is? Elfordította a fejét a felgyűrt takaróról és lélegzett. Áporodott, nedves, saját izzadtságától terhesen levegőt. Szóval mégsem halott. ... a Newsweek egy száma is az asztalon volt, címlapsztoriként a nyugatnémet kancellár, Konrad Adenauer visszavonulásával. 1963., május 6-i száma. Jeff megigézetten bámult a számokra, remélve, hogy valami racionális magyarázatot találhat. Nem sikerült.

Covers_166145
elérhető
4

Khalid Boudou - All ​in
Melle ​átlagos kamasz: egész nap mást se csinál, csak ül a számítógépe előtt és World of Warcraftot vagy online pókert játszik. Mikor Magyarország-mániás szülei öt hétre elutaznak, hogy az Alföld déli részén panziót nyissanak, Melle nagybátyja, Walter bácsi felajánlja, hogy egy ideig a fiúhoz költözik és vigyáz rá. Walter felfedezi, hogy unokaöccse titokban internetes szerencsejátékokkal üti el az idejét, és felajánlja neki, hogy bevezeti a „valódi életbe": illegális kaszinókba és pókerversenyekre kezd járni a fiúval. A szerencse kezdetben Melle oldalára áll: néhány alkalommal sikerül komolyabb összeget isbezsebelnie. De aztán fordul a kocka. A fiú mindenét elveszíti. Még szülei megtakarított pénzét is kockára kell tennie, hogy kimentse nagybátyját a könyörtelen hitelezők karmai közül. Melle hamar rájön, hogy ez már nem játék. Senkiben sem bízhat, semmiben sem lehet biztos. Egyre mélyebbre csúszik a szerencsejáték-függők és bűnözők világában. De már nem szállhat ki. Mindent egy lapra kell feltennie… KHALID BOUDOU 1974-ben született Marokkóban, de négy éves kora óta Hollandiában él. Eddig hét regénye jelent meg, közülük többet is megfilmesítettek. A "Pizzamaffia" után az "All in" a második könyve, mely magyarul is olvasható.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - A ​szelíd teremtés / Kisregények
Dosztojevszkij ​önmagát elsősorban regényírónak tekintette. Nagylélegzetű, sokkötetes regényeibe igyekezett belesűríteni mindazt, amit ellentmondásos koráról meglátott, amit az ember sorsáról és lehetőségeiről gondolt. Ám a nagy művekkel egyidőben kisebb terjedelmű írások is születtek. Bár kisregényei, elbeszélései - az érdekes tartalom mellett - belsőleg egységesek és szerkezetileg nagyon tiszták, az író életében kevesen figyelnek fel rájuk. Napjainkban a kutatók - és az olvasó is - gyakran vélekednek úgy, hogy éppen ezek Dosztojevszkij legtökéletesebb alkotásai. Kötetünkben négy kisregényt nyújtunk át az olvasónak, de a hősök mögött, a mélyben valahol, azonos hős, az "odúlakó" rejtőzik, akiről az író azt mondta, hogy "ez a legfontosabb ember az egész orosz világban". Se nem jó, se nem rossz, elég okos ahhoz, hogy a környező világ ésszerűtlenségét felismerje, de ebből azt a következtetést vonja le, hogy neki is joga van aljasnak lenni, másokat megkínozni. Hangulatai, érzései szinte pillanatonként változnak. Amikor barátkozik, már gyűlöl, és legmélyebb megaláztatása pillanataiban is szereti ellenségét. A kisregényeket nem laboratóriumi csendben, hanem tragikus megaláztatások, kudarcok, betegség, csődök közepette alkotta meg az író, de ezeknek a hősöknek a XX. század emberének sorsát és gondolatait előlegezte. Ezért olyan aktuális Dosztojevszkij napjainkban is; nélküle egyszerűen nincs modern irodalom.

Kellér Andor - A ​rulettkirály
A ​rulettkirály 1936-ban jelent meg első ízben; ez a kiadás könyvritkaság, ma már fellelhetetlen. Alcíme: Gály Lajos életregénye. Gály Lajos csakugyan élt, létezett, jellegzetes alakja volt a budapesti, majd a monte-carlói, párizsi, nizzai, velencei, ostendei kaszinóknak, játékbarlangoknak. Ő volt - a spanyol Garcia mellett - minden idők legnagyobb szabású és legszerencsésebb kezű hazárdjátékosa: a nemzetközi világ "rulettkirály"-nak keresztelte el. Kellér Andor az izgalmas, fordulatos regényben végigkíséri Gály Lajos életét - attól a perctől kezdve, amikor el kell utaznia - szinte menekülnie - Budapestről, az első káprázatos szerencsétől kezdve, sorozatos le- és feltöréseken keresztül egészen a végső nyomorig, hazatérésig. A rulettkirály betekintést nyújt az európai fővárosok egy sajátos rétegének életébe, a Monte-Carlóban rulettező orosz főherceg, francia grófok, magyar dzsentrik, nemzetközi szélhámosok kavargó világába; egyben tökéletes rajza a mindent felperzselő, gyilkos játékszenvedélynek, amely a hihetetlenül szerencsés Gályt is szegénységbe taszítja végül.

Bárány János - Hat ​év Las Vegasban
Bárány ​János rendkívül izgalmas könyvében kiteregeti Las Vegas szennyesét! Bárány János könyvét annak ajánlja a szerkesztő, aki jól akar szórakozni, aki ki akarja próbálni a szerencséjét, és annak, aki munka nélkül gyorsan meg akar gazdagodni, hisz kártya és rulett szisztémákat is kombinált.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Fehér ​éjszakák / A játékos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Philip K. Dick - A ​Titán játékosai
Szegény ​Pete Garden most vesztette el Berkeley városát. A feleségét is elvesztette ezzel, de majd kap újat, amint gurít egy hármast. Ez mind része a Blöffnek, ennek a játéknak, amely a Föld utolsó, egyre fogyatkozó lakóinak már-már a mániája. Csakhogy a Blöff szabályai megváltoznak, drasztikusan és végérvényesen, és Pete Garden most olyan ellenféllel fog játszani, aki nem is ember, a tét pedig sokkal nagyobb egy városnál is. Philip K. Dick ebben a regényben egy olyan világot mutat be, amely egyszerre megjósolhatatlan és perverz módon logikus.

Gyánó László - Krémer József - Hurrá, ​hatosom van!
Gyánó ​László hivatásos dzsesszzenész. S mellesleg, mint oly sokan, a szerencsejátékok, pontosabban, a totó és a lottó szerelmese. Sőt, fogalmazhatnánk úgy is: e játékok megszállottja. Ő azonban nem találomra ikszeli be a számokat, nem családi évszámokat, nem autóbuszok és villamosok számait írja a szelvényekre, s mégcsak nem is a horoszkópra, a vak szerencsére, Fortunára bízza a nyerést. Azaz: ő nemcsak játszik, de a játék rejtelmeibe is igyekszik bepillantani. Ezért hívta segítségül tudós barátait, hogy a matematika, a valószínűségszámítás szigorú törvényei alapján vonjon le következtetéseket közel tíz év lottóhúzásaiból, s készítse el minden játékos számára hasznos találmányát, a lottóvariátort. Tapasztalatait, megfigyeléseit adja közre ebben a könyvben, s jó néhány variáció részletes ismertetésével gyakorlati tanácsot is igyekszik adni a lottózók népes táborának. Szerzőtársa, Krémer József hivatásos lottó-statisztikus, akinek táblázataival, statisztikáival hétről hétre találkozhatnak az olvasók a Sportfogadás hasábjain. Ezúttal olyan statisztikákat tesz közre, amelyek könyvalakban mind ez ideig még nem jelentek meg. Abban a reményben bocsátjuk útjára Gyánó László és Krémer József munkáját, hogy az nemcsak érdekes olvasmány, hanem hasznos segítőtársa is lesz minden játékostársnak. Sok sikert!

Dan Harrington - Bill Robertie - Hold'em ​versenystratégia 1. - Alapstratégia
A ​póker szélviharként söpört végig a világon. Azonban nem akármilyen póker tartja izgalomban az embereket – az új őrület a limit nélküli hold ’em, a póker Cadillacje. És most – a televízió által közvetített versenyeknek köszönhetően – új játékosok tízezrei akarják kivenni részüket a győztesek dicsőségéből. A Hold ’em versenystratégia a játék azon részeibe enged bepillantást, melyeket a kamera nem lát – megismerteti azokat a taktikákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy partik százait vagy néha ezreit lejátszva eljuthassunk az utolsó asztalig. Harrington kifinomult és kipróbált győzelmi stratégiái, melyek elsősorban azzal foglalkoznak, hogyan élhetjük túl egy limit nélküli hold ’em verseny korai és középső szakaszait, e könyvben jelennek meg először nyomtatásban. Ezek azok a technikák, amelyeket a klasszis játékosok alkalmaznak újra meg újra szerte a nagyvilágban, hogy a versenyeken eljussanak az utolsó asztalig. Most a világ egyik legsikeresebb limit nélküli hold ’em játékosától tanulhatjuk meg, hogyan váltogassuk játékstílusunkat, hogyan optimalizáljuk licitjeinket, hogyan értékeljük ki lapjainkat, hogyan reagáljunk egy visszaemelésre, hogyan játsszunk, hogy azzal a lehető legtöbbet nyerhessük, mit tegyünk, ha bejön egy rossz lap, és még nagyon sok minden egyebet. Dan Harrington elnyerte az 1995 évi Póker Világbajnokság 10.000 dollár nevezési díjú limit nélküli hold ’em versenyének arany karkötőjét és vele a világbajnoki címet, és ő volt az egyetlen játékos, aki 2003-ban (839 induló közül) és 2004-ben is (2.576 induló közül) eljutott az utolsó asztalig – a szakértők szerint ez volt a Póker Világbajnokság történetében az eddigi legnagyobb siker. A Hold ’em versenystratégia megírásával Harrington és a kétszeres backgammon világbajnok Bill Robertie megalkotta A Könyvet a limit nélküli hold ’emről azok számára, akik nyerni akarnak ... méghozzá sokat.

Nora Roberts - Szűz ​kéz
Darcy ​menekül a múltja, de főleg a vőlegénye elől, aki nem hajlandó elfogadni a kikosarazást. Így esik be a Komancs Hotel kaszinójába, ahol utolsó dollárjaival még megkísérti a szerencsét, mire a bedobott pénz csaknem kétmillió dollárt fial. Robert a kaszinó főnökeként jótékonykodva igazgatja a kölyökképű nyertes lépéseit, mert attól tart, hogy a tapasztalatlan és hiszékeny lány könnyen csalók zsákmánya lehet. Aztán a pajkos, szinte még gyermek lánnyal kapcsolatban olyan érzés keletkezik benne, ami sokban különbözik egy pátyolgató bátyuska szándékaitól. Darcy pedig rádöbben, ha teljesen meg akarja szerezni magának Robertet, akkor e játszmában már egy egész életre szóló boldogság a tét...

Belinda Levez - Kaszinókönyv
Még ​a tapasztaltabb játékos is elbizonytalanodhat, hogy játsszon-e Black Jacket, crapset vagy punto banco/baccarat-t, ha nincs teljesen tisztában a szabályokkal. Egy játékos számára döntő tényező a játék céljának és menetének tökéletes ismerete. Jóllehet a legtöbb játék egyszerű elveken alapul, mégis a kaszinóba lépő újoncot gyakran elbizonytalanítják a tétekre vonatkozó, komplikált szabályok és a sajátos nyelvezet. A Kaszinókönyv ismerteti a játékokat és bevezeti az olvasót a kaszinók sajátos világába. Lépésről lépésre halad, s a magyarázatokat szemléltető ábrákkal, fotókkal illusztrálja. Ha a játékra fogékony olvasó alaposan áttanulmányozta a könyvet, a végére elég erőt és vakmerőséget érezhet, hogy élesben is kipróbálja tudását. Sok szerencsét!

Vágó Csaba - Cash ​game póker stratégia
A ​póker nem kizárólag kártyajáték, hanem hiányos információkon alapuló fogadások sorozata. Aki jobban belelát az ellenfelei kártyáiba, az képes lesz megtenni a megfelelő lépéseket a megfelelő időben. Ez a könyv abban igyekszik segítséget nyújtani, hogy ne csupán saját lapjaink határozzák meg a játékunkat, de ellenfeleink viselkedéséből, licitálási szokásaiból is lehetőleg pontos következtetéseket vonhassunk le. Ennek a képességnek a megszerzéséhez azonban szükségünk van további mélyreható ismeretekre. Meg kell értenünk ellenfeleink tetteinek mozgatórugóit, és el kell indulnunk azon az úton, ami egyszer talán profi pókerjátékosokká tesz majd minket. Egyes vélemények szerint a készpénzes játékokhoz nem kell semmi más, csupán türelem. A játékosoknak ki kell ülniük a jó lapot, és megjátszaniuk a kedvező helyzetet. Ha a szabály valóban ennyire egyszerű lenne, akkor valószínűleg nem lennének jó és kevésbé jó játékosok, és senki sem tudna hosszú távon megélni belőle. Márpedig a gyakorlat nem ezt mutatja. Mi lehet akkor a különbség? Természetesen a lapok megjátszásának módja, egy király-dáma kombináció egy kezdő kezében lehet erősen veszteséges, míg egy haladó már nagy magabiztossággal, és főként nyereségesen játssza meg ezeket a lapokat. Felismeri a csapdahelyzeteket, elkerüli a komoly veszteségeket, és amikor nyeregbe kerül, maradéktalanul kihasználja a kínálkozó lehetőséget. A látszólag apró lépések hosszú távon pluszbevételt jelentenek, és ami mikrotéten alig szembetűnő, az milliós kockázat mellett már több százezret jelent naponta. Könyvünk a korábban tanultakból kiindulva igyekszik mélyebb rálátást adni a játék egészére, a megszerzett alapismeretekre támaszkodva segít finomítani a játékunkon, hogy felismerjük a további összefüggéseket, ezzel növelve bevételünket az asztalon.

Penelope Bush - A ​pénz tényleg mindent megváltoztat?
Charlotte ​és családja szilárdan eltökéli, hogy a 3,7 millió fontos lottónyeremény csak azért sem fogja őket megváltoztatni. Nem számolnak azonban a környezetük reakcióival. Charlotte-tal nagyon furcsán kezd viselkedni a legjobb barátnője, egy lány pedig alattomos pletykákat terjeszt róla az iskolában. Vajon lehet-e arra használni a hirtelen jött sok pénzt, hogy jobbá tegyük a dolgokat?

Loósz Vera - Dr. Gálfalvi István - Szerencsekönyv
Évfordulóra, ​születésnapra illik valamiféle kedves figyelmességgel előrukkolni. Természetesen mindenki az ünnepeltet köszönti, neki kedveskedik. Ez a könyv is, melyet a kezében tart, kedves Olvasó, nem is egy, hanem mindjárt két születésnap apropójából készült. De rendhagyó módon nem az ünnepelteknek szánjuk, hanem azoknak, akiknek támogatása nélkül ez az évforduló "nem jöhetett volna létre ...". Merthogy a máig legnépszerűbb két szerencsejáték, a totó és lottó nem ünnepelhetné 1997-ben ötven, illetve negyvenéves évfordulóját, ha Önök, Kedves Játékosok nem segítették, erősítették volna őket fél évszázadon át. Köszönetünket fejezi ki ez a könyv, melyet azzal a szándékkal nyújtunk át Olvasóinknak, hogy szórakozást, kikapcsolást kínáljunk legalább arra a pár órára, amíg forgatják. A szerencse megkísértésének vágya az ember veleszületett tulajdonsága - állítja a Szerencsekönyv. A állítását igazolandó végigszáguld az emberiség kultúrtörténetének egyik képzeletbeli fejezetén, amelynek címe: játék és szerencse - szerencsejáték. Természetesen az ősembertől a műholdas technikával bonyolított fogadásokig ívelő évezredeket nem dolgozhattuk föl a teljesség igényével, hiszen vaskos köteteket lehetne megtölteni érdekes és tanulságos történetekkel a kockától a kártyán, lóversenyen, a legkülönfélébb sorsjátékokon át a sportfogadásokig, a lottózásig és a bukmékeri jellegű fogadásokig. Könyvünk "csak" arra vállalkozik, hogy bőséges kóstolót kínáljon valamennyiből. Étvágygerjesztő kóstolót. A szerencsekönyvet gyönyörű, kuriózumszámba menő képek teszik teljessé, melyeket a münsteri székhelyű Westdeutsche Lotterie GmbH & Co. bocsátott rendelkezésünkre, ezzel járulván hozzá a totó és a lottó magyarországi születésnapjának méltó megünnepléséhez. Köszönet érte. Remélt nyereményre alapozni egzisztenciát - dőreség. Megkísérteni, újra és újra megpróbálni a szerencsét, hétről hétre, napról napra reménykedni - az ember veleszületett tulajdonsága. Maradjanak meg játékos kedvűeknek, a nyereményben reménykedőknek, és soha ne legyenek reményvesztettek, Kedves Olvasóink. Ezt kívánja Önöknek a Szerencsejáték Rt.

Fehér Gábor - 225 ​db találatgaranciás lottóvariáció hatoslottóra és kenóra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erle Stanley Gardner - A ​harcias nagymama esete
Kevesebb ​kellék található a detektívregényíró titokzatosnak hitt kelléktárában, mint amennyi konyhai kellék a konyhakredencben. Kelletik a gyilkos, és kellenek a hullák, számukat az író vérmérséklete határozza meg, de mindenekelőtt és mindenekfölött mesterdetektívre van szükség. Ez a mesterdetektív okosabb mindenkinél. Olyannyira, hogy a gyilkos rendszerint az a személy, akire egyáltalán nem gyanakszunk. A detektívregény olvasója számára tehát az a tanácsunk, hogy arra gyanakodjon, akire egyáltalán nem gyanakodna. Minden detektív regényíró kelléktárában csak egy mesterdetektív van,aki regényeinek mintegy védjegye, cégének reklámja. Agatha Christie mesterdetektívje mindig Hercules Poirot. Chestertoné mindig Brown atya. Ellery Queen maga a mesterdetektív: Ellery Queen. Gardneré Perry Mason, a fifikás ügyvéd, minden mesterdetektívek legfifikásabbja, már csak azért is, mert nem mesterdetektív.

Rick Bennett - Vakok ​között a Király
Szerte ​az egész országban, így Prince George megyében is játszanak egy játékot. A függönyöket behúzzák, az ajtók zárva, vágni lehet a füstöt odabent. Zsetonok cserélnek gazdát, egyik leosztás követi a másikat. A zene, a kávé és a feszültség felgyorsítja a szívverést. Ez a póker. Valódi póker, ahol az ellenfél által adott jelek megfigyelése legalább olyan fontos, mint a kártyalapjaid. Ha felnézel, azt látod, hogy Joey Moore egyenesen téged néz, figyeli az arcodon átsuhanó érzelmeket. Hív, de közben egy pillanatra sem veszi le rólad a tekintetét, figyeli a reakciódat. Egy szemrándulás, egy óvatlan mozdulat, egy halvány mosoly, és máris tudja, mit tartasz a kezedben. Ha mozdulatlanul ülsz, akkor is tudni fogja, mennyit hívsz. Joey Moore kiváló pókerjátékos: könyörtelen, okos és rendkívül óvatos, éberen figyel ellenfelei minden rándulására és rezdülésére. Évek óta jár egyik partiról a másikra, többször nyer, mint veszít. Ha van pénze, szívesen kölcsönöz bukdácsoló barátainak, ha pedig egy kis szexre vágyik, felhívja a barátnőjét, Laurát. Ám amikor egy örök vesztes, akit Joey a földbe döngöl a kártyaasztalnál, öngyilkos lesz, Joey pókerszabadsága megroggyan, és vele együtt az önbizalma is… Tudja, hogy a szerencse csak átmeneti dolog, egy szabaduló kártya, aminek az érvényessége egyszer lejár. És amikor visszájára fordul, jobb, ha az ember bedobja a lapjait, és feláll az asztaltól. „Rick Bennet regénye ritka kincs, igazi hiteles regény a pókerről és a póker világáról.” Rick Bennet San Franciscóban született, és a marylandi Prince George megyében nőtt fel. Pókertermekben dolgozik és játszik, jelenleg pedig az új regényét írja.

Ben Mezrich - Bringing ​Down the House
Real ​life all too rarely offers stories that are quite as satisfying as fiction. Bringing Down the House is one of the exceptions: a real-life action thriller oozing with money, sex and some extremely dodgy dealing... Cheating in casinos is illegal; card-counting - making a record of what cards have so far been dealt to enable the player to make some prediction of what cards remain in the deck - is not. But casinos understandably dislike the practice and make every effort to keep card-counters out of their premises. Bringing Down the House tells the true story of the most successful financial scam ever, in which teams of brilliant young mathematicians and physicists won millions of dollars from the casinos and blackjack tables of Las Vegas, in the process getting drawn into the high life of drugs, sex and spending big. Bringing Down the House is as readable and as fascinating as Liar's Poker or Barbarians At the Gate, an insight into a closed, excessive and utterly corrupt world of gambling in Las Vegas.

Dan Harrington - Bill Robertie - Hold'em ​versenystratégia 2. - Végjáték
A ​póker szélviharként söpört végig a világon. Azonban nem akármilyen póker tartja izgalomban az embereket – az új őrület a limit nélküli hold 'em, a póker Cadillacje. És most – a televízió által közvetített versenyeknek köszönhetően – új játékosok tízezrei akarják kivenni részüket a győztesek dicsőségéből. A Hold ’em versenystratégia a játék azon részeibe enged bepillantást, melyeket a kamera nem lát – megismerteti azokat a taktikákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy partik százait vagy néha ezreit lejátszva eljuthassunk az utolsó asztalig. Harrington kifinomult és kipróbált győzelmi stratégiái, melyek elsősorban azzal foglalkoznak, hogyan élhetjük túl egy limit nélküli hold ’em verseny korai és középső szakaszait, e könyvben jelennek meg először nyomtatásban. Ezek azok a technikák, amelyeket a klasszis játékosok alkalmaznak újra meg újra szerte a nagyvilágban, hogy a versenyeken eljussanak az utolsó asztalig. Most a világ egyik legsikeresebb limit nélküli hold ’em játékosától tanulhatjuk meg, hogyan váltogassuk játékstílusunkat, hogyan optimalizáljuk licitjeinket, hogyan értékeljük ki lapjainkat, hogyan reagáljunk egy visszaemelésre, hogyan játsszunk, hogy azzal a lehető legtöbbet nyerhessük, mit tegyünk, ha bejön egy rossz lap, és még nagyon sok minden egyebet. Dan Harrington elnyerte az 1995 évi Póker Világbajnokság 10.000 dollár nevezési díjú limit nélküli hold ’em versenyének arany karkötőjét és vele a világbajnoki címet, és ő volt az egyetlen játékos, aki 2003-ban (839 induló közül) és 2004-ben is (2.576 induló közül) eljutott az utolsó asztalig – a szakértők szerint ez volt a Póker Világbajnokság történetében az eddigi legnagyobb siker. A Hold ’em versenystratégia megírásával Harrington és a kétszeres backgammon világbajnok Bill Robertie megalkotta A Könyvet a limit nélküli hold ’emről azok számára, akik nyerni akarnak ... méghozzá sokat. Szerintünk: Mielőtt ezt a könyvet a kezünkbe vesszük, valószínűleg elhatároztuk, hogy nyerő no limit texas hold'em versenyjátékosok leszünk. Azonban mielőtt nekivágnánk, mindenképpen az javaslom, előbb olvassuk el az első kötetet az alapstratégiát. Ez annak a könyvnek gyakorlatilag a folytatása, ahogy haladunk előre egy versenyen. Ebben a kötetben Harrington a verseny középső és utolsó szakaszában történő helyes játékmódot mutatja be, nagyon sokféle szituációban. Megismerkedünk a helyes stratégia kialakításához nélkülözhetetlen arányszámokkal és helyes alkamazásukkal. Milyen eszmefuttatásokat kell elvégeznünk magunkban, hogyan értékeljük helyzetünket, ellenfeleink helyzetét. Hogyan hozzuk meg a helyes döntést, mely segít megnyerni a versenyt. Mik azok a tényezők, melyek befolyásolják játékunkat és hogyan. Ha ezt a könyvet is kiolvastad, akkor készen állsz, hogy a gyakorlatban is kipróbáld magad, és ha mindent megértettél, akkor egyre gyakrabban fogsz pénzben végezni, egyre jobb lesz a játékod, és egyre jobban fogod élvezni a pókert.

John Tempest - A ​Cardigan-sugár
Egy ​fiatal chicagói építész őrült tempóban tarolja végig négy világrész játékkaszinóit. Miközben zsebeli a dollárokat, egyre forróbb lába alatt a talaj. Menekül egyik kártyaasztalról a másikig, mindenkiben titkosrendőrt sejt. Egy ostoba alku következtében az is növeli gondjait, hogy saját csontvázát biztonságba helyezze egy őrült gyűjtő elől, aki mielőbb szeretné múzeumában látni a remek példányt. Lassan minden pénze elfogy, ráadásul a titokzatos Cardigan-sugár is cserben hagyja. Már-már feladja a reményt, hogy valaha is visszaszerzi becsületét és cége pénzét...

Bocsák Miklós - Pszt, ​jön a totókirály!
- ​Gondolom, hogy Önök itt a Sportfogadási és Lottó Igazgatóságon a pokolba kívánják a totókirályt... - Miért kívánnánk a pololba? - Mert magukat kis hijján tönkretette! Mint kívülálló, legalábbis úgy képzelem: a botrány után a totózók sora fordult el önöktől, hagyott fel a játékkal egy életre... - Nem, ne is folytassa! Maga óriási tévedésben van, Minket a totókirály nemhogy nem tett tönkre, hanem egyenesen felvirágoztatta az üzletünket! A per óta hatalmas mértékben megnövekedett a játékkedv, hétről hétre, hónapról hónapra több szelvény fogyott, megsokszorozódott a nyereségünk, megnőtt a nyereményekre kifizethető összeg... - Nem értem! - Mi sem egészen!

7861648_termek_cimlapfoto_2_n
elérhető
0

JAZ - A ​játékmester
Mi ​a játék? Az élet maga. Hiszek a játékban. Vallom, hogy a játék csak a játék öröméért játszható. Szolgasorba süllyed, aki más okból míveli. – A krupié szavai ezek. A játékmesteré, aki másfél évtizedet töltött a kaszinók titokzatos világában, a rulettasztal túloldalán. Végigjárta a ranglétrát, beutazott egzotikus országokat, idegen földrészeket, és áthajózott óceánokat. Aki a mai napig lúdbőrözni kezd a gyönyörűségtől, ha a zseton csörrenését vagy az elefántcsont golyó semmivel össze nem téveszthető zenéjét hallja. Legendás játékosok, lecsúszott egzisztenciák, svindlerek, csalók, utazók és kalandorok sorjáznak elő a történetek nyomán. Szerencse és bukás, jólét és nyomor, józanság és téboly, alvilág és felső tízezer. Fortuna sajátos világának szépségeibe és pokoli bugyraiba egyaránt bepillantást nyerhet most az olvasó, csakúgy, mint a luxus óceánjárók sokak által irigyelt világába. 666 – a gonosz jele. És a rulettkerék számainak összege. Mi a szerencse? Van-e tuti szisztéma? Ember maradhat-e az ember, ha már minden embertelen körülötte? Erőszakolni kell-e a sorsot, vagy okosabb megadni magunkat neki? A világ, ami e sorokat olvasva megelevenedik, vajon valóság-e, vagy puszta fikció? Különbözik-e egyáltalán a kettő? Döntse el mindenki maga!

Kollekciók