Ajax-loader

'album' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ilhan Akşit - Istanbul
The ​book is the major resource of our Istanbul section in Explore Turkey. The book covers the history of Istanbul from Byzantine period to Ottoman period. Moreover the book gives extensive information on Istanbul's most important sites and historical places such as Hagia Sofia, Topkapi Palace, Blue Mosque, and Grand Bazaar. Like in all Aksit books many beautiful photographs are supporting the content.

Ulrike Schöber - Álomutak
A ​selyemút, a Szent Jakab-út, a Grande Route - mindössze három a számos jól ismert, nem mindennapi út közül, melyek érdemesek arra, hogy bejárjuk őket. E fantasztikus fotókkal illusztrált kötet felejthetetlen utazásra hív a kontinenseken: Európától Ázsián át Afrikáig, sőt Ausztrália és Óceánia távoli vidékeire is. Valamennyi álomút, a legfontosabb állomásaikkal együtt, lényegre törő leírások és gyönyörű képanyag kíséretében kapott helyet e könyvben. Engedjünk a csábításnak!

Covers_349896
Bódy ​Gábor 1946-1985 Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Bódy ​Gábor 1946-1985
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Korniss Péter - Magyarország ​Európa szívében
Korniss ​Péter e könyvében Magyarországon kalauzolja végig a szemlélődni vágyó olvasót. A kalauz nem titkolt érzelmekkel, gyengéd szeretettel öleli magához képeivel ezt a kis országot; szeretettel, mert a kép érzelmi azonosulás. A megtalált és megalkotott szépség közel hozza egy ország, egy pátria lelkét. A könyv részei: A táj, Várak és kastélyok, A falu, A város, Balaton, Budapest.

Mary Ling - Csudálatos ​kutyák, rókák, farkasok
Lenyűgöző ​képek a Föld legbámulatosabb kutyáiról, rókáiról, farkasairól. Láttál-e már akkora kutyát, amelyik alig magasabb egy ceruzánál? Gondolkoztál-e már azon, miért üvölt a farkas? Tudod-e, hogy a sarki róka "mélyhűti" a zsákmányát? Mindez csak néhány példa a Csudavilág legújabb kötetének meglepetései közül: egy pompás könyv a kutyák, rókák, farkasok titkairól és csodáiról.

Hegyi Iván - Bomba ​szamba
"A ​brazil válogatott ötször hódította el a Rimet, illetve a Világ Kupát; az első vb-diadalmak ötven esztendeje. Brazília mégsem azzal adta a legtöbbet a földkerekségnek, hogy labdarúgói a lehengerlő fél évszázad során -átlagban- minden dekádban nyertek egy világbajnoki aranyérmet, hanem azzal, hogy előbb kiteljesítették, majd ugyancsak egyedülálló módon őrizték és őrzik mindmáig a játék örömét." (A szerző)

830480_5
Botticelli Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Botticelli
A ​Metropol és a Kossuth Kiadó Világhíres festők sorozatának első kötete. Botticelli mindig is előkelő helyet foglalt el az itáliai reneszánsz művészei között, ugyanakkor a műértők sokáig nem tulajdonítottak kiemelkedő jelentőséget életművének. A kortársak már életében nagy tisztelettel beszéltek a művészről és műveiről, anélkül, hogy kiemelték volna tehetségét a többi mesterhez hasonlítva.

Ismeretlen szerző - Az ​év természetfotói - Magyarország 2012
A ​naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 2012-ben huszadik alkalommal hirdette meg természetfotós pályázatát. A világszínvonalú pályamunkák ebben az évben is a természet szépségét, erejét hirdetik és ráirányítják a figyelmet az ember környezet iránti felelősségére.

Hans Halberstadt - Tüzérségi ​eszközök a középkortól napjainkig
A ​tüzérségi eszközök első megjelenésük óta fokozatos fejlődésen mentek keresztül, és a harctér leghalálosabb fegyvereivé váltak: 1914 óta a legtöbb háborúban a tüzérség okozta a veszteségek többségét. A könyv jól szemlélteti a félelmetes fegyvernem fejlődésének, alkalmazásának és harcászatának történetét. A tüzérségi eszközök összes fajtája - a tábori lövegektől a páncéltörő fegyvereken keresztül a hatalmas vasúti ágyúkig - bemutatásra kerül. Minden egyes illusztráció mellett részletes leírás található, amely felsorolja az adott tüzérfegyver lőtávolságát, űrméretét, lőszerét, méreteit és lövedékének kezdősebességét.

Nagy Mézes Rita - 100 ​csodálatos város a világon
Párizs ​csillogó fényei, London királyi épületegyüttesei, Róma szökőkútjai és palotái, Budapest gyógyfürdői, Portó édes illata, Barcelona Ramblái, Dublin kocsmái, a pekingi Tiltott Város, New York, San Francisco metropolisa, La Paz vagy Quito indián emlékei, Jeruzsálem szent helyei, Damaszkusz és Bagdad szúqjai repülővel vagy autóval pár óra alatt elérhetők. A világ legszebb városai között tallózó, fotókkal gazdagon illusztrált kötet mégsem útikönyv. A nevezetességek mellett megismerkedhetünk egy-egy város lakóinak szokásaival, életformájával és életvitelével, a helyi specialitásokkal, melyek együttesen meghatározzák az adott hely sajátos hangulatát.

Hapák József - Gerald De Potter - Gödöllő ​- A királyné kastélya
"A ​valóság álommá, az álom valósággá válik." - írta Novalis. A Gödöllői Kastélyba lépve a látogatót ez a gondolat ragadja magával már az első pillanattól fogva. Borzongás keríti hatalmába, amikor arra gondol, hogy évszázadokkal ezelőtt ugyanez az érzés érinthette meg az ide érkezőket; mintha az órákat e falakon belül megállították volna. Még különösebb, ha szemét egy pillanatra behunyja: megelevenedik előtte a Kastély legnevezetesebb alkotója, Erzsébet, a magyarok Királynéja, itt töltött napjai, egész udvartartása. A következő oldalak akár a Királyné legelkötelezettebb hódolójának, a Kastély örökéletű Szellemének emlékezései is lehetnének. Kérem, tartsanak Önöm is Vele sétáin! Kellemes időtöltést!

John Peacock - Öltözékkiegészítők
A ​női- és a férfiöltözékek kiegészítőinek XX. századi változásai egyben a divat egészének története is. A szerző a könyvben olyan jellegzetes darabokat mutat be, amelyek bár egyediek, mégis jól illusztrálják egy-egy korszak ízlését és meghatározó stílusjegyeit. A könyvben a szerző minden egyes darabhoz társított évszámot is, így lépésről lépésre nyomon követhetjük a XX. század divatjának változásait. A könyv szinte harmadik kötetként illeszkedik a már megjelent Nagy kosztümöskönyv és a XX. század ékszerei c. könyvekhez.

Mitol%c3%b3gia1800
Mitológia Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Mitológia
Mi ​a mítosz? Miért van szüksége rájuk az embereknek? A görögök istenei azonosak-e a rómaiakéval? Hogyan lett az egyiptomi Anubisz kígyó a balzsamozók istene? Hogyan magyarázzák a mítoszok a világ és az ember teremtését? Hogyan mentette meg Indra isten az indiaiakat az éhezéstől? Miért fontos a Szivárványkígyó az ausztrál bennszülöttek számára? Ez a gazdagon illusztrált könyv választ nyújt mindezekre a kérdésekre, és bemutatja a világ mítoszaiban szereplő főbb isteneket és hősöket.

Covers_57166
4

Ismeretlen szerző - A ​»tavalyi« női kalapdivat
A ​női divat kapcsán negatívumként hangoztatott »tavalyi« jelző – jelen esetben – a 19. század virágzó második felét jelöli, mikor az egy főre jutó kalapszerűségek száma statisztikailag igen-igen magas volt. A hölgyek arcát megkoronázó, nagy becsben tartott fejfedők nem a fogason lógva, hanem dobozban vagy fejet formáló papírmassé állványon várták közszereplésük pillanatait. Az akkori »stylist«-ok fantáziadús kalapbemutatóit évente négyszer csodálhatta meg a nagyérdemű. Egy korabeli divatlap, a »Der Bazar« óvatosan leporolt illusztrációi segítenek eldönteni a kisasszonyok akkori kijelentésének: »egy tavalyi kalap nevetséges« – idejétmúlt igazságtartalmát.

Pajor András - Kisvárosi ​ünnepek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aradi Nóra - Bolmányi ​Ferenc
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farid Abdelouahab - Utazók ​és kalandorok
Világszerte ​egyre népszerűbb az utazások irodalma, s egyre több kedvvel olvassuk a különféle útirajzokat. Tudósok, művészek, kereskedők és kalandorok a legbensőbb és legőszintébb gondolataikat, érzéseiket és benyomásaikat vetették papírra, hagyták az utókorra. Útijegyzetek azóta léteznek, amióta csak vándorútra keltek vagy tengerre szálltak az emberek. A kötet az útinaplók történetét mutatja be, és pompás áttekintést nyújt az utazók és az utazások sokféleségéről, az első illusztrált feljegyzésektől az önálló művészi alkotásokig. Arra csábítja az olvasót, hogy elmélyedve soraiban és gyönyörű illusztrációiban, átélje fél évezred kalandos expedícióit, együtt álmodozzon, bámuljon, vagy éppen mosolyogjon a szerzőivel.

Bodri Ferenc - Barta ​Éva
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Inkey Alice - No, ​de Alízka!
"Fotós-filmes ​családba születtem Budapesten, 1940-ben. A fotós édesapám, Inkey Tibor volt. Filmesből több is volt: nagybátyám, Szőts István filmrendező és nagynéném, Szellay Alice filmszínésznő. Szinte természetes, hogy nekem fotóssá kellett lennem. Édesapám révén a Fényszövbe kerültem tanulónak, majd utána - az említettek támogatásával - a Filmgyárba. Igazi filmes tanítómesteremnek Illés Györgyöt nevezném, de nagyon szerettem Sára Sándorral és Szécsényi Ferenccel is dolgozni. A Filmgyárban munkaköröm alapján elsősorban jelenetfotózást kellett végeznem, de a nagy színésznőkkel és színészekkel kialakult szinte baráti kapcsolatomnak köszönhetően beleszerettem a portréfotografálásba. Szerencsém volt abban is, hogy a sajtó részéről a színészportrékra nagy igény mutatkozott (Film-Színház-Muzsika, Filmvilág stb.). Több évtizedes filmgyári munkám során 53 játékfilm, és 50 televíziós film standfotóit készítettem a színészportrékon kívül. Nyugdíjba menetelem után kedvem támadt az írásra. Első könyvemben a gyermekkor és egy kisváros hangulatát próbáltam visszaadni, Alsógödi Amarcord volt a címe. Újabb könyvemben filmgyári életemre gondolok vissza. Egy érdekes világ érdekes embereiről szól. Számos fotó és történet segítségével próbálom megmutatni a filmkészítés nehézségeit és gyönyörű pillanatait." (Inkey Alice)

Rosemary Burton - Richard Cavendish - Bernard Stonehouse - Nagy ​felfedezők utazásai
A ​három szakavatott szerző egyedülálló vállalkozása a felfedezések csaknem 2500 éves történetét fogja át, Nagy Sándor I. e. IV. századi hódító hadjáratától Armstrong és Aldrin holdra szállásáig. A felfedezések szinte kimeríthetetlen krónikájából a szerzők harminc neves felfedező utazásának külön fejezetet szentelnek: kalandozásaikat térképen követheti az olvasó, életük főbb eseményeiben rövid kis életrajzi táblázatok segítenek eligazodni, gondolataikba, érzéseikbe korabeli útleírásokból, illetve saját visszaemlékezéseikből vett idézetek nyújtanak betekintést. Külön fejezetek foglalkoznak az egyes kontinensek feltárásának történetével, a természetbúvárokkal, a női utazókkal és a világűr meghódításával. A szerzők színes stílusa, a történetekbe épített anekdoták nemcsak tanulságossá, hanem élvezetessé is teszik a képekkel, fotókkal, metszetekkel gazdagon illusztrált kötetet.

Rupert Matthews - Hódítók ​- Attila és más nagy uralkodók
Ismerkedjünk ​meg a hódítókkal, a történelem legvérszomjasabb és legkegyetlenebb harcosaitól - akik vaskézzel kormányozták alattvalóikat - a bölcs és nemes uralkodókig, akik háborúzó nemzeteket egyesítettek. Az ókori Egyiptomi és Római Birodalmak alapítóitól Kína, Anglia és Oroszország nagyravágyó uralkodóiig, lélegzetelállító történeteket fedezhetsz fel eposzi hadjáratokról, katonai hősiességről és hihetetlen kalandokról - azon emberek igaz történetét, akik megalapították és irányították a leghatalmasabb birodalmakat, amelyeket a világ valaha is látott.

Ismeretlen szerző - Az ​év fotói 2004 / Pictures of the year 2004
Százkilenc ​magyar fotóművész 2004-ben készült, több száz különleges hatású fotóját tartalmazza a kötet. A kiadványban a szerzők angol és magyar nyelvű szakmai életrajza is megtalálható.

Keresztury Dezső - Meződy Ö. István - Pannonhalma
Pannónia ​az Árpádok keresztény királyságában az ország legfontosabb, mert a legműveltebb része lett. Századokon át ezért is nevezték a magyarok földjét általában Pannóniának; első világhírű költőnk a Janus Pannonius nevet viselte, s "Virágos kert valaha híres Pannonia" - éneklik ma is a nagy múltra emlékezők. Mikor a halmon már templom és kolostor emelkedett, megkapta a "Mons Sacer Pannoniae" nevet. Ebből formálta Guzmics Izidor a XIX. század elején, a nagy magyar reformkor kezdetén a "Pannonhalma" nevet. Kazinczy Ferenc és társai már ezt népszerűsítették.

Telekes Ani - A ​látás öröme
A ​szerző bevezetőjéből: Immár hosszú évek óta szenvedélyesen fényképezem Budapestet. Albumom válogatás az elmúlt öt esztendő képeiből. Valamennyi fotóm fényben és örömben született. Szeretném, ha azok, akik végiglapozzák ezt a könyvet, ugyanazt éreznék, amit én éltem át egy-egy soha meg nem ismétlődő pillanat megörökítésekor. A fényképezés nekem a szabadság és a véget nem érő meglepetések örömteli élménye. Cor magis tibi pandit, szívedet tágabbra nyitja, ígéri Siena jelmondata a városkapun. Ha volna Budapestnek városkapuja, talán ugyanezt olvashatnánk rajta. Amikor fotóalbumom összeállításába fogtam, a sienai jelmondat járt a fejemben. Ha tágabbra nyithatnám fotóimmal olvasóim szívét. Szándékomban az vezetett, amit Márai Sándortól tanultam: Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is

Anne Benthues - Arno Rattay - Rolf Schneider - 100 ​legszebb katedrális a világon
Minden ​templomnak, legyen az a mérete alapján kis kápolna vagy katedrális, saját története van. Az őket bemutató könyv végigkalauzol öt kontinensen, s elénk tárja a világ száz legszebb templomát és székesegyházát a prágai Szent Vitustól a dél-amerikai Bogotában lévő Primada katedrálison keresztül egészen az ausztrál földrészen található melbourne-i katedrálisig. Az utazást természetesen Rómában, a katolicizmus központjában álló Szent Péter-bazilika bejárásával kezdjük. Megcsodálhatjuk Michelangelo fenséges alkotását, s megismerkedhetünk másfél évezred keresztény építészetének remekeivel, az egyik legrégebbi történelmi múltra visszatekintő budapesti Mátyás-templommal, melynek tornya építészeti különlegesség, az egykori királyi székhely, Esztergom bazilikájával, az amiens-i templom világhírű szobraival, a yorki katedrális harmonikus gót stílusával, a rilai kolostoregyütessel, a ravennai San Vitale-székesegyház aranymozaikjaival, a maja templom romjaira épült mexikóvárosi katedrálissal - pontosan száz, csodálatra méltó építészeti remekművel. E szent épületek azonban nemcsak a vallási-szellemi élet fontos helyszínei, de művészettörténeti jelentőségük és saját történelmük alapján is egyedülálló értéket képviselnek - nem véletlen, hogy az UNESCO közülük többet is felvett a világörökség listájára.

Covers_249829
Szépművészeti ​Múzeum Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Szépművészeti ​Múzeum
A ​budapesti Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között szokták említeni: anyagának sokrétűsége, történeti folyamatossága és a mesterművek sokasága előkelő helyet biztosít számára a művészeti gyűjtemények sorában. A múzeum az egyetemes művészet emlékeit őrzi és tárja a közönség elé, híven követve azt a célt, melyet létesítésekor tűzött maga elé: "Törekvéseink..., hogy ezen intézet tényleg kapocs legyen a múlt és jövő között, őrzője a legnemesebb művészi tradícióknak, talapzata a jövő fejlődésének és üde, örök forrása az ízlésnek, a nemesítő művészi ismereteknek." Kiadványunk bevezetőjében Garas Klára akadémikus, egykori főigazgató, a kötet szerkesztője a múzeum és gyűjteményeinek történetét ismerteti. Ezután, mintegy 150 színes reprodukció segítségével, az egyes osztályok - Egyiptomi Osztály, Antik Osztály, Régi Képtár, Régi Szoborosztály, Grafikai Osztály és Modern Osztály - vezetői, illetve munkatársai nyújtanak válogatást olyan mesterek, mint Raffaello, Tiziano, El Greco, Velázquez, Goya, Dürer, Delacroix, Manet, Cézanne, Gauguin műveiből. A színes anyagot 500 kis méretű fekete-fehér fotó egészíti ki, bő áttekintést adva a gazdag festészeti és grafikai gyűjteményből. A kötetet a reprodukált képek szakszerű katalógusa, valamint az első kiadás megjelenése óta beszerzett legfontosabb alkotások reprodukciói teszik teljessé.

Mitoszok
Mítoszok ​földjén Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - Mítoszok ​földjén
A ​mai szóhasználatban a mítosz képzeletbeli, nem valós történet. Ennek ellenére bizonyos értelemben a történelem része, hiszen a világról, istenről és az emberről alkotott kép tükröződik benne. A történelem előtti idők megismerésében nagy segítségünkre vannak a mítoszok. Az ausztráliai őslakók "álomidőnek" nevezik azt a mitikus ősálom kort, amikor a felelevenített események történhettek. A XX. század embere civilizációs fejlettségénél fogva elszakadt a természettől, kevésbé függ az élete annak változásaitól, s mégis egyre nagyobb érdeklődést mutat az ősálom, az aranykor, a mitikus idők iránt. Európa a görög-római mitológián nőtt fel. Ezek az ősminták ismertek előttünk. E könyv páratlan képanyag segítségével öt világrész mítoszait villantja fel, s mert a mítosz és a rítus szoros kapcsolatban állnak, a Mítoszok földjén bemutatja a szent helyeket, a hegyeket, a völgyeket, a rajzolatokat, mindazt, ahol az ember kapcsolatba léphetett a földöntúli erőkkel. Stonehenge csillagászati megfigyelések számára mértani pontossággal kialakított körzet, ahol valószínűleg ünnepségeket is tartottak. Ebből a könyvből számos más helyet is megismerhetünk, amely hasonló célból épült, így a franciaországi Carnac. Chartes katedrálisának tervei mitikus elemeket is tartalmaznak, s ugyanez mondható el a zarándoklatok nagy katedrálisáról Santiago de Compostelában. Az állat- vagy emberalakot formázó földhalmokat a világ minden táján megtalálhatjuk, Észak-Amerikában csakúgy, mint Ausztráliában és Európában. Könyvünk bemutatja a mára már szállóigévé vált Eldorádó helyszínét és a köréje kerekített hiedelemvilágot, s felvonultatja azokat az adatokat, amelyek az eltűnt földrészekről szólnak, Atlantiszról és Mu földjéről.

Covers_310797
Kempelen ​- Ember a gépben Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kempelen ​- Ember a gépben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Éva Hárs - Zsolnay ​Ceramics Factory Pécs
Hárs ​Éva művészettörténész e könyvében a pécsi Zsolnay gyár egész történetének tudományos alaposságú feldolgozását adja. A családi visszaemlékezések, levéltári kutatások és más források alapján rekonstruálja az üzem fejlődését, de a fő hangsúlyt a szebbnél szebb kerámiák bemutatására helyezi. Korszakról korszakra kíséri végig a művészeti produkciót, elemzi a tervezők munkásságát. A Zsolnay-féle kerámiaművészet több forrásból táplálkozik. Mégis talán leghíresebbek azok a századfordulón készült darabok, amelyeknek szecessziós formavilága a Zsolnay-gyár egyedülálló technikája, a fémes csillogású eozinmáz segítségével teljesedett ki.

Garas Klára - A ​Szépművészeti Múzeum
A ​Szépművészeti Múzeum Európa legrangosabb közgyűjteményei közé tartozik. A századfordulón alapított múzeum központi részét Régi Képtára alkotja, amely néhány kiemelkedő darab és a különböző iskolákat hiánytalanul reprezentáló színvonalas táblák, vásznak révén.

Aurretta Monesi - Törökország
A ​világon kevés ország rendelkezik olyan archeológiai kincsestárral, mint Törökország; nyomot hagytak itt a történelem előtti népek, valamint például a hettiták és a hurrik, de a legfontosabb a hellenisztikus és a római korszak emlékanyaga főleg az ország partvidékén. A történelem kereke ehelyütt mással össze nem téveszthető természeti szépségek között forgott: az utazó Kappadókiától a török tengerpartig és másfelől az ázsiai határokig megcsodálhatja Törökország sajátos színeinek, illatainak és hagyományainak gazdag szőttesét.

Ismeretlen szerző - Lovagvárak ​és gótikus katedrálisok
Várak ​- menedékek és az erő jelképei. A középkori város nyüzsgő élete. Kalandos utak Szentföldre és távoli vidékekre. Az Egyházi állam. Kolostorok és katedrálisok.

Kollekciók