Ajax-loader

'album' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_238224
Az ​úti cél Észak-Amerika Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​úti cél Észak-Amerika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mark Cotta Vaz - Eclipse ​- Napfogyatkozás
Immár ​a mozikban világhódító kultikus regény filmváltozata! Stephenie Meyer lebilincselő vámpír-románcának harmadik kötetét a nagyszerű rendező, David Slade lélegzetelállító trükkök segítségével, csodálatos képi világot teremtve vitte vászonra. Ebben a különleges kiállítású képes filmkönyvben a színfalak mögé kalauzolja el a rajongókat a New York Times bestseller-szerzője, Mark Cotta Vaz. Megismerkedhetsz a stábbal, a helyszínekkel, a díszletekkel és sok-sok érdekességgel. A gyönyörű, színpompás fényképeken és a rendezővel valamint a stábbal készült exkluzív interjúkon keresztül a könyv bepillantást enged a filmkészítés folyamatába és lerántja a leplet a vámpírok és vérfarkasok legizgalmasabb összecsapásainak titkairól.

Ismeretlen szerző - Magyarország ​története képekben
Incipit ​prologus in cronicam Hungarorum - itt kezdődik az előbeszéd a magyarok krónikájához, írta 1358. május 15-én egy régi szerkesztő a Bécsi Képes Krónika, az első olyan hazai történeti mű élére, amelynek szövegét képek, miniatúrák díszítik. Ezt az elsőt azóta, több mint hat évszázadon át, hosszú sorban mindig újak követték. Mint másutt, nálunk is ez lett a hagyományos műfaj, a megszokott: a történelmet a szöveg mondja el, s a kép csak a szemléltetés, élénkítés vagy a díszítés eszköze. E könyvünk itt most más műfajt képvisel. Az olvasó e kötetben nem valami kivonatos, rövid szöveges történelmet kap kezébe, a szokottnál több illusztrációval, hanem olyan, lehetőleg hiteles képanyagot, amelynek magának kell történelmünket bemutatnia. A képleírások szövege csak a magyarázatot adja hozzá, az eligazodást segíti. A fejezetek élén álló bevezető pedig elsősorban a képanyag és az egykorú valóság viszonyát próbálják érzékeltetni. A kiadó e jelentős vállalkozása a mai kor emberének a mi életnek megfelelő új típusú kötettel kívánja gyarapítani a magyar történelmet ismertető könyvek sorát. Ily gazdag és sokoldalú képanyag történetünkről eddig egyetlen kiadványunkban nem látott még így együtt napvilágot. Összeállításában kiváló szakemberek vettek részt; a képoldalakat összeállította és a képaláírásokat készítette: Szücs Jenő, R. Várkonyi Ágnes, Szabad György, Siklós András és Pamlényi Ervin. A bevezető szövegeket írta: Kosáry Domokos, Szabad György, Siklós András és Pamlényi Ervin. A kötetet szerkesztette: Kosáry Domokos. Szeretnénk, ha a Magyarország története képekben című kötet megnyerné az olvasók tetszését; egyaránt szívesen forgatná a történelem iránt már régen érdeklődők népes tábora, és mindazok - különösen a fiatalok -, akik most ismerkednek meg hazánk múltjával.

Háy János - Háyland
Évek ​óta nagy figyelem kíséri, hogy vajon milyen lesz az új Háy-kötet borítója. Hiszen köztudott, hogy a borítóképeket a szerző festi. A Háyland-kötet most valami többet mutat meg: e könyv összegyűjti a szerző legfontosabb, eddig még soha nem publikált festményeit és rajzait. Megelevenedik a Háy-mitológia. Hagyományos szomorúmanók, valódi angyalok, igazi ördögök, öntelt teremtők, szorongó indiánok, szomorú pingvinemberek és számtalan más különös lény elevenedik meg e könyv lapjain. Nem pusztán festmények ezek, hanem történetek. Olyan történetek, amilyenek Háy novellái is: az emberi sorsok elevenednek meg, játékos, tényleg szerethető formában. Különös érdekessége a kiadásnak, hogy a szerző az egész anyagot e könyv miatt szerkesztette és festette újra. Festmények, rajzok vagy irodalom? Sem ez, sem az: Háyland. A maga nemében egyedülálló gyűjtemény.

Jean-Louis Cohen - Le ​Corbusier 1887-1965
"Az ​építészet a fényben összegyűjtött tömegek mesteri, korrekt és fenséges játéka." Le CorbusierKevés olyan építész akad, mint Le Corbusier, aki egy személyben testesítette meg az ipari korszak reményeit és kiábrándultságát; olyan sem sok, aki annyiszor megbotránkoztatta vagy megsértette volna kortársait. "Az építészet a fényben összegyűjtött tömegek mesteri, korrekt és fenséges játéka." Le CorbusierKevés olyan építész akad, mint Le Corbusier, aki egy személyben testesítette meg az ipari korszak reményeit és kiábrándultságát; olyan sem sok, aki annyiszor megbotránkoztatta vagy megsértette volna kortársait.

Gulyás Judit - Szeleczky Ildikó - A ​stílusos vendégvárás
A ​Stílusról férfiaknak és a A stílusos nő című album után a sorozat harmadik kötetét tartja kezében az olvasó. Mindennapi életünket megszépítik a jeles napok, az ünnepek és az ezekhez szorosan hozzátartozó vendéglátás. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehetőségekhez képest a legjobbat, a legszebbet biztosítsa vendégei számára. Könyvünk a vendégvárás valamennyi területét felöleli, nem korlátozódik csupán a művészi terítékre vagy különleges díszítésekre, hanem érinti a viselkedési és a társalgási tudnivalókat is, gyakorlati tanácsokat ad egy-egy összejövetel megvalósításához. A több száz gyönyörű fotóval gazdagon illusztrált album segítségével a szerzők szeretnék felébreszteni a mindenkiben szunnyadó fantáziát és alkotó energiát a nagyszerű, stílusos vendéglátás megszervezéséhez és lebonyolításához.

Henri Stierlin - Iszlám ​művészet és építészet
Makulátlan ​fehér márványból emelt és türkiz fajansszal burkolt kupolák; arabeszkekkel és virágmintákkal díszített boltívek; karcsú minareteket visszatükröző mozdulatlan vízfelszínek és sztalaktitdíszekkel gazdagon ékesített ívánok; a miniatúrák árnyas kertekbe félrehúzódó szerelmesei és lóhátról vadászó ifjai; zománcképeken megjelenő sokszínű virágkompozíciók - talán ezek a legmarkánsabb jellemzői a pazar és fényűző, kifinomult és aprólékos díszítőművészetnek, amelyet a "perzsa stílussal" azonosítunk. Képzeletünkben varázslatos helyek jelennek meg: a mecseteiről és palotáiról híres Iszfahán, az égbolton tornyosuló jellegzetes bordázott kupolák Buharában és Szamarkandban, Lahore és a Shalimar kert, Delhi "földi mennyországnak" is nevezett Vörös Erődje, és persze a csodálatos agrai Tadzs Mahal, ahogyan kiemelkedik a hajnali ködből. Irántól egészen India szívéig építészek, tájszobrászok, kalligráfusok és szőnyegszövők örökítették tovább a perzsa tradíciót, amely halhatatlanná tette ezt az ősi civilizációt. Ebben a színes albumban igyekszünk nyomon követni az iráni művészet kihatásait, miközben elidőzünk az iszlám páratlan szépségű városaiban és olyan helyeket fedezünk fel, mint Tábriz, Jazd, Kermán, Lahore, Fáthpur Szikri és Szikandra. A szerző feltárja e művészi formavilág eredetét, tanulmányozza a misztikus tematikát és a jelképértékű díszítményeket, s eközben lehetőséget kínál az olvasónak arra, hogy megismerje ezt a roppant kulturális örökséget, amelynek a perzsa művészek és kézművesek ma is avatott művelői. A kötetet gazdag képanyag teszi teljessé; számtalan illusztráción, alaprajzon, korabeli metszeten és rekonstrukción keresztül ismerhetjük meg azokat a művészeti alkotásokat, amelyek maradandó befolyást gyakoroltak a Nyugat és Kína közötti hatalmas terület egészére.

Mauro Raffaelli - José Maria Thomas - Botanika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Végvári Lajos - Munkácsy ​Mihály
A ​festő életét és munkásságát mutatja be az olvasónak a könyv. A szerző bevezetőjéből megtudunk mindent a festőről, ami szavakba önthető, a többiről pedig festményeinek színes reprodukciói tanúskodnak.

David Wild - Jóbarátok
Ez ​a gazdagon illusztrált, több száz színes fényképet tartalmazó album a televíziózás történelmének egyik legnépszerűbb és legkedveltebb sorozatát, a Jóbarátokat kíséri végig tíz évadon át. A könyvet lapozgatva felidézhetjük a már-már klasszikusnak számító epizódokat, ismét nevethetünk az emlékezetes poénokon, és bepillanthatunk a kulisszák mögé is. A sorozat sztárjaival készített búcsúinterjúkból pedig kiderül, hogyan változott meg a színészek élete az elmúlt tíz évben, és mik a terveik a jövőre vonatkozóan. 2004 januárjában végleg legördült a függöny, és ezzel véget ért tíz felejthetetlen év. A kötetet az utolsó epizód forgatásának megható pillanatai zárják. Könyvünk igazi élményt jelent mindazok számára, akik együtt nőttek fel a hat jóbaráttal, éppen ezért nem hiányozhat egyetlen vérbeli rajongó könyvespolcáról sem.

Vida Péter - Híres ​épületek a nagyvilágban
Színes ​ismeretterjesztő könyv

Covers_224364
Guiness ​World Records 2008 Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Guiness ​World Records 2008
A ​double back-spin on a motorcycle...ane elephant with a wooden leg...an apple the size of your head...it's just another year at the Guinness World Records! It’s another year of amazing record breakers from Guinness World Records™ 2008. Now the world’s most popular book offers more diversity than ever, from epic endeavors in science and technology, entertainment, and sports to the exceptional wonders of the natural and man-made world. Discover the incredible facts of life on Earth—and beyond—as never before. Did you know… At 114 years 24 days, Yoneko Minagawa of Japan is the world’s oldest living person, following the death of the USA’s Emma Faust Tillman in 2007. The largest commercially available burger is 78lb. 8 oz., available at Bob’s BBQ and Grill at Pattaya Beach in Chonbur, Thailand. It costs $23.95 and anyone who can finish it within three hours receives a refund, their name on a plaque, and a gift certificate for a future visit. To date, the fastest finishing is eight hours. The longest swim under ice with breath held goes to Win Hof of the Netherlands. Wearing only bathing trunks and goggles, Hof swam 188 ft. 7in. under ice in just 1 minute 1 second. To do so, he endured a water temperature of 21.2 degrees F (-6C). And that’s just a taste of what’s inside this extraordinary book, filled with stunning photos, exclusive interviews—and information about how to become a record breaker yourself….

Farkas Márton - Józsa Antal - Az ​első világháború és a forradalmak képei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - According ​to The Rolling Stones - Az igaz történet
Íme, ​az igaz történet: a Rolling Stones-sztori, az együttes tagjainak beszámolói alapján. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ronnie Wood személyesen működtek közre e rendkívüli könyv létrejöttében. Megnyitották magán- és zenekari archívumaikat, és negyvenéves zenei pályafutásukkal egybefonódó ritka, néhol intim képeket csatoltak lenyűgöző történetük mellé. Megejtő őszinteséggel beszélnek arról, hogy a magánéletükben zajló események hogyan lendítették előre, illetve hátráltatták őket dalaik megalkotásában. Az album több száz gondosan összeválogatott, többségében eddig még meg nem jelent fényképet tartalmaz. A könyv végén átfogó képet nyújtó diszkográfia, valamint az együttes történetét feldolgozó kronológia található. Nincs még egy olyan rock'n'roll zenekar, amely zenéjével ilyen hosszú ideig képes lett volna elvarázsolni a közönségét. Hogy mi a titkuk? A zenekar tagjai most saját emlékeik segítségével tárják elénk negyvenéves pályafutásukat.

B. Müller Magda - Filmgyári ​capriccio
Most ​aztán mind összegyűltek. Rendezők, operatőrök, asszisztensek. És hát a színészek. A film szerelmesei. A film rabszolgái. Ott álltak a felvevőgép körül. Hozzá akartak kezdeni valamihez? Vagy éppen csak egy kis beszélgetés? De hát éppen itt? Ebben a havazásban? Egy hómező kellős közepén? Távolabb egy elnyúlt test sötét vonala. Széttárt karok. Szétvetett lábak. Egy ottfelejtett statiszta egy régi filmből.

Terry Jones - Susie Rushton - Divat ​ma
A ​világ legnevesebb és legtehetségesebb divattervezői közül több mint 90 hírességet választottak ki a szerkesztők, hogy rövid életrajzzal, stílusjellemzéssel és fotókkal mutassák be őket. A tervezők abc-sorrendben szerepelnek, néhány név, ízelítőül: Giorgio Armani, Ennio Capasa, Eley Kishimoto, Tommy Hilfiger, Prada, Valentino. Napjainkban Párizs, Milánó, New York és London még mindig a világ divatfővárosai, de mellettük egyre több város rendez sikeres divatbemutatókat, ahol a jövő tehetségei is helyet és teret kapnak. Minél több a divatszakember, annál több a tanítvány, aki belép ebbe az évről évre növekvő iparágba. ... Soha ennyi butik, áruház, outlet nem volt, mint ma. Egyre többen lépnek be a divatintézmények kapuin, amelyek a világon mindenütt ösztönzik a divatipart, egyre több a divattal foglalkozó televíziós műsor, egyre gyakrabban szerepel a divat a hírekben, amely éhesen veti rá magát a ragyogás pillanataira. ... Manapság rengetegek tudhatunk meg a divatról, de nem elég, ha az elképzelés forrását ismerjük, nem elég, ha tudjuk, kitől származik az ötlet. Azt is tudnunk kell, miből és milyen körülmények között készült a termék. Ma már számos vállalat vallja magáénak a környezettudatos szempontokat a divatszakmában is.

John Peacock - A ​20. század ékszerei
A ​könyv időrendi sorrendben, gyönyörű rajzokkal mutatja be a XX. század ékszereit. Megtudhatjuk, hogy mikor, milyen melltűket, fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket gyűrűket stb. viseltek. 1900-1919-ig Melltűk és dísztűk - Fülbevalók - Mellig érő nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Hajdíszek, fésűk és hajtűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1920-1939-ig Melltűk, brossok és klipszek - Fülbevalók - Nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Kalapdíszek - Ruhadíszek - Vegyes ékszerek, és ékszerekkel díszített darabok - Férfiékszerek 1940-1959-ig Melltűk és klipszek - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Újdonság-jellegű ékszerek - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1960-1979 Melltűk - Újdonság jellegű brossok - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1980-1999 Brossok, klipszek és dísztűk - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek A XX. századbeli ékszerdivat és ékszerek fejlődésének áttekintő térképe. Tervezők és gyártó cégek tömör életrajza.

Covers_134160
Régi ​szép templomok Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Régi ​szép templomok
Mint ​a címe is ígéri, a sok gyönyörű képpel illusztrált kötet templomokat mutat be, s felhívja a figyelmet olyan részletekre, amelyeket nem mindig veszünk észre. Hiszen minden templomnak története van: az építtetők és építők számára fontos volt a legkisebb, legszerényebb falusi templom is, szívüket-lelküket beleadták az építésébe és díszítésébe, hiszen ezáltal Istenhez kerülhettek közelebb. Egy turista számára gyakran egyik templom olyan, mint a másik - ez a könyv megmutatja az "egyéniségüket", felcsillantja szépségüket.

Endre Rácz - Pannonhalma
The ​first Benedictine monastery of Hungary was built in Pannonhalma. It was founded by Prince Géza in 996, and the building was further extended on orders of his son St Stephen. Its church was consecrated in 1001. The Monastery has become one of the major religious and cultural centres of Hungary. Even tough history was not always kind to the building and the order, Pannonhalma is still one of the most valued monuments of Hungary.

Chiara Libero - London
London ​utcáin keressük a kapcsolatot Európa legnagyobb városának, a század második felét meghatározó divatirányzatok szülőhelyének múltja és jövője között. Lenyűgoző a keménykalapok és a punkok, a tea és a gin, a cockneyk és a földgolyó négy sarkából érkező bevándorlók elegye. Ebben a városban megbecsülik a kultúrát, a királyi család viselt dolgai pedig vannak olyan izgalmasak, mint bármely regény.

Komjáthy Attila - Makovecz ​Imre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. Kovásznai Viktória - Czinder ​Antal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovalovszky Mária - Szenes ​Zsuzsa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wessely Anna - Asszonyi ​Tamás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Granasztói Pál - Pest-budai ​városképek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Beregi Zsolt - Zinedine ​Zidane
A ​világ legjobb labdarúgóit bemutató sorozatunk negyedik része a francia válogatott emblematikus alakjáról, Zinedine Zidane-ról szól. A könyvből kiderül, hogyan jutott el milliók bálványa a tatamiról a futballpályára, miképp hívta fel magára a Bordeaux, majd a Juventus vezetőinek figyelmét. Felidézzük Zizou válogatottbeli sikereit és kudarcait, emellett részletesen foglalkozunk a kiváló francia középpályás madridi korszakával.

Göncz József - Bognár Béla - Szép ​Temes megyénk / Frumosul nostru județ Timiș / Unser schönes Komitat Temes
A ​Göncz József – Bognár Béla szerzőpáros tollából (és képeslap-gyűjteményéből) megjelent a Szép Erdélyünk sorozat kilencedik kötete, amely szívünk csücskével, Temes megyével foglalkozik. Ne számítsatok politikára, irredentizmusra, mesterséges romantikára, hiszen a könyv nem vállalkozik másra, mint arra, hogy korabeli (1880-1918 közötti) képeslapokon keresztül mutatja be a hajdanvolt Magyar Királyság egyik legvirágzóbb, leggazdagabb és legsokszínűbb vármegyéjét. A szerzők korrektségét jelzi, hogy a háromszáznál is több temesi képeslap mindegyike háromnyelvű (magyar, német és román) magyarázatot kapott, nem ritkán kultúrtörténeti és más kuriózumokkal megspékelve. A kötetben szinte minden településről vannak fotókból készített képeslapok: Temesvárról több, mint hetven, de szerepel itt Buziásfürdőtől Lugoson és Bánlakon keresztül Végvárig szinte minden mai temesi község és város. Temesváriaknak és Temes megyeieknek kötelező, a többieknek csak erősen ajánlott.

Arató András - Miért ​éppen Skandinávia?
Útinapló ​és album. Egy utazás objektív beszámolója és személyes benyomásai. Az élmények képekbe zárt üzeneteivel kiegészítve. Arató András Arcnovellák című könyve után képnovellákban számol be Skandináv körútjáról mindazoknak, akik még csak készülnek ellátogatni Európa északian egzotikus tájaira, és mindenkinek, aki könyvek lapjain tenné meg vele a több ezer kilométeres kiruccanást.

Vivien Williamson - Bach-terápia ​és a virágkivonatok
E ​gyönyörű album átfogóan tájékoztat a virágkivonatok csodálatos világáról és azok gyógyító erejéről. Beszél az első esszenciák fontosságáról és az újabban felfedezettekről. A mélyre ásott fájdalmak és megoldatlan problémák feloldásával a virágesszenciák kulcsot adnak a testi-lelki harmóniához, a hosszabb és egészségesebb élethez. A könyv alapos részletességgel írja le minden egyes kivonat javasolt alkalmazását. Külön fejezet elemzi a gyerekek virágterápiáját, valamint a házi kedvencek és a növények esszenciákkal történő kezelését. 250 csodálatos fotón láthatjuk a virágok megragadóan élethű képeit és az ismertetett folyamatok egyes lépéseit.

Liszkay Gábor Levente - Ágai Kis András - Görbicz ​Anita arcai
"Amikor ​Görbicznél van a labda, fölösleges kiugrálni, úgyis oda passzolja, ahová akarja," - mondta a Győri ETO és számos magyar válogatott játékosáról egy magyar klubedző. A kiváló kézilabdás tiszteletére megjelent kötet fotókkal illusztrált életképeivel ismerteti meg még jobban ezt a kiváló góllövőt: római randevú Tottival, zágrábi kínok, Anita és Győr, szerelem, barátság, sztárság...

Esterházy Péter - Czeizel Balázs - Biztos ​kaland
"Nem ​szeretnék itt sokat mondani, fülelni, mert nem akarok senkit megkötni az elképzeléseimmel (amiket szegény könyvön lehetne aztán számon kérni) és nem szeretnék keveset mondani, mert az olyan volna, mintha titkolóznánk. Szemérmesség és szemérmetlenség, vallomás és hallgatás, őszinteség és eltussolás együtt jár. Segédigével tagadunk, állítjuk. Miért kell egy könyvet hátulról lapozni, azaz mért van az eleje a végén, mért kell váratlanul a középről a végére ugrani, azaz az elejére, s onnét már rendesen előre, azaz hátra? Azaz. Kell? Milyen szokásokat akar ez megzavarni? A laza albumlapozgatást? Mert mintha egy családi albumból volnának képek. Kié ez az album? A fotósé? Mi az hogy fotós? Ugyanaz mit az író? Mi az, hogy író? Ki? Én? Az elbeszélő én? A fotós tehát az elnéző én? Mi az, amit így elnézünk, vagyis mik ezek a fényképek mint írások és a szövegek mint képek? Miről beszélnek? Először is egymásról, az alkotói szándék szerint nem illusztrálják egymást, hanem együtt, ezen a közös, új nyelven beszülnek arról, amiről külön-külön csak hallgatniok lehetne. Ez tehát nem képregény, nem fényképregény. Nincsen itt történet, vagy ha van, nem lehet elmesélni, vagy ha el lehet, mi nem tudjuk. Nincs történet, de van főszereplő. Egy fiatal nő. Egy fiatal nő az ötvenes évek végéig? Mi van vele most? Megöregedett? Vagy még mindig olyan bomba? Vagy valami baj történt? Miért van a napfénynek orvosságszaga? És ki ez a nő egyáltalán? Nem elmeszülemény, az biztos. A fénykép légies absztrakció egyfelől illetve annak biztos, durva tudása, hogy valaki, valami létezett. És mért olyan fontos az az elnézőnek, ez a biztos létezésű, légies nő? Miért? (Megoldás: 3. pont) Történetünk nincs, sorsunk van. És van anyánk. Apánkról egyenlőre hallgatunk" Esterházy Péter

Géczi Zoltán - Fotók, ​amelyek megváltoztatták az évszázadot
A ​fényképezőgép jelen volt, amikor a Wright fivérek repülőgépe elemelkedett a földtől, megörökítette Kennedy elnököt a végzetes merénylet előtt és elkísérte, Neil Armstrongot a Holdra. Testközelből látta az évszázad legnagyobb sztárjait: Marilyn Monroe, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin vagy a Beatles tagjai gyakran néztek farkasszemet az objektívvel. Fotográfiák emlékeznek meg Ayrton Senna brilliáns sikereiről és tragikus haláláról, Charles Lindbergh óceán átrepüléséről, Jimi Hendrix színpadi eksztázisairól vagy Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan történelmi jelentőségű kézfogásáról. A fényképezőgép részt vett a század valamennyi fegyveres konfliktusában, a tűzvonalból küldte képes jelentéseit, amelyek világraszóló diadalokról és szörnyű veszteségekről regéltek - kíváncsi szeme elől semmi sem maradhatott rejtve. Eme könyv híres és látványos fényképek által, olvasmányos és lendületes kísérőszöveg segítségével kalauzolja át az Olvasót a mögöttünk álló évszázadon, sokszínű és izgalmas utazásra invitál.

Kollekciók