Ajax-loader

'édesség' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jutta Renz - Még ​több muffin
Jutta ​Renz, azaz "Miss Muffin" legújabb összeállításai a kedvelt édes és kiadós süteményekből: a kávés muffintól a pulykahúsos-földimogyorós változatig igen széles a kínálat. A mandarinos tejszíntorta igazán extra különlegesség a sorban. Sok eredeti ötletet kapunk a sütéshez, a díszítéshez és a tálaláshoz egyaránt.

Nutella-borito
elérhető
36

Sandra Mahut - Nutella
A ​krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet. 30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak!

Beolvas%c3%a1s0021
Ízletes ​krémesek Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Ízletes ​krémesek
Egy ​újabb receptválogatással ismerkedhet meg, melyben sok-sok finom krémes elkészítési módja és illusztrációja található. Így mindenki könnyedén megsütheti kedvenc süteményét.

F. Nagy Angéla - A ​család konyhája
Magyarországon ​is egyre többen hódolnak a teázás örömeinek. E szokás Angliából terjedt el, s vele együtt ma már a hagyományos édes és sós sütemények is a csészék mellé kerülnek az asztalra. A kötetben található pogácsafélék, gyümölcskenyér-variációk és piskóták azonban szinte bármilyen alkalomra elkészíthetőek.

Covers_391702
Illatos ​muffinok Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Illatos ​muffinok
"Varietas ​delectat, a változatosság gyönyörködtet! Ki ért velem egyet, hogy a muffinra ez a mondás nagyon is igaz?! Pár évvel ezelőtt úgy robbant be a konyhai kreációk sorába, mintha azelőtt nem ismertük volna. Hát ilyen a divat, kérem! Mert, hogy ne feledjük, azelőtt is ott hordták a nyakukba kötött péksüteményes fatálcán a londoni utcai árusok, no meg ahogy szokás, átvándorolt a hagyomány a tengeren túlra is az emberekkel együtt. És némileg változott összetételében, nem csak kelt tésztából, hanem sütőporral vegyítve is kavarták. Változatos? Igen, mert lehet édes és sós, gyümölcsös és zöldséges, lekváros, húsos és hús nélküli, gyermekeknek díszített vagy ünnepi, gyors és olcsó műfaj zsúrra, sör és bor mellé, reggelire, uzsonnára, kirándulásra, nem várt vendég elé, maradék kiváló és kreatív felhasználására és így tovább. Csak lazán bekavarjuk, külön a nedves, külön a lisztes hozzávalókat, majd összeborítjuk, és máris kanalazhatjuk a formába, kapszliba, kerámia csészécskékbe, kinek mihez van gusztusa. Vigyázat, legfeljebb háromnegyedig töltsük meg a formát, mert muffinunk a jó melegben nagy levegőt vesz és büszkén kidagad. Sütés után is hagyjuk legalább tíz percig pihenni, ezután aztán jöhet a fantáziadús díszítés és tálalás. No de ne legyünk mostohák az aprósüteményekkel sem, hisz ugyanilyen sokoldalú a felhasználásuk. Itt alaposabban gyúrjunk, kavarjunk, készítsük össze a hozzávalókat, szerezzünk be előre a formavágókat, díszítő figurákat, és mehet a sütés. Mivel előkészítése igen hasonlít a gyurmapadon végzett tevékenységekhez, vonjuk be bátran a csemetéket is (saját süti mindig finomabb)! No és a drága, éltető Napot idéző palacsinták? Kerek, meleg, illatozó, és rongyosan is, gazdagon is imádni való! Igen, a palacsinta is a változatos műfajok közé sorolható, azért került e kötetbe. Vékonyan vagy vastagon, sósan vagy édesen, töltve, hajtva, tekerve, mindenképp kínáljuk desszertként, főételnek vagy különlegességnek! Jó étvágyat, merész hozzáállást!"

Covers_235915
Gyümölcsös ​sütemények Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Gyümölcsös ​sütemények
A ​gyümölcsös sütemények a legkedveltebb édességek közé tartoznak szerte a világon, mert frissek, lédúsak, finomak, és többnyire pillantok alatt elkészülnek. Hétköznapokon és ünnepi alkalmakra is ideális desszertek. Engedjünk a csábításnak, és ajándékozzuk meg magunkat és szeretteinket a könyvben felvonultatott finomságokkal. Készüljön piskóta- vagy leveles tésztából, hazai vagy egzotikus gyümölcsből, ezek a sütemények garantáltan mosolyt csalnak az arcunkra.

Joanne Harris - Chocolat
When ​an exotic stranger, Vianne Rocher, arrives in the French village of Lansquenet and opens a chocolate boutique directly opposite the church, Father Reynaud identifies her as a serious danger to his flock - especially as it is the beginning of Lent, the traditional season of self-denial. War is declared as the priest denounces the newcomer's wares as the ultimate sin. Suddenly Vianne's shop-cum-café means that there is somewhere for secrets to be whispered, grievances to be aired, dreams to be tested. But Vianne's plans for an Easter Chocolate Festival divide the whole community in a conflict that escalates into a 'Church not Chocolate' battle. As mouths water in anticipation, can the solemnity of the Church compare with the pagan passion of a chocolate éclair?

Stahl Judit - Büntetlen ​örömök
Stahl ​Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.

Roald Dahl - Karcsi ​és a csokoládégyár
Öt ​szerencsés gyerek - se négy, se hat: pontosan öt - részesülhet abban a kitüntetésben, hogy bebocsátást nyer Vonka Vilmos úr csokoládégyárába. S hogy kiket fogadott kegyeibe a sors? Tessék: Bendő Bandit, akinek az evés a hobbija, Csap Veruskát, akit szülei szörnyen elkényeztettek, Nyájas Violát, a rágógumizás világbajnokát, Kép Ernőt, aki folyton a tévét nézi, végül Picur Karcsit, könyvünk hősét, ezt az aranyos, őszinte, szófogadó, megbízható, bátor, jószívű, de mindig korgó gyomrú kisfiút. Mi vár erre az öt gyerekre, amikor megismerkednek a híres-nevezetes Vonka Vilmos úrral? Mi vár rájuk a hatalmas gyárkapu mögött? S mi lesz, amikor találkoznak a gyár különös munkásaival, akiknek pici az árnyékuk és versben beszélnek? S legfőképpen: mi vár rájuk, amikor sorban megszegik Vonka Vilmos úr utasításait? Ez a veleje, Kedves Olvasó, a világhírű író, Roald Dahl tanulságokban gazdag meseregényének.

Laura Madeleine - Egy ​cukrászmester meséje
1909, ​Párizs: Pâtisserie Clermont, a híres cukrászda - itt kap munkát egy vidékről felkerült fiú. Megbabonázza az ismeretlen világ: az elegáns vendégek, az aranyló karamellcsodák, a habos krémek. Miután megismerkedik a gazdag tulajdonos lányával, kezdetét veszi egy olyan szerelem, amelynek sosem lett volna szabad megtörténnie. ********** 1988, Cambridge: Petra nagyapja, a híres történészprofesszor nemrégiben elhunyt. A lány rábukkan egy régi fotóra a hagyatékban: a képen a nagyapa áll, mellette két ismeretlen, és mögöttük a Clermont cukrászda. A fotó hátoldalán pedig egyetlen mondat, a nagyapa kézírásával: "Bocsáss meg!" Így indul egy súlyos titok kinyomozása, amely évtizedekre meghatározta generációk sorsát...

Steiner Kristóf - Kristóf ​konyhája
"Steiner ​Kristóf főzte nekem életem egyik legjobb vacsoráját. A hihetetlen választéknál már csak az volt nagyszerűbb, hogy minden fergetegesen jóízű volt. Úgy igazán, lenyűgözően finom. Kiderült, hogy Kristóf őrületesen jó, rutinos és rendkívül kreatív szakács. Ezt a könyvet a beletett rengeteg munka, energia, mondanivaló, szeretet és a legalább kétkötetnyi szuper recept teszik kiemelkedővé. A vegán étrend világszerte az egyik legnépszerűbb, mégis kevés olyan szakácskönyv akad, amely ennyire kedvet tud csinálni hozzá, és ilyen természetességgel, könnyedséggel, személyességgel, mégis profin mutatja be. Imádom Kristóf humorát, hippiségét, hitelességét, ragyogó tehetségét, életfilozófiáját, az ételekhez és táplálkozáshoz való harmonikus viszonyát és hogy mindezt a kiváló írói kvalitásainak köszönhetően át is tudja nekünk adni a receptjein keresztül. Ez a könyv a hazai szakácskönyvpiac egyik leginspirálóbb kötete, igazi alapdarab, alig várom, hogy utolsó betűig kiolvassam, és kipróbáljak minél több receptet. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret egészségesen és változatosan főzni és enni, akár vegán, akár nem." Mautner Zsófi "108 mesélő recept - szenvedélyes szakácsoknak, kezdő konyhatündéreknek, vegánoknak, kísérletező kedvű nemvegánoknak és az összes barátomnak. Boldogan és büszkén adom át egy kötetben mindazt, ami nap mint nap sül a serpenyőimben és lobog a lábosaimban, izzanak bár a tűz felett Budapesten, Mükonoszon, Londonban, vagy Tel Avivban. Ez a könyv azért született, hogy megmutassa: főzni bizony bárki tud, és egy szempillantás alatt is lehet lenyűgözően finom, egészséges lakomákat rittyenteni. Mindezt érző lénynek boldogságot, békésséget, szabadságot, és jó étvágyat kívánok!" Steiner Kristóf - A nehezen beszerezhető, különleges hozzávalókat egy kattintással megrendelheted. - A könyvben teljes bevásárlólistát találsz a vegán-barát konyha felszereléséhez. - A fogások közül félszáz alig egy óra alatt elkészíthető. - 11 online kisfilmmel, több mint 50 ételfotóval, és több tucatnyi személyes fényképpel találkozhatsz. - Bármilyen diétát követsz is, könnyen kiigazodsz majd a receptekhez kapcsolódó ikonok segítségével.

Mózes István Miklós - A 100 legjobb torta
Az ünnepség rendezője figyelmet kér, mindenki abbahagyja pillanatnyi foglalatosságát és feszülten vár. Lekapcsolják a világítást, majd gördülő asztalon betolják az égő gyertyákkal díszített szépséges remekművet, a gyönyörű, emeletes tortát, amit mindenki lelkendezve, tapssal fogad. Tűzijáték petárdái durrannak, és rajzolnak az égre színes tűzcsokrokat, a zenekar rázendít, vakuk villannak...

Claire Guignot - Milka
Hmm... ​a Milka-csoki. Szeretjük tejcsokiként, imádjuk mogyoróval, de különösen akkor, ha mesés desszertek készülnek belőle: fagyis MILKA- krémes, ropogós MILKA- hab, töltött MILKA csokoládés muffi n, MILKA csokis cookie, Szép Heléna körtéje MILKA csokival... A leggyengédebb receptek, amelyeket máris ki kell próbálnunk!

Covers_88061
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Diós, ​mézes, mákos ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Petra Casparek - Erika Casparek-Türkkan - Sütemények ​cukorbetegeknek
Saját ​készítésű torták, sütemények kávéhoz vagy teához, aprósütemények, kekszek - mindezt megtalálják könyvünkben a cukorbetegek, de azok is, akik szeretnének takarékosan bánni a cukorral és a kalóriákkal. Nemcsak kész recepteket, ötleteket is adunk a mindennapokra. Legyen morzsás, almás vagy túrós sütemény, dióval, gyümölccsel, csokoládéval díszített finomságok vagy sós kekszek: itt mindenki talál kedvére valót, ráadásul nemcsak finomat, hanem egészségeset is. Az egész család és a vendégek egyaránt szívesen fogják fogyasztani őket.

Tor%c3%b3_elza_-_a_100_legjobb_p%c3%a9ks%c3%bctem%c3%a9ny
A ​100 legjobb péksütemény Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb péksütemény
Mostani ​gasztronómiai kirándulásunkat kezdjük egy igazi péküzlet meglátogatásával. Nem ide tartottunk ugyan, de az utcán terjengő illat egyszerűen bevonzott ide. Nagy, kerek zsemlék tülekednek az átlátszó plexiüveggel fedett tárlókból, s szinte kiáltanak: engem kóstolj meg, harapj bele a húsomba! A félhold alakú kiflik girbe-gurba szövevénye mint nászra gyűlt kígyók sokasága tekereg a szemünk előtt, és mindegyik kifli azt kiáltja: gyere, harapd le a csücskömet! Mártsál tejbe! Vágjál félbe, kenj meg vajjal! Mire vársz?! És ó, azok a fényes, barna hátú fonott kalácsok! Hát van ember, aki ellenállhat szép copfjaiknak? Nini, hát ez meg mi? Mintha a pupák pék pókja összepötyögtette volna ezeket a fényes csigaházakat -- lepődünk meg a mákos briósok láttán. És ezek a gyöngyös gömböcök vajon mik lehetnek? -- Mivagyunk a szezámmagos zsemlék -- pirulnak pattanásos arccal. Most már aztán nem szabadulunk innen, amíg valami finomságot nem vásárolunk. No de melyiket? Hiszen valamennyi olyan, hogy nem lehet ott hagyni! No, ha a pénztárcánk nem bírja, és a gyomrunk sem akkora, hogy minddel megbirkózzunk egyszerre, akkor nem marad más választásunk, mint megvenni azt, ami a legjobban csábít, majd elolvasni ezt a könyvecskét, amiből megtudhatjuk azoknak a finomságoknak az elkészítési módját, amelyekről lemaradtunk. E kis könyvecske lehetővé teszi számunkra, hogy sorra-rendre magunk elkészíthessük a legjobb péksüteményeket és finom péksüteményeket, s azokkal másokat is megörvendeztethessünk. Jó sütögetést kívánunk hozzá!

Covers_174983
A ​100 legjobb sütemény Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb sütemény
Amikor ​gyerekek voltunk, nem akadt olyan hétvége, hogy anyácskánk ne sütött volna valami finomságot. Ha jártamban-keltemben valahonnét sütiszag csapja meg az orromat, ma is eszembe jut, hogyan kíváncsiskodtunk a konyhában. Jó volt csipegetni a nyers, margarinos édestésztából, és milyen öröm volt kis állatfigurákat gyúrogatni a maradékból! Anyánk mindig annyival több tésztát gyúrt, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Borsból helyeztünk szemet, orrot a kis figurákra, és alig vártuk, hogy megsüljenek. És persze segítettünk `megtisztítani` a keverőtálat, nehogy a finom krémből egy picinyke is a mosogatóba kerüljön...

151637
elérhető
218

Joanne Harris - Csokoládé
Ismeretlen, ​titokzatos fiatal nő, Vianne Rocher érkezik a kis faluba, Lasquenet-be, és megnyitja "csokoládézóját" - a tenyérnyi kávézóval kombinált csokoládéboltot. Végre van egy hely, ahol elsuttoghatók a titkok, megszellőztethetők a sérelmek, kipróbálhatók az álmok. Amikor Vianne húsvétra csokoládéfesztivált szervez, a falu egész közösségét megosztja... Íme az első olyan regény, amelyben a csokoládé elfoglalja a maga méltó helyét. A tartalmas, okos és franciásan pajzán könyv valamennyi érzékszervnek irodalmi ünnepet kínál.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Covers_224646
Ételek ​tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Ételek ​tejtermékekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Vilma - Vilma ​néni nagy édeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Péter Jánosné - Nagy ​süteményeskönyv
Könyvünk ​közel 1500 receptet tartalmaz. Akár karácsony, vagy húsvét, születésnap vagy névnap, vagy egy hétköznapra megtalálhatja a megfelelő sütemény receptjét. Sütemények, tészták, és egyéb finomságok édesíthetik meg alkalmainkat. Receptjeink segítségével elkápráztathatja hálás közönségét. Péter Jánosné az egyik legelismertebb szerző, művei az egyik legnagyobb példányszámmal dicsekedhetnek. Az 1000 süteményeskönyv után ez a válogatás is méltán találhatja meg a helyét konyhánkban és a könyvespolcon.

Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth ​Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illuszt­rálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszert­csodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat. A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.

Nigella Lawson - Hogyan ​váljunk házi istennőkké
Nigella ​legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!

100_legjobb_m%c3%a9zes
elérhető
3

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mézes finomság
Minden ​medve szereti a mézet -- ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk -- ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életük veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek.

Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Beolvas%c3%a1s0054
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Palacsinta- ​és crêpes-receptek
Egyszerűen ​jó Palacsinta- és cr^epes-receptek Ajánljuk ezt a könyvet a palacsinták és a serpenyőben sült édességek kedvelőinek. A széles kínálatban éppúgy megtalálhatók a tojásos palacsinták és a cr^epes, mint a különleges blinis. Az ínycsiklandó finomságok számos új ötlettel ajándékozzák meg Önt, amelyeket tetszés szerint variálhat, így a lehetőségek határtalanok. Vágjon bele bátran!

Hazai Attila - Feri: ​Cukor Kékség
Feri ​nemcsak szereti a cukrot és a csokit, hanem imádja is. E beteges vonzódása az édességekhez már jó ideje figyelmetlenné teszi a külvilág más jelenségeivel szemben. Többnyire belső életműködésének és perverz gondolatainak vizsgálatával van elfoglalva, lányokkal könnyen ismerkedik, de csak felszínes kapcsolatot képes velük kialakítani. Olykor hallucinál, rémálmai vannak, sőt: még a saját anyját sem ismeri fel! Feri tizenöt éve nem járt Magyarországon. E regény azt az időszakot mutatja be életéből, melyet bolyongásai után Budapesten tölt, ahol ráébred: itt az ideje leszokni a csokoládéról! A könyv második kiadását a Cukorkékség című játékfilm bemutatója előzte meg.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0005
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb aprósütemény
Mai ​rohanó világunkban szokássá vált, hogy a betoppanó vendégeket mindenféle, készen vett csipszekkel, kekszekkel traktáljuk. Ám az igényesebb háziasszonyok (és -urak), akik adnak magukra, nem érik be a boltokban kínált választékkal, hanem saját maguk készítette aprósüteményekkel kedveskednek vendégeiknek. Mennyire más az, amikor a foci VB-re, egy alkalmi videózásra, vagy csak egyszerűen egy könnyű, baráti csevegésre összesereglett vendégeket olyan ropogtatni, majszolni valóval kínálhatjuk, amiről kijelenthetjük: igazi, házi sütés. Bizony, jobban csúszik a bor, a sör, és a kávé, tea is jobban esik a vendégeknek, ha tudják: a hozzá kínált sós vagy édes aprósüteményt a vendéglátó gazda maga készítette.

Kollekciók