Ajax-loader

'sütés' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gabula András - Halmos Monika - Csirkehúsos ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sajtos_%c3%a9telek
Sajtos ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Sajtos ​ételek
Ugye, ​ha most hazamenne és kinyitná a hűtőszekrény ajtaját, szinte biztosan találna odabent valamilyen sajtot. Így egy nagyon fontos hozzávaló már adott is egy finom ételhez. Az pedig, hogy melyik sajtból mit a legjobb készíteni, ebből a könyvből kiderül. Az ementáliból ínycsiklandó a leves és a felfújt, de nem hiányozhat a fondüből sem. Kék sajttal megtölthetjük a csirkemellet és az omlettet, de kerülhet mártásként is a főtt tésztára. Mozzarella koronázza meg a rakott padlizsánt, míg a rakott sütőtök juhsajttal sül együtt. A krémsajtok pedig annyifélék, ahányféle fűszerrel, zöldséggel társítjuk őket. A sajtokat sütheti, főzheti, de hidegtálon kínálva sem fog velük szégyent vallani. A többi tudnivaló kiderül a receptekből.

Nutella-borito
elérhető
35

Sandra Mahut - Nutella
A ​krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet. 30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak!

Rose Marie Donhauser - Sütögetés ​lávakövön
Fedezze ​fel a lávakövön sütés különleges örömeit! Több mint 50 recept húsokhoz, halakhoz, tengeri herkentyűkhöz, de zöldségekhez és gyümölcsökhöz is. Külön fejezetben rafinált köretrecepteket közöl, amelyek magukban is megállják a helyüket. Érdekes és kellemes társasági "főzőcskébe" vezeti be ez a könyv, amelynél mindenki a maga ura, illetve a maga szakácsa.

Sabine Kieslich - Sült ​húsok, steak-ek
Serpenyőben ​sült pecsenyék Az ínyencek étlapján a húsételek ma is előkelő helyet foglalnak el. Ez nem véletlen, hiszen a húsfélék nagyon változatosan készíthetők el. Ebben a könyvben a hirtelensültek állnak a központban: szaftos marha-steak-et, omlós borjúszeletet, fűszeres bárányhúst, és sok más remek fogást találhatnak a húsok kedvelői. A klasszikusok mint a bécsi szelet mellett sok új, izgalmas ízeket ígérő receptet találhat az olvasó. Az biztos, hogy egy darab húst az egyszerű sültnél finomabban is elkészíthetjük. E mellett a vásárlásra és a feldolgozásra vonatkozó hasznos ötletekkel is szolgál a könyv. A hirtelensülteknek többek között az is nagy előnyük, hogy különösebb fáradtság nélkül, hamar elkészíthetők. Külön ajánljuk a gyors konyha híveinek, egyszerű vendégvárónak, vagy az egyszemélyes háztartások számára. Norbert Frank szakújságíró, ínyenc, és számos népszerű szakácskönyv szerzője.

Scan0014
A ​100 legjobb gyors étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gyors étel
mai ​háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, -- lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.

Covers_88061
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Diós, ​mézes, mákos ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Tor%c3%b3_elza_-_a_100_legjobb_p%c3%a9ks%c3%bctem%c3%a9ny
A ​100 legjobb péksütemény Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb péksütemény
Mostani ​gasztronómiai kirándulásunkat kezdjük egy igazi péküzlet meglátogatásával. Nem ide tartottunk ugyan, de az utcán terjengő illat egyszerűen bevonzott ide. Nagy, kerek zsemlék tülekednek az átlátszó plexiüveggel fedett tárlókból, s szinte kiáltanak: engem kóstolj meg, harapj bele a húsomba! A félhold alakú kiflik girbe-gurba szövevénye mint nászra gyűlt kígyók sokasága tekereg a szemünk előtt, és mindegyik kifli azt kiáltja: gyere, harapd le a csücskömet! Mártsál tejbe! Vágjál félbe, kenj meg vajjal! Mire vársz?! És ó, azok a fényes, barna hátú fonott kalácsok! Hát van ember, aki ellenállhat szép copfjaiknak? Nini, hát ez meg mi? Mintha a pupák pék pókja összepötyögtette volna ezeket a fényes csigaházakat -- lepődünk meg a mákos briósok láttán. És ezek a gyöngyös gömböcök vajon mik lehetnek? -- Mivagyunk a szezámmagos zsemlék -- pirulnak pattanásos arccal. Most már aztán nem szabadulunk innen, amíg valami finomságot nem vásárolunk. No de melyiket? Hiszen valamennyi olyan, hogy nem lehet ott hagyni! No, ha a pénztárcánk nem bírja, és a gyomrunk sem akkora, hogy minddel megbirkózzunk egyszerre, akkor nem marad más választásunk, mint megvenni azt, ami a legjobban csábít, majd elolvasni ezt a könyvecskét, amiből megtudhatjuk azoknak a finomságoknak az elkészítési módját, amelyekről lemaradtunk. E kis könyvecske lehetővé teszi számunkra, hogy sorra-rendre magunk elkészíthessük a legjobb péksüteményeket és finom péksüteményeket, s azokkal másokat is megörvendeztethessünk. Jó sütögetést kívánunk hozzá!

Monspart Éva - Főzni ​jó!
Jó ​lenne, ha a gyerekek - és nemcsak a lányok! - mihamarabb megtanulnának főzni. S nem sanyarú szükségből, kelletlen végzett robotként, hanem olyan vidáman, a cselekvés örömét érezve, ahogy a könyv szerzője szeretné. Ehhez ébresztenek kedvet a hangulatos ételtörténeti bevezetők, a változatos ízeket szinte a szöveggel is érzékeltető leírások, a munkafolyamatokat részletező receptek. S aki a főzés hagyományos helyszínét, a konyhát szívesebben cseréli fel a természettel, az válogathat tábortűznél süthető, kirándulásra csomagolható ínyencségek közt. Egycsillagos ételeink elkészítéséhez bízvást foghat az is, aki először vesz fakanalat a kezébe, a háromcsillagos recepteket a tapasztaltabb ifjú szakácsoknak ajánljuk.

Img_0006
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vendégváró falat
Réges-régen, ​nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget menesztettek, s részükre ételt, italt, sőt lányokat, asszonyokat kínáltak fel. Ha az idegen ezeket elfogadta, azzal barátságos szándékát bizonyította, és bebocsátást nyert a településre. E szokás csökevényes formában bár, de máig is él: az illusztris látogatót már a repülőtéren vagy a vasútállomáson kenyérrel és sóval fogadják, s ezeket többnyire fiatal lányok nyújtják át.

1-4ccdd7ecd5
Igazi ​magyar ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Igazi ​magyar ételek
A ​könyvben sok százféle jól ismert, és a feledés homályába tűnt étel elkészítési módját közöljük. Hasznos útmutatót adunk és számos konyhai mesterfogást mutatunk a sütést-főzést kedvelőknek.

Toro-elza-a-100-legjobb-sutemeny-1_2vapu1ky
A ​100 legjobb sütemény Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb sütemény
Amikor ​gyerekek voltunk, nem akadt olyan hétvége, hogy anyácskánk ne sütött volna valami finomságot. Ha jártamban-keltemben valahonnét sütiszag csapja meg az orromat, ma is eszembe jut, hogyan kíváncsiskodtunk a konyhában. Jó volt csipegetni a nyers, margarinos édestésztából, és milyen öröm volt kis állatfigurákat gyúrogatni a maradékból! Anyánk mindig annyival több tésztát gyúrt, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Borsból helyeztünk szemet, orrot a kis figurákra, és alig vártuk, hogy megsüljenek. És persze segítettünk `megtisztítani` a keverőtálat, nehogy a finom krémből egy picinyke is a mosogatóba kerüljön...

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Covers_269653
A ​100 legjobb tojásétel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb tojásétel
Tojás: ​annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető viselkedési stratégiákat is. Gondoljunk csak bele: a tojásból kikelt házityúk, csibe már tudja, hogyan kell az anyát hívnia, hogyan kell rejtőznie veszély esetén, és még azt is, mi az, ami számára táplálékként szóba jöhet.

Szabó Vilma - Vilma ​néni nagy édeskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

100_recept_szabadt%c5%b1z%c3%b6n
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mária Hajková - Grill, ​kukta és alufólia a konyhában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nagy ​süteményeskönyv
Könyvünk ​közel 1500 receptet tartalmaz. Akár karácsony, vagy húsvét, születésnap vagy névnap, vagy egy hétköznapra megtalálhatja a megfelelő sütemény receptjét. Sütemények, tészták, és egyéb finomságok édesíthetik meg alkalmainkat. Receptjeink segítségével elkápráztathatja hálás közönségét. Péter Jánosné az egyik legelismertebb szerző, művei az egyik legnagyobb példányszámmal dicsekedhetnek. Az 1000 süteményeskönyv után ez a válogatás is méltán találhatja meg a helyét konyhánkban és a könyvespolcon.

Pánczél Magda - Főzzünk ​másképpen
Aki ​figyelmesen végiglapozza ezt a kis könyvet, hamarosan észreveszi, hogy nem diétás szakácskönyvet tart a kezében, amelyből fogyókúrára kaphat tanácsot, hiszen ilyen tanácsot csak orvos adhat. A szerző azoknak szánta művét, akik szeretik a változatos kosztot, a jó ízeket, de hírni nem akarnak. Ne gondolja senki, hogy annak, aki nem akar hízni, le kell mondania az evés öröméről, a jó falatok élvezetéről, és meg kell elégednie az ízetlen, kalóriaszegény "fogyókúrás" ételekkel, amelyeket nagyon nehéz megszokni, s nem is mindig csillapítják a dolgozó ember étvágyát. Pánczél Magda számos kitűnő - a hagyományos magyar konyhától eltérő - receptje bizonyítja, hogy hódolhat valaki a konyhaművészetnek anélkül, hogy kilói gyarapodásával kellene ezért fizetnie.

Covers_259494
Svédasztal Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Svédasztal
Sorozatunk ​e kötetében a svédasztalra szánt, vegyes ételkülönlegességeket válogattuk össze, amelyek közül – az évszaknak, kedvünknek vagy akár pénztárcánknak megfelelően – válogathatunk. A hagyományosabb ízek mellett, mint a sonkás golyó, a halas krokett vagy a tenger gyümölcsei tál, olyan izgalmas újdonságok is szerepelnek , mint a fürjtojásos zsúrszendvics, a garnélarák ropogós tésztában, a lazacos- rákos pirog vagy a szendvicstorta sonkahabbal.

100_pizza_%c3%a9s_lep%c3%a9ny
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb pizza és lepény
A ​sorozat e kiadványában 100 pizza és lepény receptjét találjuk. Megtudhatjuk, hogy készül többek közt a Négy évszak pizza, a Colorado pizza, a Nápolyi töltött lepény, a Túrós fedeles lepény vagy a Pizzatölcsér.

100_legjobb_m%c3%a9zes
elérhető
3

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mézes finomság
Minden ​medve szereti a mézet -- ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk -- ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életük veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek.

Boruzs Jánosné - Aprósütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

100_%c3%a9tel_sert%c3%a9sh%c3%basb%c3%b3l
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb étel sertéshúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_122387
A ​100 legjobb pikáns étel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb pikáns étel
Mitől ​lesz egy étel pikáns? A "pikáns" szó jelentése: csípős, érdekes, szokatlan- elárulja, hogy mostani válogatásunk csupa olyan ételt kínál kipróbálásra, ami a megszokottól eltérő alapanyagokból, a megszokottól eltérő fűszerekkel, adalékokkal, vagy eltérő módon készül. A megszokottól eltérő ízek, anyagok, adalékok meghatározása már korántsem ilyen egyszerű. Ugyanis, például az édes- savanyú mártás, az ugye nekünk, közép-európaiaknak szokatlan, de mindennapos, mondjuk a kínaiak számára. Nekik viszont a mi ételeink lehetnek "pikánsak". Ugyanígy lehet pikáns nekünk a rendkívül csípős fűszerezésű mexikói ételek sokasága, náluk viszont mindennaposak, megszokottak az ilyen ételek. Ez utóbbi összehasonlítás talán nem a legszerencsésebb, hiszen a magyar konyha is kedveli a csípős paprikát, ám a mi `lángoló` csirkepaprikásunk legfeljebb csak elismerő mosolyt csal a chili paprikához szokott mexikói ajkára. (A legerősebb chili-fajták akár tízszer is erősebbek a mi cseresznyepaprikánknál.) Maradjunk tehát annyiban, hogy a nálunk szokatlan alapanyagú, fűszerezésű vagy elkészítési módú ételek azok, amiket mi pikánsnak nevezünk

Lurz Gerda - A ​100 legjobb szárnyas finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_209135
elérhető
0

Marlies Sauerborn - Pizza
Egyszerűen ​jó Ropogós-szaftos pizzák Hétköznapi ebéd, izgalmas parti, békés hétvégi piknik... Könyvünkben minden alakalomra találhat megfelelő pizzát. A több mint 70 ínycsiklandozó recept között számos húsos és halas pizza szerepel, de természetesen a vegetáriánusokról sem feledkeztünk meg. Különböző tészta- és szószreceptekkel ismertetjük meg, melyek segítségével a legkülönfélébb pizzákat készítheti el. Az ételek kalóriatartalmát és az elkészítésükhöz szükséges időt is feltüntetjük, hogy még könnyebb legyen a választás.

Halász Katalin - Rédei Éva - Sütés-főzés ​mikrohullámon
Az ​emberek három csoportra oszthatók. Az elsőbe tartoznak azok, akiknek nincs mikrohullámú készülékük. A másodikba azok, akiknek van, de még nem tudják használni. A harmadik csoportba pedig azok, akik örömmel használják, mert tudják, hogy hogyan kell sütni, főzni a mikrohullámú készülékben. Ebbe a csoportba tartozik hamarosan Ön is, ha megveszi ezt a könyvet.

Covers_146344
Természetesen, ​sajtokból Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Természetesen, ​sajtokból
A ​sajt magas tápértékű, bőséges fehérjetartalmú, ízletes táplálék. szinte nélkülözhetetlen a kulturált étkezésben. Konyhai felhasználása igen sokoldalú, rendkívül sokfajta változatban készíthető. A magyar tejipar kínálatából és a füzetben található ételajánlatokból, reméljük sikerül kiválasztani az Önnek és családjának leginkább megfelelőt.

Boda Zoltánné - Marhából ​készült ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók