'sütés' címkével ellátott könyvek a rukkolán
Péter Jánosné - Wasztl Anna - Szárnyasételek
Hazánkban is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús. Leggyakrabban csirkehúst fogyasztunk, de az utóbbi évtizedben a pulykahús is egyre nagyobb helyet foglal el az étrendünkben. Libát, kacsát is gyakran eszünk. A baromfihús bő választéka magával hozta azt az igényt, hogy többször és változatosabban készítsük el magunknak, a családnak, vendégeinknek a szárnyasokat.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb péksütemény
Mostani gasztronómiai kirándulásunkat kezdjük egy igazi péküzlet meglátogatásával. Nem ide tartottunk ugyan, de az utcán terjengő illat egyszerűen bevonzott ide. Nagy, kerek zsemlék tülekednek az átlátszó plexiüveggel fedett tárlókból, s szinte kiáltanak: engem kóstolj meg, harapj bele a húsomba! A félhold alakú kiflik girbe-gurba szövevénye mint nászra gyűlt kígyók sokasága tekereg a szemünk előtt, és mindegyik kifli azt kiáltja: gyere, harapd le a csücskömet! Mártsál tejbe! Vágjál félbe, kenj meg vajjal! Mire vársz?! És ó, azok a fényes, barna hátú fonott kalácsok! Hát van ember, aki ellenállhat szép copfjaiknak? Nini, hát ez meg mi? Mintha a pupák pék pókja összepötyögtette volna ezeket a fényes csigaházakat -- lepődünk meg a mákos briósok láttán. És ezek a gyöngyös gömböcök vajon mik lehetnek? -- Mivagyunk a szezámmagos zsemlék -- pirulnak pattanásos arccal. Most már aztán nem szabadulunk innen, amíg valami finomságot nem vásárolunk. No de melyiket? Hiszen valamennyi olyan, hogy nem lehet ott hagyni! No, ha a pénztárcánk nem bírja, és a gyomrunk sem akkora, hogy minddel megbirkózzunk egyszerre, akkor nem marad más választásunk, mint megvenni azt, ami a legjobban csábít, majd elolvasni ezt a könyvecskét, amiből megtudhatjuk azoknak a finomságoknak az elkészítési módját, amelyekről lemaradtunk. E kis könyvecske lehetővé teszi számunkra, hogy sorra-rendre magunk elkészíthessük a legjobb péksüteményeket és finom péksüteményeket, s azokkal másokat is megörvendeztethessünk. Jó sütögetést kívánunk hozzá!
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 zöldségtál 33 színes ételfotóval
... Mivel úgy gondolom, hogy az igazság mindig valahol középen van, ebben a könyvben olyan recepteket igyekeztem csokorba gyűjteni, amelyek nem zárják ki teljesen a húst, de megkísérlik kikerülni vagy minimumra csökkenteni a károsnak mondott állati eredetű zsiradékokat. Ezek a többségükben egészségmegtartó, "kímélő" (sőt fogyókúrás), töltött és rakott zöldségételek nemcsak finomak, hanem szépek is, mert ez is fontos! Úgy vélem-remélem, hogy nemcsak a hagyományokhoz ragaszkodók, hanem azok is találnak köztük kedvükre valót, akik az említett vegetáriánus vagy a különféle alternatív, reform-, makrobiotikus konyhák hívei, hiszen saját elveiknek megfelelő átigazítással változatos, ízletes fogásokat készíthetnek.
Papp Erzsébet - Kenyérsütés otthon
Ha megkérdezném, mi az, ami mindennap az asztalunkra kerül, s sosem hagyjuk el, a válasz egyszerű: a KENYÉR. Az ember táplálkozásának ősidők óta nélkülözhetetlen része. Napjainkban egyre többen szeretnék maguk elkészíteni mindennapi kenyerüket a családi asztalra. A kézzel dagasztott kenyér eleinte fárasztóbbnak tűnik, több időt igényel, de megéri a fáradtságot, s különös örömmel tölti el az embert.
Frank Júlia - Szárnyasparádé - 377 különleges szárnyasétel
A baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.
Monspart Éva - Főzni jó!
Jó lenne, ha a gyerekek - és nemcsak a lányok! - mihamarabb megtanulnának főzni. S nem sanyarú szükségből, kelletlen végzett robotként, hanem olyan vidáman, a cselekvés örömét érezve, ahogy a könyv szerzője szeretné. Ehhez ébresztenek kedvet a hangulatos ételtörténeti bevezetők, a változatos ízeket szinte a szöveggel is érzékeltető leírások, a munkafolyamatokat részletező receptek. S aki a főzés hagyományos helyszínét, a konyhát szívesebben cseréli fel a természettel, az válogathat tábortűznél süthető, kirándulásra csomagolható ínyencségek közt.
Egycsillagos ételeink elkészítéséhez bízvást foghat az is, aki először vesz fakanalat a kezébe, a háromcsillagos recepteket a tapasztaltabb ifjú szakácsoknak ajánljuk.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb vendégváró falat
Réges-régen, nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget menesztettek, s részükre ételt, italt, sőt lányokat, asszonyokat kínáltak fel. Ha az idegen ezeket elfogadta, azzal barátságos szándékát bizonyította, és bebocsátást nyert a településre. E szokás csökevényes formában bár, de máig is él: az illusztris látogatót már a repülőtéren vagy a vasútállomáson kenyérrel és sóval fogadják, s ezeket többnyire fiatal lányok nyújtják át.
Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Kenyérsütés
Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.
Toró Elza - A 100 legjobb tészta sülve-főve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Toró Elza - A 100 legjobb étel marhahúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Igazi magyar ételek
A könyvben sok százféle jól ismert, és a feledés homályába tűnt étel elkészítési módját közöljük. Hasznos útmutatót adunk és számos konyhai mesterfogást mutatunk a sütést-főzést kedvelőknek.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb sütemény
Amikor gyerekek voltunk, nem akadt olyan hétvége, hogy anyácskánk ne sütött volna valami finomságot. Ha jártamban-keltemben valahonnét sütiszag csapja meg az orromat, ma is eszembe jut, hogyan kíváncsiskodtunk a konyhában. Jó volt csipegetni a nyers, margarinos édestésztából, és milyen öröm volt kis állatfigurákat gyúrogatni a maradékból! Anyánk mindig annyival több tésztát gyúrt, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Borsból helyeztünk szemet, orrot a kis figurákra, és alig vártuk, hogy megsüljenek. És persze segítettünk `megtisztítani` a keverőtálat, nehogy a finom krémből egy picinyke is a mosogatóba kerüljön...
Joanna Farrow - A mézeskalács készítésének kiskönyve
24 egyszerű, gyönyörű mézeskalács-figura receptje.
Technikák, egyszerű receptek, az elkészítés minden egyes lépésének leírása könnyű, szórakoztató időtöltéssé teszik a mézeskalács-házikók elkészítését.
Karácsonyfadísz-sütemények, mézeskalács Noé bárkája, gőzmozdony, hintaló, feldíszített elefántok és még sok más figura leírása.
Több mint 150 színes fénykép.
Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.
Hargitai György - Sütés, főzés mikrohullámmal
Egy rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.
Péter Jánosné - Nyári édességek fagylaltok
Nagy melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb tojásétel
Tojás: annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető viselkedési stratégiákat is. Gondoljunk csak bele: a tojásból kikelt házityúk, csibe már tudja, hogyan kell az anyát hívnia, hogyan kell rejtőznie veszély esetén, és még azt is, mi az, ami számára táplálékként szóba jöhet.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb gyors étel
mai háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, -- lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.
Paulette Fischer - Jeanne Hertzog - Grillek - 58 recept
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ételek
Változatlan tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.
Szabó Vilma - Vilma néni nagy édeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb recept szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Mária Hajková - Grill, kukta és alufólia a konyhában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Péter Jánosné - Nagy süteményeskönyv
Könyvünk közel 1500 receptet tartalmaz. Akár karácsony, vagy húsvét, születésnap vagy névnap, vagy egy hétköznapra megtalálhatja a megfelelő sütemény receptjét. Sütemények, tészták, és egyéb finomságok édesíthetik meg alkalmainkat. Receptjeink segítségével elkápráztathatja hálás közönségét.
Péter Jánosné az egyik legelismertebb szerző, művei az egyik legnagyobb példányszámmal dicsekedhetnek. Az 1000 süteményeskönyv után ez a válogatás is méltán találhatja meg a helyét konyhánkban és a könyvespolcon.
Pánczél Magda - Főzzünk másképpen
Aki figyelmesen végiglapozza ezt a kis könyvet, hamarosan észreveszi, hogy nem diétás szakácskönyvet tart a kezében, amelyből fogyókúrára kaphat tanácsot, hiszen ilyen tanácsot csak orvos adhat. A szerző azoknak szánta művét, akik szeretik a változatos kosztot, a jó ízeket, de hírni nem akarnak.
Ne gondolja senki, hogy annak, aki nem akar hízni, le kell mondania az evés öröméről, a jó falatok élvezetéről, és meg kell elégednie az ízetlen, kalóriaszegény "fogyókúrás" ételekkel, amelyeket nagyon nehéz megszokni, s nem is mindig csillapítják a dolgozó ember étvágyát.
Pánczél Magda számos kitűnő - a hagyományos magyar konyhától eltérő - receptje bizonyítja, hogy hódolhat valaki a konyhaművészetnek anélkül, hogy kilói gyarapodásával kellene ezért fizetnie.
Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illusztrálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszertcsodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat.
A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.
Ismeretlen szerző - Aprósütemények és édességek
Könyvünk a sütemények legváltozatosabb csoportjából, az édes és sós aprósütemények receptjeiből nyújt át az Olvasónak egy csokorra valót.
Reméljük, könyvünkkel segíthetünk az alkalomhoz illő vendégváró finomságok kiválasztásában és elkészítésében, melyhez sok örömet és sikerélményt, nem utolsó sorban pedig jó étvágyat kívánunk.
Ismeretlen szerző - Ünnepi ételek
A kötet által betekintést nyerhet az ünnepi ételek világába, melyeket lépésről lépésre könnyedén elkészíthet bárki, aki fakanalat mer venni a kezébe.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb pizza és lepény
A sorozat e kiadványában 100 pizza és lepény receptjét találjuk. Megtudhatjuk, hogy készül többek közt a Négy évszak pizza, a Colorado pizza, a Nápolyi töltött lepény, a Túrós fedeles lepény vagy a Pizzatölcsér.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb mézes finomság
Minden medve szereti a mézet -- ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk -- ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életük veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek.
Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb étel sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 95538
- Ezotéria 10656
- Fantasy 26307
- Felnőtt 18+ 9639
- Gyermek 21881
- Humor 10019
- Ifjúsági 32786
- Kortárs 35921
- Krimi 13285
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 13256
- Képregény 15223
- Novellák 11223
- Romantikus 39207
- Sci-fi 12180
- Szórakoztató irodalom 35884
- Tudomány és Természet 22943
- Történelem 14091
- Vallás, mitológia 16366
- Versek 10254
- Életrajzok, visszaemlékezések 14360