Ajax-loader

'album' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Granasztói Pál - Pest-budai ​városképek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Beregi Zsolt - Zinedine ​Zidane
A ​világ legjobb labdarúgóit bemutató sorozatunk negyedik része a francia válogatott emblematikus alakjáról, Zinedine Zidane-ról szól. A könyvből kiderül, hogyan jutott el milliók bálványa a tatamiról a futballpályára, miképp hívta fel magára a Bordeaux, majd a Juventus vezetőinek figyelmét. Felidézzük Zizou válogatottbeli sikereit és kudarcait, emellett részletesen foglalkozunk a kiváló francia középpályás madridi korszakával.

Göncz József - Bognár Béla - Szép ​Temes megyénk / Frumosul nostru județ Timiș / Unser schönes Komitat Temes
A ​Göncz József – Bognár Béla szerzőpáros tollából (és képeslap-gyűjteményéből) megjelent a Szép Erdélyünk sorozat kilencedik kötete, amely szívünk csücskével, Temes megyével foglalkozik. Ne számítsatok politikára, irredentizmusra, mesterséges romantikára, hiszen a könyv nem vállalkozik másra, mint arra, hogy korabeli (1880-1918 közötti) képeslapokon keresztül mutatja be a hajdanvolt Magyar Királyság egyik legvirágzóbb, leggazdagabb és legsokszínűbb vármegyéjét. A szerzők korrektségét jelzi, hogy a háromszáznál is több temesi képeslap mindegyike háromnyelvű (magyar, német és román) magyarázatot kapott, nem ritkán kultúrtörténeti és más kuriózumokkal megspékelve. A kötetben szinte minden településről vannak fotókból készített képeslapok: Temesvárról több, mint hetven, de szerepel itt Buziásfürdőtől Lugoson és Bánlakon keresztül Végvárig szinte minden mai temesi község és város. Temesváriaknak és Temes megyeieknek kötelező, a többieknek csak erősen ajánlott.

Arató András - Miért ​éppen Skandinávia?
Útinapló ​és album. Egy utazás objektív beszámolója és személyes benyomásai. Az élmények képekbe zárt üzeneteivel kiegészítve. Arató András Arcnovellák című könyve után képnovellákban számol be Skandináv körútjáról mindazoknak, akik még csak készülnek ellátogatni Európa északian egzotikus tájaira, és mindenkinek, aki könyvek lapjain tenné meg vele a több ezer kilométeres kiruccanást.

Vivien Williamson - Bach-terápia ​és a virágkivonatok
E ​gyönyörű album átfogóan tájékoztat a virágkivonatok csodálatos világáról és azok gyógyító erejéről. Beszél az első esszenciák fontosságáról és az újabban felfedezettekről. A mélyre ásott fájdalmak és megoldatlan problémák feloldásával a virágesszenciák kulcsot adnak a testi-lelki harmóniához, a hosszabb és egészségesebb élethez. A könyv alapos részletességgel írja le minden egyes kivonat javasolt alkalmazását. Külön fejezet elemzi a gyerekek virágterápiáját, valamint a házi kedvencek és a növények esszenciákkal történő kezelését. 250 csodálatos fotón láthatjuk a virágok megragadóan élethű képeit és az ismertetett folyamatok egyes lépéseit.

Liszkay Gábor Levente - Ágai Kis András - Görbicz ​Anita arcai
"Amikor ​Görbicznél van a labda, fölösleges kiugrálni, úgyis oda passzolja, ahová akarja," - mondta a Győri ETO és számos magyar válogatott játékosáról egy magyar klubedző. A kiváló kézilabdás tiszteletére megjelent kötet fotókkal illusztrált életképeivel ismerteti meg még jobban ezt a kiváló góllövőt: római randevú Tottival, zágrábi kínok, Anita és Győr, szerelem, barátság, sztárság...

Géczi Zoltán - Fotók, ​amelyek megváltoztatták az évszázadot
A ​fényképezőgép jelen volt, amikor a Wright fivérek repülőgépe elemelkedett a földtől, megörökítette Kennedy elnököt a végzetes merénylet előtt és elkísérte, Neil Armstrongot a Holdra. Testközelből látta az évszázad legnagyobb sztárjait: Marilyn Monroe, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin vagy a Beatles tagjai gyakran néztek farkasszemet az objektívvel. Fotográfiák emlékeznek meg Ayrton Senna brilliáns sikereiről és tragikus haláláról, Charles Lindbergh óceán átrepüléséről, Jimi Hendrix színpadi eksztázisairól vagy Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan történelmi jelentőségű kézfogásáról. A fényképezőgép részt vett a század valamennyi fegyveres konfliktusában, a tűzvonalból küldte képes jelentéseit, amelyek világraszóló diadalokról és szörnyű veszteségekről regéltek - kíváncsi szeme elől semmi sem maradhatott rejtve. Eme könyv híres és látványos fényképek által, olvasmányos és lendületes kísérőszöveg segítségével kalauzolja át az Olvasót a mögöttünk álló évszázadon, sokszínű és izgalmas utazásra invitál.

Bécsy László - Erdők, ​mezők vadjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_263507
Sajtok ​kézikönyve Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Sajtok ​kézikönyve
A ​sajtok íz- és aromavilága lenyűgözően gazdag. Ez az átfogó kézikönyv több mint száz népszerű sajtfajtát mutat be származásukra, előállításukra és jellegükre vonatkozó alapvető információk és nagyszerű, színes fotók segítségével. A kötet a sajtbarátok nélkülözhetetlen kalauza - nemcsak az egyes sajtokról ad részletes leírást, hanem azt is elárulja, hogy a sajtok mellé milyen borokat válasszunk.

Angelica Ralphstone - Világörökségünk
A ​Föld felszíne olyan táj, melynek arculata szüntelenül változik. Az időjárási elemek hatására csodálatos természeti jelenségek alakultak ki. De nemcsak a természet bír ilyen csodákat építeni, hanem az emberi kéz is gazdagítja világunkat szebbnél szebb építményekkel. A Világörökségünk egy páratlanul szép színes album, melyben bejárhatjuk az egész világot, és megcsodálhatjuk a Grand Canyonon át a Húsvét-szigeteki óriás kőszobrokat, és eljuthatunk a kínai Nagy Falon át egészen a New York-i Szabadság-szoborig. A szép színes képek és az érdekes leírások segítenek, hogy ne tévedjünk el a világ csodái között.

Elin M. Ellingsen - Csikó ​születik
Elin ​M. Ellingsen kis tenyészfarmján gyakran esik meg a csoda, aminek mi, hétköznapi emberek csak igazán kivételes esetben lehetünk tanúi: amint egy gyengécske, reszkető újszülött csikó megpróbál lábra kapni. Norvégia távoli szegletében egy gyönyörű arab csikó jön a világra. El Patron történetén keresztül a szerző bennünket is beavat a rejtett pillanatokba, mi is részesei lehetünk a születés diadalmának, de a nehézségeknek és a bánatnak is, amivel a tenyésztőknek olykor szembe kell nézniük munkájuk során. Megismerjük a farm mindennapjait, és megtanuljuk, miként lehetünk a segítségére, ha végigkövetjük, amint világra jön és felcseperedik közöttünk egy kiscsikó.

8
Halkan ​szitál a tört fény Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Halkan ​szitál a tört fény
A ​kötet Kosztolányi Dezső valamennyi ismert fényképét gyűjti egybe. A felvételeket eredeti állapotukban és színükben rögzítő fotókatalógus egyben album is: nagyításokat kínál a költő jól ismert vagy éppen feledésbe merült képmásaiból.

Mészáros T. László - Szerettel ​vár Keszthely
A ​Szeretettel vár minikönyv sorozat a Balaton fővárosát, Keszthelyt bemutató kötete, friss légifotókkal, több mint 130 képpel.

Rácz Endre - Andrej Ikonnyikov - Leningrád ​és környéke
"...Kecses ​sorban sűrűn lakott Kastélyok állnak és a szép park Lüktetve áll; a földgolyó Minden tájáról sok hajó E gazdag kikötő felé tart, A víz fölött hány híd libeg!..." Puskin "Bronzlovas" című költeményének e néhány sora gazdag, nyüzsgő nagyváros képét idézi fel az olvasóban, s bizonyára kevesen gondolnak rá, hogy Leningrád - az akkori Pétervár - alig volt száz évesnél több, amikor e vers született. Európa nagyvárosai, Párizs vagy Róma, Athén vagy Prága, hosszú évszázadok építő - esetleg romboló - tevékenysége után kapták mai arculatukat. Leningrád különös helyet foglal el közöttük: jelenlegi utcahálózatának, központjának meghatározása jóformán egyetlen ember, a tetterős és energikus I. Péter műve, s legjellegzetesebb épületegyüttesei másfél század leforgása alatt születtek, egységes terv szerint. A város olyan páratlan barokk-klasszicista együttesekkel rendelkezik, mint az orosz irodalomból jól ismert Nyevszkij proszpekt, a Palota tér vagy a Vaszilij-sziget. Leningrád építésével párhuzamosan tágabb környékén is nagyszabású park- és palotaegyüttesek keletkeztek, mint például Petrodvorec, Puskin vagy Pavlovszk, s ezzel Észak-Oroszországnak ez a jól körülhatárolt területe a XVIII. század végén és a XIX. század elején egyszeriben az építészeti és művészeti fejlődés élvonalába került. Leningrád és környéke építészeti emlékeit A. V. Ikonnyikov tanulmánya ismerteti, nem feledkezve meg a szobrászat és festészet néhány kiemelkedő alkotásáról s a világhírű Ermitázsról sem. A kötet a Szovjetunió Köztársaságait bemutató sorozat tagja, s elsőként jelenik meg a közül a három könyv közül, amelyeket a Corvina Kiadó az Orosz Szocialista Szövetségi Köztársaság műemlékeinek szentel.

Villányi Attila - Kémiai ​album
A ​diákok és tanárok körében népszerű Ötösöm lesz kémiából című példatár, valamint sok más tankönyv és felvételi segédkönyv szerzője ezzel a kiadvánnyal a gyerekek és felnőttek még szélesebb rétegei számára szeretné bemutatni a kémia szépségeit. A mű megtervezésénél ezért a szakmai szempontokon kívül fontosnak tartotta, hogy a fotók az olvasónak esztétikai élményt is nyújtsanak. A könyv - a teljesség igénye nélkül - bemutatja az általános és a középiskola tananyagához kapcsolódó legfontosabb, leglátványosabb kémiai kísérleteket, jelenségeket. A képek egyféle logikai sorrend szerint követik egymást, de a könyv végén található tárgymutató segít azoknak, akik másfajta csoportosításban szeretnék tanulmányozni a kísérleteket. Ily módon a mű bármely tankönyvcsaládhoz használható segédkönyv.

Kubinszky Mihály - Régi ​magyar vasútállomások
A ​XIX. századot gyakran nevezik a vasút évszázadának. 1825-ben nyitották meg Angliában, Stockton és Darlington között az első közforgalmú vasútvonalat. Öt évvel később Liverpool és Manchester, a kikötő és az iparvidék között már kizárólag gőzmozdonyos vontatással közlekedtek a vonatok. Anglia példáját hamarosan követték az Amerikai Egyesült Államokban és az európai kontinens országaiban. 1846-ban Magyarországon is megnyitották az első gőzmüzemű vasútvonalat. Ez idő tájt a vasutak még csak egyes városokat kötöttek össze egymással, de a következő évtizedben, az európai forradalmakat követő korban az elszigetelt vonalak kezdenek hálózattá összenőni. Elősegíti ezt a hegyi vasút műszaki problémájának megoldása; az 1854-ben megnyitott, a Semmeringen átvezető első alpesi vasutat követik a többiek. A kontinenseket átszelő vasútvonalak fellendítették a személy- és áruforgalmat. Gazdasági szempontból az utóbbi a jelentősebb, az ipar és a kereskedelem fejlődésének új, a korábbiaknál szorosabb kölcsönhatása következtében sok helyütt valóságos vasútépítési láz tört ki. A vasútvonalak építése kedvez az ipar koncentrációjának. Megváltozik a megszokott régi településstruktúra: a százezres és milliós lélekszámú nagyvárosok nem utolsósorban a vasúti közlekedés révén alakultak ki. A személyforgalom is fellendült, a régebbi közlekedési eszközökhöz képest a vonat gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb volt. Közelebb hozta egymáshoz az embereket; sokan utaztak és akartak világot látni. A vasút hatása tehát az élet egészére kiterjedt. Sajnos nemsokára már háborús célokra is használták: a katonaság és a hadianyag szállítása hamarosan a vasútépítés egyik fő szempontjává vált.

Richard Dawkins - Az ​Ős meséje
Az ​Ős meséje különös zarándokútra viszi az olvasót. Mi mai emberek vagyunk a zarándokok, akik a szerző vezetésével az elképzelhetetlenül távoli, négymilliárd éves múltba, még az élet hajnala előtti időkbe indulunk őseink felkutatására. Velünk együtt más élőlények - állatok, növények, gombák és baktériumok - is hasonló utat tesznek meg visszafelé az időben, hogy rátaláljanak őseikre. A bizarr utazáson találkozunk olyan fajokkal, amelyekkel közös ősön osztozunk. Ahogy megyünk, mendegélünk, visszautunkon tömeges kihalások nyomai kísérnek, és egyre több, mind távolibb közös ősre bukkanunk, mígnem elérkezünk a Földön kialakult élet eredetéhez, valamennyi életforma egyetlen őséhez. Ezen a ponton összefutnak a zarándoklatok. Valóságos mese ez a nagyszerű elbeszélés, amely összefogja a könyv mondandóját. Az időutazás során megismerjük a legkülönfélébb zarándokok meséjét. Bár saját őseinkre összpontosítunk, s általában csak akkor vesszük észre a többi lényt, amikor hozzánk csapódnak, időnként mégis felpillantunk az útról, és emlékezetünkbe idézzük, hogy más zarándokok is járják a maguk többé-kevésbé független útját végcélunk felé. Számozott találkozás-mérföldkövek és az időrend megerősítéséhez szükséges közbülső útjelző táblák jelölik ki utunkat. Mindegyik mérföldkő új fejezetet jelez, ahol megállunk, hogy számot vessünk zarándoklatunkkal, és esetleg meghallgassunk egy-két mesét. Időnként valami jelentőségteljes történik a környező világban, és ekkor zarándokaink rövid pihenőt tartanak, hogy elgondolkodjanak a történteken. A legújabb DNS-kutatások eredményeinek birtokában megdöbbentő betekintést nyerhetünk az evolúció lenyűgöző történetébe. Az evolúció egységes alapelve érvényesül minden mesében, s fogja össze őket ezzé a rendkívüli történetfüzérré, amely nem más, mint az ember és minden élő történelme. Ez a könyv a jelenből a múltba vezető zarándoklattól szóló beszámoló formáját ölti. Valamennyi út az élet eredetéhez vezet. Ám mivel emberek vagyunk, az általunk követett út saját őseinké lesz. Az Ős meséje fajunk kivételességének lenyűgöző története, s rávilágít arra a szoros kapcsolatra, amely a többi élőlényhez fűz bennünket.

Covers_93710
24

Ismeretlen szerző - 100 ​legszebb múzeum a világon
E ​könyv olvasóit világ körüli múzeumi barangolásra invitáljuk, hat földrész 100 legcsodálatosabb kulturális intézményével és azok ritkaságaival ismerkedhetnek meg.

Boris Vallejo - A ​fantázia-művészet technikája
A ​fantázia-illusztráció nem teszi eleve szükségessé, hogy másoljuk az életet, ahogyan például a rémtörténet vagy egy-egy regény esetében tesszük. A fantázia-rajz sokkal nagyobb mértékben igényli a képzelőerőt. Az ábrázolt teremtmények, részben vagy egészen, a fejünkből pattannak ki. És mégis, ha sikert akarunk aratni, az elképzelt jeleneteknek kellően meg kell győzniük a nézőt, hogy érdemes velünk tartania. Hogy azután önként felfüggesztve hitetlenkedését így szóljon: Igen, lehetséges.

Forisek Péter - Köpösdi Judit - A ​világ csodáinak nyomában
Az ​ókori világ hét csodája közül ma már csak egyetlen egyet, az egyiptomi piramisokat láthatja a 21. század embere, a többit csak a különféle leírások segítségével tudja elképzelni. Szemiramisz mesés függőkertje, a nevéhez méltóan emberfeletti méreteket öltő rodoszi Kolosszus és a pharoszi világítótorony, Pheidiasz híres Zeusz-szobra, az epheszoszi Artemisz-templom, és a halikarnasszoszi Mauzóleum ma már csupán a múlt homályába vesző emlékművek. Mindazonáltal a jelenkor emberének is szüksége van új csodákra, új álmokra, új eszményekre, melyekre feltekintve elhiszi magáról, hogy halhatatlant alkotott és neve az utókor számára is örökre megmarad: a hat elpusztult csoda helyébe, mintegy ezeket kiegészítve újabb építmény-csodákat keresett.

Bertényi Iván - Szende László - Anjou-királyaink ​és Zsigmond kora
Ez ​a gazdagon illusztrált kötet három nagy formátumú, kiváló tehetségű magyar uralkodóról kíván a történelmi igazságnak megfelelő emléket állítani: az Anjou-ház két királyáról, Károly Róbertről és fiáról, Nagy Lajosról, valamint a Luxemburg-dinasztia német-római császári címet is elnyert tagjáról, Zsigmondról. A történelmi igazságot említettük az imént, s nem ok nélkül. Még nem is olyan régen pártpolitikai szempontokhoz igazodva jószerivel csak lekicsinylő, érdemeiket elhallgató leírások jelentek meg róluk. Pedig Európa 14. és 15. századi történései nem érthetők cselekedeteik megismerése, azok céljainak megértése nélkül. Észak-Lengyelországtól a Nápolyi Királyságig, a német Hanza-városoktól az angliai Windsorig óriási területre terjedt ki befolyásuk hatósugara, tekintélyük vitathatatlan volt. Károly Róbert elévülhetetlen érdeme, hogy leverte a kiskirályok uralmát, és hatalmát megerősítve, okos gazdaságpolitikával aranyban, ezüstben bővelkedő országgá tette Magyarországot. Fia tovább erősítette a királyság jó hírét. Mind bel-, mind külpolitikájának köszönhetően Magyarország növelte területét, lovagkirályként sikerrel vette fel a harcot a kereszténységre támadó két pogány hatalommal: a litvánnal és a törökkel. Az udvarában nevelkedett veje, Zsigmond uralkodásának kezdete nem volt ugyan zökkenőktől mentes, de 1410 után a nemzetközi politika egyik irányítója lett, helyreállította a katolikus egyház egységét, s a Magyar Királyság még intenzívebben kapcsolódhatott be Európa vérkeringésébe. Mindez igaz az ország kulturális színvonalára nézve is: a 14. században és a 15. század első felében várak, városok, katedrálisok épültek, egyetemek létesültek, könyvek, ötvösremekek, festmények, szobrok születtek, a műveltség tekintetében is Európa egyik vezető nagyhatalma lett Magyarország. Ha egy mondatban szeretnénk összefoglalni jelentőségüket, azt mondhatnánk: Károly Róbert gazdaggá, Nagy Lajos területében és minden vonatkozásban naggyá, Zsigmond pedig tekintélyessé tette Magyarországot. Kötetünk azt mutatja be, hogyan történt mindez.

Tmari
Törőcsik ​Mari Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Törőcsik ​Mari
A ​Törőcsik Mariról itt publikált kilencvenöt kép bizonyíték rá: szakmai karrierje eddigi 54 éve alatt akár száz életet is végigélhetett úgy, hogy művészi pályája valójában egyfajta lélekvándorlás. Nem a szó hagyományos jelentése szerint - hogy ugyanis lelke mindig új teste rejtőzve újjászületik -, hanem mert színészként arcát az általa megjelenített sokféle lélek tükreként kendőzetlenül kínálja fel, hogy nézői is átélhessék a megelevenített százféle életet. Aki ezt az albumot végiglapozza, az szembesülhet egy nagy ívű művészpálya megszületésével, kibontakozásával és beteljesülésével. Ugyanakkor kiderül az is, hogy ezek a fotók egyszersmind rögzítették a magyar film, színház és televíziózás fontos korszakának jellegzetes pillanatait is. Eközben a többféle műfajban megjelenő sokoldalúság bámulása során mindig részesei lehetünk annak a bizonyosságnak, hogy az egyik lélekből a másik lélekbe vándorolva pontosan felismerhető a személyiség örök varázsa, a tehetség talán legnélkülözhetetlenebb alkotóeleme.

Rembrandt
Rembrandt Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Rembrandt
Metropol ​és a Kossuth Kiadó Világhíres festők sorozatának huszonegyedik kötete.

Thaler Tamás - Zsidi Vilmos - Szász ​erődtemplomok Erdélyben
Erdély ​egyik legkülönlegesebb és legizgalmasabb építészeti együttesét jelenti a szász erődtemplomok rendszere. Magyarország leginkább veszélyeztetett délkeleti határvidékének védelmét a magyar királyok különleges módon szervezték meg: az országhatáron belül az első védelmi vonalat a székelyek, a másodikat pedig a XI-XIII. század folyamán több hullámban letelepített németajkúak, nagyobbrészt szászok jelentették. A szászok a középkorban különleges előjogokat élveztek és etnikailag, valamint területileg egyaránt zárt egységet alkottak. A szászok lakta Királyföld nagyjából a Nagyszeben, Brassó, Segesvár és Medgyes által határolt négyszöget jelenti, amit egy ettől elkülönülő települési helyük, Beszterce környéke egészít ki. E vidéken szinte minden településen megtalálhatók az erődtemplomaik. A részben a romanika, de főként a gótika idején emelt templomaikat védőtornyokkal, szuroköntőnyílásos-lőréses védelmi emeletekkel egészítették ki, hatalmas, néhol kétszeres, sőt például Berethalmon háromszoros védőfallal vették körül a XIV-XVII. század folyamán. E festői erődítményekben a templomok építészeti és képzőművészeti értékeikkel is elkápráztatnak: látványos vonalvezetésű hálóboltozatok, hatalmas kapuzatok, szépséges freskóegyüttesek, gótikus szárnyasoltárok sokasága bűvöli el a látogatót. Szomorú, de az épületek ma nagyrészt „múzeumok": a XX század elejéig e tájon élt több százezer szászt a terület jelenlegi gazdáinak mérhetetlen nacionalizmusa elüldözte, így a Magyar Királyság egykori gazdag és jelentős kultúrateremtő közössége alig 15000 főre olvadt, azaz lényegében elenyészett - mementónak azonban ott áll ma is e különleges épített örökségük, amelyet magyarként szintén teljes joggal érezhetünk magunkénak.

Jeremy Harwood - 100 ​térkép, amely megváltoztatta a világot
Az ​emberi kommunikáció egyik legősibb formája a térkép: a legrégebbi térképeket még jóval az írásbeliség kialakulása előtt készítették. Az embereket mindig lenyűgözték a térképek és az a mód, ahogy világunkat értelmezik. A térképek története egybe azt is bemutatja, hogy az idők folyamán hogyan változott meg az ember kapcsolata a körülötte lévő világgal. Térképek ábrázolják a nemzetek felemelkedését és bukását, a vallások terjedését, a tudományok születését és az új földrészek felfedezését. A térképkészítők mindig is a világ megismerésére és megváltoztatására használták a kartográfiát - a legelső sziklavésetektől kezdve a 21. század legmodernebb műholdas térképéig bezárólag. A könyv azt az izgalmas utat kíséri végig, amelyet a térképészet bejárt az emberiség történelme során. Látni fogjuk, hogyan használtak térképeket a nagy birodalmak vallási és propagandacéllal, gazdasági és pénzügyi terülteken, katonai műveletekhez és igen gyakran a tájékozódás elősegítése érdekében. A kötet száz olyan térkép történetével ismerteti meg az olvasót, amely valóban megváltoztatta a világot.

Lisa Fitzpatrick - Avatar
Hogyan ​alakult ki Pandora csodálatos világa? A teremtmények, a növények, a táj? A gépek és a na'vik? Minderre választ kapunk e csodálatosan illusztrált kötetből, amelyben a rendezői vázlataitól kezdve nyomon követhetjük az alkotás folyamatát a varázslatos végeredményig.

Mezei Ottó - Papp ​Oszkár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antony Mason - Renoir ​kora
A ​nagyvilág képzőművészete-sorozat: Renoir kora , az impresszionizmus - Vadonatúj művészeti sorozatunk megismerteti a fiatal olvasót a fontosabb művészettörténeti korszakokkal és azok meghatározó művészeivel. E korszakokban a világ más tájain egyéb stílusok is születtek, s a könyv ezek közül is sokat bemutat. A kiadványban az impresszionizmus jeles képviselői sorakoznak: Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Toulouse-Lautrec.

Bibliai_k%c3%a9pek
Bibliai ​képek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Bibliai ​képek
Gyermekeknek Szent ​István Társulat Budapest, 1987 Tartalom: Ószövetség - Ábrahám és a látogatók; Szodoma és Gomorra; Izsák feláldozása; Jákob és Ézsau; Jákob álma; Józsefet eladják testvérei; A pohárnok és a pék álma; Fáraó álma; Jákob találkozása Józseffel; Mózes megtalálása; Az égő csipkebokor; A zsidók kivonulása; Átkelés a Vörös-tengeren; A tízparancsolat; Harc az amalekitákkal; Jerikó; Sámson; Sámuel felkeni Sault; Dávid énekel és hárfázik Saulnak; Dávid és Gólját; A templom felszentelése; Izajás; Jeremiás; Ezekiel próféta; Dániel; A babiloni fogságban; Eszter; Judit; Hazatérés a babiloni fogságból; Ezdrás kihirdeti a törvényt; Jób; A makkabeusok anyja Újszövetség - Az angyali üdvözlet; Jézus születése; Menekülés Egyiptomba; A tizenkét éves Jézus a templomban; Keresztelő János; Az apostolok meghívása; A hegyi beszéd; A magvető; A sziklára és a homokra épült ház; A farizeus és a vámos; A jó pásztor; Az irgalmas szamaritánus; Az okos és a balga szüzek; A béna meggyógyítása; A jerikói vak; Jairus leányának feltámasztása; A tenger lecsendesítése; A csodálatos kenyérszaporítás; A csodálatos halfogás; Jézus a vízen jár; Az árusok kiűzése a templomból; Jézus bevonul Jeruzsálembe; Az utolsó vacsora; Az olajfák hegyén; A kakas megszólal; Jézus Pilátus előtt; Keresztút, Veronika kendője; Jézus meghal a kereszten; Az üres sír - Rabboni!; Jézus a Tiberias tavánál; Az emmauszi tanítványok; Jézus mennybemenetele; Pünkösd; Saul megtérése; Péter kiszabadulása a börtönből; Pál hajótörése; A Napba öltözött Asszony; A Gondviselés

Ismeretlen szerző - Híres ​festők 97. - Salvador Dali
Excentrikus ​fellépéseinek és megalomániájának köszönhető, hogy Dali világsztárrá válik, olyan ember lesz, aki képes kihasználni a médiumok és a nemzetközi üzleti élet erejét saját meggazdagodására és hírneve gyarapítására. Hazájában, Katalóniában, ahol élete nagyobb részét töltötte, a szürrealizmus - a nemzetközi művészeti mozgalom , amelyből egyébként 1937-ben kizárják - élő jelképe volt. Egyéni arckép és a művész-zseni mítoszát saját "paranoia-kritikai módszerével" alakítja ki. Ezt a módszert alkalmazva sikerül kiaknáznia a tudatalattijában megbúvó jelentéseket, amelyek illékony víziók formájában jelennek meg, és festészetének alapját képezik. Iróniát és vizuális játékokat használ és ezzel másfajta, az ő hallucinációiból és álmaiból felépülő valóságba enged betekintést, amelyet tökéletes technikával, szinte fényképszerű pontossággal visz vászonra.

Rainer Zerbst - Antoni ​Gaudí
Aki ​ma felkeresi Barcelonát, bárhová menjen is , előbb-utóbb szembetalálja magát annak az Antoni Gaudinak a műveivel, aki a világ minden tájáról Spanyolországba vonzza a művészetek kedvelőit. A híres építőművész itt, a katalán fővárosban alkotta csaknem valamennyi munkáját. A gazdag polgárok villáit, az impozáns méretű Güell-parkot (amely ma már nyitva áll a nagyközönség számára) és a Szent Család tiszteletére tervezett templomot, amelynek terve több mint száz éve született, és amely még ma sincs teljesen befejezve. Gaudí élete tele volt ellentmondásokkal. Fiatalemberként csatlakozott a katalán nemzeti mozgalomhoz. Viszonya az egyházhoz kritikus volt; élete alkonya felé mégis teljességgel egyetlen templom felépítésének szentelte magát. Fiatalemberként mint igazi divatfi mozgott a társasági élet bűvkörében, öregkorában viszont spártai életet élt. Sohasem nősült meg, és életét művészetének - az építészetnek - szentelte. Műveit úgy üdvözölték, mint "enyhet adó oázisokat a funkcionális épületek sivatagában", "becses drágaköveket a szürke házsorok egyhangúságában", a mester pedig önmagát "az építészet Dantéjének" nyilvánította. E könyv részletesen mutatja be Gaudít az embert és Gaudí munkásságát. Fontosabb munkáit nagy számú színes fotó dokumentálja.

Dennis Boyard - Gilles Martin - Természetfotózás ​- A sarkvidéktől a trópusokig
Egy ​madár röptének, egy gepárd futásának, vagy egyszerűen csak egy vízesésnek a művészi megörökítése minden amatőr fotós álma. Ahhoz azonban, hogy a pillanat varázsát valóban meg tudjuk örökíteni, először ki kell fejleszteni magunkban a helyes látásmódot, és meg kell tanulnunk egy sereg olyan dolgot, mint a felszerelés helyes megválasztása, a rejtőzködés helyes technikája stb. Ebben kíván segíteni az olvasónak szebbnél szebb képeivel Gilles Martin, aki több mint tízéves pályafutása során hat kontinens legszebb helyszínein fotózta a természet kisebb és nagyobb csodáit.

Kollekciók