Ajax-loader

'italok' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Matuska Pomnen - Kardos Ernő - Italok ​A-tól Z-ig
Aki ​eszik, annak innia is kell, más szóval: ételeink nélkülözhetetlen kiegészítője a megfelelően választott ital. Manapság, a borkultúra elterjedésével, ennek egyre nagyobb szerepe van. Az italokról szóló könyvünkben meg akarjuk ismertetni az olvasókkal a hagyományos és kevésbé közismert italokat, italkeverékeket is. Leírjuk elkészítésük módjait és felhasználási lehetőségeiket a háztartásban és a drink-bárban. Javaslatot teszünk arra, hogyan legjobb felszolgálásuk a különféle alkalmakhoz. A könyv felöleli a kerti gyümölcsök és erdei termékek, valamint más, nálunk beszerezhető nyersanyagok feldolgozására, elkészítésére vonatkozó útmutatásokat üdítő italokká, báritalokká.

Covers_149852
Méregtelenítés Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Méregtelenítés
Kimerült, ​egykedvű, vagy úgy érzi, felpuffadt? Újítsa meg és tisztítsa ki szervezetét az ivólevek természetes erejével. Gyorsan és könnyen elkészíthetők, helyreállítják a szervezetet és életerőt adnak. Finomak és táplálóak.

Antal B. Gábor - Hajós Katalin - Az ​italok világa, a világ italai
Kinek ​és miért írtuk ezt a könyvet? Miről szeretnénk és miről nem szeretnénk szólni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszünk rögtön az elején választ adni. A társaságot, a kellemes időtöltést kedvelő, az italok iránt érdeklődő olvasóknak igyekeztünk írni, és reméljük, hogy ezáltal hozzájárulhatunk a hazai italfogyasztási szokások változatosabbá, kulturáltabbá tételéhez. Ugyanakkor nem volt célunk az egyébként világviszonylatban is kiemelkedő magyar szeszfogyasztás további ösztönzése, inkább csak új variációs lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Nem akarjuk az olvasót tudományos elemzésekkel, technológiai és vegyi folyamatok leírásával untatni, úgy véljük azonban, hogy hasznos lehet, ha a fogyasztók számára megkönnyítjük az italfajták megkülönböztetését, a címkék megértését és azonosítását. A gyártási folyamatokkal csak olyan mértékben foglalkozunk, amennyire azok az italok jellegzetességeire, fajtáira és használatára fontos ismereteket nyújtanak, és ezáltal az érdeklődők számára egyszerűbbé válik az italok bonyolult világában történő eligazodás.

Borbély László - Forró ​italok
A ​fiatal színész szerző a különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos „keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez. A fejezetcímek önmagukért beszélnek: Hideg téli estékre, avagy a kalapkúra kellékei; Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak; Evés előtt -- evés után.

Covers_439871
Mindenem ​a kávé Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Mindenem ​a kávé
Kávé ​nélkül nem tud élni? Eláruljuk, mi sem. Kiadványunkkal készíthet ínycsiklandó kávés süteményeket, italokat, krémeket is.

Holocsi János - Koktéldivat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Schmoeckel - Klasszikus ​koktélok
Kötetünk ​elsősorban az igényes vendéglátóknak, a műkedvelő mixereknek szól - de a haladók is találnak benne egy-egy újszerű ötletet, receptvariációt. Bemutatja a klasszikus koktélok legfontosabb alapitalait, az italkeverés eszközeit, módszereit, a felhasználható pohárfajtákat és megosztja velünk egy tapasztalt mixer szakmai fogásait. A receptek Amerika, Európa és a trópusok legkedveltebb, már-már legendássá vált kevert italainak elkészítési módját írja le a Martinitől a Presidenten át a különféle fizzekig, long drinkekig, pezsgős koktélokig, s felidézi egy-egy híres ital megszületésének körülményeit is.

Boruzs János - Boruzs Jánosné - Borlexikon
A ​borlexikon két részből áll. Az első rész a tényleges borlexikon, számos címszóban - az AKÓ-tól a ZURBOLÁS-ig - borászati szakkifejezések magyarázatait tartalmazza ábécérendben. Segítséget nyújt ezzel a borászattal foglalkozóknak és a borászat iránt érdeklődőknek egyaránt. A második rész receptgyűjtemény, amely száz. borral elkészíthető étel leírását tartalmazza. Ötleteket ad a hétköznapokra és ünnepnapokra készíthető ételek kiválasztásához.

Buzás Gizella - B. Kiss Andrásné - Sahin-Tóth Gyula - Italismeret
A ​tankönyv részletesen bemutatja az alkoholtartalmú (bor, sör, párlatok és likőrök) és az alkoholmentes (víz, üdítők) italokat. A gyakorlatokat leíró fejezet a laboratóriumi munka szabályait, az italok kémiai, érzékszervi és egyéb vizsgálatát ismerteti. A kiadvány végén kislexikon segíti a szakszavak és a szakmai kifejezések megértését, megtanulását.

Bencsik Klára - Ivólevek ​házilag
A ​korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a kiskert terméséből vagy akciókon olcsóbban vett zöldségekből, gyümölcsökből a civilizációs betegségek természetes gyógyszereit. E könyvecske számos gyümölcs- és zöldségalapú ivólé, gyógyturmix, egészséges üdítőital készítéséhez és fogyasztásához ad tanácsokat.

Paula Grainger - Karen Sullivan - Csodateák
Hiányzik ​az életöröm? Fáradtnak és lomhának érzi magát? Kéne valami, ami feldobja? Igyon egy bögre finom herbateát, éljen a természet leghatásosabb gyógyszereivel. Több mint 70 finom, nyugtató, koffeinmentes herbatearecept a jó közérzetért. A Csodateák című kötet ízletes herbateák receptjeit kínálja az olvasónak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy megelőzzenek vagy gyógyítsanak tucatnyi közismert testi és érzelmi betegséget. A gyógyító herbateákat gyorsan és könnyen el lehet készíteni. Ha úgy érzi, legyengült, főzzön egy csésze Immunteát. Ez az antioxidánsokban gazdag és finom keverék hatalmas lökést ad immunrendszerének. Ha rosszul alszik, próbálja ki az Édesálom-teát ez a csészébe zárt altatódal üdítő álomba fogja ringatni. Esetleg érzelmi támaszra van szüksége? Bánatűző teánk olyan hangulatjavító növényekből áll, amelyek biztosan mosolyt csalnak az arcára. Vagy hajnalig bulizott, és másnapos? Másnap reggel teánk segít visszanyerni az egyensúlyát és a lelki békéjét az átmulatott éjszaka után. A kívánt hatás szerinti tematikus fejezetekre osztott kötet olyan receptek seregét kínálja, amelyekkel távol tarthatja a betegségeket, megőrizheti jó egészségét, elővarázsolhatja magából a pozitív érzelmeket. A könyv végén a herba-pédiának nevezett mini lexikon egyenként is bemutatja a receptekben szereplő és Magyarországon is beszerezhető gyógynövényeket. Ezt követi a külföldi és magyarországi szakmai szervezetek és beszerzési források fontos jegyzéke, valamint a részletes mutató. A kötetben tehát mindent megtalál, amire szüksége van olyan gyógynövény főzetek készítéséhez, amelyek minden egyes cseppje táplál, erősít és gyógyít.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rudnay János - A ​kávé
A ​kávé fölfedezésének körülményeit a legkülönfélébb mesék és legendák, ellenőrizhetetlen hitelességű írott és íratlan emlékek homálya borítja. Egyes források úgy vélik, hogy az "isteni italt" azok a kopt szerzetesek indították el a világhódító úton akik Etiópia egykori, Kaffa nevű tartományában az akkor még ismeretlen kávéfa gyümölcsének főzetét meglepően üdítőnek és serkentőnek találták. Az arab mesevilág arról ad számot, hogy az első csésze kávét Allah nevében maga Gábriel főangyal nyújtotta át Mohamednek, megőrzendő a próféta szellemének és testének rugalmas frissességét. Bárhogyan történt is, egy bizonyos: ez a nemes ital szerte a világon a legnépszerűbb, mértékkel fogyasztva a legjobb hatású frissítők közé tartozik, hosszú évszázadok óta már. A kávé emellett igen sok alkoholtartalmú és alkoholmentes italnak, számos ételnek, süteménynek, tortának és édességnek ízesítő- vagy alapanyaga is. A mézzel, tejszínhabbal és őrölt fahéjjal készült lengyel különlegesség, a whiskeyvel, porcukorral és édes tejszínnel kiegészített, ún. irlandi dupla vagy a brazil módra kávéval ízesített borsos, hagymás, majorannás, száraz fehér borral "leöntött" rostélyos egyaránt azok közé a kivételesen ízletes italok, illetve ételek közé tartozik, amelyeknek a házi elkészítését az igényes vendéglátónak érdemes megtanulnia. Mindenképpen érdemes és nem is nehéz, ha Rudnay Jánosnak, az elismert szakírónak áttanulmányozza ezt a könyvet, amelyben a kávéval kapcsolatos legkülönfélébb érdekességek mellett azoknak a recepteknek a pontos leírását is megtalálhatja, melyek alapján barátainak is és önmagának is sok örömet szerezhet.

Sonja Carlsson - Tejes ​turmixok
Könyvünkben ​felsorakoztatott tejkészítmények készülhetnek friss gyümölccsel, zöldséggel, likőrrel és más alkohollal. Jégbehűtve vagy forrón is kínálhatjuk, a tej és "rokonai", úgy mint joghurt, kefir, tejföl, tejszín már önmagukban megadják a kívánt ízhatást. A háziasszonyokat praktikus tanácsokkal is ellátjuk.

Cherie Calbom - Maureen Keane - Lékönyv ​2
A ​friss zöldség- és gyümölcslé kellemes ízű,üdítő ital.Létfontosságú összetevői- a vitaminok,ásványi anyagok,enzimek,antioxidánsok és mások- együttesen fejtik ki áldásos hatásukat,így segítenek megőrizni egészségünket,illetve megvédenek a kórokozókkal szemben,és elősegítik a gyógyulást-azaz életerővel töltenek el.Könyvünk az egyes betegségek rövid leírása után több ivóléreceptet ajánl,az utolsó fejezetben pedig összeállítottunk néhány karcsúsító és méregtelenítő kúrát,így Ön is könnyedén megtalálhatja a fizikai állapotának és ízlésének legjobban megfelelő ivóleveket.Egészségére!

Maria Constantino - Energiaitalok ​kézikönyve
Mindannyian ​tudjuk, hogy sokkal több gyümölcsöt és zöldséget lenne ajánlatos fogyasztanunk, de sajnos gyakran az egyszerűbb utat választjuk, és a finomított vagy gyorséttermek kínálta ételekhez fordulunk. A könyvben bemutatott receptek segítségével viszonylag olcsón, gyorsan és egyszerűen vehetjük magunkhoz a friss gyümölcsök és zöldségek nyújtotta elengedhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat. Ráadásul a közölt italféleségek ízletesek is! Az _Energiaitalok kézikönyve_ a recepteken kívül a gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények, valamint a tej és annak helyettesítőinek tápértékéről is felvilágosítást nyújt. A bemutatott receptek szerint elkészített italok nem csak finomak, de növelik energiaszintünket, segítenek ellazulni, és csúcsformában tartják testünket.

Berry Verhoef - Sörök ​enciklopédiája
A ​gondosan összeállított sörenciklopédia megismerteti az olvasót a világ minden táján méltán híres sörökkel. Ez a kézikönyv nem kizárólag az Európában és az Egyesült Államokban működő sörfőzdékről és azok ízletes termékeiről nyújt kitűnő áttekintést, de bemutatja Dél-Amerika, Japán és egyéb országok kitűnő söreit is. A kiadványban több mint ezerkétszáz különböző sör rövid leírása található, amit a szebbnél szebb címkékről, a sörfőzés folyamatáról, a sörfőzdékről és természetesen a sörökről készített gyönyörű fotók tesznek még élvezetesebbé. Kitűnő kézikönyv mind a sörszakértők, mind pedig az olyan érdeklődők számára, akik e téren bővíteni szeretnék tudásukat.

Christian Callec - Borok ​enciklopédiája
Miként ​a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről. A szerző, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el. Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.

Catherine Larner - Egészséges ​italok
Az ​egészséges italok még sosem voltak ennyire jóízűek! Kényeztessük magunkat a gyümölcs- és zöldséglevek e széles választékával, amely nagyszerű részévé válhat modern életstílusunknak. A változatosan friss, izgalmas ízű és sűrű, krémes állagú tisztító és méregtelenítő italok bármely ízlésnek megfelelnek, minden napra választhatunk egy másikat, és mindegyik természetes anyagokból áll. Készítsünk magunknak ivóleveket és élvezzük jótékony hatásukat.

Tusor András - Sahin-Tóth Gyula - Gasztronómia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_200232
0

Ismeretlen szerző - Borok ​királya - királyok bora
A ​tokaji bor - legenda vagy valóság? Magyarán: igaz lehet-e, hogy ez a fenséges ital, melyet XV. Lajos francia király e szavakkal ajánlott madame Pompadournak: "A borok királya, a királyok bora!" - valóban a legjobb e világon? Ízléssel vitatkozni nehéz. Ha találkozunk valakivel, aki mást vall, hagyjuk rá. Jobb a békesség. De szerte a világon a hozzáértők közül is a legtöbben bármennyi megkóstolt bor közül első helyre a tokajit koronázzák.

Gwen Edmonds - Jill Norman - Teák ​és gyógyteák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bellovics Zsolt - Koktélok
Nincs ​könnyű dolga annak, aki a kevert italok varázslatos világába szeretné kalauzolni az érdeklődőket. A mindannyiunk által jól ismert fröccstől kezdve a világ távoli sarkaiban felszolgált koktélok rengetegén át ugyanis végigutazni... lehetetlennek tűnő küldetés. A lehetőségek korlátlanok, a látóhatár a végtelenbe vész. Bárki, bárhol készíthet koktélt. A lényeg az ízek harmóniája. Könyvünkkel ezt a harmóniát szeretnénk sugalmazni, és - bár a teljesség igénye nélkül - bemutatni az italkülönlegességek kedvelőinek a számunkra legkedvesebb, a szívünkhöz legközelebb álló koktélvariációkat.

Covers_192067
Dr. ​Oetker - Italok Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Italok
A ​gyümölcsös, tarka, fantáziadús italok - akár alkohollal, akár nélküle - mixeléssel vagy keveréssel szinte határtalanul sokféleképpen készíthetők el. Fedezze fel Ön is a koktélok változatosságát, legyen az Cobbler vagy Flip, Acapulco, Manhattan és Martini, Side Car és Summernight, vagy Mojito. De az alkohol nélküli italokhoz is kedvet kaphatunk. Mit szólna pl. az Andalúziai, vagy a gyerekek részére készített "Zöld ital"-hoz, vagy pl. a citromfliphez?

Rob Alcraft - Teák
Fedezze ​fel a teázás ősi szokásait, a ceremóniákat, melyek körülvették. Kísérje végig útján ezt a különleges növényt, mely olyan nagy karriert futott be, meghódítva a világot. A színes, 128 oldalas könyv elkalauzol bennünket a tea őshazájába. Bemutatja, hogyan jut el a tea a cserjétől gőzölgő csészénkig, de tippeket és tanácsokat is ad, hogyan tehetjük még élvezetesebbé a teázás pillanatait.

Christian Guth - Burkhard Hickisch - Zöldturmixok
TÁPLÁLKOZZ ​TERMÉSZETESEN. ÉREZD JÓL MAGAD!! Életerő, karcsúság és egészség smoothieval és zöldturmixszal: a divatos és ízletes varázsital mindennap megad a szervezetünknek mindent, amire valóban szüksége van! A könyvben megtalál minden háttér-információt arról, hogy mitől olyan különleges a zöldturmix, és hogyan teheti a leghasznosabbá saját maga és családja számára. Tanácsot kap sok speciális témában, legyen az fogyókúra vagy salaktalanítás, izomépítés vagy a bélműködés javítása, pihentető alvás vagy bőre minőségének a javítása. Megismerkedhet több mint száz recepttel, melyekkel könnyen keverhet magának ínycsiklandó, élő italokat, és élvezze a vitálanyagokat legízletesebb formájukban!

Panyik Gáborné - Pálinkafőzés
Jó ​minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára. Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés. Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez.

Covers_224647
Koktélok Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Koktélok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_316387
Magyar ​borok könyve Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Magyar ​borok könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_315455
Koktélok Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Koktélok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_418101
elérhető
0

Orosz Mihály - Koktélok
Ez ​a kis könyv a családom és baráti köröm kedvenc klasszikus koktél receptjeit tartalmazza. Összesen 28 finom koktél recept található a könyvben. Ajánlom ezt a könyvet mindazok számára, akik szeretnék egy családi összejövetel, vagy egy jó házibuli hangulatát feldobni néhány különleges könnyen elkészíthető itallal.

Kollekciók