Ajax-loader

'sütés' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Emanuel Hadjiandreou - Hogyan ​süssünk kenyeret?
A ​hobbiszakácsok az utóbbi években világszerte újra felfedezik az otthoni kenyérsütés örömeit. A kézműves pékmester, Emmanuel Hadjiandreou egyszerű, lépésről lépésre követhető receptjei alapján több mint 60-féle kenyeret süthetünk. Megtaláljuk a klasszikus pizzatészta, focaccia vagy akár a francia parasztkenyér receptjét is, de kísérletezhetünk a legkülönfélébb kovászos- és szódakenyerekkel, vagy akár édes péksüteményekkel is. Minden egyes darab bizonyítani fogja, hogy érdemes belevágni. A szerző 2012-ben elnyerte a Legjobb Első Könyv díját az Egyesült Királyságban.

Péter Jánosné - Süteményeskönyv
A ​családi összejövetelek, vendégeskedések, baráti találkozások elképzelhetetlenek sütemények, csemegék nélkül – a gyermekes családokban pedig fokozottan igény van ezekre. A Süteményeskönyv minden alkalomra alkalmas recepteket közöl, amelyek közül gyakorlott és kezdő háziasszony egyaránt kiválaszthatja ízlésének és lehetőségeinek legmegfelelőbbet.

Christine Ferber - Édességek
A ​könyvben leírt 90 recept között a klasszikus édességek mellett számos újdonság is szerepel. A színes fotók ötleteket adnak a díszítéshez és a tálaláshoz. A részletes leírásoknak köszönhetően még a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is sikerrel készíthetik el ezeket a szemet-szájat gyönyörködtető finomságokat.

861780_5
Cupcakes ​- Tortácskák Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Cupcakes ​- Tortácskák
A ​cupcake a muffin nővérkéje, kicsit hasonlítanak egymásra, de a cupcake inkább kacéran az ünnepi alkalmakhoz öltözködik. Klasszikus módon az amerikai gyerekzsúrok közkedvelt süteménye, a gyermeki fantáziavilágot, a színes álmokat jelképezi, az édes süteményillat az otthon idilljét juttatja az eszünkbe. Ebben a gyönyörű fotókkal illusztrált receptgyűjteményben ötleteket, fantáziaébresztőket kínálunk. Sok kellemes percet és jó szórakozást kívánunk a cupcake-ek sütéséhez és változatos díszítéséhez!

1-4ccdd7ecd5
Igazi ​magyar ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Igazi ​magyar ételek
A ​könyvben sok százféle jól ismert, és a feledés homályába tűnt étel elkészítési módját közöljük. Hasznos útmutatót adunk és számos konyhai mesterfogást mutatunk a sütést-főzést kedvelőknek.

Covers_174983
A ​100 legjobb sütemény Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb sütemény
Amikor ​gyerekek voltunk, nem akadt olyan hétvége, hogy anyácskánk ne sütött volna valami finomságot. Ha jártamban-keltemben valahonnét sütiszag csapja meg az orromat, ma is eszembe jut, hogyan kíváncsiskodtunk a konyhában. Jó volt csipegetni a nyers, margarinos édestésztából, és milyen öröm volt kis állatfigurákat gyúrogatni a maradékból! Anyánk mindig annyival több tésztát gyúrt, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Borsból helyeztünk szemet, orrot a kis figurákra, és alig vártuk, hogy megsüljenek. És persze segítettünk `megtisztítani` a keverőtálat, nehogy a finom krémből egy picinyke is a mosogatóba kerüljön...

Img_0006
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vendégváró falat
Réges-régen, ​nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget menesztettek, s részükre ételt, italt, sőt lányokat, asszonyokat kínáltak fel. Ha az idegen ezeket elfogadta, azzal barátságos szándékát bizonyította, és bebocsátást nyert a településre. E szokás csökevényes formában bár, de máig is él: az illusztris látogatót már a repülőtéren vagy a vasútállomáson kenyérrel és sóval fogadják, s ezeket többnyire fiatal lányok nyújtják át.

Covers_269680
A ​100 legjobb péksütemény Ismeretlen szerző
elérhető
5

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb péksütemény
Mostani ​gasztronómiai kirándulásunkat kezdjük egy igazi péküzlet meglátogatásával. Nem ide tartottunk ugyan, de az utcán terjengő illat egyszerűen bevonzott ide. Nagy, kerek zsemlék tülekednek az átlátszó plexiüveggel fedett tárlókból, s szinte kiáltanak: engem kóstolj meg, harapj bele a húsomba! A félhold alakú kiflik girbe-gurba szövevénye mint nászra gyűlt kígyók sokasága tekereg a szemünk előtt, és mindegyik kifli azt kiáltja: gyere, harapd le a csücskömet! Mártsál tejbe! Vágjál félbe, kenj meg vajjal! Mire vársz?! És ó, azok a fényes, barna hátú fonott kalácsok! Hát van ember, aki ellenállhat szép copfjaiknak? Nini, hát ez meg mi? Mintha a pupák pék pókja összepötyögtette volna ezeket a fényes csigaházakat -- lepődünk meg a mákos briósok láttán. És ezek a gyöngyös gömböcök vajon mik lehetnek? -- Mivagyunk a szezámmagos zsemlék -- pirulnak pattanásos arccal. Most már aztán nem szabadulunk innen, amíg valami finomságot nem vásárolunk. No de melyiket? Hiszen valamennyi olyan, hogy nem lehet ott hagyni! No, ha a pénztárcánk nem bírja, és a gyomrunk sem akkora, hogy minddel megbirkózzunk egyszerre, akkor nem marad más választásunk, mint megvenni azt, ami a legjobban csábít, majd elolvasni ezt a könyvecskét, amiből megtudhatjuk azoknak a finomságoknak az elkészítési módját, amelyekről lemaradtunk. E kis könyvecske lehetővé teszi számunkra, hogy sorra-rendre magunk elkészíthessük a legjobb péksüteményeket és finom péksüteményeket, s azokkal másokat is megörvendeztethessünk. Jó sütögetést kívánunk hozzá!

Muffinok_%c3%a9s_s%c3%bctem%c3%a9nyek
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Covers_269653
A ​100 legjobb tojásétel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb tojásétel
Tojás: ​annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető viselkedési stratégiákat is. Gondoljunk csak bele: a tojásból kikelt házityúk, csibe már tudja, hogyan kell az anyát hívnia, hogyan kell rejtőznie veszély esetén, és még azt is, mi az, ami számára táplálékként szóba jöhet.

Scan0014
A ​100 legjobb gyors étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gyors étel
mai ​háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, -- lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.

Toró Elza - A ​100 legjobb vadétel
Míg ​az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb csemegék között. Ősszel megkezdődik a vadászati idény, s ma már nem számít kiváltságnak, ha az ünnepi asztalra vadakból készült ínyencségek kerülnek. Vadhúsból sütni, főzni, bizonyos kihívást is jelent a kísérletező háziasszonyoknak, uraknak, elsősorban türelmet, mert ezeket a húsokat általában több napig kell előkészíteni, pácolni; utánajárást, hiszen nem mindegy, milyen fűszereket, pácokat alkalmazunk; körültekintést, mert a hagyományos krumpli, rizs köretek helyett s különleges kocsonyákkal, mártásokkal, párolt és sült gyümölcsökkel, zöldségekkel tesszük teljessé a vadhúsok finom zamatát. A vadhúsból készíthető ételeknek hagyományai vannak Magyarországon. Nem csak magyar ételekről van szó, külföldi mesterektől tanult ételeket, fogásokat is felhasználtak elődeink a magyar konyha színesebbé, értékesebbé tételének érdekében. A vadakat eleinte nyárson sütötték, de a XV. századból fennmaradt feljegyzések szerint a vadételekhez szorosan kapcsolódó pácolás fogalma már akkor ismert volt. Akkor még a vadakat saját levükben pácolták és főzték.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ​ételek
Változatlan ​tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Szabó Vilma - Vilma ​néni nagy édeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb gyümölcsös finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb palacsinta
Egyszerű ​palacsinta készítése

100_recept_szabadt%c5%b1z%c3%b6n
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth ​Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illuszt­rálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszert­csodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat. A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.

Covers_487485
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Aprósütemények ​és édességek
Könyvünk ​a sütemények legváltozatosabb csoportjából, az édes és sós aprósütemények receptjeiből nyújt át az Olvasónak egy csokorra valót. Reméljük, könyvünkkel segíthetünk az alkalomhoz illő vendégváró finomságok kiválasztásában és elkészítésében, melyhez sok örömet és sikerélményt, nem utolsó sorban pedig jó étvágyat kívánunk.

832796_5
Ünnepi ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Ünnepi ​ételek
A ​kötet által betekintést nyerhet az ünnepi ételek világába, melyeket lépésről lépésre könnyedén elkészíthet bárki, aki fakanalat mer venni a kezébe.

100_pizza_%c3%a9s_lep%c3%a9ny
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb pizza és lepény
A ​sorozat e kiadványában 100 pizza és lepény receptjét találjuk. Megtudhatjuk, hogy készül többek közt a Négy évszak pizza, a Colorado pizza, a Nápolyi töltött lepény, a Túrós fedeles lepény vagy a Pizzatölcsér.

Monspart Éva - Főzni ​jó!
Jó ​lenne, ha a gyerekek - és nemcsak a lányok! - mihamarabb megtanulnának főzni. S nem sanyarú szükségből, kelletlen végzett robotként, hanem olyan vidáman, a cselekvés örömét érezve, ahogy a könyv szerzője szeretné. Ehhez ébresztenek kedvet a hangulatos ételtörténeti bevezetők, a változatos ízeket szinte a szöveggel is érzékeltető leírások, a munkafolyamatokat részletező receptek. S aki a főzés hagyományos helyszínét, a konyhát szívesebben cseréli fel a természettel, az válogathat tábortűznél süthető, kirándulásra csomagolható ínyencségek közt. Egycsillagos ételeink elkészítéséhez bízvást foghat az is, aki először vesz fakanalat a kezébe, a háromcsillagos recepteket a tapasztaltabb ifjú szakácsoknak ajánljuk.

Covers_269666
elérhető
3

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mézes finomság
Minden ​medve szereti a mézet -- ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk -- ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életük veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek.

Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

100_%c3%a9tel_sert%c3%a9sh%c3%basb%c3%b3l
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb étel sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb szárnyas finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Katalin - Rédei Éva - Sütés-főzés ​mikrohullámon
Az ​emberek három csoportra oszthatók. Az elsőbe tartoznak azok, akiknek nincs mikrohullámú készülékük. A másodikba azok, akiknek van, de még nem tudják használni. A harmadik csoportba pedig azok, akik örömmel használják, mert tudják, hogy hogyan kell sütni, főzni a mikrohullámú készülékben. Ebbe a csoportba tartozik hamarosan Ön is, ha megveszi ezt a könyvet.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0005
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb aprósütemény
Mai ​rohanó világunkban szokássá vált, hogy a betoppanó vendégeket mindenféle, készen vett csipszekkel, kekszekkel traktáljuk. Ám az igényesebb háziasszonyok (és -urak), akik adnak magukra, nem érik be a boltokban kínált választékkal, hanem saját maguk készítette aprósüteményekkel kedveskednek vendégeiknek. Mennyire más az, amikor a foci VB-re, egy alkalmi videózásra, vagy csak egyszerűen egy könnyű, baráti csevegésre összesereglett vendégeket olyan ropogtatni, majszolni valóval kínálhatjuk, amiről kijelenthetjük: igazi, házi sütés. Bizony, jobban csúszik a bor, a sör, és a kávé, tea is jobban esik a vendégeknek, ha tudják: a hozzá kínált sós vagy édes aprósüteményt a vendéglátó gazda maga készítette.

Kollekciók